Page 1

AB Gruppen Nyt KØBENHAVN | MARTS 2011 | 2. ÅRGANG | NR. 1

INDBLIK

Ny ekspert på Andelsportal.dk SE SIDE

BAG KULISSERNE

Energihjem.dk modtager pris

2

SE SIDE

3

Masser af positiv feedback fra brugerne Tonen i den store mængde responsmails vi dagligt modtager fra private og boligforeninger har aldrig været så positiv som i øjeblikket. Som en del af vores kvalitetssikring her hos AB Gruppen A/S modtager vi feedback fra de bygherrer, der har sendt en opgave i udbud hos enten 3byggetilbud. dk, Andelsportal.dk, Ejerportal. dk, eller Energihjem.dk. Vi modtager i snit imellem 30 og 40 mails om dagen fra bygherrer, der har indsendt en opgave. I disse responsmails kan vi se om de leverandører, der har fået tildelt opgaven, lever op til vores koncept – og det må man sige, at

leverandørerne gør i væsentlig højere grad end tidligere. - Vi oplever i øjeblikket en meget positiv tendens, hvor de responsmails vi modtager vidner om stor tilfredshed hos bygherrerne. Og det er en ros, der skal sendes videre til leverandørerne for vi må konkludere, det betyder, at de afgiver gode og seriøse tilbud, som lever op til det som bygherren havde i tankerne, og samtidig ligger inden for det økonomiske råderum, der var budgetteret til opgaven siger servicechef Karsten Arendt. Han mener, at en af grundene til succesen er, at AB Gruppens kundeportefølje er blevet tilpas-

>>Vi oplever i øjeblikket en meget positiv tendens, hvor de responsmails vi modtager vidner om stor tilfredshed hos bygherrerne.<<

set, så vi spænder fra helt ned til enkeltmandsfirmaer op til store virksomheder. Det betyder, at vi kan løfte og servicere alle opgaver – store som små, uanset hvor i landet man bor.

KUNDERNE VENDER TILBAGE Karsten Arendt hæfter sig også ved en anden positiv tendens. De bygherrer som én gang har indsendt en opgave, vender ofte tilbage med flere arbejdsopgaver, idet de ved at der bliver taget action på deres henvendelser. En anden væsentlig faktor er også, at AB Gruppen har en serviceafdeling som udelukkende tager sig af bygherrerne, hvor man kan få rådgivning omkring formuleringen af arbejdsopgaven. Akutte opgaver bliver ofte klaret via telefonen, vi henviser direkte

til en eller flere af vores leverandører. Der er også en markant stigning i henvendelser fra boligforeninger, hvor bestyrelsen skal indhente tilbud til større entrepriser. Der er vi en god sparringspartner for bestyrelsen, så opgaven bliver tildelt firmaer med kompetence og volumen til at løfte store opgaver. - I den forbindelse er det også vigtigt at nævne, at mange boligforeninger benytter os igen og igen, og der er opbygget et tillidsforhold mellem AB Gruppen og foreningerne, siger Karsten Arendt og fortsætter: - Dette er uhyre vigtigt, da det ofte er entrepriser i millionklassen, som bestyrelsen skal sende i udbud.

Følg med i vores hverdag på abgruppen.dk/blog


KØBENHAVN | MARTS 2011 | 2. ÅRGANG | NR. 1

Læs mere om os på abgruppen.dk

Nordea bliver ny ekspert på Andelsportal.dk

Gennem de seneste år har der været stor uro på boligmarkedet og mange boligforeninger har haft svært ved at forstå, hvordan deres fælleslån har været skruet sammen. Samtidig har der været en række konkurser i banksektoren, der har efterladt en del foreninger i en svær situation.

UVILDIG RÅDGIVNING På andelsportal.dk, som dagligt hjælper mange bestyrelser og boligejere med uvildig rådgivning gennem udvalgte eksperter på markedet, har man mærket en stigende efterspørgsel på netop finansiel rådgivning. På den baggrund har andelsportal.dk nu indgået en aftale med

nordens største bank Nordea, som fremover skal være med til at afhjælpe de mange uafklarede spørgsmål som bestyrelserne i foreningerne kan have. Vi er både glade og stolte over at have fået så stærk en partner på vores portal, siger administrerende direktør Martin Borgstøm. Med de kompetencer og den knowhow Nordea har samlet igennem deres mange år i branchen, er det en klar styrkelse af vores rådgivningspanel og samtidig kan de være med til at opgradere informationsdelen på vores portal markant, slutter Martin Borgstrøm.

GÅ HJEM MØDER! Ud over at hjælpe til med rådgivning og indhold, vil der også blive taget initiativ til en række forskellige gå-hjem-møder med fokus på bankens samarbejde med bestyrelsen. Hos Nordea ser afdelingsleder Winnie Worsåe også frem til det nye samarbejde. - Vi glæder os meget til at møde landets bestyrelser og håber på at vi kan være med til at skabe en større tryghed og ikke mindst gennemsigtighed i foreningernes økonomi, siger hun.

til deres bank og mødes med dem. Enten i banken eller på et møde hos bestyrelsen, hvor Nordea gerne rykker ud og tilbyder den samlede bestyrelse en totaloversigt over foreningens økonomiske situation. Foreningernes bestyrelser kan allerede fra i dag, gå ind på andelsportal.dk og indsende deres spørgsmål. Servicen er gratis at benytte.

Generelt opfordrer hun foreninger til at søge en tættere kontakt

Få styr på din bankforbindelse

Hos langt de fleste andelsboligforeninger går bankforretningen imidlertid gennem foreningernes administratorer. Det er typisk administratorer,

der forhandler og hjemtager lånene - selvfølgelig med accept fra foreningens bestyrelse. Ligeledes er det administrator, der holder den tætte kontakt til foreningens rådgiver. Rent praktisk er bestyrelserne oftest kørt helt ude på et sidespor, når det gælder foreningens bankforbindelse.

netyper skal finansiere ens lån, og kan det dette gøres bedre og måske endda billigere?

- Martin Borgstrøm Adm. Direktør, abgruppen.dk E-mail: mb@abgruppen.dk

Husk jeres forening rummer enorme værdier, som I bestyrelser er ansvarlige for. Tør I stole på en I aldrig har mødt eller talt med?

I en tid med bankkrak og dårlig økonomi er det måske på tide at man selv tager kontrollen over sin bankforbindelse. Hvilke lå-

Følg med i vores hverdag på abgruppen.dk/blog

KLUMME

I ens private tilværelse ved man naturligvis, hvilken bank man hører til, og som regel kender man også sin bankrådgiver særdeles godt. Det samme gør sig gældende i erhvervslivet, hvor det at have styr på lån, kreditter, opsparing og investeringer er meget vigtigt.


KØBENHAVN | MARTS 2011 | 2. ÅRGANG | NR. 1

Læs mere om os på abgruppen.dk

HVTV.dk runder 35.000 afspilninger HVAD ER ET RENTESWAP-LÅN? HVAD KOSTER EN HULMURSISOLERING? HVAD GØR MAN VED ET KNIRKENDE GULV? Det kan boligejere og andre interesserede blandt andet få svar på via AB Gruppens videoportal HVTV.dk. Her har vi i lidt over et års tid leveret videotips til danske boligejere. Det der startede som en spæd idé med ganske få videoer vokser dag for dag, og den seneste måned har flere end nogensinde før set vores videoer. I øjeblikket bliver vores videoer set over 100 gange om dagen i gennemsnit. Det er vi meget tilfredse med og også lidt stolte af.

FLERE VIDEOER PÅ VEJ

I videoerne er det vores leverandører, der står foran kameraet. Så når en bruger søger efter et svar, er det altså tømreren, gulvmanden eller rådgiveren, der giver svaret. Så videoerne er i høj grad et resultat af, at vi har nogle dygtige leverandører, der er med på idéen, og dem har vi heldigvis mange af. Vi har også lavet aftaler med en række nye leverandører, så tilgangen af nye videoer er sikret i det næste lange stykke tid. Brugeren kan, hvis han savner svar på et specielt spørgsmål sende det ind, så forsøger hvtv.dk, at finde en ekspert, der kan give et svar.

Idéen med hvtv.dk er, at boligejere og boligforeninger skal kunne finde et velkvalificeret svar på et hvert spørgsmål – uden at kæmpe sig igennem tonsvis af manualer. I stedet får de et kort svar, der ofte ikke varer mere en et halvt minut.

4 LETTE TRIN TIL AT UPLOADE DIN EGEN VIDEO 1

Tryk på knappen ”Select file” og find den aktuelle videofil på din computer.

2

Giv videoen en titel, samt giv en kort beskrivelse af indholdet.

3

Indtast dit navn og din e-mail.

4

Tryk ”upload videoen”. Så enkelt er det.

Følg med i vores hverdag på abgruppen.dk/blog


AB Gruppen A/S

ABGRUPPEN.DK/BLOG

- PÅ ABGRUPPEN.DK BLOGGER UDVALGTE MEDARBEJDERE OM LIVET I OG UDEN FOR AB GRUPPEN A/S

Fornem pris til Energihjem.dk’s podcast om klima, energi og miljø vandt i januar en ærefuld pris ved European Podcast Awards 2010. Det lykkedes nemlig KlimaNYT, at løbe med sejren i kategorien Business, og dermed understrege, at vi så rigtigt, da vi i oktober 2009 producerede den første udgave. Siden er der løbet meget vand igennem åen, og der er blandt andet blevet produceret indslag fra Bilmessen i Bellacenteret, Klimatopmødet og fra et klimavenligt køkken.

Den vundne pris ved European Podcast Awards 2010 er vi overordentlig stolte over, for den blev hentet i skarp konkurrence med andre meget fine podcasts. Vi er glade for på dette område at kunne måle os med store medier som for eksempel Information. - På Energihjem.dk vil vi gerne nå ud til så mange mennesker

.dk som muligt, da vi mener, vi yder en service, som er i alles interesse og til alles bedste. Derfor prøver vi ofte nye metoder og kanaler af, og en af de nye kanaler vi prøvede i 2010, var podcasten KlimaNYT, siger vært på podcasten, Casper Vestereng, der i skrivende stund er på orlov fra sin stilling som kommunikationschef hos AB Gruppen.

.dk

- giver grønne løsninger

Lej vores lejlighed i Spanien Som leverandør hos AB Gruppen A/S har du mange muligheder. En af dem er, at du kan leje vores ferielejlighed i Spanien til en særdeles fornuftig pris. Den 75 kvadratmeter store lejlighed ligger i et større feriekompleks, der hedder Miraflores, og fra altanen er der udsigt ud over Middelhavet. Miraflores ligger mellem Fuengirola og Marbella, og der er hverken langt til strand, by, restaurant eller shopping. Derudover er der tennisbaner, pools og fitnessmuligheder i selve feriekomplekset Miraflores, der også er placeret klos op af én af Costa del Sols mange golfbaner. Pris per dag: 300,- kroner Se mere på abgruppen.dk/feriebolig

INFORMATION OM LEJLIGHEDEN Byggeår: 1992 Diskotek:

1000 m.

Størrelse:

75 m2 By:

3 km. La Cala

Altan:

12 m2 Pool: Ja

Indkøb:

300 m

Poolbar:

Tennis:

200 m

Spisesteder: 300 m.

Golf:

500 m

Fjernsyn:

Ja Ja

AB Gruppen Nyt  

Hvert halve år sender vi det trykte blad AB Gruppen Nyt ud til alle vores leverandører. I AB Gruppen Nyt kommer vi med nyheder om, hvad der...

AB Gruppen Nyt  

Hvert halve år sender vi det trykte blad AB Gruppen Nyt ud til alle vores leverandører. I AB Gruppen Nyt kommer vi med nyheder om, hvad der...