Razor Reel Flanders Film Fest 2022 - Festivalcatalogus

Page 68

15 YEARS

Voorwoord

Vijftien jaar is het al, maar het lijkt nog als gisteren, de eerste editie van het (toen nog) ‘Razor Reel Fantastic Film Festival’. Een festival dat wat kleur mocht brengen in het Brugse culturele landschap. Dat het meteen bloedrood zou kleuren hadden we zelf niet door, want ook al was en is het festival er eentje rond genrefilms, in de volksmond maken we ieder jaar weer een horrorfestival. Tja, een en ander zal wel te maken hebben met de vele breeddenkende geesten in het wereldje.

Wat velen niet weten, is dat er bij onze eerste editie in 2008 ongeveer een jaar voorbereiding aan te pas kwam en zelfs al veel eerder enkele mensen bezig waren met een gelijknamige website, waar wellicht nog sporen van terug te vinden zijn. Wat ook niet echt geweten is, is dat we eigenlijk een filmweekend voor ogen hadden, wat uiteraard anders uitgedraaid. En wist je dat er geen projectionist voorzien was voor de films in de Biekorf? We hebben zelfs tijdens de opening van Kinepolis Brugge de VIP Lounge moeten crashen om aan Jan Verheyen te vragen of hij peter wilde zijn van ons festival. Enkele weken en één telefoon van peter Jan later was diezelfde Kinepolis geboekt voor onze openings film… die vier dagen na de eerste voorstelling kwam.

Het was opeens menens geworden: een weekend werd tien dagen, het zaaltje werden drie locaties en we kregen ook meteen een pak gasten op bezoek. Verder telden we des tijds 23 langspelers en evenveel kortfilms. Even vlug als dat gebeurde, kregen we ook de wind van voren. Velen noemden Razor Reel een verdoemd festival, en “we zouden binnen drie jaar wel wegtrekken uit Brugge en in Gent verder doen”. Het ongelijk kon niet groter zijn: vijftien jaar later staan we nog steeds in Brugge, met doorheen de jaren een steeds evoluerende festivalformule die inhoudelijk al even vaak veranderde als van locatie, die zichzelf naar de tijdsgeest en de mogelijkheden af en toe heruitvond en waar een groei ende crew aan enthousiaste vrijwilligers het jaar na jaar met veel liefde ineensteken.

Jawel, de vzw is er nog steeds door en voor enthousiaste filmliefhebbers, mensen met passie, kennis en zin voor de film. Het is dan ook gepast om iedereen te bedanken die in het verleden en het heden Razor Reel mee gevormd hebben. Namen noemen doe ik bewust niet, uit schrik om er te vergeten. Weet dat ik iedereen een warm hart toedraag, of je nu nog steeds deel uitmaakt van de familie of niet. Voor velen was Razor Reel een tussenstation op weg naar andere doelen, anderen bleven er langer hangen of zijn er nog steeds.

In die voorbije vijftien jaar heb ik veel mensen leren kennen, waarvan ik velen tot mijn vrienden wil rekenen. Ook al zei ik dat ik geen namen ging noemen, toch wil ik er twee uit het lange lijstje halen. Vandaag kan ik ze niet meer persoonlijk bedanken, maar vrienden en familie weten dat Yves en Staf voor altijd een deel van de Razor Reel-familie zullen blijven.

Festivaldirecteur 2

Inhoudstafel

OPENINGSFILM

Barbarian

SLOTFILM

Influencer (aka Plastic Bitches)

YOUNG BLOOD

Family Dinner Feed Me

Leonor Will Never Die Megalomaniac Pou

The Artifice Girl

FANTASTIC SCOPE

Blades in the Darkness

De Openbaring Deadstream Eating Miss Campbell Hidden in the Woods 2 Mad Heidi Midnight Peepshow Pig Killer Piggy Pussycake

She Came from the Woods Something in the Dirt Sorry About the Demon Terrifier 2 The Black Spider The Creeping The Lake

SHARP FOCUS LYNCH/OZ Lynch/Oz Blue Velvet The Wizard of Oz

SHARP FOCUS EVIL SEEDS

Lezing ‘Evil Seeds’ The Children (of Ravensback) The Omen

SHARP FOCUS THE FANTASY SOUNDTRACK

Lezing ‘The Fantasy Soundtrack’ Taran en de Toverketel

SHARP FOCUS Cinema Curioso

Lezing ‘Eten of gegeten worden’

of VHS

RAZOR’S EDGE

TRASH MAHAL

House of Time Hunter Among Us

RAZOR’S EDGE Moon Garden Viking

BELGICA OBSCURA

MIDSPLATTER NIGHT

Profane Exhibit

SHORT FILMS

Méliès d’Argent

Hello Zombies & Demons

Just Terrific Animation Everything Is Absurd Just Shorts

JURY & GUESTS Jury Guests

PRAKTISCH

informatie

Colofon

FESTIVALDIRECTEUR

TEKSTEN

Van

ONTWERP AFFICHE

Van

VORMGEVING & LAY-OUT

EINDREDACTIE

Cult
3
Shorts Logger #No_Filter
Shorts Septic The
Praktische
Dankwoord 5 7 10 11 12 13 14 15 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38 39 40 41 42 43 48 49 50 51 52 55 56 57 58 60 61 62 64 65 66 68 70 72 73 76 82 83 86 87
Patrick Van Hauwaert
Patrick
Hauwaert Raf Geussens Nick Vermeulen
Wouter
Ghysegem
Jordy Vermote
Joke Ruysschaert

Barbarian

INHOUD

INFO

Wat als je een Airbnb boekt en bij aankomst blijkt er een dubbele boeking te zijn? Velen zouden op zoek gaan naar een andere verblijfplaats, maar Tess niet. Tegen beter weten in blijft ze er over nachten en deelt ze de kamer met de onbekende. Nog voor de nacht om is, wordt het al duidelijk dat ze veel meer te vrezen heeft dan de onbekende man waarmee ze opgescheept zit.

Na het lezen van ‘The Gift of Fear’, een boek dat vrouwen moet overtuigen om hun intuïtie te volgen op bange momenten, vatte Zach Cregger het plan op om er kortfilm van te maken. Door gesprekken met het andere geslacht werd duidelijk dat er meer in zat en lag er al snel het script voor een langspeelfilm op tafel. Met succes, want onmiddellijk na de eerste festivalscreenings kwam de hypemolen op dreef. ‘Barbarian’ is dé horrorfilm van 2022. Pak je spullen dus voor een helemaal bonkers verblijf!

In town for a job interview, a young woman arrives at her Airbnb rental late at night only to find that the house has been mistakenly double-booked and a strange man is already staying there. Against her better judgment, she decides to stay the night anyway, but soon discovers that there is much more to be afraid of in the house than the other house guest.

5
DONDERDAG 27 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 1
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Zach Cregger MET Georgina Campbell • Bill Skarsgård • Justin Long SPEELDUUR 1.42u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld THRILLER • HORROR

INFLUENCER

Influencer

Madison is een van de vele influencers op een van de vele sociale kanalen die het internet rijk is. Voor haar volgende grote stunt reisde ze af naar Thailand waar ze voor de lens van haar smartphone iedereen wijsmaakt dat ze een luxeleven heeft dat goed gevuld zit met tal van vrien den. De werkelijkheid is echter anders: Madison is totaal alleen en heeft amper iets gezien van Thailand. Plots komt ze in contact met CS, die haar prompt op sleeptouw meeneemt en een ander Thailand laat zien. Helaas heeft CW een redelijk ongezonde interesse in het leven van Madison…

Influencer komt pas in 2023 uit, maar toch kregen we hem hier bij Razor Reel al te pakken. Het is een goede thriller met een harder kantje aan, maar meteen ook een stevige brok kritiek op de influencers van vandaag. De leugens die ze voorhouden aan iedereen staan in schril contrast met de werkelijkheid, iets dat we soms maar al te graag vergeten te zien.

While struggling on a solo backpacking trip in Thailand, social media influencer Madison meets CW, who travels with ease and shows her a more uninhibited way of living, but CW’s interest in her takes a darker turn.

7
ZATERDAG 5 NOVEMBER • 20 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2023 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Kurtis David Harder MET Sara Canning • Emily Tennant • Cassandra Naud SPEELDUUR 1.32u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld THRILLER aka ‘Plastic Bitches’

Hoe de fantastische film er in de toekomst zal uitzien, kunnen we niet met zeker heid zeggen, maar via onze Young Blood-competitie krijg je wel een overzicht van de beste debuterende filmmakers. Ieder jaar kiest Razor Reel een beperkt aan tal films van regisseurs die hun eerste of tweede prent afleverden en waarvan wij wel onder de indruk zijn. Of ze daadwerkelijk de wereld zullen veroveren laten we aan u en onze jury over, want de beste film gaat lopen met de prestigieuze Ra zor Reel Young Blood-award, niet alleen mooi om op de schouw te zetten, maar meteen ook een spreekwoordelijke schop onder de kont om het hier niet bij te laten.

Family Dinner

INFO

De 15-jarige Simi (Nina Katlein) is het zat om zich slecht te voelen over haar gewicht en gaat met Pasen naar het huis van haar tante Claudia (Pia Hierzegger). Claudia is een populaire voedings deskundige die bestsellers schrijft en Simi hoopt dat zij haar kan helpen. Wat een leuke vakantie met familie had moeten worden, blijkt echter al snel allesbehalve dat te zijn. Waardoor gedraagt iedereen zich zo vreemd en agressief? De antwoorden zijn nog erger dan Simi’s ergste nachtmer ries. Als ze niet oppast, dan dreigt de onzekere Simi meer te verliezen dan een paar kilo’s.

Het Oostenrijkse Family Dinner vermengt een familiemysterie met een vleugje folklore en voegt daar nog een flink schep dieetmanie aan toe. Door die nadruk op de voedingscultuur levert Peter Hengl de blikvanger af binnen ons Eating Disorders-segment. Met slechts vier acteurs op de af titeling is het resultaat een kleine maar fijne horrorfilm gedragen door sfeer en sterk acteerwerk. Een film die een vertrouwde weg lijkt in te slaan, maar uiteindelijk toch weet te verrassen. Family Dinner is dus een knap geënsceneerd horrorjuweeltje om te ontdekken.

Tired of feeling bad about her weight, 15-year-old Simi (Nina Katlein) goes to her aunt Claudia’s (Pia Hierzegger) house for Easter. Claudia is a popular nutritionist who writes best-selling books and Simi hopes she will help her. However, what should have been a fun family holiday soon turns out to be anything but that. What causes everyone to behave so strangely and aggressively? The answers are even worse than Simi’s worst nightmares. Family Dinner mixes a mystery with a touch of folklore and adds a good scoop of diet mania. With only four actors, the result is a small but fine horror film carried by atmosphere and strong acting.

10
ZATERDAG 29 OKTOBER • 18 UUR • ZAAL 1
INHOUD
ENGLISH JAAR 2022 LAND Oostenrijk REGISSEUR Peter Hengi MET Pia Hierzegger • Michael Pink • Nina Katlein • Alexander Sladek SPEELDUUR 1.37u TAAL Duits gesproken • Engels ondertiteld

Feed Me

Na de dood van zijn vrouw belandt een gebroken man (Christopher Mulvin) in een neerwaartse spiraal van nachtelijke onrust en depressie. Een ontmoeting met een gestoorde kannibaal (Neal Ward) belooft een oplossing te bieden voor al zijn problemen. De kannibaal overtuigt hem om het gemis dat figuurlijk aan hem vreet stukje bij stukje letterlijk op te eten en zo de man op gruwelijke wijze te bevrijden van al zijn geestelijke problemen. Ten einde raad stemt hij in met het vreselijke voorstel en laat zich naar de slachtbank leiden.

INFO

Het regisserende duo Adam Leader en Richard Oakes creëerden met ‘Feed Me’ een film waarbij het adjectief greasy zeer gepast is. De vetzakkerij druipt bijna van elke scène af en deed ons aan bijvoorbeeld ‘Der goldene Handschuh’ denken. Onder die laag bevindt zich nog een uitstekende karakterstudie en een verhaal over rouw en verlies. Oplettende kijkers zullen trouwens ‘Cradle of Filth’-zanger Dani Filth herkennen in één van de bijrollen. Hij zal niet aanwezig zijn tijdens Razor Reel, maar je krijgt wel de kans om na de film een praatje te slaan met de regisseurs en hoofdrol speler Neal Ward!

After the death of his wife, a broken man (Christopher Mulvin) finds himself in a downward spiral of nocturnal restlessness and depression. An encounter with a disturbed cannibal (Neal Ward) promi ses to solve all his problems. The cannibal convinces him to eat the lack that is figuratively eating away at him piece by piece literally, thus gruesomely ridding the man of all his mental problems. The greasiness drips from every scene of Feed Me and reminded us of Der goldene Handschuh. Beneath that dirty layer is excellent character study and a story about grief and loss.

11
VRIJDAG 28 OKTOBER • 22.15 UUR • ZAAL 1
INHOUD
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigd Koninkrijk REGISSEURS Adam Leader • Richard Oakes MET Christopher Mulvin • Neal Ward • Samantha Loxley SPEELDUUR 1.36u TAAL Engels gesproken KOMEDIE • HORROR

INHOUD

Leonor Will Never Die

DRAMA • FANTASY

Leonor (Sheila Francisco), een gepensioneerde regisseur, is aan het klussen. Tijdens de noeste arbeid wordt ze getroffen door een televisie die uit een raam wordt gekegeld. Daarop raakt ze bewusteloos en komt in haar eigen Land van Oz terecht, een wereld die verdacht veel lijkt op een van haar eigen onafgewerkte scenario’s. Kan haar voorkennis helpen om uit haar comateuze toestand te geraken?

Het Filipijnse ‘Leonor Will Never Die’ ging begin dit jaar op Sundance in wereldpremière en re gisseur Martika Ramirez Escobar mocht daar al direct een speciale juryprijs afhalen. Het begin van een uitgebreide festivalcampagne met nu ook een halte in Brugge. ‘Leonor Will Never Die’ is een zeer charmante en originele film die verre van perfect is, maar duidelijk met zoveel liefde en inventiviteit is gemaakt dat het de knullige aspecten ruimschoots compenseert. Het is heerlijke mix van parodie, drama en magisch realisme, die zelfs de geladen politieke situatie in het thuisland durft aan te raken.

Leonor (Sheila Francisco) is doing chores when she is hit by a TV thrown out of a window, passes out and finds herself in her own Oz. A world that looks suspiciously like one of her own unfinished screenplays. ‘Leonor Will Never Die’ is a very charming and original film, clearly made with much love and inventiveness. It is a delightful blend of parody, drama and magical realism that even dares to touch on the charged political situation at home.

12
ZATERDAG 5 NOVEMBER • 15.30 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Filipijnen REGISSEUR Martika Ramirez Escobar MET Sheila Francisco • Bong Cabrera • Rocky Salumbides SPEELDUUR 1.41u TAAL Filipijns en Engels gesproken

Megalomaniac

Martha (Eline Schumacher) en Félix (Benjamin Ramon) zijn de kinderen van de Slager van Bergen, een beruchte Belgische seriemoordenaar uit de jaren negentig. Terwijl Martha een instabiel leven leidt vol onzekerheden, neemt haar broer, verpletterd door het familieverleden, de moorden van hun vader over. Geleidelijk aan vervalt Martha in waanzin en stapt ze mee in de angstaanjagende wereld die haar broer bewoont. Ze reageert de pesterijen en de vernederingen die ze op haar werk ervaart dubbel en dik af op de slachtoffers die haar broer mee naar huis neemt.

Méliès d’Or-winnaar Karim Ouelhaj vertrok voor ‘Megalomaniac’ van een waargebeurd verhaal dat ons land in de jaren 90 shockeerde, maar breit er een gedurfd en provocerend vervolg aan vast. Hij onderzoekt hoe tragische gebeurtenissen en een zwaar verleden mensen geleidelijk aan in monsters veranderen met een sterk en bijzonder donker staaltje cinema tot gevolg. Tijdens Razor Reel kan je de cast zelf complimenteren met hun straffe acteerprestaties, want ze komen deze opmerkelijke Belgische film zelf voorstellen op ons festival.

Martha (Eline Schumacher) and Félix (Benjamin Ramon) are the children of the Butcher of Mons, a notorious Belgian serial killer of the 1990s. While Martha leads an unstable life, full of insecurities, her brother, crushed by the family past, takes on their father’s murders. Gradually, Martha lapses into madness and steps into the terrifying world her brother inhabits.Gouden Méliès winner Karim Ouelhaj departed for Megalomaniac from a true story that shocked our country in the 1990s, but adds a bold and provocative twist. He explores how tragic events gradually turn people into mon sters, resulting in strong and particularly dark cinematic experience.

13
VRIJDAG 4 NOVEMBER • 20 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND België REGISSEUR Karim Ouelhaj MET Eline Schumacher • Benjamin Ramon • Wim Willaert SPEELDUUR 1.58u TAAL Frans gesproken • Nederlands ondertiteld HORROR

Pou

THRILLER • DRAMA

INHOUD

Anna is een jonge, vrijgevochten vrouw uit het nieuwe Zuid-Afrika. Ondanks haar nieuwe status werkt ze als verpleegster/huishoudhulp voor de oude Zuid-Afrikaanse elite. Wanneer ze de job aanvaardt om voor Sarel te gaan werken, krijgt ze meteen een handleiding erbij, want Sarel heeft wat donkere en ruige kantjes. Anna aan de andere kant is ook geen katje om zonder handschoe nen aan te pakken. Terwijl de jongedame nog volop haar eigen levenspad aan het ontdekken is, moet ze dat van Sarel en z’n turbulent verleden in goede banen proberen te leiden.

‘Pou’ is een Zuid-Afrikaanse gotische film van de producers van ‘The Tokoloshe’, een film die we in 2018 op ons festival hadden. Regisseur Jaco Minnaar is hiermee aan z’n eerste film toe, wat me teen de toon zet voor meer. Deze donkere prent over de psychoseksuele zoektocht van een jonge gekleurde vrouw in het nieuwe Zuid-Afrika wordt afgetekend tegen de gitzwarte achtergrond van het oude regime.

Anna is a new-Afrikaner with some brilliant ideas about the future However to pay the bills, she works for the old African elite. She accepts a job as maid with Sarel, a somewhat dark mind with a disturbing past. Rooted in psycho-sexual quest Anna needs to guide Sarel, while she herself is still on the look-out for her own destiny. A horrific tale about the still troublesome life in South-Africa.

14
DONDERDAG 3 NOVEMBER • 15.30 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2021 LAND Zuid-Afrika REGISSEUR Jaco Minnaar MET Tarryn Wyngaard • Johan Botha • Nicola Hanekom SPEELDUUR 1.29u TAAL Zuid-Afrikaans gesproken • Engels ondertiteld

The Artifice Girl

Wanneer Gareth (regisseur-schrijver Franklin Ritch), een zelfverklaarde internetburgerwacht, een revolutionair nieuw computerprogramma ontwikkelt om pedofielen op te sporen, leidt de snelle vooruitgang ervan tot ernstige vragen over autonomie, onderdrukking en wat het werkelijk be tekent om mens te zijn. Gareth’s creatie, het artificiële meisje Cherry (Tatum Matthews), zet niet alleen haar schepper aan het denken, maar ook Deena (Sinda Nichols) en Amos (David Girard), twee federale agenten die op het A.I.-systeem vertrouwen om kinderlokkers in de val te lokken. Waartoe een schijnbaar simpele vraag als “Hey, Cherry. How do you know if you’re doing the right thing?” al niet leiden kan…

‘The Artifice Girl’ is op meerdere vlakken brandend actueel. Niet alleen duikt artificiële intelligentie steeds vaker op in ons dagelijks leven, onlangs laaide ook de discussie weer op over pedojagers die het lot in eigen handen nemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een razend interessante film over dit onderwerp zoals ‘The Artifice Girl’ op het gerenommeerde Fantasia Film Festival de publieksprijs won. Zelfs zonder flitsende actie of bloedvergieten, maar met ijzersterke dialogen, kan een film het genrepubliek voor zich winnen. ‘The Artifice Film’ is een film waarover je nog uren kan praten en discussiëren aan de festivalbar.

When Gareth (director-writer Franklin Ritch), an internet vigilante, develops Cherry (Tatum Mat thews), a revolutionary new computer programme to track pedophiles, its rapid advancement leads to serious questions about autonomy, oppression and what it really means to be human. ‘The Arti fice Girl’ is highly topical. Not only is artificial intelligence increasingly popping up in our daily lives, but recently the debate about paedo-hunters taking fate into their own hands flared up again. Not surprisingly, a hugely interesting film on this subject like ‘The Artifice Girl’ won the audience award at the renowned Fantasia Film Festival. Even without flashy action or bloodshed but with rock-solid dialogues, a film can win over the genre public.

15
WOENSDAG 2 NOVEMBER • 18 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Franklin Ritch MET Tatum Matthews • Lance Henriksen • Sinda Nichols SPEELDUUR 1.35u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld SCIENCEFICTION

Fantastic Scope biedt u een panorama op de hedendaagse fantastische film in al zijn facetten en bezorgt je gegarandeerd een ‘feel good time’! Binnen Fantastic Scope presenteert Razor Reel een algemene selectie hedendaagse gen refilms. Thrillers, horror, fantasy, sciencefiction en - jawel - over the top kome dies kunnen hier de revue passeren. Alternatieve producties staan hier zij aan zij met de ‘majors’, klaar om je te entertainen. Zonder het grote doorgeefluik van de industrie te zijn presenteren we hier het beste van de hedendaagse genrefilm.

INFO

Blades in the Darkness

Tirana, 1997. In de nasleep van de val van het communisme woedt er een bloederige burgeroor log in het land. Matia wordt lastiggevallen door een groepje leeftijdsgenoten en vlucht een oude bunker in om te ontsnappen. Daar stoot hij op een bizar koppel dat zijn leven zal veranderen. Even doorspoelen naar 2022. Davide, Giulia, Nua en Adrian hebben grote plannen voor de uitbating van een nieuwe zaak in de bunker. Maar één van hen heeft nog een oude schuld te vereffenen met een stel gangsters. In de bunker vinden ze drugs, geweld en angst, want achter een oude muur schuilt een dodelijke, bloeddorstige maniak.

Alex Visani zullen sommigen onder jullie nog kennen van ‘The Pyramid’, een film die in 2013 op ons festival passeerde. Dit jaar is hij er terug bij met z’n ‘Blades in the Darkness’, een prent die weer redelijk duister is en waarbij hij opnieuw geen artistieke compromissen wil sluiten. Toegegeven, zijn films zijn niet voor iedereen, maar in de traditie van de goede oude Italiaanse meesters weet hij hij zich waardig te plaatsen.

Tirana 1997. The chaos left by the fall of communism has opened the doors to a bloody civil war. Matia is harassed by his playmates. In an attempt to escape, he hides inside an abandoned bunker. There he meets an odd couple that will change his life forever. After an absence of almost a deca de, Alex Visina returns with a film to the Razor Reel Flanders Film Festival. Strongly recommended if you have a strong stomach and a taste for Italian horror.

18
ZONDAG 30 OKTOBER • 18 UUR • ZAAL 2
INHOUD
ENGLISH JAAR 2022 LAND Duitsland REGISSEUR Alex Visani MET Manuela Arcuri • Francesco Rossini • Arnold Damazetti SPEELDUUR 1.21u TAAL Albanees & Italiaans gesproken • Engels ondertiteld

De Openbaring

INHOUD

INFO

Aan het begin van de corona-uitbraak in januari 2020 trekt Jacob in bij zijn alleenstaande moeder. Jacob is doodsbang dat zijn moeder het virus oploopt, dus gaat hij met haar in volledige quaran taine, tot de pandemie weer ‘voorbij’ is. Intussen moet zijn zus Magda lijdzaam toezien hoe Jacob onder invloed van een website met fake news en allerlei complottheorieën steeds meer zijn grip op de realiteit verliest.

De film dateert uit het begin van de coronaperiode en laat ons perfect zien hoe we leefden onder allerlei regels en wetten die een danige invloed hadden op onze levens, en dan hebben we het nog niet gehad over de grote hoeveelheid fake news die verspreid werd. In deze film zien we hoe hard een mens kan afglijden naar de waanzin wanneer hij keer op keer dezelfde leugens te horen krijgt.

Jacob moves in with his elderly mother, just at the beginning of another corona episode. Under the influence of conspiracy acts and fake news sites, Jacob quickly spirals down into total madness.

19
ZATERDAG 5 NOVEMBER • 18 UUR • ZAAL 1
ENGLISH JAAR 2022 LAND Nederland REGISSEUR Chris W. Mitchell MET Victor Löw • Lenny Breederveld • Monic Hendrickx SPEELDUUR 1.32u TAAL Nederlands gesproken HORROR

INHOUD

Deadstream

Nadat hij door een publieke controverse in ongenade is gevallen en vooral zonder inkomsten zit, besluit influencer Shawn zijn volgelingen terug te winnen met een stunt. Hij zal een volledige nacht alleen doorbrengen in een spookhuis en alles livestreamen. Al is alleen in zo’n omgeving natuurlijk relatief. Al snel jaagt hij een op wraak beluste geest op stang en dreigt hij zijn grote comeback met zijn leven te moeten bekopen. Hij moet vechten voor zijn leven en komt daarbij oog in oog te staan met meer dan één spook met kwade bedoelingen.

Livestreamers die achtervolgd worden door geesten: het is een subgenre op zich aan het worden. Vaak levert dat anderhalf uur dolle pret op en ‘Deadstream’ is geen uitzondering daarop. De film is misschien wel de leukste in het nog jonge genre. Joseph Winter schreef en regisseerde Dead stream samen met zijn vrouw Vanessa. Hij neemt zelf ook de hoofdrol voor zijn rekening. Een indrukwekkend familieproject dat op het prestigieuze SXSW in wereldpremière ging en dat we durven tippen als één van de grootste kanshebbers op de Razor Reel-publieksprijs!

After falling into disgrace due to a public controversy and being mostly out of income, influencer Shawn decides to win back his followers with a stunt. He will spend an entire night alone in a haun ted house, livestreaming everything. Soon, he’s pisses off a vengeful ghost and threatens to pay for his big comeback with his life. Live streamers haunted by ghosts are becoming a sub-genre in themselves and Deadstream is perhaps the most enjoyable in the still young genre. Joseph Winter wrote and directed Deadstream with his wife Vanessa. He also plays the lead role. An impressive family project!

20
DONDERDAG 3 NOVEMBER • 22.15 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEURS Joseph Winter • Vanessa Winter MET Joseph Winter • Melanie Stone • Jason K. Wixom SPEELDUUR 1.27u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld • APPROVED •

INHOUD

Eating Miss Campbell

Beth Connor is een studente die overtuigd veganist is. Alhoewel. Wanneer Beth over haren oren verliefd wordt op haar lerares, komen er wat bizarre kantjes bovendrijven. Eentje ervan is dat ze om één of andere reden verdomd veel goesting krijgt in vlees. Hadden we trouwens al gezegd dat we menselijk vlees bedoelen? Het ene probleem volgt het andere op voor Beth en haar omgeving.

Eten en eetstoornissen is een specifiek thema van het vijftiende festival en ook deze ‘Eating Miss Campbell’ valt daaronder. Niet omdat we veganisme als eetstoornis zien, maar laat ons eerlijk zijn, mensenvlees eten is dan weer wél abnormaal. Net zoals Regans vorige film ‘My Bloody Banjo’ is ook deze er eentje die af en toe in overdrive gaat. Naast Lindsey Crane (Book of Monsters) zien we ook Laurence Harvey (Human Centipede) verschijnen, en dan weet je natuurlijk onmiddellijk waar de klepel hangt. Plezier met een hoek af, dat is het minste wat we kunnen zeggen.

When Beth Connor, a self-proclaimed vegan, falls head over heels in love with her teacher, she suddenly has a craving for human flesh. Needless to say that the schooldays aren’t the same anymore. Lindsey Crane and Laurence R Harvey both feature in this top notch horror comedy from the hand of Liam Reagan.

21
VRIJDAG 4 NOVEMBER • 22.15 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigd Koninkrijk REGISSEUR Liam Regan MET Lyndsey Craine • Laurence Harvey • Justin A. Martell SPEELDUUR 1.24u TAAL Engels gesproken KOMEDIE • HORROR

Hidden in the Woods 2

HORROR

Het is ondertussen tien jaar geleden dat de gruwelijke gebeurtenissen uit ‘Hidden in the Woods’ plaatsvonden. Anna (Priscilla Luciano) overleefde destijds de gebeurtenissen en geniet vandaag van een rustig leventje terwijl ze haar boterham verdient als poetsdame. Het blijft echter niet zo, want op een dag wordt haar leven weer helemaal overhoop gehaald. Een groepje lokale gangsters duiken op in het meerhuisje van haar baas om er een schuld te innen voor Uncle George. Al snel volgt er heel wat bloedvergieten…

We hebben er tien jaar op moeten wachten, maar we kunnen eindelijk gaan genieten van het vervolg op ‘Hidden in the Woods’, dat we in 2012 ook al vertoonden op ons festival. De eerste film kreeg in 2014 nog een Engelstalige remake met in de hoofdrollen onder andere Michael Biehn en William Forsythe.

Set 10 years after the gruesome events in “Hidden in the Woods”. Anna who survived the ordeal now lives a peaceful life as a cleaner. One day her life is turned upside down once again. A group of local gangsters come to collect a debt for their boss Uncle George in the lake house of her boss. Soon a lot of blood is shed.

22
ZATERDAG 29 OKTOBER • 00.30 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Chili REGISSEUR Patricio Valladares MET Giordano Rossi • Priscilla Luciano SPEELDUUR 1.16u TAAL Spaans gesproken • Engels ondertiteld

Mad Heidi

INHOUD

Heidi leeft samen met haar vriend, die een kaassmokkelaar is, en haar opa in de Tiroolse bergen. Wanneer haar vriend vermoord wordt en haar opa herkend wordt als een notoir oud-verzets strijder, slaan de stoppen door bij het brave bergmeisje. Ze moet en zal ten strijde trekken tegen president Meili en hem koste wat het kost ontmaskeren.

Heidi aus Tirol is al lang niet meer het brave meisje van weleer, maar ze is ook verre van de stoeipoes die we kennen uit de jaren zeventig. Ze is in deze film geen katje om zonder hand schoenen aan te pakken, zoveel mag zeker zijn. Voor wie het genre ‘Swissploitation’ nog niet zou kennen, geen angst: ook voor ons was het een ontdekking. Hou je vast aan je bretellen want in de komende 90 minuten gaan we ten strijde tegen nazi’s, kaasextremisten en lactosetolerant tuig. Wij komen in aangepaste outfit, jij toch ook?

Heidi aus Tirol is not your everyday girl. After her boyfriend is murdered and her grandfather captu red all hell breaks loose for Heidi and her friends. Swisploitaiton films are new, but don’t worry it’s all about cheese and Nazi’s, exactly what you should expect. From the people that gave us Iron sky.

23
ZATERDAG 29 OKTOBER • 22.15 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Zwitserland REGISSEURS Johannes Hartmann • Sandro Klopfstein MET Casper Van Dien • Alice Lucy • David Schofield • Pascal Ulli SPEELDUUR 1.32u TAAL Engels & Duits gesproken • Nederlands ondertiteld KOMEDIE • ACTIE • HORROR

Midnight Peepshow

HORROR

INHOUD

In de achterbuurten van Soho baat een “Madame” een unieke peepshow uit. Een schmutzig schouwspel van prostituees die een stukje uitgebuit, door neon verlicht vlees laten zien aan voyeuristische zielepoten? Oh nee, veel erger dan dat. Het is een compleet immersieve ervaring op maat van al jouw diepste angsten… En vanavond is Graham aan de beurt. Hij is een oppor tunistische zakenman die als grootste aandeelhouder verantwoordelijk is voor dit gedrocht van extreme fantasieën dat de naam Black Rabbit meekreeg.

Als een regisseurskwartet besluit hun gestoorde creativiteit in een behoorlijk hardcore ketel te mengen, dan moet de smurrie heet geserveerd worden, gloeiend heet! Dat wil zeggen: zonder filter en zonder studio’s vol softies die schrik hebben te veel gevoelige zieltjes te krenken. Het resultaat? Een nachtmerrieachtige ‘Alice in Wondergoreland’.

Deep buried in the dark alleys of Soho you’ll find a unique peepshow. Not the common nudies dan cing in flickering neons, but one that serves your deepest desires and feeds on your fears. From the hand of Jake West and a couple of friends, this one is indeed a splendid gore fest.

24
ZONDAG 30 OKTOBER • 22.15 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigd Koninkrijk REGISSEURS Anthony Hayles • Jake West • Andy Edwards • Ludovica Musumeci MET Richard Cotton • Sarah Diamond • Chiara D’Anna • Miki Davis SPEELDUUR 1.23u TAAL Engels gesproken

Pig Killer

INHOUD

De twee broers Will (Jake Busey) & David (Lew Temple) hebben een varkensboerderij. Will houdt er graag wilde feestjes onder het mom van liefdadigheid waar de drank rijkelijk vloeit en ook drugs van de partij zijn. Zijn ware intentie is echter niet liefdadig. Getekend door jarenlang misbruik door zijn ouders vermoordt hij dames die op de feestjes afkomen in zijn trailer. Geregeld voert hij de restjes aan zijn lievelingsvarken Balthazar. De gemeente is ook jaloers op de grote lap grond die de broers bezitten en ze zitten in een juridische mallemolen die wel eens bekaaid zou kunnen aflopen voor de broers. Zijn broer David heeft geen enkel idee van wat Will uitspookt, hij weet enkel dat iedereen Will een beetje vreemd vindt.

De film is geïnspireerd op Canadese seriemoordenaar Robert William “Willy” Pickton, die veroor deeld werd voor zes moorden - terwijl het echte cijfer eerder rond de vijftig zou gelegen hebben. Jake Busey, jongere broer van Gary Busey, ken je misschien als Bruce uit ‘Stranger Things’, of van filmrollen in ‘The Predator’ of ‘The Frighteners’. Lew Temple had dan weer rolletjes in ‘Unstoppable’ en ‘Waitress’.

Brothers Will (Jake Busey) & David (Lew Temple) own a pig farm. Will organizes wild parties in the name of charity with lots of alcohol and drugs. His true intention is killing ladies however. Some times he feeds his favorite pig Balthazar some body parts of the victims. David is totally unaware of his brother’s wrongdoings and is more concerned about the municipality trying to get their land out of their hands. You might recognise Jake Busey as the bloke who played Bruce in season 3 of Stranger Things.

25
VRIJDAG 4 NOVEMBER • 15.30 UUR • ZAAL 2
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEURS Chad Ferrin MET Jake Busey • Lew Temple • Bai Ling • Kate Patel SPEELDUUR 2.00u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld TRUE CRIME • THRILLER • HORROR

Piggy

DRAMA • HORROR • COMING OF AGE

INFO

Terwijl de verzengende zomerzon een Spaans dorpje teistert, verstopt Sara (Laura Galán) zich in de slagerij van haar ouders. Als tiener met overgewicht wordt ze voortdurend gepest. Pas wan neer de coole meiden huiswaarts keren en het zwembad er verlaten bij ligt, durft ze zich aan frisse duik te wagen. Dat draait anders uit dan gepland wanneer een mysterieuze vreemdeling met een wel heel duister kantje het voor haar opneemt en haar pesters een bloederig lesje leert.

Carlota Pereda’s ‘Piggy (Cerdita)’ is een verrassende karakterstudie waarin terechte vragen wor den gesteld over moraal, wraak en schuldbesef zonder daarbij pasklare antwoorden te geven. Tegelijk is het een entertainend horrorfestijn waarin het hoofdpersonage zich zowel aangetrokken voelt tot haar redder als gruwt van zijn misselijkmakende daden. Het leidt tot een kat-en-muisspel letje met pijnlijke gevolgen en een kruising tussen coming-of-age en horror die perfect binnen ons thema over Eating Disorders past.

As the scorching summer sun plagues the Spanish village, Sara (Laura Galán) hides in her parents’ butcher’s shop. As an overweight teenager, she is constantly bullied. Only when the cool girls return home and the pool looks deserted does she dare to go for a swim. That turns out differently than planned. At least until a mysterious stranger with a very sinister side stands up for her and teaches her bullies a bloody lesson. Carlota Pereda’s Piggy (Cerdita) is both a surprising character study that asks questions about morality, revenge and guilt, and an entertaining horror-fest in which the main character is attracted to her saviour and horrified by his sickening actions.

26 • APPROVED •
ZONDAG 30 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 1
INHOUD
ENGLISH JAAR 2022 LAND Spanje REGISSEUR Carlota Pereda MET Laura Galán • Richard Holmes SPEELDUUR 1.30u TAAL Spaans gesproken • Nederlands ondertiteld

Pussycake

INHOUD

Als rockgroep zijn je fans zonder meer je grootste zorg, vooral als je jong en gedreven bent en het nog moet maken, zoals Pussycake. Voor deze band zijn het niet zozeer de fans die een zorg zijn, het is vooral het feit dat ze achtervolgd, belaagd en geplaagd worden door een resem hersendode parasitaire wezens die we doorgaans zombies noemen. Muziek maken wordt eventjes aan de kant geschoven en vervangen door overleven. En als het kan: zoveel mogelijk zombies doden.

‘Pussycake’ is er eentje zoals we ze graag zien, met een overschot aan geweld, bloed, naakt en meer van dat. Samen met wat over-the-top momenten, creatieve moorden en uiteraard een door zichtig en achterlijk, maar tegelijk oh zo geweldig plot. Kortom: een festivalklassieker in wording.

All girl band Pussycake is not only worried about their fans, but also has a problem with zombies, especially when those zombies seem to be attracted to their music. From Argentina comes the new film of veteran director Pablo Parés.

27 • APPROVED •
VRIJDAG 28 OKTOBER • 18 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2021 LAND Argentinië REGISSEUR Pablo Parés MET Flor Moneco • Florencia Moreno • Anahí Politi • Sofia Rossi SPEELDUUR 1.22u TAAL Spaans gesproken • Engels ondertiteld KOMEDIE • HORROR

She Came from the Woods

INHOUD

INFO

Het jaar is 1987. Op de laatste dag van een zomerkamp slagen enkele begeleiders erin per ongeluk een oud kwaad los te laten. Terwijl de chaos toeneemt en het bloed steeds rijkelijker vloeit, moe ten de tieners uitvissen welke kampverhalen verspreid mogen worden en welke beter verborgen blijven. Lukt het hen om hun mond te houden en de gevaren te doorbreken? Of leggen ze een voor een het bijltje erbij neer en komt er zo een definitief einde aan Camp Briarbrook?

‘She came from the woods’ is een entertainende ode aan de slasher van de jaren 80 slashers. Regisseur Erik Bloomquist brengt hiervoor tal van vertrouwde gezichten in beweging. Zo slaan o.a. Cara Buono (Stranger Things), William Sadler (The Grudge), Clare Foley (Sinister) en Michael Park (Stranger Things) met zichtbaar plezier hun tenten op in Camp Briarbrook. Van bloedvergieten rond het kampvuur krijgen wij nooit genoeg, jullie toch ook niet?

1987, on the last day of summer camp, a couple of counselors accidentally unleash an ancient evil. As the mayhem grows and more and more blood is shed, the teenagers must figure out which camp stories can be spread and what secrets are worth keeping. ‘She came from the woods’ is an entertaining ode to 80s slashers with a coming-of-age twist. Director Erik Bloomquist brings a lot of familiar faces into the action. Cara Buono (Stranger Things), William Sadler (The Grudge), Clare Foley (Sinister) and Michael Park (Stranger Things), among others, happily pitch their tents at Camp Briarbrook.

28
VRIJDAG 28 OKTOBER • 00.30 UUR • ZAAL 1
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Erik Bloomquist MET Cara Buono • Clare Foley • William Sadler •Michael Park SPEELDUUR 1.41u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld

INHOUD

Something in the Dirt

Twee buren, John (Aaron Moorhead) en Levi (Justin Benson), zijn getuigen van een bovennatuurlijk verschijnsel in hun appartementsgebouw. Overtuigd dat het hen roem zal brengen en zal ver lossen van hun miserabel bestaan, besluiten ze het fenomeen nader te onderzoeken en alles op camera vast te leggen. In plaats van hen te overladen met glitter en glamour, vreet het vreemde voorval echter aan hun vriendschap en sleurt hen ook steeds verder de dieperik in.

INFO

Na een geslaagde uitstap naar het Marvel Universum met ‘Moon Knight’ keren de indielievelingen Justin Benson en Aaron Moorhead terug naar hun roots. In ‘Something in the Dirt’ namen ze niet alleen plaats in de regiestoel, maar ze vertolken ook de twee hoofdrollen. Een geslaagde combi natie met als resultaat een film die zich op het snijvlak tussen donkere komedie, paranoïde thriller en mysterieuze scifi bevindt. Ze zijn opnieuw gefascineerd door het onbekende en weten de kijker daarin te betrekken. Fans van hun vorige horrorprenten zoals ‘Spring’ en ‘The Endless’ worden op hun wenken bediend en nieuwe zieltjes vragen nadien gegarandeerd een lidkaart aan.

Two neighbors, John and Levi, witness a supernatural phenomenon in their apartment building. Convinced that it will bring them fame and redeem them from their miserable existence, they de cide to investigate the phenomenon further and capture everything on camera. However, it drags them deeper and deeper into the abyss.

After a successful leap into the Marvel Universe with ‘Moon Knight’, indie darlings Justin Benson and Aaron Moorhead return to their roots with a winning combination of dark comedy, paranoid thriller and mysterious sci-fi.

29
VRIJDAG 4 NOVEMBER • 18 UUR • ZAAL 1
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEURS Justin Benson • Aaron Moorhead MET Justin Benson • Aaron Moorhead SPEELDUUR 1.56u TAAL Engels gesproken KOMEDIE • HORROR • SCIFI

Sorry About the Demon

Een koppel denkt een koopje te hebben gedaan met hun nieuwe woonst, maar al snel merken ze dat het huis behekst is. Ze sluiten een deal met de inwonende geest: als zij snel een slachtoffer kunnen vinden, laat de demon hen verder met rust. Een jongeman met een gebroken hart (Jon Michael Simpson) is de perfecte kandidaat daartoe. Hij wil zijn ex (Paige Evans) maar al te graag bewijzen dat hij het leven wél serieus kan nemen en laat zich niet door een geest meer of minder uit zijn lood slaan. De geest des huizes laat zich natuurlijk ook niet doen, maar wie trekt uiteindelijk aan het langste eind?

Emily Hagins’ ‘Sorry about the demon’ is een lichtvoetige horrorkomedie die perfect de balans weet te houden tussen geslaagde scares en een dosis onnozelheid. Mooi geschoten in een oud krakend huis vol rusteloze geesten op een zoek naar een ziel om hun klauwen in te zetten. Een in stap-horrorfilm met sympathieke personages waarnaar je ook de jonge generatie kan meenemen.

It seemed to be a bargain, but soon a couple notices that their new home is haunted. They strike a deal with the resident spirit: if they find another victim, the demon will leave them alone. A young man (Jon Michael Simpson) with a broken heart is the perfect candidate. All too eager to prove to his ex (Paige Evans) that he can take life seriously, he won’t let a ghost throw him off guard. Emily Hagins’ ‘Sorry about the demon’ is a light-hearted horror comedy that perfectly balances scares with a dose of silliness. An entry-level horror film with likable characters to which you can also take the younger generation.

30
DONDERDAG 3 NOVEMBER • 18 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Emily Hagins MET Jon Michael Simpson • Jeff McQuitty • Olivia Ducayen SPEELDUUR 1.45u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld

INHOUD

INFO

Terrifier 2

Een jaar na het beruchte Miles County-bloedbad keert seriemoordenaar Art de Clown (David Ho ward Thornton) terug. Hij heeft het ditmaal specifiek op één rouwend gezin gemunt. Gedreven door een demon richt Art zijn pijlen op het tienermeisje Sienna (Lauren LaVera) en haar jongere broer Jonathan (Elliott Fullam). Terwijl de grenzen tussen nachtmerrie en werkelijkheid elkaar krui sen en het aantal lijken stijgt, ontdekken broer en zus een duister familiegeheim dat kan leiden tot hun redding en het einde van Art’s schrikbewind.

De eerste ‘Terrifier’ groeide in 2016 uit tot een hit bij genreliefhebbers en daarom kreeg regisseur Damien Leone ditmaal een pak meer middelen ter beschikking voor de sequel. Dat merk je aan alle aspecten: ‘Terrifier 2’ overtreft zijn voorganger op alle vlakken. De film oogt een pak beter en houdt de vaart er voortdurend in. Met een speelduur van ruim twee uur verveelt de film geen seconde en ook voor wie de eerste film gemist heeft, betekent ‘Terrifier 2’ fun van begin tot eind!

A year after the infamous Miles County massacre, serial killer Art the Clown (David Howard Thorn ton) returns. This time, he specifically targets one family. Driven by a demon, Art sets his sights on teenage girl Sienna (Lauren LaVera) and her younger brother Jonathan (Elliott Fullam). As the lines between nightmare and reality cross and the body count rises, siblings discover a dark fa mily secret that could lead to their salvation and the end of Art’s reign of terror. The first ‘Terrifier’ became a hit with genre fans in 2016, which is why director Damien Leone was given a lot more resources for the sequel this time around. You notice this in all aspects. ‘Terrifier 2’ surpasses its predecessor in every way!

31
VRIJDAG 28 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 1
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Damien Leone MET David H. Thornton • Lauren LaVera • Griffin Santopietro SPEELDUUR 2.18u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld HORROR

The Black Spider

Christine is een jonge vroedvrouw die vol passie en overgave haar job uitoefent. Bovenal heeft ze ook nog eens een liefde voor haar dorp en de inwoners. Wanneer het dorp echter bedreigd wordt door een bende Duitse ridders, ziet ze maar één uitweg om iedereen te redden en dat is in zee gaan met de duivel. Maar dat doe je uiteraard niet zonder slag of stoot en wanneer wat later het dorp onder een spinnenplaag komt te zitten is het uiteraard Christine die het moet bekopen. Wat volgt is een gevecht tussen goed en kwaad waarbij Christine alles op alles moet zetten.

De oudgedienden onder ons kennen regisseur Markus Fischer nog van de eerste editie van ons filmfestival. Toen was hij te gast met de film ‘Marmorera’. Uitgerekend 15 jaar later komt hij terug op de proppen met een film die de genreliefhebbers kunnen bekoren. Vol folkhorror en metafy sische verwijzingen voert ‘Black Spider’ ons terug naar de middeleeuwen met een film die velen onder ons zal bekoren.

Christine, a young midwife, makes a pact with the devil to save her village from the brutal terror of the German Knights. But since you can’t trust the Devil she soon sees herself fighting against a spider plague and the devil himself. Director Markus Fisher came over to our very first festival 15 years ago, now he’s back with a brand new film.

32
VRIJDAG 4 NOVEMBER • 13.30 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Zwitserland • Hongarije REGISSEUR Markus Fisher MET Lilith Stangenberg • Marin Blülle • Philipp Droste SPEELDUUR 1.56u TAAL Duits gesproken • Engels ondertiteld

The Creeping

Anna keert na vele jaren terug huiswaarts om er te zorgen voor haar dementerende grootmoeder Lucy (Jane Lowe). Anna (Rian Steele) bleef al die jaren weg door een traumatische ervaring in haar kindertijd. Niet lang nadat ze terugkeert, zijn er een aantal vreemde voorvallen. Het begint met iets kleins maar krijgt al snel levensbedreigende proporties als blijkt dat er een kwaadaardige entiteit aanwezig is in het huis. Al snel heeft Anna door dat het ding iets te maken heeft met de familiegeschiedenis. De klare momenten die Lucy soms heeft kunnen duidelijkheid scheppen in deze nachtmerrie.

Deze ‘The Creeping’ maakt door middel van flashbacks heel wat tijdsprongen tussen de jaren 60 en 80. Het verhaalt speelt zich dus volledig af in een voor ons verleden tijd waarin moderne tech nologieën nog niet aan de orde waren - ze hadden nochtans kunnen helpen de entiteit aan te pak ken. Actrice Rian Steele kunnen de fans van het Marvel Cinematic Universe kennen als Catherine Starr, moeder van Ava, in ‘Ant-Man and the Wasp’.

Many years have passed since Anna last visited home. She returns to take care of her sick and dementing grandmother Lucy. Due to a traumatic experience in her childhood she avoided home. Once back in the house, strange phenomena start to happen and soon Anna is battling a malevo lent presence. The presence is tied to the family history and Lucy might give some clarity in this Nightmare. The movie utilizes flashbacks from the 80’s to 60’s and back to avoid the use of modern technology. If you’re a Marvel fan, you might recognise Rian Steele, she played the role of Catherine Starr in ‘Ant-Man and the Wasp’.

33
DONDERDAG 3 NOVEMBER • 15.30 UUR • ZAAL 2
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigd Koninkrijk REGISSEUR Jamie Hooper MET Leon Ancliffe • Taliyah Blaire • Jane Lowe • Rian Steele SPEELDUUR 1.34u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld HORROR

The Lake

THRILLER • HORROR • SCIFI

In een afgelegen dorp ergens in Thailand ziet een spelend kind een groot ei liggen nabij het maar waar zijn vader dagelijks naartoe trekt. Nieuwsgierig zoals alleen kinderen dat kunnen zijn, neemt hij het ei mee naar huis om het te bewaren op zijn kamer. De goede zorgen van het kind zorgen er echter voor dat het ei wordt uitgebroed, en dat was beter niet gebeurd. Terzelfdertijd zoekt een moeder wanhopig naar het ei dat ze verloren is. Een missie die niet zonder slag of stoot verloopt, want het moederdier is een uit de kluiten gewassen hagedis. Of moeten we ‘monster’ zeggen?

Bij de Thaise cinema denken we niet meteen aan Kaiju of monsterfilms, want die vormen eerder het handelsmerk van de Japanse film. Af en toe merken we toch dat het genre grenzen durft te overschrijden. Denk bijvoorbeeld aan ‘The Host’, een Zuid-Koreaanse prent van enkele jaren ge leden, maar evengoed aan ‘Pacific Rim’, waar je ziet dat er in dezelfde vijver is gevist. ‘The Lake’ leunt een pak dichter aan bij ‘The Host’ qua look en feel, maar moet ook niet onderdoen voor Ame rikaanse producties wanneer het op de special effects aankomt. Een absolute aanrader!

Somewhere in Thailand, a young boy finds a rather giant egg he takes home to put in his room as a trophy. But against all odds the egg hatches and delivers a small dinosaur-like creature. Meanwhile mommy dinosaur Is looking for the egg, creating a lot of havoc in the surrounding villages. If the Host is the first title that comes to mind after reading this then you are the right person for this film. Kaju and creature feature lovers unite for this Thai monster flick.

34
WOENSDAG 2 NOVEMBER • 22.15 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Thailand REGISSEUR Lee Thongkham • Aqing Xu MET Chakrit Boonkeaw • Naiyana Bume • Wanmai Chatborirak SPEELDUUR 2.00u TAAL Thais gesproken • Engels ondertiteld

Film kijken is één zaak, film begrijpen is een andere kwestie. Filmgeletterdheid zoals dat zo mooi heet in academische termen, dat is eigenlijk niets anders dan inzicht krijgen op de films die je bekijkt en daar werken wij bij Razor Reel heel graag aan mee. Door middel van thematische benaderingen, documentaires en/of lezingen gaan we dieper in op een film, regisseur of thema. Dit is niet voor iedereen weggelegd en dat weten we ook, maar als je toch de moeite wil doen, dan kan je hier heel veel opsteken en je eigen filmgeletterdheid opkrik ken tot een hoger niveau en dat allemaal zonder dat het saai, moeilijk of academisch wordt.

Lynch/Oz

Victor Fleming’s film ‘The Wizard of Oz’ uit 1939 is een van David Lynch’ grootste en blijvende ob sessies. Lynch’ unieke, surrealistische films zitten werkelijk boordevol referenties naar Dorothy en haar trawanten. Soms zijn ze heel subtiel verwerkt in het plot of de decors, een andere keer kan je er onmogelijk naast kijken. ‘Lynch/Oz’ neemt ons mee over de yellow brick road om deze fasci nerende symbiose aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. Zo grondig zelfs dat ‘Lynch/Oz’ kan wedijveren met de betere video essays waar film buffs op kicken.

Regisseur Alexandre O. Philippe heeft de voorbije jaren al bewezen dat hij genredocumentaires van het hoogste niveau kan afleveren. Zo prijkte ‘78/52’, over de beroemde douchescène in Hit chcock’s ‘Psycho’, al op ons programma en wist ‘Memory: The Origins of Alien’ ons ook zeer te bekoren. ‘Lynch/Oz’ is opnieuw een hoogvlieger. Dat hebben we niet alleen aan de regisseur zelf te danken, maar ook aan de bijdragen van o.a. Karyn Kusama, John Waters, David Lowery en het duo Justin Benson en Aaron Moorhead (‘Something in the Dirt’).

Victor Fleming’s 1939 film The Wizard of Oz is one of David Lynch’s great and enduring obsessions. Lynch’s uniquely surreal films are truly brimming with references to Dorothy and her sidekicks. Sometimes they are very subtly incorporated into the plot or sets, other times you can’t possibly miss them. Lynch/Oz takes us along the yellow brick road to examine this fascinating symbiosis . With Lynch/Oz, director Alexandre O. Philippe earns a spot in our programme for the second time. In the past, he convinced us with 78/52 about the famous shower scene from Hitchcock’s Psycho, and his new docu is no less impressive.

38
ZONDAG 30 OKTOBER • 13 UUR • ZAAL 1 DOCUMENTAIRE
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Alexandre O. Philippe MET Karyn Kusama • John Waters • David Lowery SPEELDUUR 1.48u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld

Blue Velvet

Het idyllisch en rustige Amerikaanse stadje Lumberton is vooral het toneel van geluk en voor spoed. Maar schijn bedriegt: achter de schermen schuilt een donker geheim. Jeffrey Baumant (Kyle MacLachlan) vindt een afgesneden menselijk oor in zijn grasperk en hoewel de politie er al mee bezig is, kan hij de drang niet weerstaan om ook zelf op onderzoek te gaan. Spoedig komt hij op het spoor van nachtclubzangeres Dorothy Vallens (Isabella Rossellini), tot wie hij een bizarre aantrekkingskracht voelt. Zo sterk zelfs dat hij beslist om zich op te sluiten in haar appartement om haar te bespioneren.

‘Blue Velvet’ wordt door de ene gezien als een meesterwerk van David Lynch, terwijl het andere kamp hem hiermee veroordeelde tot een laag bij de grondse voyeur die zijn film misbruikt om actrices uit de kleren te laten gaan. Wat er ook van zij, deze cult- en schandaalfilm laat niemand onberoerd en bijna dertig jaar na datum rolt deze prent nog steeds veel over de tongen.

Lumberton is a quiet American town where everyone seems to be very happy. But behind that facade of happiness hides a mysterious dark secret. Blue Velvet is considered by some to be a masterpiece by David Lynch, while the other camp condemned him with this to be a low-life voyeur. Whatever the case may be, this cult/scandal film leaves no one unmoved.

39
ZONDAG 30 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 2
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 1986 LAND Verenigde Staten REGISSEUR David Lynch MET Kyle MacLachlan • Laura Dern • Isabella Rosselini SPEELDUUR 1.56u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld MYSTERIE • THRILLER

The Wizard of Oz

Het huis waar Dorothy (Judy Garland) samen met haar hondje Toto woont in Kansas, wordt door een tornado meegezogen. Het huis landt in het magische Land van Oz, helaas op en wat ongeluk kige plek: pal bovenop de slechte heks van het oosten. Goede heks Glinda geeft Dorothy de raad om de tovenaar van Oz te vinden, om op die manier terug thuis te geraken. Op haar queeste ont moet ze drie nieuwe vrienden die elk hun eigen wens hebben: de vogelverschrikker wil een brein, de tinnen man wil een hart en de laffe leeuw wil moedig zijn. Ze worden echter achterna gezeten door de boze heks van het westen, die wraak wil omwille van de dood van haar zus.

‘The Wizard of Oz’ is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Frank L. Baum, al zijn er heel wat verschillen tussen boeken en film. De opnames van deze film verliepen niet van een leien dakje. Zo liep een actrice brandwonden op en liep de oorspronkelijke acteur voor de tinnen man longproblemen op door het aluminiumpoeder dat werd gebruikt. Toch leeft de film vandaag nog voort in vele herinneringen én de muziek, die ook een legendarische status verkregen heeft. Een terechte klassieker op ons festival.

The House where Dorothy and her little dog Toto reside in Kansas gets swept away by a tornado. The house lands on the Wicked Witch of the East in the magical land of Oz. The Good witch Glinda tells Dorothy upon arrival to seek out the Wizard of Oz to return back home. On her quest Dorothy meets The Tin Man who wants a heart, The Cowardly Lion who wants courage and The Scarecrow who wants a brain. All whilst the Wicked Witch of the East is on their heels because Dorothy acci dentally killed her sister.

40
ZONDAG 30 OKTOBER • 10 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 1939 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Victor Fleming MET Judy Garland • Frank Morgen • Ray Bolger • Jack Haley SPEELDUUR 1.41u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld FANTASY • MUSICAL

Evil Seeds

“Er is iets aan de hand met de kinderen. Ze vermoorden klasgenoten, martelen ouders, kramen wartaal uit, drinken mensenbloed en beoefenen zwarte magie. Je kleine schatten zijn losgeslagen, hun bloed is niet langer onschuldig. Eén ding is zeker: er zullen slachtoffers vallen!”

Vorig jaar nam Vanessa Morgan in “Evil Seeds” de lezer mee op een ontdekkingstocht vol creepy kids. Ze presenteerde bijna 250 van de griezeligste, vreemdste en gevaarlijkste kinderen ooit in het filmland schap, afkomstig uit meer dan 40 verschillende landen. Speciaal voor Razor Reel gaat ze nog wat die per in op deze kleine maar toch uiterst gevaarlijke kids. Ze gidst ons langs wrede kinderen in al hun in carnaties: van demonische bezetenheid over bij de geboorte bewust omgewisselde baby’s tot jeugdige seriemoordenaars. Alle aspecten komen aan bod in haar lezing. Ze belicht zowel cultklassiekers als obscure fanfavorieten. Je watchlist zal weer aardig groeien, maar je kan er nadien met ‘The Children of Ravensback’ en ‘The Omen’ meteen twee afvinken.

41
VRIJDAG 28 OKTOBER • 18 UUR • ZAAL 2 • GRATIS TOEGANG

The Children (of Ravensback)

In Ravensback ontstaat er een lek in een kerncentrale. Een schoolbus rijdt door de radioactieve wolk die is ontstaan en wordt verlaten teruggevonden. Sheriff Billy Hart gaat van deur tot deur om te weten te komen of de kinderen huiswaarts zijn gekeerd. Dit is niet het geval, dus wordt er van kidnapping uitgegaan. Na een tijdje komen de kinderen wel thuis, maar ze hebben zwarte vingernagels en laten iedereen die ze omhelzen spontaan in vlammen opgaan. Wanneer de ouders doorhebben dat hun kinderen verantwoordelijk zijn voor heel wat doden, proberen ze hun eigen kroost om zeep te helpen.

Wat muzikale weetjes: de film heeft een gelijkaardige score als ‘Friday the 13th’ gezien ze in het zelfde jaar is geschreven door dezelfde componist. Het geluid dat de kinderen maken is onder meer het geluid van krolse katten. Een klassieker die zeker niet mag ontbreken op je palmares, beste filmliefhebber!

When a school bus rides through a radioactive cloud caused by a leak in the nuclear power plant in Ravensback, the vehicle is later found abandoned. Sheriff Billy Hart goes door to door to figure out if any of the children returned home. When this proves fruitless, he sets up a barrier because it might be kidnapping. Soon after the kids come back home but they have black fingernails. Also an interesting detail is that when they hug someone that person goes up in flames. Now it is up to the parents to lay waste to their offspring.

42
VRIJDAG 28 OKTOBER • 22.15 UUR • ZAAL 2 HORROR • SCIENCEFICTION
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 1980 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Max Kalmanowicz MET Martin Shakar • Gale Garnett • Jeptha Evans • Clara Evans SPEELDUUR 1.33u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld

The Omen

Robert en Katherine Thorn lijken het perfecte leven te hebben. Hij is de ambassadeur voor de Ver enigde Staten in het Verenigd Koninkrijk en is gelukkig getrouwd. Enkel de kinderwens moet nog vervuld worden. Katherine heeft echter een miskraam. Ingaand op de suggestie van een priester neemt Robert het besluit om een andere nieuwgeborene mee te nemen naar huis waarvan de moeder overleed tijdens de bevalling. Nadat het koppel verhuist naar Londen vinden er allerhande vreemde gebeurtenissen plaats. Robert raakt er stilletjes aan van overtuigd dat zijn kind de we dergeboorte van de Duivel is…

De film kreeg twee Oscar-nominaties en verzilverde die voor ‘Best Original Score’. Die werd ge schreven door componist Jerry Goldsmith, met als bekendste nummer uiteraard ‘Ave Satani’, de theme song van de film. Tijdens het filmen werd de cast geplaagd door een aantal bizarre inci denten, waaronder twee vliegtuigongevallen, waardoor men dacht de film effectief vervloekt was. Hoe dan ook: ‘The Omen’ is een terechte filmklassieker die drie vervolgen kreeg en in 2006 met ‘The Omen: 666’ zelfs een remake.

Robert and Katherine Thorn are a happily married couple. Robert is the US ambassador in The UK. When Katherine has a stillbirth, Robert gets a suggestion from a priest to take another newborn as his own. The newborn’s mother died while giving labor. After relocating to London a series of bizarre incidents start to happen. Robert is convinced his son is Evil incarnate. Won 1 Oscar for Best Original Score. During filming the cast was plagued in real life by a series of unfortunate events including two plane crashes).

43
VRIJDAG 28 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 2
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 1976 LAND Verenigde Staten • Verenigd Koninkrijk REGISSEUR Richard Donner MET Gregory Peck • Lee Remick • Harvey Stephens SPEELDUUR 1.51u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld HORROR • MYSTERIE
44 DO 27 VR 28 ZA 29 ZO 30 ZAAL 1Legende: ZAAL 2 G 20u BARBARIAN pagina 5 18u PUSSYCAKE pagina 27 20u TERRIFIER 2 pagina 31 20u THE OMEN pagina 43 22.15u THE CHILDREN pagina 42 22.15u FEED ME pagina 11 00.30u SHE CAME FROM THE WOODS pagina 28 €0 G = guests = gratis 13.30u CULT OF VHS pagina 52 13.30u HELLO ZOMBIES & DEMONS short films — pagina 70 & 71 15.30u ETEN OF GEGETEN WORDEN Constant Hoogenbosch — pagina 51 15.30u MIDNIGHT SPLATTER PROFANE EXHIBIT pagina 66 18u FAMILY DINNER pagina 10 20u CINEMA CURIOSO pagina 50 22.15u MAD HEIDI pagina 23 00.30u HIDDEN IN THE WOODS 2 pagina 22 18u MIDNIGHT SPLATTER SHORTS pagina 64 20u MIDNIGHT SPLATTER SEPTIC pagina 65 10u THE WIZARD OF OZ pagina 40 €0 13u LYNCH/OZ pagina 38 13.30u JUST TERRIFIC ANIMATION short films — pagina 72 15.30u MÉLIÈS D’ARGENT pagina 68 & 69 15.30u TARAN EN DE TOVERKETEL pagina 49 18u THE FANTASY SOUNDTRACK Robin Broos — pagina 48 18u BLADES IN THE DARKNESS pagina 18 20u PIGGY pagina 26 20u BLUE VELVET pagina 39 22.15u MIDNIGHT PEEPSHOW pagina 24 18u EVIL SEEDS Vanessa Morgan — pagina 41 €0 €0 G G G €0 €0 €0
45 WO 2 DO 3 VR 4 ZA 5 18u THE ARTIFICE GIRL pagina 15 20u VIKING pagina 58 22.15u THE LAKE pagina 34 13.30u EVERYTHING IS ABSURD short films — pagina 73 & 74 15.30u POU pagina 14 15.30u THE CREEPING pagina 33 18u SORRY ABOUT THE DEMON pagina 30 20u #NO_FILTER pagina 62 22.15u DEADSTREAM pagina 20 13.30u THE BLACK SPIDER pagina 32 13.30u JUST SHORTS #1 short films — pagina 76 15.30u MOON GARDEN pagina 57 15.30u PIG KILLER pagina 25 18u SOMETHING IN THE DIRT pagina 29 20u MEGALOMANIAC pagina 13 22.15u EATING MISS CAMPBELL pagina 21 13.30u BELGICA OBSCURA shorts & ‘Logger’ — pagina 60 & 61 13.30u JUST SHORTS #2 short films — pagina 77 15.30u LEONOR WILL NEVER DIE pagina 12 15.30u HUNTER AMONG US pagina 56 18u DE OPENBARING pagina 19 18u HOUSE OF TIME pagina 55 20u INFLUENCER pagina 7 €0 €0 €0 G G G G G

The Fantasy Soundtrack

Uit een recente studie blijkt ‘Hedwig’s Theme’ van John Williams de meest iconische soundtrack aller tijden. Hoor je die ene melodie, dan word je meteen terug gekatapulteerd naar de magische wereld van Harry Potter. Howard Shore schreef op zijn beurt meer dan 100 verschillende leitmotivs voor de ‘The Lord of the Rings’-trilogie. Het mag duidelijk zijn: ook in fantasyfilms maakt muziek vaak het verschil.

Filmjournalist Robin Broos schreef in 2020 ‘The Original Soundtrack’, een boek (uitgegeven door Bor gerhoff & Lamberigts) boordevol interessante weetjes en boeiende anekdotes over filmmuziek in de ruimste zin. Een project dat voortvloeide uit het radioprogramma met dezelfde naam dat een decen nium geleden ontstond op de redactie van Klara. Sinds 2018 is Robin Broos co-presentator van het programma. Ook is hij tweewekelijks te horen in zijn eigen podcast ‘Disney Klassiekers’, waarin hij een klassieke Disney-tekenfilm bespreekt met een centrale gast. Sinds dit jaar loopt het tweede seizoen, met de focus op Pixar-films.

Vorig jaar won Robin Broos de Publieksprijs van Razor Reel met zijn lezing ‘The Sci-Fi Soundtrack’. Spe ciaal voor deze editie duikt hij anderhalf uur lang in fantasy soundtracks. Wij zijn ervan overtuigd dat je nadien naar de platenboer snelt om de vinylcollectie uit te breiden met wat vers luistervoer!

48
ZONDAG 30 OKTOBER • 18 UUR • ZAAL 1 • GRATIS TOEGANG

INHOUD

Taran en de Toverketel

Wie de kracht van de mysterieuze toverketel vrijlaat, zal onoverwinnelijk worden. De Gehoornde Koning zal alles doen om hem te krijgen, maar krijgt weerstand van een onwaarschijnlijke tegen stander: een jonge varkenshoeder genaamd Taran. Met Eilonwy, Fflewddur Fflam en Hen Wen, het varken dar de toekomst voorspelt, zal Taran het kwaad van de toverketel voorgoed proberen tegen te houden.

De film was toen hij uitkwam een commerciële flop, maar geniet nu van een cultstatus. ‘The Black Cauldron’, of in het Nederlands ‘Taran en de Toverketel’, onderscheidt zich ook van andere Disneyfilms gezien er geen liedjes worden gezongen die speciaal voor de film werden geschreven. Voor mocht je nog meer te weten willen komen over deze film, kan je luisteren naar aflevering 23 van Robin Broos’ podcast ‘Disney Klassiekers’, waarin Peter De Smet te gast is.

Whoever unleashes the power of the mysterious Magic Cauldron shall become invincible. The Hor ned King will do anything to get it, but faces resistance from an unlikely opponent: a young swine herd named Taran. With Eilonwy, Fflewddur Fflam and Hen Wen, the pig who predicts the future, Taran will stop the evil of the Cauldron forever.

49
ZONDAG 30 OKTOBER • 15.30 UUR • ZAAL 2
INFO
ENGLISH JAAR 1985 LAND Verenigde Staten REGISSEURS Ted Berman • Richard Rich MET Vincent Croiset • Nathalie Wijers • Peter Aryans SPEELDUUR 1.20u TAAL Nederlands gesproken FANTASY • ANIMATIE • DISNEY

Cinema Curioso

Films kijken is leuk, daar zijn we het volmondig mee eens. Maar vergeet niet dat er voor iedere goede film tien slechte films bestaan, en nog veel meer extreem slechte films. Laat net dat de films zijn die Ronald Simons interesseren. De films met tenenkrullende scènes of deze die een loopje nemen met de kijker als was het de grootste debiel ooit. Lachen geblazen met tal van scènes in de films die Ronald selecteerde. En onthoud: al deze films hebben in het verleden effectief een reguliere vertoning verkre gen, zelfs in de bioscoop. Auw.

Met wederom een vuig, propvol programma waar u van de ene in de andere verbazing zult vallen. En ja, dat is een kneiterharde garantie. Halfgelukte lichaamsexplosies, gigantische insecten, razende moeders, madenregens, kungfuzombies en kostelijke opnamen uit het B-oeuvre van David Hasselhof.

U bent vast en zeker bekend met kannibalenklassieker ‘Cannibal Holocaust’, maar wist u dat er in 1988 een clandestien vervolg kwam in de verwelkte vorm van ‘Green Inferno’? De hele film doorploegen is onverantwoord voor zelfs de potentste bezoeker van Razer Reel, dus heeft Cinema Curioso-program meur Ronald Simons de beste scène geselecteerd: een loeiharde achtervolging door de van kannibalen vergeven jungle… op waterschoentjes.

Naast vele nieuwe fragmenten uit de bodem van de cinemaput dist Simons voor het jubileum van Razor Reel ook de allercurieuste scènes van de afgelopen vijf edities van het programma op de Brugse tafel. Dus behoed u voor de Indonesische ‘Rambu’, de pierenetende commando in ‘Deadly Prey’ en uiteraard een bloemlezing uit cultclassic ‘Russian Terminator’.

Kortom: heeft u altijd al eens willen meemaken hoe een man wordt gedood door een frisbee, gegooid door Ronn “Ridge Forrester” Moss: kom op 29 oktober naar Razor Reel. Alle fragmenten worden inge leid door Ronald Simons zelf.

For every good movie there are tons of bad films. And believe it or not even those bad films did get a proper release. Ronald Simons is always on the look for those bad movies and selects for us the best scenes worth watching. Always with the biggest smile of course.

50
ZATERDAG 29 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 1

Eten of gegeten worden

Eten en drinken moeten we allemaal. Hoe we dat doen en wat we eten en drinken, daar lopen de op vattingen over uiteen. Een interessant gegeven voor genrefilmmakers, die eten en drinken vaak bewust en onbewust inzetten om iets te communiceren, iets duidelijk te maken of ons door een alledaagse be zigheid te vervormen uiteindelijk te kunnen choqueren. Van vleesetende zombies, tot bloeddrinkende vampieren en van kannibalen tot junk food excessen, het komt allemaal voorbij in deze smakelijke, maar ook onsmakelijke lezing van filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch.

Drs. Hoogenbosch studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en kan zich dankzij deze kennis goed navigeren binnen de film- en mediawereld. Hij richtte in 2000 zijn eigen mediabedrijf ‘Movie Machine’ op en werkt op deze manier samen met heel wat filmhui zen en culturele centra binnen én buiten Nederland.

Constant is geen onbekende voor ons festival. Meer nog: het is een Razor Reel-vriend. Vorig jaar gaf hij nog een zeer interessante lezing over filmmaker Phil Tippett, waarmee hij ook live een babbelde sloeg voor we diens ‘Mad God’ vertoonden.

51
ZATERDAG 29 OKTOBER • 15.30 UUR • ZAAL 1 • GRATIS TOEGANG

INHOUD

DOCUMENTAIRE

Cult of VHS

Alles komt terug. Na de vinylplaten is het nu de beurt aan de VHS-cassettes. In de documentaire “Cult of VHS” nemen verzamelaars, regisseurs en andere enthousiastelingen de kijkers mee naar de gouden dagen van de videotheken en vooral de VHS. Ze bezingen met veel nostalgie hun liefde voor het medium en nemen ons mee door hun collectie. Maar daar houdt het niet bij op: er blijkt zelfs een groepje die hards te bestaan die nog steeds zweren bij de tapes en met de camera op de schouder heerlijke kortfilms draaien en uitwisselen.

De documentaire “Cult of VHS” is een Kickstarter-project dat ontstaan is vanuit de gemeenschap zelf, met fan Rob Preciado aan het roer. Je merkt aan alles dat het voor en door liefhebbers is gemaakt. Ook bij de trouwe Razor Reel-bezoekers zitten er zo’n VHS-verzamelaars, dat vangen we regelmatig op aan onze gezellige festivalbar. Zij zullen hun hart kunnen ophalen bij “Cult of VHS”. De kans is groot dat de andere bezoekers ook gepakt zullen worden door het virus en na de documentaire rommelmarkten en sites beginnen af te schuimen op zoek naar de holy grails onder de VHS.

In the documentary “Cult of VHS”, collectors, directors and other enthusiasts take the viewers back to the golden days of video stores and especially VHS. They show their love for the medium and guide us through their collection. Collectors will be delighted to see “Cult of VHS”. Warning: there is a fair chance that other viewers will also be caught by the virus and will start hunting down flea markets and sites in search of holy grails on VHS.

52
ZATERDAG 29 OKTOBER • 13.30 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Rob Preciado MET Ricardo Farias • Graham Humphreys • Michael Kenne SPEELDUUR 1.30u TAAL Engels gesproken • Nederlands ondertiteld

Geef toe: op het scherpst van de snee balanceren is niet comfortabel en toch is dat wat we doen in Razor’s Edge. Als festival zoeken we dikwijls de kantjes op en pre senteren je graag de minder hapklare brokken. Zaken die buiten de comfortzo ne liggen, soms wat moeilijker zijn of minder toegankelijk. Films die zo krachtig of knullig zijn dat het weer interessant wordt, Razor’s Edge is zondermeer de sec tie voor de durvers onder ons. Soms moeilijk verteerbaar, op andere momen ten waanzinnig in alle opties. Doch steeds met de duidelijke opdracht om buiten de lijntjes te kleuren. Films die je niet onbewogen zullen laten, dat verzekeren we je.

INHOUD

INFO

House of Time

Ergens tijdens een pandemie wordt een prestigieuze dokter gevangengezet door een jonge vrouw, zodat ze altijd een verzorger bij de hand heeft mocht er iets mislopen. Gevangen in een quasi leeg huis, enkel bewoond door de jonge vrouw, haar dochter en haar dementerende moe der, komt de dokter al vlug tot de ontdekking dat hij iedere dag opnieuw beleeft en iedere dag, op details na, identiek verloopt. Gaandeweg moet hij aan de hand van die details zichzelf zien te verlossen uit zijn gevangenis.

Als je bij deze film aan ‘Groundhog Day’ moet denken, dan ben je niet alleen. Het is inderdaad een gelijkaardig gegeven dat we hier voorgeschoteld krijgen, maar waar ‘Groundhog Day’ nog in de categorie ‘comedy’ te plaatsen is, gaat deze film dieper in op grotere thema’s. Een aanrader!

In the middle of a contagious pandemic an apathetic but adept doctor is taken hostage by a young woman in a desperate attempt to ensure the safety of her family. Captive in an almost desolate house inhabited by three women of three ages – the paranoid young woman, an amnesic old wo man and a lonely young girl, the doctor discovers that forces beyond his comprehension are at play and he might be trapped not only in space but also in time. Think ‘Groundhog day’, but with deadly serious themes to explore.

55
ZATERDAG 5 NOVEMBER • 18 UUR • ZAAL 2
ENGLISH JAAR 2021 LAND India REGISSEURS Rajdeep Paul • Sarmistha Maiti MET Tannistha Biswas • Janardan Ghosh • Ahana Karmakar SPEELDUUR 2.17u TAAL Bengaals gesproken • Engels ondertiteld FANTASY • SCIFI • DRAMA

Hunter Among Us

HORROR • DRAMA • THRILLER

Vijf vrienden amuseren zich samen tijdens een videocall, iets wat ze al eens vaker doen. Wanneer een van hen plots met een pistool begint te zwaaien en ermee dreigt zichzelf iets aan te doen, houdt het vrolijk samenzijn meteen op. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het online gesprek plots gehackt door iemand die zichzelf God noemt. Dat lijkt zelfs niet gelogen, want God weet uiteraard alles, zoals de reden waarom iemand zichzelf van het leven wil beroven…

‘Hunter Among Us’ is een Indische film die duidelijk tijdens de coronaperiode gemaakt is. Het fe nomeen videobellen werd de voorbije twee jaar in zowat alle huishoudens stevig ingezet, al hopen we dat ze niet allemaal verlopen zoals het gesprek dat in deze film de rode draad vormt.

Five friends log in for a video call. Things become deadly serious when one of the friends pulls out a gun and threatens to shoot himself at the end of the call. Still coming to grips with this situation, the other friends are further shocked when a mysterious man called God hacks into their call. A video call movie made during the corona pandemic, proves that quarantaine can’t kill creativity.

56
ZATERDAG 5 NOVEMBER • 15.30 UUR • ZAAL 2
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2021 LAND India REGISSEUR Aadish Keluskar MET Faraz Khan • Saniya Haque • Ansh Nagda • Sayurri Haralkar SPEELDUUR 2.16u TAAL Hindi gesproken • Engels ondertiteld

Moon Garden

Een jong meisje (Haven Lee Harris), overstuur door de zoveelste ruzie tussen haar ouders, maakt een zware val van de trap en belandt in coma. Ze raakt gevangen in een donker industrieel Won derland, achtervolgd door een kletsnatte nachtmerrie die zich voedt met haar tranen. Ondertus sen waakt haar moeder (Augie Duke) aan het ziekenhuisbed en spreekt haar troostende woorden toe. Via een oude transistorradio dringt haar kalmerende stem door in het surrealistische droom landschap waar haar dochter tevergeefs naar een uitgang zoekt en daarbij van de ene vreselijke wereld in de volgende rolt.

‘The Wizard of Oz’ meets ‘Mad God’: zo kunnen we ‘Moon Garden’ het beste omschrijven. Regis seur Ryan Stevens Harris combineert tal van technieken om van de film een visueel pareltje te ma ken. Hij filmde ‘Moon Garden’ op verlopen 35mm met vintage lenzen om de onderwereld een eigen look te geven. De dromen komen dankzij practical effects en stop-motion helemaal tot leven. Ook de art direction, de cinematografie en het geluid zijn ronduit indrukwekkend en maken van ‘Moon Garden’ een film die je zeker op een groot scherm moet zien. Een Burtonesque film waarvan we nog veel zullen horen!

A young girl (Haven Lee Harris), upset by yet another argument between her parents, takes a heavy fall down the stairs and ends up in a coma. She becomes trapped in a dark industrial Wonderland, haunted by a churning nightmare that feeds on her tears. Meanwhile, her mother (Augie Duke) keeps watch at the hospital bed and speaks comforting words to her. Through an old transistor ra dio, her soothing voice penetrates the surreal dreamscape where her daughter searches in vain for an exit, rolling from one terrible world into the next. The Wizards of Oz meets Mad God. That’s the best way to describe Moon Garden. Director Ryan Stevens Harris combines numerous techniques to make the film a visual gem you should definitely see on a big screen!

57
VRIJDAG 4 NOVEMBER • 15.30 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Ryan Stevens Harris MET Haven Lee Harris • Augie Duke • Brionne Davis SPEELDUUR 1.33u TAAL Engels gesproken • Engels ondertiteld FANTASY

Viking

KOMEDIE • DRAMA • SCIFI

INHOUD

Viking werft vrijwilligers aan om mee te werken aan de eerste bemande missie naar Mars. Niet om zelf naar de rode planeet te trekken, maar om hier op aarde achter gesloten deuren te fungeren als een B-team dat de interpersoonlijke problemen aan boord simuleert en met een oplossing op de proppen komt. Daarvoor rekruteert men vijf vrijwilligers met exact hetzelfde psychologische profiel als de echte crew. Alleen heeft men met gender en leeftijd geen rekening gehouden en zien sommigen dit experiment ook als de uitgelezen kans om hun ambities als astronaut waar te maken.

Het zal je vrij snel duidelijk worden dat je Stéphane Lafleurs ‘Viking’ niet te serieus moet nemen. De verwarring over de geslachten, de onderlinge conflicten die men moet ontmantelen en de knullige omgeving waar de aardse bemanning verblijft, leiden meermaals tot absurde momenten die een lach op het gezicht toveren. Satire op zijn best met een laagje sciencefiction erover. ‘Viking’ ging amper een maand geleden in wereldpremière in Toronto. Het Razor Reel-publiek is dus één van de eerste die zich in groep mogen verkneukelen aan de lotgevallen van deze wannabe-astronauten. Mis deze lancering niet!

Viking recruits volunteers to join the first manned mission to Mars. Not to head to the red planet themselves, but to act as a B-team on Earth to simulate interpersonal problems on board and come up with a solution. To do so, they recruit five volunteers with exactly the same psychological profile as the real crew. However, gender and age have not been taken into account. It will become clear to you pretty quickly that you shouldn’t take Stéphane Lafleur’s Viking seriously. The confusion over the genders, the mutual conflicts to be dismantled and the gnarly environment lead to absurd moments. Satire at its best with a layer of sci-fi on top. Don’t miss this launch!

58
WOENSDAG 2 NOVEMBER • 20 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND Canada REGISSEUR Stéphane Lafleur MET Steve Laplante • Larissa Corriveau • Fabiola N. Aladin SPEELDUUR 1.44u TAAL Frans en Engels gesproken • Engels ondertiteld

België mag dan niet het grootste filmland zijn en al zeker niet op gebied van genrefilms, maar dat wil niet zeggen dat er geen straf aanbod is. Meer nog: we zien meer en meer filmmakers die niet alleen flirten met de genrefilm, maar er eigenlijk ronduit voor gaan. De grote titels die je kent zijn vermoedelijk nog op één hand te tellen, maar laat je niet vangen, want daaronder staat er een hele resem filmmakers klaar om in het kielzog te springen met knap gemaakte (kort)films. Belgica Obscura is het geesteskind van curator/filmmaker Wesley Remory, die aangevuld met de vaste selectieploeg een Belgisch programma presenteert verspreid over gans het festival. Tim Maerschand staat in voor de presentatie.

Short Films

DARKER

Frank van de Bogaart • België • 15 minuten

Rhena’s vader vertelt een verhaal over Atlas, een bos-entiteit die aan zijn bomen de verhalen van de dood influistert. Diezelfde nacht verdwijnt hij in dit woud. Rhena doet alles wat in haar macht ligt om haar vader terug te krijgen.

Rhena’s father tells a story about Atlas, a forest-entity who whispers the stories of the death to his trees. That same night he disappears into this forest. Rhena does everything in her power to get her father back.

THE NIGHT WATCH

Julien Regnard • België • 12 minuten

Een koppel haast zich weg van een glamoureuze party. Op weg naar huis leidt een ruzie tot een bruut auto-ongeluk. Wanneer George weer bij bewustzijn komt, is Christina verdwenen. Hij beleeft dan een ware afdaling in de hel.

A couple rushes out of a glamorous party. On their way home, an argument leads to a brutal car acci dent. When George regains consciousness, Christina has disappeared. He will then experience a real descent into hell.

60
Belgica Obscura ZATERDAG 5 NOVEMBER • 13.30 UUR • ZAAL 1

Logger

INHOUD

Een houthakker ontdekt bij toeval een zwaar verminkt lichaam in het bos waar hij aan het werk is. Hij gaat van het ene op het andere moment in shock, maar wordt bizar genoeg geholpen door niemand minder dan de dood zelf. Vanaf hier splitst het verhaal zich in een drietal visies: die van de houthakker, een jogger en de dorpsdokter, waardoor we gaandeweg de brute realiteit leren kennen van dit verhaal.

Jean De La Fontaine zorgde voor de inspiratie, Kurosawa voor de sfeer en Steffen Gypens voor de uitwerking en bijna al de rest. ‘Logger’ is geen doorsnee horrorfilm maar wel een film die represen tatief is voor de Vlaamse sfeer die je meer en meer ziet opduiken in genrekortfilms. Of we straks kunnen spreken van een echte Vlaamse school valt nog te bezien, maar we kunnen er zeker van zijn dat er iets aan het groeien is in onze contreien.

We follow a logger into the woods, where he discovers a brutally mutilated body. He immediately goes into a catatonic state and gets the unexpected help of Death itself. From that moment on, the story is told by three different point of views.

61
ZATERDAG 5 NOVEMBER • 13.30 UUR • ZAAL 1
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND België REGISSEUR Steffen Geypens MET Jurgen Delnaet • Pieter Piron • Mona Lahousse • Mil Sinaeve SPEELDUUR 1.02u TAAL Nederlands gesproken HORROR • EXPERIMENTEEL

HORROR • THRILLER

#No_Filter

Anna is de ster van de school. Ze is een influencer met tal van volgers, iets dat ze zich graag laat overkomen. Al is ‘overkomen’ misschien een slecht woord, want Anna werkt er geweldig veel voor, zelfs in die mate dat het haar leven in beslag neemt. Gaandeweg leert ze ook dat het sterrendom niet alleen glitter en glamour is, maar dat er ook wel harde en minder leuke kantjes aan zitten. Wanneer ze op een avond weer eens het beste van zichzelf geeft, lijkt het erop dat de virtuele en de echte wereld nog moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. En dat zou wel eens kunnen leiden tot een bloederige nacht…

‘#No_Filter’ kwam in 2019 oorspronkelijk uit als een kortfilm van een goede zeven minuten lang en kreeg z’n release bij onze grote broer BIFFF. Nu, drie jaar later, kunnen we eindelijk zien wat Michael Dupret al een paar jaar in gedachten had: een aangename langspeler die gretig inspeelt op de mooie en vooral minder mooie kanten van social media. Maar bovenal mogen wij de grote première van deze film in ontvangst nemen en daar zijn we dan weer geweldig blij om.

As the #1 social influencer at her high school, Anna is still discovering the advantages and draw backs of this new status. She’s determined to gain as many followers as possible, but when the line between real and virtual is getting blurry, the night becomes bloody. Based upon the 7 minute short film with the same name from 2019.

62
DONDERDAG 3 NOVEMBER • 20 UUR • ZAAL 1
INHOUD
INFO
ENGLISH JAAR 2022 LAND België REGISSEUR Michael Dupret MET Hannah Mciver • Jasmine Daoud • Samuel Van der Zwalmen SPEELDUUR 1.30u TAAL Engels gesproken

Razor Reel is een genrefestival en daar hoort uiteraard horror bij. Er zijn echter vele soor ten horrorfilms en niet iedereen is er altijd fan van. De underground scene is er zo eentje met zeer specifieke smaken en die is absoluut niet voor iedereen weggelegd. Daarom dat we er maar meteen ondergronds mee gaan, in onze discovery room. Een ganse namiddag lang word je ondergedompeld in een bizarre sfeer van bloed, ingewanden en meer van dat fraais. Toch is het meer dan goedkoop amusement voor verdorven geesten. Durf jij het aan om een namiddag mee te draaien met de die hards van het Razor Reel Flanders Film Fest?

Short Films Midsplatter Night

PAURA — LA VERGINE NELLA FONTANA

Tommaso Ottomano • Italië • 7 minuten

Een paar Russische jongens sluipen een herenhuis binnen. Ze steken een gang over en gaan dan een kamer binnen, kijken naar de vreemde structuur, de standbeelden en de waterspetters die uit de fontei nen komen. De twee stoppen in een hoek en in een moment van euforie beginnen ze te kussen. Tijdens de passionele kus van het jonge paar, is op de achtergrond een silhouet te zien. Vanaf dat moment zou hun lot voor altijd veranderen.

A couple of Russian boys sneak into a mansion. They cross a corridor then enter a room, observing the strange structure, the statues, the water splashes that come from the fountains pouring the girl. The two stop in a corner and in a moment of euphoria begin to kiss. During the passionate kiss of the young couple, a silhouette can be seen in the background. From that moment their destiny would change forever.

PAURA — LA NOTTE DI EVELYN

Tommaso Ottomano • Italië • 12 minuten

De kortfilm begint met een soort pre-killing ritueel van de moordenaar: hij plaatst een vinyl op de plaat, dan draait hij het volume omhoog en de muziek begint. Een tafel met daarop tientallen verschillende wapens. De moordenaar kiest het perfecte wapen voor zijn slachtoffer: een dwarsfluit. Zo begint een nachtelijke achtervolging met het beoogde slachtoffer: Evelyn.

The short film begins with a sort of pre-killing ritual of the killer: he inserts a vinyl on the plate, then turns up the volume and the music starts. A table with dozens of different weapons on it. The killer chooses the perfect weapon for his victim: a transverse flute. Thus begins a night-time chase with the intended victim: Evelyn.

64
ZATERDAG 29 OKTOBER • 18 UUR • ZAAL 2

INHOUD

INFO

Septic

Een jong koppel wil een kinderwens vervullen, maar op de ‘gewone’ manier lijkt dat niet te lukken. Wanneer de voor de hand liggende alternatieven ook geen optie blijken te zijn, besluiten ze het alternatieve circuit te raadplegen. Ze weten dat het risicovol is, maar dat weerhoudt hen er niet van akkoord te gaan met de eisen van nogal louche figuren. Daardoor staan ze toe dat de volledi ge procedure online kan gevolgd worden. Niet veel later bevinden ze zich in het wereldje van de snuff-films en is de kinderwens het minste van hun zorgen.

Brian Paulin kennen we ongetwijfeld van ‘At Dawn they Sleep of Cryptic Plasm’, toch wanneer je fan bent van de gore en horror van deze regisseur. In ‘Septic’ krijgen we bijna een Cronenberg-gevoel, maar dan met doorsnee mensen en veel minder budget. Ondanks dat blijf je toch wat ongemakke lijk achter na het zien van deze zeer gore en extreem gewelddadige prent.

A young couple who has been desperately trying to have a baby seek an alternative solution to their problem. Unable to afford regular surgery, they agree to have their unorthodox procedure streamed live, which includes the demise of an organ donor. Soon after, their lives delve deep into the underground world of snuff films and Red Rooms. Brain Paulin is not unknown to the lovers of gore films; while his movies are indeed an acquired taste, his fanbase certainly is growing.

65
ZATERDAG 29 OKTOBER • 20 UUR • ZAAL 2
ENGLISH JAAR 2022 LAND Verenigde Staten REGISSEUR Brian Paulin MET Steve Savage • Morgan Desautel • Chris Kinniery SPEELDUUR 1.22u TAAL Engels gesproken HORROR • GORE

The Profane Exhibit

HORROR

INHOUD

INFO

In een geheime kamer van een Parijse club verzamelt een groep rijke, kwaadaardige personen. De elegante dame Sabatier is hun hostess. Voor ieders amusement worden er acht waargebeurde verhalen verteld. Van een man die vrouwen ontvoert en vermoordt over exorcisme tot gevaarlijke sekten: voor elk wat wils dus.

Het heeft vele jaren geduurd eer deze film uiteindelijk af was. Gedurende zijn levensjaren werd hij verscheidene keren vertoond in onafgewerkte versie op verschillende festivals over de wereld. In 2022 werd hij eindelijk als geheel uitgebracht en het is in deze vorm dat we hem jullie graag willen vertonen.

Hostess Sabatier welcomes a group of depraved and evil people to a secret room in a club in Paris. Each of them tells a gruesome tale to each other for their own amusement. 8 stories are told with toppings ranging from murder, suicide, exorcism, surgery gone wrong, cannibalism, abduction and other depraved fun. Finally completed after years in limbo the anthology can now be seen in its entirety.

66
ZATERDAG 29 OKTOBER • 15.30 UUR • ZAAL 2
ENGLISH JAAR 2013 LAND Canada • Italië • Duitsland • Spanje REGISSEUR Jeremy Kasten • Uwe Boll • Rugero Deodato • e.a. MET Tara Cardinal • Stephanie Bertoni • Mel Heflin • Clin Howard SPEELDUUR 1.48u TAAL Duits, Spaans, Engels & Japans gesproken

Of je nu de fantastische film wil ontdekken of je reeds een doorgewinterde fan bent van het genre, de kortfilmblokken die je op Razor Reel ziet zijn er echt voor iedereen. Om te beginnen zijn ze gratis, dus verliezen doe je nooit. Verder zijn het ideale pareltjes om alle facetten van de fantastische film te ontdekken. En last but not least: hier zit het debuterende talent! Van jonge filmmakers over schoolwerkjes tot doorgewinterde rotten uit het vak: iedere filmmaker maakt in zijn leven één of meerdere kortfilms. Het zijn deze unieke stukjes, waarvan sommigen later zelfs uitgroeien tot echte langspelers, die we hier op het publiek loslaten. Ontdek het vooral zelf, want dat is uiteindelijk de bedoeling.

Méliès d’ArgentOfficial Competition

Razor Reel Flanders Film Fest is reeds meer dan tien jaar lid van de Méliès International Festivals Fe deration (MIFF), een hecht netwerk van 26 fantastische filmfestivals uit 19 landen, met een wereldwijd bezoekersaantal van meer dan 800.000. Daardoor is MIFF een vitale economische én culturele speler binnen de fantastische filmwereld.

Als lid van het MIFF organiseert Razor Reel jaarlijks de Méliès d’Argent-competitie voor beste Europese fantastische kortfilm. Deze competitie is een erkenning van kwaliteit en creativiteit en genereert een unieke zichtbaarheid voor de film en hun regisseurs. De winnaar worden door alle festivals van de fede ratie, met inbegrip van de ondersteunende leden, in de kijker gezet. Daardoor wordt hun verspreiding over de hele wereld aangemoedigd.

Iedere winnaar van een Méliès d’Argent neemt tevens deel aan de competitie om de Méliès d’Or te winnen, de award die staat voor kwaliteit, creativiteit en verbeelding. In 2020 won “Last Dance” (Danny Gibbons & Alex Scott) op Razor Reel Flanders Film Fest de Méliès d’Argent. Een jaar later ging de kort film ook met de Méliès d’Or lopen in Sitges.

AMYGDALA

De zussen Anna en Melina brengen de laatste dagen van de zomer door in hun vakantiehuisje buiten Athene. Anna geeft een feestje om haar verjaardag te vieren en haar overgang naar volwassenheid. Binnenkort vertrekt ze naar de universiteit en laat ze haar kleine zusje achter, maar die laatste wordt niet uitgenodigd voor het afscheidsfeestje. Melina is vastberaden deze nacht bloederig te maken voor haar zus.

Two sisters, Anna and Melina, spend the last days of the summer in their vacation house outside of Athens. Anna is having a party to celebrate her birthday and her passage to adulthood. Soon she will be off to college leaving her little sister behind. Melina doesn’t get invited to the farewell party, so she wants to make this a night to remember.

THE WET NURSE

Arnold de Parscau • Frankrijk • 16 minuten

In 1900 verkoopt Marie pannenkoeken op basis van moedermelk op de markt van een klein Bretoens dorp. Het recept is een rage en alle dorpelingen raken eraan verslaafd. Op een dag heeft Marie geen melk meer. Maar de boeren vragen nog steeds om meer. Ze zullen haar een beproeving laten doorstaan om deze kostbare grondstof, die zij als onuitputtelijk beschouwen, te kunnen blijven consumeren.

In 1900, Marie sells pancakes made with mother’s milk on the market of a small Breton village. The reci pe is all the rage and all the villagers become addicted. One day Marie ran out of milk. But the peasants still ask for more. They are going to make her go through an ordeal to continue to consume this precious resource that they consider inexhaustible.

68
ZONDAG 30 OKTOBER • 15.30 UUR ZAAL 1 •

SPELL ON YOU

Sarah Lasry • Frankrijk • 23 minuten

Salomé heeft een wrat op haar neus. Ze walgt van haar eigen spiegelbeeld. ‘s Nachts bespiedt ze haar ouders door het sleutelgat. Er gebeuren vreemde dingen, waar niemand over spreekt...Er zal een betovering worden uitgesproken.

Salomé has a wart on her nose. She’s disgusted by her own reflection. At night, she spies on her parents through the keyhole. Strange things are happening, which no one speaks of... A spell will be cast.

UNDER THE ICE

Alvaro Rodriguez Areny • Spanje • 15 minuten

Nadat hij zijn vader bij een ongeluk heeft verloren, wordt Edur wakker midden in een nachtmerrie. Hij wordt achtervolgd met zijn ergste herinneringen.

After losing his father in an accident, Edur wakes up in the middle of a nightmare. A presence will haunt him with his worst memories.

FACE NOT RECOGNIZED. TRY AGAIN.

Also Sisters • Spanje • 9 minuten

Alleen in de wildernis moet een vrouw een manier vinden om te overleven nadat ze ontdekt dat haar hoofd in cement is gegoten.

Alone in the wilderness, a woman must find a way to survive after discovering that her head has been encased in cement.

PHLEGM

Jan-David Bolt • Zwitserland • 7 minuten

Oscar is laat. In de omringende wolkenkrabbers worden handen geschud en contracten getekend. Dat is het laatste wat hij nu nodig heeft. Waar komen die verdomde slakken vandaan?

Oscar’s late. In the surrounding skyscrapers hands are shaken and contracts are signed. That’s the last thing he needs right now. Where do these damned snails come from?

69

Hello Zombies & Demons

SEABORNE

Dylan Ashton • Verenigde Staten • 6 minuten

Een inval in een huis aan zee wordt sinister wanneer een jonge moeder ontdekt dat haar indringers van onder de zee zijn opgestaan.

A seaside home invasion turns sinister when a young mother discovers her intruders have risen from beneath the sea.

RISE & SHINE

Arnaud Baur • Zwitserland • 11 minuten

Nancy werkt in een klein benzinestation. Ze is gedesillusioneerd; zelfs het nieuws van een apocalyps lijkt haar niet te verontrusten. Maar de plotselinge komst van een mysterieuze klant kan dat allemaal veranderen. Zal Nancy eindelijk betekenis vinden in haar leven? Of in haar dood?

Nancy works in a small gas station shop. Disillusioned, not even the news of an apocalypse seems to worry her. But the sudden arrival of a mysterious customer could change all that. Will Nancy finally find meaning in her life? Or in her death?

L’ARMADIO

Matteo Macaluso • Italië • 9 minuten

Matilde kan niet in slaap vallen. Er zit iemand in haar kast. In een lange nacht van terreur, zal Matilde haar monsters onder ogen moeten komen. Maar wie zijn die monsters eigenlijk?

Matilde can’t fall asleep. There’s someone inside her closet. In a long night of terror, Matilde will have to face her monsters. But who are the monsters after all?

70
Short Films ZATERDAG 29 OKTOBER • 13.30 UUR • ZAAL 2 • GRATIS TOEGANG

LA NUEVA

Ivan Villamel • Spanje • 15 minuten

Maria is de nieuwe lerares die aankomt op een oude religieuze school. Op haar eerste dag zorgt een onverwachte gebeurtenis er meteen voor dat alles verandert in een ware hel.

Maria is the new teacher who arrives at an old religious school. On her first day, an unexpected event makes her new job a living hell.

STUCK

Sophia, een angstige vrouw, laat per ongeluk een demonische entiteit los tijdens haar verhuis. Ze moet het opnemen tegen de entiteit die haar persoonlijke strijd met onzekerheid weerspiegelt.

Sophia, a fearful young woman, accidentally lets a demonic entity loose while moving to her new house. She has to face the entity who reflects her personal struggle with insecurity.

ESCALATION

Christian Bachini • Italië • 15 minuten

In het midden van de COVID-19-pandemie vermijdt Chris, een paranoïde en egocentrische man, ge lukkig elk menselijk contact. Wanneer een vriend hem de hand reikt om hem te confronteren met zijn beloften uit het verleden, moet Chris beslissen wat voor persoon hij van binnen is.

In the Midst of the COVID-19 Pandemic, Chris, a paranoid and self-centered man, is happily avoiding all human contact. When a friend reaches out to him to confront him about his past promises, Chris has to decide what kind of person he is inside, or it may just eat him... alive.

Juan De Dios Garduño • Spanje • 10 minuten

Twee tegengestelde krachten vechten om het ongeboren kind van een vrouw. Van het resultaat hangt onze redding af.

Two antagonistic forces fight over a woman’s unborn child. On the result depends our salvation.

71
665

Just Terrific Animation

ASHKASHA

Lara Maltz

7 minuten

Ashkasha is een levend wezen dat wordt geleid door nieuwsgierigheid. Hierdoor verliest ze haar hoofd en raakt ze verstrikt in de diepten, waar ze wordt ondergedompeld in een ontdekkingsreis.

TRISKELION

10 minuten

LADY BETTY

Paul McGrath

Ierland • 8 minuten

In een gezellig hoekje van een plattelandspub verdoen twee oude vrienden de avond met het uitwisse len van sterke verhalen. Al snel vertellen ze het verhaal van Lady Betty, de eerste en enige vrouwelijke beul in Ierland.

ZOMBIE METEOR

Alfonso Fulgencio & Jose Luis Farias • Spanje • 14 minuten

Het lijkt een normale dag op het Internationale Ruimtestation, tot een van de systemen van het schip uitvalt. Mar en Petrov, twee ervaren astronauten, proberen het schip te repareren, tot ze oog in oog staan met iets wat ze nog nooit eerder gezien hebben. Overleven is het enige doel.

KAFKA’S DOLL

Simões

Portugal

10 minuten

Geïnspireerd door een onbewezen mythe is ‘Kafka’s Doll’ een korte animatiefilm die feitelijk onderzoek, fictie, fantasie en mythe vermengt tot één hartverwarmend verhaal over verlies.

72
Short Films
Spanje
Een verhaal over stammenstrijd en het vinden van vrede. Een pijl van een rivaliserende stam doorboort het hart van de hoofdman. Met zijn laatste adem geeft hij zijn dochter de opdracht een einde te maken aan deze zinloze vete. Jessica Raes
België
Bruno
ZONDAG 30 OKTOBER • 13.30 UUR • ZAAL 2 • GRATIS TOEGANG

Everything is Absurd

PEACHES AND SCREAM

Adrian Kirk Ejsing • Denemarken • 14 minuten

Thomas is eindelijk uitgenodigd bij zijn vriendin Annas thuis, maar de vreugde is van korte duur, wan neer hij ontdekt waarom hij nooit is uitgenodigd.

Thomas has finally been invited to his girlfriend, Annas, home, but the joy is short lived, when he finds out, why he’s never been invited.

CLAUDIO’S SONG

Andreas Nilsson • Verenigd Koninkrijk • 10 minuten

Een jonge man wordt geconfronteerd met de toorn van een familie criminelen die mensen die beroemd zijn op het internet als doelwit kiezen en geld van hen afpersen. Wanneer hun plan mislukt, neemt het plan om hem te vermoorden een onverwachte wending.

A young man faces the wrath of a family of criminals that target people who are famous on the internet and extort money from them. When their scheme fails, the plan to kill him takes an unexpected turn.

TABLE 8

Sander van Dijk • Nederland • 11 minuten

Een angstige man ontmoet zijn vriend voor een diner in een schimmig restaurant om een duister ver moeden te delen. Aanvankelijk gelooft zijn vriend hem niet en probeert hij de man ervan te overtuigen dat er niets aan de hand is. Maar hoe verder ze in hun middernachtelijk gesprek komen, hoe meer ze beiden beginnen te vrezen: iets aan deze avond is niet helemaal in orde...

An anxiety-ridden man meets his friend for dinner in a shadowy restaurant to share a dark suspicion. At first, his friend doesn’t believe him, tries to convince the man there’s nothing going on. But the fu rther they get into their midnight conversation, the more they both begin to fear: something about this evening isn’t quite right...

73
Short Films DONDERDAG 3 NOVEMBER • 13.30 UUR ZAAL 2 • GRATIS TOEGANG

CRUISE

Sam Rudykoff • Canada • 7 minuten

We hebben allemaal wel eens telefoontjes van oplichters gekregen, maar hoe zit het met de persoon die de telefoontjes pleegt? Cruise is een duistere satire over een ongelukkige telemarketeer die zijn uiterste best doet om een gratis cruise weg te geven. En als hij faalt, zal dat ernstige gevolgen hebben. We’ve all received scam phone calls, but what about the person making the calls? Cruise is a dark workplace satire about a hapless telemarketer trying mightily to give away a free cruise. And if he fails, there will be dire consequences.

UNEXPECTED DELIVERY

Dagmar Scheibenreif • Verenigd Koninkrijk • 15 minuten

Het is Kerstmis en dominee Peter Donovan krijgt een promotie van de Centrale Zielproductie; om een ziel te zuiveren die rechtstreeks uit de hel is gezonden vanwege een zieltekort. Ondertussen ontdekt zijn vrouw, Harriet, dat ze eindelijk zwanger is. En een bedorven ziel staat op de kaarten...

It’s Christmas and Vicar Peter Donovan receives a promotion from the Central Soul Production; to purify a soul sent straight from Hell due to a soul shortage. Meanwhile his wife, Harriet, finds out she is finally pregnant. And a tainted soul is on the cards...

NIGHT BREAKERS

Campoy Gabriel & Lafoz Guillem • Spanje • 18 minuten

Een groep mensen sjokt door een doolhof van ondergrondse tunnels. Zij doorbreken de absolute duis ternis met de overvloedige lichten die aan hun lichaam zijn bevestigd.

A group of people trudge through a maze of underground tunnels. They break the absolute darkness with the abundant lights that are attached to their bodies, in baroque suits loaded with batteries and lights of many kinds.

74

Fayard

5 jaar

Just

RHYME OR DIE

Max Lincoln • Verenigd Koninkrijk • 11 minuten

Vijf ontvoerde vreemdelingen worden gedwongen te rijmen op de funky beats van hun ontvoerder - of te sterven.

CLORO

Alessandro Stelmasiov • Italië • 8 minuten

Alice is aan het trainen in het zwembad. Ze weet niet dat iets angstaanjagends en onverwachts haar weldra zal meeslepen in haar ergste nachtmerrie.

THE NEW ONES

Jérôme Jacob-Paquay • België • 5 minuten

Midden in de nacht overvallen twee meedogenloze schurken een benzinestation waar het leven van een jonge bediende op het spel staat. Gelukkig zijn er in deze door misdaad gedreven wereld, waar de krachten van het goede zich meedogenloos tegen de kwaden verzetten, superhelden met fenomenale krachten om ieders veiligheid te waarborgen.

GREEN FIT

Maxime Pistorio • België • 17 minuten

Xavier abonneert zich gratis op een sportschool. Gratis ? Ja. Maar als het gratis is, betekent het dat jij het product bent.

WALL #4

Lucas Camps • Nederland • 8 minuten

Wanneer een bioscooppubliek begint te spotten met de film die ze aan het bekijken zijn, nemen de gebeurtenissen in de bioscoop een onverwachte wending.

76
Shorts #1 VRIJDAG 4 NOVEMBER • 13.30 UUR • ZAAL 2 • GRATIS TOEGANG

Susannah

Een

77
psychologische horror kortfilm over een beginnende non die een ernstige huidaandoening ontwik kelt die blijft verergeren. Ook haar mentale toestand verergert wanneer ze worstelt met haar gevoelens voor een andere non. ITCH
Farrugia • Malta • 9 minuten Eenzame klantenservicemedewerkster Leah doet zich voor als een kunstmatig droommeisje om te kunnen chatten met de vaste beller voor wie ze gevoelens heeft ontwikkeld. RACHELS DON’T RUN Joanny Causse • Frankrijk • 15 minuten
Een
student interviewt een jonge mantelzorger voor
zijn
project, maar er klopt iets niet. CAREGIVER Rafael De Leon • Verenigde Staten • 5 minuten Een excentrieke microscopist krijgt eindelijk enkele zeldzame stalen in handen, maar hij had zich nooit kunnen inbeelden wat hij door de lens zal zien... THE MICROSCOPE Elliot Vick & Reuben Vick • Verenigd Koninkrijk • 10 minuten Just Shorts #2 ZATERDAG 5 NOVEMBER • 13.30 UUR • ZAAL 2 • GRATIS TOEGANG

Een filmfestival zonder jury of gasten is als een café zonder bier… of een filmfestival zonder films zelfs. De jury deelt aan de eindmeet de prijzen in binnen onze competities en treden als ervaren kenners in die hoedanigheid naar voren. De gasten zijn niet de bv’s die iedere week wel ergens een rode loper bewandelen, maar wel de filmmakers, acteurs en producenten die verbonden zijn aan één of meerdere van onze films of die graag over film vertellen. Bij Razor Reel geen kleffe VIP-ruimte, afgeschermde loges of dure handtekeningen, maar een ‘all ranks bar’ waar iedereen welkom is om met ieder een een praatje te maken. Dat maakt iedere bezoeker tot lid van de Razor Reel-familie.

Jury Méliès d’Argent

ANNA VERHEYEN

Anna Verheyen houdt van films, series, gamen, schrijven, acteren en nog zoveel meer. Ze spendeert 80% van haar tijd pratend over series, films of boeken en de andere 20% van de tijd hoopt ze dat iemand anders erover begint zodat ze er nog meer over kan praten. Toen ze 15 was schreef ze zelf het scenario van ‘Bittersweet Sixteen’, dat gedeeltelijk autobiografisch is, en co-regisseerde de film samen met haar ouders Jan Verheyen en Lien Willaert. Als actrice was ze al te zien in o.a. ‘David’ en ‘Auwch_’.

AULONA FETAHAJ

Aulona Fetahaj (zij/haar) werd geboren in Kosovo, groeide vervolgens op in Brug ge en woont ondertussen in Brussel. Ze studeerde film aan Sint-Lukas Brussel waar ze ‘She Asked Me Where I Was From’ en haar afstudeerfilm ‘Passé Imparfait’ maakte, waarvoor ze ook een VAF Wildcard kreeg. Ze werkt als filmmaker, monteur en geluidspersoon aan verschillende projecten en zoekt begrijpbare (filmische) taal waarin ze het kan hebben over de noties van een thuis, maar eveneens van ontheemding.

DANIEL FOELDES

Daniel Foeldes is een cameraman uit het Antwerpse. Vooraleer hij zelf plaatsnam achter de camera, verrichte hij bijna twintig jaar lang andere taken op de sets van speelfilms, tv-drama en commercials. Dat ging van het trekken van videoka bels tot het laden van filmspoelen, om uiteindelijk eerste assistent-cameramen te worden voor veel gerenommeerde DP’s. Zo prijken o.a. ‘The Power of the Dog’ (Jane Campion), ‘Rebel’ (Adil El Arbi & Bilall Fallah) en ‘Zillion’ (Robin Pront) op zijn cv.

••• Jury Young Blood •••

ANDREW VAN OSTADE

Andrew Van Ostade is acteur (‘De 16’, ‘H4Z4RD’, ‘F¨¨¨ You Very, Very Much), muzikant (ex-School Is Cool), film- en theatermaker. Samen met zijn broer Michael maakt en schrijft hij wervelende films die nostalgisch knipogen naar de Amblin-films uit de jaren negentig, waaruit ‘Baba Yega The Movie’ en ‘De Gebroeders Schimm’ voortvloeiden. Momenteel tourt hij door Europa met de muziekperformance ‘BodyBodyBodyBody’ en ‘Do The Calimero’. Daarnaast speelt hij in verschillende theatervoorstellingen mee en maakt er ook muziek voor.

GERT VERBEECK

Gert Verbeeck verlegde al op jonge leeftijd zijn eigen landsgrenzen tot in Scandinavië en terug. Sindsdien vormen film en muziek een symbiose doorheen zijn levensloop. Ruim twintig jaar geleden liep het musiceren simultaan met het ontwikkelen van zijn filmstudies. Zijn opleiding aan de Sint-Lukas filmschool werd later in de praktijk omgezet op producties van o.a. Menuet Films, Woestijnvis en Studio A. Onder ‘Amoeba Pictures’ werkt hij als scenarist, regisseur en producent en met ‘Cult Reviews’ kleurde hij tot 2016 gretig buiten het mainstream kader.

ILSE SCHOONEKNAEP

Ilse Schooneknaep werkte als programmeur voor Filmfestival Oostende en als consultant voor verschillende Vlaamse productiehuizen (Brutteo, De Wereldvrede, Bulletproof Cupid, Potemkino...). Momenteel brengt ze een academisch onderzoek naar de praktijk als producer verbonden aan Borgerhoff & Lamberigts TV, terwijl ze nog steeds film en auterschap doceert aan het RITCS. Ze is stichtend lid van Genderspectrum en het WANDA Collective, organisaties die streven naar meer gendergelijkheid en diversiteit. Ze schreef ook mee aan horrorfilm en -reeks ‘FOMO’.

Jury Audience Award

Dat ben jij zelf! Denk eraan na iedere voorstelling je beoordeling af te geven aan de zaalwachter(s). Scheur simpelweg het strookje ter hoogte van de score die de voorstelling volgens jou verdient.

82 •••
•••
•••
•••
83 Guests ADAM LEADER regisseur NEAL WARD acteur RICHARD OAKES regisseur SAMANTHA LOXLEY actrice STEVE AQUILINA producer zaterdag 29 oktober • 00.30uHIDDEN IN THE WOODS 2 ALEX VISANI regisseur ARNOLD DAMAZZETTI acteur zondag 30 oktober • 18uBLADES IN THE DARKNESS vrijdag 28 oktober • 22.15uFEED ME
84 Guests JAKE WEST regisseur zondag 30 oktober • 22.15uMIDNIGHT PEEPSHOW MICHAEL DUPRET regisseur HANNAH McIVER actrice donderdag 3 november • 20u#NO_FILTER ELINE SCHUMACHER actrice WIM WILLAERT acteur BENJAMIN RAMON acteur KARIM OUELHAJ regisseur vrijdag 4 november • 20uMEGALOMANIAC
FRANÇOIS
TOUWAIDE producer
FLORENCE
SAÂDI producer
85 Guests LIAM REGAN regisseur LAURENCE R. HARVEY acteur vrijdag 4 november • 22.15uEATING MISS CAMPBELL STEFFEN GEYPENS regisseur zaterdag 5 november • 13.30uLOGGER JAN DOENSE producer CHRIS W. MITCHELL regisseur VICTOR LÖW acteur zaterdag 5 november • 18uDE OPENBARING

Praktisch

WAAR IS HET FILMFESTIVAL?

Het filmfestival vindt plaats in de gebouwen van het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge. Ingang via de voorkant van het schoolgebouw.

HOE GERAAK IK DAAR?

Het filmfestival is vlot bereikbaar. Met de fiets komen is goed voor het milieu én voor de beentjes. Er zijn voldoende plaatsen voorzien om de fiets veilig achter te laten voor de deur. Ook kunnen er fietsen op de speelplaats gestald worden (ingang links via de poort). Met het openbaar vervoer komen is niet enkel slim, het is ook gemakkelijk. Vanaf station Brugge vind je het festival op acht minuten wandelen. Er rijden ook stadsbussen: lijnen 5, 15, 52, 53, 54, 55 en 89 stoppen meermaals per dag. Met de auto is het best dat je de gps instelt op het bovenstaande adres. Er is parkeergelegenheid voor de deur, alsook op de speelplaats van de school (ingang links via de poort). Op straat parkeren kan ook, maar daarbij dien je een blauwe parkeerschijf te leggen en daar kan je maximaal vier uur parkeren.

WAT KOST EEN TICKET?

Er zijn verschillende soorten tickets. Een standaard filmticket kost € 8,00 - een filmticket voor de openingsfilm met birthday party kost je € 12,00. Met een combipass kan je vijf films naar keuze komen kijken (uitgezonderd de openingsfilm) voor slechts € 35,00. Met een abonnement kan je het gehele filmfestival alles (ja, alles!) komen bekijken, en dat voor slechts € 80,00. Tickets zijn online te koop of tijdens het festival in de foyer.

KAN IK IETS ETEN EN DRINKEN TIJDENS HET FESTIVAL?

Absoluut! Om het festival te kunnen blijven organiseren, staan we eigen drank en eten niet toe. We openen van voor de eerste tot na de laatste film telkens ons festivalcafé, waar je aan democratische prijzen een drankje kan nuttigen (of meerdere?). Ook bieden we enkele snacks ook, naast de volwaar dige maaltijden die we met veel liefde bereiden. Een simpele spaghetti, een croque uit het vuistje of meteen de Razor Reel Burger proberen? Laat het smaken!

KAN IK HELPEN TIJDENS HET FESTIVAL?

Dat kan zeker! We zoeken ieder jaar weer gemotiveerde vrijwilligers, die ons helpen aan de kassa, bij het onthaal, in de keuken en achter de bar. Je komt terecht in een fantastische crew en je ziet het festival achter de schermen ook eens. Je vindt alle informatie op onze website.

KAN IK ADVERTEREN TIJDENS HET FESTIVAL?

Steun is altijd welkom in vele vormen. Neem contact op met onze communicatiedienst via press@razorreel.com

Team

Alle vrijwilligers bij Razor Reel (we love you)

Patrick Van Hauwaert — Festivaldirecteur

Joke Ruysschaert — Programmatie & communicatie

Raf Geussens — Programmatie & events

Nick Vermeulen — Programmatie & vrijwilligers

Ignace Maeckelberg — Programmatie

Jordy Vermote — Communicatie & vormgeving

CAMPAGNEBEELD

Wouter Van Ghysegem — @wouter_van_ghysegem — woutervg.blogspot.com

RAZOR REEL VZW

Sint-Arnolduslaan 47, 8200 Brugge razorreel.com — @razorreel (IG) — @rrfff (FB)

86

Dankwoord

Een dankwoordje is voor iedereen die het moet schrijven erger dan de zwaarste horrorfilm uit onze selectie. Echt waar, want de kans dat je iemand — onbewust uiteraard — vergeet is realistisch. En als het gebeurt is voor diegene die er niet instaat een klein drama. Of op z’n minst toch niet zo leuk.

Toch moeten we het doen, want als ik geen dank zou uiten tegenover het ganse team at hier veel uren mee bezig is, dan zou dat gemeen zijn, nietwaar. Als ik geen dankjewel zou zeggen tegen alle vrijwilligers die het festival mogelijk maken, tja, dan staan we er volgende keer alleen voor.

We mogen ook niet vergeten dat we subsidiënten en sponsors hebben die allemaal een duit in het zakje doen, zonder dewelke Razor Reel er heel anders zou uitzien of er zelfs helemaal niet zou zijn.

Jullie zijn er ook nog, de vrienden van het festival, onze bezoekers die zich keer op keer uitsloven om tot hier te komen en vrijwillig naar al die gore horror, trage drama’s of buitennissige sciencefiction zitten te kijken. Dank jullie wel.

In de hoop dat ik niemand vergeten ben die aan deze editie heeft meegeholpen, kijk ik ook verder terug in de tijd. Iedereen die ooit aan Razor Reel meehielp, in gelijk welke vorm en met gelijk welke daad, zullen we altijd dankbaar zijn. Tijdens deze feesteditie mag dat ook nog eens gezegd worden.

Het valt je misschien op dat ik hier eigenlijk geen namen noem, uiteraard uit vrees om iemand te verge ten. Maar twee namen ga ik hier wel noemen. Twee mensen die in mijn hart zitten en aan wie ik deze vijftiende editie wil opdragen: Yves Delrue en Staf Vrielynck. Spijtig dat jullie er niet meer bij kunnen zijn, maar toch bedankt, makkers, voor iedere keer dat jullie er wel waren.

Met dank aan

87
Stad Brugge Vlaams Audiovisueel Fonds Méliès International Festivals Federation
razorreel.com INFO & TICKETS