FAY-ART pop-up kunsthuis 2022

Page 1

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

KASTEEL LES FAYARDS Pelderijnstraat 54 8310 Sint-Kruis fay-art.be


FAY-ART POP-UP KUNSTHUIS

Van vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 28 augustus kunnen cultuurliefhebbers in het prachtige Kasteel Les Fayards terecht voor de gratis kunstexpositie FAY-ART met talent van eigen bodem. FAY-ART zal op driewekelijkse basis wisselen en wil zo de volledige zomer een vernieuwend kunstaanbod brengen en zich ontpoppen tot POP-UP KUNSTHUIS waarbij onze bezoekers vooral nieuw talent binnen verschillende disciplines kunnen ontdekken.

EXPOSITIE #1

Van vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli 2022

(op zaterdag en zondag, van 14.00u-18.00u)

Opening op vrijdag 1 juli 2022 om 19.00u

EXPOSITIE #2

Van vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus 2022

(op zaterdag en zondag, van 14.00u-18.00u)

Opening op vrijdag 22 juli 2022 om 19.00u

EXPOSITIE #3

Van vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus 2022

(op zaterdag en zondag, van 14.00u-18.00u)

Opening op vrijdag 12 augustus 2022 om 19.00u


36

KUNSTENAARS EXPOSITIE #1 • • • • • • • • • • • •

Frédérique Renuit Heidi Leman Inge Dompas Jan Truyens Sabine De Roo Jean-Luc Bertel Justine Bisschops Laura Skvirskaya Maïté Jane Blue Glassart Guy Blockx Paulius Sliaupa

EXPOSITIE #3 • • • • • • • • • • • •

Gester. Kenny Ros Sabine Van Eynde Coup d’Éclat Stijn De Pourcq Tim De Vocht A. Tinne Verreeck Werner Watty Nico De Kind Duister Ilse Selhorst Veerle Vandevoorde

EXPOSITIE #2 • • • • • • • • • • • •

Lief Keersmaekers MarHa Martine Platteau Nancy Taelman Peter Van Tricht Jan Van Kersschaever Land Van Wynsberge Esther Alfvoet Mathieu V. Staelens Brigitte Slabbynck Seppe De Meyere Lotte Wietendaele

Exposities samengesteld in samenwerking met Berth Van Poucke, Lucien Snel, Florian De Wilde en Kunstenal.

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

GRATIS TOEGANG


FRÉDÉRIQUE RENUIT

In sobere, natuurlijke tinten beschrijven de werken van Frédérique Renuit de wereld vanuit een poëtische invalshoek, met een eigen gebrouwde symboliek. Haar reeksen assemblages, artboxes, collages en fotomontages getuigen van een multidisciplinaire aanpak, gegroeid uit de opleidingen die ze als kunstenaar volgde. Fotografie neemt tevens een belangrijke rol in haar dagelijkse leven in.

>>> COLLAGE & FOTOMONTAGE De mens en zijn wezenlijke ‘zijn’ vormen uitgangspunt voor het sculpturaal werk van Heidi Leman.

HEIDI LEMAN

Haar beelden putten hun zeggingskracht vooral uit mimiek, gebaar en houding; kortom uit lichaamstaal. Lichaamstaal brengt het diepste van onze identiteit naar boven. Wanneer twee of meerdere lichamen bijeen komen ontstaat een sterk communicatie-systeem met een eigen taal en oneindig veel manieren van expressie, universele gebaren geboren uit het complex labyrint van ons bewustzijn en ons onderbewustzijn. Laat je verrassen door haar wereld. >>> KLEIKUNST

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #1

vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli nocturne op vrijdag 1 juli van 19u00-22u00


Inge Dompas volgde achtereenvolgens tekenkunst, grafiek, fotografie en schilderkunst aan het SLAC in Leuven. Sinds 2007 is ze zelfstandig kunstenaar en stelt ze regelmatig tentoon.

De meeste van haar schilderijen zijn het best te omschrijven als ‘streetscapes’ of stadslandschappen, waar ze de beweging en de interacties van het leven in de stad vastlegt. >>> SCHILDERKUNST

Over (op)groeien en omgaan en daarbij niet gek worden. Of net wel, maar er dan de voordelen uit halen. Het is een continu fluctuerend verhaal van een waarnemer die de mens en zijn wereld probeert te begrijpen.

JAN TRUYENS

Jan Truyens zijn werk gaat over kwetsbaarheid en vergankelijkheid, zijn relatie met het dreigende en het hoopvolle. Momentopnames gelaagd met contradicties, kwaadaardig en genegen, speels en dramatisch. Zachte vormen counteren harde figuren, horror tegenover humor. Textuur en ruis verkregen door schrapen en krassen leggen onderliggende lagen bloot net zoals trauma.

INGE DOMPAS

Haar werk gaat steeds over de vluchtigheid van het leven. Schilderen is een manier om wat komt en gaat even ‘on hold’ te zetten en onder de aandacht van de toeschouwer te brengen.

>>> SCHILDERKUNST

EXPOSITIE #1

vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli nocturne op vrijdag 1 juli van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


Sabine De Roo studeerde keramiek aan het Luca Gent en werkt sinds 20 jaar in het Luca. Als bijberoep is ze keramiste in eigen atelier.

SABINE DE ROO

Tijdens FAY-ART wil ze naar buiten komen met het nieuwe thema “koralen”.

>>> KERAMIEK Jean-Luc Bertel zijn werken zijn gemaakt uit ijzer. Smeden is ook een vorm van boetseren.

JEAN-LUC BERTEL

De unieke figuren ontstaan tussen hamer en aambeeld. Door de kortstondige hitte van het kolenvuur moet er snel gehandeld worden. Op die manier krijg je vormen die meer organisch dan stilistisch zijn. Dat is weer een middel om het denkwerk, voor even, ondergeschikt te maken aan het toeval, wat hij zo belangrijk vindt in elke creatie.

>>> SMEEDKUNST

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #1

vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli nocturne op vrijdag 1 juli van 19u00-22u00


Justine Bisschops is een jonge fotograaf die haar fotografie gebruikt als een vorm van zelfexpressie.

Zo probeert ze aan te tonen dat je geen woorden hoeft te gebruiken om te tonen hoe je echt van binnen voelt, en zo ook een beetje de taboe kan doorbreken.

JUSTINE BISSCHOPS

Haar fotografie helpt haar om haar emoties te cultiveren en zo ‘la folie’ los te laten.

>>> FOTOGRAFIE Laura Skvirskaya, haar hele leven lang heeft de taal van de beeldende kunst haar als een kompas geleid om zichzelf en anderen te ontdekken.

Ze heeft ook een natuurlijke aantrekkingskracht voor moderne kunst. Haar inspiratie haalt ze uit kleur, beweging, literatuur en het leven.

LAURA SKVIRSKAYA

Laura houdt ervan oude meesters te ontdekken en te observeren. Zij gaven haar het gevoel van oneindigheid.

>>> SCHILDERKUNST

e, H 29,7 x B 42, 2021

EXPOSITIE #1

vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli nocturne op vrijdag 1 juli van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


Maïté Jane is een mixed media artiest met een passie voor het analoge, een drift naar experiment en liefde voor papier.

MAÏTÉ JANE

Na het behalen van haar masterdiploma architectuur, verkende ze andere artistieke domeinen zoals scenografie, illustratie, collage, fotografie en cyanotype. Ze zoekt constant naar nieuwe verwachtingen en ongewone perspectieven. Naar vragen die andere vragen oproepen.

>>> MIXED MEDIA Van kinds af aan is Blue Glassart gefascineerd door licht en kleur, natuur, techniek, architectuur en esthetiek

BLUE GLASSART

Al van jongs af aan is hij bezig met creëren. Hij is een autodidact aangevuld met opleiding en uitwisseling met Marcel Vlaminck voor glas en Sabine Deroo voor Keramiek.

>>> GLASKUNST

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #1

vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli nocturne op vrijdag 1 juli van 19u00-22u00


Guy Blockx is een beeldend kunstenaar en ontwerper. Zijn werk richt zich voornamelijk op het creëren van visueel aantrekkelijke composities van geometrische vormen, kleur, ruimte en textuur.

GUY BLOCKX

Hij gebruikt een beeldtaal die is geïnspireerd door uiteenlopende interesses, waaronder architectuur, kunst, design, literatuur en muziek.

>>> SCHILDERKUNST

Geselecteerde tentoonstellingen omvatten persoonlijke tentoonstellingen “Neon Poems” (2021), Casinot XXH, Malmö, Zweden, “Dès Vu” (2019), Meno Niša, Vilnius, Litouwen; de groepstentoonstellingen Sonsbeek´s Conjunctions programma, Arnhem, Nederland (2021), België, “New Songs for Old Cities”, “The upper hand”, IKOB, Eupen, België (2020).

PAULIUS SLIAUPA

Paulius Šliaupa behaalde een BA in schilderkunst en een MFA in hedendaagse beeldhouwkunst in Vilnius Academy of Arts, Litouwen, en een MFA in mediakunsten in KASK, Gent, België. Hij voltooide het HISK postgraduaat programma 2020- 2021 te Gent.

>>> VIDEOKUNST Still from The monk

EXPOSITIE #1

FAY-ART

The monk, 2021, 4K video, 12:15’, 16:9, dolby 5.1 vrijdag 1 juli t.e.m. zondag 17 juli POP-UP KUNSTHUIS nocturne opThe vrijdag juli vanin19u00-22u00 monk,1 evokes, a poetic way, man’s changing relationship with natur daily life and the feeling of loss and alienation this causes on a personal level


Lief Keersmaekers is in 2016 afgestudeerd in textiel kunsten in Mol.

LIEF KEERSMAEKERS

Ze wil haar kunst aan het grote publiek voorstellen zodat ze kan groeien door de feedback van een divers publiek.

>>> TEXTIELKUNST MarHa is kunstschilder en vooral gekend omwille van haar “gezichten” en haar kleurgebruik.

MARHA

Ze schildert ook abstract al naargelang de stemming. Daarnaast is ze als veelzijdige duizendpoot ook bezig met sculpturen op voet én op paneel die bestaan uit basis hout die ze opbouwt met allerhande materialen om ze af te werken met acrylverf en vernis.

>>> SCHILDERKUNST/SCULPTUREN

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #2

vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus nocturne op vrijdag 22 juli van 19u00-22u00


In het werk van Martine Platteau is grafiek de basis. Ze spitst zich vooral toe op installaties.

De idee primeert.

MARTINE PLATTEAU

De diversiteit van haar werken komt uit haar zoektocht naar het geschikte materiaal om een idee uit te werken.

>>> INSTALLATIES

Haar hand volgt de naald, puur op gevoel. Ontdek tijdens FAY-ART haar textielkunst.

NANCY TAELMAN

Nancy Taelman heeft vorig jaar de kans gekregen om haar textielvaardigheden beeldend uit te werken in een oud fabiekspand met alle materialen die daar nog aanwezig waren, nl. oude matrasstoffen en gewassen wol.

>>> TEXTIELKUNST

EXPOSITIE #2

vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus nocturne op vrijdag 22 juli van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


PETER VAN TRICHT

Peter Van Tricht noemt zichzelf niet graag fotograaf - hij ziet zijn werk liever als dat van een verhalenverteller. Hij vertelt verhalen over hoop, eenzaamheid, verlangen, passie en vreugde. Maar hij is ook geen schrijver. Deze verhalen worden niet met woorden verteld, omdat hij vindt dat woorden te precies en te afgebakend zijn en te weinig ruimte laten voor de verbeelding. In plaats daarvan besluit Peter om beeldspraak te gebruiken om zijn verhalen te vertellen. Het licht is zijn inkt. Het licht is altijd in de buurt, altijd aanwezig. Soms is het licht koud en blauw, andere keren voelt het warm en uitnodigend >>> FOTOGRAFIE

JAN VAN KERSSCHAEVER

Sinds 40 jaar is Jan Van Kersschaever geboeid door kunst, zowel passief als uitvoerend, steeds als hobby. Jaren terug kwam hij terecht bij de keramiste Katrien Maes die hem de liefde voor keramiek bijbracht. Toen hij een drietal jaar terug in een zware depressie belandde, kwam hij er achter dat hij gedurende 40 jaar een beroep deed tegen zijn zin. Hierbij besloot hij om het laatste deel van zijn leven te wijden aan kunst. Meer bepaald beeldhouwkunst onder de vorm van keramiek en hout al dan niet gecombineerd. >>> BEELDHOUWKUNST

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #2

vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus nocturne op vrijdag 22 juli van 19u00-22u00


Zijn videokunst is niet narratief maar suggestief en symbolisch geladen. De toeschouwer wordt een spiegel voorgehouden rond situaties waarin de menselijke waardigheid bedreigd wordt. De mens, verbonden met anderen en met de natuur staat centraal in zijn vraag naar een rechtvaardiger samenleving zonder machtsdrang, winstbejag en oorlog.

LAND VAN WYNSBERGE

In het laatste decennium is de hoofdactiviteit van Land Van Wynsberge film-en videokunst geworden. Beeldhouwkunst, schilderkunst en filmen videokunst studeerde hij respectievelijk aan de kunstacademies van Roeselare, Brugge en Oostende.

>>> VIDEOKUNST Esther Alfvoet probeert haar passie voor het tekenen en het schilderen te combineren met de voeling die ze heeft met klei.

Haar inspiratie komt uit haar dagdagelijks leven. Het is een traag proces en manier van werken waarin ze haar thuis voelt.

ESTHER ALFVOET

Het voelt als een wereld waar nog zoveel te ontdekken valt. Ze probeert een manier te vinden om die dimensies in elkaar over te laten vloeien en het functionele uit keramiek te halen en om te zetten tot een eigen autonoom kunstwerk.

>>> KERAMIEK EN GLASKUNST

EXPOSITIE #2

vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus nocturne op vrijdag 22 juli van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


MATHIEU V. STAELENS

Mathieu V. Staelens gebruikt in zijn werk tekenen, schilderen en sculptuur. Zijn werk ontstond uit een hybride van beeldcultuur en filosofie. Het artistieke onderzoek richt zich op persoonlijkheidsindustrieën: mode als een voorstel-machine van identiteiten, design als de productie-machine van attributen, terwijl beide deze gefabriceerde identiteiten contextualiseren. Het is het rijk waar die identiteiten worden gedefinieerd en daardoor de etiquette van sociale interactie onder druk zet. Zijn werk richt zich op de constructie van identiteit die wordt verkregen door de huidige status van schoonheid. >>> TEKEN-EN SCHILDERKUNST

BRIGITTE SLABBYNCK

Brigitte Slabbynck haar werk ontstaat door observeren, voelen, beleven en experimenteren. Dit is een introspectieve reflectie, waarbij gewaarwordingen zich vertalen in vloeiende organische vormen. Haar belangrijkste inspiratiebronnen zijn het menselijk lichaam en organische materie. Ze boetseert vlakken en volumes, en brengt inwendige ruimtes in klei of porselein, die een eigen leven gaan leiden. Een subtiel aanbrengen van kleur accentueert de dialoog tussen uitwendig en inwendig. >>> KLEIKUNST

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #2

vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus nocturne op vrijdag 22 juli van 19u00-22u00


Deze manier van werken veroorzaakt haperende visuele echo’s die een vreemd soort familiariteit teweegbrengen.

SEPPE DE MEYERE

Seppe De Meyere is een kunstenaar die vooral werkt rond de assimilatie van de menselijke figuur in ambigue plaatsen en tijd. Beelden worden gecombineerd en verwerkt tot een nieuwe, verwrongen, autonome realiteit waar intimiteit een belangrijke rol speelt.

>>> SCHILDERKUNST Lotte Wietendaele maakt installaties, schilderijen, illustraties en experimenteert daarbij met de combinatie van digitale middelen

LOTTE WIETENDAELE

>>> SCHILDERKUNST/ MIXED MEDIA

EXPOSITIE #2

vrijdag 22 juli t.e.m. zondag 7 augustus nocturne op vrijdag 22 juli van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


Van kinds af aan is Gester. gepassioneerd bezig met het creëren van illustraties. Het maken van een eigen realiteit en de verschillende prikkels en denkwijzen kunnen omzetten naar een beeld houdt hem voortdurend bezig.

GESTER.

Na het voltooien van zijn parcours in de tekenacademie te Tielt werd de drang om zijn werk tentoon te stellen groter en groter. In rechtstreekse aanleiding hiervan startte hij zijn bijberoep als freelance digital artist Gester. >>> ILLUSTRATIE Met zijn impressionistische beeldtechniek tovert Kenny Ros troosteloze landschappen en objecten om in krachtige beelden boordevol impact. Zijn impressies geven een intrigerende indruk weer van de realiteit.

KENNY ROS

Kenny focust zich op landschappen en stadsbeelden, maar werkt ook graag in seizoensgebonden series zoals zijn projecten ‘Hard times in the High Fens’ en ‘Must be the season of the soul’.

>>> FOTOGRAFIE

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #3

vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus nocturne op vrijdag 12 augustus van 19u00-22u00


SABINE VAN EYNDE

Sabine Van Eynde is autodidact en sedert een 8-tal jaren bezig met glaskunst, meer bepaald de Tiffanytechniek of ook wel koperfolietechniek genoemd. Ze maakt unieke creaties door middel van deze techniek.

>>> GLASKUNST Coup d’éclat studeerde af aan het departement architectuur Sint Lucas te Gent en heeft een Master in de interieurarchitectuur op zak.

Haar kunst bestaat uit de creatieve vormgeving van jeans.

COUP D’ÉCLAT

Daarnaast studeerde ze een jaartje grafische en reclamevormgeving en nam zelf de keuze om het traject na één jaar te beëindigen. Deze keuze kwam er omdat er toen te vaak van haar verlangd werd de computer te gebruiken. Dit past niet bij haar manier van werken en zijn.

>>> TEXTIELKUNST

EXPOSITIE #3

vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus nocturne op vrijdag 12 augustus van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


Stijn De Pourcq zijn werk bestaat uit mixed media sculpturen met voornamelijk dierlijke materialen: skeletten, gemummificeerde dieren, al dan niet verwerkte en vervormde lichamen.

STIJN DE POURCQ

Soms sacraal, soms speels, soms macaber. Noem het een onconventionele vorm van taxidermie, waarbij hij het lichaam deels laat ontbinden, drogen, skeletteren... Hij ziet de schoonheid in de dood, en maakt haar tot zijn werkmateriaal. Soms laat hij haar in al haar eenvoud zien, soms geeft hij er een nieuwe vorm aan. >>> MIXED MEDIA Tim De Vocht zijn medium is de potloodtekening. Hij houdt van de directheid van een potloodlijn, de lijnvoering, ‘het handschrift’. De schoonheid van lijnen vol leven.

TIM DE VOCHT

Muziek speelt een grote rol in en voor zijn tekeningen. Zo ziet hij de vorm als het thema en de uitwerking (het handschrift) als de interpretatie/improvisatie. Muziek versterkt de beelden en is vaak ook het onderwerp.

>>> TEKENKUNST

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #3

vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus nocturne op vrijdag 12 augustus van 19u00-22u00


Tinne Vereeck is reeds 35 jaar actief in de kunst van de olieverf, mixed media en wandtapijten.

Sinds 20 jaar reist haar werk door Europa en de Emiraten. De laatste soloexpo was in gallery A-space, Antwerpen.

A. TINNE VERREECK

Haar werk heeft een spirituele inhoud die ze nog elke dag onderzoekt.

>>> MIXED MEDIA

WERNER WATTY

Werner Watty etst, tekent en schildert. Telkens op een manier die verbazing wekt, die bewondering oproept, die intrigeert en vaak een glimlach ontlokt. Het gezegde dat een goede tekenaar geen knappe schilder is of kan zijn gaat niet op, als men zijn oeuvre van de laatste vijftien jaar bekijkt. Hij munt immers uit in alle drie de disciplines. Zijn droge naalden zijn sierlijk in hun eenvoudige en perfecte lijnvoering. Zijn tekeningen vallen op door een accurate gevoeligheid. Zijn olie op doek schilderijen die deels tekenmatig zijn, deels uitgesproken picturaal geven blijk van een warme en discrete virtuositeit. >>> TEKENKUNST

EXPOSITIE #3

vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus nocturne op vrijdag 12 augustus van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


Nico De Kind groeide op in de kanaalzone, en leeft en werkt in Gent. Zijn werk, steeds in hout, is geïnspireerd door de industriële ruwheid, stedelijke omgeving, pop- en subculturen.

NICO DE KIND

Zijn visuele taal is grafisch, abstract en kleurrijk.

Huyghe Stijn, duister.org, beelddrang.com.

>>> HOUTKUNST Duister bestaat uit het duo Stijn Huyghe en Inge Houwen. Stijn werkt graag met mensen zoals in portret, glamour, maar heeft ook enkele nevenprojecten waaronder VHS tapes, plastic folies en andere. Inge heeft een stevige achtergrond in originele portretten en is gespecialiseerd in fine art compositiewerk.

DUISTER

Beiden werken aan fotografieworkshops onder het label “Beelddrang”.

>>> FOTOGRAFIE

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

EXPOSITIE #3

vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus nocturne op vrijdag 12 augustus van 19u00-22u00


Ilse Selhorst bundelt haar artistieke kundigheid in een zoektocht naar het niet vinden van wat gevonden moet worden.

ILSE SELHORST

Er worden personages opgevoerd in onwezenlijke taferelen waarvan de vertelling ons in verwarring brengt, metaforische wandelingen in een binnenwereld bevolkt met wezenlozeen zo niet, rusteloze zielen. Er is geen balsem voorhanden voor de wonde, maar achter een muur van eenzaamheid kan zich ook heel wat empathie verschuilen. En er is troost want het licht van de humor schemert tussen de smalle spleet van de deur. Je stapt er in als kijker, maar niet zomaar. >>> SCHILDERKUNST Veerle Vandevoorde is een pottendraaister pur sang.

Veerle leeft zich vooral uit in groot draaiwerk en Raku-techniek. Zij geeft ook workshops in het Brugse ommeland.

VEERLE VANDEVOORDE

Zij experimenteert met uiteenlopende glazuur- en stooktechnieken en werkt enthousiast samen met andere kunstenaars en makers.

>>> KERAMIEK

EXPOSITIE #3

vrijdag 12 augustus t.e.m. zondag 28 augustus nocturne op vrijdag 12 augustus van 19u00-22u00

FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS


FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

FROM ART TO INVOICE In de gratis lezingenreeks FAY-ART “From Art to Invoice” trakteren we elke geïnteresseerde graag op enkele informatieve sessies rond de thema’s portfolio, expositie, auteursrechten, promotie en subsidies. Heb je tips nodig om een tentoonstelling samen te stellen? Wil je een portfolio opmaken en kan je hierbij professioneel advies gebruiken? Heb je altijd al willen weten hoe de auteursrechten voor kunstenaars in elkaar steken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. FAY-ART “From Art to Invoice” zal plaatsvinden op: >>> Zaterdag 18 juni 2022, van 13u00-17u00 >>> Zaterdag 25 juni 2022, van 13u00-17u00 >>

KUNSTENAARSCAFÉ

Op zondag 19 juni en zondag 26 juni 2022 dompelen we Kasteel Les Fayards onder in FAY-ART “Kunstenaarscafé” waarbij je de kans krijgt om andere kunstenaars en gelijkgestemden te ontmoeten, te netwerken en elkaar te inspireren. Misschien komt er wel een leuke samenwerking uit! Het “Kunstenaarscafé” zal open zijn op: >>> Zondag 19 juni 2022, van 14u00-18u00 >>> Zondag 26 juni 2022, van 14u00-18u00


>>> van 13u00-14u30 EXPOSEREN? WHAT? HOW? Geoffrey De Beer gaat in deze lezing dieper in op volgende vragen: Hoe maak ik een tentoonstelling met empathie voor het publiek? Hoe selecteer je werken? Welk verhaal breng je naar buiten? Wat is voor jou een geschikte tentoonstellingsplek? Hoe bepaal ik een degelijke tentoonstellingsstrategie?

>>> van 15u00-17u00 ALLEN VOOR ALLEN Cera gelooft in de kracht van samenwerking. Dat is onze motor, middel en doel. Samen met onze 400.000 vennoten en honderden partnerorganisaties zetten we de kracht van ons grote ledenaantal en engagement in om een samenleving te creëren met oog voor welvaart én welzijn, nu en later. Onze maatschappelijke werking inspireert, motiveert en activeert vennoten, partners en de brede bevolking. Want samen realiseren we waar we alleen te klein voor zijn.

>>> van 15u00-15u45

ZATERDAG 18/06

Jan Verhaeghe zal het in deze sessie hebben over hoe je er als kunstenaar niet alleen voor zorgt dat je werk goed is maar hoe je dat werk ook op de juiste manier presenteert aan de buitenwereld. Verwacht een losse babbel waar er vooral ook vragen kunnen gesteld worden over ‘do’s and dont’s.

PROGRAMMA

EEN VISIE OP KUNST EXPOSEREN


ZATERDAG 25/06

PROGRAMMA

SOCIAL IDENTITY EN PORTFOLIO OPMAAK It’s all about communities. Geoffrey De Beer geeft tips over online identity, Instagram en portfolio. Hoe promoot je jezelf als kunstenaar via de social community?

>>> van 13u00-14u45 DE ARTISTIEKE BIOTOOP In deze infosessie gaat Geoffrey De Beer dieper in op: Wie ben ik als kunstenaar? Welke positie neem ik in en waar wil ik naartoe? Hij bekijkt wat de basisbehoeften zijn van de kunstenaar en hoe je die kan optimaliseren. De infosessie maakt duidelijk wat je als kunstenaar nodig hebt voor zelfpromotie .

>>> van 15u00-17u00 BRUGOTTA MEETS TALENT

Cultuurcoach Bart Vanduyver geeft uitleg wat Brugotta, het steunpunt voor Brugse kunstenaars en lokaal talent, voor jou kan betekenen. Verder gaat Bart Vanduyver dieper in op de (financiële) ondersteuningsmogelijkheden van lokaal talent binnen de stad Brugge.

>>> van 15u00-15u45


ZATERDAG 25/06

PROGRAMMA

HET KUNSTENAARSSTATUUT & AUTEURSRECHTEN

ZAAL 1

In deze infosessie door Nele Roelens van Amplo Academy, wordt er dieper ingegaan op het Kunstenaarsstatuut en Auteursrechten. Hoe kan je aanspraak maken op het kunstenaarsstatuut? Hoe behoud je het kunstenaarsstatuut? Wat zijn de verschillende soorten auteursrechten? Op welke manier worden deze correct uitbetaald? Amplo Academy geeft een antwoord op al jouw vragen.

>>> van 15u30-17u00 EXPOSEREN: EEN PRAKTISCH PLAN!

ZAAL 1

Met deze workshop zal Matthias De Leener (beeldende) kunstenaars enkele handige tools aanbieden om hun werk op een professionele manier te presenteren. Zo tracht hij samen met het publiek een antwoord te bieden op de praktische uitdagingen waar zowel kunstenaar als tentoonstellingbouwer mee geconfronteerd worden. Een snelcursus exposeren vanuit het perspectief van de technieker.

>>> van 13u00-14u30


KUNSTENAARSCAFÉ

FAY-ART “KUNSTENAARSCAFÉ” Op zondag 19 juni en zondag 26 juni 2022 wordt Kasteel Les Fayards ondergedompeld in FAY-ART “Kunstenaarscafé” Tijdens deze netwerkbijeenkomst krijg je de kans om andere kunstenaars en gelijkgestemden te ontmoeten, te netwerken en elkaar te inspireren. Het “Kunstenaarscafé” zal open zijn op: >>> Zondag 19 juni 2022, van 14u00-18u00 >>> Zondag 26 juni 2022, van 14u00-18u00 >>> Meer info:

www.fay-art.be

Met steun van:


FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

NOTES


FAY-ART

POP-UP KUNSTHUIS

Een organisatie van: VZW RAZOR REEL Sint-Arnolduslaan 47 8200 Sint-Michiels info@fayardbrugge.be


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.