Page 1

Nieuwsbrief 5 Schooljaar 2013-2014

Inschrijvingen Voor volgend schooljaar zijn nog maximum 6 plaatsen ter beschikking voor het kleuter. Dan is onze capaciteit in het kleuter bereikt. Onze school is dus aan het groeien. Men zegge het voort, maar het zal dus belangrijk worden in de toekomst dat broertjes en zusjes gebruik maken van de voorrangsperiode om in te schrijven. Eenmaal die periode voorbij, verlies je als ouder je voorrang op inschrijving. In het lagere daarentegen zijn nog 34 plaatsen ter beschikking. We doen een warme oproep voor extra inschrijvingen in ons eerste leerjaar. U heeft weet van kinderen die wensen te veranderen van school wegens een te grote klas in het eerste leerjaar? Maak gerust reclame.

Belangrijk om weten Voor ouders die de nieuwsbrief nog op papier kregen, dit is de laatste keer. In de toekomst kan u enkel nog de berichten lezen op de site van de school. Telkens een nieuw bericht op de site komt, zal deze ook worden uitgehangen in het kastje aan de groene poort en in de inkom aan de voorkant van de school. Hiermee sparen we niet alleen papier uit (we denken aan het milieu), maar kunnen we ook efficiënter te werk gaan. U krijgt wel nog op het einde/begin van het schooljaar een kalender met de vakantiedagen op. Alle andere activiteiten kan u terugvinden op de kalender op de schoolwebsite. Ook hiervan wordt telkens een kopie uitgehangen aan de groene poort en aan de ingang. Wie zeker niets wil missen adviseren we om zijn/haar mailadres in te vullen op de schoolsite.

Schrijf je in op onze website en mis niets meer ! Surf naar www.vbsdevleugel.be 

Vul je e-mailadres in aan de rechterkant en klik op ‘Submit’

Je krijgt dit scherm te zien. Vul de letters in in het vakje onderaan en klik op ‘Complete …’ Nu krijg je een mailtje op je mailadres. Als je geen mailtje ziet staan, controleer dan ook bij ‘SPAM’. Misschien kwam het daar terecht.


Personeelsnieuws Jammer genoeg kunnen juf Nathalie (1ste kleuter) en juf Claudine (2de leerjaar) na deze paasvakantie nog niet terug aan de slag. We wensen ze een spoedig herstel toe. Ook onze poetsvrouw heeft gezondheidsproblemen en wordt momenteel vervangen door Lucie die 's middags helpt in de refter. In de refter steekt ook oma 'Lily' een handje toe over de middag om alles in goede banen te leiden. Door het groeiende aantal kleuters dit schooljaar kunnen we genieten van extra uren sinds de krokusvakantie. Ondertussen presteert meester Steffen 12 uren in het kleuter. Dit komt ten goede van de gedifferentieerde klaswerking.

Welkom in de eerste kleuterklas Isaac Vandierendonck Melissa Mavzer Dat ze zich snel mogen thuisvoelen op school. We wensen hen veel schoolplezier. .

Alle scholen van onze scholengemeenschap werden de voorbije maanden doorgelicht. We zijn blij dat deze spannende en drukke periode is afgesloten en kijken vol vertrouwen naar de toekomst. We zijn tevreden met het resultaat en zullen zeker verder doen op de ingeslagen weg. Alvast een dikke pluim voor het inzet van ons team.Wie dit wenst kan later het verslag nalezen op de site van de onderwijsinspectie (nu nog niet beschikbaar).

Oudercomité Dankzij de samenwerking met het oudercomité, kunnen we activiteiten organiseren waarbij de opbrengsten integraal naar onze kinderen gaan. Het oudercomité sponsort ook dit jaar terug de meerdaagse uitstappen en er is klasgeld voorzien waarmee de leerkrachten extra uitgaven kunnen bekostigen. Dit schooljaar was er een extraatje voorzien voor het 1ste leerjaar. Er werden boekenpakketten aangekocht om aan tutorlezen te doen, samen met het 4de leerjaar. In de boekjes staan 2 leesniveaus zodat het ook voor de tutoren aangenaam lezen is.

Ipads op school Onlangs werden Ipads aangekocht. Iedere klas kan hier gebruik van maken, maar hun thuisstation is vooral de kleuterklassen en het eerste leerjaar. De leerkrachten schoolden zich al bij en gaan op zoek naar uitdagende en leerrijke applicaties zodat de kinderen op verscheidenen leergebieden aan het trekken komen.

Nieuwsbrief5