Page 1

Nieuwsbrief 24 november 2011 Koning LeopoldIII-plein,69 8530 Harelbeke

056/71 94 92 devleugel@skynet.be

Dankzij jullie aankoop van pannenkoeken en jullie talrijke aanwezigheid op de pannenkoekenavond, houden we 956,60 euro winst over. Met de bijdrage uit de verkoop van de spelletjes van Kristalijn komen we aan een totaalbedrag van 989,24 euro. Dit geld zal dan overhandigd worden aan de organisatie van MUSIC for LIFE. Nog even Arthur Vanwynsberghe (5loa) en Anouk Dewaele (1kaa) vermelden voor het uitzonderlijk aantal pannenkoeken dat via hen werd verkocht. Dank u wel hiervoor.

www.vbsdevleugel.be

We melden u de blijde geboorte van …Maxim, het broertje van Marissa Bolle (1KAA)) … Safwem, een broertje voor Souleymen Oudaha (1KAA)

We houden graag overzicht. Daarom willen we vragen om uit de auto te stappen en uw kinderen te komen halen op de speelplaats. Alvast bedankt voor uw medewerking. Vrijdag 2 december

De Sint komt op bezoek. De schoolpoort is open vanaf 12.45uur. De kleuters worden tegen 13uur in klas verwacht.

Vrijdag 9 december

2KAA spelletjesnamiddag

Vrijdag 16 december

Zwemmen 3KAA spelletjesnamiddag

Donderdag 22 december

Oudercontact lager en kleuter Schoolviering om 10.30 uur Ouders/ grootouders zijn welkom.

Zaterdag 24 december

Start kerstvakantie Parochie: Viering parochiekerk om 17uur.

Zondag 25 december

Zalig kerstfeest

Zaterdag 30 december

Oudejaarsavond

Zondag 1 januari

Gelukkig Nieuwjaar

Vrijdag 6 januari

Parochie: Driekoningensterrenstoet

Zaterdag 7 januari

Parochie: nieuwjaarsreceptie na de mis.

Hygiëne op school. Op onze school worden de toiletten elke middag gepoetst. In de jongenstoiletten moeten wij telkens vaststellen dat er ... … op de bril wordt geplast. … op de grond wordt geplast. … en dat er zelfs eenmaal op het deksel werd geplast. Wij besteden hier de nodige aandacht aan op school. We vragen de jongens om de bril omhoog te doen en te mikken op de plasstickers in het toilet. De kleinere jongens vragen we om neer te zitten als ze plassen en om hun plasser naar beneden te houden. Mogen we vragen dat jullie als ouder hier ook nog eens jullie zonen op attent maken. Onze toiletten zullen direct een stuk frisser ruiken als iedereen zijn best doet om ze netjes te houden.


"De wonderbaarlijke reis van de Hupsala Princess" Het Hupsala klaspakket is een speelse en leerrijke zoektocht rond de wereldwijde klimaatverandering voor heel de lagere school ! De gemeente Harelbeke kocht dit klaspakket aan en stelt het ter beschikking van de Harelbeekse scholen. Eind november, begin december gaan we hiermee aan de slag in onze lagere klassen. Er wordt gestart met een spetterend luisterspel met een mondiaal tintje. Naast de dieren gaan ook de kinderen van de klas aan boord van de Hupsala Princess. Zij varen undercover mee in een geheime kamer en krijgen een geheime opdracht. Stukje bij beetje sijpelt de nodige informatie in de vorm van zoekopdrachten, raadsels en vreemde boodschappen in de geheime kamer binnen. Zo ontrafelen de kinderen de campagne van 11.11.11 en maken ze kennis met de gevolgen van de klimaatverandering in Peru. Ze worden uitgedaagd om actief oplossingen te bedenken. Wil je er meer over weten? Surf dan naar http://www.djapo.be/luisterspel.html

Tijdens de novembermaand verwelkomen het 3de kleuter, het 2de leerjaar en het 6de leerjaar 3dejaars-studenten van het KATHO. Ze werken samen met de kinderen muzische activiteiten uit rond het thema ‘Plaatselijke helden’. Inspiratiebron kunnen beelden of straatnamen uit de gemeente zijn. Deze samenwerking kadert in een project van ‘Erfgoed en diversiteit’.

Juf Claudine was 14 dagen afwezig wegens ziekte. Ze werd vervangen door Magali Casier. Dank aan juf Magali. Welkom terug juf Claudine.

Help, mijn kind komt moeilijk tot goed lezen! Hoe kan ik het leesplezier blijven stimuleren? Informatieve boeken Kinderen met leesmoeilijkheden kiezen graag voor iets wat nuttig is om te lezen. Informatieve boeken spreken hen vaak aan. Dit is prima. Door de aanwezigheid van moeilijke woorden is samen lezen een aanrader. Voorlezen stimuleert boekplezier Vaak houden we op met voorlezen na de kleuterklas. Een aanrader is echter dat de periode van voorlezen en de periode dat uw kind zelf boeken begint te lezen, elkaar overlappen. Dit om het plezier van boeken te laten overgaan in leesplezier. Stoppen we met voorlezen, vooraleer een kind zelf goed kan lezen, dan is de kans groot dat het plezier in boeken verdwijnt. M.a.w. hoe moeilijker het lezen gaat, hoe langer voorlezen wordt aangeraden. Samen lezen Niets meer frustrerend dan een verhaal dat niet vooruit gaat. Omdat lezen in een boek uiteindelijk bedoeld is om te genieten van een verhaal, kan je door samen te lezen het verhaal doen vlotten. Moeilijke stukken lees je zelf voor. Stil lezen Ook stil lezen heeft een groot effect op leesvaardigheid. Daarbij krijgt de uitbreiding van de woordenschat alle kansen. Effect?  Wie minder dan 5 minuten per week leest, verwerkt ongeveer 21.000 woorden op een jaar.  Wie 10 minuten per dag leest, verwerkt 622.000 woorden op een jaar.  Wie 15 minuten per dag leest, komt al aan 1.146.000 woorden per jaar.

Nieuwsbrief 24 november 2011  
Nieuwsbrief 24 november 2011  

nieuwsbrief november

Advertisement