Page 1

Nieuwsbrief 2 23 september 2011

Koning LeopoldIII-plein,69 8530 Harelbeke

056/71 94 92 devleugel@skynet.be

www.vbsdevleugel.be

Nieuw Opvang op woensdag tot 15uur op onze school Reden Wegens het groeiend aantal kinderen dat op woensdag in de opvang blijft, zijn er teveel auto’s nodig om de kinderen naar de Schoolstraat (Mariaschool) te brengen. Wat na 15 uur? De kinderen die nog aanwezig zijn na 15 uur worden naar de Schoolstraat gebracht en kunnen daar worden opgehaald. Vanaf wanneer? Vanaf woensdag 28 september.

Voor wie? Bij de berichten op onze website kan u meer informatie vinden over studietoelagen. Zo weet u of u al dan niet in aanmerking komt hiervoor. Hoe aanvragen? De formulieren voor het aanvragen van een studietoelage, kan u terugvinden op het internet. Je kan ze afprinten, maar u kan ook online een aanvraag indienen. Wie ze wil uitprinten en dit thuis niet kan, kan ook altijd een exemplaar op school verkrijgen. Hulp nodig? Verkeerstip Op maandag 26 september kan u terecht bij Stippel vooraf de veiligste onze secretaresse Carine van 8 tot 9 uur en dit route uit, dit is niet noodzake- boven in het bureel. Daarna kan u terecht bij de lijk de kortste weg. Als er beleidsondersteuner. moet worden overgestoken, kies dan voor de veiligste plaatsen. Wist je dat? Als uw kind alleen naar school gaat, oefen dan Het leerplan taalbeschouvooraf samen de route. wing is vernieuwd. Alle werkboeken en handleidinSamen bouwen aan een gen moesten worden aanfijne school. gepast. We zouden het fijn vinden als alle kinderen op tijd komen. Te laat komen stoort het klasgebeuren. Als dit regelmatig gebeurt, geef je je kind het signaal dat te laat komen ok is. Kinderen die op tijd aankomen, komen via de groene poort naar binnen . Zo behouden we overzicht. Wachten tot de bel gaat en dan vlug via de voordeur binnenloodsen, stoort het vormen van de rijen.

Het leerplan Frans is vernieuwd . We zijn reeds met een nieuwe methode gestart. De leerkrachten van 5 en 6 volgen nascholingen om kennis te maken met de wijzigingen. We proberen dit jaar in de 2de en 3de graad een kangoeroeklasje uit. In dit wekelijkse uurtje bieden we leerlingen die goed scoorden op bepaalde tests een extra uitdaging aan.

Elk jaar opnieuw worden we op school geconfronteerd met kinderen die het slachtoffer zijn van pesterijen. Wij engageren ons met het team om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken. We stelden hiervoor een pestactieplan op (zie schoolbrochure p.15). Belangrijk is dat kinderen het durven zeggen als ze iets niet graag hebben. Doet de ander ermee verder, dan overschrijdt hij/zij een grens. Jaarlijks wordt hier aandacht aan besteed in de klas. We werken tevens aan sociale vaardigheden doorheen het schooljaar. Aarzel niet als je merkt dat uw kind ongelukkig is. Praat erover met de klasleerkracht. Zoals u in ons pestactieplan kan lezen is het belangrijk dat ouders niet ingrijpen op school. Dit kan de situatie alleen maar verergeren, wat het dan weer moeilijker maakt om de problemen te stoppen.


Met enige trots melden wij u dat het 5/6 de leerjaar de eerste plaats behaalden op de 3de verkeersdag. Dit werd georganiseerd door het ACW voor alle 5de en 6de leerjaren van Harelbeke.

We melden u de blije geboorte … ...van Melissa, het zusje van Nisa Mavzer uit het 2de kleuter. … van Ayden, het broertje van Amber Naessens uit het 2de leerjaar. Proficiat aan de ouders.

Stap in de wereld van de Kinderuniversiteit en ontdek jouw toekomst! Ben jij tussen 8 en 13 jaar? Vul dan je rugzak met de gekste hersenkronkels en een hoop vragen en kom naar de Kinderuniversiteit! Je loopt er college bij echte proffen én kunt zelf aan de slag tijdens tal van workshops. Zo werk je mee aan jouw toekomst. Maak je keuze op deze website en schrijf je vanaf 16 september in voor een hele of halve dag gratis plezier!

http://www.kuleuven.be/kinderuniversiteit/home.html Kinderen die hier naartoe gaan? Laat ons weten hoe het geweest is!

Zaterdag 24 september

Talki Walki

Maandag 26 september

Sportdag lager

Dinsdag 27 september

Mobiel verkeerspark

Woensdag 28 september

Veldloop Harelbeekse scholen

Vrijdag 30 september

Zwemmen

Maandag 3 oktober

Facultatieve verlofdag

Woensdag 5 oktober

Veldloop Lange Munte (namiddag)

Woensdag 5 oktober

Start Fruitproject ‘Tutti Frutti’

Dinsdag 11 oktober

3KAA Theater Tieret Vos en Haas

Donderdag 13 oktober

3/4LOA Danscompagnie De Stilte ‘Niet filmen’

Vrijdag 14 oktober

3KAA Spelletjesnamiddag

Woensdag 19 oktober

5/6LOA Voetbaltoernooi (namiddag)

Donderdag 20 oktober

5LOA Bezoek REOveiling te Roeselare + tuinbouwbedrijf

Vrijdag 21 oktober

Pannenkoeken ten voordele van ‘Music for life’

Nieuwsbrief sept 23  

nieuwsbrief