Page 1

DANMARKS FØRSTE UGENTLIGE DIGITALE GOLFMAGASIN | KOMMER I DIN MAILBOKS HVER MANDAG

Join The Golfers Magasin 8. Oktober 2012

Grace snød Thorbjørn Challenge Touren til Danmark Kritik af Olazabal


Leder

Kære læser, Sidste uges Alfred Dunhill Links Championship i Skotland var et klart bevis på golfspillerens største dilemma. Man spiller godt. Rigtig godt. Virkelig godt. Nærmest fejlfrit. Og så er der bare en anden spiller, der lige netop den uge rammer nogle dage hvor alting bare køre endnu mere fejlfrit. Denne detalje i golfspillet, skal golffans lære at tænke på mere end noget andet når de ser golf. Feltet har aldrig en dårlig dag. Der er altid en eller flere af de andre cirka 160 spillere i en turnering, der kan møde op og have en eller fire bedre dage end dig – uanset hvor godt spillende du er. Sådan er det bare. Som golfspiller, uanset hvor godt du er, så får du klø størstedelen af tiden. Tiger Woods var engang suveræn på en golfbane, men Michael Phelps har vundet 22 ud af 24 mulige OL-medaljer. Usaine Bolt har aldrig tabt en OL-finale. Tiger har vundet 14 ud af 52 majors siden 1997. Golf er en svær sport, selv når man dominerer den. Thorbjørn Olesen går en 63’er på en turneringsbane, sat op til Europatourens spillere, og så må han samme dag se en anden spiller gå den samme bane tre slag bedre. På finaledagen henter danskeren den samme spillers fire slags føring, men den uge havde Branden Grace, en skoldhed putter nærmest hele ugen, og vinder, selvom Olesen er to slag bedre på finaledagen. Nu er Grace ikke ligefrem en hvem som helst (som han var da sæsonen startede), da han nu har vundet fire gange på Europatouren, men

2 | join the golfers magazine

selv han sluttede sin forrige turneringen af med en finalerunde i 80 slag. Hele Olesens uge i Skotland i sidste uge emmede af storspil og klasse, selvom han tabte med to slag. Det var bare imponerende at se på hvordan han hele tiden holdt fast, og endda gjorde det med et bredt smil. Hatten af for Olesen – det var stort.

God fornøjelse & på gensyn

Espen Uldal Chefradaktør


join the golfers magazine | 3


Skribenter

Claus Fonnesbech Claus Fonnesbech er passioneret whiskynyder og -skribent. Han er uddannet i journalistik og benytter evnerne til at føre sine oplevelser med whisky ned på papir. Han skriver om whiskybrands, -smag og -kultur, på et niveau, der er til at forstå. Mellem rejserne til Skotland og journalistisk arbejde i whiskyens tegn finder han også tid til at være pressechef i erhvervslivet. Hans golfhandicap er ikke eksisterende, selvom han dog ejer et sæt køller. I hans øjne er en whisky den perfekte afslutning på en god dag på golfbanen, og i “Off Course” vil han bidrage med sin viden og mange historier om emnet.

Kristian Haagen 42 årige Kristian Haagen har været tosset med ure siden han var 10 år gammel. Han har dedikeret sit professionelle liv til de tikkende vidundere og skriver artikler om ure til både danske og udenlandske medier. Han har foreløbig skrevet tre bøger om emnet og arbejder som vurderingssagkyndig hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København. Hans seneste bog ”Armbåndsure –

facts

og

fortællinger

fra den tikkende verden” kan købes hos landets boghandlere og Magasin.

4 | join the golfers magazine


Ivan Morris Irske Ivan Morris er on-and-off klummeskribent på JoinTheGolfers Magasin. Han har været elitegolfer i over 50 år og har i en lang årrække skrevet for Golf Digest i Irland. I 2002 blev han valgt til ”Worldwide Golf Nut of the Year” i kraft af hans bog, ”Only Golf Spoken Here”. Siden da har Morris skrevet ”The Life of O’Reilly”, ”The Doonbeg Ghosts” og ”Life As A Way of Golf”. Han er også medlem af Irish Golf Writers Association og European Golf & Travel Media Association.

Karl Erik Stougaard Nyhedsredaktør på Berlingske og tidligere korrespondent i Washington, D.C. Han har også været avisens golfreporter og udsendt til US Masters, US Open, The Open, Ryder Cup og flere end et dusin turneringer på Europatouren. Stourggard er desuden forfatter til den bedst sælgende golfbog herhjemme, “Det danske golfmirakel” (People’s Press, 2003), og har desuden skrevet tre andre bøger.

join the golfers magazine | 5


Korte Nyheder

Et Rolex Til Bjerregaard I 2012 satte ECCO Touren ekstra fokus på de professionelles opførsel under Tourens Pro-Ams, og med konceptet Birdies & Behavior blev spillerne belønnet for dels at levere varen golfmæssigt, men også for at give deres amatører den perfekte golfoplevelse på det personlige plan. Den første modtager af prisen blev Lucas Bjerregaard, som dermed blev belønnet med et Rolex Submariner ur til en værdi af 48.000 kroner.

Slutspil lightversion PGA-touren minder disse dage, efter fire stjernespækkede slutrundeturneringer og en hæsblæsende Ryder Cup, om de sørgelige rester efter en stor og god fest. Fem spillere der sluttede i top 30 i den endelige FedExCup stillingspillede med i sidste uges Justin Timberlake Shriners Hospitals for Children Open: Nick Watney (4), Ryan Moore (11), Robert Garrigus (23), Scott Piercy (27) og John Huh (29). I modsætning til sidste år, hvor Fall Series fik besøg af verdensranglistens nummer et, Luke Donald, fordi han ville vinde pengelisten, skal man nok ikke forvente at se nogle rigtig store profiler i dette slutspil om pladserne i top 125 på pengelisten.

Lee, Bubba & Louis bliver hos PING PING har fornyet sponsorkontrakterne med tre af de højest rangerende spillere i verden. Lee Westwood, Bubba Watson, og Louis Oosthuizen – henholdsvis nummer fire, syv og 12 på sidste uges officielle World Golf Ranking - har alle været med PING hele deres pro karriere. Som en del af aftalerne, vil alle tre mænd bære en PING hat, bære en PING personale taske og spille minimum 11 PING klubber, herunder en PING driver og PING putter. Økonomiske vilkår og længden af aftalerne blev ikke offentliggjort.


PGA-touren bejler til Colsaerts Det europæiske Ryder Cup medlem Nicolas Colsaerts har accepteret et særligt og midlertidigt medlemskab af PGA-touren for resten af sæsonen 2012, og han er ligeledes berettiget til at modtage et ubegrænset antal sponsorinvitationer i den periode. Colsaerts har tjent $494.386 i otte turneringer, som tæller på PGA-touren, og han vil få brug for at tjene hvad der svarer til nummer 125 på pengelisten (pt. David Mathis på $587.836) over de sidste tre officielle PGA-turneringer for at tjene ind til sit tourkort for 2013. Frys.com Open meddelte den 19. september, at Colsaerts har sagt ja tak til at spille med i turneringen.

Proark lukker og slukker Proark Golf Plus, der ejes af ejendomsinvestoren Michael Kaa Andersen, rigmanden Karsten Ree, AP Pension og Købstadernes Forsikring, måtte fredag formiddag indgive sin konkursbegæring. Efter flere måneders kamp og drama i bestyrelsen, måtte ledelsen sande at driften af landets største golfkoncern,med 12 golfbaner i Danmark og mere end 10.000 medlemmer samt 70 ansatte, ikke kunne fortsætte. Lukningen har fået Ree, som investerede 10 millioner i projektet, føler ikke han er blevet indviet optimalt i driften. “Jeg fik ikke en ordentlig indsigt i virksomheden fra Michael Kaa Andersen, før jeg valgte at investere. Han fortalte ikke alt om, hvordan situationen var,” udtalte Karsten Ree til Børsen Finans. “Jeg føler mig godt og grundigt taget ved næsen. Pengene er brølet ud af kassen, lige så hurtigt som de kom ind.”

join the golfers magazine | 7


EUROPATOUREN

EUROPEAN Branden skød Thorbjørn i sænk Af Espen Uldal Branden Grace startede året som nummer 265 på verdensranglisten, men søndag eftermiddag gik han fra 18. green i Alfred Dunhill Links Championship på St. Andrews som en af de 30 bedste golfspillere i verden. Grunden var, at sydafrikaneren sikrede sig sin fjerde sejr på Europatouren i denne sæson og sin foreløbig femte sejr i år. Ingen spiller har tidligere vundet fire titler på Europatouren efter at være kommet direkte fra den adgangsgivende Q-School året før. Spilleren, der viste sig at være Graces største udfordrere over hele ugen, var Thorbjørn Oles8 | join the golfers magazine

en, som halvvejs på finalerunden havde hentet Grace, men som til sidst måtte strække våben overfor sin spillepartner i førerbolden. Allerede om torsdagen, imponerede Grace med en 60’er på Kingsbarns hvor Olesen straks lagde sig i slipstrømmen med en 62’er. Søndag gik danskeren en 68’er mod Graces runde i 70, men sluttede på 20-under-par og to slag efter Race 2 Dubai listens nye nummer tre. Grace havde puttet som en dæmon de første tre dage, men efter 11 huller havde en offensivt spillende Olesen hentet sydafrikanerens fire slags forspring fra starten af runden.


Getty Images/All Over Press

AN TOUR ”Jeg ramte bolden godt, og jeg var meget tilfreds med min nye driver, men jeg holede ikke noget med putteren til at begynde med”, forklarede Grace, der lavede birdies på 12., 13. og 14 hul. ”Så bad jeg min caddie om at læse linjerne med mig, og derefter begyndte spillet fungeret.” Graces eventyr i 2012 startede allerede i januar hvor han vandt Joburg Open, som både tæller på Europatouren og Sunshinetouren, og ugen efter vandt han Volvo Golf Championship i omspil over landsmændene Retief Goosen og Ernie Els, og dermed blev han den første spiller siden Fred Couples i 1995, der fulgte sin første sejr på Europatouren om med en sejr mere ugen efter.

Samtidig rykkede sydafrikaneren ind i top 100 på verdensranglisten. I september vandt Grace så Vodafone Origins of Golf Final på Sunshinetouren som sin fjerde turnering i denne sæson. Udover en førstepræmie på €617.283, fik Grace også den ære at vinde den 110. sydafrikanske sejr på Europatourren og blive den første sydafrikanske vinder af Dunhill Links Championship. Olesen, som vandt Sicilian Open på Europatouren i april, rykkede efter sin andenplads op som nummer 61 på verdensranglisten, og er nu kun godt 10 pladser fra top 50, som blandt andet gør at han at komme med i Masters til næste år.

join the golfers magazine | 9


PGA TOUREN

PGA TOUR Moore indledte Fall Series i sikker stil Af Espen Uldal PGA-tourens sidste sæsondrama blev sat i gang i sidste uge med Justin Timberlake Shriners Hospitals for Children Open, der er en af de fire turneringer i Fall Series hvor spillere vil kappes om at slutte i top 125 på tourens officielle pengeliste for at tjene deres PGA Tourkort til 2013. Vinderen af turnertingen i Las Vegas blev Ryan Moore, der dermed vandt sin anden turnering af 188 turneringer på PGA-touren. Hans første sejr kom i 2009 i Wyndham Championship i et omspil med Jason Bohn og Kevin Stadler, og JTSHfCO var også lige ved at ende i et playoff. Sydafrikanske Brendon de Jonge var startet dagen på en delt førsteplads med Moore, og de 10 | join the golfers magazine

var stadig på en delt førsteplads da de begge lavede birdie på par 5-hullet 13., men amerikanere lavede også birdie på par 5-hullet 16. for en runde i 66 slag og det rakte til en sejr på et slag i 24-under-par. Siden turneringen blev en 72-hullers begivenhed i 2004, er Moore den første spiller, der har ført turneringen fra start til slut, og sejren giver Moore medlemskab af PGA-touren til og med 2014. Med sejren øger Moore sine chance for at slutte i den eftertragtede top 30 på PGA-tourens pengelisten, der giver en invitation til Masters i 2013. Moore forventes også at flytte fra nummer 36 til nummer 25 på verdensranglisten. Finalerunden i 4-under 67 slag skaffede de Jonge


Getty Images/All Over Press

andenpladsen alene, og det er hans hidtil bedste resultat på PGA-touren, og det skubber ham 18 pladser op som nummer 40 på pengelisten. Den formstærke sydafrikaner, har dog gode chancer for at spille sig op i top 30 i de kommende uger, da han er PGA-tourens mest birdieproducerende spiller. I Las Vegas lavede han 25 stykker for at komme op på 389 birdies indtil nu i år. De Jonge er også den spiller på PGA-touren, som klarer sig bedst på par 5-hullerne hvor han er 123-under-par. Denne uuge lavede han 12 birdies på ar 5-hullerne. Ironisk nok, lavede de Jonge dog ikke birdie på turneringens sidste par 5-hul, som kunne have skaffet ham et omspil.

i år, fik tredjepladsen på 20-under-par for sig selv og posterede sin fjerde top 10-placering siden maj i år. Turneringsvinderene i de fire Fall Series turneringer modtager alle et 2-årigt medlemskab af PGA-touren og en invitation til sæsonåbningsturneringen Hyundai Tournament of Champions på Hawaii. Over de fire turneringer, har man også mulighed for at slutte sæsonen i top 30 på pengelisten, hvilket vil give en plads i Mastersfeltet 2013. Det er dog ikke længere nok at slutte i top 30 på pengelisten, hvis man vil kvalificere sig til WGC-Cadillac Championship og British Open, som i stedet invitere hele feltet i TOUR Championship, der også består af 30 spillere.

Svenske Jonas Blixt, der er rookie på PGA-touren join the golfers magazine | 11


CHALLENGETOUREN

Challengetou Danmark med Royal Golf Club på Amager skød fra hoften, da det blev klart at Challengetourens næstsidste turnering ikke kunne afholdes i Toscana på grund af tørke. Med mindre end to ugers forberedelsestid påtog de danske klub sig, at overtage arrangementet og stille sit anlæg til rådighed for næsten 100 af fremtidens europæiske golfprofiler, heriblandt fire danskere, som alle bejler til en billet til Europatouren i 2013. Af Espen Uldal Næstsidste turnering i denne sæson på den europæiske Challenge Tour er i al hast blevet flyttet til Danmark og vil nu få titlen Crowne Plaza Copenhagen Challenge hostet by Royal Golf Club, hvilket betyder at den nye klub på Amager har overtaget værtskabet af turneringen.

Tørke i Toscana

Oprindeligt skulle turneringen have været afholdt på Poggio Dei Medici Golf Club i italienske Toscana, men området er blevet hårdt ramt af en tørke, og på trods af en utrættelige indsats fra banens personale, har høje temperaturer og mangel på vand i de seneste måneder gjort golfbanen uegnet til at være vært Mugello Toscana Open den 18-21. oktober. Med kun et par ugers varsel, var mulighederne for at finde en ny bane i området meget begrænset, og al søgen efter et anden bane i Italien viste sig forgæves. ”Vi må takke de mennesker på Poggio Dei Medici Golf Club, der stoppede ved intet i deres bestræbelser på at gøre Mugello Toscana Open ske”, sagde Alain de Soultrait, som er direktør for den europæiske Challenge Tour. ”Desværre, på grund

12 | join the golfers magazine

af omstændigheder, der er ud af deres kontrol, blev golfbanen ikke klar til at være vært for en begivenhed af denne statur. Vi ser frem til at returnere næste år til hvad, der altid er en fantastisk turnering”

Braget før braget

Royal Golf Club i København vil derimod kunne byde på de perfekte rammer for den endelige turnering i kampen om de 45 pladser, som giver adgang til den lukrative sæsonafslutning, Apulia San Domenico Grand Final, den følgende uge. Det 96 mand store felt i Crowne Plaza Copenhagen Challenge hostet af Royal Golf Club vil omfatte 85 Challenge Tour spillere og 11 nationale spillere, og præmiepuljen vil være på €140.000. ”Vi er meget taknemmelige for at Royal Golf Club i København kan træde ind på så kort varsel og give turneringen de ideelle omgivelser. Forberedelserne er allerede begyndt, og efter at have talt med flere Challenge Tour spillere, som er fortrolige med banen, føler vi os sikre på det vil være et layout ud over de standarder, vi sætter for vores turneringer, og turneringen vil vise sig at blive en stor succes.” Banen er designet af Ron Kirby, der var ansat i 10 år som Head Senior Designer for Jack Nicklaus, og Kirby har skabt en både krævende og spændende


join the golfers magazine | 13

Getty Images/All Over Press

uren til d Ekspresfart


CHALLENGETOUREN

18 | join the golfers magazine


Frugtbar sæson for danske spillere

”Det er en rigtig udfordrende bane, som vil give spillerne den test, som venter dem, når de kommer på Europatouren”, fortæller den tidligere spiller på Challengetouren, Søren Juul, der nu er ansat som Sales Manager på Royal Golf Club. Morten Sundberg, administrerende direktør for Royal Golf Club i København, har også høje forventninger til turneringen, selvom der har været kort tid til at gøre banen klar i. ”Vi er meget beærede over at få denne mulighed for at være vært for en Challenge Tour begivenhed, og få mulighed for at støtte de danske spillere i deres søgen efter et kort til Europatouren. Vi er sikre på, at alle spillerne vil nyde ikke blot vores meget udfordrende bane og førsteklasses faciliteter, men også vil få glæde af det faktum, at Royal

Golf Club bogstaveligt talt kun ligger fem minutter fra centrum af den danske hovedstad, København.” Det er den anden turnering på Challengetouren, der skal afholdes i Danmark i denne sæson, efter ECCO Tour Championship hosted by Thomas Björn og Mercedes-Benz i september, som blev vundet af italienske Alessandro Tadini. Med de tre danske spillere, Andreas Hartø, Joachim B Hansen og Morten Ørum Madsen i top 20 på Challengetourens pengeliste, som giver adgang til Europatouren 2013, og Lasse Jensen lige uden for på en 21.-plads, har denne sæson været yderst frugtbart for de danske spillere på den europæiske udviklingstour. Der bliver masser af golf hele ugen. Royal Golf Club har sikret, at der også vil blive spillet mandagskvalifikation den 15. oktober. Her vil ca. 60 spillere få mulighed for at spille om fem pladser i hovedturneringen, og onsdag d. 17. oktober er Royal Golf Club vært ved Pro-Am’en.

join the golfers magazine | 9

Getty Images/All Over Press

bane med stor respekt for den specielle natur her i området.


JoinTheGolfers Magasin og som medlem af Jo ryger bladet automati

Har du ikke en profil p og vil du gerne

S책 opret en www.jointhe

Eller sk joindigmag


udkommer hver mandag oinTheGolfers.com isk ind i din mailboks.

p책 JoinTheGolfers.com, have magasinet?

n profil p책 egolfers.com

kriv til g@mail.com


RYDER CUP 2012 Medinah Country Club

Når en svensker kritiserer Den eneste skandinaviske Ryder Cup deltager, svenske Peter Hanson, bekræfter på sin underspillede, skånske facon, at Olazábal ikke havde greb om tingene. Og at han til sidst bare slap spillerne løs. Af Karl Erik Stougaard “Man kan jo ikke kritisere kaptajnen; vi står jo her med pokalen.” Svenske Peter Hanson er en diplomatisk mand. Også når han bliver bedt om at udlægge “Miraklet på Medinah”, som vi her i magasinet for en uge siden døbte Europas sejr i Ryder Cup. Men i betragtning af, at Hanson afviser kritik af kaptajn José Marià Olazábal, lykkes det ham nu alligevel ganske elegant at få gjort et regnskab op. Det sker i interviews i denne uge med det svenske golf.se samt britiske medier forud for Alfred Dunhill Links Championship i Skotland. “Lige når man springer rundt på green og fejrer sejren, spiller det ingen rolle, at jeg ikke personligt tog nogle point. Vi kommer som et hold, og vi agerer som et hold. Men selvfølgelig havde jeg håbet at få lov til at spille mere, ingen tvivl om det,” siger svenskeren, der blot nåede at optræde

Getty Images/All Over Press

i en enkelt match fredag og lørdag inden sin singlematch søndag mod den storspillende James Dufner. Efter otte huller var Dufner fire huller oppe. Men Hanson fik rystet skuffelsen fra de første dage af sig, fandt sit eget spil frem og tvang amerikaneren op af 18. hul - med en mulighed for at dele. Det lykkedes så ikke, men hans comeback var med til at så yderligere tvivl på det amerikanske hold, og Hanson kom derved alligevel til at spille en nyttig rolle for europæerne.

Forvirring i Europa kulisse

Han lader samtidig forstå, at det måske slet ikke havde behøvedes at være så spændende søndag - og deri synes der at ligge en indirekte kritik rettet mod såvel Olazábal som vicekaptajnerne, herunder danske Thomas Bjørn. For det første vurderer han sin personlige rolle sådan, at mere spilletid fredag og lørdag kunne have ført til et bedre resultat mod Dufner: “Jeg tror, at det ville havde hjulpet mig i min match,” siger han til golf.se For det andet bekræfter han den udbredte opfattelse blandt garvede golfiagttagere, at der herskede forvirring omkring parringerne fredag og lørdag: “Vi fik ikke fundet de helt rigtige par, og vi kom aldrig ind i det rette momentum og forløb. Kaptajnen og vicekaptajnerne kæmpede hårdt for at finde en smule momentum, og den vej, vi valgte, var at vi fredag eftermiddag og lørdag morgen gik tilbage til de gamle parringer - Justin Rose og Ian Poulter for eksempel. Men det, der gav os matchen i sidste ende, var at gå væk fra det igen lørdag eftermiddag, da Ian og Rory McIlroy kom


Getty Images/All Over Press

igen med et fantastisk comeback og lavede birdies på de sidste fem huller.” Endelig bekræfter Peter Hanson, at stillingen før søndagens singlematcher - Europa nede med fire - mere eller mindre tvang Olazábal til at opgive alle strategiske overvejelser. Kaptajnen havde ingen andre valg end at sende sine store kanoner ud først og håbe på, at de kunne skabe et momentum, som så mirakuløst skulle smitte af på de sidste europæere, som Hanson og tyske Martin Kaymer, der begge hidtil havde været mere tilskuere end holdkammerater.

Ufine tilråb

“Det så mørkt ud. Men håbet er trods alt det sidste, som forlader en. Vi havde alt at vinde, så på sin vis var det jo bare at gå ud og spille,” siger han. I interviewet med de britiske medier afslører Pe-

ter Hanson i øvrigt, at de amerikanske tilskuere på Medinah især søndag brød alle uskrevne regler med en intens forfølgelse af europæerne i almindelighed - og Olazábal i særdeleshed. Det var så slemt, at spillere og caddies på det amerikanske hold gentagne gange nærmest måtte forlade deres matcher og gå ud til de værste uromagere for at bede dem dæmpe sig. En gestus, som ikke alene aftvang kollegial respekt fra europæernes side, men som måske også bør tælle med blandt de mange faktorer, der blev udslagsgivende for amerikanernes totale koncentrationssvigt om søndagen. Peter Hanson er født og opvokset tæt ved Malmø, men bor i dag i Florida.

join the golfers magazine | 19


Off Course

Den sande liebhaver whisky Kilchoman whiskyen er unik på mange måder. Den er den første ”contender” på Islay-whiskymarkedet i 124 år. Og så er den - som den eneste - 100 % hjemmelavet. Af Claus Fonnesbech Selvom du ikke er whiskykender, har du måske nok hørt om øen Islay. Øen ligger ved den skotske vestkyst og er kendt for at huse nogle af de mest kendte single malt whiskymærker i verden. Ardbeg, Laphroig og Bowmore kommer herfra og også Lagavulin, der er en af de ”six classic malts”, bliver lavet på Islay. Længe har whiskierne fra Islay været berygtde, især fordi de hører til de mest smagskomplekse og røgede af slagsen. Der er syv kendte whiskydistillerier på øen, alle etablerede i slutningen af 1800-tallet, hvor mange af de skotske distillerier så dagens lys. Alle har de en historie, og alle markedsfører sig på uniqueness.

Ny fræk dreng i klassen

Da Kilchoman distilleriet i juni 2005 begyndte sin produktion, var det således 124 år siden der sidst var blevet etableret et distilleri på Islay. Det vækker naturligt nok opsigt, når nogen tager mod til

20 | join the golfers magazine

sig og starter et nyt destilleri på et sted, der så længe har bestået udelukkende af mere end 100år gamle, kendte og særdeles anerkendte brands i whiskyverdenen. Så det var nok med ekstra bevågenhed at whiskykendere over hele verden holdt øje med de første skridt som d’herrer fra Kilchoman tog. I december 2005 fyldtes de første tønder, der dermed kunne påbegynde den mindst 3 år lange lagring, der kræves for at en whisky retteligt kan betragtes som en single malt. I september 2009 kunne Kilchoman fylde den første whisky på flaske og den første udgivelse, den 3-årige Kilchoman ”The Inaugural Release”, kunne udkomme.

”From barley to bottle”

Det helt specielle ved Kilchoman er, at det er det eneste distilleri, der laver en whisky, der produceres 100% på Islay. Byggen dyrkes på markerne ved siden af ”the farm”, tørvet hentes på marsken, vandet kommer fra den nærliggende kilde, farmen ryger selv byggen, lagring sker på farmen, og de


fylder endda selv på flasker og etiketteterer! Alle de andre distillerier, undtagen Laphroig, får deres byg røget i særlige røgerier på fastlandet. Men alle har de processen med påfyldning og etiketter outsourcet. Og nogen får endda byggen leveret fra fastlandet. Det kommer bag på mange at det forholder sig sådan. Det er dog effekten af den kæmpe interesse der er kommet for single malt whisky de senere år. Samt det stadig større fokus på profit og lønsomhed, der kræver at produktionerne bliver større of mere effektive. De fleste mener dog, at når bare distilleringen foregår på distilleriet med lokalt vand, så er processen ren nok til at bevare den Islay’ske myte. Kilchomans særlige fokus har med god grund fået Islays farm distillery til at sætte ”100% Islay” og ”Uniquely Islay” på flaskerne. Samt det meget passende ”from barley to bottle” på de flasker, der er produceret sådan. Dermed har Kilchoman valgt en helt særlig niche, og man kan i sandhed tale om en liebhaver whisky. Hvis du vil have en sand Islay whisky, kan du kun købe en Kilchoman.

Det varer 5 til 7 år endnu før de første 10- og 12-årige Kilchomans kommer på markedet. Men med de få releases der allerede er kommet, har Kilchoman virkelig skabt sig et navn og en anerkendelse. Om det er konceptet eller kvaliteten: you be the judge!

join the golfers magazine | 21


Links

Herregolf dk spillere på Europatouren Anders Hansen Søren Hansen Søren Kjeldsen Thomas Bjørn Thomas Nørret Thorbjørn Olesen

dk spillere på Challengetouren Andreas Hartø Joachim B Hansen

Verdensranglisten Spillere, 1 – 50 Spillere, 51 – 100 Spillere, 101 – 150 Spillere, 151 – 200 Spillere, 201 – 250 Spillere, 251 – 300 Spillere, 301 – 350 Spillere, 351 – 400 Spillere, 401 – 450 Spillere, 451 – 500

Majors US Masters Hjemmeside Augusta Nationals historie

USGA Hjemmeside US Open 2012 Tourkalender 2012

Royal & Ancientcient Hjemmeside British Open 2012 R&A’s historie Regler & amatørstatus

22 | join the golfers magazine

US PGA Hjemmeside US PGA Championship 2012 Tourkalender 2012

Ryder Cup 2012 Hjemmeside Stilling team Europa Stilling team USA Tidligere resultater

Europatouren Tourkalender 2012 Statistik Race to Dubai

PGA Tour Tourkalender 2012 Pengeliste FedEx Cup rangliste

Challengetouren Tourkalender 2012 Rangliste

Senior Tour Tourkalender 2012 Order of Merit

Nationwide Tour Tourkalender 2012 Pengeliste

Champions Tour Tourkalender 2012 Charles Schwab Cup rangliste

Sunshine Tour Tourkalender 2012 Information

PGA Tour Australia Tourkalender 2012 Order of Merit

One Asia Tourkalender 2012 Order of Merit 2012

Asian Tour Tourkalender 2012 Order of Merit 2012

Japan Golf Tour Tourkalender 2012 Pengeliste

PGTI Tourkalender 2012 ROLEX Rankings

TLA Tourkalender 2012 Order of Merit

Canadian Tour Tourkalender 2012 Order of Merit

Gateway Pro Tour Hjemmeside Statistic

NGA Tour CWS Tourkalender 2012 Pengelister

NGA Tour BWS Tourkalender 2012 Pengelister

EPD Tour Tourkalender 2012 Order of Merit

join the golfers magazine | 37


Links

Herregolf dk spillere på Europatouren Anders Hansen Søren Hansen Søren Kjeldsen Thomas Bjørn Thomas Nørret Thorbjørn Olesen

dk spillere på Challengetouren Andreas Hartø Joachim B Hansen

Verdensranglisten Spillere, 1 – 50 Spillere, 51 – 100 Spillere, 101 – 150 Spillere, 151 – 200 Spillere, 201 – 250 Spillere, 251 – 300 Spillere, 301 – 350 Spillere, 351 – 400 Spillere, 401 – 450 Spillere, 451 – 500

Majors US Masters Hjemmeside Augusta Nationals historie

USGA Hjemmeside US Open 2012 Tourkalender 2012

Royal & Ancientcient Hjemmeside British Open 2012 R&A’s historie Regler & amatørstatus

36 | join the golfers magazine

US PGA Hjemmeside US PGA Championship 2012 Tourkalender 2012

Ryder Cup 2012 Hjemmeside Stilling team Europa Stilling team USA Tidligere resultater

Europatouren Tourkalender 2012 Statistik Race to Dubai

PGA Tour Tourkalender 2012 Pengeliste FedEx Cup rangliste

Challengetouren Tourkalender 2012 Rangliste

Senior Tour Tourkalender 2012 Order of Merit

Nationwide Tour Tourkalender 2012 Pengeliste

Champions Tour Tourkalender 2012 Charles Schwab Cup rangliste

Sunshine Tour Tourkalender 2012 Information

PGA Tour Australia Tourkalender 2012 Order of Merit

One Asia Tourkalender 2012 Order of Merit 2012

Asian Tour Tourkalender 2012 Order of Merit 2012

Japan Golf Tour Tourkalender 2012 Pengeliste

PGTI Tourkalender 2012 ROLEX Rankings

TLA Tourkalender 2012 Order of Merit

Canadian Tour Tourkalender 2012 Order of Merit

Gateway Pro Tour Hjemmeside Statistic

NGA Tour CWS Tourkalender 2012 Pengelister

NGA Tour BWS Tourkalender 2012 Pengelister

EPD Tour Tourkalender 2012 Order of Merit

join the golfers magazine | 23


Links

Damegolf

The Legend’s Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste

ALGP Rolex verdensranglisten Rolex verdensranglisten

Damernes MajorsKraft MajorsKraft Nabisco Championship Women’s British Open US Women’s Open LPGA Tour Championship

Solheim Cup Team Europa Team USA Resultater

Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste

LPGA Japan

Kviner Verdensrangliste Europarangliste Golf Canada Golf Australia South Africa National Ranking English Order of Merit Scottish Order of Merit US College D-I US College D-II US College D-III NAIA

Tourkalender 2012 Statistik

Canadian Women’s Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Order of Merit

Juniorer

Ladies European Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Order of Merit

Amatører

Let Accesseries Hjemmeside Tourkalender 2012 Seneste Order of Merit

LPGA Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste Statistik

LPGA Futures Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Rangliste & statistik

Drenge Polo Golf Rankings Golf Canada Golf Australia South Africa Rankings English Boys RankingsPengeliste

Mænd Verdensrangliste Europarangliste Golf Canada Golf Australia Golf Australia Senior South Africa National Rankings English Order of Merit US College D-I US College D-II US College D-III NAIA

Piger Polo Golf Ranking Golf Canada Golf Australia South African Rankings English Order of Merit Scottish Order of Merit

Ladies Asian Golf Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste 24 | join the golfers magazine

join the golfers magazine | 39


Links

Damegolf

The Legend’s Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste

ALGP Rolex verdensranglisten Rolex verdensranglisten

Damernes MajorsKraft MajorsKraft Nabisco Championship Women’s British Open US Women’s Open LPGA Tour Championship

Solheim Cup Team Europa Team USA Resultater

Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste

LPGA Japan

Kviner Verdensrangliste Europarangliste Golf Canada Golf Australia South Africa National Ranking English Order of Merit Scottish Order of Merit US College D-I US College D-II US College D-III NAIA

Tourkalender 2012 Statistik

Canadian Women’s Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Order of Merit

Juniorer

Ladies European Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Order of Merit

Amatører

Let Accesseries Hjemmeside Tourkalender 2012 Seneste Order of Merit

LPGA Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste Statistik

LPGA Futures Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Rangliste & statistik

Drenge Polo Golf Rankings Golf Canada Golf Australia South Africa Rankings English Boys RankingsPengeliste

Mænd Verdensrangliste Europarangliste Golf Canada Golf Australia Golf Australia Senior South Africa National Rankings English Order of Merit US College D-I US College D-II US College D-III NAIA

Piger Polo Golf Ranking Golf Canada Golf Australia South African Rankings English Order of Merit Scottish Order of Merit

Ladies Asian Golf Tour Hjemmeside Tourkalender 2012 Pengeliste 38 | join the golfers magazine

join the golfers magazine | 25


Kolofon JoinTheGolfers Magasin er en del af JoinTheGolfers.com ApS og udgives en gang om ugen. Magasinet er udelukkende digitalt, og sendes ud per mail til danske medlemmer på JoinTheGolfers.com. Desuden bliver magasinet mailet til abonnenter, der løbende tilmelder sig. JoinTheGolfers Magasin beskæftiger sig primært med golf fra ind- og udland. Magasinet behandler både nyheder og featureartikler, ligesom der lægges stor vægt på at skrive om golfudstyr og golfrejser. En separat sektion i bladet beskæftiger sig udelukkende med spiller- og turneringsstatistik fra hele verden. Rubrikken, ”Off Course”, varierer i omfang samt sideantal. Her bliver der blandt andet skrevet om vin, ure, bøger, sejlads, jagt og skisport. Det er muligt at læse bladet på issuu.com, hvis man ikke er abonnent. Størrelse: Mellem 30 og 50 sider alt efter udgivelsestidspunktet. Udgivelsesfrekvens: Udkommer hver mandag i 48 uger om året. Billeder kommer fra: Getty Images, Espen Uldal Layout/Design: Casper Wissing, Espen Uldal Redaktion: Espen Uldal, Redaktør Karl Erik Stougaard Kristian Haagen Claus Fonnesbech Ivan Morris Johan Lindeberg Udgiver: JoinTheGolfers.com Henvendelse til redaktionen: joindigmag@mail.com

26 | join the golfers magazine


join the golfers magazine | 27


JoinTheGolfers Magasin er en del af det sociale netværkssite for golfspillere over hele verden, kaldet JoinTheGolfers.com. det har over 30.000 danskere blandt sine godt 140.000 internationale medlemmer. Gå ind på www.jointhegolfers.com og find dine nye og gamle GolfBuddies. Du kan også finde os på Twitter & Facebook På gensyn

Jointhegolfers Magasin  

Danmarks digitale golfugeblad, der kommer hver mandag

Advertisement