Page 1

BESTUUR SECEUR AMSTERDAM 2013-2014


WAT IS SECEUR?

OVER HET BESTUUR

SECEUR is een studentenorganisatie op de Erasmus Universiteit en vanaf volgend academisch jaar ook op de VU Amsterdam. Het concept draait om Social Enterprise Consulting: het adviseren van non-profit instellingen zoals stichtingen en gemeentes in vraagstukken over hun efficiĂŤntie en effectiviteit.

Het managen van SECEUR vergt creativiteit, ambitie en bedrijfskundig inzicht. Het is een waanzinnige kans om jezelf te ontwikkelen en een nieuwe organisatie op te bouwen. Verder krijg je de unieke kans om ervaring op te doen in consultancy. Wij houden jaarlijks meerdere workshops en trainingen met bedrijven zoals BCG, Deloitte, Accenture en McKinsey wat jou dus de mogelijkheid biedt om jezelf te ontwikkelen en in contact te komen met professionele consultants.

Onze organisatie bestaat inmiddels zes jaar in Rotterdam en heeft al meer dan 60 projecten voltooid. Deze projecten worden uitgevoerd in projectteams van drie tot vijf studentenconsultants die allen vanuit hun studieachtergrond bijdragen aan het oplossen van complexe problemen van onze klanten.

Als bestuurslid word je ondersteund door de kennis en ervaring die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd in Rotterdam, aangevuld met een persoonlijke coach: een oud-bestuurslid en lid van de Raad van Toezicht.


VOORZITTER Het voorzitterschap van SECEUR Amsterdam biedt een unieke mogelijkheid aan het hoofd van een professionele en uitdagende studentenorganisatie te staan die adviesprojecten uitvoert voor nonprofits in de regio Amsterdam. Je bent verantwoordelijk voor het formuleren en uitvoeren van de lokale strategie en samen met de voorzitter van Rotterdam ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de landelijke koers en het behalen van groeidoelstellingen van SECEUR. Binnen Amsterdam leid en ontwikkel je het bestuur en ben je een voorbeeld voor de rest van je bestuur. Jij vertegenwoordigt SECEUR Amsterdam naar zowel interne als externe partijen.

Voornaamste taken:  Ontwikkelen en verankeren van SECEUR in Amsterdam  Op de hoogte zijn van alle interne en externe ontwikkelingen rondom SECEUR Amsterdam  Strategische doelen ontwikkelen en realiseren tezamen met je medebestuursleden  Motiveren, en stimuleren en ontwikkelen van het bestuur  Vertegenwoordigen van SECEUR bij potentiële klanten en bij bedrijven. 

Thom Ligthart Bestuur 2012-2013 thomligthart@seceur.com


MANAGER EXTERNE BETREKKINGEN Als Manager van Externe Betrekkingen ligt je passie in de acquisitie van projecten, bij de non-profit sector en consultancy in het algemeen. Je verantwoordelijkheden liggen aan de ene kant in de communicatie naar externe partijen zoals (potentiële) klanten met wie je gesprekken start en samen naar mogelijkheden zoekt in de non-profit markt. Hiermee bied je stichtingen en fondsen een handvat om hun problemen met naar hun wensen opgestelde adviesprojecten op te lossen. Tevens ben je verantwoordelijk voor externe marketing, waarborg je klanttevredenheid en bevorder je relatiemanagement in de organisatie. Je hebt de motivatie om het imago van SECEUR te vestigen in Amsterdam en het daar te laten groeien.

You will: Voornaamste taken:        

Acquisitie Manage Identify the best van capital practices klanten structure and set-up working protocols Create Plan PR activiteiten projects a yearly in budget en rondom that reflects Amsterdam SECEUR’s en destrategic VU goals Manage costs Supervise Marketing processes (extern) anden sociale revenue: media be responsible for the financial organization such as website invoices, bookkeeping and payments Monitor project Management vanprogress de Be on top of legal &consultants tax issues and clients and have a leading role Communicate Management van with projecten Manage office procurements Achieving IT process excellence

Thomas van den Bosch Jeroen Smits Ramon Oster Bestuur Board 2012-2013 2012-2013 thomasvandenbosch@seceur.com jeroenoster@seceur.com ramonsmits@seceur.com


MANAGER INTERNE BETREKKINGEN De functie van Manager Interne Betrekkingen heeft een tweeledige verantwoordelijkheid. Ten eerste ben je verantwoordelijk voor de gehele cyclus van de rekrutering en personeelsbezetting binnen SECEUR Amsterdam. Dit betreft taken zoals het interviewen van mogelijke consultants, strategievorming van teambuilding en team formaties, maar ook context specifieke taken zoals het organiseren van trainingen samen met top consultancy bedrijven zoals BCG, Deloitte en Accenture. Ten tweede is de Manager Interne Betrekkingen verantwoordelijk voor de interne communicatie binnen SECEUR en zorgt voor het effectief leiden van teams. Je wordt uitgedaagd om samen te werken met diverse mensen en SECEUR op de kaart te zetten op de VU.

Voornaamste taken:    

Werving en selectie van consultants en toekomstige bestuursleden Training en evaluaties van consultants en bestuursleden Zorgen voor effectieve interne communicatie Verantwoordelijk voor de campus communicatie om zichtbaarheid en bekenheidbekendheid te vergrotenMarketing op de VU  Beheren van de begroting in nauwe samenwerking met SECEUR Rotterdam

Anne Lieke Vonk Bestuur 2012-2013 anneliekevonk@seceur.com


MEER INFORMATIE? Wat wij van je vragen:  Je bent beschikbaar van september 2013 tot juli 2014  Een tijdsbesteding van 15 uur per week  De functiespecifieke eisen die zijn beschreven in het volgende document: http://www.seceur.com/?attachment_id=2097 Wil je weten hoe het is om deel uit te maken van het bestuur van SECEUR of wil je meer informatie over bepaalde posities? Neem dan contact met ons op of kijk op onze website.

Solliciteer voor 4 juli 2013 door een CV + motivatie te sturen naar: anneliekevonk@seceur.com Info@seceur.com

|

www.seceur.com

|

+31 (0)10 408 96 75

Seceur board 2013 2014 brochure amsterdam  

SECEUR goes Amsterdam!

Advertisement