Page 1

αποτυχίας: οι κομματικοί παράγοντες προσπαθούν να "καπελώσουν" και να χωθούν στις αυτοδιοικήσεις και στις περιφέρειες ακόμα πιο βαθιά.

δημοτικές & περιφερειακές εκλογές 2010 - 2ος γύρος.. . .και τώρα τι γίνεται;

καταθέστε την άποψή σας στο blog: ilovelimnos.gr

Ας πάει λοιπόν ο καθένας μας στην κάλπη και ας ψηφίσει με βάση τη συνείδησή του. Ας ψηφίσει επιτέλους ο Λημνιός για το νησί του χωρίς υποχρεώσεις σε φίλους και συγγενείς, χωρίς οδηγίες από τα κόμματα και χωρίς να ταλανίζεται από ψευτοδιλλήματα. Κι αν η πολιτική του συνείδηση του λέει ότι κανείς συνδυασμός δεν τον εκφράζει, ας ξεκινήσει από τη επόμενη κιόλας δευτέρα να κάνει την παρουσία του στα κοινά δυνατή, ξεκινώντας ένα νέο κίνημα πολιτών που θα φροντίσει ώστε η αποιαδήποτε εκλεγμένη διοίκηση να δουλέψει για τους λημνιούς, κι αν δεν το κάνει η διοίκηση ας το κάνει ο ίδιος. Άντε και καλή ψήφο ...

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ εσωτερικού: 30 ευρώ εξωτερικού: 50 ευρώ

fax.: 22540 22324

Τυπογραφείο: Παναγιώτης Παπαδόπολος

κιν.: 6951818818

Εμπορική Διεύθυνση: Άγγελος Κελάρης

κιν.: 6955807209

Εκδότης - Διευθυντής: Νίκος Ι. Ψαρρός

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου οι ψηφοφόροι θα κληθούν για δεύτερη φορά να επιλέξουν το συνδυασμό που επιθυμούν. Όλη την εβδομάδα θα πρέπει να αντισταθούν στην απελπισμένη προσπάθεια των κομμάτων να δημιουργήσουν διλλήματα όπως: ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., Μνημόνιο ή Χρεωκοπία, Πρόωρες εκλογές ή ΌΧΙ; Φασόλια ή Γίγαντες.., και άλλα χαριτωμένα βγαλμένα από τα παλαιοκομματικά στοιχεία της πολιτικής μας ζωής. Ας μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κι όχι για βουλευτικές, ευρωεκλογές ή κάτι άλλο. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Καποδιστριακές αυτοδιοικήσεις απέτυχαν στο βαθμό που δεν κατάφεραν να απεξαρτηθούν από τα κόμματα και τις ψηφοθηρικές τεχνικές τους: ρουσφέτια, αναθέσεις, κομματικά ελεγχόμενη απορρόφηση κοινοτικών πόρων κλπ. Η αποτυχία των καποδιστριακών αυτοδιοικήσεων είναι ο λόγος - ή η αφορμή - για την βιαστική εφαρμογή του "προβληματικού" Καλλικράτη. Και τώρα επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο

ΤΑ ΛΗΜΝΙΑ Πολιτισμός - Περιβάλλον - Νεολαία ISSN: 1791- 9134 / κωδικός: 8474 ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γαροφαλλίδου 44 (δίπλα στο κτήριο αστυνομίας) Μύρινα, τ.κ. 81400, ΛΗΜΝΟΣ τηλ / fax.: 22540 24 365 e-mail: lemnews@otenet.gr www.limnosisland.gr

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

. . σε Άσπρο & Μαύρο

Αντώνη Χατζηδιαμαντή (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ) και Αθανάσιου Σκαμάγκη (ΛΗΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΛΗΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ). Πολλά υποσχόμενο το φρέσκο σχήμα του Δ. Μαρινάκη, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση κέρδισε την εμπιστοσύνη αρκετών συμπολιτών μας.

42,3%

Αθ. Σκαμάγκης

Α. Χατζηδιαμαντής

δημοτικές εκλογές 2010..

“Το σύγχρονο πολιτικό μωσαϊκό φαίνεται γκρίζο. Αν πλησιάσεις όμως κοντά θα διαπιστώσεις ότι αποτελείται από άσπρες και μαύρες ψηφίδες...”

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, επικράτησε ο συνδυασμός του Α. Χατζηδιαμαντή .

Η αναμέτρηση θα συνεχιστεί και τη δεύτερη Κυριακή, όπου οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν δήμαρχο - και συνδυασμό - μεταξύ των:

Α. ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

ΑΘ. ΣΚΑΜΑΓΚΗΣ - ΛΗΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΛΗΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Π. ΜΑΥΡΟΘΑΛΛΑΣΙΤΗΣ - ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής επικράτησε την πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης συγκεντρώνοντας συνολικά 4075 ψήφους έναντι 2151 του κ. Σκαμάγκη. Η καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζεται και θα ανακοινωθεί επίσημα από το Επαρχείο μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

38,28% 36,32%

Ο Παύλος Βογιατζής με μικρό προβάδισμα επικράτησε την πρώτη Κυριακή, στην περιφέρεια Β. Αιγαίου συγκεντρώνοντας συνολικά 41.054 ψήφους έναντι 38.952 του Νάσου Γιακαλή.

Π. Βογιατζής

η αναμέτρηση στην περιφέρεια

22,3% 15,1% 15%

ΤΗ ΛΗΜΝΟ) καΣκαμάγκη (ΛΗΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΛΗΜΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ)

5,3%

Δ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - ΛΗΜΝΟΣ, ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Στον πρώτο γύρο των δημοτι - μεταξύ των: Αντώνη Χατζηδιαμαντή (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ

Δ. ΠΙΝΑΚΟΣ - ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Εκλογές 2010

Π. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΘ. ΓΙΑΚΑΛΗΣ - ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΥΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑΣ - ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

15,74% 4,21%

3,22%

Β. ΤΕΝΤΟΜΑΣ - ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ...

Η. ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

ΙΓΝ. ΤΣΙΡΕΠΛΗΣ - ΑΝΤΑΡΣΙΑ

2,23%

Ν. Γιακαλής

ΤΑ ΛΗΜΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010  

ΤΑ ΛΗΜΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010