Page 1

Wilt u weten of u OSTEOPOROSE oftewel BOTONTKALKING heeft? Osteoporose wordt in de volksmond ook wel botontkalking of botarmoede genoemd. Osteoporose is een aandoening van het skelet waarbij de botafbraak groter is dan de botaanmaak. Hierdoor neemt de totale hoeveelheid af, waardoor het bot dunner en zwakker wordt. De kans dat u iets breekt, bijvoorbeeld een heup of pols, wordt hierdoor vergroot. Maar ook de kans dat u snel kleiner wordt en krommer gaat lopen wordt door osteoporose extra groot.

Vanaf 15 november a.s. kan gedurende twee weken op afspraak een betrouwbare botdichtheidsmeting gedaan worden in Service Apotheek Rijnsburg gezond bot

osteoporose

ServiceApotheekRijnsburg-Osteoporose folder.indd 1

19-09-10 22:59


W

ereldwijd krijgt één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen boven de 55 jaar osteoporose. En 80% van

de mensen met osteoporose weet niet dat ze het hebben. In de meeste gevallen wordt osteoporose pas ontdekt wanneer men iets breekt. Het is moeilijk om aan te geven wie wel osteoporose krijgt en wie niet. Echter, er zijn bepaalde risicofactoren aan te wijzen die een belangrijke rol kunnen spelen in het krijgen van osteoporose.

Het belang om vroegtijdig botontkalking te ontdekken is groot, hoe eerder hoe beter. Bent u vrouw en ouder dan 50 jaar of man en ouder dan 65 jaar? Service Apotheek Rijnsburg wil u graag van dienst zijn en kan u het volgende aanbieden. Vanaf 15 november a.s. kan gedurende twee weken op afspraak een betrouwbare botdichtheidsmeting gedaan worden in Service Apotheek Rijnsburg. Dit gebeurt met een speciaal röntgenapparaat, ook wel een DEXA-densitometer genoemd.

ServiceApotheekRijnsburg-Osteoporose folder.indd 2

19-09-10 22:59


Meting is niet belastend voor uw gezondheid! De gemeten waarde wordt vergeleken met waarden die normaal gesproken horen bij personen van uw leeftijd. Zo kan een beeld gevormd worden van de sterkte van uw skelet. Het onderzoek is niet belastend of schadelijk voor uw gezondheid. De meting wordt uitgevoerd door een radiologisch assistent, onder verantwoordelijkheid van een gespecialiseerde arts.

De kosten? De meting wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar, het gaat echter wel van uw eigen risico af. Bent u geen klant van Service Apotheek Rijnsburg, dan zijn wij genoodzaakt u €15,extra in rekening te brengen. (De eigen bijdrage is voor iedereen €165,-, heeft u die in 2010 al betaald en bent u cliënt bij Service Apotheek Rijnsburg, dan is de test dus helemaal gratis.) De resultaten worden beoordeeld door een gespecialiseerde arts. De uitslag wordt zowel naar u als naar uw huisarts gestuurd.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een botdichtheidsmeting? Doe de osteoporose check op de AcHTERKANT VAN DEzE BROcHuRE! Hebt u in totaal 4 punten of meer? Kom langs of bel voor een afspraak! Schrijf u uiterlijk voor 30 oktober in, vol=vol!

ServiceApotheekRijnsburg-Osteoporose folder.indd 3

19-09-10 22:59


Service Apotheek Rijnsburg Anjelierenstraat 4 2231GT Rijnsburg T 071-4079114 F 071-4079115 apotheekrijnsburg@planet.nl www.apotheekrijnsburg.nl

ServiceApotheekRijnsburg-Osteoporose folder.indd 4

19-09-10 22:59

Osteoporose check in service apotheek rijnsburg  

Osteoporose check in Service Apotheek Rijnsburg

Advertisement