Issuu on Google+

Project: The Trewarren House

The site is located on the northern side of Newport Estuary in the Pembrokeshire Coast National Park on the westernmost coast of Wales. A heavy rendered walled enclosure provides shelter from road and cold north winds and contains service rooms and circulation. To the upper level, an open planned living space enjoys fabulous views across the wide estuary and out to sea – all planned beneath an open timber-raftered roof, that tilts up to a clerestory window on the north side. These spaces are fronted by full height, sliding glazed screens that in turn, open onto a timber-decked balcony beneath the oversailing roof. To the lower level, the staircase opens up into a day room that connects directly with the garden. Uniting both levels is a slate chimney stack, providing fireplace to the living space above and barbeque to the lower level terrace area.

2013 Gold Medal in Architecture winner in Wales.

10 M

PROJECT DETAILS 10 M

Client: Status: Contract value:

Private client Completion 2011 ÂŁ975,000.00

Structural Engineer: Contractor: Floor Area:

Barton Engineers Carreg Construction Ltd. 326 M2 (GIA)


Trewarren House