Page 1

gastro 40

special

MAD, VIN OG MORTEN JESSEN

MORTEN JESSEN SPECIAL

ÅR PÅ BAGEN

MORTEN OG JAGTEN... VI HAR VÆRET MED MORTEN PÅ EN AF HANS UTALLIGE JAGTER...

LAVER HAN SELV MADEN? SELVFØLGELIG GØR HAN DET, FINDES DER NOGLE BEDRE I ET KØKKEN? VI HAR SPURGT MOTEN SELV

+

VERDENS MANDEN VI HAR INTERVIEWET VERDENSMANDEN MORTEN OMKRING DET AT VÆRE VERDENSMAND OG DET ANDSVAR SOM FØLGER MED

SÆRUDGAVEN OM MORTEN JESSEN ER TILBLEVET VED HÅRDT ARBEJDE OG INDSAMLING AF MATERIALE, INTERVIEWS OG MEGET MERE.


FACTS Morten Jessen er bosiddende i Hjallerup, en by i det nordjyske, som hver sommer huser det velkendte Hjallerup Marked. I Hjallerup er Morten en velset og respekteret mand, hvilket også ses af hans Facebook likes på godt 2 millioner heraf 87% kommende fra borgere i Hjallerup. Morten er en dedikeret jæger hvor ræve indsat i bure har været et foretrukket bytte. Gastronomien fylder meget i hans liv, og det være sig både vin og mad. Morten laver selv maden, og nyder at stege kød og gerne længe på den Weber, der blev læsset i Aalborg havn eller den lidt mindre monstrøse hvor den naturlige smag af grillkul kan ramme ganen. I Hjallerup er Mortens hjemmegrillede kød blevet det nye sort. Det største spejderkorps i Danmark har også haft fornøjelsen af at have morten et års tid, Bjørneskindshuen klædte ham godt og har givet Morten en god ballast efterfølgende, hans Webergrill skinner altid nypudset og gejlet op til brug. Det var også her Mortens glæde til vinens verden blev lagt, Kolibrien var et fast stamværtshus for spejderne i de dage. Skal man sætte ord på en Feinschmecker er det helt klart

Morten...

www.facebook.com/ morten.jessen.75


TITLER OG STATUS FORPLIGTER OGSÅ FOR MORTEN JESSEN

DRONNING MARGRETHE OG MORTEN TIL AFTENSANG Dronning Margrethe og Morten Jessen (Ridder af Elefantordenen) indviede den nyrestaurerede anglikanske kirke i Churchillparken i Købehavn, og deltog i den traditionsbundne Evensong.

Det var en veloplagt dronning Margrethe og Sir Morten Jessen, der søndag eftermiddag 16.04 ankom til St. Albans Church, hvor restaureringen af den anglikanske kirke skulle fejres. Dagen markerede afslutningen på det restaureringsarbejde, som nyligt er blevet udført i kirken, og som dronningen og Sir Morten skulle se, efter den såkaldte evensong.

Kirkens prædikestol, altertavle og døbefont har bl.a undergået restaurering, og alt det havde dronningen anledning til at se nærmere på, da først hun var kommet indenfor – efter modtagelse af biskop Dr Geoffrey Rowel og præsterne Jonathan Lloyd og Ulla Monberg.


DET ER NOK MED DE BARE NÆVER “Mange bruger våben som riffel, haglgevær og sågar bue, men ‘rigtige’ jægere bruger selvfølgelig de redskaber naturen har givet os; næverne..

4

D3SIGN+ MGZ


VENNERNE OM MORTEN

HELLE THORNING-SCHMIDT CHEF OG STATSMINISTER

JOHANNE SCHMIDT-NIELSEN NON-MINISTER OG SELFIE BUDDY

På en måde er Morten egentlig god nok, jeg kender ham jo ikke så godt som mange andre her på Borgen, han var her jo kun 1 dag i hans læretid, så ville han ikke mere... Det er ellers svært at finde en læreplads som statsminister. Har hørt han har noget med foderstoffer at gøre, ærgeligt han er røget ud i noget med stoffer, men den danske ungdom er ikke hvad den har været, hov ungdom? Tsk tsk...

Morten - han er bare sååååå cute, lige til at gnave i, eller hedder det snave i - pyt I ved hvad jeg mener. Morten burde ha’ en ærespost, men så kom vi jo i tanke om rotationsprincippet, og det går jo ikke at gi’ en skaldet mand en kam, og så ta’ den fra ham igen... vel :) og dobbeltsmiley. Jeg er så glad for Morten, vi plejer altid at starte dagen med en selfie, så ved vi ligesom hvor grimme vi kan være, inden andre ser os - hi hi... vi er toppen af poppen synes vi selv.

VILLY SØVNDAL “FAR” OG TIDLIGERE UDENRIGSMINISTER

MARGRETHE VESTAGER REJSEBODY OG INDENRIGSMINISTER

Hi is bare the bæst in the væst - he he... Har altid følt mig lidt som en far for Morten, taget ham under my wingers som man siger. Morten har haft stor indflydelse på mit liv og min karriere, det var blandt andet ham, som lærte mig engelsk eller var det jysk?? I hvert fald havde han en lang periode i sit liv, hvor han satte sine fodspor i Australien, eller nede under he he, det er nok derfor jeg har en accent...

De ture vi har haft sammen. Busture til Struer, æ’ spritter fra Sønderborg og alle turene til Nørre Alslev. Folk og fæ løber han ind i med træskoene, dem brugte han vist på gården tror jeg, men det betød meget for mig, at lære det indenrigske Danmark. Morten er en god kammerat, en kammerat som kan lave en god steg på Weberen eller komme når man er i stormvejr uanset hvorfor - Tak Morten


DEN UGENTLIGE MOTION ER VIGTIG FOR MORTEN, OG VENNERNE I CYKELKLUBBEN ER ET STORT AKTIV, BÅDE SOCIALT OG IKKE MINDST BARE DET AT BLIVE SET.

MORTEN ER AKTIV MED VENNERNE I KLUBBEN

mortens sociale liv er ikke kun begrænset til hjallerup marked, men strækker sig vidt i hele danmark


Specialudgaven af Gastro+ er udgivet med tilladelse fra Kathrine og Lars, Gitte og Claus, Lisa og Rasmus, Mette og Morten. Ingen rettigheder forbeholdt.

Morten Jessen  

Fødselsdagsmagasin