Page 1

L j

JOHN LEYTO ACADEMIC PORTFOLIO


03 - 12

13 - 18

SAMSUNG OFFICE

reFLUX

01 02


SHOWROOM

BACK TO THE FEATURE

DESIGN + RETREAT

03 04 05 33 - 34

25 - 32

19 - 24


SAMSUNG OFFICE Site: Los Angeles, CA Term: Winter - Spring 2015 Advisor: Stephen Phillips

01


03 04 IV E OL FIF

TH

Set in the heart of downtown la, adjacent to pershing square, this 40 story high rise building is to host samsung offices and research facilities. Three faceted forms of varying sizes are recieved by a fluid curvilinear mass, creating a dialouge between the two different languages. Smaller faceted forms are pierced through the larger rectilinear form interlocking and tying the forms together. these smaller plugs then became an interesting tool of organization; creating interesting spaces in what became the host tower.


05 06


01

Samsung Headquarters

LAB

OFFICE

LEVEL 14

OFFICE

LEVEL 26

FOOD COURT

RESTAURANT THEATRE

RETAIL


07 08 41 F +670 FT

1A 35 F +532 FT

OFFICES

26 F +420 FT

LABS

OFFICES

15 F +305 FT

1B

THEATRE MEDIA STORAGE

7F +98 FT

MEDIA LIBRARY FLEX. STUDIO / LABS

RETAIL

LOBBY / GALLERY

THEATRE

DD F -53 FT


01

Samsung Headquarters


09 10

1A 1. FIRE SAFING WITH 1/8” THICK FIRE STOP SEALANT 2. ANGLED STEEL SUPPORT SYSTEM 3. SUSPENDED ACOUSTIC CEILING TILE 4. SSG CURTAIN WALL SYSTEM 5. PERFORATED METAL PANEL

1B


01

Samsung Headquarters


MODEL SCALE: 1/16” = 1’

11 12


reFLUX

Term: Fall 2015 Site: Los Angeles, CA Advisors: Tami Banh & Ryan In Collaboration with: Binh Nguyen & Mavis He

02


13 14 E OL IV

FIF

TH

The project is a study and ultimately a redesign of pershing square. the area is projected to grow residentially, with the planning of new apartment buildings to be located just across the street from the square. With this in mind, the project introduces new public programs to the square, including an event stage and a pavilion. The perimeter of pershing square is opened to allow for easier access to the square and provide a more permeable circulation system in and around the park.


02

reFLUX

RENDERS BY AUTHOR


15 16 PAVILION

LOCATION

PROGRAM &CIRCULATION

PEDESTRIAN CIRCULATION

VEHICLE & PEDESTRIAN CIRCULATION

VEHICLE ACCESS TO UNDERGROUND PARKING PEDESTRIANS’ MAIN CROSSING CIRCULATION

PROGRAM & CIRCULATION

VEHICLE ACCESS TO UNDERGROUND PARKING TEMPORARY COMMERCE / LARGE GATHERING LAWN / FAMILY ACTIVITIES / LAGE GATHERING STREET WALK WAY/ PEDESTRIAN GATHERING STAGE / FOCAL POINT LAWN / SMALL GATHERING WATER SURFACE

DIAGRAMS BY BINH NGUYEN


02

reFLUX


17 18


ra le no westlake

6t

h

The project explores the idea of the commonly used phrase “living in studio�. as architecture students, we often find ourselves sleeping at our desks after a long work day, because we are too tired to function, or to simply avoid the 4 am walk home. so instead we make our selves at home in the studio, well why not make it official? a design school in which students both work and live. student living spaces are adjacent to their design studios, providing students the comfort of their own bed only a few feet away. this exploration led to the idea of an off campus architecture program in the city of Seattle where both live and work take place.


19 20

DESIGN + RETREAT Term: Spring 2014 Site: Seattle, WA Advisor: Greg Wynn In Collaboration with : Margaret Pratt

03


03

DESIGN+ RETREAT

BEAMS

LARGE STEEL I-BEAMS FRAME THE PRIMARY MEMBERS OF THE DIAPHRAGM


21 22 BRACED FRAME

STRUCTURAL CORES


03

DESIGN+ RETREAT

DORMS STUDIO

STUDIO AND DORMS


23 24 COMMON SPACE

COOMON SPACE LOFT

RETURN AIR

SUPPLY AIR

VAV TERMINAL


25 26

BACK TO THE FEATURE Term: Fall 2015 - Spring 2016 Site: Hollywood Sign. Los Angeles CA Thesis Advisor: Karen Lange

04


04

BACK TO THE FEATURE

Hollywood has always been known as the place where dreams come true. With large production companies slowly devouring the movie industry, this is just not true for young filmmakers today. The Hollywood Sign Cinema premieres a location where this becomes a possibility again. Although the buildings main feature are its large multiscreen convention spaces, it houses a number of production and post production studio facilities. This offers young filmmakers a rentable space to work, edit, and screen their films. The circulation allows for the public to meander between the production facilities and theaters, allowing the audiences a glimpse into the magic of film.


27 28 POST PRODUCTION FACILITIES

THEATERS

MULTI SCREEN ROOMS/ CONVENTION SPACES


04

BACK TO THE FEATURE


29 30


04

BACK TO THE FEATURE


31 32


showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

showroom showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

showroom

showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

showroom studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

studio 400 | berg galler y | jan 19th [4-6] - 20th [1-6]

A gallery installation produced by 18 architecture thesis students. The installation served to present each of our books, comprising research from fall academic quarter. Our purpose was to create an implied space of sameness within vast darkness. This space consisted of an array of unconventionally placed furniture, 18 tall ‘pedestals’ on top of which each book rested, and ‘the cloud’. In order to grab a book, visitors had to crawl, climb, and punch through the cloud. This constant struggle and relaxation, socialazing and concentration, allowed for different worlds to be experienced within a 12’ x 20’ square.

SHOWROOM Berg Gallery Jan. 19th - 20th Advisor: Karen Lange In collaboration with: studio 400

05


33 34

John Leyto Academic Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you