Page 1

Wonen in het hart van Nederhorst den Berg 8 appartementen, 1 maisonnette, 3 eengezinswoningen


8 appartementen 1 maisonnette 3 eengezinswoningen

2


Ankeveensepad

Dammerw

eg

entree

appartementen

maisonnette

eengezinswoningen

Vaartweg

Denk aan een oud-Hollands dorp...

4

Geen woning is gelijk

Een gebouw met stijlvolle eigenheid

8

Luxe-appartement

Tweekamerappartement

Eengezinswoning

16

22

3

6

10

Maisonnette

20

Algemene informatie

25


denk aan een oud-hollands dorp...

Denk aan een oud-Hollands dorp, met een kerk, een kasteeltje, wat boerenwoningen en glinsterend water; en je denkt aan Nederhorst den Berg. Sinds de vroege middeleeuwen neergevlijd in een meander van de Vecht, is het dorp met alle tijden meegegaan zonder zijn authenticiteit te verliezen. De grootstedelijke voorzieningen van de Randstad zijn dichtbij, maar het omringende water en groen vormen een afdoende buffer tegen de drukte van de stad. Nederhorst den Berg is een sfeervol dorp, kleinschalig dorp – ‘dorps’ in de goede zin van het woord.

Nieuwbouw met respect voor de omgeving Wie Nederhorst den Berg kent en er zijn hart aan heeft verpand, zal weten dat het dorp niet rijk bedeeld is met nieuwbouwprojecten. En zeker niet met onderscheidende projecten in het hart van het dorp. Daarom is het zo bijzonder wat er gebeurt aan Dammerweg 2. Hier worden, op de plek waar zich nu modewinkel Brinkers bevindt, apparte­menten, een maisonnette en eengezinswoningen ontwikkeld. Met respect voor de omgeving en haar geschiedenis, kleinschalig en net zo sfeervol als Nederhorst den Berg.

4


ALMERE

IJMEER

A6

A10

MUIDEN

MUIDENBERG

A1

GOOIMEER

WEESP

AMSTERDAM

A9

NAARDEN

N236

A9

ABCOUDE

BUSSUM

NEDERHORST DEN BERG SPIEGEL- EN BLIJKPOLDERPLAS

A2

ANKEVEEN

HORSTERMEER

N524

SPANDERSWOUD

ECH

UTR T

WIJDE BLIK

VINKEVEENSE PLASSEN

N201 HILVERSUM

N201 MIJDRECHT

5 VINKEVEEN


geen woning is gelijk Molenvliet is de naam van dit in het oog springende nieuwe project. Een naam die uiteraard verwijst naar de historische plek, midden in het dorp. Ooit hield de molen aan het Ankeveensepad hier via een ‘vliet’ het waterpeil in de Stichts-Ankeveensepolder op peil. De in het plan opgenomen winkelruimte gaat weer onderdak bieden aan Modehuis Brinkers – wat goed is blijft. Boven de winkel, komen vier luxe-driekamerappartementen met een eigen parkeervoorziening en vier tweekamerappartementen. In de centrale hal bevindt zich een lift voor de bovenliggende appartementen. Direct daarachter is ruimte voor een speelse maisonette. Het geheel wordt gecompleteerd door drie eengezinswoningen aan het Ankeveensepad. Bijna alle woningen worden verkocht met een parkeerplaats. Zoals gebruikelijk in een dorp is geen woning gelijk. Daardoor vinden geïnteresseerden met een geheel verschillende achtergrond er ook hun droomhuis. Een riant luxe-appartement, een dorpshuis met tuin, zelfs een zeer betaalbaar appartement: zulk aanbod is uniek in Nederhorst den Berg. En dat allemaal in de directe omgeving van de belangrijkste voorzieningen en op loopafstand van recreatiegebied de Spiegel- en Blijkpolderplas, met drie jachthavens en toegang tot de Vecht.

6


Ankeveensepad

Damme

rweg

entree

appartementen

eengezinswoningen

maisonnette

Vaartweg

N

In Nederhorst den Berg zijn water en oude polder nooit ver weg 7


8


Een gebouw met stijlvolle eigenheid

Molenvliet is ontworpen in een stijl die ge誰nspireerd is op de woningen in de buurt. Een traditionele tuitgevel, dakkapellen, brede dakoverstekken, een zinken luifel, metselwerk in zwart en rood gebakken steen en luchtig ogende balustrades voor de balkons: met grote zorg is ernaar gestreefd een project te realiseren dat ondanks zijn stijlvolle eigenheid opgaat in het dorpsbeeld.

9


Impressie van de ruime living van het luxe appartement (woning 1)

10


Acht gevarieerde appartementen

De acht appartementen bevinden zich aan de Dammerweg, boven Modehuis Brinkers. Ze zijn verdeeld over twee verdiepingen en bieden een zeer gevarieerd beeld door de gevelvormen op de hoeken, de onderbroken daklijn, de dakkapellen en het inpandige balkon. Uiteraard komt de variatie van de buitenzijde terug in de plattegronden van de appartementen.

11


luxe-Appartement bouwnr. 1

Een riant appartement met op het westen een heerlijk balkon, groot genoeg voor een complete set terrasmeubilair. Dat betekent voluit genieten van de zon. U heeft de beschikking over drie kamers, waaronder een grote open woonkamer met aansluitend de open keuken. De Z-vormige plattegrond biedt u hier bijzondere indelingsmogelijkheden. Ook de beide slaapkamers hebben veel ruimte, genoeg voor een tweepersoonsbed. En ook in de ruime badkamer kunt u alle kanten op.

3

7 9

10 11 12

4 8u deze woning? waar vindt

1

5 9

2

10 11 12

6

1e verdieping

Voorgevel (West) park.

winkelpand berg.

berg.

10 11

Linker zijgevel (Noord)

12

park.

12

N


luxe-Appartement bouwnr. 2

Dit driekamerappartement ligt aan de voorzijde, georiĂŤnteerd op het westen en heeft een ruime entreehal met dubbele deuren naar de woonkamer. Bijzonder is de grote woonkamer met een Z-vormige plattegrond. Hierdoor heeft u veel indelingsmogelijkheden en kunt u de living en de keuken open, maar toch gescheiden houden. In de keuken komt een grote eettafel uitstekend tot zijn recht. Vanuit de woonkamer stapt u op het ruime terras, vanaf waar u breed uitzicht heeft op het plein.

3

7 9

10

11

12

4 8 waar vindt u deze woning?

1

5 9

2

10

11

12

6

1e verdieping

Voorgevel (West) park.

winkelpand

10

11

Rechter zijgevel (Zuid)

12

berg.

berg. park.

13

N


luxe-Appartement bouwnr. 3

Dit fraaie driekamerappartement ligt op de tweede verdieping. Vanuit uw entreehal heeft u via dubbele deuren toegang tot de grote woonkamer met aansluitend de open keuken. Dankzij de opvallende Z-vormige plattegrond zijn er vele mogelijkheden om uw eigen indeling aan te brengen. Uw terras grenst aan de keuken en ligt op het westen. In beide slaapkamers kunt u met gemak een tweepersoonsbed kwijt. En ook in de ruime badkamer kunt u alle kanten op.

waar vindt u deze woning?

7

3

9 4

10 11 12

8

2 e verdieping 1

Voorgevel (West)

9 2

Linker zijgevel (Noord)

5 10 11 12

6

14 park.

10 11

12

N


luxe-Appartement bouwnr. 4

Dit driekamerappartement ligt aan de voorzijde op de tweede verdieping. Het heeft een ruime entreehal met dubbele deuren naar de grote woonkamer met open keuken. Deze woonkamer heeft speelse hoeken door de schuine kap die achter de tuitgevel schuilgaat. Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de aangrenzende slaapkamer heeft u toegang tot uw knusse terras met breed uitzicht over het plein. De tweede kamer kunt u een bestemming geven als slaapkamer of als kantoor. Ook de badkamer laat zich goed indelen en kan voorzien worden van een tweede toilet.

waar vindt u deze woning?

3

7 9

4

10 11 12

8

2 e verdieping 1

Voorgevel (West)

9 2

Rechter zijgevel (Zuid)

5 10 11 12

6

15 park.

10 11

12

N


tweekamerAppartement bouwnr. 5+7

De aantrekkelijke tweekamerappartementen 5 en 7 hebben een ruime entree met toilet en toegang tot de woonkamer met open keuken. In de woonkamer zit een Frans balkon met openslaande deuren en uitzicht langs het Ankeveenspad naar de molen. Verder beschikken deze appartementen over een prettige slaapkamer, met directe toegang tot een functionele badkamer met douche en wastafel.

3

7 9

4

10 11 12

8

waar vindt u deze woning? 1

5 9

2

10 11 12

6

1e verdieping woning 5

7 berg.

winkelpand 3

4

park. berg.

9

park.

10 11

Achtergevel (Oost)

Linker zijgevel (Noord)

12

8

5 9

2

Linker zijgevel (Noord)

10 11 12

2e verdieping woning 7 1

Achtergevel (Oost)

10 11 12

6

16 park.

10 11

12

N


tweekamerAppartement bouwnr. 6+8

Ook de appartementen 6 en 8 hebben een ruime entree, waarin u het separate toilet vindt. Na de entree ligt de grote, rechthoekige living met open keuken. Door de praktische indeling heeft u vele mogelijkheden bij het inrichten van de keuken. Een Frans balkon met openslaande deuren gunt u een weids uitzicht langs de Vaartweg, over de Spiegel- en Blijkpolderplas. De handig in te delen slaapkamer biedt direct toegang tot de badkamer met douche en wastafel.

3

7 9

4

10 11 12

8

waar vindt u deze woning? 1

5 9

2

10 11 12

6

1e verdieping woning 6

7 berg.

winkelpand 3

4

park. berg.

9

park.

10 11

Achtergevel (Oost)

Rechter zijgevel (Zuid)

12

8

5 9

2

Rechter zijgevel (Zuid)

10 11 12

1e verdieping woning 8 1

Achtergevel (Oost)

10 11 12

6

17 park.

10 11

12

N


18


Zoveel rust en kalmte, zo dicht bij de grote steden

19


Impressie van de ruime living van de maisonnette (woning 9)

Maisonnette De maisonnette in het project Molenvliet vormt de verbinding tussen de appartementen en de eengezinswoningen. Aan de zuidkant wordt de daklijn speels doorbroken door de grote, dubbele deuren die toegang bieden tot het zeer riante zonneterras met uitzicht over de Vaartweg en naar de achtergelegen Spiegel- en Blijkpolderplas. De woning heeft een grote, zeer praktisch indeelbare woonkamer met open keuken. De keuken kent nog diverse inrichtingsmogelijkheden, eventueel in combinatie met de naastgelegen trapkast. De dakkapel en het dubbele raamvenster zorgen voor een zee aan licht op de verdieping en bieden u de mogelijkheid hier twee kamers te maken of ĂŠĂŠn zeer groot slaapvertrek. In de naastgelegen badkamer kan een tweede toilet komen, maar onder de kap past natuurlijk ook een ligbad.

20


maisonnette bouwnr. 9

N

7

3

1e verdieping 9

2e verdieping

10 11 12

4 8 waar vindt u deze woning?

5

1

9 2

10 11 12

6

1e verdieping

7 berg.

winkelpand 3

Rechter zijgevel (Noord)

4

park. berg.

9

park.

10 11

12

10 11 12

8

2e verdieping 1

Linker zijgevel (Zuid)

5 9

2

10 11 12

6

21 park.

10 11

12


Impressie van de ruime living van de eengezinswoning (woning 11)

Eengezinswoningen De voor- en achtergevels van de eengezinswoningen verschillen stuk voor stuk door de plaatsing van deuren en ramen. Dit geeft de woningen hun eigenheid. Ze hebben een ruime entree, met vervolgens een praktisch in te delen woonkamer en een op de voorzijde gerichte open keuken. Vanuit de woonkamer stapt u via de openslaande deuren de op het zuiden gelegen tuin in die volop inrichtingsmogelijkheden biedt. Hier vindt u ook een vaste berging. Op de eerste verdieping vindt u twee aantrekkelijke slaapkamers, een ruime badkamer en een separaat toilet. Weer een verdieping hoger volgt onder de hoge kap nog een zolderkamer met ĂŠĂŠn of meer dakkapellen en dakvensters. Deze ruimte is daardoor gemakkelijk in te richten als extra slaapkamer.

22


eengezinswoning bouwnr. 10+11+12

N

3

7

verdieping 9 1e10 11 12

4

8

1

5 9

10 11 12

2

waar vindt 6u deze woning?

park. winkelpand berg.

berg.

10 11

park.

Begane grond

Begane grond

Rechter zijgevel (Noord)

Afgebeelde plattegronden is bouwnummer 11

Linker zijgevel (Zuid)

23

12


eengezinswoning bouwnr. 10+11+12

N

2e verdieping

Afgebeelde plattegrond is bouwnummer 11

opties 1

Uitbouw achterkant woning

2

Extra slaapkamer

1

1

1

2

Begane grond

Woning 10

1e verdieping

2

Begane grond

1e verdieping

Woning 11

2

Begane grond

Woning 12

24

1e verdieping


Algemene informatie Uw woning of appartement in het project Molenvliet heeft een hoogwaardige afwerking. Dit uit zich in de kwaliteit van de gebruikte materialen en het vakmanschap waarmee deze worden toegepast. De bouw is van uitstekende kwaliteit met een Woningborg Garantie. De buiten颅 gevels worden traditioneel gemetseld, gebruikmakend van een topkwaliteit metselsteen. Alle gevelkozijnen worden uitgevoerd in duurzaam FSC hout. In de afwerking van uw woning of appartement wordt ondermeer standaard voorzien in luxe vloer- en wandtegels in toilet en badkamer en aangevuld met luxe sanitair. De grote appartementen zijn uitgerust met dubbele toegangsdeuren vanuit de hal naar de woonkamer, wat deze appartementen een extra luxe uitstraling geeft.

The finishing touch Natuurlijk is het mogelijk uw eigen persoonlijke finishing touch mee te geven aan uw woning of appartement. U kunt de keuken geheel naar eigen smaak en budget indelen en inrichten. Ook kunt u vanzelfsprekend voor een geheel andere invulling van toilet en badkamer kiezen. Hiertoe zijn door ons projectleveranciers geselecteerd die voor u een speciale projectaanbieding hebben gemaakt tegen een zeer aantrekkelijke prijs, waarbij de door u gekozen keuken, het sanitair en tegelwerk desgewenst v贸贸r de oplevering van uw woning of appartement worden geleverd en gemonteerd.

Mocht u de projectaanbieding naar eigen wens willen uitbreiden of aanpassen, dan is dat natuurlijk mogelijk. U bent bij onze projectleveranciers in de showroom vrij om hier uw eigen invulling aan te geven. Ook dan is het mogelijk alles tijdens de bouw te laten uitvoeren voordat u de sleutel krijgt. Wilt u de idee毛n meer in eigen hand houden, dan is het wellicht een idee de woning casco te laten opleveren.

25


TECHNISCHE OMSCHRIJVING (Beknopt) Parkeergelegenheid

binnen spouwblad van de voor- en achtergevel

Door de realisatie van parkeerplaatsen aan de

bestaan uit kalkzandsteen.

openbare weg beschikt het project Molenvliet over voldoende parkeergelegenheid. Zeven van

Dak

deze parkeerplaatsen worden toegewezen aan

(Plat -) dakconstructie

de appartementen 5, 6, 8, 9 en woningen 10, 11

De appartementen beschikken over een geïso­­

en 12. Daarnaast beschikken appartementen

leerde (plat-) dakconstructie welke is opgebouwd

1 en 2 over een inpandige parkeerplaats,

uit een geprefabriceerde betonnen dakvloer,

afgesloten door een hekwerk en appartementen

een isolatielaag en bitumineuze dakbedekking.

3 en 4 over een overdekte parkeerplaats d.m.v.

De woningen en maisonnette beschikken over

een houten platdak constructie.

een geïsoleerde (plat-) dakconstructie en welke is opgebouwd uit een houten platdak sand-

Bergingen

wichconstructie voorzien van een isolatielaag

De inpandige bergingen van de appartementen

en bitumineuze dakbedekking.

en maisonnette zijn direct toegankelijk via de

Hellende dakconstructie

buitenzijde een directe koppeling naar de entree

De hellende dakconstructie wordt voorzien van

van het woongebouw. De wanden van de

een geïsoleerde kapconstructie bekleed met

inpandige bergingen zijn van kalkzandsteen.

keramische dakpakken.

De woningen 10, 11 en 12 zijn ieder voorzien Trappen

van een eigen buitenberging.

Het trappenhuis van het appartementsgebouw Vloeren

wordt voorzien van geprefabriceerde betonnen

De begane grondvloer van woning 10, 11 en 12

trappen met aan de muurzijde voorzien van een

bestaat uit een geïsoleerde betonnen systeem-

stalen leuning en aan de vrije zijden voorzien van

vloer, voorzien van een dekvloer. De verdiepings-

een stalen lamellenhekwerk. De woningen en mai-

vloeren van de woningen en de maisonnette

sonnette beschikken over vaste houten trappen.

bestaan uit geprefabriceerde betonnen vloeren, voorzien van een dekvloer. De verdiepingsvloe-

Kozijnen, ramen, deuren en beglazing

ren van de appartementen bestaan uit geprefa-

De houten buitenkozijnen, -ramen en -deuren in

briceerde betonnen vloeren, voorzien van een

de gevels worden uitgevoerd in hardhout, dek-

zwevende dekvloer.

kend geschilderd en voorzien van isolerende beglazing. De plaatstalen binnenkozijnen en

Wanden

opdek deuren worden voorzien van bovenlicht,

De woningscheidende wanden worden uitge­

uitgezonderd de maisonnette en de tweede

voerd in kalkzandsteen bouwmuren. De niet-

verdieping van de woningen.

dragende binnenwanden in de woningen worden Plafond- en wandafwerking

uitgevoerd in gips muren.

De betonplafonds worden voorzien van een Gevels

structuur spuitwerk, m.u.v. het plafond in de

Het buiten spouwblad van de gevels wordt

meterkast. De wanden in de woningen en

uitgevoerd in metselwerk. De niet dragende

appartementen worden behangklaar afgewerkt.

26


Badkamer & toilet

verwerkt worden en een ventilatie unit geplaatst

In het toilet worden tot 1,5 meter wandtegels

wordt in de bergruimte van de appartementen

aangebracht waarboven spuitwerk wordt aan-

en op de tweede verdieping van de woningen

gebracht. In de badkamer worden de wand­

10, 11 en 12 en de maisonnette. Het afzuig­

tegels aangebracht tot het plafond.

systeem heeft afzuigpunten in: wc, woonkamer/ keuken en badkamer.

Mechanische ventilatie De woningen en appartementen worden

Elektrische installatie

ieder separaat voorzien van een mechanisch

De elektrische installatie wordt volgens NEN

afzuigsysteem met een natuurlijke toevoer. Dit

1010 aangelegd vanuit de meterkast, verdeeld

betekend dat in de kozijnen ventilatieroosters

in groepen naar diverse aansluitpunten.

Kleur- en materiaalschema Onderdeel

Kleur

Metselwerk Dak

Gevels

Baksteen, rood gesinterd

Voegwerk

Donker grijs

Platdak

Bitumenbedekking + grind

Hellend dak

Keramische pannen: zwart satinet Keramische pannen: rood satinet

Kozijnen

Vaste delen

Wit RAL 9010

Draaiende delen

Donker Grijs RAL 7043

Raamdorpel

Antraciet

Voordeur

Donker Grijs RAL 7043

Onderdorpel

Antraciet

Boeidelen, goten ed.

Wit RAL 9010

Kader woning 10, 11 en 12

Grijs RAL 7030

Dakgoot

Zink

Hekwerken

Grijs RAL 7030

Toegangshek parkeerplaatsen

Donker Grijs RAL 7043

Luifel

Zink

Ontwikkeling van:

Duitslandweg 7a

T: 0172-630030

E: molenvliet@jajo.com

2410 AB Bodegraven

F: 0172-630039

I: www.janssendejongprojectontwikkeling.nl

Disclaimer: Alle perspectieftekeningen en afbeeldingen in deze brochure geven een impressie weer en dienen als illustratie. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan deze tekening en afbeeldingen geen rechten worden ontleend. De afbeeldingen komen van de hand van een illustrator en worden daarom met recht “artist impressions” genoemd. De werkelijke kleuren van de gevels schilderwerk en dakbedekking kunnen hiervan afwijken en sommige artist impressions zijn voorzien van opties. Ook de plattegronden in deze brochure kunnen opties bevatten, welke door de aannemer aange­boden worden. De openbare ruimte is ter verbeelding ingericht. De plattegronden, alsmede de afmetingen van sanitair en keuken van alle in deze brochure opgenomen appartementen en woningen zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden. Deze brochure maakt geen deel uit van de contractstukken. Tijdens een eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van het appartement of de woning verstrekt.

27


www.molenvliet.nu

Informatie en Verkoop: Frank Vermeulen makelaardij

T. 0294 - 253 461

Dammerweg 57

E. info@frankvermeulenmakelaardij.nl

1394 GP Nederhorst den Berg

I. www.frankvermeulenmakelaardij.nl

Molenvliet - Wonen in het Hart van Nederhorst den Berg  

Dicht bij de Randstad, maar omringd door water en groen, ligt in een meander van de Vecht Nederhorst den Berg. Een typisch oud-Hollands plaa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you