Page 1

PORTFOLIO >>ABOUT ME MY WORK PHOTOGRAPHY SCHOOLWORK PROJECT

JOHNdeKRT


>>ABOUT ME

NAAM: JOHNdeKORT LEEFTIJD: 18 WOONPLAATS: DORDRECHT SCHOOL: daVinci College LOCATIE: LEERPARK OPLEIDING: MEDIA&VORMGEVING NIVEAU: MBO4 HOBBY’S: FOTOGRAFIE WERK: LIDL >> OCHTENDKRANT


KORTE INTRODUCTIE. Howdy, i am John :D Ik ben 18 jaar en een leerling op het davinci college locatie leerpark in Dordrecht, doe de opleiding Art&Design uitstroomrichting Media&Vormgeving MBO4. Ik doe deze opleiding omdat ik er van hou om creatief bezig te zijn, ook heb ik ADHD en heb ik daarom wat moeite met stil zitten en is Art&Design een beetje de enige plek waar ik me thuis voel met alle creative mensen. In mijn vrije tijd werk ik verder bij de lidl en heb ik daarbij ook nog een ochtendkrant, als ik niet hoef te werken hou ik me bezig met muziek, fotografie en photoshop. Ook ben ik bezig met mijn eigen project op te zetten waarvan ik alvast een korte omschrijving van zal geven. Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen electronische magazine voor jongeren waarmee ik ze wil vermaken maar ook aan te zetten om hun creative kant naar boven te halen en daar iets mee te doen en het te delen met anderen via ons magazine, er is nog veel werk aan te pas maar ik heb er erg veel zin in en hoop dat dit allemaal gaat werken als mijn verwachtingen. Verder ben ik iemand die graag het uiterste uit dingen wil halen en graag nieuwe dingen leert, hoop daarom ook dat ik veel nieuwe dingen zal gaan leren met mijn magazine. Op de volgende pagina’s zult u wat werk van mij gaan zien waar ik erg trots op ben, ook zult werk van mijn school tegen komen en hoop ik dat u hierna onder de indruk bent van mijn kwaliteiten. JOHNdeKRT.


POP 1. Waar sta ik? Wat kan ik al? Mijn naam is John de Kort en ben een leerling op het Da Vinci college afdeling MediaVormgeving 1ste jaar. Hieronder ziet u welke workshops en lessen die ik heb gevolgd en wat ik nog wil leren. Photoshop Audiovisueel 1 Audiovisueel 2 Illustrator Vormgeving Engels Nederlands Traject begeleiding Tekenen collage Wat kan ik: In het voorgaande jaar ben ik een stuk vooruit gegaan in een redelijk aantal verschillende onderdelen. Ik ben zelf zeer tevreden over het niveau van Adobe Photoshop wat ik heb bereikt en kan in dit programma ook heel goed mijn eigen weg vinden. Verder ben ik ook erg tevreden over de kwaliteit van mijn fotografie, ik ben er een hoop in verbeterd en weet goed mijn eigen ding te vinden. 2 Wat wil ik leren ? Fotografie, after effects, avid, extra photoshop en nieuwe design stylen. 3 Waarom wil ik dit leren? Fotografie Fotografie is echt een ding dat ik heel vet vind en me ook heel erg in aan het verdiepen ben. Ik ben allemaal verschillende soorten film en technieken aan het proberen om gewoon te kijken wat ik zelf het leukst vind in de fotografie wereld. Op dit moment ben ik erg veel bezig met zwart wit landschappen maar ik zit hier niet aan verbonden en kan op elk moment wisselen. After effects Ik hoop in dit jaar nog after effects te leren omdat ik dit een heel cool programma vind met ontzettend veel mogenlijkheden, en met het project Reflex waar ik nou mee bezig ben gaan we dit programma ook gebruiken en hoop daarbij een hoop te leren. Avid Avid is een programma van videobewerking die ik ook echt heel graag onder de knie wil krijgen want ik beheers Adobe premiere elements al maar dat is toch minder professioneel dan Avid.


Photoshop Het programma photoshop is een programma waar ik zelf heel erg fan van ben, ik vind het een heel erg leuk programma met een hoop mogenlijkheden. Ook vind ik het super leuk om het te gebruiken bij alle fotografie die ik doe, ik hoop daarom in de komende fase nog een hoop te leren over dit programma. Design Stylen Als ik nog tijd over heb na al het bovenstaande zou ik graag nog wat nieuwe stijlen leren om in te werken. Ik vind het altijd leuk om iets nieuws te leren en hier op school is het de beste tijd om dit allemaal te leren want ik hoef me toch nog niet druk te maken over werk of geld. 4. Hoe ga ik dit leren? Fotografie Oefenen, discussiegroepen, artikelen op het Internet en tijdschriften. After Effects Veel oefenen, tutorials volgens en met dat Reflex project ga ik het ook al een beetje leren. Avid Dat ga ik leren van mijn beste vriend axel en hoop met hulp van Niels Stolk van Stolk AV een hoop te kunnen leren in dit programma. Design Stylen Kijken naar werk van andere designers, zoeken in de boeken want de meeste stylen zijn voor herhaling vatbaar en gewoon veel proberen. 5. Wat zijn de criteria waaraan ik wil voldoen? Ik wil graag veel plezier hebben in wat ik ook ga doen en dit op de beste manier als ik kan uitvoeren. 6. Welke begeleiding denk ik nodig te hebben ? De enige soort begeleiding die ik denk dat ik nodig heb is iemand die me de goede kant op stuurt. Ik hoef geen constante begeleiding maar als er iemand is die begrijpt wat de opdracht is en waar ik bij kan komen met vragen ben ik al meer dan gelukkig. 7. Wat zijn mijn minpunten ? - Soms kijk ik heel erg tegen dingen op. - Ik stel nog steeds heel veel dingen uit. - Als ik mijn motivatie in dingen verlies komt er ook niet echt veel meer van. - Dat ik nog te weinig schets bij al mijn ontwerpen. - Dat ik slecht ben in samenwerken omdat ik altijd mijn eigen ding wil doen. - Ik ben heel vaak niet serieus genoeg.

8. Wat zijn mijn pluspunten ? - Ik ben vaak erg gemotiveerd om dingen te leren of te doen. - De opdrachten die ik krijg hebben vaak een heel erg goed eindresultaat . - Kan heel gemakkelijk opschieten met andere mensen.


CV Naam: John Achternaam: de Kort Straat: Zwaluwenburg Huisnummer: 93 Telefoonnummer: 078-6175189 Mobiele Nummer: 0647350588 Geboortedatum: 25-02-1991 Geboortplaats: Dordrecht E-mailadres: j-d-z-@hotmail.com Burgelijke staat: Ongehuwd Nationaliteit: Nederlands Rijbewijs: nee

Werkervaring

Periode: 2007 tot 2008 Functie: Allround Werkgever: McDonalds

Periode: 2008 tot 2008 Functie: Call-agent


Functie: Call-agent Werkgever: Combi-Group

Periode: 2008 tot heden Functie: Glazenhaler Werkgever: Area Sixzz

Opleidingen

Periode: 2002 tot 2004 Opleiding: Vmbo-TL Opleiding Instituut: Insula College Thurendrecht Diploma behaald: nee

Periode: 2004 tot 2006 Opleiding: Vmbo-BB Opleidings Instituut: Insula College Professor Gunningplein Diploma behaald: nee

Periode: 2007 tot 2008 Opleiding: Motorvoertuigen techniek Niveau 1


Opleidings Instituut: daVinci Leerpark Diploma behaald: nee

Periode: 2008 tot heden Opleiding: Media&Vormgeving Opleidings Instituut: daVinci Leerpark Diploma behaald: nee

Talen Welke talen beheers je? Nederlands - Zeer Goed Engels - Goed

Softwarekennis Adobe Photoshop: Goed Adobe Illustrator: Goed Adobe Flash: Redelijk Adobe Dreamweaver: Redelijk


FIRST THINGS FIRST Als eerste krijg je 1 van de dingen waar ik heel erg gek op ben, oftewel: Fotografie. Zoals ik al zei fotografeer ik veel in mijn vrije tijd, vaak probeer ik wat te varieren met mijn fotografie alleen ben ik tot nu toe nog steeds heel erg gek op zwart-wit fotografie. verder fotografeer ik vaak buiten objecten en vind ik het leuk om met vriendinnen van me foto’s te gaan maken. Jullie zullen nu wat van mijn werk zien en hoop dat jullie ervan onder de indruk zullen zijn.


Van deze foto vind ik ook het diepte gebruik weer erg goed en leuk om naar te kijken.


Wat ik mooi vind aan deze foto dat de leuning de achtergrond afsnijdt waardoor je een goed gebruik van diepte krijg ook vind ik de lichtval erg mooi en ben ik persoonlijk daarom erg blij met deze foto.


Dit vind ik persoonlijk 1 van de leukste foto’s die ik ooit gemaakt heb omdat de lach van het meisje dat je hier ziet zo spontaan is en onschuldig dat het een hele lieve maar mooie foto word ook heeft ze hele mooie vingers wat de foto mooi maakt + ik vind het leuk dat focus op het meisje stond en de achtergrond blur.


Wat ik mooi vind aan deze foto is de focus op het stuk hout. Er zitten heel veel details in het hout wat de foto erg interresant maakt om naar te kijken.


Dit is voor mij een leuke foto omdat ik zelf heel erg gek ben op adidas ook vind ik dat de focus hier erg mooi ligt en dat het heel veel diepte weergeeft in de foto.


[b]SCHOOL[/b][i]W Ik ga jullie nu wat van mijn schoolwerk laten zien waar ik zelf trots op ben en waarvan ik het eindresultaat erg goed gelukt vind.


WORK[/i]


RECLAMECAMPAGNE

Reclamecampagne is een opdracht die wij van school krijgen waar we in een groep een serie van 3 posters moeten ontwerpen om zo onze opleiding te promoten, een erg leuke opdracht waar ik met veel plezier aan gewerkt heb. Om aan te tonen hoe mijn kwaliteiten verbeterd zijn heb ik ze van allebij de jaren er in gedaan zodat de voortgang goed te zien valt.


RECLAMECAMPAGNE POSTER2 2008


RECLAMECAMPAGNE POSTER3 2008


RECLAMECAMPAGNE

2009

1 van de opdrachten waar ik heel erg trots op ben en heel erg blij met het eindresultaat is de reclamecampagne van 2009. Ik wou met deze opdracht alleen mensen aanspreken die echt iets met creativiteit willen doen als toekomst en niet zomaar jongeren die iets kiezen omdat ze naar school moeten. Ik heb daarom ook speciaal gekozen om de woorden Art&Design en Creative Mind dr uit te laten komen en geprobeerd de woorden zo strak mogenlijk op elkaar te zetten. Ook heb ik voor enkel een Font design gekozen omdat ik wou dat het erg basic bleef zonder teveel onzin en dat meteen duidelijk werd waar het om ging. Ik vind dat dit 1 van mijn beste ontwerpen is en heb er met plezier aan gewerkt. Ook hoop ik jullie hiermee weer te verbazen met wat mijn kwaliteiten zijn en hoe goed ik kan ontwerpen.


VERSLAGlegging 1.0

De inleiding

1.1

Een korte beschrijving van de prestatie.

We kregen de opdracht om een logo, poster, krantenartikel en flyer te ontwerpen voor een georganiseerde rondleiding van kunst genaamd Uitzinnig Dordrecht waaraan duidelijk was dat het uit Dordrecht komt en dat het met kunst te maken had. 1.2 1. 2. 3. 4. 1.3

De naam van de groepsleden. John de Kort Nicky Schoonhoven. Max .. Bart .. De naam van de prestatiebegeleider en opdrachtgever.

Prestatiebegeleider: Rob Wieringa. Opdrachtgever: Rob Wieringa. 2.5 1.

Kort verslag van de brainstorm.

We waren eerst om de tafel gaan zitten om te kijken wie we als doelgroep zouden kiezen, wat de eisen waren en waar het aan moest voldoen. Toen gingen we bespreken wie wat ging doen en wanneer wat af moest zijn. En toen iedereen zijn eerste schetsen gemaakt had gingen we met zijn allen bekijken wat er uit gekomen was en wat nog verbeterd kon worden. 2.

Beschrijving van doelgroep en hoe wil je die gaan overbrengen.

We hadden besloten dat de doelgroep jongeren tussen de 15 en 25 zouden zijn, dat het ze meteen aan moest spreken en dat het meteen duidelijk moest zijn wat de boodschap was. met die eisen waren we op het idee gekomen om het met graffiti te gaan doen zodat het interessant was voor jongeren die in de urban kunstwereld zitten. 3.

Contacten met de opdrachtgever.

We hebben niet echt veel contact gehad met de opdrachtgever, het enige wat we kregen was een formulier waar op stond aan welke eisen het product moest voldoen en wanneer het af moest zijn en verder konden we de rest zelf bedenken. Ook hebben we nog met de hele klas gekeken welke schets van de logo’s hun het beste vonden en hoe we het presenteerde en uiteindelijk hebben we nog 1 gesprek gehad met de opdrachtgever over welke hij het mooiste vond en wat de verdere plannen zouden worden.


4.

Hoe verliep de communicatie met alle betrokkenen?

De communicatie verliep redelijk, de afspraken waren wel erg onduidelijk en werd niet aan gehouden. De inzet was ook niet erg hoog dus dat liep allemaal helaas niet zo lekker. 5.

Verloop productie keuze opdrachtgever.

Het liep allemaal heel erg traag mensen namen de opdracht niet serieus of waren met eigen dingen bezig in plaats van de opdracht, verder was er bij de rest van de betrokken nog niet veel kennis van de genodigde programma’s en kwam er daarom veel werk bij mij te liggen. De uiteindelijke keuze’s van de opdrachtgever waren toch wel voor de schetsen die ik gemaakt had wat wel erg fijn was voor mij aangezien ik de meeste kennis had van de programma’s kon ik mijn idee goed uitwerken en kwam er wel een leuk eindresultaat. De krantenartikel moest wel gemaakt worden door 1 van mijn meerderen uit het groepje maar dat werd helaas niet serieus genomen en kwam daarom na lange tijd nog steeds niet af wat ervoor zorgde dat we de dealine op langer na niet haalde. 6.

Probeer ook lesstof / kennis te verwerken.

Ik heb er niet echt veel bij geleerd maar ik vind dat het eindresultaat verder wel heel leuk is geworden. 3.0 3.1

Koppeling aan werkprocessen / Evaluatie. Aan welke werkprocessen heb je gewerkt ?

?? 3.2

Hoe is jouw inzet/tijdsinvestering geweest?

Ik heb geprobeerd mezelf volledig in te zetten voor de opdracht ook heb ik wel het meeste werk gedaan omdat de rest wat onvoldoende kennis hadden van de benodigde programma’s, verder had ik ook meer ervaring in het process van ontwerpen dus wat ik probeerde was ze zoveel mogenlijk uit te leggen over hoe dat nou in elkaar zit en hoe je te werk gaat. 3.2

Hoe was jou aanpak?

Mijn aanpak is nooit zo geweldig want ik doe altijd alles digitaal en daarom ga ik steeds de schets verder verbeteren tot dat ik hem goed vind, uiteindelijk heb ik geen schetsen om het werkproces aan te tonen en de wijzigingen van het ontwerp. Verder werk ik veel op mijn eigen omdat ik nooit zo goed ben in samenwerken waardoor mensen zich daar wel eens aan kunnen gaan irriteren. 3.4

Wat heb je geleerd?

Ik heb niet echt veel geleerd want ik wist de meeste dingen al.


KUNSTROUTE De kunstroute is ook een opdracht van school die over een route door dordrecht gaat waar je allerlij kunst bij bezichtigd, een leuke opdracht waar je ook je eigen creativiteit in kwijt kunt. We mochten zelf de doelgroep kiezen dus hadden we jongeren zoals ons gekozen en kwamen we met het concept om graffiti er in te gaan gebruiken om zo jongeren zoals ons aan te spreken voor een urban kunst tour. Het logo had ik in elkaar gezet en heb voor het uiteindelijke ontwerp gekozen omdat het lijkt alsof de printer niet goed ingestelt stond zo wou ik er een creative kunst kant aan geven, ook heb ik voor enkel de vlag van dordrecht gekozen en niet de naam omdat ik dit strakker vond overkomen. Het was een leuke opdracht om te doen alleen niet bepaald mijn favoriet.


Hier rechts zie je het volledige logo waar we voor gekozen hebben

Hier rechts zie je het ontwerp voor de krantenartikel.


POSTER UITZINNIG DORDRECHT

Links de poster van de kunstroute. Beneden het krantenartikel.

Voor de poster van onze opdracht zijn wij naar de legale graffiti muur van dordrecht gegaan om daar het logo met graffiti te zetten, we hebben daar toen foto’s van gemaakt en die heb ik toen meerdere keren door photoshop heen gehaald. Ik heb dat op zon manier gedaan dat alleen de logo nog kleur heeft en de rest zwart/ wit met een lichte blauwe gloed, zo knalt het logo er beter uit en trekt het sneller je aandacht. verder heb ik er voor gekozen om niet meer info dan enkel de datum en website gekozen zodat mensen juist naar de website gaan om alle informatie te bekijken. zo kun je de mensen nog meer informatie doorspelen op de website dan dat er mogenlijk is op de poster. Zelf ben ik er persoonlijk tevreden mee en vind ik het een leuke poster geworden die goed past bij de doelgroep.


KINDERRECHTEN. Hier links ziet u de poster die ik ontworpen had voor de kinderrechten opdracht, dit was een opdracht die we bij vormgeving gekregen hadden die een wedstrijd was door europa heen. het moest duidelijk zijn en meteen duidelijk maken wat de boodschap was. Ik heb daarom voor niet meer dan fonts gekozen en met kleuren gewerkt waardoor het er heel strak uitknalt en het meteen de aandacht trekt. Ik vond het een leuke opdracht maar zou hem niet nog een keer willen doen omdat het een beetje saai was.


[b]HUIS[/b][i]STIJL JA ik heb een huisstijl, NEE hij zit hier niet in...

HUH?? En jullie hebben inderdaad allemaal helemaal gelijk.. Ik heb geen huisstijl terwijl dat wel hoort jha.

Heel slecht.. weet ik, maar dit is met een bepaalde rede.

Ik heb express niet mijn huisstijl er in gedaan, dat is omdat ik graag een andere sfeer aan mijn portfolio wil geven. Ik wil niet dat jullie dit zien als een map om jullie mezelf te verkopen aan jullie met nette dingetjes zoals het allemaal hoort. Ik heb gekozen voor een wat open magazine look.. Het zit namelijk zo dat ik niet altijd van de standaard dingen houd en ik erg graag anders over wil komen. Creatief en vrolijk, en omdat ik bezig ben met het opzetten van een eigen internet magazine voor jongeren. Ik vind deze style van ontwerpen erg leuk en vind het project zelf ook zo leuk dat ik hier heel erg graag in verder zou willen, ik heb daarom ook mijn portfolio in deze style gemaakt. Mijn huisstijl is gewoon oke en niks mis mee daarom ga ik hem ook wel aan jullie laten zien alleen ik hoop dat jullie ondanks het wat aparte manier van het maken van een portfolio dat jullie het ook leuk vinden en het kunnen waarderen.


L[/i] Naam: John de Kort Symbool: Ik heb een muziek noot die in elkaar geplakt is met verschillende delen. Uitleg: ik heb de muziek noot gekozen omdat ik met mijn muziek leef, het zorgt ervoor hoe ik me voel en Rechts nog een symbool ik heb hoe goed ik me op een iets kan dat concentreren. gemaakt het vak vormgeving. Ik heb het voor verschillende delen effect gedaanHet omdat ik heel creatief moest mijzelfben. uitbeelden daarom heb ik De extra lijnen omdat ik heelnoot druk en chaotisch gekozen voorzijn een muziek omdat ik ben met muziek leef verder heb ik de losse

delen gedaan omdat ik heel ongeordend ben en heb de losse lijnen gedaan omdat ik soms ook nogal druk ben.


Dit is mijn eerste eigen huisstijl. Ik vind dat hij aardig leuk geworden was alleen is het niet meer mijn style en is het te druk daarom heb ik een nieuwe gemaakt.


Dit is dan de huisstijl die ik nu heb. Persoonlijk vind ik deze veel strakker en mooier.


MYZINE Sinds ik op deze opleiding zit wil ik al graag een keer een magazine maken maar ben ik er nooit aan begonnen. Nu ben ik er eindelijk aan begonnen omdat ik nu de voldoende software kennis voor heb. Het is een blad voor jongeren over fotografie, muziek en kleding waar er mode tips in gaan komen en de laatste trends, ook gaan we verschillende bandjes en solo artiesten interviewen en kleding ontwerpers. Ook willen we de jongeren ermee motiveren om iets met hun creativiteit te doen door foto’s die ze gemaakt hebben op te sturen en ons uit te nodigen voor interviews. Ik wil het blad online gaan publiseren zodat het doorgestuurd kan worden via verschillende netwerken zoals: Hyves en msn. Verder ga ik proberen om mensen te vinden die willen adverteren in mijn blad en ga ik proberen davinci ermee te benaderen. Ik ben nog bezig met al het theorie werk om het concept op papier te zetten en de pva en pve te maken. Ik heb al wel een ontwerp gemaakt voor de cover en de intro en ik heb nog heel veel ideen om er in te verwerken dus kijk er al heel erg naar uit. Vooral wanneer we onszelf gaan introduceren wil ik een hele losse en normale blik van ons creeren en te laten zien dat wij ook gewone studenten zijn van dezelfde leeftijd en dat wij ook gewoon van kleding en muziek houden. Ik zal dit project in ieder geval samen met Roos gaan doen maar heb verder nog geen mensen die er aan mee gaan werken.

JOHNdeKRT


MYZINE

FIRST EDITION BY JOHNdeKRT

>> WHAT I DO’ INTRODUCTION MYWORK PHOTOGRAPHY DESIGNS CREW

EXCLUSIVE INTERVIEW WITH JOEL ZAALMAN UPCOMING DESIGNER

TODAY’S SPOTLIGHT

PLAY-IT//NETWORK

FASHION NEWS +TIPS


NIEUW BLAD SPECIAAL VOOR

JONGEREN

GEMAAKT

DOOR

JONGEREN


WELKOM MYZINE. About MYZINE bij de eerste oplage van

MYZINE is een nederlands digitaal megazine die we

speciaal gemaakt voor jongeren Hier in zullen wij het onder andere gaan hebben over de laatste mode opkomende muziek talenten en vele soorten fotografie. Wij zullen daarom ook vele bandjes en artiesten gaan interviewen + vele interviews met fotografen. Ook geven we je de mogenlijkheid om jou werk terug te kunnen zien in MYZINE. We zullen daar voor een mailadres aanmaken waar naar je je werk kan opsturen zodat wij het kunnen kijken of jij 1 van de personen bent die wij graag in de spotlights willen zetten. Ook willen we jullie in dit blad inspireren om wat met jullie creativiteit te gaan doen! Ben je ergens goed in laat dat dan zien! We hopen jullie te gaan vermaken met dit magazine en jullie aan te zetten om wat van je werk te laten zien en te sturen om het te delen met anderen en om jullie niet in verveling te laten word het blad per maand uitgebracht met elke keer weer nieuwe interviews en info.


I’M VERY

“SORRY..”

THAT’S IT,

>>

[b]GOOD[/b][i]BYE[/i]

JOHNdeKRT - Portfolio 2009  

My portfolio, December 2009

JOHNdeKRT - Portfolio 2009  

My portfolio, December 2009

Advertisement