Page 1

uitgave #3

2016 - 2017

www.yzerbyt.be Het perfecte huwelijk tussen functionaliteit en schoonheid.

We hebben lang kunnen genieten van een aangename nazomer, maar de winter doet nu merkbaar zijn intrede. Rouwig zijn we daar niet om, want met de winter komt ook eindejaar. En wie eindejaar zegt, zegt vrienden, familie en feest. Het is de gezelligste periode van het jaar die we het liefst doorbrengen met de mensen die ons na aan het hart liggen. Het is ook de periode waarin we mensen met een cadeautje bedanken voor wat ze het voorbije jaar voor ons betekenden. En

“Geen persoonlijker cadeau om onze dankbaarheid, genegenheid of liefde uit te drukken dan een juweel of een horloge.�

PERSOONLIJK & UNIEK

Tijdloos cadeau geen beter, geen persoonlijker cadeau om onze dankbaarheid, genegenheid of liefde uit te drukken dan een juweel of een horloge. Het is een tijdloos cadeau met een bijzondere betekenis, een cadeau waarvan we zeker weten dat de persoon aan wie we het schenken er nog jaren plezier aan zal beleven. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar het perfecte eindejaarscadeau en selecteerden uit het grote aanbod de nieuwigheden en de klassiekers waarvan we weten dat ze zullen bekoren. Met onze eindejaarsbrochure gidsen we u door de boeiende wereld van juwelen en horloges. Laat u inspireren en alvast veel succes met het cadeau dat u zult kiezen.

#08

C h i m e n t o

M o e r k e r k s e s t e e n w e g 1 6 3 , 8 3 1 0 S t . K r u i s ( B r u g g e ) - T. 0 5 0 3 5 2 5 5 8


DE 4 C’S Diamant bestaat uit zuivere koolstof die kristalliseert ten gevolge van zeer hoge druk en hoge temperatuur. Diamant wordt door de natuur zelf gecreëerd en dat maakt elke steen uniek. Er zijn geen 2 diamanten gelijk.De waarde van een diamant wordt bepaald door een combinatie van vier verschillende kwaliteitsnormen, de 4 C’s : carat (gewicht), colour (kleur), clarity (zuiverheid) en cut (slijpwijze).

1

C A R AT Carat : het gewicht wordt uitgedrukt in karaat. 1 karaat is gelijk aan 0.2gr of 100 punten. Dit geeft de grootte van de steen weer.

CUT

4

2 3

CLARITY Clarity: met zuiverheid bedoelt men de klaarheid van een diamant. Daar diamant een natuurlijk product is, hebben alle diamanten tekens van hun groei doorheen de jaren (insluitsels). Diamanten zonder onzuiverheden zichtbaar, zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

COLOUR Colour: de meeste diamanten variëren in kleur, van kleurloos tot licht geel. Een perfecte diamant heeft helemaal geen kleur.

Cut: de slijpwijze is van uitzonderlijk belang voor de schoonheid van de diamant. Wanneer een diamant niet goed geslepen is, zal deze nooit de juiste schittering hebben. De perfecte slijping zorgt voor een sprankelend lichtspel. De slijpvorm van een diamant kan zijn: briljant (rond), ovaal, hartvorm, prinsesvorm, peervorm, Flanders cut: een 8-zijdige diamant die ontwikkeld werd in Antwerpen en een extreme schittering heeft.


LUXURY’S TRUE COLOURS

De koele ingetogenheid van wit goud, de warme gloed van roségoud of de klassieke tijdloosheid van geel goud, wat u ook kiest, met goud heeft u sowieso een prachtjuweel dat schoonheid en luxe uitstraalt.

Roségoud, geel of wit goud lijken beurtelings aan populariteit te winnen, afhankelijk van de trend van het moment.

Van uw oud goud maken wij een ‘nieuw’ en exclusief juweel...

... en u betaalt slechts het maakloon

Emotions ee n j u wee l m e t ee n ve r h aal . . .


Elke MeisterSinger is geïnspireerd door de allereerste eenwijzerhorloges “Elke MeisterSinger is geïnspireerd door de allereerste eenwijzerhorloges: de zonnewijzer en de eerste mechanische zakhorloges uit de 17e eeuw. De ene wijzer beweegt zich voort in rustige stappen van vijf minuten, waardoor de tijd langzamer lijkt te verstrijken. Het zal u verrassen hoeveel tijd een uur bevat. Geniet er in alle rust van, met de eenwijzerhorloges van MeisterSinger.”

Misschien houdt u van de koele ingetogenheid van wit of voelt u net meer voor de warme gloed van rosé. Misschien spreekt net de klassieke tijdloosheid van geel u aan. Ze hebben elk hun charme, maar wat u ook kiest: met goud heeft u sowieso een prachtjuweel dat eeuwig schoonheid uitstraalt.


Doorheen zijn rijke geschiedenis is Seiko altijd een voorloper geweest op technologisch vlak. De eerste quarts en kinetic heeft het op zijn palmares. Even uniek zijn bovenstaand horloge dat radiogestuurd steeds de juiste tijd aangeeft of de Astron GPS Solar limited edition 2016 (rechts) dat via gps-signaal wereldwijd de correcte tijd weergeeft en via zijn wijzerplaat werkt op zonne-energie.


STIJL IN OVERVLOED Sinds 1904 staat Oris gekend voor Zwitserse accuratesse en betrouwbaarheid in een sportief en stijlvol jasje. De Calibre 111 is daarop geen uitzondering met zijn binnenwerk dat door Oris zelf ontwikkeld werd. Het horloge markeert een nieuwe fase in Oris’ opmerkelijke geschiedenis en is de waardige opvolger van de Calibre 110 waarmee het merk zijn 110de verjaardag vierde.

INGETOGEN KLASSE Zoals veel modellen van Pontiac is ook deze Westminster naar een plek in de UK genoemd. De gevarieerde collectie valt dan ook op door een heel Brits aandoende, ingetogen klasse. Het gangwerk is Zwitsers maar het blijft hoe dan ook een op-en-top Belgisch horloge. Degelijkheid aan een bescheiden prijs.

Luxehorloges zijn vaak verbluffend mooi. Slechts zelden spelen ze met zoveel plezier met de gangbare conventies dat ze onze kijk op horloges veranderen. Seven Friday doet dat wel. Absoluut unieke horloges met en heel herkenbare en robuuste industriĂŤle toets. Het zijn imposante horloges met karakter, waarop u nooit uitgekeken geraakt.


Flanders blijft betoveren met zijn prachtige collectie fraaie juwelen van eigen bodem: wonderlijke alliances, armbanden of solitairs in goud en diamant.

Even wegdromen bij de collectie van het Nederlandse juwelenmerk ROOS: prachtige, hoogwaardige juwelen in wit-en geelgoud die opvallen door hun eigentijdse ontwerpen met diamant.

DRESSY Seiko associĂŤren we voornamelijk met zijn sportieve en hoogtechnologische horloges, maar het Japanse merk blinkt ook uit in het klassieke segment van de dress watches. Dat bewijst deze automaat met croco armband uit de Presage-collectie met verve! Presage Seiko

EIGENTIJDS KLASSIEK Sinds 1964 staat de familie Chimento voor exclusieve gouden collecties. Creativiteit en vakmanschap gaan samen met een uitstekend oog voor detail. Traditie en moderniteit gaan hier hand in hand.


ENJOY FINE JEWELRY Moondrops zag het levenslicht vanuit de gedachte dat er behoefte is aan eigentijdse sieraden die altijd draagbaar zijn. Ondanks hun heel toegankelijke prijs, hebben ze toch karakter en eigenheid in overvloed. Net dat tikkeltje anders.

TIJDLOOS ONTWERP Met klassieke juwelen en materialen ook de meest modebewuste vrouwen bekoren. Dat kan door strakke en tijdloze ontwerpen een gewaagde, speelse touch mee te geven, die van elk sieraad iets bijzonders maakt.

UURWERKEN: Ebel, Rado, Oris, Seiko, Seiko Astron, Certina, Victorinox, Meistersinger, Philip Stein, Balmain, Seven Friday, Pontiac, Kubik.

Moerkerksesteenweg 163 • 8310 St. Kruis (Brugge) T. 050 35 25 58 • Yzerbyt Uurwerken & Juwelen www.yzerbyt.be • info@yzerbyt.be

JUWELEN: Flanders, Dulci Nea, Cueroro, Chimento, Auro Design, Mémoire, Roos, Moondrops, Amici, Deuxx, Cervera Barcelona. Verlovingsringen, parels, transformaties, eigen creaties en rouwjuwelen.

OPENINGSUREN: 09u30 tot 12u30 & 14u00 tot 18u00 Gesloten op Donderdag en Zondag. Open op zondag 18/12 en donderdag 22/12 en 29/12 9u30-12u30 en van 14u-18u

Yzerbyt krant nj16 hr  

Eindejaarskrant 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you