Page 1

Spelartrupper herr- & damlag • Spelprogram • Laginformation • Intervjuer & Artiklar

nässjö ff Matchprogram och information 2014

www.nff.nu

Div II Norra Dam Div III Nö Götaland Herr

Huvudsponsor


SVENSKT • KINESISKT • PLANKSTEK MONGOLISK BUFFÈ Fullständiga rättigheter • Sällskap upp till 150 personer

Tel: 0380 - 166 20 Postgatan 6, Nässjö • www.matlyckan.se • info@matlyckan.se


3

Ordföranden har ordet Hej igen alla fotbollsfantaster! Så var vi här igen, ett nytt år står för dörren med nya utmaningar på alla plan. När jag i skrivande stund tittar ut är gräset grönt i början av mars, vilket det inte var förra året vid samma tidpunkt. Detta ger bra möjligheter för kvalitativa träningar för alla våra lag. Det är ett spännande 2014 som stundar på det sportsliga planet där det för herrarna 2013 slutade med avancemang till DIV3 efter att vi tilldelats en friplats i början av december efter IFK Lammhults beslut om att börja om i lägre division. Känslan är med det positiva spel som visades upp på hösten och i kvalet i synnerhet, så är vi värda denna möjlighet att utvecklas vidare mot föreningens vision med DIV2 spel för herrarna med mestadels egna produkter på lång sikt. Viktigt är nu att etablera sig på DIV3 nivå och slussa in nya egna unga spelare efter hand. Det blir spännande att följa laget i år med derbyn mot Aneby och Myresjö/Vetlanda t.ex. För damlaget var det också ett kanonår där man som nykomling infriade målet att hänga kvar i DIV2. Vi ser fram mot 2014 där man behåller laget intakt till stora delar och spetsar till truppen ytterligare, vi hoppas tjejerna etablerar sig i tvåan och på sikt kan nå föreningens vision med ett lag i DIV1 med mestadels egna produkter. Serien i år blir intressant, med än mer lokala inslag likt ifjol med Ormaryd, Vetlanda och Tranås, när även Eksjö har tillkommit. Det som borgar för att vi kan nå dessa visioner är att vi är en bred och stor förening med mycket erfarenhet och kompetens. Vi har de två senaste åren även visat positiva resultat ekonomiskt som stärker klubben ytterligare. Fantastiskt är också att vi 2013 var nästan 1400 medlemmar varav 780 aktiva. Vi har 27 st ungdomslag på pojk- och flicksidan igång årligen vilket på sikt kommer att ge utslag i representationslagen. Vi har haft spelare representerade i Smålandslagen och våra pojkar -99 var framme i semifinal i DM men föll knappt mot Ljungby efter förlängning. Under 2013 har vi även jobbat mycket med policy- och styrdokument som kommer att användas från 2014. Detta kommer att skapa kvalitet med mer förståelse och bra värdegrunder. Föräldrar och medlemmar skall veta hur klubben tänker och agerar i frågor som rör spelarna på alla plan. Som U-tränare i NFF skall man få möjlighet och resurser att

bedriva bra utvecklande träningar som ger den enskilde och laget en bra förutsättning att lyckas med matcher och sammanhållning. Samtidigt ska man ha kul och skapa minnen för livet. Där hoppas vi att initiativet att årligen skicka klubbens 15-årslag på flick- och pojksidan till Gothia Cup eller Eskilscupen bidrar till att man fortsätter spela fotboll och stannar i föreningen. Det blir start för klubbens -99:or i år och vi önskar dem lycka till. Föreningen hoppas även att det löser sig kring omklädningsrumsfrågan på Skogsvallen, då vi på hösten 2013 hade oerhörda problem när vi fick se full utväxling av bandyhallens nyttjande i september. Möten och dialoger med andra föreningar på ”Vallen” och kommunen sker och det är ett måste att vi hittar en lösning som fungerar. Vi får se till hösten 2014 hur långt vi kom i frågan. Bilbingot får ni inte missa. Vi driver detta arrangemang tillsammans med Nässjö Speedway under sommaren maj-augusti. För mer info se sidan 58. Bilbingon ger ett välkommet tillskott till klubbkassan och fyller ett utrymme av aktivitetsutbud på sommaren för många i närområdet och för all del även en bit ifrån. Har ni synpunkter på förbättringar eller vill vara en del i organisationen, ta kontakt med någon i styrelsen eller någon annan engagerad ledare så hjälper vi till att förmedla eller introducera detta önskemål. Som ideell förening är nyrekrytering en jätteviktig del likt att behålla före detta spelare och föräldrar så länge det är möjligt i klubben, även efter avslutad karriär. Slutligen också ett stort tack till alla sponsorer och samarbetspartners som gör att verksamheten går att bedriva med högt ställda mål och att vara kommunens största fritidsgård för ungdomar. Vi inom NFF styrelse tackar återigen för förtroendet och önskar alla lag med ledare, spelare, föräldrar, publik, mm. ett härligt framgångsrikt fotbollsår! Ordföranden och fotbollsföräldern Patrick Norén Ordförande Nässjö FF


träna utan bindningstid! öppet från kl 05 G GYM KONDITION GRUPPTRÄNIN LUBB PERSONLIG TRÄNING SENIORK SOL RELAX KIDZCLUB m.m.

299 349

SILVER

KR / MÅN

SILVER+

295 kr klubbavgift tillkommer (AG-kort)

NORDIC WELLNESS NÄSSJÖ STORGATAN 54 A TEL 0380 - 177 00 nordicwellness.se

KR / MÅN

ÖVER

100

KLUBBAR I SVERIGE!


5

Det har redan gått ett år. Ett innehållsrikt år med många, mestadels fina, upplevelser och minnen, som jag kommer bära med mig hela livet. När jag fattade beslutet att komma till Nässjö FF, kände jag för det första att detta var en förening med många ungdomslag, för det andra att denna förening bör spela i högre divisioner. Sport herr-gruppen och jag kom överens om ett 3-årigt samarbete. Året som gått har varit riktigt spännande, med många härliga spelare som tagit på sig NFF:s representationströja. Samtliga dessa spelare och deras unika prestationer är bidragande orsaker till att NFF nu spelar i Division III, säsongen 2014. Jag vill tacka spelare, ledare och sport herr-gruppen, styrelsen, publiken och sponsorerna för allt arbete som lagts ned och för allt stöd, som hjälpt oss att nå resultaten och påbörja vår gemensamma resa mot de högre divisionerna.

Det skulle vara positivt om något lag från Höglandet kan avancera i seriesystemet, men om detta ska ske, krävs det mycket av såväl spelare som ledare. De lag som har bredden i slutändan, kommer att vara högre upp i tabellen, kanske rentav högst. Vi i Nässjö FF har kommit överens om att under 2014 ingå i ett samarbete med Stensjöns IF gällande ett gemensamt U-lag. Fotbollsfolk från Stensjön känner vi väl till i Nässjö FF och många av spelarna har vandrat fram och tillbaka mellan dessa båda föreningar. Därför känns detta som ett naturligt beslut. NFF har även bra kontakt med samtliga klubbar i kommunen och det är naturligt att de spelare som vill satsa på att träna mycket och utvecklas, bör välja NFF.

TRÄNAREN

Laget som kommer att representera NFF under 2014 är relativt ungt. Medelåldern är på 21,7år men fotbollskunskaperna och viljan hos dessa unga spelare är beundrandsvärd. Av de spelare som kommer att ingå i A-truppen, kommer 70% från Nässjö Kommun. Det är inte många föreningar på division III-nivå och högre upp, som kan visa upp sådana siffror Nu är det viktigt att vi tillsammans skapar en miljö där alla kan hitta sina platser och känna sig delaktiga och viktiga med sina unika personligheter och arbetsinsatser. Vi ska vara en del av NFF:s förening under 2014 och samtliga ska ställa krav på sig själva och sin omgivning att trivas, prestera och representera NFF på bästa sätt.

A-truppen Herr

Vad väntar oss då under 2014 på Skogsvallen? Vi spelar nu i Division III Nordöstra och det kommer att bli snabbare fotboll, mer organiserat och genomtänkt taktiskt. Vi kommer att möta två lag från Höglandet i våra så kallade derbymatcher, Myresjö-Vetlanda IF och Aneby SK. Dessa matcher kommer att bli spännande för publiken att se på. Vi kommer att ta emot Linköpingslag med duktiga spelare som har både rutin och ungdomlig vilja. I stort är mina förhoppningar att samtliga inblandade ska njuta av spelet och spänningen på planen. Vilka som kommer att vinna, gå upp och vilka som kommer att lämna vet vi i oktober månad och jag är säker på att vi får en spännande serieomgång.

Jag vill härmed, tillsammans med ledarna runt laget, hälsa alla välkomna till Skogsvallen och en ny spännande säsong i Division III Nordöstra! Dejan Prvulovic Huvudtränare Herr


6

SPORT HERR Säsongen 2014 Efter att ha upplevt ett antiklimax upp i Söderköping där sista kvalmatchen spelades i oktober var det med lite kluvna tankar man satte sig i bussen hem till Nässjö. Var det kanske bra för oss att vi var kvar ett år till i Elitfyran? Väl hemma i Nässjö var det gemensam middag på Matlyckan med spelare och ledare. Trots missat avancemang var det glad stämning. Dejan höll ett kort tal till alla spelare där han berömde alla närvarande för det jobb och den tid man lagt ner tillsammans. Alla samlade, ledare som spelare, hade nog samma tankar som jag. Vi borde varit i trean, det var skit rent ut sagt, att vi inte gått upp. Under hösten hade ledarna fått ordning på ett LAG som absolut hade avancerat till trean om alla insett vad som krävts från dag ett. Så var det nu inte, men jag tänkte att kan vi köra på med samma träningsdos som vi infört 2013, med spelare som vill lägga ner jobbet säsongen 2014, kommer vi springa igenom serien. När vi några veckor efter det snöpliga kvalet träffades i sport herrgruppen var planeringen inställd på Elitfyran. Ferit Bekteshi, Johan Palmquist och Patrik Cantby anslöt till arbetsgruppen. När vi inventerade spelartruppen vid denna tidpunkt var vi inte speciellt oroade över att rutinerade spelare som Magnus Zander och lagkaptenen Tony Velin aviserat att de skulle lägga skorna på hyllan. Att vilja vara med och ställa upp på de villkor som införts under 2013 var en av de första sakerna vi kollade när vi sonderade inför säsongen 2014.

deras plats i trean. När vi återigen samlades i gruppen konstaterades att vi var tvungna att tillföra laget både rutin och kvalité för att klara av spel i division III. Efter sista inomhusturneringen i slutet av januari hade vi dessutom tappat ytterligare några spelare som inte ville vara med på tåget när utomhussäsongen drog igång på allvar. När även Tony Velin, som efter övertalning lovat att försöka dra igång träning, fick kasta in handduken var vi tvungna att spana längre bort efter spelare. Som om inte detta vore nog konstaterades på magnetröntgen att nyförvärvet Dan Dannemans korsband var skadat. Troligtvis inget spel under våren löd domen. Efter tips och kontakter bestämde vi träff med två före detta Lammhultsspelare från Serbien (den enes död, den andres bröd). Dagen innan hade Dusan Kenic och Bojan Kakas landat i Sverige. Vi hade ganska bra koll på dessa herrar då vi mött Lammhult tidigare och vi hade fått enbart positiva omdömen om båda innan

Håll utkik, de unga knackar på dörren till A-laget.

När vi hade inventerat och samtalat med spelartruppen framkom det ganska tidigt vilka som var beredda på att köra fullt ut 2014. När vi tittade på nya spelare var målvakt en sak som prioriterades då Phille Adamsson lämnat för spel i IFK Berga (stort lycka till Phille!). Kontakter togs med några målvakter men ganska snart knöt vi åter Anel Bobar till föreningen från Hallby. Samuel Karlsson från Värnamo Södra (se separat artikel) gör Anel sällskap i bilen som går från Jönköping. På målvaktssidan skrevs även Philip Folkesson över från Aneby SK. Under våren rehabtränar han efter en knäskada. Vi hoppas att Philip kan spela till hösten.

vi träffades. Jag tror jag talar för alla i sport herrgruppen när jag säger att det inte ens tog fem minuter innan vi kände att det här var rätt killar för NFF:s lagbygge 2014. Efter en vecka i träning var vi överrens med båda att inleda ett samarbete. (Добродошли у Несје ФФ)

Under november inleddes också samtal med Stensjön angående samarbete om ett gemensamt U-lag. Efter några år i just Stensjön plockades Adam Borg tillbaka till moderklubben. Första veckan i december, kom det för oss glädjande beskedet. IFK Lammhult hade dragit sig ur serien och vi hade fått

Efter det att korsbandsskadan på Danneman konstaterats och då Jack Lindholm dragits med en ömmande fot sedan sista kvalmatchen, togs beslut att även ”ringa


7

hem” Milos Mladenovic för att spetsa truppen. Milos anslöt till truppen lagom till träningslägret i Holland sista veckan i mars. Samarbetet med Stensjön innebär att vi kommer ha ett gemensamt U-lag 2014 i reserv A. Hemmamatcherna kommer att spelas på Runeplan under namnet Stensjön/Nässjö. Håll utkik, de unga knackar på dörren till A-laget. Elvis Dani, född 1998, är jag övertygad kommer få en hel del speltid i år. Han har redan imponerat på träningsmatcherna med en härlig intensitet och vilja. Dessutom tror jag inte att den blågula landslagströjan är långt borta för den unge Elvis. Bli heller inte förvånade om ni också får se Quendrim Lasi, mittfältare född 1999 eller Isac Almström, målvakt född 1999 i laguppställningen under säsongen.

Med detta sagt kan säsongen rulla igång och jag önskar alla spelare och ledare stort lycka till! Peter Jonsson Sport Herr

”Här idag så är det fest hos Nässjö, alla är på ett glatt humör. Alla grabbar höja sina röster ty vi bringa er en glad honnör. HEJ! Nässjö är de bästa i bland alla, spela spela boll i serien. Därför låta vi nu ropen skalla, hurra hurra för föreningen”


9 8 7 6 5 4

8

1 Peter Jonsson

123

618

Peter Jonsson

399

Ulf Johnsson

203

2 Magnus Zander

513

Tony Henningson

323

Christian Forsell

134

3 Johan Palmquist

480

Christian Jadlert

281

Andreas Jonasson

123

Statistik NFF Herr t.o.m. 2013

Matcher NFF Totalt

Seriematcher NFF A

Mål NFF Totalt

4 Tony Henningson

468

Johan Palmquist

271

Marcus Bromander

112

5 Christian Jadlert

456

Magnus Zander

261

Torgny Zander

112

6 Stefan Ericsson

363

Stefan Ericsson

256

Stefan Alexandersson

94

7 Mattias Germundsson

357

Andreas Jonasson

201

Christian Jadlert

92

8 Andreas Jonasson

351

Tommy Eriksson

197

Peter Svensson

85

9 Peder Holm

346

Tomas Lövdahl

191

Patrik Johansson

68

10 Tommy Eriksson

334

Christian Forsell

184

Hans Claesson

65

11 Frank Robertsson

328

Mattias Germundsson

181

Peder Holm

61

12 Christian Forsell

326

Peder Holm

180

Kent Andersson

60

15 Ulf Johnsson

315

Marcus Bromander

173

Mattias Germundsson

57

14 Marcus Bromander

307

Jens Karlsson

172

Bo Johansson

57

15 Jens Karlsson

303

Frank Robertsson

149

Johan Palmquist

55

16 Tomas Lövdahl

282

Patrik Johansson

148

Lars Johansson

55

17 Jimmy Erixon

252

Torsten Åhman

136

Tomas Gullberg

55

18 Tony Velin

250

Jimmy Erixon

133

Peter Jonsson

52

19 Patrik Johansson

249

Ulf Johnsson

130

Joakim Bromander

52

20 Torsten Åhman

248

Philip Adamsson

130

Lars-Inge Qvarnström

51

Idrotta i Nässjö

Fotbollsgymnasiet för dig! Kontakta oss för mer information på tel. 0380-51 88 43 eller besök vår hemsida www.brinellgymnasiet.se.


SPELARTRUPP HERR 2014 Anel Bobar, 26år Position: Målvakt Längd/Vikt: 183cm / 78kg Yrke: Arbetsledare Moderklubb: IFK Umeå Övr. Klubbar: Norrahammars GIS, Malmbäcks IF, IF Hallby Matcher/Mål NFF: 71/0

Isac Almström, 15år Position: Målvakt Längd/Vikt: 188cm / 66kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 1/0

Drilon Islami, 17år

Philip Folkesson, 24år

Position: Målvakt Längd/Vikt: 180cm / 75kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 37/0

Position: Målvakt Längd/Vikt: 195cm / 76kg Yrke: Säljare Moderklubb: Bälaryd Övr. Klubbar: Aneby SK Matcher/Mål NFF: NY

Tommy Saliba, 19år Position: Försvar Längd/Vikt: 181cm / 78kg Yrke: Butiksarbetare Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 69/6

Adam Borg, 22år Position: Försvar Längd/Vikt: 183cm / 70kg Yrke: Längdskidsspecialist Moderklubb:Nässjö FF Övr. Klubbar: Stensjöns IF Matcher/Mål NFF: NY

9


10

SPELARTRUPP HERR 2014 Rebaz Muhammed, 18år Position: Försvar Längd/Vikt: 178cm / 71kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 69/0

Viktor Rosenkvist, 24år Position: Försvar Längd/Vikt: 192cm / 83kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Bodafors SK Matcher/Mål NFF: 101/6

Bojan Kakas, 26år

Alexander Jonsson, 21år Position: Mittfält Längd/Vikt: 185cm / 78kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 182/15

Position: Försvar Längd/Vikt: 180cm / 77kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: FC Mladost Apatin Övr. Klubbar: IFK Lammhult Matcher/Mål NFF: NY

Antonio Habib, 18år

Fredrik Olofsson, 28år

Position: Mittfält Längd/Vikt: 182cm / 73kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 65/7

Position: Mittfält Längd/Vikt: 183cm / 75kg Yrke: Gasfyllare Moderklubb: Solberga GoIF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 205/16

HR som framgångsfaktor

VI GÖR HR TILL EN FRAMGÅNGSFAKTOR Montico är din lokala karriärpartner och rådgivande helhetsleverantör inom HR. Genom vår breda erfarenhet och lokala förankring skräddarsyr vi våra lösningar efter dina behov och önskemål. Läs mer om våra erbjudanden på montico.se eller kontakta oss på telefon 0380-57 67 20.


SPELARTRUPP HERR 2014

11

Dusan Kenic’, 26år Position: Mittfält Längd/Vikt: 175cm / 69kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: FC Mladost Apatin Övr. Klubbar: IFK Lammhult Matcher/Mål NFF: NY

Samuel Karlsson, 24år Position: Mittfält/Anfall Längd/Vikt: 181cm / 73kg Yrke: Ekonomistudent Moderklubb: Värnamo Södra Övr. Klubbar: IFK Värnamo Matcher/Mål NFF: NY

Quendrim Laci, 15år Position: Mittfält Längd/Vikt: 170cm / 68kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 2/0

Jack Lindholm, 20år Position: Anfall Längd/Vikt: 184cm / 78kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: IF Eksjö Fotboll Övr. Klubbar: Jönköping Södra, Matcher/Mål NFF: 37/24

Filip Brtan, 20år Position: Mittfält/Anfall Längd/Vikt: 192cm / 81kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 54/11

Andreas Jonasson, 32år Position: Anfall Längd/Vikt: 185cm / 80kg Yrke: Moderklubb: Egnahems BK Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 351/123


12

SPELARTRUPP HERR 2014 Milos Mladenovic, 24år

Dan Danneman, 20år Position: Anfall Längd/Vikt: 180cm / 80kg Yrke: Kontorsarbetare Moderklubb: Stensjöns IF Övr. Klubbar: IFK Värnamo, Kristianstads FF Matcher/Mål NFF: 64/24

Position: Anfall Längd/Vikt: 182cm / 74kg Yrke: Moderklubb: FK Vozdovac Övr. Klubbar: Dinamo Vranje Matcher/Mål NFF: 23/19

Elvis Dani, 16år Position: Anfall Längd/Vikt: 176cm / 72kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övr. Klubbar: Matcher/Mål NFF: 11/1

Fakta A-truppen 2014 Medelålder: 21,7 år 70% av spelarna är från Nässjö Kommun Matcher/Mål avser totalt antal matcher och mål i NFF.

@nassjoff @nff_herr

Dejan Prvulovic

Stefan Stenebrand

Huvudtränare

Assisterande Tränare

Du kan känna dig helt trygg. Vi tar hand om hela din bostadsaffär. Bank, försäkring och fastighetsförmedling.

Vi hjälper dig med: • köp eller försäljning av din bostad. • kostnadsfri rådgivning. • bolån, sparande och andra banktjänster. • försäkringslösningar för dina behov.

Nässjö, Storgatan 38 Öppet vardagar kl 8-17 juni-augusti kl 8-16 Telefon 0380-57 58 00

Telefon 0380-137 70


SPELARTRUPP HERR 2014 Per Finnman

Niklas Pettersson

Lagledare

Tränare/ansvarig Stensjön/Nässjö

Ola Josefsson

Lasse Lundberg

Målvaktstränare

Massör

Göte Andersson

Sören Piel

Materialförvaltare

Materialförvaltare

Nässjö FF åker självklart med Aneby Buss!

13


Intersport Nässjö ger tillbaka till Nässjö FF Anslut ditt Intersport Clubkort till Nässjö FF. Maila redan idag ditt Intersport Clubkortnr tillsammans med personnr och namn till info@nff.nu När du handlar lokalt hos Intersport Nässjö och registrerar köpet med Intersport Clubkort stödjer du Nässjö FF. Givetvis får du även din vanliga bonus.


15

TRÄNAREN A-truppen Dam

Ny säsong nya utmaningar! Debutsäsongen förra året i Div2 Norra dam slutade med en klart godkänd 7:e plats. Målet var att klara oss kvar utan kvalspel vilket vi gjorde!!! Vi spelade jämt med många lag och förlorade med uddamålet i flertalet matcher. Med lite mer tur och kyla hade vi kunnat plocka fler poäng med vårt unga lag. Försäsongen har pågått sedan i november och har bedrivits inomhus med fokus på styrka och stabilitet. Vi har deltagit i 4 inomhuscuper med varierande resultat där syftet mest har varit att få lite roliga avbrott i vinterträningen. Från och med februari har vi tränat ute på konstgräset 2 gånger i veckan + 1 gång inne. Utöver detta har vi även kört extrapass på Nordic Wellness. Till denna säsong har vi fått en del nyförvärv som kommer att tillföra oss lite mer kraft och rutin som vi saknade i många

matcher i fjol. Med dessa tillskott plus att hela vår trupp blivit ett år äldre och skaffat sig lite mer rutin gör att vi med tillförsikt ser fram mot kommande säsong. Konkurrenssituationen är hårdare inför 2014 än vad den tidigare har varit. Serien ser oerhört intressant ut med många spännande derbymatcher. Vår målsättning är att i år tillhöra den övre delen av tabellen och bli ett stabilt div2 lag. Personligen har jag förväntningar på att vi ska utveckla vårt offensiva spel och därmed vinna fler matcher. Jag hoppas också att vi ska bli ännu bättre på att plocka fram inställning och attityd i matcherna. Det kommer matcher där spelet inte är perfekt och då gäller det att ”kriga”. En spelare jag tror kommer blomma ut i år är vår målvakt Rebecca Strandh. Hon har tillsammans med vår målvaktstränare Anna Andersson gjort stora framsteg på försäsongen. Det känns också oerhört inspirerande när man märker vilket intresse det finns för vårt damlag. Så fort man visar sig på Vallen vill många prata damfotboll och kolla läget i damlaget. Det är också oerhört spännande med alla unga fotbollstjejer som kommer underifrån. Ledarna på flicksidan gör ett kanonjobb! Framtiden är ljus för damfotbollen i Nässjö. Jag hoppas på många spännande matcher på Vallen för både spelare, ledare, publik, sponsorer och alla medlemmar i NFF! Rock on! Pelle Elofsson Tränare NFF Dam


Fika gott och stöd NFF! Vi ger 20 kr/NFF-tårta & 4 kr/NFF-bakelse till föreningen.

VÄLKOMMEN! NÄSSJÖ Tel. 0380 - 157 60 EKSJÖ Tel. 0381 - 155 05


17

SPORT DAM Säsongen 2014 En ny fotbollssäsong närmar sig med stormsteg och därmed nya utmaningar. Efter förra säsongens lyckade debut i 2-an höjer vi ribban ytterligare och siktar på en plats på den övre halvan i serien. Damfotbollen är ordentligt på frammarsch i stan och intresset bland folk har ökat riktigt mycket. Föreningens vision är tydlig: Vi ska spela i Div1 inom en relativt snar framtid. 2014 kommer vi alltså att ha ett A-lag i Div2. Dessutom ett lag i Div4. Vi har väldigt många tjejer som vill spela fotboll hos oss. Bakom dessa två lag har vi många yngre tjejer bland våra ungdomslag. Sport Dam har inlett ett mycket nära samarbete med F99 och F00 med sikte på säsongen 2015. Då är tanken att vi också ska kunna presentera ett lag i Dam U17 där

många av tjejerna i de båda lagen kommer att ingå. Ett annat mycket trevligt inslag är att ett antal tjejer från Bodafors SK börjat träna med dessa två lag och vi har stora förhoppningar om att kunna knyta till oss en del av dessa. Välkomna! Välkomna säger vi också till alla våra duktiga nyförvärv: Chris Sjölin och systrarna Lina och Elin Andersson från Landsbro, Amanda Holm från Fredriksdal, Liza Nilsson från Heleneholm i Malmö samt Amanda Lundberg som gör comeback efter en tids frånvaro från fotbollen. Hon spelade tidigare i Malmbäck och Fredriksdal. Dessa tjejer tillsammans med alla våra egna produkter hoppas och tror vi ska lyfta nivån på vårt lag ytterligare. Chris Sjölin utsågs till exempel till Landsbros bästa spelare i Div1 förra året. Pelle Elofsson är huvudtränare även i år. Bian Strålman är biträdande tränare. Lagledare för A-laget är Micke Bremer. Emma Ek är ny lagledare för andralaget och det är vi mycket glada för nu när hon slutat spela själv. Till sist en glädjande nyhet: Frida Bremer kommer hem i god tid till seriepremiären, Hon kommer från mycket framgångsrikt collegespel i USA och blir naturligtvis en stor förstärkning för vårt unga lag. Välkommen tillbaka Frida! Christer Johansson Sport Dam

ESPLANADEN 3, 571 31 NÄSSJÖ TEL: 0380-19572


18

Spelarna säger sitt NFF Dam

Vi i Nässjö FF dam är ett blandat lag med många unga spelare. Målsättningen för oss i år är ganska självklar, alla kämpar för att ta en plats i div2-laget. Att ta en plats i startelvan har blivit mycket tuffare i år, vi har alla blivit ett år äldre och därmed fått mer rutin och ökad spelförståelse. Vi har även fått många duktiga nyförvärv som gör att konkurrensen ökar ännu mer. Truppen ser starkare ut i år och med en bra försäsong hoppas vi på en bättre placering i tabellen än förra året. Vi fick många uddamålsförluster och hade mycket stolpe ut. Nu är vi bestämda över att ha medvind i matcherna och att bollen ska gå stolpe in.

Denna säsong har vi många derbymöten framför oss. Detta tycker vi är grymt kul och alla ser fram emot dessa matcher. Vi tror att alla lag kämpar för titeln om det vinnande kommunlaget. Vi hade en jämn sista match mot Ormaryd IF förra året som slutade 0-0 och vi är alla spända över att se hur matcherna kommer se ut i år. Det ska också bli roligt att möta vår granne IF Eksjö i år. Vi har frågat våra lagkamrater om hur de laddar upp bäst inför match, såhär svarade några av dem: •

Vi är alla överens om att vi ska ha roligt när vi spelar fotboll och få en riktigt bra samanhållning även denna säsong.

Alla är positiva mot varandra!

I vårt lag vill vi att alla ska känna sig välkomna och trygga. En stor orsak till att så många valt att spela med oss är för att alla är positiva mot varandra och pushar en på träning och match. Detta är något vi tycker är viktigt att fortsätta med för att få en härlig säsong. Även de yngsta i laget ska känna att

de kan ta för sig och kunna prata med de äldre spelarna, i sinnet är vi nog alla ganska lika trots ålder. Vi har alla ett gott sinne för humor och ett gott skratt är aldrig långt borta.

• • • •

Att tagga med laget i omklädningsrummet med hög musik och peppa varandra! Starta dagen med en stabil frukost och en positiv inställning till matchen, tagga upp sig lite med musik hemma! Sen kommer det bästa; när hela laget är i omklädningsrummet & taggar tillsammans då blir man laddad av energi till matchen. Sova bra, sitta ner och fokusera på vad jag ska lyckas med på matchen. En go baslåt i chevan på väg till samlingen. Bra sömn, mycket vatten och något lätt att äta, typ pasta. Grötfrulle & massvis med vatten


19

Frida och Lollo spekulerar Vi är båda väldigt imponerade av våra nyförvärv, de har redan visat framfötterna och kört riktigt hårt under träningarna och matcherna. Många utav dem kommer ha en viktig plats i vår startelva. Vi har även många unga talanger i laget som vi tror kommer utvecklas och växa som spelare under säsongens gång. Våra yngsta spelare är 15 år gamla och det finns mycket potential där. En utav de tjejerna började spela med oss redan förra året, det är Amanda Garcia. Hon är en väldigt teknisk spelare som presterade bra i sin första träningsmatch med oss, vi tror att hon kommer få chansen till mer speltid i år. Som två utav de äldsta spelarna i laget känner vi ett ansvar till att få en sammansvetsad trupp, det är då ett lag fungerar som bäst. Att vi kommer ha ett lag i både div2 och div.4 tycker vi är en utmärkt möjlighet för alla att få speltid. Vi har många spelsugna tjejer som kommer underifrån, detta är en extremt viktig resurs som många damlag inte har idag och detta är vi väldigt tacksamma för Det kommer bli många matcher för oss i år och vi ser väldigt mycket fram emot denna säsong. Frida Nyberg & Louise Andersson Nässjö FF Dam

Vi har en Facebook sida där vi heter ”Nässjö FF Dam”. Där uppdaterar vi information om spelare, kommande matcher, resultat och lägger ibland ut roliga bilder på våra härliga spelare. Gå gärna in där och gilla oss för att ta del utav detta!


20

SPELARTRUPP DAM 2014 Rebecka Strandh

Filippa Tampio

Ålder: 20år Position: Målvakt Längd: 164cm Moderklubb: Nässjö FF

Ålder: 17år Position: Målvakt Längd: 157cm Moderklubb: Nässjö FF

Louise Andersson

Lina Andersson

Ålder: 20år Position: Ytterback Längd: 170cm Moderklubb: Nässjö FF

Ålder: 22år Position: Back Längd: 165cm Moderklubb: Bodafors SK

Frida Nyberg

Amanda Garcia Johansson

Ålder: 21år Position: Innermittfältare Längd: 180cm Moderklubb: Nässjö FF

Egnahemsg. 33, 57134 Nässjö • Tel. 0380 - 125 10 www.sandstedtel.se

Ålder: 15år Position: Anfallare Längd: 166cm Moderklubb: Nässjö FF


SPELARTRUPP DAM 2014 Chris Sjölin

Saga Ahnstedt

Ålder: 26år Position: Mittback Längd: 173cm Moderklubb: Fredriksdals BK

Ålder: 16år Position: Mittfältare Längd: 165cm Moderklubb: Nässjö FF

Tilda Engberg

Amanda Elofsson

Ålder: 18år Position: Mittfältare Längd: 164cm Moderklubb: Fredriksdals BK

Ålder: 18år Position: Back Längd: 170cm Moderklubb: Nässjö FF

Amanda Holm

Lovisa Svensson

Ålder: 18år Position: Mittfält/Anfall Längd: 165cm Moderklubb: Nässjö FF

Ålder: 19år Position: Back Längd: 184cm Moderklubb: Flisby SK

Det självklara valet när du behöver invändigt och utvändigt solskydd. Nu också hemtextil!       

21


22

SPELARTRUPP DAM 2014 Emma Elofsson

Frida Bremer

Ålder: 20år Position: Längd: 174cm Moderklubb: Nässjö FF

Ålder: 20år Position: Anfallare Längd: 160cm Moderklubb: Nässjö FF

Jonna Jonsson

Malin Dahlström

Ålder: 18år Position: Anfallare Längd: 172cm Moderklubb: Nässjö FF

Ålder: 17år Position: Back Längd: 172cm Moderklubb: Äng SK

Johanna Ekenstierna

Tamara Kljajic´

Ålder: 18år Position: Anfallare Längd: 167cm Moderklubb: Nässjö FF

Ålder: 23år Position: Mittfält/Back Längd: 163cm Moderklubb: Nässjö FF


SPELARTRUPP DAM 2014 Mikael Bremer

Per Elofsson

Lagledare

Tränare

Emma Ek

EJ BILD

Bian Strålman

Lagledare

Ass. Tränare

Anna Andersson Målvaktstränare

a m m SSTIL e I L H Nässjö 0380 - 51 10 44

Hultarps Utemöbler

tel. 0380 - 720 80 www.hultarpsutemobler.se

23


24

Frida Bremer ”Over there”

Förra säsongen spelade Frida Bremer vårsäsongen i Nässjö efter att hon återvänt till moderklubben från Smedby AIS. Inför hösten tog Frida chansen att åka till USA för att plugga och spela fotboll. Den 1 augusti gick flytten till Lima som ligger i Ohio i nordöstra USA. Nu har en fotbollsäsong gått och i dagsläget ser det ut som att Frida snart landar på svensk mark igen trots att tränaren i hennes lag Northwestern Ohio ligger på hårt för att få henne att stanna. Inte undra på det. Under sitt år i Ohio blev Frida vald till årets nykomling i seriesystemet. Hon blev vald till veckans bäste offensiva spelare tre gånger. Efter säsongen prisades hon också med ett herdersomnämnande, Honorable Mention, för sina insatser under säsongen av organisationen National Association of Intercollegiate Athletics. Föreningen välkomnar Frida hem och ser verkligen fram emot att se henne på fotbollsplanen i NFF-tröjan igen.

Snabba fakta om Frida Namn: Frida Bremer Ålder: 19år Klubb: Nässjö FF Gör: Studerar Sport management and Marketing i USA. Familj: Pappa Mikael, Mamma Camilla, Tvillingsyster Emma och Storasyster Alexandra. Motto: Ge aldrig upp. Du lämnade Nässjö tidigt för skola och fotbollspel i Norrköping. Du har hunnit med del trots din unga ålder. Hur ser ditt fotbolls-CV ut? Det började med att jag spelade fotboll i Nässjö FF med Pelle som tränare. Under denna tid, runt 14-15 års ålder, var det smålandslagsläger och Elitflick som jag fokuserade på. Därefter fick jag reda på att jag kom in på Riksfotbollsgymnasiet i Norrköping, så då flyttade jag dit och började spela med Smedby AIS och var samtidigt med i LFC:s ungdomslag och spelade i flickallsvenskan. Efter min gymnasietid i Norrköping flyttade jag hem till Nässjö igen och spelade några matcher med Nässjö FF för att sedan börja mitt äventyr i USA. Beskriv hur känslan var när du och din kompis Johanna Mattsson anlände till Ohio. Att flytta till Ohio, USA, kändes till en början overkligt och väldigt nervöst. När jag väl anlände till Ohio så tyckte jag den största svårigheten var att förstå allas olika dialekter eftersom vi har spelare från olika delar av England, Nya Zeeland, Tyskland, Kroatien, Spanien och Frankrike. Därför kändes det tryggt att ha med sig en kompis så vi kunde hjälpa varandra. Vad har varit den största skillnaden gentemot Sverige, både fotbollsmässigt och socialt? Collegefotboll i USA skiljer väldigt mycket gentemot svensk

fotboll. Amerikanskorna har jättebra kondition och springer överallt men kanske inte lika mycket tanke bakom det hela. Detta försökte vår engelske tränare därmed att utnyttja och hans filosofi var max två tillslag på bollen. De är även väldigt fysiska och sätter hög press direkt. Skillnaden socialt har varit att man ständigt umgås med sina lagkompisar, vilket även gör att man känner alla sina spelare i laget på ett annat sätt än vad man kanske gör om man spelar med ett lag hemma i Sverige och bor hemma. Detta har gjort att vi fått väldigt bra lagsammanhållning och vi känner därmed varandra bättre på planen. Om du jämför amerikansk collegefotboll med svensk seriefotboll, vilken nivå skulle du säga att den håller? Det är väldigt svårt att jämföra eftersom i vår serie är det väldigt upp och ner. En del lag är som ett div 1 lag i Sverige medan andra är som ett div 2 lag. Hur mycket tränar ni? Innan serien började hade vi två träningar varje dag men under försäsongen har vi en träning varje dag plus träningsmatcher på helgerna. Hur har det gått i skolan? Skolan har gått förvånansvärt bra eftersom engelska inte


25

var mitt starka ämne innan jag åkte, trotts detta har jag ändå lyckats få A eller B i alla ämnen. Vad saknar du mest från Sverige? Det jag saknar mest är nog smågodis och mormors hemlagda mat. Om du fick vara en annan person för en dag, vem skulle du vilja vara då? Då hade jag velat vara en känd mångmiljonär och shoppat en massa kläder och köpt ett lyxhus i Mexico som jag hade flyttat till när jag blivit mitt gamla vanliga igen ;) Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv? Nellie Karlsson Vad skulle du göra om du fick vara osynlig för en dag? Då hade jag hoppat på ett flygplan till något varmt ställe eller

FÄRG

gått runt å skrämt folk. Vilken är din käraste ägodel? Där måste jag nog alla säga Ninis :) Har du något favoritfotbollslag och favoritspelare? Barcelona & Messi Vem är det bäste spelaren du spelat med? En fransk landslagsspelare här i Lima, Ohio. Vilket är ditt bästa fotbollsminne? När jag gjorde hattrick på typ 7 minuter mot ett bottenlag i serien här i USA. Får vi se dig i NFF-töjan i år? Ja självklart, jag räknar med att komma hem till seriepremiären.

GOLV TAPETER


26

Div II Norra Dam 2014 Spelprogram 2014-04-27 2014-05-03 2014-05-10 2014-05-17 2014-05-21 2014-05-24 2014-05-31 2014-06-08 2014-06-14 2014-06-23 2014-08-09 2014-08-16 2014-08-23 2014-08-30 2014-09-06 2014-09-13 2014-09-20 2014-09-27

15:00 15:00 15:00 15:00 19:00 15:00 15:00 15:00 17:00 19:00 15:00 11:30 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00

Nässjö FF - Västerviks FF Hultsfreds FK - Nässjö FF Tranås FF/Torpa AIS - Nässjö FF Nässjö FF - Hovslätts IK Dam Habo IF - Nässjö FF Nässjö FF - FC Vetlanda Dam Waggeryds IK - Nässjö FF Nässjö FF - IF Eksjö Fotboll Ormaryds IF - Nässjö FF Västerviks FF - Nässjö FF Nässjö FF - Hultsfreds FK Nässjö FF - Tranås FF/Torpa AIS Hovslätts IK Dam - Nässjö FF Nässjö FF - Habo IF FC Vetlanda Dam - Nässjö FF Nässjö FF - Waggeryds IK IF Eksjö Fotboll - Nässjö FF Nässjö FF - Ormaryds IF FRI ENTRÉ

För resultat, matchändringar och reservlagsserier för herr- och damlag se www.nff.nu

PIZZERIA

Tel: 0380-17040


27

Div III Nordöstra Herr 2014 Spelprogram Spelprogram 2014-04-12 2014-04-18 2014-04-26 2014-05-03 2014-05-11 2014-05-16 2014-05-24 2014-05-29 2014-06-06 2014-06-14 2014-06-18 2014-07-29 2014-08-05 2014-08-09 2014-08-16 2014-08-23 2014-08-29 2014-09-06 2014-09-13 2014-09-20 2014-09-27 2014-10-04

Div IV Norra Elit 2013

15:00 Nässjö FF - Värnamo Södra FF 15:00 Söderköpings IK - Nässjö FF 15:00 2013-04-20 Nässjö FF - Gransholms IF Nässjö FF - Gnosjö IF 15:00 15:00 2013-04-27 AFK Linköping Nässjö FF 15:00 Mariebo IK - Nässjö FF 15:00 2013-05-02 Mjölby Södra19:00 IF - Nässjö FF IFK S/RIF - Nässjö FF ENTIFRÉ 19:00 2013-05-12 Nässjö FF - Myresjö/Vetlanda FK FF 17:00 Nässjö FR- IHabo 19:00 FF Aneby SK - Nässjö FF 15:00 2013-05-17 Hjulsbro IK - Nässjö tré! 19:00 IF Nässjö FF - Hovslätts IK Fri en 17:00 2013-05-24 Nässjö FF - Moheda 19:00 FF Gislaveds IS - Nässjö FF 14:00 2013-05-31 BK Derby - Nässjö 14:00 15:00 2013-06-06 Nässjö FF - Gullringens GOIFNässjö FF - Tjust IF FF 2013-06-08 15:00 Assyriska IK JKPG - Nässjö FF 19:00 Aneby SK - Nässjö FF 2013-06-17 19:00 Nässjö FF - Tranås FF 19:00 Nässjö FF - Söderköpings IK 2013-06-24 19:00 Västerviks FF - Nässjö FF 19:00 Värnamo Södra FF - Nässjö FF 2013-06-29 15:00 Gnosjö IF - Nässjö FF 15:00 Gransholms IF - Nässjö FF 2013-08-02 19:00 Nässjö FF - Mariebo IK 15:00 2013-08-08 Nässjö FF - AFK Linköping 19:00 Nässjö FF - IFK S/RIF 15:00 2013-08-16 Nässjö FF - Mjölby 19:00 Södra IF Habo IF - Nässjö FF 18:30 2013-08-23 Myresjö/Vetlanda FF FF - Aneby SK 18:45 FK - NässjöNässjö 15:00 2013-08-30 Nässjö FF - Hjulsbro IK 18:30 Hovslätts IK - Nässjö FF 15:00 2013-09-08 Moheda IF - Nässjö 16:00 FF Nässjö FF - Gislaveds IS 15:00 2013-09-14 Nässjö FF - BK Derby 14:00 Tjust IF FF - Nässjö FF 15:00- Nässjö FFNässjö FF - Assyriska IK JKPG 15:00 2013-09-21 Gullringens GOIF 2013-09-28 15:00 SK Tranås FF - Nässjö FF 14:00 Nässjö FF - Aneby 2013-10-05

15:00

Välkommen till

”Godaste pizzan i stan!” ”Största familjepizzan i stan!” Rådhusgatan 36, Nässjö

Nässjö FF - Västerviks FF


ALLT UNDER ETT TAK – enkelt för bilägaren! På Holmgrens strävar vi efter att det ska vara så enkelt som möjligt att köpa och äga bil. Du hittar hos oss fem nybilsmärken och ett stort utbud av begagnat. När det gäller service och underhåll, så har vi specialister på alla våra märken. Vi tar hand om din bil!

Välkommen in till Holmgrens bil i Nässjö! Sörängsvägen 62, 0380 51 43 00


29

Han beskrivs som en skolad fotbollsspelare. Närmast kommer han från Värnamo Södra. I år är det all in hos Nässjö FF som gäller. Vi känner nyförvärvet Samuel Karlsson på pulsen inför säsongen.

Samuel Karlsson Nyförvärv Sport Herr

Vilka klubbar har du varit i tidigare? Pojk/Seniorfotboll i Värnamo Södra och juniorlagsfotboll i IFK Värnamo. Vilka är dina främsta fotbollsmeriter? Avancemanget med Värnamo Södra till div 3 och Cupsegrare i Hyvelcupen så klart! Var spelar du helst? Innermittfältare Vad fick dig att välja Nässjö? En kombination av Nässjös vilja att avancera i seriesystemet och truppen, ett härligt gäng som består av många unga, hungriga, tekniska spelare. Vad har du fått för intryck av föreningen så här långt? Att det är en väldigt seriös förening. Många som är med och hjälper till runt omkring, med matrialare, sportgrupp och tränare. Vad tycker du om organisationen kring laget? Tränare, materialare osv. Det känns väldigt bra, kompetenta och otroligt trevliga herrar. Det känns inspiererande och roligt att komma till träningarna och väldigt lyxigt att få kläder levererat tvättat och klart, det är jag inte van vid! Hur är det med fotbollsintresset i allmänhet? Har du koll på vad som händer i ligorna ute i Europa? Ser du många matcher på TV? Jadå, kollar väl mest på Allsvenskan och Champions League men jag har full koll på resten av de ”stora” ligorna. Jämför förutsättningarna att träna fotboll i Värnamo på vintern jämfört med de förhållanden du mött i Nässjö. Som lillebror i Värnamo har man alltid fått de sämre träningstiderna, söndagar och sena vardagskvällar. Så det känns väldigt skönt att få träna på mer ”bekväma” tider. Sen så är konstgräset här i Nässjö väldigt fint, bra mycket bättre än Värnamos. Vem håller mest låda i omklädningsrummet? Drillon, utan tvekan. Någon, förutom dig själv, som publiken ska hålla ett öga på i år? Vem blir sevärd? Hela laget kommer bli sevärt! Men annars så tror jag Dusan kan bjuda på en och annan tunnelshow. Har du haft någon spelare som förebild/idol? Zidane Om du fick välja att spela en match i en europeisk toppklubb, vilken klubb skulle du då välja? Anfield hade ju varit grymt att kliva in på, så Liverpool får jag väl säga. (Neeej, vi sa ju toppklubb red anm) Berätta något om Danneman som ingen känner till? I Värnamo är Danneman känd som ”Dan Juan”. Hur går det för NFF i år? Omöjligt att säga som nykomling men jag tror vi bjuder på väldigt underhållande fotboll och vi kommer bjuda upp till bra kamp mot alla lag, sen så får vi se hur långt det räcker!

Namn:Samuel Karlsson Ålder: 24 till sommaren Bor: Jönköping Jobbar: Studerar till Marknadsekonom i Jönköping Familj: Sambon Rebecca, Aktuell: Ny för året i Nässjö FF

ba... 10 snabGymmet Löpning

Zlatan Messi Pizza Kebab Rödvin Öl Spanska ligan Engelska ligan Solsemester Skidsemester Helgmatch Veckomatch T-shirt Skjorta Kött Fisk Naturgräs Konstgräs


Välkommen

Välkommen in och besök oss i vår nya anläggning!

MAD E

Upptäck VolV

0380-37 37 37, Sörängsv 64, Nässjö. 0381-66 20 70, Breviksv 40, Eksjö


10% rabatt på service

Gäller ej reparationer och går ej att kombinera med andra rabatter och erbjudanden. Gäller t o m 31 okt 2014. NFF

500kr till produkter i butiken

BY SWE D E N

Vo Xc70

Värdekuponger

Köp ny eller begagnad bil och få 500 kr att handla för i butiken. Gäller t o m 31 okt 2014. NFF

10% rabatt i butiken

Gäller ej på däck och infotainment t ex navigation. Gäller på ordinariepris. Gäller t o m 31 okt 2014. NFF

www.facebook.com/nybergsbil www.nybergsbil.se


Atteviks satsar på Nässjö!

Vi bygger ny Volkswagen anläggning! Vi bygger en fullserviceanläggning med försäljning, bilverkstad, plåt- och lackverkstad på 7000 kvm utmed Eksjövägen. Tills dess hittar du oss på Sturegatan 31.

Välkommen! facebook.se/Atteviks

Gilla oss på Facebook. Tävlingar, senaste nytt och erbjudanden!

Atteviks Nässjö Sturegatan 31 Tel: 0380-55 63 00


33

NFF Business Club 2014 Huvudsponsor Huvudsponsor

DIESEL, OLJA PELLETS 0380-511 511

www.hglolje.se ▶ Spelartrupp NFF A 2013

Christoffer Sandin Position: Försvar Ålder: 19 år Längd/Vikt: 178cm / 68kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övriga klubbar: Seriematcher i NFF: 23 Mål i NFF: 2

Det ska va gott att äta! Frukost 8–10 måndag–fredag Exklusiv fredagsfrukost

Magnus Zander Position: Försvar Ålder: 29 år Längd/Vikt: 185cm / 81kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: Nässjö FF Övriga klubbar: Seriematcher i NFF: 236 Mål i NFF: 15

Lunch 11–14 Catering för alla slags fester. Förstklassiga råvaror och goda referenser. Du kan lita på oss.

070-6102722 / 070-6102723

Magnus Eskilson med personal. 0380-55 42 42 070-248 50 30

• Lägenheter • Kontor • Lager Rådhusgatan 49A, Nässjö tel 0380-650 690 www.smlfastigheter.se

1200x600 600x1200

Tack för ert stöd till fotbollen! • Lägenheter

Tack för ert stora • Kontorstöd till fotbollen! • Lager Rådhusgatan 49A, Nässjö tel 0380-650 690 www.smlfastigheter.se


nff shopen i samarbete med

Visa att du är en NFF:are! Samtliga NFF-produkter finns att beställa vid Intersport-dagarna som anordnas ett par gånger om året. Har du missat dessa dagar kan du beställa och prova NFF:s kollektion på Intersport i Nässjö. Mössa och pannband finns att köpa på NFF:s kansli.

E

D

E A E

D C B J

B I


D

F E

F

Sortiment 2014 A Klubboverall junior 675 kr senior 775 kr

D Träningspaket junior 375 kr senior 375 kr

B Träningsoverall junior 575 kr senior 650 kr

E

C Regnjacka junior 390 kr senior 420 kr

Tiro Overall Kort eller lång dragkedja junior 775 kr senior 875 kr

F Vinterjacka junior 550 kr senior 650 kr

G Pannband onesize 100 kr H Mössa (ej bild) onesize 100 kr I Ryggsäck 250 kr J Träningsväska 350 kr

G

A

B E


Försäljning av tryckluftsanläggningar av högsta kvalitet.

Servar alla fabrikat Unik dygnet-runt-jour 0380-188 60 www.hkservice.se

Sommardäck Sommardäck

Välkommen till Däckia Nässjö när det är dags för nya sommardäck! Välkommen Nässjö när det är dags för nya sommardäck! Passa på att utnyttja våra fitill na Däckia erbjudanden. Passa på att utnyttja våra fina erbjudanden.

ERBJUDANDE – PIRELLIDÄCK ERBJUDANDE – PROVA DÄCKIAHOTELL ERBJUDANDE – PIRELLIDÄCK ERBJUDANDE – PROVA DÄCKIAHOTELL

250250

kr rabatt på Däckiahotell kr rabatt på Däckiahotell Gratis förvaring Pirellidäck Pirellidäck Gratis förvaring

Rabatten gäller mot per däck och mot kupong, max 4 däck/ Gäller första säsongen. hushåll. Gäller t o m 130930 och går ej att kombinera med Går ej att kombinera med andra erbjudanden och avtal. gäller mot per däck och mot kupong, max 4 däck/ Gäller första säsongen. andra erbjudanden och Rabatten avtal. hushåll. Gäller t o m 140930 130930 och går ej att kombinera med Går ej att kombinera med andra erbjudanden och avtal. andra erbjudanden och avtal.

ässjö | Brogatan 25B | 0380-107 62 Nässjö | Brogatan 25B | 0380-107 62


37

Utveckling i Nässjö Fotbollförening

Vision Vår syn på framtiden beskriver vi i en vision som lyder: ”Nässjö FF är en välorganiserad fotbollsakademi med obegränsade möjligheter till personlig utveckling för såväl bredd som elit” Övergripande mål För att veta att vi är på väg mot vår vision har vi nio övergripande mål som är: 1. Vårt herrlag är etablerade i division 2 med 80 % egna produkter 2. Vårt damlag spelar i division 1 med 80 % egna produkter 3. Vi är representerade i pojkallsvenskan, flickallsvenskan och har ett pojkjuniorlag samt ett flickjuniorlag 4. Vi är representerade i varje smålandslag 5. Vi har två lag i varje åldersgrupp, upp till 15 års ålder, som spelar elvamannafotboll 6. Vi bedriver fotbollsskola i Nässjö´s alla stadsdelar 7. Alla ledare ska vara internt utbildade och ha minst en tränare som är utbildad enligt SmFF´s tränarstege 8. Vi skall ha klara och tydliga policys gällande värderingar och regler som kommuniceras ut så alla medlemmar blir införstådda med dessa 9. Vi skall varje år ha en så bra ekonomi att vi kan avsätta medel för framtida satsningar I vår utveckling som förening och för att närma oss visionen jobbar vi långsiktigt med olika saker, nedan beskriver vi två av dem. Styrdokument för ungdomsfotboll Vi har väldigt många lag i föreningen och därmed också ett stort antal ledare som gör ett fantastiskt jobb. Det finns dock många olika synsätt på hur fotbollsträning och matcher ska

bedrivas. Vi vill ha en likartad verksamhet oavsett lag och kön, alla ska känna igen sig när de spelar i Nässjö FF och har på sig våra blå/röd/vita tröjor. Både Styrelsen och ledare har under längre tid känt behov av att ta fram riktlinjer och policys för detta. Därför åkte styrelsen till Göteborg en helg i oktober och började rita på styrdokument till ungdomsfotbollen. Vi utgick från Svenska fotbollsförbundets dokument i frågan och prövade dem mot vår verksamhet. Gjorde lite förändringar och kom till slut fram till ett förslag på styrdokument med policys för barn från 5 års ålder till ungdomar upp till 16år. Även policy för lags deltagande i olika cuper som arrangeras skrevs ner. Sen gick dessa dokument för remiss till alla ledare som fick tycka till och till slut samlades vi en kväll på hotell Högland där det var högt till tak, även bokstavligt, och Kent Karlsson, som är ungdomsansvarig, summerade sedan alla åsikter och vi kan nu säga att vi har styrdokument som beskriver hur ungdomsfotboll ska genomföras i NFF. Det är ett stöd för våra ledare samtidigt som det ställer krav på dem att agera utifrån dessa även om det blåser tuffa vindar från olika håll. Utgångspunkten har under hela denna resa varit att killarna och tjejerna ska ha roligt och utvecklas socialt och idrottsligt i en trygg miljö. Resultatet av dokumenten ska göra att det blir möjligt att nå målen 3 till 6 ovan. ”Nybergstältet” Vi har fått en möjlighet att förvärva det tält som Nybergs Bil har för försäljning av bilar. De har ju byggt en ny bilhall och behöver då inte tältet längre. Vi skulle kunna ha tältet till vinterträning som komplement till konstgräsplanen. Samtidigt avlastar vi de hårt belastade idrottshallar som finns i kommunen. Just i skrivande stund jobbar vi med kalkyler för att komma fram till om det finns ekonomi i föreningen att klara av en sådan investering. Kommunen måste bidra på något sätt samt ställa en markyta till förfogande. Olika förslag på placering finns, där ett förslag är att vi placerar tältet nedanför klubbstugan. Beslut om investering kommer vi att ta längre fram. Om tältet blir verklighet så underlättar det att uppnå målen 1 till 5 ovan. Bengt-Olof ”Kängan” Sandin Vice ordförande


38

NFF UNGDOM Vår framtid

Mot ännu en härlig säsong med Nässjö FF! Ja, när fåglarna börjar kvittra och gräset börjar grönska går vi in i en hektisk period med massa härlig fotboll! 2014 är vi större än någonsin, med 27 lag i seriespel. Killarna står för 18 lag, tjejerna för 9. Under säsongen 2014 kan man när som helst (i stort sett) kunna komma upp till Skogsvallen och bevittna full aktivitet…

parallellt med ordinarie arbete, att sjösätta ett styrdokument gällande ungdomsfotbollen i Nässjö FF. Efter ett antal förslag, åsikter, stötande och blötande sattes till sist ramarna för ett vägledande dokument under ett stormöte på Hotell Högland i slutet av januari 2014. Även om det alltid är upp till varje lags ledare att agera efter ”sunt förnuft” känns det skönt att vi har något att hänvisa till när föräldrar, spelare och inte minst vi ledare har frågor eller funderingar! Sportsligt från året tar jag med mig ett par olika saker, bland annat: •

Om vi summerar 2013 kan vi konstatera att vi med vår bredd imponerar i Småländsk fotboll. Vi var, och är Smålands största förening på ungdomssidan. 22 lag i seriespel 2013, flest av alla föreningar! • Den gångna säsongen innehöll både salt, sött och surt, i en salig blandning. Det sura kan man förklara med att vi under året fick flera frågor om vår verksamhet, gällande topp, elit och bredd. Får alla vara med? Kan alla vara med? Vill alla vara med? Föräldrar med frågor och åsikter och ledare utan vägledning blev 2013 en fråga för hela föreningen. Vad vill vi? Hur kommer vi dit? Styrelsens arbete under hösten 2013 blev,

• • •

Flickor 03:s framfart på de högländska fotbollsplanerna. Ett lag så fullt av glädje var det ”omöjligt att inte älska”. Kanske inte alltid sportsligt längst fram, men glädjen och harmonin i truppen… Världsklass! F99:s DM, och även seriespel. Åttondelsfinalen i Växjö, seriematcherna hemma mot Hallby och Eksjö. Jag bevittnade de bägge sistnämnda, och Eksjöledarnas panik i halvlek, samt Hallbys ”krismöte” efter matchen var.. bra tecken på att NFF-tjejerna gör något riktigt bra. P99:s DM. Ett mer orättvist avsked av DM går inte att få. Att dominera en match så pass, för att till sist falla på ett offsidemål… (i och för sig rapporterat ifrån blåa ögon..) Ja, tungt är bara namnet. Men, summerat, en riktigt bra säsong. Träningarna hos de små, P04 och F04-05. Riktigt kul att se dessa lirare leka fotboll, med energiska och engagerade ledare. Kanonkul! Fotbollsskolans avslutning. Varje år nämner jag detta, och varje år är det lika kul att se dessa våra minsta i action. Herrlagets avancemang. En skrivbordsseger, men vi i bussen till Söderköping var värda avancemanget.

2014 då? Jo, det kommer bli ett år med ännu fler sköna lirare, ännu fler matcher på Vallen, ja ännu mer fotboll helt enkelt. Mina förväntningar är stora på de flesta lag, och inom ett par år borde vi kunna skönja framgång i seniorlagen, med ännu fler produkter från våra egna led. Är det bara guld och gröna planer? Nej, vi har ju ett par delikata problem att sätta tänderna i. Vi har krisigt med omklädningsrum när vinteridrotterna är igång. Ja, sanningen är att ifrån bandyisens färdigställande har vi problem, och mer blir det. Nu med 27 lag i seriespel blandat med poolspel för våra knattar kommer det bli knivigt, men kommunen jobbar på ärendet. Tyvärr brukar ärenden som behandlas i maktens korridorer inte gå med expressfart…


39

Hur får vi domare till 2014? Ja, detta kommer bli ett bekymmer, i alla fall på 11-mannasidan. 9 stycken 11-mannalag, hm, 85 – 90 hemmamatcher kommer att kunna bli ett bekymmer. Vi får placera ut de domare vi har så gott det går, och kanske rent av att anpassa matcherna efter hur de som dömer kan. Det finns ett par småfunderingar ytterligare, men jag vill gärna fokusera på vad som kommer bli (eller?) det roliga på Valllen under 2014, därför undrar jag… Kommer P99, nu med en nygammal ledare i Tomas ”Sprech” Erixon förlora någon match över huvud taget? Kommer F03 fortsätta dominera fotbollssmåland med sin spelglädje och entusiasm? Vilket lag kommer vinna ledarmatchen i höst lag ”Flick” eller ”Pojk”? Kommer snön vräka ner över Vallen under FadisCuphelgen 5/6 April? (Och hur tunn kommer köttfärssåsen vara?)

I övrigt vill jag bara hälsa alla välkomna att se på riktigt underhållande fotboll i sommar, så, inför 2014, Välkomna till Vallen! Kent Karlsson NFF Ungdom


40

Fotbollsskolan

Välkomna till NFF:s fotbollsskola 2014 Ambitionen i NFF är att ha en bred verksamhet och att erbjuda så många som möjligt att delta i fotbollskolan. Såväl senior- som ungdomsverksamheten ska präglas av fin stämning och god gemenskap. Ambitionen och målsättningen är att detta skall synas och höras både på och utanför planen. Vi hälsar alla tjejer och killar (5-8 år) varmt välkomna till Nässjö FF:s fotbollsskola. I fotbollsskolan lär vi ut grundläggande teknik under lekfull träning. Här lär man sig att sätta guldkant på passningar, skott, nickar, dribblingar och teknik samtidigt som man får träffa nya och gamla kompisar. Alla får tid och uppmärksam-

het, glädjen och leken är i centrum. Det viktiga är inte att vinna utan att bli vän med bollen – och med varandra. Vi lägger också stor vikt i att barnen tränas att fungera i grupp genom att visa hänsyn för varandra, kunna lyssna och vara en god kompis. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har spelat något år, alla är välkomna! Det går även bra att börja i Fotbollsskolan när som helst under året om det finns plats. Även äldre barn är självfallet välkomna att prova fotboll hos oss. Se kontaktuppgifter längre fram för att hitta rätt lag.


41

Ingen föranmälan behövs utan man anmäler sig till någon av våra duktiga ledare på plats. Man får givetvis ”prova på” tre gånger innan man bestämmer sig. Det enda ”måstet” är att alla skall ha benskydd men man behöver inte ha fotbollsskor

Ett av alla vårtecken är starten för fotbollsskolan, underbart! utan vanliga gymnastikskor funkar kanon. En vattenflaska med vatten i är viktigt för att släcka törsten under träningen. Av erfarenhet behöver vi mycket hjälp av föräldrar på olika sätt runt lagen. Vår fotbollsskola står och faller med att engagerade föräldrar tar olika ledarroller runt våra lag. Det behövs alltid någon som tröstar den som skrapat sitt knä, skoknyta-

re, supporter, chaufför, bollbärare och mycket, mycket mer. Är du intresserad av att bli en av våra ledare eller ”hjälpreda” i fotbollsskolan så tveka inte att anmäl ditt intresse redan nu. Vi ledare är till för barnen. Fotbollskolan bedrivs huvudsakligen i två perioder under året: från slutet av april fram till skolavslutningen och från höstterminens början till en bit in i september. Varje period avslutas med fotbollsavslutning uppe på skogsvallen, där möter stadsdelarna varandra under glädjen med laget och en bra avslutning inför det som varit. Du kommer snart att upptäcka att det är oerhört stimulerande att delta i gemenskapen kring ett lag. Ta chansen! Träffas och umgås, kom in i gruppen, bli ett med föreningslivet och bli en del av bygget som sätter NFF på kartan för framtiden. Varmt välkomna alla fotbollsspelare och ledare till en ny fantastisk säsong av fotboll. Mer info om tider och platser hittar du på www.nff.nu

0380-10190 www.fortner.se

Micke Undfors Fotbollsskolan


Vi stöttar fotbollen i Nässjö [och det är vi som är levererar dricka och godis]

Tel. 0380-55 71 50


Välkommen till

SUMMER CAMP 2014 Fotbollsskola för dig född 2001-2006

Välkommen till vår populära fotbollsskola!

Deltagaravgift & Anmälan

Fotbollsskolan är öppen för alla barn födda 2001-2006. Förutom träning blir det besök av A-lagsspelare och andra spännande gäster under veckan. I anmälningsavgiften ingår mellanmål, fotboll, t-shirt och vattenflaska.

v. 25 - 400 kr (4 dagar) v. 26 - 500 kr (5 dagar) Båda veckorna - 700 kr Betalning sker mot faktura.

Vecka 25 mån-tors 9.30-13.30 Vecka 26 mån-fre 9.30-13.30

Ev. frågor besvaras av Camilla Norén, tel 070-7567047.

▶ Spelartrupp NFF A 2013

Christoffer Sandin

Position: Försvar Ålder: 19 år Längd/Vikt: 178cm / 68kg Yrke: Studerande Moderklubb: Nässjö FF Övriga klubbar: Seriematcher i NFF: 23 Mål i NFF: 2

Anmälan senast 15:e maj via www.nff.nu

Magnus Zander Position: Försvar Ålder: 29 år Längd/Vikt: 185cm / 81kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: Nässjö FF Övriga klubbar: Seriematcher i NFF: 236 Mål i NFF: 15

NFF Summer Camp i samarbete med

070-6102722 / 070-6102723


Övriga klubbar: Seriematcher i NFF: 23 Mål i NFF: 2

Magnus Zander Position: Försvar Ålder: 29 år Längd/Vikt: 185cm / 81kg Yrke: Lagerarbetare Moderklubb: Nässjö FF Övriga klubbar: Seriematcher i NFF: 236 Mål i NFF: 15

070-6102722 / 070-6102723


45

Spark Trades Cupstipendiefond ”När vi är 15 år åker vi på Gothia ” Under 2014 instiftar föreningen på initiativ av huvudsponsorn Spark Trade AB en Cupstipendiefond. Vi frågar initiativtagaren Johnny Norén hur han kom på denna generösa idé. I grunden handlade de om hur vi kunde hjälpa föreningen. När jag såg vilket enormt arbete föreningen gjort i samband med och efter det att förskingringen uppdagades blir detta på något sätt Spark Trades sätt att bidra. Men du jobbar ju annars mest med seniorerna på herrsidan? Jo, det stämmer och det var egentligen i sportherrgruppen vi bollade idéerna kring ett upplägg. Lokaltidningen följer lokala lag i Gothia cup och vi retade oss lite på att det aldrig stod något om vår förening i dessa ra p p o r te r i n g a r. Dessutom råder det ju nästan alltid spelarbrist. Du kan ju bara kolla i vår förening och runt om i klubbarna. Förr hade nästan alla lag både ett A ett B- lag och J-lag. Nu mer kämpar alla för att få ihop lag. Tanken med pengarna är få så många unga spelare som möjligt att hålla på med fotboll så länge som möjligt även om de inte är A-lagsspelare när de fyller 15 år. Jag tror det är viktigt att man har något ” stort” att se fram emot. Gothia Cup, som sagt, var det vi utgick ifrån och det är ju världens största ungdomsturnering. Bara att vara där är en enorm upplevelse. Man ska i Nässjö FF veta att ”när vi är 15 år åker vi på Gothia”. Jag har faktisk redan hört en del ungdomar snacka om detta och det tycker jag är ett tecken på att det finns alla möjligheter för att detta ska slå väl ut.

Och vad händer efter fem år? Min förhoppning är så klart att detta ska leva vidare även när grundplåten är förbrukad, kanske vill andra vara med att bidraga till just denna sak. Föreningens ambition är detta ska leva vidare under lång tid även när grundplåten förbrukats. Vad önskar du dig mest av allt av fotbollssäsongen 2014? Med herrarna nu i div III och damerna i div II börjar föreningen nå de nivåer den bör ligga på. Jag hoppas att båda våra senoirlag lyckas väl i år. Då blir det ett positivt fotbollssnack i stan, det underlättar arbetet för alla ideellt arbetande i föreningen. Lite publik på matcherna skulle också sitta fint. Vill önska alla ledare och ungdomar lycka till under 2014, jag vet vilket jobb ni lägger ner.

Fakta Cupstipendiet Spark Trades Cupstipendie innebär att föreningen bidrar med 15000 kr ur fonden till cupanmälan för ett pojk och ett flicklag det år man fyller 15 år. Utdelning ur fonden är villkorad till att gälla deltagande i Gothia Cup eller Eskils Minne. Detta första år blir det alltså flickor och pojkar födda 99 som får ta del ur fonden. ”Grundplåten” i fonden garanterar utdelning i minst 5 år. Utöver pengarna ur fonden skjuter föreningen till ytterligare 300 kr per deltagare.


Sanering • Betongteknik

Rådhusgatan 36A, 571 24 Nässjö, Tel: 0380-10471


47

FADISCUPEN Fadiscupen representerar och står för mångfald, integration och fairplay både på och utanför planen Fadiscupen genomfördes i år 5-6 april. Den återkommande cupen lockar årligen ett 25-tal lag i åldrarna 11-12 år. I år var det alltså pojkar och flickor födda 02 och 03 som spelade om de fina pokalerna på Skogvallens konstgräs. Vi riktar ett stort tack till alla personer som hjälpt till under cupdagarna. Stort tack också till cupsponsorerna: Aktiestinsen, ITAB, Privab, Länsförsäkringar Bank, Princess konditori, Fadis Salong, Matlyckan & Spark Trade.

Vem klipper gräsmattan när du inte är hemma? Automower® 220 AC Rek. pris inkl moms 20.800:-

SKOG & TRÄDGÅRD AB Björnbärsvägen 24, 571 37 Nässjö


Vi är det "LILLA" företaget med den "STORA" servicen Vi är Kvalitets & Miljöcertifierade enligt ISO 9001:2000 och 14001:2004 Vi prioriterar ett nära samarbete med våra kunder W.A.C Recycling AB, Tuvegatan 3, 571 41 Nässjö, Tel 0380-51 18 18, Fax: 0380-55 84 79, E-post: info@skrot.nu


49

Kontaktuppgifter Alla lag Lag

Ansvarig Ledare

Telefon

Antal Lag

A Herr

Dejan Prvulovic

0702-955119

1

NFF/SIF

Niklas Pettersson

A Dam

Pelle Elofsson

0703-089281

2

P99

Jonas Säleby

0730-688178

2

P00

Kent Karlsson

0702-467598

1

P01

Fredric Almström

0705-560226

2

P02

Erik Ristl

0767-949429

2

P03

Johan Fredriksson

0702-005797

3

P04

Christian Forsell

0706-506005

4

P05

Mikael Undfors

0708-632519

4

F99

Hasse Lind

0730-367128

1

F00

Johan Iburg

0706-402763

2

F01

Malin Annerhult

0707-687294

1

F02

Ulf Johnsson

0768-304602

1

F03

Elin Roslund

0736-104078

2

F04-F05

Hans Ax

0703-900324

2

1

Totalt antal lag

Fotbollsskolan

Födda 2006-2009

Handskeryd

Susanne Palmquist

0703-645792

Hultet

Jessica Idh

0733-596372

Åker/Målen

Christian Lidzén

0723-088118

Runneryd

NFF Kansli

0708-619990

Kansliets öppettider Mån - Tors 12.00 - 18.00 Fredagar 12.00 - 16.00 Stängt v28-v33

Telefon: 0708-619990 Mail: info@nff.nu Web: www.nff.nu

Ann Svensson finns på plats för frågor mm tisdagar 17.00 - 19.00 (vår/höst).

31


• Lägenheter • Kontor • Lager Storgatan 49,49A, Nässjö Rådhusgatan Nässjö Tel 0380-650690 690 tel 0380-650 www.smlfastigheter.se www.smlfastigheter.se

1200x600 Kunskap och arbete bygger Nässjö kommun 600x1200

Socialdemokraterna Nässjö

• Lägenheter • Kontor • Lager Rådhusgatan 49A, Nässjö tel 0380-650 690 www.smlfastigheter.se


51

BISTÅND ”Nässjö FF på export” Via paret Gun och Ulf Fransson har Nässjö FF varit med och bidragit i ett utvecklingsprojekt i den lilla byn Cacine i södra Guinea-Bissau, Västafrika. Det var under stort jubel och foklfest som fotbollskläderna från föreningen delades ut! En stolt coach visar här upp hela sitt lag med sina ”nya” NFF-dräkter. Läs mer om projektet via www.fransson.com

Nu även till korven på Skogsvallen! Gilla oss på Facebook www.facebook.com/nissessenap Du köper Nisses Senap hos:

Smålandskräftan, Rostedts Livs i Bodafors, Princess Konditori, Vardagslyx, Nilssons Blommor och Smått & Gott i Eksjö


53

NFF Styrelse 2014

Övre raden från vänster: Christer Johansson, Ledamot, Mikael Undfors, Ledamot, Åsa Rosenqvist, Sekreterare, Patrick Norén, Ordförande, Tommy Gustavsson, Ledamot Främre raden från vänster: Kent Karlsson, Suppleant, Ann Svensson, Kassör, Bengt-Olof Sandin, Vice Ordförande, Patrik Cantby, Suppleant

0380-770 07 nassjotrafikskola.se


PRUTAT & KLART

NÄSSJÖ Nässjö ”Bästa rabatthäftet”

Pris: 150 kr Pris 150:-

Dreamstar

GILLA OSS PÅ FB

Tack alla föräldrar och aktiva för att ni hjälper Nässjö fotboll med försäljningen av häftena. Tack alla ni som köper. Ni är ovärderliga i stödet för att få vår verksamhet att fungera.


Kom i form med...

Vitaminfasta®

Allt du behöver för en fastevecka Med fasteschema - enklare än någonsin!

nu! a v Pro

Innehåll: Rabenhorst - Vitaminjuicer Ledins Curite - Genomsköljande effekt Ledins Grönsaksbuljong - Balanserat innehåll Ledins Hälsomål - Kalorisnål bladgrön müsli Linfrö - För att hålla magen igång Fasteschema - Utförligt schema, dag för dag

Rening för kropp och själ En stressig livsstil med dåliga matvanor kan lätt leda till att kroppen lagrar olika slaggämnen. Under fasteveckan renas kroppen och efter bara några dagar laddas du med ny energi. Att fasta kan även vara en bra inledning på en ny och mer hälsosam livsstil med ändrade kost- och motionsvanor. Fastan sätter igång en reningsprocess som ger kroppen chans till återhämtning. Efter ett par dagars fasta känner du dig ofta glad, pigg, harmonisk och stark.

Ledins Vitaminfasta finns att köpa i din Hälsofackhandel.

Läs mer om Ledins produkter på www.ledins.se

Birger Ledin AB • Tel 010-707 52 40 • Epost info@ledins.se


DIN BEGAGNATHANDLARE THANDLARE I NÄSSJÖ!

Begagnade Nyhet! bilar med Victoria’s Secret upp till 12 månaders DIN BEGAGNATHANDLARE I NÄSSJÖ! garanti! Begagnade bilar med upp till

Presentbutik! Vi har fin choklad, oljor, skorpor och sylt. Dessutom inredning, skyltar, blommor, smycken, lösgodis och mycket mer. Storgatan 24, 0380-13775, vardagslyx@live.se

12 månaders garanti!

www.adolfssonbil.se

www.adolfssonbil.se

Niclas


57

Nio skäl att bli fotbollsdomare! • • • • • • • • •

Du blir kvar i fotbollsfamiljen Du får en bra ledarutbildning Du håller dig i fysisk trim Du tjänar en extraslant Du har roligt Du får uppleva god sammanhållning Du utvecklas som människa Du får chans att resa och se Du får spänning i livet

ANTA UTMANINGEN - BLI DOMARE! Övriga styrelsemedlemmar Patric Bergemalm, 070-3149049 Utbildningsansvarig Johan Sandström, 072-3216511 Utbildningsansvarig

Yousef Issa Ordförande 073-6702696 matadoren9@hotmail.com

Mathias Cassegård, 070-2692993 Sekreterare Göran Jonsson, 073-6365335 Rekryterinsansvarig Peter Wall, 070-3214940 Kassör

Dennis Erihn Matchtillsättare 072-2439131 dennis.hfdk@live.se


58

BILBINGO Speedwaybanan, Skogsvallen torsdagar kl. 18.30 hela sommaren Blockbingo, pris 30kr

Vinster: 10 x 800kr, 10 x 400kr, 10 x 200kr

Engelsk bingo, pris 10kr

Vinster: 1 x 3.000kr, 1 x 500kr, 1 x 400kr, 1 x 300kr, 1 x 200kr

Extraspelet, pris 20kr

Vinster: 70% av insatsen

Gula Brickan, Pris 10kr

Vinster: 35% av insatsen plus jackpot

Minibingo, pris 5kr

Vinster: 35% av insatsen

Vi börjar när vädret tillåter, se annons i dagspressen och på www.nff.nu

Varmt välkomna!

Nässjö FF och Nässjö SK


Sveriges största sortiment för längdåkaren på webben sedan 2001. Under våren 2014 bygger vi även Sveriges största butik för längdåkaren. Välkommen till vår nya butik på Terminalgatan 1, Nässjö (Gamla Tapetfabriken)

www.facebook.com/poldersport www.youtube.com/poldersport

Terminalgatan 1, 571 34 Nässjö Tel: 0380-80 000 Fax: 0380-75 708 E-post: kundsupport@polder.se Webshop: www.polder.se


e z r z ia i P

Viktoria Queckfeldtsgatan 47 571 40 Nässjö

0380-105 31 Öppettider:

Måndag - Torsdag 11 - 22 Fredag - Lördag 11 - 23 Söndagar 11 - 22

Stans godaste pizza!

Robban

Roger

Roland

Välkommen!

Nässjö FF Matchprogram 2014  

Information, spelprogram, spelartrupper intervjuer mm.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you