Page 1


3 FÖR 2 UN DER HEL A MA J MÅ NA D

i butiken samt på trudesshop.se

STUDENTER Uppsättning: 700kr (ord. pris 850kr) Hel- eller halvuppsatt hår.

Make-up: 470kr + produkter för samma värde (470kr)

Spraytan helkropp: 250kr (ord. pris 350kr) Uppsättning & make-up: 1100kr (ord. pris 1320kr)

VÄLKOMMEN TILL TRUDES! Gesällvägen 1, 857 53 Sundsvall  Telefon: 060-52 59 10  E-post: birsta@trudes.se


Minnen för hela livet

TA VARA PÅ TIDEN SOM ÄR NU! Barn- och familjefoto utomhus eller i studiomiljö.

FOTOGRAF EMMA LARSSON Grönborgsgatan 8, Sundsvall emma@studiounik.com studiounik.com Följ mig på Facebook & Instagram: Studiounik


Sömnen förbättras och du blir tryggare, redan första natten med

–täcket!

VILL DU SOVA BÄTTRE OCH VAKNA UTVILAD?

Drygt tio års positiva erfarenheter från sjukvården

Alla som önskar sig bättre sömn borde byta upp sig till ett CURA-täcke

För över 3 miljoner svenskar är det ingen självklarhet att vakna pigg och utvilad. Allmän oro och stress eller för många ”måsten och deadlines” att leva upp till. Orsakerna är otaliga till varför så många har svårt att komma till ro vid sänggåendet, något som ofta leder till ofrivilliga uppvaknanden nattetid med försämrad sömn- och livskvalitet som följd. Men, nu kan problemen snart vara ett minne blott tack vare drygt tio års erfarenheter och användning inom sjukvården av så kallade vikttäcken.

Studier visar att de s.k. lugnande ”må-bra-hormonerna” Oxytocin och Serotonin ökar vid s.k. DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). Detta får till följd att halten av stresshormonet Kortisol minskar, samtidigt som halten av sömnhormonet Melatonin i kroppen ökar. Genom CURA-täckets vikt, omslutande och flexibla konstruktion uppnås den positiva DPTS-effekten helt naturligt, varför användaren kommer till ro, får en mer effektiv djupsömn, vaknar utvilad och helt enkelt mår bättre.

Trygghetsbevis & pengarna-tillbaka-garanti

Används inom vården

För att du ska känna dig helt trygg med CURAs vikttäcke lämnar vi en unik ”Pengarna-Tillbaka-Garanti”. Garantin gäller i 21 dagar från att du mottagit varan. Se www.curaofsweden.com

• • • • •

Alla behöver bättre sömn

Mått- och viktklasser

Sömnbesvär kan drabba de flesta under olika perioder i livet av olika anledningar. Tillfällig stress, oro, sorg, nedstämdhet, hög alkoholkonsumtion, övervikt m.m. kan ofta resultera i sömnsvårigheter. De flesta vuxna behöver mellan 6-8 timmars sömn medan barn och äldre behöver mer än så. CURAs vikttäcke ökar förutsättningarna för en effektiv sömn på natten och mer positiv energi under dagen.

Eftersom vi alla har olika behov har vi utformat CURA-täcket i 9 olika viktklasser: 4 kg, 6 kg, 8 kg, 10 kg, 12 kg, 14 kg, 16 kg, 18 kg och 20 kg. Normalt anses 10 % av kroppsvikten vara ett riktmärke på vilken vikt på täcket man bör välja. Måttet på CURA-täcket följer de ny EU-normerna 210 x 150 cm och passar därför de flesta påslakan.

Produktfakta CURA-täcket är CE-märkt, SGS-märkt, tillverkas i flamsäkert polyestermaterial, motsvarar alla EU-krav, vikten utgörs primärt av längstgående 205 cm långa tvinnade polyestertrådar. Tål tvätt i 60 grader, kan torktumlas på medelvärme, tål klorin vid behov.

Dämpar oro & ångest Verkar lugnande Sänker blodtrycket Ger jämnare andning Förbättrar sömnkvaliteten

cura –täcket passar alla TM

Curas vikttäcke är en produkt som passar alla; inte bara dig som lider av dålig sömn på grund av medicinska orsaker. Tyngden, trycket och den omslutande effekten ger kroppen en mängd positiva känslor som bidrar till bättre sömnkvalitet.

• Stress • Nedsatt sexlust

• Övervikt • Ångest

man med va kna n

• Sömnproblem • Oro dag- och nattetid

mam rn s ba

•S

Regelbundet bruk av vikttäcket är ett uppskattat hjälpmedel för alla personer som önskar bättre sömn. Särskilt positiva effekter upplevs hos personer med:

er • ätt

s

•D isk

oregelbun den

n öm

med eyn k c jo

Men, också för personer med kognitiva nedsättningar (se exempel nedan) har vikttäcken med stor framgång använts som hjälpmedel de senaste tio åren: • Demens • Anorexi/Bulimi • Autism

Markus Hägglund, Sundsvall: “För mig var en god natts sömn länge att betrakta som en synnerligen sällan förekommande lyxupplevelse. Jag led av en hel del oro p.g.a. utmattningsdepression och blev rekommenderad vikttäcke av min läkare. Redan första kvällen jag använde mitt CURA-täcke sov jag drygt åtta timmar och upplevde en otrolig känsla av lugn och befrielse. Numer är CURAtäcket min livförsäkring”

Beställ ditt

• Aspergers syndrom • ADHD • Psykos

• Psykisk ohälsa • Förvärvad hjärnskada • Neurologiska sjukdomar

Som hjälpmedel för ökad sömnkvalitet är tyngdtäcken närmast att betrakta som en revolution. Därför är alla människor som önskar bättre sömn i målgruppen för CURAs vikttäcke.

BESTÄLL IDAG Specialerbjudande: SPARA 6400:Vikttäcke Normalpris 8500kr

1975kr

från

Jessica Nilsson, Söderhamn: “Vi kvinnor vet hur småbarnsåren sliter på hälsan och inte minst på sömnen. Många vaknätter, stress och oro gjorde att jag sov som en kratta, rent ut sagt. Jag fick aldrig känna mig riktigt pigg. Dagarna blev oändligt långa. En väninna rekommenderade mig att prova ett vikttäcke och på den vägen är det! Idag kan jag inte sova utan mitt CURA-täcke och jag har även köpt täcken till barnen för att de skall sova bättre och orka mer i skolan”

-täcke online: curaofsweden.com eller ring: 010-10 100 24


Investera i dina fötter. För hela kroppens skull. Vi tar emot alla! Du får en personlig coach för att nå dina mål! Vi brinner för medvetna val, ren och sund mat i kombination med träning och återhämtning. Då når vi långsiktiga resultat. Vi hjälper dig att utvecklas. Biggest Change finns för Dig! Vi erbjuder: Mental träning, Livsstilscoachning, Personlig träning och träningsprogram. Målfokuserade näringsprodukter, effektivt och hållba kost och viktminskningsprogram. Hör av dig redan idag! Biggestchange@outlook.com Din kropp är inte konstruerad för att gå på hårda, platta underlag. Därför behöver den hjälp. Gaitline har en sula med helt unik teknologi som balanserar din kroppstyngd korrekt genom foten. 8 av 10 Gaitline-kunder säger att skon reducerar smärta i fötter, knän och rygg. Prova i dag!

Välkommen till Life-butikerna i Sundsvall!

Birsta City, Telefon: 010-543 3135 In: Gallerian, Telefon: 010-543 3134 Storgatan, Telefon: 010-543 3136

Följ oss även på: Biggestchange-investeraidigsjälv

Unik chans för Dig! Vi söker fler egenföretagare/drivna människor som brinner för hälsa på alla plan! Vem är Du? Vad kan Du eller ditt företag tillföra i Biggest Change? Biggest Change är Din digitala plattform inom hälsa/livsstil - en samlingsplats. Hos oss finner du ett team bestående av olika spetskompetenser som samarbetar för att erbjuda våra medlemmar ett så brett utbud som möjligt inom hälsa och livsstil. Vill Du växa tillsammans med oss? Vi ser fram emot att höra från Dig!


Sommarkort på Urban Yoga Njut av yoga hela sommaren för 1.595 kr Köp före 15 maj, så får du börja redan idag.

Sommarkortet gäller 1/6–31/8 www.urbanyoga.nu


Skor för alla behov Vi har skor, för fritid eller arbete, fotriktiga eller för egna inlägg! Välkommen in och prova vårens nyheter! HÄLSOKOST & TERAPEUTER TRYGGHET OCH KOMPETENS

FÖLJ OSS!

facebook.com/Butikvitamin Butikvitamin

Medborgargatan 32 060-15 69 00 butikvitamin.se info@butikvitamin.se


Vår

e

and rb j u d

in n a n BOKA 018 2 31 - / 5 -

en:

20%

rabatt

på brun utan solprodukter

150

kronor

20%

rabatt

rabatt på behandlingar

på vår- och sommarkollektionen från DRY Lake

h c s ä r f r a m Som Trädgårdsgatan 37, Sundsvall Telefon: 060- 15 37 70

♥ Nagelförlängning ♥ Hårförlängning ♥ Ansiktsdjuprengöring inkl. frans & bryn formning, färg.

www.eleganten.se följ oss på sociala medier!

Merdåidaglivning

RELATIONER  KÄRLEK  KARRIÄR  VÄGVAL Shamansk Healing, Healar trauman från tidigare liv

Stresshantering, Mindfulness, Mediyoga

“Många nöjda kunder på distans & på plats”

Christina Strömberg

Ring: 070-336 76 49, www.katonka.se


1010år år 10av av år av kvalitet kvalitet kvalitet och ochoch omtanke omtanke omtanke

På tioPåårtio haråren har klinik På en tio klinik blivit år har blivit fem, en klinik fem, och allt och blivit fler alltfem, fler och allt fler sökersöker sig tillsigPolarkliniken till Polarkliniken söker sig till förPolarkliniken attförförverkliga att förverkliga för att förverkliga drömmen drömmen om förnyelse. om drömmen förnyelse. Detom är Det ett förnyelse. ärförtroende ett förtroende Det är ett förtroende vi vårdar, vi vårdar, tack för tack viattför vårdar, duattväljer du tack väljer oss! för oss! att du väljer oss! AlltidAlltid nära nära dig –dig för Alltid –dig. förnära dig.dig – för dig.


ESTETISKA KLINIKEN utför estetiska och medicinska injektionsbehandlingar med fillers och botox samt icke-kirurgisk behandling med CoolSculpting för att permanent avlägsna envisa fettdepåer. Vi erbjuder också hudförbättrande behandlingar med kemiska peels, Dermapen, medicinsk hudvård och den senaste laserteknologin för kärl. Varmt välkommen till kliniken på Hagavägen 20 i Sundsvall.

Ulrika Iversen, leg sjuksköterska Telefon: 0706-112 000 / estetiskakliniken.com


Äntligen här! Solen är äntligen här, och med den vår nya solserie. Njut av stunderna i solen med Dr Sannas 100% naturliga solskydd för hela familjen.

Effektivt skydd mot UVA och UVB. Helt fri från nanopartiklar och allergener. Dermatologiskt testad och 100% vegansk. ... Med önskan om en välmående sommar!

Dr Sannas solserie lanseras i maj och går att köpa på drsannas.se och i välsorterade hälsokostbutiker. I serien ingår SPF 15, SPF 30 och After Sun.


WHEN TRADITION MEETS SCIENCE

Original Silicea ÅRETS HÅRVÅRDSPRODUKT

När stressen gör oss oroliga, trötta och stör vår sömn… …vänder KSM66 utvecklingen1. Kraften och lugnet kommer tillbaka. DET ÄR VISAT I 18 DUBBELBLINDA, KLINISKA STUDIER. 11 är publicerade och resterande beräknas publiceras under 2018 Förklaringen är att KSM66 ökar kroppens motståndskraft mot stress. Kroppen kan vila och återhämtningen börjar. Det märks på humör, tålamod och ork.

KSM66 är ett kliniskt dokumenterat fullspektrumextrakt av Ashwagandha – använt i årtusenden för att ge kraft, balans och harmoni.

VÄRLDENS MEST CERTIFIERADE VÄXTEXTRAKT Kvalitetsarbetet med produktion, miljö och säkerhet har inneburit att KSM66 är världens mest certifierade kosttillskott.

#1 i Sverige

*

81%

TJOCKARE HÅR*

79%

HUDENS FUKTIGHET*

79%

STARKARE NAGLAR*

VACKERT HÅR, STARKA NAGLAR & FIN HUD Investera i din skönhet och låt det synas på utsidan - allt börjar med att ge hår, hud och naglar rätt näring inifrån. Original Silicea är ett välkänt varumärke baserade på högkoncentrerat, finfördelat kisel, vitaminer och mineraler**. Original Silicea - hemligheten bakom tjockt vackert hår, frisk elastisk hy och starka naglar. Original Silicea finns som kiselgel, kapslar och välsmakande beauty shots. Komplettera gärna med Silicea Vital Shampoo som ger ditt hår styrka, volym och lyster samtidigt som det vårdar, återfuktar och tillför näring. Endast en kapsel/matsked eller dospåse om dagen räcker.

SVERIGES SNABBAST VÄXANDE HÄLSOPRODUKT 2018.

120 KAPSLAR

(RÄCKER 2 MÅNADER)

PRIS 219:(3.65:- PER DAG)

STUDIER OCH MER INFORMATION: WWW.KSM66.SE

Marknadsförs av Octean AB, för mer info ring 010-703 68 00

1. Följande hälsopåståenden är registrerade hos EFSA: KSM66 (fullspektrumextrakt av Ashwagandha) bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork. Dessutom stödjer Ashwagandha mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ samt bidrar till energi, uthållighet och ökad muskelmassa vid träning.

KSM66_ANNONS_SUNDSVALL_122X360.indd 1

2018-03-16 13:17

Livsstilsmagasinet Kropp & Själ  

Tidningsbilaga

Livsstilsmagasinet Kropp & Själ  

Tidningsbilaga

Advertisement