Page 1

DEELNEMERS

INFORMATIE 2014


vanEngelen

communicatie • ontwerp • druk • internet

DE CLINICS WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

2

‘PIJN IS TIJDELIJK, OPGEVEN VOOR ALTIJD!’


Inhoudsopgave WOORD VOORAF

4

ONDERZOEK 2014

6

WOORD VAN JOCHEM

7

BESTUUR EN COMMISSIES SKATE4AIR

8

KLEDING/ MATERIAAL

10

CHECKLIST KLEDING

16

NCFS AAN HET WOORD

18

PROGRAMMA 19 CONTACTGEGEVENS ORGANISATIE

21

UITLEG PROGRAMMA

22

HOOP OP SMEERKAAS ZORGEN

24

TIPS & TRICKS

26

ROUTE EN PLATTEGROND HOTELS

28

INFORMATIE HOTELS

30

ROUTE PARKING CAMPING MULLER

31

PARKEERBEWIJS CAMPING MULLER

32

DANKWOORD 33 SCHAATSEN MET CF

34

DEELNEMERSOVERZICHT 37 HALL OF FAME

47

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

3


WOORD VOORAF WE STAAN AAN DE VOORAVOND VAN DE VIERDE EDITIE VAN SKATE4AIR. EEN EDITIE MET EEN MOOIE GROEP SCHAATSERS EN VRIJWILLIGERS. EEN EDITIE DIE AL OP OUDEJAARSDAG VAN 2013 DE 1 MILJOEN EURO GRENS AAN OPGEHAALDE DONATIES HEEFT GEHAALD.

4


Toen Skate4AIR ontstond in 2011 wist ik direct dat ik erbij wilde zijn. De sfeer, het schaatsen op de Weissensee en de beleving en inspiratie van Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage. Het maakte indruk op me. Skate4AIR heeft mijn jongensdroom (200km schaatsen) waargemaakt en mijn hart gestolen. Namens het bestuur ben ik trots op alle deelnemers die op het ijs de grens opzoeken en met een enorme drive geld inzamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (CF). Er doen dit jaar 10 CF-patiĂŤnten mee aan de tocht. Zij gaan proberen hun grens te verleggen in hun strijd tegen die ziekte CF. Dit maakt deze editie nog meer bijzonder dan het al is. Een groot compliment verdient Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage. Zijn inzet voor Skate4AIR en CF is enorm inspirerend en mooi voor de schaatsers (want wie wil er nu niet met een Olympisch kampioen de baan op), maar is veel meer dan dat. Zijn positivisme en passie bieden steun en hoop aan veel mensen met CF. Jochem, bedankt en ga zo door! De dank van het bestuur gaat uit naar alle donateurs en de zakelijke sponsors van Skate4AIR, waarvan DON Bureau en Anthura ons al meerdere jaren ondersteunen. Namens het bestuur ook een dankwoord aan de dagelijkse organisatie en alle vrijwilligers. Jullie zijn van onschatbare waarde voor dit evenement. Zonder jullie onuitputtelijke energie en inzet hadden we hier niet gestaan. Waar Jochem het evenement uitdraagt, zijn jullie de dragende kracht achter de organisatie. Ik verheug me nu al op de eerste rustpauze bij onze tent!! Er gloort hoop aan de horizon van het CF-onderzoek, maar die horizon is nog ver. Met al onze schaatskilometers komen we daar langzaam maar zeker dichterbij. Dat is schaatsen met Skate4AIR. Ik wens iedereen een fijne tocht. Namens het bestuur van Skate4AIR,

Martijn Oudeman, voorzitter

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

5


Heel veel dank Ook dit jaar gaat de opbrengt van Skate4Air naar een belangrijk wetenschappelijk project. De NCFS heeft besloten zich voluit in te zetten voor het ‘HIT-CF’ programma. Dit onderzoeksprogramma blijkt zeer succesvol en is een voortzetting en uitbreiding van het doel waar de deelnemers van Skate4Air vorig jaar voor hebben geschaatst. Tot nu toe is de behandeling van patiënten met CF gericht op het onderdrukken van symptomen. Mensen met CF krijgen bijvoorbeeld antibiotica wanneer ze longontsteking hebben, of gebruiken iedere dag enzympillen omdat de alvleesklier niet meer werkt. Het ‘HIT-CF’ programma richt zich op het ontwikkelen en toepassen van medicijnen die de ziekte aanpakken op de plaats waar ze ontstaat: in iedere cel van het lichaam. Nieuwe geneesmiddelen zijn er op gericht symptomen niet alleen te onderdrukken, maar vooral ook om ze te voorkomen. In het ‘HIT-CF’ programma werken Nederlandse artsen nauw samen met wetenschappers in enkele top-laboratoria in binnen- en buitenland. Het programma geniet veel belangstelling en wordt internationaal gezien als een zeer belangrijke stap op weg naar de genezing van CF! Heel veel dank dus voor jullie inzet dit jaar.

Prof. Dr. Kors van der Ent, Kinderlongarts te Utrecht in nauwe samenwerking met Prof. Dr. Harm Tiddens, kinderlongarts te Rotterdam

6

‘JE SCHAATST VOOR ALLE KINDEREN MET CF!’


Van Jochem “Afzien en genieten, twee woorden die voor mij nauw verbonden zijn met het schaatsen, zeker na mijn ervaring op de Weissensee. Van het afzien kun je genieten en door te genieten beter afzien. Bij CF patiënten draait het vaak louter om afzien. Daarom vind ik het mooi hen zo te zien genieten op het ijs. Genieters en knokkers zijn het! En voor mij is het dan ook, mede vanwege Lotte, mijn nichtje, niet meer dan logisch om voor hen te knokken. Zoals ik alweer 2 jaar geleden al vertelde heb ik namens Skate4AIR het plezier in het schaatsen weer hervonden. Uiteraard niet meer op het niveau van de topsporter die ik was, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeer waarschijnlijk rijd ik in Oostenrijk, op woensdag de 29e, de wedstrijd over 100 km, het zogeheten Open Nederlands kampioenschap op natuurijs. Op de vrijdag wil ik dan een vlotte tijd over de 200 km rijden. Dan heb ik in de middag alle tijd om jullie daar waar nodig te ondersteunen. Afzien en genieten. Best of both worlds. Maar je zal het voornamelijk zelf moeten doen. Eén goeie tip: als je afziet, denk dan maar waarvoor je het ook al weer doet. Dan ga je vanzelf weer genieten. Heel veel plezier en succes!

Jochem Uytdehaage

Ambassadeur Skate4AIR

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

7


BESTUUR & COMMISSIES

SKATE4AIR 2014

Jochem Uytdehaage

Martijn Oudeman

Charlotte Zantvoort Gerritsen

Philip van Aerssen

Ambassadeur

Penningmeester

8

Voorzitter

Secretaris


Commissieleden: Bas BĂźhrman

Laurent van Dommelen

D-Day

Techniek website

DaniĂŤlle Mouissie

Leonie Kok

D-Day, algemene zaken

Copywriter

Erik Hulzebos

Maurice Walraven

Medische commissie

Fotografie

Govert Ho

Michiel Balemans

Sponsoring

IJsmeester, deelnemersboekje

Harald van Engelen

Myron Walraven

Drukwerk

D-Day, logistieke zaken

Ilse Hellinga

Thijs van Rees

Medische commissie

Deelnemersboekje

Jannes Glas

Tjarrie Wijga

Design en fotografie

Social media

Johanna Vermeulen Algemene zaken

Skate4AIR is opgericht door Arnoud Buizer en Werner Vervaet

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

9


Kleding/materiaal Kleding/materiaal

Het dragen van de juiste kleding is belangrijk om een toertocht met succes te kunnen voltooien. De Weissensee kan er ogenschijnlijk lieflijk uitzien, maar ervaring heeft geleerd dat zij ook meedogenloos kan zijn. Kleding die men draagt op de Weissensee dient aangepast te zijn aan de verschillende weersituaties. Goede kleding die de wind kan breken, vocht afwerend of zelfs waterdicht is, maar wel kan ademen.

Onderkleding

Onderkleding kan het beste worden opgebouwd en gedragen in verschillende lagen. Op de huid een dunne laag die ervoor zorgt dat het zweet wordt afgevoerd. Hierdoor blijft de huid droog. Wanneer de huid droog is, kan deze de warmte beter reguleren en zul je het minder snel koud krijgen. Door de structuur van de eerste laag kleding is er lucht aanwezig. De tweede laag moet ervoor zorgen dat het zweet zo goed mogelijk naar buiten wordt getransporteerd. Hierbij kan het voorkomen dat de stof gedurende korte tijd het zweet een beetje vasthoudt. De volgende lagen zijn vooral bedoeld om het zweet af te voeren, maar misschien nog wel meer om bij de sporter enige warmte te laten vasthouden. Bij kou is het

10


dan ook verstandig om minimaal twee tot drie lagen onderkleding te dragen. Bij niet al te veel kou meerdere dunne lagen en bij extreme kou meerdere dikke lagen onderkleding. Er is veel onderkleding te koop. In diverse materialen. Er is onderkleding van o.a. acryl, polyamide, polyester en polypropyleen. Naast de verschillende materialen is er ook nog een groot onderscheid in de garens zelf, waarbij er grote prijsverschillen zijn. Het gebruik van goede materialen en garens bepaalt de doorvoercapaciteit van de onderkleding. Vaak wordt er nog gedacht dat een katoenen T-shirt goed werkt als eerste laag op het lichaam. Dit is niet het geval. Wel kan katoen gebruikt worden als een tweede of derde laag.

Bovenkleding

De bovenkleding bestaat natuurlijk uit het Skate4AIR schaatspak en –jack, met bijbehorende muts, helm en col. Nog enkele tips: - Een goede sport-/sneeuwbril is onmisbaar, vooral als bescherming van de ogen tegen de kou - Neopreen overschoenen zijn onmisbaar bij kou en/of nat ijs - Draag handschoenen en eventueel onderhandschoenen

Acclimatiseren

De Weissensee ligt op een hoogte van circa 1000 meter. Is sporten op 1000 meter sporten ‘op hoogte’ of niet? Lucht op 1000 meter is schoner en wat ijler dan op zeeniveau. Ademen gaat gemakkelijker vanwege de schonere lucht. Een nadeel is dat er op 1000 meter minder zuurstof in de lucht aanwezig is. Aanpassing op 1000 meter is dan ook zeer gewenst. Een advies is om minimaal één dag te gebruiken voor de aanpassing op deze hoogte. Ga wel het ijs op, maar beter twee keer kort dan één keer lang.

Het advies is: Doe rustig aan in de dagen voorafgaand aan de tocht of wedstrijd. Het lichaam herstelt anders onvoldoende. Kies de juiste (lage) intensiteit indien je nog wilt schaatsen. Ga bij voorkeur niet langer dan 1,5 - 2 uur schaatsen.

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

11


Neem veel rust en verzorg jezelf goed. Neem voldoende koolhydraten op en drink voldoende in de dagen voorafgaand aan de tocht of wedstrijd. Wees matig met alcohol etc. Controleer de kleding en materiaal of deze in orde zijn. Laat het niet op de laatste dag aankomen.

Veiligheid op natuurijs

Hieronder een opsomming van verschillende mogelijkheden voor bescherming.

Hoofd De laatste jaren is de helm zelfs in het wedstrijdpeloton steeds vaker gemeengoed. Na jaren van discussie over wel of niet een helm dragen kwam ‘Smartcap’ met een helm die zeer geschikt is voor schaatsen, omdat hij licht, comfortabel en warm is. Op die manier kan de helm in plaats van een muts worden gedragen. Er worden echter ook speciale mutsen bijgeleverd die precies over de helm passen. Skate4AIR verplicht dit jaar het dragen van de helm tijdens de toer.

Knie-, polsgewrichten en scheenbenen Bij het langebaan- en marathonschaatsen zijn de meest voorkomende ongevallen breuken en snijwonden. Tegen breuken van de pols zou men de polsbeschermers, bekend van het skeeleren, kunnen gebruiken. Tegen de overige breuken lijkt in eerste instantie geen bescherming mogelijk. Ter voorkoming van snijwonden is het zinvol, zeker voor het marathon- en toerschaatsen, de eisen van de ISU voor het schaatsen ten aanzien van de bescherming van de onderste lichaamsdelen over te nemen. De materialen die goede bescherming bieden tegen snijwonden zijn Dyneema en Kevlar. Dyneema is huidvriendelijker en duurzamer dan Kevlar. Beiden zijn even snijvast. De bescherming bestaat uit een paar scheenbeschermers tot lange broeken met een snijvaste stof op de te beschermen plaatsen, zoals knieën bovenbeen en bilpartij. Beschermingsmiddelen zijn verkrijgbaar bij de schaatsspeciaalzaken.

Bescherming van het gezicht Het gezicht kan goed worden beschermd door het in te smeren met watervrije vaseline of een ander watervrij product dat de huid tegen kou beschermt. Als het extreem koud is kan overwogen worden om daarnaast nog een bivakmuts te gebruiken. Vanzelfsprekend is een goede helm en muts met zweetband onontbeerlijk.

12 ‘WINNAARS HEBBEN EEN PLAN, VERLIEZERS EEN EXCUUS!’


Bescherming van de ogen Vanzelfsprekend wil niemand met bevroren ogen van het ijs en wil iedereen tijdens de tocht ook zien waar veilig geschaatst kan worden. Dat een bril de noodzakelijke bescherming biedt is geen nieuws. Maar dan moet je hem wel opdoen en niet op het voorhoofd plaatsen. Heel simpel: een gewone zonnebril is níet voldoende om je ogen te beschermen. Bij niet te lage temperaturen is een goede sportbril wel het minste dat gebruikt moet worden. Wrijf deze bril echter wel altijd in met een product dat het beslaan tegengaat. Of, indien je dat plezieriger vindt, maak gebruik van een bril die lucht laat circuleren waardoor de brillenglazen niet beslaan.  

Bescherming van de tenen

Bevroren tenen, wat is daar aan te doen? Tenen blijven warm door hulpmiddelen te gebruiken. Eén van de tips is om overschoenen te gebruiken die ook aan de onderkant goed afsluiten tegen kou. Verder wordt er bij extreme kou veel gebruik gemaakt van luchtfolie. Dit is plastic met kleine ruimtes die lucht bevatten. Door gebruik te maken van deze folie en goed sluitende overschoenen is de kans op bevroren tenen erg klein.

Eten en Drinken Het is een groot verschil of je voor een snelle tijd rijdt (en dus niet wilt stoppen) of dat je het als een tourtocht aanpakt en zo nu en dan even stopt om te rusten, drinken en eten.   SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

13


Voor de toerrijders geldt het volgende: • Neem eigen specifieke voeding, drankjes mee in een tas, dan ligt dat langs het parcours, bij langskomen kun je stoppen. Uiteraard helpen wij de deelnemers hierbij, het is lastig iets uit je tas halen als je vermoeid bent en bv handschoenen draagt. • Er is voldoende eten en drinken beschikbaar, bananen, mueslirepen, snelle Jelle, cake, warme soep, energiedrank, water, thee, chocomelk. • Er kan ook gekozen worden om een volledige lunch te nuttigen in de tent (borden pasta, friet, ed.) van de AEW bij start/finish. • Er is ook voldoende aanbod (gevarieerd gedurende de dag, zoals broodjes e.d.) vanuit de posten van de AEW.

14


Voor de snelle rijders geldt het volgende: • Zelf verzorgen van specifieke voeding (zoals bv gel van Powerbar). Dit is specifiek en persoonsafhankelijk. • Aanvullende voeding wordt aangereikt bij passage langs de tent (bananen, mueslirepen, snelle Jelle, etc). • Drank wordt aangereikt bij passage langs de tent (energiedrank, water, thee, chocomelk) • Maak je persoonlijke wensen op donderdag bekend bij de organisatie van D-day. Vorig jaar hebben we specifieke rijders eigen (vooraf aangeleverde) pakketjes aangereikt tijdens de tocht, ook dit is mogelijk.

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

15


CHECKLIST KLEDING 16


Onderkleding q Thermoshirt met col q Thermoshirt + windstopper q Thermo onderbroek + windstopper

q Extra warm houdt elementen voor

de edele delen bij extreme kou. (evt. bubbeltjesplastic.)

q Goede skibril (tegen de kou, zon

en sneeuw bij minder goed weer)

q Goede sportbril (tegen de zon

q Thermo lange onderbroek q Thermo bivakmuts

Bovenkleding

q Skate4AIR schaatspak q Skate4AIR schaatsjas q Skate4AIR col q Skate4AIR muts q Handschoenen

q Zonnebrandcrème (tegen de zon

(dikke handschoenen + dunnere handschoenen)

Schaatsen q Goed zittende scherp geslepen

schaatsen (noren)

q Optioneel kluunschaats q Extra veters voor de schaatsen q Schaatsbeschermers

en evt. sneeuw bij mooi weer)

q Vaseline (voor extreem koud weer

voor op het gezicht.) bij goed weer)

Overige In de ochtend vooraf aan de tocht q Warme jas q Warm schoeisel q Herkenbare (Naamlabel) tas waar

eigendommen in bewaard worden

q Hoofdlamp (voor start en eventueel

finish in late middag)

Direct na de tocht

Bij klapschaatsen: laat voor de Weissensee de veren vh klapmechanisme vervangen (om kans op veerbreuk te minimaliseren)

q Warme jas q Warm schoeisel q Droge sokken q Droge bovenkleding q Droge muts q Extra droge handschoenen

Lichaamsbescherming

Algemeen

q Schaatshoezen (deze trek je over

de schaatsschoenen aan)

q Scheenbescherming q Kniebescherming q Heupbescherming

(evt. bubbeltjesplastic)

q Lipvet (tegen kou en zonnig weer)

q Inschrijvingsbewijs q Paspoort q Pinpas/creditcard q Mobiele telefoon + oplader q Verzekeringsbewijs +

verzekering checken

q Medicijnen SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

17


Lieve schaatshelden en schaatsheldinnen, Skate4AIR is inmiddels uitgegroeid tot een heel bijzonder evenement. Bij de NCFS zijn we erg trots dat we al weer voor de vierde keer mee mogen helpen met de organisatie ervan. Het is voor mensen met Cystic Fibrosis (CF), hun ouders en hun omgeving heel erg belangrijk en inspirerend dat je kunt zien: die mensen doen dat allemaal om CF de wereld uit te krijgen. Dat moeten mensen zijn die om ons geven! Dat geeft heel veel moed; moed om iedere keer weer in het dagelijks leven CF een plek te kunnen geven. En het geeft de kracht om door te gaan. Dan kun je niet anders dan heel welgemeend en hartelijk te zeggen: dank jullie wel, helden en heldinnen! Op dit moment is er wat betreft onderzoek naar CF heel veel in beweging. Het Nederlandse onderzoek dat door Skate4AIR wordt gefinancierd, heeft wereldwijd de aandacht getrokken. Hier moeten we dus mee doorgaan! De NCFS monitort al het onderzoek en kijkt heel kritisch naar de meest optimale besteding van de donaties. Het onderzoek richt zich enerzijds op een verbetering van de kwaliteit van leven. Ook is het heel belangrijk om de mensen met CF zo lang mogelijk in een topconditie te houden, zodat ze er klaar voor zijn als het moment van de doorbraak daar is: de weg naar genezing van CF. En dat is waar verreweg het meeste geld naartoe gaat. Ik ben erg trots op alle mensen die gaan schaatsen. Deze solidariteit is ongelofelijk. Ook ben ik erg trots op de mensen, de kinderen zelfs, die zelf CF hebben, soms getransplanteerd zijn en die anderen willen bemoedigen en hun bijdragen willen leveren aan de strijd door mee te schaatsen en zich te laten sponsoren. Juist deze mensen moeten enorm hard werken om de conditie te krijgen die nodig is voor deze tocht. Daar neem ik mijn hoed heel diep voor af. Ik wens alle schaatsers een fijne tocht toe; onder aanvoering van ambassadeur Jochem Uytdehaage moet het heel gaaf worden. Alle donateurs: erg bedankt. Als we zo door gaan, krijgen we CF er wel onder!

Jacquelien Noordhoek Directeur NCFS

18


UITSCHEURBAAR!

PROGRAMMA SKATE4AIR

2014

DINSDAG 28 JANUARI 2014 VANAF 12:00 INCHECKEN IN HOTEL MOGELIJK (ADDITIONEEL BOEKEN) 18:00 – 22:00 MOGELIJKHEID TOT DINEREN IN HOTEL (ADDITIONEEL)

WOENSDAG 29 JANUARI 2014 VANAF 7:00 12:00 VANAF 14:00 18:00 – 22:00

MOGELIJKHEID TOT ONTBIJTEN IN HOTEL (ADDITIONEEL) KPN OPEN NK HEREN (100KM) DEELNAME AMBASSADEUR SKATE4AIR JOCHEM UYTDEHAAGE INCHECKEN EERSTE DEELNEMERS IN HOTEL MOGELIJKHEID TOT DINEREN IN HOTEL

DONDERDAG 30 JANUARI 2014 VANAF 7:00 VANAF 11:00 12:00 – 15:15 13:00 15:30 16:00 19:00

ONTBIJT VERTREK EERSTE DEELNEMERS NAAR WEISSENSEE VOOR VERKENNEN IJS OPHALEN STARTBEWIJS BIJ SKATE4AIR BALIE IN AEW INSCHRIJFTENT OP WEISSENSEE (VERPLICHT) OEFENRONDJE 11 UUR GROEP OP DE WEISSENSEE (IEDEREEN WELKOM) GROEPSFOTO OP HET IJS IN SKATE4AIR KLEDING NABIJ START/FINISH AEW BRIEFING (RIJDERSBIJEENKOMST) IN GROTE TENT VOOR DEELNEMERS (VERPLICHT) GEZAMENLIJK DINER IN HOTEL GLOCKNERHOF.

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

19


PROGRAMMA SKATE4AIR

2014

VRIJDAG 31 JANUARI 2014, D-DAY! 5:00 6:00 7:00 ROND 13:30 19:30 NA DINER VANAF 21:00

OPSTAAN (EN PASTA ONTBIJT) VERTREK WEISSENSEE (PARKEREN EN OPSTAP OP IJS BIJ CAMPING MÜLLER) START ALTERNATIEVE ELFSTEDENTOCHT FINISH EERSTE DEELNEMERS GEZAMENLIJK DINER HOTEL SUNSHINE FEEST IN KEGELBAHN HOTEL SUNSHINE PENDELDIENST TERUG NAAR HOTEL GLOCKNERHOF (OPTIONEEL - ZIE INFOBORD HOTEL) BLARENBAL IN GROTE AEW TENT (OPTIONEEL)

ZATERDAG 1 FEBRUARI 2014 8:00 8:00 – 10:00

20

START KPN GRAND PRIX: ALTERNATIEVE ELFSTEDENTOCHT PROFTEAMS OP WEISSENSEE (OPTIONEEL) ONTBIJT, UITCHECKEN EN AFSCHEID DEELNEMERS


Contactgegevens organisatie Kantoor

085-4014645 (Johanna of Daniëlle)

Vanaf zaterdag 25 januari

Algemeen: D-day organisatie op 31 januari: Contact Hotel Glocknerhof: Contact Hotel Sunshine: Medische zaken: Specifieke vragen m.b.t. tocht:

Johanna Vermeulen Daniëlle Mouissie Myron Walraven Johanna Vermeulen Ilse Hellinga Michiel Balemans

00-31-646751703 00-31-616498150 00-31-613170406 00-31-646751703 00-31-615863375 00-31-651942014

Links/Info

Skate4AIR www.skate4air.nl AEW (organisatie Alternatieve Elfstedentocht Weissensee) www.weissensee.nl Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting www.ncfs.nl Weissensee en omgeving www.weissensee.com/nl www.bergimdrautal.at IJsmeester Norbert Jank www.natureislauf.at

Taxi’s Weissensee

Taxi Striemitzer Johann Tel: 0043-(0)47132260 Taxi Koch Tel: 0043-(0)47132214 Taxi Jank Tel: 0043-47132115

Taxi Greifenburg

Taxi Mayer Sepp (8 persoonsbus) Tel: 0043-(0)6643074781

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

21


Programma uitleg  

Donderdag 30 januari

De donderdag voor de grote tocht staat in het teken van de laatste voorbereidingen. Alle deelnemers dienen zichzelf aan te melden bij de Skate4AIR balie in de inschrijftent van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) langs het kleine meer (ter hoogte van de start/finish). Bij deze Skate4AIR balie ontvang je het startbewijs en de transponder voor de tocht op vrijdag. Er kan de hele dag worden geschaatst om het ijs te verkennen, te wennen aan de hoogte en je uitrusting/kleding te controleren. Op donderdag staat de Skate4AIR tent al langs het parcours met thee en warme chocolademelk. Schaats vooral niet te veel deze dag en zorg dat je lichaam ook genoeg rust krijgt. En houdt er bij het schaatsen rekening mee dat er op het parcours ook wedstrijden plaatsvinden. ‘s Middags (voor exacte tijdstip zie programma) vindt de officiële briefing (zgn. rijdersbijeenkomst) plaats in de grote tent van de AEW. Tijdens de briefing worden alle deelnemers op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken met betrekking tot het parcours, de ijscondities, de verwachte weersomstandigheden en andere algemene zaken. Vlak voor de officiële AEW briefing wordt er op het ijs een groepsfoto gemaakt. Skate4AIR kleding maakt deze foto extra spectaculair, dus zorg dat je in vol ornaat op het ijs staat. Na de briefing vindt er een gezamenlijk diner plaats in Hotel Glocknerhof. Tijdens het diner zijn er verschillende sprekers die de laatste motivatie en tips zullen overbrengen. Het is ongeveer 10 minuten rijden van Hotel Sunshine naar Glocknerhof.

Vrijdag 31 januari

De start van de tocht is om 7 uur ’s ochtends. In de hotels wordt al heel vroeg (pasta) ontbijt geserveerd. Wij zorgen voor voldoende parkeergelegenheid bij Camping Müller, een groot terrein langs het ijs, wat tevens onze opstapplaats is (voor routebeschrijving zie dit boekje). De oever wordt daar verlicht, zodat je ter plekke langs het ijs de schaatsen kunt aandoen. Er is bij Camping Müller begeleiding aanwezig van Skate4AIR om de deelnemers de weg te wijzen.

22 ‘ZIJ DIE HET OPGEVEN WETEN NOOIT HOE DICHT ZE BIJ HUN DOEL WAREN!’


Vanaf deze opstapplek is het ongeveer 1,5 km schaatsen naar start/finish. Houd er rekening mee dat het nog donker is en de temperatuur ver beneden het vriespunt kan liggen. Blijf voor de start zoveel mogelijk in beweging om jezelf warm te houden. Bij deze opstapplek kun je jouw tas aan de Skate4AIR begeleiding overhandigen. Alle tassen worden naar de Skate4AIR tent langs het ijs gebracht, zodat je tijdens de tocht bij jouw persoonlijke bezittingen kunt. Er worden vooraf in het hotel namenlabels uitgedeeld zodat jouw tas goed herkenbaar is. Tassen zonder label nemen wij niet mee. En zorg dat jouw eigen spullen in jouw eigen tas zitten. Tijdens de tocht is er voldoende bevoorrading (eten en drinken) vanuit de AEW bij verschillende posten. En Skate4AIR zorgt voor extra bevoorrading, gezelligheid en aanmoediging. De AEW heeft een uitgebreid medisch begeleidingsteam en zorgt voor de nodige medische assistentie tijdens de tocht. Details met betrekking tot medische zaken worden gecommuniceerd tijdens de AEW briefing op donderdag. Zorg in ieder geval dat je jouw persoonlijke gegevens volledig hebt ingevuld op de achterkant van het startbewijs. Uit ervaring: deze gegevens zijn van wezenlijk belang bij ongevallen! Bij de finish worden de deelnemers ontvangen door de Skate4AIR begeleiding. We zorgen ervoor dat jouw tas daar klaar staat en je de schaatsen kan verruilen voor schoenen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er feestgevierd bij de Skate4AIR tent of binnen in de grote AEW tent. Ook de late finishers verdienen onze support. We roepen dan ook iedereen op om zoveel mogelijk in de buurt van de finish te blijven, zodat we samen deze deelnemers aan kunnen moedigen en zien finishen. Samen uit, samen thuis. Nadat alle deelnemers veilig binnen zijn vindt er een gezamenlijk diner plaats in Hotel Sunshine. Tijdens het diner worden de (sterke) verhalen en belevenissen van de dag met elkaar gedeeld en daarna gaan we feesten in de Kegelbahn in de kelder van Hotel Sunshine.

Voor vragen bel DaniĂŤlle Mouissie (D-day organisatie): 0031-(0)616498150 NB) Zie voor de meest actuele informatie en eventuele wijzigingen in het programma het informatiebord in de beide hotels

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

23


Hoop op smeerk Toen ik als 15 jarig CF ontkennend, spring in ‘t veld- meisje bij mijn huisarts kwam voor een antibioticumkuur, voerde ik met hem het eerste slechtnieuwsgesprek van mijn leven. Je moet weten, ik leefde destijds in een CF- loze wereld; ik nam mijn medicijnen en vernevelde gedecideerd, maar wilde er verder niets over weten. Nooit werd erover gesproken, nooit zou iemand iets zeggen wat er in de verste verte mee te maken zou kunnen hebben. CF was Taboe, zo je wil. Maar mijn huisarts dacht daar anders over. Hij maakte zich zorgen. Hij dacht dat ik mijn realiteit niet onder ogen zag en daardoor in de toekomst wellicht minder therapietrouw zou kunnen worden. Want ja, zo’n beginnende puber… Daarom greep hij, tijdens dat bewuste consult, mijn hoestbui aan om mij eens goed met mijn neus op de feiten te drukken: ‘Je weet toch wel dat CF een hele ernstige ziekte is he’. ‘Nou, als het voor u niet uitmaakt, dan wil ik er niet over praten, dank u’. ‘Ah. Nou, kijk, het zit zo, je gaat natuurlijk vaak naar het ziekenhuis enzo, voor controle bijvoorbeeld, maar weet je… daar is een reden voor…’. ‘Djuna’, hij keek mij indringend aan en zei: ‘Een jongen die ik behandelde voor dezelfde ziekte als jij… hij is pasgeleden gestorven. Hij was nog maar 24 jaar. Dat is de leeftijd waarop je dood kan gaan, Djuna, met jouw ziekte’. En op die dag, right there and then, veranderde mijn leven voorgoed. Nooit heb ik dit aan iemand verteld. 15 jaar was ik, toen ik alleen kwam te staan. Alleen met mijn wetenschap over die

24


rkaas- zorgen jongen wiens naam ik niet kende maar die vanaf dat moment, voor altijd door een magisch touw met mij werd verbonden. Een jongen wiens lot, mijn voorland was. Nooit heb ik er blijk van gegeven dat ik me zorgen maakte om die dag. Dat jaar‌ dat ik 24 zou zijn. Want ik maakte me ook geen zorgen. Ga ik dood? Ok, tot die tijd ga ik er wel wat van maken! Ga ik dood? Dan moet ik zorgen dat ik er vrede mee heb tegen die tijd. Toen verschillende dokters me jaren later, keer op keer vertelden dat ik het zonder nieuwe longen niet ging redden, dat ik naar de IC moest, dat ik misschien nooit wakker zou worden, Was ik niet bang. In mijn hart was ik er goed op voorbereid. Al jarenlang zat die wetenschap als een stukje kauwgom onderaan mijn schoen geplakt; je gaat dood en wees blij met wat je krijgt. Ik voel me soms oud. Ik voel me, alsof ik met leeuwen heb gevochten en de wildste zeeÍn heb bevaren. In loopgraven heb geschuild en landen heb doorkruist. Maar bang, nee, dat niet. Er gloort hoop aan de horizon; CF genezen. Een toekomst die verder gaat dan 24 jaar, voor mijzelf en de generatie die nu wordt geboren met CF. Dat hoop ik; dat mensen met CF gewone zorgen hebben, over de smeerkaas die op is of over de trein die niet rijdt, in plaats van of er een morgen komt.

Djuna Maes SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

25


TIPS & TRICKS Tips 200/100 km schaatsen Gewoon lekker schaatsen!

Dat is de stelregel. Dat klinkt simpel en is het ook. Zolang je deze stelregel niet vergeet haal je het. Als je het met deze stelregel niet haalt dan ben je eenvoudigweg nog niet goed genoeg om 200 km te schaatsen. Dat is niet erg. Vandaar dat deze regel ook geldt voor schaatsers die een andere afstand rijden.

Gedetailleerder. Wat wordt bedoeld met lekker schaatsen?

De eerste 75 km mag je niet moe worden. Gebeurt dat wel dan schaats je te snel. Moe word je toch wel die dag. Dat mag gebeuren na die 75 km en moet geleidelijk gaan. De tweede 75 km zullen dan ook het zwaarst zijn. Daarna ga je aftellen en daardoor minder afzien. Je kunt dan ook in gedachte houden dat je het een aantal uren zwaar hebt. En daarop kun je trainen.

Concentratie

Vanwege de scheuren, die er in meer of mindere mate altijd zullen zijn, moet je voortdurend opletten. Dit vereist dus langdurige concentratie. Een tocht lang gezellig met elkaar kletsen is prima, maar je zult vaker op je snuit liggen. En valpartijen behelzen risico’s en kosten kracht.

Rijden in een groep

Rijden in een groep is aan te raden. Je kunt kopwerk wisselen en lekker in de luwte rijden. Op zware momenten kan het een gevoel van steun geven, zeker indien je een aantal mensen uit de groep kent. Het rijden in een groep kan zich echter ook tegen je keren indien je de verkeerde keuze maakt. Je kunt in de luwte verdacht hard rijden en

26 ‘GAAT HET NIET ZOALS HET MOET, DAN MOET HET MAAR ZOALS HET GAAT!’


je daarmee over de kop rijden. De groep bepaalt immers het tempo. Het beste is dan ook een groep te kiezen waarvan je merkt dat jij mede het tempo kan bepalen. Dan kun je immers gewoon lekker schaatsen. Ga er niet vanuit dat de groep wacht als je valt. Als je echter redelijk vooraan in de groep zit krabbel je op als de laatsten voorbij rijden en heb je de groep zo weer te pakken. Het rijden in een groep vereist een goede flexibele techniek, omdat je in een groep wat minder zicht hebt op de scheuren.

Rusten

Als je besluit even te stoppen om uit te rusten, doe dat niet te lang. Zeker naarmate de afstand vordert leidt het tot stijfheid, waardoor het lang kan duren voordat je je slag weer te pakken hebt . Als je in een groep zit, de groep wacht niet. Die ben je dus kwijt.

Tijd

Let niet teveel op de tijd, zeker niet in het begin. Dit geldt met name voor rijders die, hoe goed ze ook zijn, voor het eerst 200 km rijden. Als je lekker in je slag zit en je houdt je aan de stelregel, rijd je je beste tijd. Je bent dan immers in staat om vlak te rijden hetgeen op zo’n lange afstand tot de beste eindtijd zal leiden. IJsmeester Skate4AIR MB

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

27


Route + plattegrond

28


SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

29


Informatie Hotels We zitten verdeeld over twee hotels, namelijk het Glocknerhof en het Ferienhotel Sunshine. Deze hotels liggen op vijf minuten rijden en ±30 minuten loop afstand van elkaar in Berg im Drautal. Beide hotels liggen op ongeveer 15 kilometer en circa 20 minuten rijden van de Weissensee.

Faciliteiten Glocknerhof Lounge met openhaard Wellness ruimte Binnenzwembad Kegelbaan

Contactgegevens

Glocknerhof 17-Kräuterweg 43 A-9771 Berg im Drautal Email: Hotel@Glocknerhof.at Telefoon: 0043-(0)47127210 Website: www.glocknerhof.at

Faciliteiten Ferienhotel Sunshine Lounge met openhaard Bowlingbaan Wellness ruimte Finse Sauna Rooms stoombad Solarium (‘zonneterras’)

Contactgegevens

Ferienhotel Sunshine Berg im Drautal 100 A-9771 Berg im Drautal Email: info@hotel-sunshine.at Telefoon: 0043-(0)4712703 Website: www.hotel-sunshine.at

30


Route Camping Müller P

Routebeschrijving naar Camping Müller (parking – opstap ijs) Hotel Glocknerhof / Hotel Sunshine Berg im Drautal, Oostenrijk 1. Vertrek in westelijke richting naar De Weissensee. B100 2. Sla rechtsaf de WeißenseeStr.op. B87 3. Weg vervolgen op de B87 naar Techendorfer Landesstr. Ga bij kreuzberg verder op de L7 5. Sla voor het begin van de Weissensee rechtsaf naar de Oberdorf (volg ook de instructies van de Skate4AIR begeleiders) 6. Houd links aan op de splitsing, hier kunt u parkeren op aanwijzing van de organisatie

Camping Müller – Oberdorf 22 A- 9762 Weissensee, Oostenrijk

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

31


P

Scheur deze parkeerkaart uit en plaats deze op uw dashboard

Camping M端ller

2014


Grote dank gaat uit naar: Ambassadeur:

Jochem Uytdehaage

Design en Website:

Jannes Glas Laurent van Dommelen

Kantoor / Algemene zaken:

Daniëlle Mouissie Johanna Vermeulen Myron Walraven

Sponsorcommissie: Govert Ho

Finance:

Fotografie:

Jannes Glas Maurice Walraven

NCFS:

Jacquelien Noordhoek Jacinta Nouwens Johanna Vermeulen Lidian Klabbers

AEW (Alternatieve Elfstedentocht Weissensee) Alle schaatsleraren van de clinics

Michiel Balemans Leonie Kok – Tiddens Tjarrie Wijga Thijs van Rees

Niels Veenman en alle schaatsers van het Team Haven Amsterdams /SKITS Skate4AIR C rijders Duosport Daniëlle Leijen Paulien van Deutekom Birgit Witte

Drukwerk:

En verder:

Charlotte Zandvoort

Communicatie:

Harald van Engelen

Medische commissie: Ilse Hellinga Erik Hulzebos

AV-commissie D-Day-commissie: Daniëlle Mouissie Barbara Heijkamp Myron Walraven Tjarrie Wijga Will van der Schuur Bas Bührmann

Arnoud Buizer Werner Vervaet Rolf Exalto Corinne Kooper Marten Smorenburg Martijn Oudeman Philip van Aerssen Prof. Dr. C.K. van der Ent Jeffrey Beekman De Skeeve Skaes De Jaap Eden Baan Amsterdam Thialf - Heerenveen Vechtsebanen – Utrecht Flevonice – Biddinghuizen TIG Sports

KNSB

En onze sponsoren/ suppliers:

Albert Heijn Blaricum Anthura Barts Camunit Craftwear De Bioderij - Jan Pannenkoeken D.O.N. Bureau b.v. Forte Sportswear Forest Friesland Campina /Chocomel Gatorade Grondwerk PM Hanos Apeldoorn Hunter Douglas / Limelight Jos Veldboer Koel- en Vrieshuis Koops Furness MBV Meesterbakkers Nestlé Powerbar Sigma Sport Benelux Smokin’Barrel Sportconfex Studio Sugarfree Unox / Unilever United Biscuits Van Engelen Drukwerk Viking

Hulp bij clinics:

Lieke, Romy en O’Brian Denise Jonker Marleen Verton Femke van der Weij Leontien Schoon

Als wij nog iemand vergeten zijn, onze excuses hiervoor SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

33


SCHAATSEN MET CF Myrthe, 26 jaar

Op 31 januari a.s. is het dan zover; 100 KM schaatsen voor een waanzinnig doel. Gelukkig gaat het - ondanks mijn CF - goed met me. Dit heb ik te danken aan alle nieuwe medicatie en onderzoeken van de afgelopen jaren, waar ik nu zelf gelukkig ook mijn steentje aan bij kan dragen, iets waar ik ontzettend blij mee ben. Iedereen heel veel succes gewenst!

Hajon, 41 jaar

Een uitdaging... om voor te trainen... dat wil ik elke keer weer. Om voor te trainen, conditie opbouwen, fitter worden, sterker te zijn dan mijn CF. Dat is wat ik wil verslaan, daarvan wil ik winnen!

Marieke, 26 jaar

Dit jaar doe ik weer mee aan Skate4Air omdat het vorig jaar een geweldige, sportieve en heel bijzondere ervaring is geweest. De saamhorigheid tijdens de dagen in Oostenrijk en de sfeer in heel het project waren geweldig om mee te mogen maken. Het uiteindelijke doel om zoveel mogelijk geld op te halen zodat CF genezen kan worden is natuurlijk ook een grote motivatie voor me. Met mijn team “The Air Team� doen we er alles aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarnaast sport ik heel erg graag en is het een leuke uitdaging.

34


Johan van Dam, 33 jaar

Ik schaats mee met Skate4AIR, omdat het voor mij nu mogelijk is. Een jaar of 5 geleden kon ik nauwelijks 5 minuten achtereen lopen. Nu ben ik hard aan het trainen om 100 km te schaatsen, wat een wonder! Uiteraard wil ik ook graag veel geld ophalen voor onderzoek naar CF.

Rianne, 11 jaar en Niels, 8 jaar

Wij schaatsen al voor de derde keer mee omdat Skate4AIR een super goed doel is. Meedoen is leuk en gezellig en stoer en gaaf en bijzonder! School is hartstikke leuk, maar toch is het ook wel heel leuk dat het onder schooltijd is.

Martijn, 39 jaar

Door Skate4AIR kon ik na mijn longtransplantatie alsnog mijn jongensdroom – het schaatsen van een elfstedentocht - laten uitkomen. Een overwinning op mezelf en op mijn ziekte. Ik wil ermee hoop en vertrouwen geven aan alle patiÍnten die nu opgroeien met CF, omdat hoop en vertrouwen in jezelf houden zo belangrijk is. Nu ga ik verder met Skate4AIR voor het waarmaken van mijn echte droom: het echt genezen van CF.

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

35


SCHAATSEN MET CF Djuna, 26 jaar

Al sinds het bestaan van Skate4Air wil ik meedoen, maar altijd was ik, door CF, te ziek. Nu, met nieuwe longen en meer lucht dan ooit te voren, gaan we het aan; samen met mijn moeder de tocht volbrengen als overwinning op CF. Een celebration of life met hoop voor de toekomst: CF genezen.

Marcia Navest, 32 jaar

Ik doe mee met Skate4Air om te laten zien dat je ook met CF en Donorlongen nog alles kunt bereiken als je er voor gaat. En ik wil zorgen dat er genoeg geld komt om deze ziekte te stoppen, want ik weet als geen ander wat voor ellende CF met zich mee brengt en dat wil ik de toekomstige CF-ers besparen.

Marcia Simpson, 28 jaar

Ondanks dat ik CF heb, beschik ik gelukkig over een goede conditie en longcapaciteit. Dit wil ik dan ook graag inzetten voor zoiets moois als Skate4Air. Want dat het bijzonder is dat mijn conditie dit toelaat, realiseer ik me maar al te goed. Helaas doet CF nog teveel mensen de das om en is het dus hoogste tijd voor een baanbrekend medicijn! Uiteraard hoop ik hier zelf nog van te profiteren. Tot die tijd probeer ik al schaatsend mijn conditie op peil te houden.

36


DE DEELNEMERS (VOOR ONDERLING CONTACT: VRAAG DE ORGANISATIE NAAR BETREFFENDE TELEFOONNUMMERS EN E-MAIL ADRESSEN)

Ale Riedstra

Haren

Bart Leeflang De Bilt

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Allard Meine Jansen

Bart-Willem ten Cate

Amsterdam

Oosterbeek

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Anne Karssen

Bauke Faber

Etten-Leur

Amsterdam

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Annelies Oudeman

Berend Diekerhof

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Arjan Roodenrijs

Carola Zwager

Gaat voor de 150 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Rotterdam

Wateringen

Loenen

Voorburg

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

37


Caroline Lindner

Djuna Maes

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 50 kilometer.

Caspar Vlaar

Don Bezemer

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Casper Mouissie

Eefje Varossieau

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Charly Hendriks

Emily Spijker

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Daan Heineke

Eric Zieltjes

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

David van IJzendoorn

Etta van der Aa

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Dirk Kunenborg

Evert Hol

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

De Bilt

Leidschendam

Uitgeest

Nieuwegein

Zutphen

Leiden

Dorst

38

Etten-Leur

Bergen op Zoom

Eindhoven

Halsteren

Well

Joppe

Meteren


Ferd Quik

Hajon Westerveld

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Frank van der Krogt

Hans Berg

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Geert Kloppenburg

Hans Janssens

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Gerard Buizer

Hans van Lint

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Gerard Dorrepaal

Harald van Engelen

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Gijs Heineke

Harry Bloemberg

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Guus Olijerhoek Peize

Ine van de Laar - Leijnse team BigHand

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Bergen op Zoom

Wateringen

Haarlem

Creil

Blaricum

Amsterdam

Ulft

Breda

Bavel

Assen

Waalwijk

Assen

Waalre

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

39


Jacco van Belzen

Jan Verwiel

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Jaap Starkenburg

Jef Schoon

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Jaap-Willem Kleijwegt

Jeroen Blankendaal

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Jacqueline van den Hout

Jessica Jonker

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Jan Dankers

Jimmy Fock

Boxtel

Muiderberg

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Jan Jonker

Jochem Sauer

Naarden

Voorburg

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Jan Kluytmans

Jochem Uytdehaage

Ulvenhout

Blaricum

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Krabbendijke

Heeten

Amsterdam

Delft

40

Breda

Bloemendaal

Utrecht

Amsterdam


Johan van Dam

Juul Leijnse

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Johannes Zandvoort

Karel Varossieau

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

John de Wit

Karin Terhurne

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Joke Verrij Kranenburg

Kees Hooft

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Joris Volker

Koen Heijdra

Gaat voor de 150 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

JosĂŠ Weel

Laurentine Jonker

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Just Hamming

Laurine Keulemans

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Alblasserdam

Amsterdam

Krommenie

Hilversum

Halsteren

Hillegom

Halsteren

Waalre

Halsteren

Peize

Amsterdam

Zeist

Amsterdam

Amsterdam

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

41


Linda van Schilt

Marcia Simpson

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Lisa Schutter

Marco Vreugdenhil

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Luigi Dorigoni

Marian Bakermans

Gaat voor de 50 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Luuk Feenstra

Marieke van Broekhoven

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Maaike Boomstra

Mariet Grootenboer

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Marcel Dubbeldam Team Measuremail

Mariette Jonker

Gaat voor de 150 kilometer.

Gaat voor de 150 kilometer.

Marcia Navest

Marit van Oirschot

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Lepelstraat

Amsterdam

Capelle aan den IJssel

Haren

Rotterdam

Numansdorp

De Kwakel

42

Leiden

Rotterdam

Leiden

Halsteren

Culemborg

Amsterdam

de Bilt


ven

Goes

Martje van Breda Vriesman-Ledeboer

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Marjolein van Loenhout

Amsterdam

Marjolijn van Dam Gommers

Maurits Swellengrebel

Gaat voor de 100 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Mark Weijers

Milah Wouters

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Marloes Terhurne

Myrthe Hogendoorn

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Marten Smorenburg

Nancy Dankers

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Martijn Oudeman

Natascha Dorigoni

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 50 kilometer.

Martin Wever

Niels Olijerhoek

Alblasserdam

Ulft

Zwolle

Breda

Rotterdam

Den Haag

Amsterdam

Amsterdam

Boxtel

Capelle aan den IJssel

Lelystad

Peize

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

43


Nienke Kronemeijer

Petra Beerda

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Onno Quik

Philip van Aerssen

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Paul Van der Helm

Pim Nederpel

Gaat voor de 150 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Paul Zwinkels

RenĂŠ Schuurman

Gaat voor de 150 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Peter Molendijk

Rene van Broekhoven

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Peter Klijn

Rianne Olijerhoek

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Peter van Stralen

Rick Hol

Gaat voor de 150 kilometer.

Gaat voor de 150 kilometer.

De Bilt

Halsteren

‘s-Gravenzande

Honselersdijk

Alblasserdam

Diemen

Soest

44

IJlst

Abcoude

Amsterdam

Dedemsvaart

Halsteren

Peize

Meteren


n

Rien van IJzendoorn

Rutger Beekhuis

Leiden

Amsterdam

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Robert Capel

Sanne Quik

Den Haag

Rotterdam

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 100 kilometer.

Roel Zijlstra

Sharda Johannisse ten Wolde

Huizen

Gaat voor de 200 kilometer.

Haarlem

Gaat voor de 200 kilometer.

RogĂŠr Peters

Steven Sleeswijk Visser

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Ron Smit

Tom de Beer

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Ronald Dubbeldam Team Measuremail

Ton Dorrepaal

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

Wijchen

Naaldwijk

Dordrecht

Ronald Verdult

Den Haag

Amsterdam

Bodegraven

Wiebe Derksen

Hoogerheide

Amsterdam

Gaat voor de 200 kilometer.

Gaat voor de 200 kilometer.

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

45


Willemijn Broos Halsteren

Gaat voor de 100 kilometer.

Wouter Walta Amsterdam

Gaat voor de 200 kilometer.

Yvonne van Leeuwen Nootdorp

Gaat voor de 200 kilometer.

Arnout Rutteman Zoetermeer

Gaat voor de 200 kilometer.

Albertine Verhorstvan Aerssen Haarlem

Gaat voor de 200 kilometer.

Barend Knoll Naaldwijk

Gaat voor de 200 kilometer.

46 ‘JE KAN DRIE KEER VALLEN, ZOLANG JE MAAR VIER KEER OPSTAAT!’


Heren 1 JOCHEM UYTDEHAAGE

7.01.11

2 PHILIP VAN AERSSEN

7.01.22

3 WERNER VERVAET

7.03.34

4 KEES HOOFT

7.06.03

5 ROGIER WOUTERS

7.19.36

6 JAN MAERTEN SMIT

7.19.41

7 RUTGER BEEKHUIS

7.19.43

8 ARNOUD BUIZER

7.22.54

9 FREEK DAAMS

7.23.43

10 MICHIEL BALEMANS

7.29.39

Dames 1 SANDRA KONISSER

7.40.21

2 PAULIEN VAN DEUTEKOM

7.43.35

3 KARIN TERHÜRNE

8.03.46

4 SUZANNE MULDER

8.23.53

5 SABINE VAN WERMESKERKEN

8.25.01

6 HANNEKE ELEVELD

8.25.58

7 EVA FROGER

8.26.38

8 CAROLIEN SLUIMERS

8.41.48

9 MERLIJN FOCK-KOLDENHOF

8.49.00

10 ANGELA BRANDSMA

8.54.53

DE ECHTE HALL OF FAME, DE GROOTVERDIENERS VAN 2013 1 MARIEKE VAN BROEKHOVEN €

23.401,-

2 FRANK VAN DER KROGT €

19.860,-

3 JOCHEM UYTDEHAAGE €

15.040,-

4 ARNOUD BUIZER €

14.577,-

5 JYTTE STOLZE €

12.897,-

SKATE4AIRDEELNEMERSBOEKJE

47


“WITHOUT PAIN, HOW COULD WE KNOW JOY?’ THIS IS AN OLD ARGUMENT IN THE FIELD OF THINKING ABOUT SUFFERING AND ITS STUPIDITY AND LACK OF SOPHISTICATION COULD BE PLUMBED FOR CENTURIES BUT SUFFICE IT TO SAY THAT THE EXISTENCE OF BROCCOLI DOES NOT, IN ANY WAY, AFFECT THE TASTE OF CHOCOLATE.” (JOHN GREEN, THE FAULT IN OUR STARS). CF LAAT ONS EXTRA GENIETEN VAN HET LEVEN; LAAT ONS ERUIT HALEN WAT ER IN ZIT, OPTIMAAL ALLES BELEVEN. TOCH ZOU IK WILLEN DAT CF NIET MEER BESTOND. WE HEBBEN CF NIET NODIG OM TE WETEN HOE MOOI HET LEVEN IS, HOE FIJN HET IS OM NORMAAL TE KUNNEN ADEMEN. WIJ HEBBEN GEEN BROCCOLI NODIG, LAAT DE TIJD VAN CHOCOLADE MAAR SNEL AANBREKEN; GENEZING VAN CF, HOE MOOI ZOU DAT ZIJN.

Groet, a Djun

Skate4air deelnemersboekje 2014  

In het deelnemersboekje vind je alles wat je moet weten om goed aan de start te verschijnen van de Alternatieve Elfstedentocht op 31 januari...

Skate4air deelnemersboekje 2014  

In het deelnemersboekje vind je alles wat je moet weten om goed aan de start te verschijnen van de Alternatieve Elfstedentocht op 31 januari...

Advertisement