Page 1


Kontakt Namn Johan Karlsson Födelsedatum 1985-09-13 Adress Brushanegatan 8C, 41261 Göteborg E-post karjohan@student.chalmers.se Telefon 073-7771741 Hemsida issuu.com/johan.dv.karlsson

Arbete Sommaren 2013 Skanska teknik, Göteborg - CAD-projektering av vägbro längs nya E6 Jag fick chansen att komplettera mina tidigare erarenheter av husbyggnad med en sommar på Skanska tekniks broavdelning. Det gav en värdefull inblick i den andra stora delen av konstruktörsyrket. Jag tyckte mycket bra om att jobba med broar och känner att jag gärna vill jobba med båda diciplinerna under karriären.

Hösten 2012 Arqas, Valparaíso, Chile - Arkitektpraktik med CAD-ritning och kundmöten Innan val av masterprogram och därmed examen ville jag testa att arbeta även som arkitekt. På grund av mitt stora intresse för Latinamerika valde jag att göra en praktikperiod i Chile som förutom en god inblick i yrket gav mig en omfattande bild av samhället.

Sommaren 2012 Kalmar motor, Kalmar - CAD-ritare av flygplanstruckar Att få en inblick i mekanisk ingenjörskonst lärde mig mycket som jag tror att jag kommer att ha nytta av framöver i byggsektorn.

Våren 2012 Chalmers, Göteborg - Lärarassistent i kurser i strukturmekanik och konstruktionslära Att lära ut två av mina favoritämnen till andra studenter hjälpte mig att befästa min kunskap i ämnena samt att utveckla min förmåga att lära ut.

Sommaren 2011 Skanska teknik, Göteborg - CAD-projektering av kontorshus Jag jobbade i ett team med projektering av ett kontorshus i Göteborg. Det var mycket lärorikt att få vara med i de olika momenten, och jag fick en bred bild av verksamheten. Jag fick också en inblick i BIM och miljöcertifiering. Min huvudsakliga uppgift var att göra ritningar i Revit, exempelvis armeringsspecifikationer och ståldetaljer.

Sommaren 2010 NCC construction, Kalmar - Praktikant under nybyggnation av fotbollsarena Som praktikant i produtionen fick jag en första, mycket berikande inblick i byggbranschen. Mina arbetsuppgifter var främst inom utsättning, arbetsledning och administation. Erfarenheten har fungerat som en viktig bas att fortsätta bygga kunskap på.

Januari 2007 - Augusti 2008 Netonnet, Borås - Inköpare på prispressande hemelektronikkedja Jag fick efter att ha anställts som butiksbiträde under uppbyggnaden av Netonnets butik i Göteborg snart chansen att bli assistent på inköpsavdelningen i Borås. Inom kort fick jag ta över ett eget produktområde som central inköpare. Här var jag ansvarig för sortiment och löpande inköp, mycket inblandning i marknadsföring samt leverantörsförhandlingar.


Tidigare jobb Condeco, Göteborg - Cafébiträde på Göteborgsbaserad cafékedja Flav’s bar, Fuengirola, Spanien - Bartender och servitör på cocktailbar Megafon, Fuengirola, Spanien - Telemarketingförsäljare mot nordiska marknaden The Millers Well, London, UK - Bartender på engelsk pub Pret-a-Manger, London, UK - Kassör, barista och kallskänk på coffeeshop Rasta, Kalmar - Diskare, kassör, kallskänk, nattportier och butiksbiträde SDR svensk direktreklam - Reklamutdelning Kalmar kommun - Praktikplats hos kommunens parkförvaltning MotorTema - Extrajobb på min fars motorcykelbutik

Utbildning Structural engineering and building technology 90 hp, Chalmers, Göteborg - Master Efter kandidatexamen från Arkitektur och teknik valde jag att fortsätta med konstruktionsinriktat masterprogram för att nå civilingenjörsexamen. Masterprogram i strukturer, grunder och material 30 hp, UPM, Madrid - Erasmusutbyte Utbytestermin på det tekniska universitetet i Madrid. Valet föll på denna skola för dess goda rykte samt att jag ville fortsätta att utveckla mina spanskkunskaper. Arkitektur och Teknik 180 hp, Chalmers, Göteborg - Arkitekt- och civilingenjörsprogram Denna utbildning mynnar ut i examen som arkitekt, civilingenjör, eller både och. Under de första tre åren varvas klassiska ingenjörskurser med arkitekturprojekt och workshops. Här läser vi med både Väg- och vattenbyggnad och arkitektprogrammet. De sista två, eller i fallet dubbel examen tre åren av utbildningen består av ett masterprogram. Här ansluter vi till ett av antingen Väg- och vatten, eller arkitekturinstitutionens masterprogram. Programmering med C# 7,5 hp, Malmö högskola - Introduktionskurs i objektorienterad C# Programmering med Matlab 7,5 hp, Göteborgs universitet - Fördjupning i Matlab Företagsekonomi - organisationsteori och marknadsföring 15 hp, Högskolan i Kalmar Handelsrätt 15 hp, Högskolan i Kalmar - Grundläggande juridikkurs Aktiekunskap 7,5 hp, Högskolan i Kalmar - Värdepapperslära Praktisk tyska 7,5 hp, Göteborgs universitet - Påbyggnad på gymnasietyskan Sjökaptensprogrammet (avbrutet), Chalmers, Göteborg - Yrkesutbildning till sjökapten

Färdigheter Språk Jag är mycket intresserad av samhället, dess olika kulturer och språk. Jag har både arbetat, studerat och rest i stora delar av världen. Jag talar förutom svenska även flytande engelska och spanska, samt viss tyska och franska Datorkunskap Under min tid på Chalmers har datorn hela tiden varit i centrum, förutom obligatorium har jag dessutom tagit två extrakurser i programmering. Vid sidan av skolan har jag också jobbat med datorprogram under praktik. De program jag känner mig bekväm med är: AutoCAD, Revit, Inventor, Rhinoceros (med Vray och Grasshopper), ArchiCAD, SketchUp, InDesign, Photoshop, Illustrator, Word, Excel och Powerpoint. Jag har stor vana av programmering i Matlab, samt kunskap i C och Processing (Java). Övrigt Körkort för bil och motorcykel. Sektreterare två år inom arkitektursektionens idrottsförening, A-laget. Medlem i Johannebergs odlarförening.

CV  

CV beskrivande min arbetserfarenhet och utbildning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you