Page 1

Black Redder februari 2010


Black Redder februari 2010

Redactioneel

Inhoud

6

DBSV’ers op TV

19

24 uur van DBSV

30

BvA 2010

Al weer zo snel na de vorige Black

Een bonte schare DBSV’ers vond zijn of haar weg richting de beeldbuis de afgelopen jaren. Een overzicht!

Redder heeft de kersverse Black Redder redactie al weer een clubblad voor jullie afgeleverd. Met o.a. schrijftalenten Robbert Kösters, nieuwkomer Lara en gouwe ouwe Joni in de gelederen staat deze redactie garant voor veel leesplezier in de nog koude en natte eerste weken van het nieuwe jaar.

Het ledenweekend van minuut tot minuut

Hoewel Joni alleen in de redactie ging om te voorkomen dat er nare dingen over haar werden gezegd, is dit wederom niet helemaal gelukt. Genoeg te lachen dus over de wisseltrofee, o.a. in ons stuk over ‘de 24 uur van’ het ledenweekend. Een andere activiteit die aandacht verdiend is het Berry van

Het Berry van Aerle toernooi door de ogen van het winnende DBSV 2

Aerle toernooi. ‘Winnaar’ Robert de Wit schrijft over de ervaringen van het DBSV 2 team. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de geweldige prestatie van Willem Roest in de EO quiz ‘That’s the Question’.

En verder... 4

de activiteitencommissie

5

De bitch van... Tijmen

10

Wist u dat...?

12

De hel van ‘09

18

Het weekendje

vaste rubrieken ‘de bitch van’, de

23

B.A.R.T. 2010

’Robbie Robbie moppentrommel’ en ‘de clubpsycholoog’

24

Rocco; spion of landverrader?

25

Lekker puzzelen

25

Pareltjes

26

Rangen en standen

27

Lara stelt zich voor

30

Robert’s moppentrommel

31

Beste clubpsycholoog

Voor de gelegenheid dook de redactie in de Hilversumse archieven en vond nog meer DBSV’ers die ooit met hun hoofd op tv verschenen. Verder vind je in deze Black Redder natuurlijk onze

Robbert, Robert, Lara, Joni en Joep wensen jullie in ieder geval veel leesplezier! Black Redder Redactie 2


Black Redder februari 2010

Van de voorzitter Beste DBSV’ers, We schrijven maandag 1 februari. Voldaan maar nog steeds moe van het ledenweekend begin ik aan dit stuk. Jullie zijn gewend dat de voorzitter het schrijft. Daarom heet het ook van de voorzitter, maar Joep vertrekt binnenkort naar Vancouver om Sven kramer zijn prostaat te masseren. Het logische vervolg is dus dat ik de komende maand de club mag leiden. Bij wijze van introductie schrijf ik dit stuk. De eerst seizoenshelft zit er inmiddels op, met vele positieve resultaten. We mogen trots zijn op het eerste dat de aansluiting bovenaan weer heeft gevonden en op het dames futsal dat heel netjes tweede staat met een nieuw team. Laten we hopen dat er nog minimaal één kampioenschap gevierd mag gaan worden. Naast de prestaties op het veld hebben we ook nog het één en ander op andere plekken bereikt. De kroegentocht en het Berry van Aerle zijn gehouden met een recordaantal deelnemers van respectievelijk 50 en 70 deelnemers. Sinterklaas is langs geweest en het tweede ledenweekend was een succes. De oud-club is verder opgezet en je kunt nu vriend van DBSV worden! Wat kunnen jullie nog verwachten in 2010? Ik voorspel dat Aart zijn vijftigste gele kaart zal gaan pakken voor DBSV, dat de DBSV Dames niet gaan degraderen en dat het eerste bovenin blijft meedraaien. Verder zullen we nog een cantus houden, gaan we de Versuz onveilig maken en zal er hier en daar nog wel een barbecue worden aangestoken. Ik kijk er naar uit! Groet, Robert de Wit Vice-voorzitter Loco-voorzitter

3


Black Redder februari 2010

De Activiteitencommissie Heel veel nieuwe leden, dus tijd voor een nieuwe commissie! We zijn natuurlijk niet alleen een voetbalvereniging, maar ook een echte studentenvereniging. Veel leuke activiteiten kunnen dus niet ontbreken! Een fantastisch ledenweekend neerzetten is natuurlijk 1 van onze hoofddoelen, maar ook simpelweg veel mensen gezellig de kantine in krijgen om nog een biertje te drinken. In de kantine wordt ook af en toe goed uitgepakt met bijvoorbeeld een Sinterklaas of een datingshow en wie weet wat de teams nog meer in petto hebben. Verder hebben we regelmatig borrels in de Dikke Dragonder en de Naovenant. Ook de kroegentocht, het Berry van Aerle toernooi, de Versuz, lasergamen, bowlen etc. zijn activiteiten die onmisbaar zijn tijdens een DBSV-seizoen. Ons motto: hoe meer, hoe beter!

Wie maken de activiteitencommissie? Wat is nog niet gezegd over Joni/Boni in de Black Redder? Deze doldwaze meid heeft vaak genoeg in de Black Redder gestaan. Door haar connecties binnen DBSV en haar ervaring met alle activiteiten is ze een grote aanwinst voor de commissie die zij nu zelfs leidt. Degene die alles weet en alles al wel een keer georganiseerd heeft. Er zat dus niks anders op dan hem geen voorzitter meer te laten zijn, zodat ie zn mond eens zou Nieuw lid bij de dames. Met haar enthousiasme en positiviteit een goede en gezellige toevoeging aan de commissie.

The german of the couple, the reason why we all english speaken. This goes us well, as you can see. Always a nice little smile on his face.

Die lange rooie, nee niet Niels, die andere! Zijn eerste jaar bij DBSV, helaas regelmatig gehindert door rugpijn. Hij is actief binnen het Futsal én Veldvoetbal.

Aankomende activiteiten! zondag 7 februari Ledenweekendreünie met o.a. de film van het ledenweekend. Vanaf 18.30u in Café Servaes

Rik was al een jaar actief bij zaalvoetbal, maar sinds dit jaar ook maandag 1 maart actief bij veldvoetbal. Dus dan ook maar meteen actief voor heel DBSV en Futsalactiviteit bij de activiteitencommissie! Zorgt ook voor een goede link met futsal.

4


Black Redder februari 2010

De bitch van… Tijmen Naam: Inge Reijnders Hoelang hebben jullie al een relatie? 7 jaar (WOW dat is lang!, red.) Hoevaak zien jullie elkaar? Elk weekend en het is wel fijn om door de week lekker onze eigen dingetjes te doen. Wat gaat er door je heen als je hem op het voetbalveld ziet staan? Ik vind het leuk om hem te zien spelen, ben dan ook wel een beetje trots! Zeker toen hij een keer bij het 2e meespeelde en 4 van de 5 doelpunten maakte, toen was ik helemaal gelukkig! Maar ik ben niet zo fanatiek als zijn moeder…. Leukste eigenschap van Tijmen? Hij is echt heel erg grappig! En natuurlijk heel lief en nog veel meer…. maar vooral zijn humor! Grootste ergernis? Dat Tijmen soms geen nee kan zeggen (al is dat soms voor mezelf wel handig…)

Onze eerste zoon heet Thijs Tijmen want dan worden de initialen TT van Assen. Ook als het een meisje is wordt het iets met twee t’s.

Mooiste lichaamsdeel? (na even nadenken en giechelen) Zijn billen! Oftewel zijn doorgetrokken ruggetje, want vroeger was hij zo dun dat ie helemaal geen billen had. Hoe gaat jullie eerste kind heten? Dit is geen grapje: Thijs Tijmen want dan worden de initialen TT van Assen. Ook als het een meisje is wordt het iets met twee t’s. Wie heeft de broek aan in de relatie? Heel veel mensen denken dat ik dat ben, maar dat is echt niet zo hoor! Echt niet! We doen alles in harmonie… Is Tijmen de liefde van je leven? (giechelt) ik weet het nog niet… misschien Your place our his? Zowel bij mij thuis (Nijmegen) als bij hem thuis even leuk. Schaam je je wel eens voor hem? Nee!! Echt niet? Nou ja, 1 keer had ie zoveel gedronken dat ie zich niet meer kon bewegen. Toen dacht ik wel: is dit nou mijn vriendje?! Wie is op Tijmen na, je favoriete DBSV-er? Ik ken hem eigenlijk helemaal niet… maar gebaseerd op verhalen.. Martin! Hij is Tijmens grote voorbeeld… Tijmen verteld altijd al zijn grapjes na. Maar eigenlijk is iedereen bij DBSV altijd heel gezellig! Grote hoop voor DBSV: Iedereen kampioen (maar vooral het eerste)! Tot slot: Ik wil het materiaal van de Jekerrace zien! 5


Black Redder februari 2010

DBSV’ers op TV!

"In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes.”, aldus Andy Warhol in 1968. Inmiddels hebben enkele DBSV’ers de ‘wetmatigheid’ van Warhol al enkele malen grof overschreden. Het jongste voorbeeld is Willem Roest, die in de EO-quiz ’That’s the Question’ de Nederlandse belastingbetaler zo’n 1000 euro lichter maakte. Maar reeds enkele DBSV’erg gingen hem voor. Een greep uit het

Noud van Herpen Waar? De nationale Universiteitsquiz 2006. aflevering 6

Hoe verging het de DBSV’er? Op zich is het al een prestatie om geselecteerd te worden voor de Universiteitsquiz, zeker geziende reputatie van DBSV’ers in de academische wereld. Uiteindelijk verloor ‘onze’ universiteit van de Universiteit Groningen in een rechtstreeks duel en eindigde in de middenmoot in het eindklassement. Noud beantwoorde twee van zijn drie ‘persoonlijke vragen’ goed.

Noud’s ervaring? “Leuk om een keer mee te maken. Vooral ook om te zien hoe ‘netjes’ alles op tv moet gebeuren. Zo moest een vraag die we fout beantwoordden af en toe over omdat presentator Maarten van Rossum zich had vergist in de vraagstelling. Dan moesten we opnieuw als eerste drukken en dus ook weer opnieuw het foute antwoord geven”

Saillant? Noud wijt het fout beantwoorden van sommige vragen aan het gedrag van mede-DBSV’er Martin Smeets. Die vond het nodig om bij elk goed antwoord—al dan niet door Noud gegeven—”Jaaaaa! Lekker Noud!” te roepen. Lekker Martin!

Saillant #2? Noud draagt een toupet. In navolging van mede-BN’er Marc-Marie Huybrechts en BB’er Helmut Lotti kwam Noud onlangs ‘uit de kast’. Toupetten zijn zeau 2009.

De huiskamervraag Beschrijf kort 2 methoden waarmee glucosetolerantie gemeten kan worden. 1. Meting: orale of intraveneuze glucose tolerantietest 2. Orale GTT: glas suikerwater / intraveneuze GGT: bolusinjectie glucoseoplossing, gedurende 2 uur elke 30 minuten bloedglucosespiegel meten. 6


Black Redder februari 2010

Ferdi Stofmeel Waar? o.a. ‘De Vloer Op 2009’ (Human), maar misschien wel het meest bekend van de BCC commercial waarin hij zijn vrienden uitnodigt om het WK te kijken, maar een te kleine tv heeft. Hoe verging het de DBSV’er? Ferdi’s ster is ‘rising’. In de betreffende aflevering van De Vloer Op verschijnt hij naast niemand minder dan Gijs Scholten van Aschat, Stefan de Walle, Leopold Witte en Hadewych Minis. Tijdens de aflevering blijft hij aardig staande naast vaderlands grootste actuers. In de BCC reclame, die in de zomer van 2008 wordt uitgezonden schittert Ferdi in eenvoud!

Ferdi’s ervaring? Op zijn eigen website zegt Ferdi over De Vloer Op: “Ik dacht: hier moet ik van gaan genieten. Ik mag meedoen met de grote jongens. Zet twee acteurs tegenover elkaar op het toneel die elkaar alleen maar aankijken en na een paar minuten heeft iedereen iets anders gezien. De een ziet twee verliefde mensen, de ander denkt dat ze elkaar elk moment kunnen aanvliegen. Mensen zien er altijd wel iets in. Er kan eigenlijk niet niets gebeuren op toneel.”

Meer Ferdi? Meer toneel en film waarin je deze DBSV’er terug kan zien op www.ferdistofmeel.nl

DBSV’ers op tv: eervolle vermelding Niet iedereen haalt de volle 15 minuten. Jan-Willem Aarnink en Martin-Hugo Groenestijn hielden het bij een bescheiden figurantenrol in de hitserie Flikken Maastricht. Samen helpen ze de fictieve dochter van Victor Reinier, Fleur, met verhuizen. Warempel kregen de twee sterke kerels ook nog een stukje tekst. Op de vraag “jongens, biertje?” antwoorden de kornuiten—uiteraard- “Joa, lekker!” In ruil voor deze enorme inspanning mochten ze de hele dag lekker eten en drinken op de set. Klasse! • Sander Pelser en zijn vrouw Daniëlle waren voor de oplettende kijker te zien in het publiek van het AVRO programma De Wereld Draait Door, helaas niet gehuld in DBSV polo • Rickie V. haalde op zondag 8 november 2009 het landelijke nieuws door zich samen met zo’n 100 andere ‘superboeren’ te misdragen in de trein naar het altijd gezellige Emmen. De lijst van tvprogramma’s waarin Veldhuis te zien was is schier eindeloos… NOS Journaal, Hart van Nederland, RTL Nieuws, u verzint het of Rick Veldhuis kwam er in voor . • Dagmar Kagie wist in een speciale uitzending Stuvi (studenten-tv, red.) feiloos uit te leggen wat het woord zwaffelen betekent. Op de Jeker-DVD besloot hij een en ander visueel te verduidelijken... 7


Black Redder februari 2010

Willem Roest Waar? In de razend populaire EO-quiz (kijkdichtheid is vooral onder 88+’ers erg hoog) met de gigantisch charismatische Bert van Leeuwen, beter bekend van de topquiz Ik weet het beter en de jaarlijkse EO Jongerendag (wie gaat er niet jaarlijks naar toe?).

Wat is het fijn om een bekende Maastrichtenaar te zijn! Maar het beste moest nog komen...

Hoe verging het de DBSV’er?

Willem had het in de eerste aflevering aanmerkelijk moeilijker met een aardappelhoofdige papzak met een kapsel dat nog het best te vergelijken valt met een mislukte combinatie tussen het kapsel van Rudolf en Timon. Deze man groef zijn eigen graf door tot vier maal toe de plaatjes niet goed te raden. In de finale waren de meeste vragen al beantwoord voordat Bert ze überhaupt had voorgelezen, ergo: eerste €500,- in de pocket! In de tweede aflevering trof een in indianen tooi gehulde hippie met de uitstraling van een doorsnee baksteen. Deze draak bleek in het geheel geen partij voor ‘Willem uit Maastricht’. In de finale wist Willem feiloos aan te geven welke kleuren de Blaak, de Coolsingel en het Hofplein hebben op het Monopolybord. Tja, en dan de derde aflevering: ’exit’ Willem Roest nadat— naar eigen zeggen - zijn “overshot aan zelfvertrouwen genadeloos werd afgestraft”.

Willem’s ervaring? Daar stond ik dan. Klamme handjes in een studio die op het punt stond volledig in te storten. Even langs de make-up op, Bert een handje, en gaan. Als ik maar niet af ging! Harm stond er inmiddels voor de 4e keer en dus die wipte we er eerst even uit. Drukken, drukken, drukken: Tzatziki! Jullie hebben het natuurlijk gezien. Ronde twee: “ Lange treinreis gehad?”, “Jaaa Bert, hele lange treinreis. Zullen we nu beginnen?” Ik keek nog een keer naar links en schrok wederom en voor de derde keer die dag van het grote oranje monster naast me. Denk je dat je eer is gered, kan je wéér afgaan. Dat nooit! Theo Bos, Darten, Tsjechië: 166 – weinig. Alleen nog ff die finale en dan was ik eigenlijk wel tevreden. 166 seconden, moest lukken. “Bert, laat me nou even rustig kijken! Alsjeblieft zeg!”. Helaas liet mijn gevoel voor humor het even afweten bij het beantwoorden van de vraag: GROEN! roepen als leuke referentie naar dat andere hoogstaande programma. Over de derde aflevering hoeven we het niet meer te hebben. Collage, Successierechten en Need voor Speed bah, bah, bah. Toch dat gevaar van denken dat je er al bent. Waar ken ik dat van? SCG, Heer? 750 Euro rijker stapte ik trots de trein. Nu maar hopen dat het er voor carnaval is. Moe maar voldaan stapte ik in Maastricht de trein uit alwaar een dolgelukkig Gerd Leers me zijn ambtsketting overhandigde (die had ie toch niet meer nodig), Beppie het Mestreechs volkslied zong en DJ Michel me 1500 consumpties voor de feesfebriek in mijn handen stopte. Wat is het fijn om een bekende Maastrichtenaar te zijn! Maar het beste moest nog komen! Het was een treurige, winterse woensdagmiddag in de Aldi op het Volksplein. Ik moest snel even een muntje wisselen voor een boodschappenkar (tja, die heb je nodig als je wint) toen ze ineens voor me stond. 1,67, lichtbruin haar met een mooie krul er in. Met open mond stond ze me aan te staren. Zo moet het voelen om Beckham te zijn. Hoe graag ik er ook omheen wilde de blik in haar ogen straalde uit dat ze me nooit meer zou laten gaan. “Zeg”, zei ze met zwoel Mestreechs accent,”Ben jij niet die jongen van That’s the question?” Onder tussen had een grote groep vergelijkbare toppers zich om me heen verzameld maar het was duidelijk. Ik was van haar. Ze was 74.

8


Black Redder februari 2010

Robert van der Weert Waar? De oplettende kijker (Noud van Herpen) vindt Robert van der Weert ook tegenwoordig nog op tv (o.a. Eredivisie Live wil nog wel eens classic matches uitzenden), maar de profdagen van de oud speler van o.a. FC Utrecht, AZ, Fortuna Sittard, NAC en MVV liggen inmiddels enkele jaren achter ons. Tik ‘Robert van der Weert’ in op Youtube en je vind onder andere de wedstrijd Cambuur Leeuwarden—AZ uit het (kampioensseizoen) 1997-1998.

Hoe verging het de DBSV’er? We zien Cambuur Leeuwarden in de eerste helft brutaal de leiding nemen door ‘good old’ Harry van der Laan. Scheidsrechter Jaap Uylenberg liet de tweede helft beginnen ondanks het ingetreden noodweer. Marinus Dijkhuizen (jawel!) schoot Cambuur vanuit de rebound naar een 2-0 voorsprong. Nadat de supporters van AZ het halve stadion hadden afgebroken en Michel Langerak was ingevallen, begonnen van der Weert’s ‘finest moments’. Na een te korte terugspeelbal van Geert-Jelle de Vries (wie?) reageerde van der Weert als een “echte spits”, aldus commentator Leo Oldenburger. Even later maakte hij ook nog de 2-2! Klasse!

Robert’s ervaring? In de rubriek Oude Kaas over oud-AZ spelers antwoordt Robert van der Weert op de vraag ‘Wat is je mooiste herinnering aan AZ?’: “Dat is de uitwedstrijd tegen Cambuur in ons kampioensseizoen 1997-1998. We hadden een geweldig elftal met bijvoorbeeld Michel Langerak, Barry van Galen en Max Huiberts. Met Willem van Hanegem als trainer lag de druk bij ons. Wij moesten het met zo’n selectie wél waarmaken. In die wedstrijd tegen Cambuur stonden we met 2-0 achter. We voelden de concurrentie naderen, dus mochten niet verliezen. Na rust speelden we op een drijfnat veld. Ik scoorde twee keer. Het werd een gelijkspel. Na afloop was de opluchting binnen de spelersgroep erg groot. Voor mij was dat dé sleutelwedstrijd van het seizoen. De druk verminderde en we pakten de titel.”

Saillant? Geen bewegend beeld, maar wel een leuk ‘weetje’ is dat Robert van der Weert op 23 oktober 1991 mocht invallen tegen het grote Real Madrid. FC Utrecht verloor die wedstrijd met 3-1 waarna ze in Madrid nog eens met 1-0 onderuit gingen door een doelpunt van dé George Hagi. 9


Black Redder februari 2010

Wist u dat…? • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • • •

10

Lara bijna niets leuk vindt? Behalve stukjes schrijven voor de Black Redder? De bitch van Joni zo graag de trofee wil hebben dat ze lid wordt? Art en Saskia na het ledenweekend nog film gingen kijken? Deze film tot 10u de volgende ochtend duurde…? Rudolf de afdankertjes van Joep krijgt? Of toch andersom? De Witte zich er ook af en toe mee bemoeid? Rosa een prachtig doelpunt binnenkopte… in eigen doel? Remko vaker ruzie maakt in een kroeg dan dat ie vrouwen scoort? Wat min of meer betekent dat hij 3 keer per week ruzie maakt in de kroeg? Remko toch maar eens een SOA-test heeft laten doen? Hij geen SOA blijkt te hebben? Iedereen hem daarom haat? Robert de Wit vistick heeft gegeten? Rudolf (Dré) Shoarma heeft gegeten? Judith (Fyrfad) (Ruben) Kool heeft gegeten? Diogo (Armanda) Boom heeft gegeten? Dennis (Saskia) Raap heeft gegeten? Het broertje van Schtimmung groot respect heeft voor vrouwen? Hij toch liever vrijgezel is? Zie http://cymonite.hyves.nl/ De Awwe in een oefenwedstrijd tegen Wageningen een penalty heeft gemist? Hij zelf claimde oud-teamgenoot en doelman van Wageningen ‘Appie’ te willen sparen? Niemand hem gelooft omdat de bal simpelweg ouderwets richting A2 vloog? De Awwe met ‘oud-op-nieuw’ stond te bekken als een 14-jarige? Wij nog steeds graag willen weten met wie hij het genoegen had? Maar we niet weten hoe ze er uit zag omdat haar hoofd IN Timon zat? Ruben Kool en Bas van Donselaar in de Koko-kroeg hun CF-instincten niet konden onderdrukken? Ze het nodig vonden een Koko-bestuurslid eerst verbaal en daarna fysiek te vernederen? DBSV Red Socks blij is dat het 5e elftal niet deelnam aan het Berry van Aerle toernooi? Omdat deze heren zeker het halve interieur richting Fort Willem I hadden meegenomen? Dit misschien nog wel te verantwoorden was geweest gezien een Koko bestuurslid de foto van Berry van Aerle vernielde met een cantus-kan? Ze terwijl ze dit deed wel MAX gooide? Ze ondanks deze hoge worp toch een ‘adje disrespect’ kreeg opgelegd volgens artikel 2.1 van ons huishoudelijk reglement waarin staat dat iedereen ten alle tijden respect moet tonen jegens Prins carnaval, Johan Cruijff, Hans van Breukelen, Coen Moulijn, Joseph Kiprich, Jean-Marc Bosman en Willem van Hanegem? Lange spelers vaker een gele kaart krijgen dan kleine spelers? Bij DBSV witte spelers vaker een gele kaart krijgen dan niet-witte spelers? Het 3e het treurigste team is van DBSV? Omdat Parwiz bij een 4-1 voorsprong—de keeper al gepasseerd—de kans liet aan Frank? Die geen flauw idee was van waar hij was, wat hij deed en waarom? Het doelpunt aan de neus van DBSV 3 voorbij ging en de wedstrijd met 5-4 werd verloren? DBSV 4 de verjaardag van ‘het beest van Bunde’ vierde door het doel te versieren en iedereen met hoedjes te laten warmlopen? De lol alleen maar groter werd toen er inclusief hoedjes werd afgetrapt? Er—misschien dankzij– dit jolijt dik werd gewonnen van IBC’03? De thuisploeg verantwoordelijk is voor het publiek van de thuisploeg en het publiek van de uit-ploeg? DBSV dus een boete heeft gekregen omdat een ‘supporter’ van Leonidas het nodig vond tierend het veld in te rennen bij een 5-1 achterstand tegen DBSV 5?


Black Redder februari 2010 • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

11

Wij zo veel mogelijk DBSV’ers oproepen tijdens de uitwedstrijd van DBSV 5 te gaan picknicken op de velden van Leonidas? Wij dit uiteraard (!) niet serieus menen omdat we een nette vereniging zijn… We ook dachten dat Jekerdal een nette vereniging was? Harm-Jan (a.k.a. Harry) vriend en vijand in tranen deed uitbarsten toen hij zijn oma niet alleen de stad liet zien, maar ook de UB in de binnenstad? In een gehuurde rolstoel? Zijn oma de dag van haar leven had? Dit aantoont dat ook DBSV’ers gevoel hebben? Lex en Jessica een kindje krijgen? De BR redactie al een naam in gedachte had die de namen twee grootheden in de DBSV-geschiedenis (Jan Willem Aarnink en Lex Verdijk) zou verenigen? Arie-Lex Verdijk misschien zelfs hoog zou kunnen scoren in de schaamnaam competitie van 3FM naast Connie Coomen, Constant Brak, Aart Bij, Fokje Modder, Stanley Messi, Jos Tibant en Coos Busters? Tijmen en ‘zijn’ Inge hun zoon of dochter de initialen ‘TT’ willen geven? Ze dit echt menen? Er twee DBSV’ers een relatie met elkaar hebben? Zij geen kinderen kunnen krijgen met elkaar tenzij ze er een adopteren of iemand zo vrij wil zijn de wisseltrofee even over te willen nemen van Suus? De vraag blijft: wie o wie is bereid? We een wedstrijd gaan houden ‘op zoek naar de nieuwe houder van de wisseltrofee en tevens zaaddonor’? We ons geld zetten op Niels Verhoeckx of Rob Tuinte omdat zij net als Suus rood haar hebben? De Jeker-DVD niet alleen door de deelnemers maar ook door Mariet, Wim, Robert van der Weert, de vriendin van Dirk, de vriendin van de vriendin van Dirk en vele andere is gezien? De Oscars voor de film inmiddels zijn uitgereikt maar de Jekermeister-bokaal nog niet? Het bestuur van DBSV voor het zoveelste jaar achter elkaar een MUSST-bestuurder heeft geregeld? We ALWEER niet de penningmeester te pakken hebben? Het zusje van Rosa wel aardig is? Studentenvoetbalvereniging Forward uit Groningen ondanks vele verzoeken nog geen damesteam heeft? Omdat de voorzitter damesvoetbal niet ‘op zijn geweten’ wil hebben? Kermit de Kikker schaamluis heeft? Dat Remko in Lara is getrapt? Dat Lara de volgende dag niets meer van Remko wilde weten? Dat Art en Vistick zeker hebben getongd op het ledenweekend, maar zij beiden stellig ontkennen? Zij na het Berry van Aerle toernooi zeker hebben genaaid? Dat Joni de eerste twee regels bij haar foto in de Black Redder (zie p.18) niet vindt kunnen? Wij wel? De wisseltrofee zoek is? We Rudolf verdenken? Of Joni zelf? Of dat de Scouting-bevers er nu trots mee rond lopen? Een cantus ook prima kunt leiden met je broek op je hoofd? Iedereen blij is dat alle dames dit jaar hun broek wel aan hielden tijdens de cantus? De geur van bier en knakworsten niet goed samen gaan met vislucht? Roos het tietenlied wel erg naturel zingt? Terwijl Roos nou juist steeds minder tieten krijgt? Thierry andere wijven heeft genaaid op exchange in Spanje? Jolien dit niet wil geloven? Jolien gelooft dat je ook een SOA kan krijgen van aftrekken? Thierry zich dood lacht? En z’n vrienden ook? Aart nog steeds zijn prijs—gewonnen op het bestuursweekend– moet ophalen? Maar in plaats daarvan in het geheim batst met ‘ de Witte van Fyrfad’ ? De Black Redder commissie niet gewaardeerd werd in de UB binnenstad? Lara deze wist-u-datjes niet leuk vindt?


Black Redder februari 2010

Het begon allemaal op de vroege avond van 19 december 2009, Maastricht was bedekt onder een dik pak sneeuw en de winterbanden werden onder Thiemo’s Twingo gemonteerd. Na een degelijke pasta maaltijd in huize Smit werd de weg naar Berg ingezet, voor de topper tussen nummer 2 ZVV de Kilo en nummer 4 DBSV 1. Met slechts de debuterende Aart Smit op de bank en verder een selectie bestaande uit doelman Robbert en spelers Maarten, Koen L, Thiemo en Rick leek de wedstrijd te verworden tot en ware uitputtingsslag.

De hel van ‘09 Ontbering, wilskracht en liefde Hoe 6 helden in een rode Suzuki Swift de vrieskou trotseerden door: Robbert Kösters

Met een spelbeeld als uit de hoogtijdagen van het catenaccio, het aloude Italiaanse spelsysteem van verdedigen en loeren op die ene aanval met perspectief, bereikte DBSV het einde van de wedstrijd met een 2-4 voorsprong. Een ijzersterke verdediging, fenomenaal keeperswerk en messcherpe counters brachten DBSV de zo gewenste overwinning. Niet wetende wat nog allemaal volgen zou op deze mooie winterdag… Wegens personele problemen bij DBSV Futsal 2 (welke met slechts vier spelers aan de wedstrijd waren begonnen), moesten enkele spelers van Futsal 1 in allerijl van Berg naar Gulpen; een doldwaze rit van 11,7 kilometer over spekgladde wegen door het Limburgse heuvellandschap, welke door wegwerkzaamheden aan de Rijksweg nog een stukje langer werd. De barre tocht was extreem koud en de weersomstandigheden waren zo slecht dat het mogelijk mensenlevens zou kosten. Het vroor 18 graden. Toch vertrokken vijf man met de Suzuki Swift van de familie Lucassen vauit het pitoreske Berg. Druk speculerend over bij welke tussenstand een stiekeme aftocht uit de sporthal overwogen moest worden, piloteerde Koen Lucassen de Suzuki Swift over de landwegen van Zuid-Limburg. In recordtijd werden Aart, Maarten, Joran en Robbert afgezet bij Sporthal Gulpen (voor insiders: naast de plaatselijke discotheek Galouppe). DBSV Futsal 2 speelde hier hun laatste competitiewedstrijd 12


Black Redder februari 2010 voor de winterstop tegen ZVV Wijlre 1. Bijbinnenkomst leken ze als met stomheid geslagen! Het in grote getale gekomen publiek had duidelijk waar voor hun geld gekregen. Op het scorebord stond namelijk een onwaarschijnlijke ruststand van 16-0... Een nieuw record in de clubhistorie, alleen niet eentje om trots op te zijn. Met vers bloed in de gelederen werd de tweede helft begonnen. De al aanwezige Rob, Hamed, Gino en Rijk hadden zich het snot voor de ogen gelopen, maar werden volledig overklast in de eerste helft. De wedstrijd was natuurlijk allang gelopen, maar een goed resultaat in de tweede helft kon allicht de pijn verzachten. Behoudens een eretreffer van de voet van de Buurmen, werd de figuurlijk koude douche opgezocht met een zwaarbevochten eindstand van 18-1. Net niet de grootste nederlaag in de historie van DBSV (vorig jaar verloor Futsal 2 met 25-1). De tocht vanuit Gulpen terug naar Maastricht leek nog nooit zo lang… Note: de ‘return’ enkele weken later eindigde wederom in een grote deceptie. De teller stokte ditmaal bij 0-17.

Stand Futsal 1 # Elftal

G W GL V P DV DT PM

2 ZVV De Kilo 1

10 37 0 0 15 9 3 3 30 49 40 0

3 FC Tumudo 2

13 9 1 3 28 68 43 0

4 DBSV 1

14 7 1 6 22 49 52 0

1 De Hazendans 1

14 12 1 1 37

5 ZVV Landgraaf 1 14 Keelkampers/Jo ten 15 6 O1 7 SC Mergelland '03 1 14 ZVV Gulpen/ 14 8 Galouppe 1 Bende'92/Kors13 9 vDelft 2 10 ZVVF 1 13

6 3 5 21 47 45 0 6 3 6 21 39 38 0 5 4 5 19 53 56 0 5 3 6 18 58 56 0 4 4 5 16 55 47 0 4 3 6 12 47 57 3

Stand Futsal 2 # Elftal ZVVM/Campus 2 Arcan/ 2 Greengarden 3 3 ZVV De Kilo 2 Arcan/ 4 Greengarden 2 1

G

W GL V

P DV DT PM

15 13 2

0

41 110 56 0

16 11 3

2

36 72 38 0

15 11 1

3

34 71 43 0

15 10 2

3

32 111 67 0

5 De Hazendans 3 15 8

2

5

26 82 60 0

6 ZVV Wijlre 1 15 ZVV Mechelen/ 14 7 Geulhof 1 Keelkampers/Jo 16 8 ten O 2 9 ZVV 28 1 14 10 FC Tumudo 3 14 11 ODV Yerna 2 15 12 ZVVF 2 14

8

1

6

25 92 46 0

7

2

5

23 91 61 0

6

2

8

20 72 71 0

6 5 4 3

0 0 2 1

8 9 9 10

18 15 14 10

87 62 67 65

91 57 89 98

0 0 0 0

11 V.V. Schaesberg 2

13 3 3 7 12 34 44 0

12 ZVV Rood Wit 1 Fortuna'71/ 13 Kleijberg 1

13 3 2 8 11 33 59 0

13 De Hazendans 2 14 2

2

10 8

55 121 0

13 0 1 12 1 24 82 0

14 DBSV 2

0

16 0

33 172 0

13

16 0


Black Redder februari 2010

Rijbewijs actie!

Leden van DBSV kunnen bij Rijschool Nina voor een bedrag van â‚Ź 1920,= een rijlespakket kopen (36 rijlessen + TTT + praktijkexamen) met slaaggarantie! Mocht iemand onverhoopt zakken voor het praktijkexamen dan krijgt hij/zij 6 rijlessen + 1 praktijkherexamen gratis! Surf voor meer informatie naar: http://www.nina.nl/ Of neem contact op met Rijschool Nina: T 06 291 00 222 E info@nina.nl

Als je gebruik wil maken van de actie, geef dan aan dat je lid bent van DBSV

14


Black Redder februari 2010

Zin in een lekker hapje of een lekker drankje? Kom dan naar:

LunchcafĂŠ De Preuverij Kakeberg 6 043-3250903

15


Black Redder februari 2010

Iedere eerste woensdag van de maand: borrel DBSV Red Socks in samenwerking met Uros, let’s Dance en de Dutch Mountains. Bier: €1,50

16


Black Redder februari 2010

Iedere derde vrijdag van de maand: borrel DBSV Red Socks. Verder: iedere maandag pubquiz en Scoren?-avond op woensdagen Bier: â‚Ź1,40

17


Black Redder februari 2010

Het weekendje... Ontzettend flauwe onderschriften bij foto’s van het ledenweekend 2 emmertjes water halen. Bier halen voor mannen Familie Loek ook op Ledenweekend Dit potje mexen moest wel uit de hand lopen Hulpverlening Haïti komt langzaam op gang We hadden toch gezegd “doe niet zo gay, ga gewoon mee”? Remko is de ene broek nog niet uit of zit alweer in de volgende jurk. Normaal doen is zeau 2009 Vrouwen zeggen altijd: Remko begrijpt ons gewoon. Na actie voor Haïti nu inzamelingsactie voor geslachtstransformatie de Vries. Het Holland Heineken House belde of ze hun versieringen terug mochten. Erica terpstra geeft over na eten teveel oranje tompoucen. Oempa loempa’s eregasten op ledenweekend DBSV DBSV figureert in nieuwe ING reclame Joep en Sander presenteren met trots uitslag iq-test. Jostiband op ski-trip 1 sneeuwpop maakt nog geen winter Rosa kletsnat na het zien van ijssculptuur van Koen’s penis Bijschrift 1 verwijderd op verzoek van Joni H. Bijschrift 2 gecensureerd op verzoek van Joni H. Voor slechtste mexer ooit gingen glazen niet snel genoeg. Na de wisseltrofee nu ook de wisseltap. Bar DBSV Ledenweekend wacht nog altijd op SOA-test na aanranding. Ook tap kletsnat na zwoele blik Joni Gulzigheid Joni H. kent geen grenzen

18


Black Redder februari 2010

DE

UUR VAN DBSV Het ledenweekend van minuut tot minuut

13.30u—15.00u: ‘De warming-up’ Omstreeks 13.30u verzamelen zo’n 25 dorstige DBSV’ers op het Vrijthof. Ook een lid van Tibúron heeft een plek weten te bemachtigen tussen het illustere gezelschap. Ik een heerlijk winterzonnetje fietsen ze naar de locatie die door de organisatie vakkundig geheim gehouden is. Ook dit jaar wacht de troep helden een barre tocht van maarliefst anderhalve kilometer, die zij dit jaar in ruim 11 minuten weten af te leggen. De ontlading is dan ook groot als bij aankomst zo’n 400 liter bier en de overige ledenweekend-helden op hen wachten. Het weekend kan beginnen!

15.00u—18.30u: ‘Kroegentocht met Hindernissen’ Team I—Ergens rond het Vrijthof

Team II—Ergens rond de Markt

De Helden van team I krijgen na een vloeiende introductie door Joni de taak een jurk aan te trekken. Al snel is het hele gezelschap gehuld in een Sneeuwwitje jurk. De enige dwerg van het gezelschap—Loek– is echter nergens te bekennen. De kwaliteit van het liedje dat team I vervolgens moet verzinnen valt nog wat tegen, maar de kornuiten hebben dan ook pas twee bier op. ‘Die leipe DBSV flavour’ zal nooit een hit worden. De quiz werd vervolgens ‘binnengetikt’ onder andere door het olifantengeheugen van Sander die zich wist te herinneren dat DBSV dit seizoen maarliefst 179 sportkaarthoudende leden heeft. De antwoorden op de vragen over het aantal namen op de wisseltrofee werden door de jury—ik zou bijna zeggen: uiteraard– onterecht fout gekeurd waardoor een 100% score uit bleef. Nadat Art zo’n 40 minderjarige verkenners op karakteristieke wijze op de foto wist te krijgen (ze hielden hun kleren gelukkig wel aan), keerde het team voldaan huiswaarts.

Na het bekendmaken van de teams krijgt team II al snel enkele tegenslagen te verwerken; Rudolf en Robbert kunnen vanwege een wedstrijd met Futsal 1 niet mee met de speurtocht en de ‘oranje kapotte fiets’ van Jurre laat op weg naar de stad ook daadwerkelijk het leven. De schier hopeloze achterstand wordt dankzij het dichtende vermogen van Alex (Broeder Jan voor intimi) & Jurre snel ingehaald. De team-rap is binnen een kwartier af en op creatief vlak doet de hechte groep makkers meer goede zaken bij de karikaturen opdracht. Rosa en Alex blijken een uitmuntend duo, waar Rosa zorgt voor het denkwerk en Alex dit perfect in de praktijk brengt. In de H&M blijkt dat Alex naast tekenaar en dichter ook niet onder doet als model! Zelfs de meest afschuwelijke jurkjes presenteert hij alsof het een beeldig mooi kleed is. De DBSVquiz was helemaal kat in het bakkie. Zonder DBSV coryfeeën Rudolf en Robbert, blijkt Rosa een ware kenner van onze club! En net op het moment dat we bezig waren met het voorbereiden van onze weergaloze rap-act sneuvelden de ballonnen, maar het beste moment van de dag werd echter tot het laatst bewaard, toen we Rosa overhaalden om een (zoals Lara het duidelijk wist te omschrijven) groene stok met ballonnen te jatten. Rennend over de Sint Servaasbrug werd de op handen zijnde triomftocht alvast ingezet! Moe maar voldaan werd de terugweg richting Tongerseweg ingezet, alwaar ook de verloren zonen van het gezelschap zich bij de rest van het ‘Oranje Zustersgilde’ voegden

19


Black Redder februari 2010

18.30u—19.30u: ‘Bodempje leggen, niemand zeggen’ Onder het genot van heerlijk Schmarovski-bier (€35,- per fust) worden de avonturen van de speurtocht besproken. Futsal I wordt hartelijk uitgelachten nadat zij in navolging van Futsal II eerder dit jaar de altijd lastige uitwedstrijd tegen Gulpen-Galouppe met 11-1 hebben verloren. Kösters, de Buurlul, Max, Koen en Thissen verdienden eigenlijk geen eten na deze wanprestatie, maar speciaal voor de laatkomers werd door de commissie-chefkok Nienke een portie pasta in het water gegooid. Zo konden ook de Futsal-helden genieten van de overheerlijke prut. Dit bodempje— zo bleek later– hadden de dappere DBSV’ers nog hard nodig.

19.30u—20.30u: ‘Ik hou van Nienke’ Team III—2e van rechts

Team I—helemaal links

Team II—2e van links

Team III graaft tijdens de goed -fout ronde haar eigen graf. Jolien wordt door het team vooruit geschoven om de bordjes op te houden. Dit was duidelijk een minder gelukkige keuze want bij twee van de vijf vragen wist Jolien geen bordje op te steken binnen de daarvoor gestelde tijdslimiet.

Team I heeft in de bijnamen ronde alle vragen goed maar krijgt slechts drie van de vijf punten. De kijkers thuis voelen onraad en de redactie van ‘Ik hou van Holland’ wordt overspoeld door telefoontjes boze 60+-ers. Presentatoren Rob en Nienke zijn echter niet te vermurwen.

Rocco scoort nog maar eens flink wat punten voor team II door in de ‘petje-op-petje-af’ ronde lang te blijven staan. Saskia geeft lang partij. Zij weet goed te raden hoe veel baby’s er per jaar in Nederland worden geboren, maar de lengte van Stijn’s penis schat ze—foutief- onder de 40cm in.

Ondertussen: ‘Ik spit met spetters’ Team II—2e van links

Team III—helemaal links

‘MC Broeder Jan’ krijgt een beetje lauwe beatbox-ondersteuning van Rosa, maar spit desondanks een aardige rap richting publiek. Het Noord-Hollandse accent zorgt bij sommige toehoorders nog tot wat verwarring, maar team II blijkt een behoorlijk raptalent in de gelederen te hebben. Charles Dickens werkte ooit in een schoensmeerfabriek en 50 cent begon als crack-dealer. Er is dus nog hoop voor onze rappende ‘male nurse’

Harm-Jan, die beter bekend staat onder zijn artiestennaam ‘Harry’ maakte de wanprestatie van Jolien een beetje goed door een gedrufde rap aan de dag te leggen. De Joni-wisseltrofee kon natuurlijk niet ontbreken in de scherpe lyrics van team III

DE 20

UUR VAN DBSV


Black Redder februari 2010

20.30—20.40u: ‘Ein, zwei, drei’ To-be strafmeesters Rocco en de Buurlul evenals cantus-praeses de Wit hullen zich speciaal voor de cantus in een groen trainingspak met bijbehorende legerhelm. Rickie V. heeft de liedjes weer vakkundig voorbereid en de strafmeesters staan te popelen om stevig te straffen. Hun ‘grande entree’ wordt door de corona met ontzag gade geslagen. De cantus kan beginnen!

20.40—22.40u: ‘Heb je geproost?’ Adje sloaj

Adje laatkomers

Adje wisseltrofee

Zoals het een goede activiteitencommissie betaamt houden ze met iedereen rekening: ook met vegetariërs. Speciaal voor hen én Rudolf (die ongeveer 12 keer per dag ‘sloaj’ (=1. sla 2. slet) in de mond neemt) een adje sloaj. Goed voor de maag, goed voor de lachspieren van de corona en goed voor onze veestapel. Alleen jammer voor Rudolf dat hij vergat te proosten. Halverwege zijn kan (!) sloaj mocht hij opnieuw beginnen.

De cantus kende vele laatkomers en zij werden dan ook op gepaste wijze gestraft. O.a. Dirk mocht op het matje komen bij ‘ein zwei’ Buurlul om een stevig adje in ontvangst te nemen. Laffe haas Stijn werd gespaard, maar Koen werd door Rosa op een stevig adje getrakteerd. Ook futsallers Koen, Max en Thiemo mochten elkaar een adje inschenken niet in de laatste plaats omdat zij zonder te vragen het toilet bezochten. De – h yp o c ryt e (?)strafmeesters die zelf ook meespeelden in de 11-1 verloren Futsalwedstrijd hadden geen genade met hun teamgenoten.

Dit adje kon natuurlijk niet uit blijven. De wisseltrofee wisselde dit weekendhelaas niet van hand, maar hij stond wel paraat om als drinkgerij te dienen. Nadat Thissen de trofee ‘s morgens nog eerst voor toilet had aangezien mochten enkele aanwezige ex -houders er dus nog uit drinken in—jawel! chronologische volgorde. Arme Rudolf, de laatste houder van de trofee, werd door o.a. Remko opgezadeld met een flinke teug bier in de glanzende kelk. Saillant? Zowel Koen als Rosa mochten een adje trekken. Liefde is...

22.40u—5.00u: ‘A rush of beer to the head’

Wat na de cantus gebeurde laat niet te raden over. Totale chaos heerst in het anders zo rustige scoutinggebouw. Een gebouw overigens, waar de Art van Schaaijk wisseltrofee en de Dio Simmelink oevreprijs gebroedelijk naast elkaar aan de muur hangen. Waar sommigen elkaar bestookten met tijdens de cantus naar beneden gevallen wit poeder leek alsof er binnen ook gebruik werd gemaakt van wit poeder. Op de 90’s beats van dj’s Bob Ross en ’gaylord’ van der Riet werd er aardig los gegaan. De meest populaire ruimte van het scoutinggebouw bleek toch al snel de keuken te zijn, waar het broodnodige knakworstje desnoods nog koud werd verorberd. De avond werd afgesloten met een nachtelijke basketbalpartij. Nadat eerder al stoelen, gieters en opblaaskussens in het net waren gemikt werd rond 5.00u ’s nachts een bal gevonden die er ook echt door heen kon vallen. De Buurmen blijkt ook goed te kunnen basketballen geflankeerd oor ’center’ Rocco. Zwemmers kunnen niet basketballen, zo bewees Arjen andermaal, al had hij ook niet veel steun aan de constant omvallende Thissen. De enige combinatie die de scoringsdrang van Maarten kon bijbenen was Joep ’grondgevecht’ II en Sander ’the postman’ Boogaards. En Lara? Zij vind basketbal ’niet leuk’

Meer 24 uur van DBSV? Op 7 februari as. gaat in Café Servaes de DVD in premiere. 21


Black Redder februari 2010

DE

UUR VAN DBSV 5.00u—10.00u: ‘Lekker batsen’

Jasper en Karin

Remko en Lara

Koen en Rosa

Deze twee tortelduifjes waren volgens getuigen al vroeg op de dag met elkaar in gesprek. Later op de dag waren ze nog steeds in gesprek. Laat op de avond werd er nog steeds druk gesproken. Wie uiteindelijk het lef heeft getoond ‘een move’ te maken weet nog steeds niemand maar dat er gebekt is, is zeker. De redactie wenst deze lovers een gouden toekomst toe!

R e m ko ve rdi e n t zo langzamerhand ook een wisseltrofee. Remko kan niet goed slapen zonder een vrouw te regelen en Lara was de gelukkige. Nadat Lara’s Ajaxkussen (terecht, red.) uit het raam werd gegooid door Remko’s handlanger Joep II kroop Lara hevig geëmotioneerd bij onze Brabantse player in bed. Even werd door het aandachtige publiek ‘vingeren’ vermoed, maar naar eigen zeggen zijn de broeken dicht gebleven.

Ook dit weekend is het de mede-DBSV’ers niet gelukt te voorkomen dat Rosa en Koen gingen batsen. Erg jammer, want zelfs nu ik er over schrijf wordt ik een beetje misselijk. De kromme penis en de kromme vaginawand wisten weer een stil plekje te vinden in de hoop dat het nu wel ‘ergens naar toe ging’. Blijkbaar lukte dit aardig, want pas nadat iedereen een stevig ontbijt achter de kiezen had verlieten ze hun ‘lovenest’.

10.00u—12.00u: ‘Jolene, Jolene’

Het ontbijt was weer goed heerlijk verzorgd, maar werd even goed verpest door het tenenkrommende optreden van Robbert en Robert met hun Drive-in R&R playbackshow die alleen te boeken is als ze er geld bij geven. Met een playlist van ongeveer 10 nummers weten ze door hun tomeloze enthousiasme het publiek toch nog ruim twee uur te ‘boeien’.

12.00u—15.00u: ‘helemaal niets in Amsterdam’ Waar het ene deel van de groep de kater nog even uit de buurt hield met een stevig potje mexen hielden anderen zich gemoedelijk bezig met oud-hollandse spelen als kontneuken (Rosa en Koen), hartenjagen of sjoelen. De rust werd wreed verstoord door de komst van een tv (incl. Eredivisie Live) die de gemoederen de komende twee uur bezig zou houden. De wedstrijd bleek niet al te verheffend, maar samen met je maten tv kijken is een van die dingen die het leven zo mooi maakt.

Het ledenweekend werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze activiteitencommissie. Robert, Nienke, Rob, Rik , Joni en Flo: bedankt voor jullie inzet! 22


Black Redder februari 2010

Although she’s young (she is 11 years old now), she develops every year and is becoming quite mature. Last year almost 500 students from Maastricht and all around Europe came in and out.

Hi there blokes and lad’s!

door: Rick Thissen

Please allow me to introduce you to someone... Her name is BART, a typical Dutch one, and she is freaking hot! She will come to our club from the 14th till the 16th of May 2010 and everybody will be able to play her. Although she’s young (she is 11 years old now), she develops every year and is becoming quite mature. Last year almost 500 students from Maastricht and all around Europe came in and out. And! she loves foreign students maybe even more than Dutch students. Furthermore she loves football en drinking beer. Wondering what the hell I’m talking about? Well, BART is an international student football tournament (men AND women), held every year in May at our very own pitches and is organized by some of the finest DBSV-members. BART stand for Black Stockings and Red socks Tournament, names dating from an ancient history of our beloved association. Besides shitloads of beer, a beer cantus and drinking beer at the 2 major party’s, football itself is the main event during these 3 days of heavenly pleasure. Well, the point of this worthless peace of text is inviting you all to come to our tournament and make it a time to remember for the rest of your life. DBSV will join with a couple of bloke’s teams and at least one lad’s team, so join one of our teams. If you’re just interested in drinking beer, you’re most welcome too.

- IMPORTANT • • • • •

Put these dates in your agenda: 14-15-16th May 2010 Beer price is 1 euro. Bring your own tent and sleep over. If you want to play football, contact your team leader or a board member We will probably bother you soon to ask you to become a volunteer (as a bar tender, selling food, cleaning the toilet etc.)

The committee! President:

Rick (Lassie) Thissen

DBSV Futsal 1

Secretary:

Thiemo (Hardcore) van Nijnatten

DBSV 2 / Futsal 1

Treasurer:

Koen (v. Binsbergen) Engelen

DBSV 2

Registration:

Saskia (Silent but dangerous) Raap

DBSV ladies

PR:

Loek (Barrel) van der Heide

DBSV ladies

Sponsoring:

Frank (Shenky) Schoonbrood

DBSV 1 team assistant

Party:

Marijke (Pamela’s mirror) Everink

DBSV ladies

Catering:

Armanda (Catering) Boom

DBSV ladies

Football business:

Tim (Tim) ten Beitel

Traineeship at DBSV

23


Black Redder februari 2010

ROCCO

Van DBSV naar de MUSST, (s)pion of landverrader? Het was even wachten, maar sinds afgelopen september zit er eindelijk een DBSV’er in de Maastrichtse Universitaire Studenten Sportraad. Het was natuurlijk al jaren een must (te makkelijk…) om ook in dit orgaan binnen de universiteit onze ideeën over de Studenten Sportwereld van Maastricht in te brengen. Het begon allemaal op maandag 31 augustus met het volgende persbericht: “Met alle ervaring uit drie jaar bestuur bij voetbalvereniging DBSV Red Socks en geen angst voor studievertraging, is Robbert Kösters de ideale man (om dit jaar het MUSST bestuur te representeren). Deze

De MUSST (&‘Scoren?’) in één minuut... Sommigen van jullie zullen allicht nog steeds geen idee hebben wat de MUSST nu precies is. Geen probleem, zolang iedereen SCOREN? maar kent. Als ik dan toch een stukje in de Black Redder mag schrijven, dan misbruik ik het natuurlijk maar al te graag om even gratis promo te maken. SCOREN? is het samenwerkingsverbond waarin alle Studenten Sport Verenigingen (SSV’en) verbonden zijn. In totaal omvat SCOREN? ruim 1800 leden, waarmee het ruimschoots de grootste studentenvereniging van Maastricht is! Afgelopen jaar bereikte het SCOREN?-team zelfs de finale van het BART-Tournament en ook de komende editie zullen we weer ruimschoots vertegenwoordigt zijn met minstens één heren en twee damesteams!

24

GROTE kerel, met klein hartje zul je dan ook niet snel over het hoofd zien! Robbert is kampioen bierestafette maar presteert ook op het voetbalveld goed. Begonnen in het jeugdteam van Fortuna Sittard en geëindigd als sterspeler bankzitten bij het eerste van DBSV”. Van het knusse, intieme Heugem, naar de grote mensen wereld van Sportcentrum Randwijck. Althans onder die naam staat de bouwkeet die men sporthal noemt bekend bij de grote meneren van het College van Bestuur. Het lijkt een grote stap, maar na een klein half jaar kan ik toch wel zeggen dat het opboksen tegen de algemene opinie die bestond over de MUSST zwaarder woog dan de bestuurstaak zelf. Zoals ook DBSV soms wordt getypeerd (Geval apart; je kunt niet met, maar ook niet zonder ze), zo had ook iedereen zijn bedenkingen bij de MUSST. Of het nu de onduidelijkheid omtrent hun taken of hun onzichtbaarheid voor de leden van de SSV’en was, wie zal het zeggen. Punt blijft dat we dit jaar tot op heden een grote stap in de goede richting hebben gezet. Optimaal is het nog zeker niet, maar het beloofd veel goeds voor de toekomst. En dat komt heus niet alleen door de aanwezigheid bij de borrels van de SSV’en. Ook de sportieve kwaliteiten worden getoond, van op de atletiekbaan tot op de turntoestellen en binnenkort ook op de ‘Hel van Heugem’.


Black Redder februari 2010

Lekker puzzelen!

1 De belangrijkste prijs die te winnen valt als DBSV’er na het Berry van Aerle toernooi. 2 Wij voetballen op de ... van Heugem. 3 Welk DBSV elftal heeft maar 1 keer gescoord tijdens het Berry van Aerle? 4 Naar welke Belgische discotheek gaan we 1 keer per jaar? 5 Hoe heet de partner van Robert van der Weert? 6 De afkorting van de enige werkgroep binnen DBSV 7 In de kom die Sander in ze hoofd heeft tijdens uitgaan in Leuven maak je dit... 8 Dit bier wordt geschonken in onze kantine 9 Noud’s lievelings-schijnbeweging. 10 Uit hoeveel leden bestaat de B.A.R.T. commissie dit jaar? 11 Hier wordt elk jaar gebatst tijdens het B.A.R.T.-toernooi

Pareltjes Op 14, 15 en 16 mei vindt het jaarlijkse B.A.R.T.-toernooi plaats. Voor €30,- (€1,-) bier kun je het hele weekend deelnemen met een team van mede-DBSV’ers. Meer informatie volgt ———————————————————— Het bestuursjaar van het huidige bestuur loopt eind mei af. Wil je meer weten over een jaar bestuur van DBSV? Spreek de huidige bestuursleden gerust een keer aan! ———————————————————— Op 5 mei gaat een groep van 30 DBSV’ers naar het bevrijdingsfestival in Roermond. We zullen daar een drank-kraam bemannen om zo een bak geld binnen te halen voor de club. Van de opbrengsten zullen o.a. 30 nieuwe ballen voor de instuif en dames worden gekocht en gaat een deel naar de seizoensafsluiting. Vrijwilligers krijgen ook elk een ‘zoepkaart’ t.w.v. €26,-. Voor vervoer, eten en drinken wordt gezorgd. Meer informatie volgt. ———————————————————— 25

Sinds kort kunnen ouders, vrienden, ‘bitches van…’ en andere aanhangers van DBSV leden ‘vriend van DBSV’ worden. Voor €15,- per jaar verschijnt zijn/haar naam op de website en in de kantine. Spread the word, want we verwelkomen jouw familie of vrienden graag als ‘vriend van DBSV’! Meer info: sponsoring@dbsvredsocks.nl ——————————————————-—— Robert van der Weert heeft zijn contract als hoofdtrainer van DBSV Red Socks met een jaar verlengd. Ook Rob Ruiter heeft aangegeven door te willen als assistent van Robert. DBSV Red Socks is erg blij dat Robert en Rob aan de club verbonden blijven. ————————————————————Op zaterdag 27 maart houdt DBSV haar jaarlijkse oud-ledendag. Vanaf 12.00u zijn huidige en oud-leden welkom om gezellig wat te eten, te drinken en te sporten. DBSV hoopt zo veel mogelijk (oud-)leden op deze dag te mogen ontvangen!


Black Redder februari 2010

Rangen en standen P

Team

Gespeeld W

G

V

P

DpV

DpT

P/W

2

DBSV FutDA1

9

7

0

2

21

55

28

2,33

2

DBSV 6

12

8

0

4

24

42

22

2,00

5

DBSV 4

11

6

2

3

20

48

21

1,82

3

DBSV 1

12

5

5

2

20

22

18

1,67

4

DBSV Fut1

14

7

1

6

22

49

52

1,57

7

DBSV 2

12

5

2

5

17

19

20

1,42

10

DBSV 5

7

2

1

4

8

23

25

1,14

7

DBSV 3

9

3

1

5

10

26

38

1,11

11

DBSV DA1

9

2

0

8

6

8

35

0,67

14

DBSV Fut2

16

0

0

16

0

33

172

0,00

Rangen en standen zijn niet heiligmakend. Per slot van rekening komen we allemaal voor ons plezier naar ‘het voetbal’. Maar, zoals assistenttrainer en DBSV coryfee Rob Ruiter zo vaak predikt: “Plezier volgt op prestatie”. Wie zijn wij om dit tegen te spreken? Op basis van dit credo heeft het damesfutsalteam de tijd van haar leven. Met 2,33 punt per wedstrijden en een machtig doelsaldo bezetten zij de tweede plaats in de competitie. Aangezien er tot dit seizoen nog geen damesfutsal team was bij DBSV een grootse prestatie. Even werd zelfs nog in het kampioenschap geloofd, maar de achterstand op de nog ongeslagen koploper Roerdalen is inmiddels 6 verliespunten. Maar, met nog een wedstrijd tegen Roerdalen voor de boeg kan alles gebeuren, zeker gezien de klasse die de DBSV dames bezitten. Onder andere Sanne Hendriks (de zus van) en Linda van Osch (de zus van) en Anouk blinken wekelijks uit ondersteund door enkele dames die ook op het veld actief zijn. De Futsal dames worden achtervolgd door dat andere nieuwe team: DBSV 6. Een bonte mix van Duitsers, Argentijnen, Franssen en Nederlanders verbaast zich iedere week weer over de eigenaardige Maastrichtse voetbalcultuur. Ook bij DBSV 6 werd een tijdje geloofd in het kampioenschap, ware het niet dat het team nadrukkelijk last heeft van off-days. Zo werd tot twee keer toe van Eijsden verloren en liet het team zich verrassen door middenmoter

26

Scharn. Op de velden van koploper Limmel werden de DBSV’ers op brutaliteit verslagen (31). Maar toch, als ‘het loopt’ bij DBSV 6 is het genieten voor de (spaarzame) toeschouwer! Aan de onderkant van de ladder bungelt het arme Futsal 2. Meerdere verzoeken om dit team dit seizoen niet 2e, maar 3e klasse te laten spelen werden niet gehonoreerd door de KNVB waardoor het team misschien een klasse te hoog speelt. Jammer, want aan inzet en opkomst ontbreekt het niet in het team van teamleider Rik Plender. De eerste punten moeten nog gehaald worden, maar zullen zeker niet uitblijven dit seizoen. De subtop wordt gevormd door het 4e en het 1e elftal, die de hoge verwachtingen vaak waar maken maar ook erg wisselvallig blijken te zijn. DBSV 4 lijkt echter al voor de winterstop een voorproefje te hebben genomen op de ‘lenterally’ die ze ook vorig jaar ten toon spreidden met de B.A.R.T.-titel als absolute kers op de taart. DBSV Futsal 1 en DBSV 2 verdienen ook duidelijk complimenten. In sterke klassen (1e klasse en 3e klasse reserve) handhaven de ploegen zich in respectievelijk de sub-top en middenmoot. Nog vol perspectief, maar zonder veel punten zijn de dames op het veld en het 5e. We zijn er zeker van dat deze teams in de tweede seizoenshelft menigeen zullen verbazen!


Black Redder februari 2010

Lara van Roon Stelt zich even voor Sinds september studeer ik aan de universiteit Maastricht. De master die ik doe kost gelukkig niet zoveel tijd. Reden genoeg dus, om naast de studie te gaan sporten. Aangezien ik nogal gehecht was aan mijn (inmiddels ex-) voetbalclub vvZeewolde, besloot ik eerst maar eens op dinsdag bij de dames van DBSV mee te gaan trainen, om vervolgens op vrijdagmiddag vier uur lang in het openbaar vervoer te zitten en op zaterdag in Zeewolde een wedstrijd te spelen. Enthousiast als ze is, haalde Rosa me over om het dames futsal team te komen versterken. Waarom weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet; ik heb namelijk niet de techniek die nodig is om een goede zaalvoetballer te zijn (lees: ik kan niet zaalvoetballen). Toch mag ik van Joni her en der wat minuten meespelen en dat bevalt erg goed. Zaalvoetbal is hartstikke leuk om te doen, maar toch ligt mijn hart bij veldvoetbal. Na een aantal trainingen op dinsdag (en een aantal borrels op woensdag) merkte ik dat ik het prima naar mijn zin had bij DBSV. Ik besloot om me in de winterstop over te laten schrijven en het zinkende schip van Zeewolde te verlaten (drie punten uit 11 wedstrijden, trainer opgestapt, twee goede basisspeelsters die zo nodig zwanger moesten raken en vooral géén leuke mannen meer te vinden). Een goede keus; zondag mijn eerste wedstrijd en meteen gewonnen! Het leuke aan DBSV vind ik dat je een hoop mensen leert kennen met dezelfde passie; voetbal. Ik snap nog weinig van de regels, gewoontes, roddels, onderlinge relaties/verhoudingen e.d. van de leden binnen de club, maar verstand komt met de jaren zeggen ze, dus dat zal hier ook wel voor gelden. Omdat ik vond dat ik mezelf ook nuttig moest gaan maken in één van de commissies, help ik nu mee aan het maken van de Black Redder. (Of dat denkt Robert in ieder geval, ik heb nog weinig zinnigs gedaan – sorry!) Dan als afsluiter, de doelstellingen voor deze seizoenshelft. Voor dames futsal is de doelstelling om onze tweede plek in de competitie te handhaven. Voor de dames van het veldvoetbal is de doelstelling naar mijn idee om te eindigen in de middenmoot, ik weet zeker dat het moet lukken met dit elftal! Even over Lara… Het gerucht gaat dat Lara een hoop dingen ‘niet leuk’ vindt. O.a. spinnen (fietsen zonder dat je vooruit gaat), fitnessen, foto’s waar ze zelf op staat, een pubquiz… Lara zelf claimt echter dat er wel degelijk dingen zijn die ze wél leuk vindt. Voetbal bijvoorbeeld, maar ook mountainbiken vindt ze erg leuk. Weet jij nog dingen die Lara leuk zou kunnen vinden? Stuur dan een mailtje naar bestuur@dbsvredsocks.nl. Volgende BR: een lijst met dingen die Lara leuk vindt. Juist… dat wilde je altijd al weten!

27


Black Redder februari 2010

Berry van Aerle zaalvoetbaltoernooi 2010 door: Robert de Wit

We beschrijven een koude zondagochtend 17 januari. Met tas volgeladen met voetbalspullen stap ik op me fiets, zenuwachtig voor wat komen gaat. Nog niet wetende dat dit de dag van me leven werd, de dag waarop een prestatie zou worden geleverd die het Europees kampioenschap 88 zou doen vergeten, een prestatie die het bemachtigen van de wisseltrofee doet verbleken en een prestatie die hoger wordt gesteld dan het winnen van een gouden plak op de Olympische spelen. Als 1 van de eerste kom ik aan bij Daalhof. De laatste voorbereidingen nog in volle gangen, maar voor DBSV 2 staat als snel de eerste wedstrijd op het programma. Het is meteen een kraker tegen de Dames van DBSV die je nooit moet onderschatten, zo bleek ook later in het toernooi. Met trillende benen staan de vedetten: Flo, Remko, Art, Ruben, Arjen, ondergetekende en de vers aangekochte coma op het veld. Een stel bloeddorstige vikingsvrouwen staat aan de andere kant van het veld, gewapend met bijlen en alles. Al snel bleken deze zenuwen ontrecht want de vikingvrouwen, inmiddels gedegradeerd tot kanonnenvoer, gingen er met 5-0 af. Een prestatie waar de heren trots op mogen zijn, maar nog niks vergeleken bij de rest van het dag. Als tweede stond de moeilijkste wedstrijd op het programma die ook maar met 1-0 werd gewonnen tegen JC van Damme. Uiteindelijk was de rest van de poule geen probleem voor het sterrenensemble. Alles werd gewonnen en zonder tegendoelpunten. De Finale zou tegen Futsal 1 of tegen het team van DBSV corryfeeën Arie en Martin(Ormetikos) zijn. Alles hing af van de laatste poulewedstrijd in de

28

andere poule tussen DBSV 3 en Ormetikos. Als Ormetikos zou winnen met 8 doelpunten verschil zouden zij onze tegenstanders zijn. Hier werd opgehoopt, want futsal 1, hoewel achteraf totaal onterecht, werd toch als een zeer sterke tegenstander gezien. De mannen van DBSV 3 hielden stand en werder maar met 4-0 verslagen. Ormetikos had blijkbaar niet genoeg bier geboden. Futsal 1 moest dus billenkoek gegeven worden. Tijdens de finale om plek 3 en 4 vloog de intimidatie van futsal 1 ons om de oren. Gesterkt door onze goede prestaties uit de poulewedstrijden weerde wij dit sneller af dan dat we doelpunten maakten. We wisten al lang dat we zouden ze vernederen en dat ze als huilende baby’s door hun moeders zouden moeten worden weggedragen. Voor de wedstrijd kregen we nog een peptalk van Remko, waar niemand boodschap aan had. Toen de wedstrijd begon vroegen de hordes aangewonnen fans zich maar 1 ding af: “waarom staat topscoorder de Wit alias het kanon” niet in de basis? De ME moest er aan te pas komen om de gemoederen te benaderen.


Black Redder februari 2010 Bijzondere vermeldingen voor: Art alias de grabbelaar, Ruben alias de roze handschoen en Bas alias de uitgejoelde omdat ze niet 1 keer wisten te scoren. Eindelijk was de rust wedergekeerd en kon de wedstrijd beginnen. 2 keer 10 minuten zou de vernedering duren. De ene na de andere aanvalsgolf kreeg futsal 1 op zich af, een boot in Pearl harbor tijdens WO II was veiliger dan het goal van futsal 1. Arjen alias de schoolslag miste de bol frontaal voor open doel. Futsal 1 kreeg weer wat lucht. Een zinderende eerst helft eindigde met een 0-0 tussenstand. Beginnende met het geheime wapen Flo alias Die German Midget gingen we vol vertrouwen de 2e helft in. De schoolslag maakte de 1-0 en Daalhof stond op ze kop. Fans renden het veld in en de ME moest weer aan de slag. Na een kleine belegering, maakte Remko alias de blonde player de 2-0 en

29

werden de moeders van de spelers van Futsal 1 gebeld om ze op te komen halen. De finale werd gewonnen met 2-0 en Futsal 2 was dus kampioen. Het feest werd voorgezet bij Koko, waar zelfs het mexen werd gewonnen. Ook al kostte dit bloed, zweet en kots. Tot volgend jaar op het Berry van Aerle of kunnen we beter zeggen het DBSV 2 toernooi?!


Black Redder februari 2010

Robert’s Moppentrommel Jantje zit bij Sinterklaas op schoot en Sinterklaas tikt met zijn vinger op de neus van Jantje en zegt: “jij houdt van snoepjes, he?, dat zie ik aan je bekje.” Zegt Jantje: “jij houdt van kutjes, Sinterklaas!” De Sint schikt en zegt: “hoe zo dan Jantje?” “Nou, dat ruik ik aan je vinger.”

Jantje zegt tegen zijn moeder: "Pa heeft zich opgehangen op de zolder." Dus ze gaan naar de zolder en moeder zegt "Waar is Pa dan? Jantje: "1 april, hij hangt in de kelder!" Vader en moeder hebben een zoontje, Jantje van 9 jaar. Als vader en moeder 's nachts de liefde bedrijven in de slaapkamer, komt Jantje binnen. Op dat moment zit moeder bovenop. Moeder zegt: "Jantje, ga meer weer snel naar bed. Dit is niks." Jantje gaat terug naar bed. De volgende morgen vraagt Jantje aan zijn moeder wat ze gisteravond deed. Moeder zegt dat ze papa's dikke buik aan het plaktdrukken was. Jantje zegt: "Dat heeft helemaal geen nut, want als jij naar je werk bent dan komt de buurvrouw hem weer opblazen!"

Vraagt de leraar tijdens Biologie aan Jantje: Weet jij wat neuken is, Jantje? Jantje:" Ja meester, dat is fistfucking alleen dan met je lul."

Hoe noem je oude mensen,die kleine kinderen lastig vallen? Juist, pedofielen. En hoe noem je een klein kind die oudere mensen lastig valt? Jantje Smit ! Jantje: Papa, wat is het verschil tussen "in feite" en "in principe"? PapAntwoord: Om je dat goed uit te leggen moet je eerst aan mama vragen of ze voor Fl.500.000,- met de buurman naar bed zou willen. Nadat Jantje dit aan zijn moeder gevraagd heeft komt hij bij zijn vader terug. Jantje: mama zei:"Natuurlijk jongen, maar zeg het niet tegen je vader!". Maar wat is nu het verschil tussen "in feite" en "in principe"? PapAntwoord: Eerst moet je hetzelfde ook nog aan je zus vragen. Als Jantje ook deze opdracht heeft uitgevoerd rent hij naar zijn vader en verteld hem dat zijn zus zich geen twee keer zou bedenken voor een half miljoen. Jantje:"Nou, ga je het me nog uitleggen?" PapAntwoord: Kijk Jantje, in principe zijn we miljonair maar in feite zitten we met twee hoeren

Een lerares basisonderwijs start op een nieuwe school in Amstelveen. En op de eerste dag probeert ze een goede indruk na te laten op de mannetjes, dus begint ze over voetbal, vertellende dat ze een Ajax fan is. Ze vraagt de leerlingen hun hand op te steken als ze ook Ajax supporter zijn. En ja hoor, al die pollekes massaal de lucht in, behalve eentje... Dus de lerares vraagt: "Waarom steek jij je hand niet op?" Jantje antwoordt: "Omdat ik geen Ajax- supporter ben." De lerares helemaal verbouwereerd, bijna in shock, vraagt dan op gemene toon: "En van wie ben jij dan wel supporter misschien? Jantje: " wel , ik ben een RKC fan en ben er TROTS op!" De lerares kon haar oren niet geloven en vroeg hoe het kwam dat hij RKC fan was. De kleine: "Omdat mijn moeder en vader RKC supporters zijn, dus ben ik dat automatisch ook." De lerares, die duidelijk geirriteerd is, zegt: "Maar dat is toch geen REDEN om RKC fan te zijn? Je hoeft toch niet altijd zoals je moeder of je vader te zijn?? H?, want stel dat je moeder een hoer is en je vader een drugsverslaafde, wat zou jij dan opeens zijn?!" De kleine droogweg met een fijn lachje: "Dan zou ik FEYENOORD-supporter zijn!"

30


Black Redder februari 2010

door: J. van der Sloot

Beste clubfysioloog, Mijn vriendje heeft een kromme penis. Ze pesten mij er nu mee dat ik ook een kromme vaginawand krijg. Ik doe altijd of ik ze niet hoor, maar eigenlijk ben ik best wel bang dat dit echt gaat gebeuren en dat ik straks geen sex meer kan hebben met jongens met een rechte penis. Is dit gegrond? Bitch van de kromme Uiteraard is je vraag gegrond. Voor zover mijn kennis van fysica reikt past een mens zich aan zijn omgeving aan. Het is goed mogelijk dat jouw lichaam denkt dat alle jongens op deze manier geschapen zijn. Als je vaginawand het keer op keer zwaar te voortduren heeft, probeert je vaginawand een oplossing te vinden voor dit uit het lood geslagen object. Er ontwikkeld zich een ruimte waar krom geschapene mee uit de voeten kunnen. Dit hoeft geen probleem te zijn in de toekomst wanneer je het met een jongen met rechte penis wil doen. Je kan het zien als een specialiteit. Door je relatie met ‘De kromme’ heb je nu ook een holletje voor mannen met een kromming in het geslachtsdeel. Terwijl rechte penissen bij jou nog gewoon het bedoelde pad kunnen bewandelen. Je hoeft je dus helemaal geen zorgen te maken. Allerliefste clubpsycholoog, Op dit moment ben ik voorzitter van een voetbalvereniging. Binnenkort ga ik een maand weg naar het buitenland. Automatisch wordt dan natuurlijk de vice-voorzitter voorzitter. Ik ben bang dat als ik terugkom de KvK-inschrijving veranderd is en dat ze me niet meer terug willen. Het is zelfs mogelijk dat de vice-voorzitter een interview moet geven voor de Observant als ik weg ben. Hier baal ik nogal van en ik moet zelfs ’s nachts huilen als ik in bed lig. Hoe moet ik hier mee omgaan? Gr Feut Maak je niet druk. Na kort onderzoek heb vernomen dat de vieze voorzitter goed in de gaten wordt gehouden. Mocht hij zich koning te rijk wanen dan zal hij onherroepelijk hard met de neus tegen stoep of muur worden gedrukt. Mocht het gevreesde interview plaatsvinden dan ben ik bang dat de vieze voorzitter op ‘moment suprême’ een onverklaarbare drang tot toiletteren krijgt. Als jij weer veilig land in de lage landen zal Robert je huilend in je armen vallen. Zie het als een kleine investering, wanneer jij weer terug bent eet deze vieze voorzitter uit je hand en is hem geen boodschap te gek. Beste clubpsycholoog, Als er foto’s van mij worden gemaakt kan ik hier niet goed tegen. Ik probeer altijd mijn hand voor de camera te doen of weg te rennen? Waar denk je dat dit aan ligt? X Loon Ik denk dat je de oorsprong van je probleem moet zoeken in een angst stoornis. Daarmee bedoel ik angst voor onweer en bliksem in het bijzonder. De bliksem heeft je op pavloviaanse manier geconditioneerd. Bij iedere flits schiet je hand voor je ogen in de hoop dat dit helpt. Ik denk inderdaad dat je de bliksem zou hebben kunnen keren als je de dochter van god was geweest. De angst heeft voor een razendsnelle reactie gezorgd. Je bent als het ware sneller dan de flits. Dat kan je stoer vinden, ik vind het allemaal maar beangstigend hoe een mens in de greep kan zijn van zijn angst. Ik raad je aan hulp te zoeken. We duimen voor een stabielere periode in je leven. 31


Copyright DBSV Red Socks 2010 DBSV bedankt haar sponsoren en de Black Redder commissie voor hun hulp bij het tot stand komen van deze Black Redder

BR feb  

clubblad der Maastrichtse Studenten Voetbalvereniging Futsal DBSV RED SOCKS

Advertisement