Page 1

1 2

Myyntijohtaja Mika Ihalainen (vas.) ja asiakkuuspäällikkö Taisto Nuutinen näkevät yhtiön Joensuun-toimipisteen vahvuutena myös tulevaisuuden rekrytointeja ajatellen.

YAP Solutions Oy: Ratkaisevan askeleen edellä

YAP Solutions Oy oivalsi tarpeen tietotekniikan palvelutarjonnasta verkon yli kauan ennen kuin kukaan markkinoilla kohkasi pilvipalveluista. Myös osaavista ihmisistä yritys pitää kiinni edelläkävijän ennakkoluulottomuudella; kun yhtiölle tärkeä avainhenkilö halusi palata Pohjois-Karjalaan, YAP Solutions tuli mukana. Etäpiste löytyi Joensuun Tiedepuistosta, jossa työtä tehdään muun muassa yhteensä lähes miljoonan ammattiliitto- ja työttömyyskassajäsenen asioiden parissa.


Kaikupohjaa lupauksille YAP Solutions markkinoi järjestelmiään palvelukokonaisuutena. Asiakaslupaukselle on vankka kate; kyse ei ole vain palasten integroinnista vaan kokonaisuudesta. Järjestelmä kattaa serviisin sähköisestä asioinnista ja arkistoinnista taloushallintoon ja aina tukipalveluihin saakka. -Ohjelmien ylläpito, tietokantojen hallinta, tietojen välitys, palvelimet, laitetilat, tietoliikenne, tietoturva, käyttöneuvonta ja tulostus – YAP on asiakkaalle kokonainen tietotekniikkaosasto. Ammattiliitto-liiketoimintojen asiakkuuspäällikkö Taisto Nuutinen tietää asiakkaiden arvostavan koko-

naispalvelun takana osaavia ihmisiä, henkilökohtaista palvelua. Yksityisen yrityksen joustava toimintatapa on sitä, mitä asiakkaat haluavat. -Meidän toimintatapamme ei ole työntää softapakettia asiakkaan kainaloon saatesanoilla ”koettakaa pärjätä”. Asiakkaat ansaitsevat parempaa, Nuutinen kiteyttää.

Tekijöitä arvostaen YAP Solutionsin henkilöstöstä 55 työskentelee Vantaalla, kuusi Joensuussa ja yksi Mikkelissä. Palvelu ei ole kiinni pääkonttorin osoitteesta. Toimipisteitä on perustettu rohkeasti, sillä parhaista osaajista on haluttu pitää kiinni. Muun muassa koko firman HR-päällikkönä työskentelevä Heikki Kärki istuu Joensuun Länsikadulla. Reissuja Vantaalle tulee viikoittain. -Matkustaminen Joensuusta pääkaupunkiseudulle on yllättävän vaivatonta. Parhaimmillaan olen 1,5 tunnissa kotiovelta Vantaan toimipisteessä, Kärki mainitsee. Taisto Nuutinen puolestaan palasi seitsemän Vantaan toimipisteessä vietetyn vuoden jälkeen takaisin Joensuuhun. -Elämä on muutakin kuin vain työtä, kokonaisuuden pitää toimia työntekijöitäkin arvostaen. Joensuu on sitä paitsi oivallinen paikkakunta toimipisteelle. Joensuun Tiedepuisto tarjoaa loistavan työskentelyympäristön; hyvät tilat, yrityksen tarvitsemat keskeiset palvelut ja yhteisöllisyyden. Myös rekrytointitarpeita ajatellen näemme Joensuussa potentiaalia. Olemme päässeet nauttimaan yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksen hedelmistä rekrytoimala Joensuussa osaavia ammattilaisia, Heikki Kärki iloitsee.

YAP S olutions O y - Valtakunnallisesti toimiva yksityinen järjestelmäratkaisujen IT-palveluyritys - Perustettu vuonna 1978 - Toimipisteet Vantaalla (pääkonttori), Joensuussa ja Mikkelissä - Liikevaihto noin 6,5 miljoonaa euroa

Uusia aluevaltauksia YAP Solutions on hankkinut muhkean osaamispääoman kehittäessään it-palvelukokonaisuutta haasteellisessa ammattiliitto- ja järjestökentässä. Alalla pelkkä it-osaaminen ei selkänojaksi riittäisi, jo pelkästään lainsäädännöllisten muutosten huomioiminen edellyttää vaativan asiakaskunnan syvällistä toimialatuntemusta. Menestyvä yritys tutkii valppaasti myös uusia bisnesmahdollisuuksia. Yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet jalostaa vankkaa erikoisosaamistaan myös esimerkiksi pksektorin palveluiksi. -Asiakkuudenhallinta ja toiminnanohjausjärjestelmät pk-yrityksille on vahvistuvaa liiketoimintaamme. Etenemme harkitusti asiakastarpeita haistellen. YAP on nyt esimerkiksi myös verkkolaskuoperaattori, palvelussa pystymme kilpailemaan erittäinkin kustannustehokkaasti suurempien toimijoiden kentällä, Mika Ihalainen kertoo. Yhtenä esimerkkinä palvelulaajennuksesta pk-sektorille Ihalainen mainitsee myös suojatun sähköpostiyhteyden. -On hätkähdyttävää, miten vähän yritykset kiinnittävät huomiota sähköpostiliikenteen turvallisuuteen. Henkilötiedot, sosiaaliturvatunnukset, erilaiset asiakastiedot, tarjoukset ja monet muut on varsin helppo suojata sähköpostiliikenteessä. YAP SecureMail toimii ilman lähettäjän tai vastaanottajan koneella tehtäviä asennuksia. Kaksisuuntainen suojattu sähköpostiliikenne on yksinkertainen toteuttaa. Yrityksille kyse on myös imagosta.

- Henkilöstöä noin 63, joista Joensuussa 6 - Toimialat: järjestöpalvelut ammattiliitoille, työttömyyskassoille ja järjestöille, lehtitalopalvelut ja yrityspalvelut - Ammattiliitojen, työttömyyskassojen ja järjestöjen kautta hallinnoi noin 1,5 miljoonaa suomalaista koskevia tietoja - www.yap.fi

1 2

Tekstit: Sirkka-Liisa Salmela, Kuva: Miska Korpelainen, Ulkoasu: Mainostoimisto Fabrik

E

lettiin 1980-lukua, kun YAP Solutions Oy:n perustaja Pentti Laukkanen näki, että suomalaiset ammattiliitot ja työttömyyskassat voitiin vapauttaa hoitamaan ydintehtäväänsä tarjoamalla ulkoista palvelua tietotekniikan kasvaviin tarpeisiin. Tuohon aikaan vain pankeilla ja suuryrityksillä oli omia resursseja tietotekniikan kattavampiin ratkaisuihin. Syntyi Yrittäjäin ATK-Palvelu, jonka ensimmäisiä asiakkaita olivat järjestöt, muun muassa Autoliitto. - Yhtiön toimintaidea on pysynyt samana. Yksinkertaistettuna palvelussa on kyse siitä, että asiakkaidemme tarvitsema tieto on aina saatavilla verkon kautta, tietoturva on kunnossa, tarvittavat päivitykset hoituvat automaattisesti eikä asiakkaidemme tarvitse huolehtia palvelintilasta. Asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa, me hoidamme it-palvelut alusta loppuun, YAP Solutions Oy:n myyntijohtaja Mika Ihalainen linjaa.

Huhtikuun kuukauden yritys  

YAP Solutions Oy

Advertisement