Page 1

Jody Becker


experience WeWork: August 2015 - Present Senior Interior Designer - design lead for regional flagship locations Create concepts for new locations, guided by local research and branding Present renderings and programming to Creative and Business directors Pilot new Revit and process standards between regional and corporate teams Design and present custom mill-work, furniture, and coordinated equipment Manage design documentation with graphic artists, architects, and engineers Mentor Junior Designers to meet branding and expansion goals

Guild:

March 2014 - July 2015 Design Project Manager - design build for boutique environments Led creative brainstorming to facilitate aesthetic and budget feasibility goals Maintained accounts between client executives and production shop Managed design documentation of internal and external fabricators Grew new business development with new and existing clients

Macy’s Inc.: Jan 2011 - March 2014 Store Design Planner - Cosmetics and Women’s Shoes Facilitated new market product launches across 800+ locations globally Managed vendor shop installations to meet company revenue goals Reviewed drawing details for branding and construction standards

Emersion Design: Jan 2009 - March 2009 Assistant Designer - Cooperative Education (CO-OP) Developed corporate designs with special attention to LEED requirements.

Callison Architects: June 2008 - Sept 2008 Assistant Designer - Cooperative Education (CO-OP) Designed concepts and presentations for international clientele.

Fitch: March 2007 - March 2008 Assistant Designer - Cooperative Education (CO-OP) Contributed to schematic design, Photoshop and Viz renderings for clientele. Collaborated with graphic and product designers, and marketing leads.

Interior Architects: June 2006 - March 2007 Assistant Designer - Cooperative Education (CO-OP) Created material and furniture presentations and construction documentation, including a five million square foot feasibility study

education University of Cincinnati: Cincinnati, OH Bachelor of Science in Interior Design College of Design, Architecture, Art, and Planning (DAAP) Cooperative Education (CO-OP)

Denmark Institute for Study Abroad (DIS): Copenhagen, Denmark Interior Design Summer Program

jody becker

skills ◦ Revit: BIM 360, design and documentation ◦ Enscape ◦ Sketch-up ◦ Adobe Creative Suite ◦ Auto-Cad ◦ Hand and Photoshop renderings ◦ Graphic Presentations ◦ Google & Microsoft Drive Suite ◦ Bluebeam Studio ◦ 3d Studio Max ◦ Slack ◦ Trello ◦ Airtable ◦ Procore ◦ Smartsheets ◦ MAC and PC operating systems

achievements ◦ Launched proprietary procurement furniture system at WeWork ◦ DIFFA (Design Industry Foundation Fighting Aids) Dining by Design - designer ◦ University of Cincinnati Dean’s List ◦ University of Cincinnati Cincinnatus Scholar ◦ Licking County Foundation’s Kenneth Johnston Scholarship

activities ◦ Drawing Teaching Assistant: University of Cincinnati ◦ New York Cares: Volunteer ◦ New York Road Runners: Participant ◦ Special Olympics: Volunteer ◦ Bike New York - 5 Boro Bike Tour: Participant ◦ Outdoor and Surfing Enthusiast ◦ DAAP Bowling League

portfolio link https://issuu.com/jodybecker/docs/ jody_becker_portfolio References available upon request.

jodybckr@gmail.com 740 334 3704


personal interests


New location in Arlington, VA with sweeping views of the Washington DC metro area and a large exterior terrace on the 27th floor. (above) The base building details are clean with un-obstructed views that work well to complement a case-study home concept. The modern detailing of the fireplace and shelving accessories create a comfortable and focused lounge environment. (below) With modern FF&E selections, the outdoor terrace connects and extends the interior fireplace lounge.

arlington

2019


Clean, simple details frame and emphasize the beautiful views. (above) The oval light fixture is produced by a specialty fabricator to coordinate LED electrical, millwork, and lacquer finish specifications. It is centered over a two semi-circle custom upholstery benches and inset round powder-coated tables. These are features centered in the lounge and the two base building columns to enhance the window view and encourages interaction between the members. (bottom) Soft and luxurious hanging chair to enjoy the view, with a rug touch pad underneath.

2019

arlington


New China town location adding three new floors to the Washington DC market. (this page) The lounges are staggered across all three floors, and an internal communicating stair case shown was developed to connect the member path of travel and lounge centers. It creates a stacked color block concept, lifting members vertically through the occupied floors and adding a sculptural element to the space.

c h i n a t o w n - p h o t o g r a p hy

2018


Internally produced rendering, used for opening and sales promotions. I designed this staircase specifically with structural restrictions of a post tension slab in mind. The white adjacent walls were designed prior to any structure review with consultants, intended as retaining walls to hold deep I-beams at the slab cut. Plywood and MDF are detailed to provide a continuous and smooth guard rail, with integrated light and red accent paint. Tile bench planter at base and retaining walls are detailed with appropriate cove, cap, and bullnose details.

2018

chinatown - rendering


Stair inspiration imagery used for internal design development.

Stair concept diagram showing traffic flow, pink tone represents the path of travel relating to the office layout and lounge connections. Yellow represents the connection of the vertical retaining walls joining vertical movement.

Initial 3d model in sketch-up model for internal review. Guard rails were initially created in Revit but exported to sketchup for quick coloration and convenient executive presentations. Color blocking concepts occured at this point and were added to later iterations of the revit model.

Revit axon view, cut showing vertical stacking of retaining wall details.

chinatown - proce ss

2018


Revit model used for internal design reviews, rendering in Revit Enscape extension. Integrated bench was designed with continuous maple veneer and integrated tile planter.

Revit model used for internal design reviews, rendering in Revit Enscape extension. Showing custom lighting, finishes, and millwork coordination.

2018

chinatown - process


New location in a new mixed use building and coming neighborhood in Washington, DC. Inspired by the former movie theater (now demolished) the design created a sophisticated and cozy mix of colors and textures. The space was programmed to work join two different buildings together and ensure there was one community of WeWork members across all three floors and terrace level. The result is a cozy and calming grouping of lounges and public meeting spaces connected with internal way finding.

apollo

2017


(above) The public working space holds the dual purpose of providing a presentation zone, and well as day time working. There is an emphasis on the tectum panels to provide noise control, tiled partition walls to allow light into the working space, but block the less than desirable alley view. (bottom, left) Terrace lounge furniture, shading, and artwork in the internal vestibule. (bottom, right) Small touch point lounge with artwork, and phone booths.

2017

apollo


MOOD BOARD

07/01/2017

APOLLO

THEATER REINCARNATED WEWORK APOLLO IS THE RE͊INVENTION OF GATHERING. INSTEAD FOR COLLABORATION INSTEAD OF ENTERTAINMENT. THE FURNISHINGS OF THE SPACE ENCOURAGE LARGE GROUPS OF PEOPLE IN THE SAME LUXURY AND DISCOVERY AS A THEATER. LUHS FABRICS, PAINTED ORNAMENT, AND REFLECTIVE METALS RAISE THE LUXURY OF THE SPACES, WHILE COLOR BLOCKING AND GRAPHICS CREATE MOOD ZONES FOR DIFFERENT ACTIVITIES.

4PERXMRK7GLIHYPI

4PERXMRK7GLIHYPI 'SYRX

,*0336 28



,:-2)40%28

 ,*0336 40%28



 ,*0336 40%28



-QEKI

In-Design deck showing mood board, tone, and inspiration imagery, pulling from modern design trends and noir spaces to reflect the theater inspiration. APOLLO

 

1ST FLR LIGHTING BETWEEN BEAMS ͊ FXX ALW ͊ EXPOSED FLOURECENT ̾8’L̿

07/01/2017 APOLLO

 

07/01/2017

LIGHTING & FINISHES SOFFIT / CEILING PAINT BM XXXX

 

 

LIGHTING & FINISHES

 ,+6%7740%28 

 

 

,+6%7740%28 

,398(336 28 ,*0336 28



 



'SYRX

 ,8%&0)834 40%28

 

,*0336 28

/I]RSXI

-QEKI

 



 

/I]RSXI

,8%&0)834 28

PANTRY PENDANT ͊ FXX 1ST FLR PANTRY ͊ FXX LUMINAIRE ATHENTIK ͊ FOSTER ALW ͊ RECESSED LINEAR XL LA ̾4’L̿ ̾15” DIA̿

CEILING PAINT BM XXXX

COLUMN / BEAM COLOR BM XXXX

FLOOR PLAN

 ,398(336 40%28  ,*0336 40%28

 

FLOOR PLAN

 

PANTRY WALL DALTILE MOSAIC TL͊XX

EXISTING BRICK WC͊XX

 ,:-2)40%28





COUNTER SS͊XX | BAR SS͊XX CORIAN & BUTCHER BLOCK

RENDERING WALL FINISH WD͊XX

LAMINATE DOOR PL͊XX

HD LAMINATE PULL HD͊XX PL͊XX

PLATFORM TILE FINISH TL͊XX

BAR FRONT WALL DALTILE MOSAIC TL͊XX

FLOORING CT͊EX EXISTING CONCRETE FLOORING

FLOORING CT͊EX EXISTING CONCRETE FLOORING

In-Design deck showing flat lay spread of FF&E items and material and lighting context.

apollo - process

2017


FINISHES LEGEND ;%00*-2-7,)7 %68 *)08 1)1&)6&6%2(-2+ 4%-28 8-0) :-2=0 ;%00'3:)6-2+ ;);36/&6%2(-2+ ;33(;%-27'38-2+ %68%&3:) *)08%&3:) 1)1&)6&6%2(-2+%&3:) 4%-28%&3:) 8-0)%&3:) :-2=0%&3:) ;%00'3:)6-2+%&3:) ;);36/&6%2(-2+%&3:) ;33(;%-27'38-2+%&3:)

*0336*-2-7,)7 *03368-0) 786%-+,8;33(*0336-2+ ,)66-2+&32);33( '%64)8 )<437)('32'6)8)

1')/5),1,6+3/$1 %

  

FINISHES

Revit plan (2nd floor) using data organization to communicate owner furnished items. Also shown is the long corridor pattern connecting the two buildings with way finding.

Sketch-up model showing, artwork, millwork, lighting, and finishes.

2017

apollo - process


Flatiron School is an internal business line of WeWork. I created a design development concept to accommodate expansion of a new program within standard WeWork spaces. I interviewed the internal flatiron business partners to understand their specific needs. I envisioned and documented internal standards for custom lighting, acoustic treatment, and millwork that meet their internal brand identity and operation needs. Completed on an accelerated timeline and as a refurbish upgrade to an existing WeWork location.

flatiron school

2018


(above) Final photo of teaching classroom, convertible into a multi-purpose room with dimming and zoned lighting controls, custom millwork folding tables, and acoustic panels. (bottom) Custom millwork and finishes were developed in Revit and distributed to the global WeWork design and developement team for roll out.

2018

flatiron school


This is the premier flagship location for Washington DC located just blocks from the White House. It is a landmarked building and, at the time of its design, the scale broke all of the metrics for WeWork locations. Extensive coordination was worked into the layout to create a custom pantry size, layout, and equipment metrics. This project also piloted a larger scale of interiors branding to accommodate the 120,000 sq foot space across two floor plates. We designed a connecting staircase, enlarged custom graphics, and expanded our visual vocabulary to include glass block, feminine tropical themes, and a youthful material palate.

metropolitan square

2016


MOOD BOARD

06/23/2016

MET SQUARE

CONSULATE OASIS: GOVERNMENT ON VACATION. LOCATED IN THE HEART OF OUR GOVERNMENT CENTER, MET SQUARE IS MEANT TO BE AN OASIS FROM THE FORMALITY OF LINEAR WORKING. THERE ARE MULTIPLE LAYERS TO A PLACE WHERE DIFFERENT FACETS AND TEXTURES COME TOGETHER FOR A GATHERING OF MEMBER THAT IS THE HEART OF THE MET SQUARE WEWORK. WE ARE CREATING AN INFORMAL CONSULATE THEME BY BRINGING TOGETHER MANY DIFFERENT GEOMETRIES AND STYLES TO A PLACE THAT CAN CREATE A NEW JUXTAPOSITION TO THE TYPICAL SURROUNDINGS. WE ARE PULLING FROM OASIS, RELAXATION, AND 90â&#x20AC;&#x2122;S THEME IMAGERY TO BRING TOGETHER A PALLET THAT BRIGHTENS THE MOOD AND BRING PLAYFULNESS TO THE EXISTING BUILDING.

(above) Mood and inspiration board, used to discuss the blending of two concepts, youthful 90's inspired graphics with warm, sophisticated material palate. Traditional and graphic details are combined to create blend of tones. With its location in the heart of Washington DC, this created a concept of 'government of vacation' the space is serious enough to contribute to work efficiency, but playful enough to impress and entertain as the premier events location in the region. (bottom left) Floral neon detail. (bottom right) Graphic Wallcovering detail.

2016

metropolitan square


Manhattan Laundry is a historically preserved multi-building campus, connected by sky bridge and 17 level changes, in the, culturally rich, Shaw neighborhood of Washington DC. Both a former school and dry cleaning facility, the multiple lives of this building could be seen everywhere on our initial due diligence walk, and we know we had to preserve them in its new life. Details include multiple types of skylights, rusted steam chimney (shown bottom left), landmarked glass block, clay structural tile, connecting bridge, and tiled facade with earlier branding. Sky bridge mural referring to the building's name and local Go-Go music flyers used prevalently in the 60's-70's (shown above).

manhat tan laundr y - preser vation

2016


(above) Custom millwork to refurbish the existing steam pipe into the program of the new build out. Layout program detailed extensively to ensure a unique feature can be incorporated into the member use of the space. (bottom left) Custom slat wall structured with rebar, solid maple, and acoustic felt, was developed to section off programming when a typical stud partition could not be attached below an existing skylight. The curved slat wall was modeled in Revit and detailed with a graduating angle installed in a curved path to offer way finding through the asymmetrical existing floor plate. (bottom right) Layered art detail at the entry, using Go-Go music nomenclature to directional cues to the main lounge.

2016

manhattan laundry - preservation


New market location in Philadelphia with a focus on adapting the lounge space as a visible storefront seen from the street. The main entrance is an enhanced fire stair with full curtain wall transparency and mural accents.

philadelphia

2016


Promotional rendering to provide sales support for a new market in Philadelphia. Showcasing the double height lounge space, millwork details, and the building's dog friendly pet policy.

2016

philadelphia - rendering


Pop Up Retail shop, in collaboration with Howard Hughes Studios and Womenâ&#x20AC;&#x2122;s Wear Daily, in the South Street Seaport, NY. Project goal was to create a new and exciting space to revitalize the Seaport as a commerce destination. Inspiration was taken from the shipping history and the marine cabling of sailboats.

pop-up shop

2015


The first floor is primarily a retail shop with a small beverage service. The top floor being a gallery, retail, and small development space for promotion of the revitalization of the neighborhood. Materials consisted of powder-coated metal, maple with dull clear coat, nautical rope, and rusted, weathered steel.

2015

pop-up shop


Shown are photos of completed installations in flagship retailers. (above) Resort fashion launch window display. Custom weathered paint finish built to seamless interior with a shading effect to impose a depth to the window. Latex paint with water wash effect on weathered medium density fiber board.

flagship retail

2014


Shown are photos of completed installations in flagship retailers. (above) Initiative for World Basketball Festival and branded shoe launch in Chicago Flagship location. Floating wood flooring installation, perforated aluminum panels, painted black with mirror Plexiglas backer, mirror Plexiglas cabinetry with direct to surface printing applied on top, gloss floor grade die cut vinyl graphic, and mirror vinyl banners with graphic print.

2014

flagship retail


MANAGERS OFFICE

A

B

L

P

P

P

E

E

E

F

F

S

S

A E AT GG LIN

3'-8 1/8"

" /8 87 3'-

91 8'-

POS POS

POS

13'-11 7/8"

EDEDS EKS K

LINE OF NEWMAT

SE SREV RICV E IC

K ES ED VIC SE R

4'1

"

SE R

VIC

ED

ES

Xx

K

LV

ISU

AL

5'-1 3/4"

3'-

87

/8

"

3'87 /8 "

2'-0 5/8"

2'-0 5/8"

LINE OF TROUGH

CLOSET

XXL VISUAL A

P

S-002

2 B

C

X

24'-9 1/4"SIDE ROLLING GATE

X

X

GLAZING

XXL VISUAL

(above) Photos included are of the final product for MAC at Fresno Mall. The sketch above is a design iteration to correct the visibility of the MAC logo with in the Mall. (below) Sketches used to communicate with MAC store design on plan modifications to use the existing angles of the leased space. Plan shown below is the final fixture layout for MAC at West Covina Mall.

flagship cosmetic s

2011

"

/8"

SID

ER

OL

MU

MU

Macyâ&#x20AC;&#x2122;s collaborated with MAC cosmetics to install freestanding stores in conjunction with our sales teams to increase sales and provide the environment expected from the MAC customer.


Shown are photos of completed vendor installations in flagship and high level doors. All projects required coordination with the design teams for each brand, Macy’s merchant teams, Macy’s construction, and the store management team. I was responsible for the budget, design review, scheduling, and communication of all details. (above) Dior at Macy’s State Street (below) Clinique at Macy’s State Street

2012

flagship cosmetics


Profile for Jody Becker

Jody Becker  

Advertisement