Page 1

ANY 6 NÚMERO 18 21/6/2012

Informatiu de la comunitat educativa de l’Escola Pau Boada

XXVè ANIVERSARI CROS ESCOLA PAU BOADA

Contingut: Portada Editorial English corner

1 2 2

Educació Infantil Cicle Inicial Cicle Mitjà Cicle Superior

3 4 5 6

Racó de l’AMPA

7

Activitats

8

Reportatge fotogràfic del XXVè CROS de l’ESCOLA PAU BOADA de Vilafranca del Penedès

L

a comissió organitzadora ha valorat molt positivament tant l’alta participació com la resposta entusiasta de les famílies que acompanya l’alumnat participant. En aquesta edició, tots els participants han obtingut una medalla commemorativa de l’esdeveniment.


INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

Pàgina 2

Editorial L’ESCOLA, UNA COMUNITAT QUE COMPARTEIX ELS OBJECTIUS És conegut per tothom que l’alumnat, els docents i les famílies integren els tres sectors clàssics que conformen una comunitat educativa escolar. A la nostra escola, però, considerant la seva important tasca, també s’hi afegeix el personal d’administració i serveis.

Ramon Zaballa Director

“El pàmpol” Edita: Escola Pau Boada Consell de Redacció: • President: Ramon I. Zaballa Se-

rra.

• Redacció: Elena Morales

(Coordinadora) , Joan Manuel Paños, Adam Artigas i Carme Bernaus.

• Fotografia: Arxiu fotogràfic de

l’Escola Pau Boada i de l’Ampa de l’Escola Pau Boada.

• Disseny i maquetació: Eva Valle,

Elena Morales i Josep Coral.

• Producció: Consell Escolar Escola

Pau Boada.

• Impressió: A3 Copiseny S.L.

Dipòsit legal: B-55420-2006

La voluntat permanent de qui subscriu ha estat treballar en la direcció de fer possible que de manera conjunta i consensuada es defineixin els objectius que ha d’assolir l’escola i es portin a terme les diferents activitats. Disposar d’una visió de conjunt i subordinar els interessos propis o del sector als interessos col·lectius sempre ajuda. En aquest sentit, moltes són les activitats que s’estan realitzant de manera conjunta i compartida per tots els sectors. Un d’ells és el de l’alimentació, des del treball de l’hort escolar al de la fruita o els esmorzars saludables. Respecte als esmorzars, vull informar-vos que la metodologia emprada a l’educació infantil s’ha ampliat, en les darreres setmanes, a la resta de l’educació primària. En aquest sentit, us encoratgem a col·laborar-hi. Com? Introduint l’aliment en una carmanyola apropiada, facilitant un tovalló de roba al vostre fill o filla i aportant aliments saludables (fruites pelades, petits entrepans, galetes...), és a dir, evitant les pastes i els dolços. Estem convençuts que entre tots ho aconseguirem. Ramon I. Zaballa Serra

English


INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

Pàgina 3

EDUCACIÓ INFANTIL

Els nens i nenes d’Educació Infantil hem realitzat un taller de fang amb un terrissaire de Sant Sadurní. Han manipulat un fang de color blanc i han pogut tocar el torn.

FANG

Alumnes de P3

“... Ens han explicat un conte i ens han cantat cançons!!”

Alumnes de P4 A

Alumnes de P4 B

Alumnes de P5

“...Ens ha agradat molt manipular el torn.”


Pàgina 4

INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

CICLE INICIAL Teatre MARIA CASTANYA

Com

ja és tradició per la castanyada, primer i segon curs de primària hem representat l’obra “Maria Castanya”. Aquest any, però, ha sigut diferent ja que, per primera vegada a la història, s’ha realitzat a la pista de l’escola. I el que és més bonic... és que ho hem gaudit tots plegats!!!

Alumnes de 2n curs al finalitzar l’obra ii alumnes de 1r fent les danses.

E

VAN GOGH A L’ESCOLA

l primer trimestre tot el Cicle Inicial hem treballat a les hores de Plàstica un pintor molt important i famós: Vincent Van Gogh!!! Hem après moltes coses d’ell, com pintava, els colors que més l’agradaven i fins i tot... que es va tallar una orella! Aquí en teniu unes reproduccions fetes per nosaltres!!!!

Murals realitzats a l’hora de Plàstica.

ACTIVITAT DE NADAL

“...A tots els nens i les nens de cicle incial ens ha agradat molt aquest taller!!!

E

l 12 del 12 del 12 hem realitzat un taller amb Jumping i hem fet un tió!!! Aquest material és innovador perquè permet fer tons i barreges de color d’una manera ràpida i divertida!

Alumnes de Cicle Inicial després de fer l’activitat.


INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

Pàgina 5

CICLE MITJÀ SORTIDA A L’EXPOSICIÓ DE LES AUTONOMIES

E

ls alumnes de 3r A, 3r B, 4t A i 4t B hem anat a veure una exposició de pintures al Fòrum Berger i a la Capella de St. Joan . L’autor és l’artista penedesenc Just Nicolàs i els quadres (17 tríptics de gran format) tracten de les diverses autonomías espanyoles, de la riquesa del seu paisatge, de l’arquitectura i de les tradicions . Ens ha agradat molt els colors tan forts que utiitza i la seva expressivitat.

A dalt, els alumnes de CM durant la visita a l’exposició, ben atents a les explicacions de

E

l Cicle Mitjà ha realitzat les activitats d’educació viària que organitza la Policia Local de Vilafranca del Penedès. Es fa una sessió monitoritzada per personal de la policia. Les sessions que s’han impartit a l’escola al llarg d’aquests cursos passats ha permès analitzar algunes de les causes per les quals poden produir-se accidents de circulació, i també fer conèixer els hàbits de mobilitat dels nens i nenes de la nostra ciutat. La metodologia de treball de la sessió és la següent:

A

la primera part hi ha una activitat de reflexió que permet que els alumnes pensin sobre el seu comportament davant d’una situació determinada.

A

la segona part es planteja una activitat que permet que els alumnes s’adonin que certes actituds comporten un risc d’accident elevat.

JORNADA D’EDUCACIÓ VIAL A L’ESCOLA

A

la tercera part es fa una avaluació de tot el que s’ha après i si s’ha observat canvis d’actitud a l’hora de moure’s per les vies

“Ha estat una

experiència molt bona. Hem reflexionat molt sobre quina ha de ser la nostra conducta quan anem pel carrer”


INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

Pàgina 6

CICLE SUPERIOR ELS PASTORETS

Els alumnes de 5è van acompanyar als alumnes de 6è cantant “el 25 de Desembre” des de baix de l’escenari.

El

Divendres, 14 de desembre, l’alumnat de Cicle Superior van representar “Els Pastorets de Can Boada” al teatre municipal Cal Bolet. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors.

Tant el públic com els actors van poder gaudir de la dramatització dels Pastorets i la posada en escena que els actors de sisè van lluir acompanyada de les danses i cançons escenografiades pels alumnes de cinquè. Modestament, en Lluquet i el Rovelló, en Satanàs i en Llucifer, els pastors, en Jeremies, els àngels i dimonis ens van fer sentir ben a prop l’alegria de les festes de Nadal.

L’ALUMNAT DE 6è VISITA LES DEPENDÈNCIES DE LA POLICIA LOCAL L’alumnat de sisè, en el marc del programa d’educació viària, es va desplaçar fins les dependències de la Policia Local al C/Pati del Gall per tal de saber com són i quins serveis ofereix a la ciutadania, vinculats a promoure i garantir els drets i el compliment dels deures de la ciutadania. Va resultar un visita molt interessant

Alumnes de 6è escoltant les explicacions del policia local.


INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

POEMA DE CARNAVAL Aquest segon trimestre, en recordar-lo petit grup, per tal de seguir jugant amb les lletres, paraules, frases, textos... hem après un poema de Carnaval de l’Isabel Barriel. Primer el vam llegir, vam parlar del vocabulari i de les expressions que hi sortien, vam fer dibuixos de les disfresses i els vam pintar. El conjunt de tots aquests passos ens van dur a la comprensió del poema. Després el vam poder memoritzar; alguns alumnes amb l’ajuda d’imatges i gesticulacions per tal de

més bé, d’altres simplement repetint i pensant què volien dir. Finalment, el vam gravar i n’hem fet una presentació ben divertida!!!! (aquesta la podeu veure a la web de l’escola).

EDUCACIÓ ESPECIAL “Estimular la memòria és una estratègia que ens ajuda a millorar en alguns aspectes els aprenentatges escolars. La memòria té implícits un conjunt de processos que cal estimular per millorar les capacitats que desenvolupen aquests (atenció, llenguatge, raonaments lògics,...) us animem a descobrir jocs per estimular la memòria! ”

Així que volem compartir el poema amb tots vosaltres:

PRIMERA FESTA DE CARNAVAL L’AMPA ha volgut organit- Era un dia fred i semblava zar per primera vegada la Festa de Carnaval, acompanyat per coca i xocolata calenta (gràcies a la preparació de la cuinera, estava excel·lent) i marinada amb música actual.

Pàgina 7

RACÓ DE L’AMPA

que anés a ploure, però no… no va ploure i la música va poder sonar per A què més de 170 nens i nenes puguessin ballar. Alguns pares també van participar en la festa i es van disfressar. Moment de la festa de carnaval.

Dies abans, s’havien realitzat tallers per a fer les disfresses; els resultats van ser molt bons amb moltes idees creatives. Vam poder observar el civisme dels nostres nens i nenes, ja que pràcticament no es va haver de recollir cap got ni es va escampar la xocolata… Què grans que són els nostres nens/es!!

Guarniments per la festa realitzats pels pares i mares de la comissió.

Participants a la festa ballant.

Disfresses realitzades al taller.

TAULA PER A L’OCUPACIÓ DEL BARRI ESPIRALL L’Ampa forma part de la ció entre veïns/es amb fet de millorar oralment la Taula per l’Ocupació del Barri de l’Espirall i en especial de la Comissió Executiva que es reuneix mensualment. Aquesta Taula desenvoluparà diferents accions d’orientació, formació i ocupació a través de la promoció del voluntariat, l’ajuda mútua i la coopera-

l’objectiu de donar suport a les persones del barri en situació d’atur, durant l’any 2012. Entre les possibles activitats necessàries recollides per les persones que estan a l’atur n’hi ha una que ja s’ha començat: Un cafè en català. Es considera una necessitat el

nostra llengua, fer que no sigui un obstacle a l’hora de trobar una feina, intentar que la vergonya, o la timidesa no afecti a l’hora de parlar sense cap tipus de pressió, de forma distesa. Els pares i mares ens donen un cop de mà. Aquesta activitat es fa els dimecres a les 15.00.

LES NOVES TECNOLOGIES I L’AMPA El blog de l’Ampa ja té més de 1080 visites i al Facebook ja som més de 465 amics. Són finestres al món, ens veuen de tot arreu i podem donar a conèixer d’una forma assequible les nostres activitats. Els butlletins informatius arriben a més de 170 socis que ens van donar el seu e-mail.


INFORMATIU DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L’ESCOLA PAU POADA

Pàgina 8

XXVè CROS:

RACÓ DE L’AMPA

Volem

agrair públicament l’esforç voluntari tant dels pares i mares com dels mestres. Podem dir que el voluntariat a la nostra escola funciona i a la pregunta d’altres centres escolars de com ho fem per tenir tants voluntaris els responem amb orgull que els nostres pares i mares s’esforcen per a què els seus fills obtinguin la millor recompensa que és el fruit de l’esforç col·lectiu,

com pot ser l’organització d’un cros on han assistit més de 600 nens. La valoració no pot ser altra que molt possitiva.

HISTÒRIA DEL NOSTRE CROS

Fotografíes de la història del Cros de l’Escola Pau Boada

2a cursa de pares i mares.

Moment de la sortida d’una cursa del XXVè aniversari del cros.

El Pàmpol prova  

es asubsb suig wmjbs n sb nssb jhd d j cd

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you