Page 1

L'Estartit és una entitat de població costanera pertanyent administrativament del municipi de Torroella de Montgrí. El 2005 hi havia empadronats 2.892 habitants. Situat al sud de les darreres estivacions del massís del Montgrí és una població lligada inextricablement del mar Mediterrani. És a poc més d'una milla de l'arxipèlag de les Illes Medes, reconegut per la seva gran quantitat d'espècies de flora i fauna submarines.

MAPES


HISTÒRIA Les primeres notícies de l'Estartit van aparèixer al segle XVII, quan ja havia disminuït l'activitat de la pirateria turca i berberesca sobre les costes catalanes i fins a mitjans del segle XX. El seu desenvolupament va estar vinculat a l'activitat marítima. El seu port va permetre la sortida per mar dels productes del municipi, com el blat, l'arròs, el vi i l'aiguardent, amb destinació a grans mercats com el de Barcelona. Més recentment ha sorgit un moviment .independentista per tal que l'Estartit esdevingués municipi independent, però després de llargs processos administratius i judicials no han prosperat.

ENTORN GEOGRÀFIC L'Estartit és dominat geogràficament per les planures empordaneses i el darrer tram del riu Ter: els aiguamolls de la Gola i el Ter Petit a les que es deu bona part de les sorres fines que formen les platges de la badia de Pals.

HOTELS Hotel Nereida

Hotel Medes II

Hotel Santa Anna

triptic1  

MAPES L'Estartit és una entitat de població costanera pertanyent administrativament del municipi de Torroella de Montgrí. El 2005 hi havia e...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you