Page 1

MODEGUIDEN Tøj – accessories - 1950’erne ! - highlights fra moden i 1950’erne.

Feminine kjoler: Kjoler med bælte i taljen og masser af vidde i skørtet (A-skørt).

gerne i farverige stoffer med print af blomster, gadescener, frugt, grønt, pudler, katte o.l. Spidse pumps eller stiletter.


Bredskygget stråhat, plastikøreringe og solbriller a’ la Dame Edna.

Klar til Rock’n Roll: Nederdele med masser af vidde (A-skørt) eller stramme piratbukser. Figursyet skjorte med ¾ lange ærmer (uknappet forneden, men bundet i en knude) eller en kropsnær striktrøje med raglanærmer. eller trøje med korte ærmer og rullekrave eller høj hals. Om halsen et nylontørklæde bundet i en knude. I taljen et bredt elastikbælte. På fødderne ankelsokker i ballerinasko eller i spidse pumps.

Klædt på til natten: Nylon natkjoler/negligé i baby doll stil. Stiletter eller pumps uden hælkap (slippers).

Marilyn Monroe/Pin-up stil: Sexede kropsnære kjoler (tubeagtig) der smyger sig om kroppen med dybe udskæringer fortil og/eller bagtil - gerne med et bredt lakbælte i taljen og husk stiletterne/slippers.


Audrey Hepburn stil: Dragter med jakke i box facon og ¾ lange ærmer og nederdel i pencil facon. Sækkekjoler i let A-facon. ”Halve hatte” i filt eller strå med slør. Husk handskerne. 1 . ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mode, trends og forbrug Af Helle Rohde Andersen og Mathias Vestergaard Jacobsen. I denne artikel stilles der skarpt på trends inden for tøjmode. Derkigges kort på de trendfølgende modehuse, som spiller en vigtig rolle i udbredelsen af trends, samt på magasiner og anden trendformidling i form af stil-blogs. Der gives tips til, hvordan man kan egen stil-blog, og hvordan man konkret kan analysere modebilleder i undervisningen. Afsluttende foreslås en diskussion af, om mode og forbrug overhovedet er vigtigt.

Hvad er en trend? Af Helle Rohde Andersen og Mathias Vestergaard Jacobsen. I denne artikel forklares det, hvad en trend er, og hvordan trendsvirker som samfundsmekanisme. Først forklares det, hvordan trends som fænomen er opstået i den


vestlige kultur. I den forbindelse er det relevant at inddrage det beslægtede begreb mode. Herefter gives en generel forklaring af trendfænomenet, som det fungerer i dag. Det beskrives, hvordan en trend udvikler sig, fra den opstår, til den bliver mainstream. Slutteligt diskuteres det kort, hvorfor det overhovedet er vigtigt at beskæftige sig med trends. Artiklen er overvejende teoretisk og kan danne baggrund for at undervise eleverne i trends inden for forskellige områder, fx forbrug, livsstil, faglighed, sport osv. Det er nødvendigt at beskæftige sig med trends, hvis man vil forstå den verden, vi lever i.

2. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=OZxpQteDMUg


MODEKATALOGET  

A brand new fashion magazine. ONLINE!

Advertisement