Page 1

JENNIFER N. LEVY UNDERGRADUATE PORTFOLIO BFA Architecture + Design

University of Massachusetts, Amherst

jnlevy@student.umass.edu

413.636.3616


DESIGN STUDY CENTER fall 2009 The objective for this project is a mixed program Design Study Center located adjacent to downtown Amherst, Massachusetts. The program is designed for academic and commericial use for scholars and students alike. The model is constructed at 1/8”-1’0” scale.

Conceptual Development

Ground Floor Plan

Second Floor Plan

Sections


SUBURBAN TRANSFORMATION fall 2011 Solar

88 FRONT STREET

and

SUBURBAN TRANSFORMATION CONTEXT

Ground Floor Plan scale: 1/16’ - 1’0”

South Existing Home

Ventilation

North

House as a System -Improve indoor air quality -Precipitation management -Sustainable materials -Low-maintenance landscaping -Porous paving

PRECEDENT STUDIES Second Floor Plan scale: 1/16’ - 1’0”

EXISTING

PRECEDENTS

This project is a proposal for a home renovation in Leeds, MA. The client of the project is a family with two young boys looking to expand the existing 1950’s ranch. The main objectives for this project are resilience, efficiency, and sustainability in the design. The renovation is designed to improve the house’s performance while fulfilling the owner’s requests.


URBAN SEAMS Rome, Italy spring 2011

“Urban Seams� is the design continuation of a project created for the national Arturbain Design Competition in Rome. The focus of the design is concentrated on a site adjacent to the Colosseum. Three points are distinguished from the broader competition objectives to the triangular site displayed. The design points consist of a market, a piazza, and a mixed residential and commercial area. My main focus for the group studio project is directed towards the residential design portion, renderings, and building of the model.


The “Duality Cube” displays a connection and interaction of light and passage between forms. The two masses are formed of wood and rockite. The cube was displayed in an exhibit in the University of Massachusetts’ Studio Arts Building as well as the University’s Architecture program reaccreditation exhibit at Herter Gallery.

STUDY OF LIGHT AND PASSAGE fall 2009


The window installation is for the AIANE Exhibit at the A.P.E Gallery. The window display is a rendered and manipulated map of the Pioneer Valley that is disected on to four plexi glass panels. The intention of the installation is to give viewers a sense of location as the the exhibit displays sustainable architectural works of New England. The installation is the only student work on display for this particular exhibit and is now displayed at the Pioneer Valley Planning Commission.

AIANE LIVABLE COMMUNITIES EXHIBIT Northampton, MA fall 2011


GERMAN GERENA COMMUNITY SCHOOL RENOVATION Springfield, MA 2011- 2012

Furniture Layouts Scale: 1/8” = 1’0”

Tile Schemes Scale: 1/8” = 1’0” The renovation being completed at the Gerena Community School is intended to divide the program of the school. Dividing the program into public and private will create for a safer environment for those attending. The design consists of closing off two of the atrium stairwells. Colorful tiles will be incoprorated as well as an art installation in the center of the atrium area. This will liven up to the concrete masonry that exists in the atrium currently and create a connection to the community spaces surrounding the atrium also under renovation, as demonstrated in the images on the right. The renovation of the WGBY Room is one of many assisting to revitalize the mall level of this school so local organizations may utilize the spaces again and do so in better conditions.

WGBY Room Open House Post-Renovation

Undergraduate Architecture Portfolio  

My portfolio is comprised of selected works from architecture studios as well as professional projects. The intention of my portfolio is to...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you