Page 1

JYSK MUSIKTEATER

Efterår 2018 / Forår 2019 · jmts.dk

COMEDY KONCERTER TEATER MUSICALS FOREDRAG


Velkommen til en ny sæson i JYSK MUSIKTEATER og Kedelhuset Vi glæder os til at præsentere et spændende program, der forhåbentligt vil begejstre, forundre og underholde. Der er masser af spændende oplevelser: stand-up, teaterforestillinger, shows, koncerter og musicals. Den 27. oktober har årets musical i Silkeborg premiere, og i år spilles Skatteøen med Sebastians fantastiske musik.

Nytårskoncert 2019 får besøg af Susanne Elmark, Henrik Launbjerg og konferencier Annette Heick. I kan se frem til tre festlige Nytårskoncerter, den 12. og 13. januar 2019. Tjek jmts.dk og kedelhuset.com og læs mere om den nye sæson. God fornøjelse

Paul Potts kan den 10. december opleves for første gang i Jysk Musikteater, med special guest Kirstine Bonde.

Teaterdirektør Niels Kaas

MASCOT® WORKWEAR

SILKEBORGS NYE LIVESCENE MED KONCERTER, COMEDY OG TEATER. Side 25-27.

2

FREEDOM OF MOVEMENT

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


Efteråret/foråret byder på store begivenheder, vi kan glæde os specielt til:

SKATTEØEN 27. okt.-11. nov. 2018

Preben Harris og Sebastian’s fantastiske musical, Skatteøen. En forestilling for hele familien, i en helt ny dramatisk adventure-opsætning.

PAUL POTTS CHRISTMAS 10. dec. 2018

Special guest Kirstine Bonde. En forrygende julekoncert, med danske og engelske juleklassikere.

NYTÅRSKONCERT 2019 12.-13. jan. 2019

Solister Susanne Elmark, Henrik Launbjerg og konferencier Annette Heick. Årsskiftet markeres på festlig og fornøjelig vis.

TV-2

9. marts 2019 Danmarks lykkeligste orkester!

HOVEDSPONSOR:

STJERNE-SPONSORER:

MASCOT® WORKWEAR

JYSK MUSIKTEATER har en lang række sponsorer, heriblandt vores hovedsponsor Mascot International. Tak til alle sponsorer for opbakningen. JYSK MUSIKTEATER modtager tilskud fra Silkeborg Kommune.

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

3


Lad os være fælles om fremtiden. Vi deler den jo

4

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


Fri entré

T

S

YE R FO

K

U

EATRE

VE L

EN I M

KT

TEATERFOYER 2018

MM

SI

O

23. sept. kl. 14.30

THE WEDGWOOD BAND ROCK, BLUES & SINGER-SONGWRITER Michael Wedgwood har boet og spillet i Silkeborg i mange år. Han har spillet med kendte navne, f.eks. Kiki Dee, Elton John, Moody Blues, samt support for bl.a. Fleetwood Mac, Deep Purple, osv. Kom og hør The Wedgwood Band spille rock, blues og singer-songwriter.

Øvrige arrangementer LÆS MERE OG SE PRISER PÅ JMTS.DK ——————————————————————

25-26. sept.

I SANDHEDENS TJENESTE ——————————————————————

2. nov.

MICHAEL LEARNS TO ROCK ——————————————————————

21. okt. kl. 14.30

THE ROBERT THOMPSON BAND FOLK, ROCK & BLUES Singer-songwriter Robert Thompson står i spidsen for et nyt band med erfarne musikere fra Silkeborg. Bandet spiller egne kompositioner, som er skrevet over de seneste år og kombinerer flere stilarter lige fra folk, rock, blues til mere rytmisk og dansevenlig musik.

24. nov.

SILKEBORG KAMMERORKESTER

——————————————————————

30. nov.

MAGTENS KORRIDORER ——————————————————————

15. dec.

DANSERNES JULESHOW 2018 ——————————————————————

25. nov. kl. 14.30

BALLEKORET DANSK/INTERNATIONAL RYTMISK MUSIK Ballekoret er under ledelse af Tove Stenderup. Vi er ca. 40 sangere fordelt på 4 stemmer og har en fast pianist, Kaj-Verner Bækdahl. Koret har eksisteret siden 1989, og synger sange inden for flere genrer, men overvejende populær, dansk og international rytmisk musik. I år indeholder programmet eksempelvis sange skrevet af Beatles, Abba, Shubidua, Sebastian og Kim Larsen.

16. dec. kl. 14.30

JUL I FOYEREN MUSIKALSK JULEHYGGE JYSK MUSIKTEATER ønsker alle en Glædelig Jul. Direktør Niels Kaas på violin og kapelmester Henrik Svenning på trommer, spiller denne eftermiddag de kendte, de hyggelige og de nødvendige julemelodier i foyeren.Der vil være lokale gæstesolister, gløgg og julestemning.

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

5


K

VE L

——————————————————————

17. febr.

MOTOR MILLE ——————————————————————

YE R FO

SKOLERNES NYTÅRSKONCERT 2019

S

15.-16. jan.

Fri entré

T

——————————————————————

U

EATRE

LÆS MERE OG SE PRISER PÅ JMTS.DK

TEATERFOYER 2019

EN I M

KT

Øvrige arrangementer

MM

SI

O

20. jan. kl. 14.30

MAÑANA BAND AKUSTISK, PASSIONERET OG VELSPILLET Guitarist og sanger Jan Blüthgen har i Mañana Band samlet et hold dygtige og engagerede musikere, der spiller den musik, de holder allermest af. De spiller gamle sange, nye sange, smukke sange, grimme sange og egne sange – og glemte sange giver de nyt liv.

18.-19. marts

SILKEBORG UNGDOMSMUSICAL

24. febr. kl. 14.30

——————————————————————

DE 3 FLØJTER

5. april

KLASSISK MUSIK TIL ALLE

JOHN – EN HYLDEST TIL JOHN MOGENSEN MED RASMUS BJERG

De 3 Fløjter brænder for at formidle den klassiske musik ud til et så bredt publikum som muligt. Vi er en unik sammensætning af 3 forskellige fløjtetyper, som tilsammen åbner for et nærværende og sanseligt rum. De dybe fløjlsbløde toner fra basfløjten blander sig med den varme klang fra altfløjten og øverst fletter den lyse fløjte sine sprøde triller ind i musikken.

——————————————————————

12. maj

DANSERNES FORÅRSSHOW 2019 ——————————————————————

16. juni

24. marts kl. 14.30

BALLETOPVISNING

KED‘LI

——————————————————————

SWINGENDE, UDADVENDT MUSIK Swingbandet Ked’li spiller numre fra den store amerikanske sangbog, iblandet danske evergreens. Målsætningen er altid at få publikum i godt humør. Bandet, der har holdt sammen i mere end 25 år og som har en forkærlighed for den swingende, udadvendte musik, består af 5 mænd i deres bedste alder, alle med en fortid indenfor jazz- og populærmusikken.

28. april kl. 14.30

SOUL MATES RYTMISK VOKALMUSIK SOUL MATES er en vokalgruppe fra Aarhus, der synger rytmisk vokalmusik. De eneste instrumenter de bruger er deres stemmer, og hvad der ellers kan fremhæve rytme eller stemning som f.eks. klap, knips eller rasleæg. Repertoiret spænder vidt inden for rytmiske genrer som soul, jazz, pop og rock, og de er lige begejstrede for klassikere som mindre kendte eller helt nye numre.

6

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


Forelæsninger på akademisk niveau - efteråret 2018

SENIOR UNIVERSITETET - for alle aldre

Sted: JYSK MUSIKTEATER Papirfabrikken 80 Lille sal Pris: 1 foredrag kr. 100 4 foredrag kr. 300

Læs mere på aofsilkeborg.dk eller bestil brochure på tlf. 8681 2100.

Jens Christian Ove Korsgaard Hedemann Sørensen Professor emeritus, ekstern lektor

Rikke JakobAlberg LarsenPeters

Er demokratiet Når elektronikken hjælper i krise? syge

Fake news -Naturvidenskaben konspirationsteorier og i alternative forklaringer vidneskranken.

ved Aarhus Prof. AarhusUniversitet Universitetshospital

Og hvori består krisen i Spændende ny forskning: givet fald? Neurokirurgisk forskning i neuromodulation ’dyb hjerneEr politikerledenmed tegn på en snigende stimulation’ behandling af bevidsthed om, til at vort demokrati ikke længere formårepilepsi, at levere løsninger på Parkinson, kroniske påtrængende problemer? Eller har vi smerter, vandladningsforstyrrelfor store forventninger til, hvadfedme demoser, anoreksi og ekstrem kratietlovende kan klareresultater af personlige viser ogogersamaffundsmæssige problemer? prøvet på dyr og i visse tilfælde Er demokrati i virkeligheden i sidste også på patienter. instans afhængig af noget, der ikke er Neurokirurgerne har også indført demokratisk såsom videnskab, kunst, og videreudviklet et kirurgisk betro og åndsfrihed? Det er nogle af de handlingstilbud til patienter med spørgsmål, der vil blive stillet og belyst kroniske smerter: her stimuleres i foredraget. nervesystemet via rygmarven og forbindes til en slags pacemaker, som sender svage strømimpulser til elektroden.

Hold 12020 Hold 12010 Onsdag 29/8 Onsdag 31/1 kl. kl.15.00 15.00

Post.Doc., Institut for Æstetik og Retsgenetiker ved Retsgenetisk Kommunikation Afdeling, Retsmedicinsk Institut, Københavns Universitet

– retsgenetiske undersøgelser En oplagt forklaring på de såkaldt i kriminalsager. falske nyheders fremmarch og det stigende konspirationsteBlod, spyt, antal sæd, hud-rester og andet orier kan findesfrai et informationsbiologisk materiale menneske kan teknologien, internettet. være fundet somsærligt spor efter en forbryNavnlig sociale har eller vist delse – fxde blodet på enmedier knust rude sæd at på være en voldtaget kvinde.redskab Analysertil af sig et effektivt biologiske spor kan ofte giveforklarinretsvæsnet at sprede alternative afgørende beviser i kriminalsager. ger, og forskningen viser, at histoRetsgenetisk Afdeling foretager riers popularitet intet har atrutinegøre mæssigt undersøgelse af spor fra sager med deres sandhedsværdi. Her om fx tyveri, vold, seksuelle overgreb diskuteres en række eksempler og drab. Retsgenetiker, Jakob Larsen på falske nyheder og udbredelvil – bl.a. ved hjælp af anonymiserede sen af alternative forklaringer og eksempler fra det virkelige liv - fortælder et bud på, hvad vi som le omgives DNA-profi lanalyser og om, hvad borgere kan gøre i enkan global inforsådanne undersøgelser fortælle pomationsstrøm, hvor vi ofte ikke litiets efterforskere og rettens aktører. ved, hvad der er sandt og falskt.

Hold 12021 Hold 12011 Onsdag 26/9 Onsdag 21/2 kl. kl.15.00 15.00

Ellen Margrethe Basse Lektor Mickey Anders Gjerris Christian Adamsen Professor fhv. dr.jur & jur.dr. Cand.theol., Lekt. i bioetik, KU Mag.art., redaktør for Albrechtslund

tidsskriftet SKALK

Parisaftalen Fortidens skjulte og dens betydning for mønstre. globale og lokale kli-

De lange linier i Danmarks maløsninger oldtid. Parisaftalen erfraen frivillig SKALKs tidstavle 1972 er blevetaftamele mellem stater, kun get kendt fra 195 utallige klasse-hvor og børneUSA ogog Syrien ikke ønsker at værelser, i 2013 lanceredes de såkaldt være med. tidshjul, som Aftalen hurtigt ognævnes præcist ofte. giver overblik over danske Men hvad gårhenholdsvis den ud på?deKan den konger (og dronninger), vores oldtid f.eks. være en begrundelse for og at vores historiske tid. rejse krav om erstatning ved natiIonale foredraget gribes der fat på en tredje domstole for en mangelfuld måde i et forøg på at giveen et overblik over indsats? Og bruges sådan muhele oldtidens – i Danmark – 14.000 år lighed i USA, England, Holland, lange tidsrum, især tiden før agerbruget. Norge og Danmark? Arkæologen Christian Adamsen forsøger Vil den offentlige og private finanher at se på tværs af alle de mange perisiering af grønne oder og tidsafsnit forløsninger at lokke dekunne meget skabeudviklingslinier nye muligheder lange frem:for dyrde og danplanske jagt kommuner og virksomheder? ter, og landbrug, krig og religion, teknologi, bebyggelse og gravskik.

Hold 12012 Hold 12022 kl.15.00 15.00 Onsdag 31/10 21/3 kl.

Filosof med ph.d. i informationsvidenskab Skildpaddetanker

Banale sandheder om fødsel, Overvågningsdød og det utrolige liv ind i samfundet. mellem. Hvad betyder overvågningen i dag, og Vi lever med små og store histohvordan er den del af vores liv og kultur? rier i vores liv for at kunne holde I praksis handler overvågning ikke kun det hele ud. Der er vores egne små om magtforhold mellem stat og borger historier meningsfyldte øjeeller mellemom virksomhed og forbruger. blikke, menneskelige relationer Vi overvåger – og våger over – hinanog interessante opgaver, der for den som medmennesker, medborgere en som stund gav det hele mening. og brugere af sociale medier, Og og såovervåger er der de historier, som vi os store selv med nye teknologier og tjenester, nårind vi tracker skridt, vi sætter os selv i: Historier måler puls ogkosmos, kvantificerer søvn. slægVores om Gud, arten, overvågningskultur har dybe og ten og ideologierne. Allerødder historiangår begreber som identitet, frihed og erne trues konstant af dødens og ansvar. Dette foredrag lægger op til en tilfældighedens meningsløshed. diskussion om,tager hvordan vi skal forholdei Foredraget udgangspunkt os til den overvågning, der på alle mulige bogen: Skildpaddetanker (2017) måder dominerer vores hverdag.

Hold 12023 Hold 12013 Onsdag 28/11 Onsdag 25/4 kl. 15.00 15.00

6. sept. kl. 19.30

Jan Gintberg red(d)er Verden

BILLETPRIS: kr. 340

”Synes bestemt at jeg havde gjort det klart? Jeg føler mig misforstået på det groveste. Jeg har tænkt mig at rede verden. Ikke redde den for fanden!”

COMEDY

ARRANGØR: JMTS

”En vovet vandondulation. En satanisk sjov studsning. En forfriskende hovedbundsfriséring. Og så bliver det en personlig tvangsindlæggelse for mig. Den her klode fortjener at få håret sat lidt op! Det er trods alt også MIN verden, og hvis det hele alligevel skal gå i lort, må det vel gerne ske i en nogenlunde præsentabel tilstand ikk‘?” Udtaler Gintberg fra sin hemmelige skrivelejr i Panama. Se mere om showet på www.gintberg.dk.

EXTRA SHOW

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Showet er uegnet for personer under 15 år.

Book din oplevelse på jmts.dk

7


13. sept. kl. 19.30

Tobias Hamann Hypnoseshow

BILLETPRIS: kr. 225

I Tobias Hamanns hypnoseshow får publikum mulighed for at opleve en perlerække tankevækkende eksperimenter indenfor genren suggestion og hypnose.

HYPNOSESHOW

ARRANGØR: JMTS

Igennem morfaren, Ali Hamann, har Tobias levet og åndet i en verden af hypnose lige siden, han blev født. Nu, hvor Danmarks mest berømte hypnotisør har sagt farvel, bringer barnebarnet familiekundskaberne videre i sit helt eget imponerende show. Her guider han emnerne igennem hele følelsesregisteret: ked-af-det hed, vrede, glæde, griskhed, længsel – selvfølgelig på et niveau, hvor alle kan være med og blive klogere på sindets formåen. Der er garanti for uhæmmet latter og kærlige åbenbaringer! Tobias Hamann er certificeret Master Hypnotisør ved en af USA‘s mest anerkendte hypnoseskoler, Calvin Banyan Hypnosis Center, Los Angeles, CA samt klinisk hypnotisør ved Hypnosehuset Danmark, 2017.

16. sept. kl. 15.00 BØRNETEATER BILLETPRIS: kr. 100 / 95

Sigurds Danmarkshistorie

Medv.: Sigurd Barrett, m.fl.

Forestillingen er en dramatisering af bogen ”Sigurd fortæller Danmarkshistorie”. Gennem fortælling, replikbårne scener og sange føres børn såvel som voksne gennem hele vores forunderlige historie. Sangene er ørehængere, som børnene synger med på undervejs. Hele forestillingen er fyldt med tempo og musikalitet, og børnene er begejstrede. Vi er heldige at kunne åbne sæsonen med Sigurds Danmarkshistorie.

20. sept. kl. 19.00

Linda P‘s Talkshow

PRODUCENT: Dansk Teaterproduktion VARIGHED: Ca. 2 timer incl. pause ARRANGØR:

STAND-UP

BILLETPRIS: kr. 295 ARRANGØR: JMTS

Linda P på tour med en fest af et nyt talkshow! – med bl.a. talk og show. Det hedder det, fordi Linda P lægger stor vægt på show med spas og gøgl. Det bliver et show, hvor alt kan ske, og det kræver noget af en vært. Men er der nogen, der kan og tør, er det Linda P. Publikum vil helt sikkert være med til at præge showet, og man må spørge om alt!

8

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


21. sept. kl. 20.00

Ruben Søltoft – Ting fra min mund

BILLETPRIS: kr. 245 / 195

Ruben Søltoft er på banen igen, og du kan se frem til endnu et indblik i komikerens excentriske verden.

STAND-UP

ARRANGØR: SIF

Anbefalet aldersgrænse min. 15 år.

I showet Ting Fra Min Mund får publikum lov til at hilse på Ruben i version 2.0. Selvom den karakteristiske frisure stadig kæmper med hjernen om, hvem der krøller mest, så er det en mere voksen udgave af den populære herre. Han deler dog stadig gavmildt ud af egne livsoplevelser og pinlige erfaringer, og i en verden, hvor det handler usundt meget om at passe ind, er Ruben også anderledes, akavet og forbandet følsom. Alle disse personlige træk berører Ruben i det kommende show, hvor du skal forvente det uventede, når han går på scenen. Han er ældre, men stadig lidt af en pjatrøv! Om det nye show siger Ruben selv: ”Jeg har rigtig store forventninger og jeg glæder mig åndssvagt meget til at komme hele landet rundt og kilde publikum med ord!”

22. sept. kl. 19.30 KONCERT

BILLETPRIS: kr. 250 ARRANGØR: Kristian Lilholt

27. sept. kl. 19.30 KONCERT

BILLETPRIS: kr. 250 PRODUCENT: Nørby, Petri og Hannibal VARIGHED: 1 time og 45 min. incl. pause ARRANGØR:

Kristian Lilholt koncert Kristian Lilholt inviterer til en gedigen ”helaftensforestilling” med Ida Friis Virenfeldt (vokal, guitar), Frede Panduro (guitarer), Lasse Jørgensen (bas, slagtøj) Jakob Storm Mahler (trommer) + gæster – bl.a Tine Lilholt (fløjte, harpe m.m.) og den skønne dansk/islandske sangerinde Kajsa Vala. Oplev ny LAND musik, få smagsprøver på sangene til det tyske marked, som Kristian har arbejdet med i et års tid, og nyd ellers al hans vidunderlige, varme og vedkommende‚ ”menneskemusik”.

Musik & Eventyr Dette er en forestilling i 10 scenebilleder, hvor ord og toner fortæller om livets mystik og enkelhed. Ghita Nørby skaber med sit nærvær en stemning af varme og spænding, der når ind i enhver sjæl. Sammen med Michala Petri og Lars Hannibal skabes denne fantastiske forestilling, der i en blanding af skøn musik og fortælling leder publikum på en forunderlig rejse gennem eventyrets verden. Medv.: Ghita Nørby, Michala Petri og Lars Hannibal

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

9


28. sept. kl. 20.00 KONCERT

BILLETPRIS: kr. 320 ARRANGØR: Silkeborg KFUM, fodbold

Danser med Drenge Danser med Drenge 25-års jubilæum – de store hits på en ny måde. Efter 12 albums og 700 koncerter er Danser med Drenge klar til at fejre 25års jubilæum i 2018, hvor ”Danmarks bedste liveband” tager landet rundt med alle deres hits. I stedet for at udsende et almindeligt best-of-album, har bandet genindspillet deres gamle hits i studiet på akustisk ”lejrbål-facon”. Det har givet en tæt og intim lyd.

30. sept. kl. 15.00

Randers Big Band med Thomas Eje

BILLETPRIS: kr. 270 / 220

Glæd dig til en eftermiddag, hvor multikunstneren Thomas Eje i topform brillerer inden for mange genrer med sin skarpe sans for finurlige detaljer, og med hans respektindgydende beherskelse af mere end 10 forskellige musikinstrumenter.

KONCERT

ARRANGØR: Silkeborg Jazzklub

Det bliver en mindeværdig eftermiddag med det bedste af det bedste fra én af underholdningsbranchens absolutte sværvægtere og et af landets bedste big band.

1. okt. kl. 19.30

Peer Gynt – bearbejdet

DRAMA

efter Henrik Ibsen

BILLETPRIS: kr. 295

Peer Gynt er lykkeridderen, der drager ud i verden for at finde sig selv og blive til noget stort. Undervejs indser han, at han i sin ihærdige søgen efter sin indre kerne, er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv: Familien, kæresten og barnet, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg.

PRODUCENT: Folketeatret VARIGHED: Ca. 2 timer incl. pause ARRANGØR:

Medv.: Preben Kristensen, Cyron Melville, Anette Støvelbæk. (7 i alt)

Peer Gynt er både en klassisk og en meget moderne dannelsesberetning.

6. okt. kl. 20.00

Allan Olsen Solo 2018

BILLETPRIS: kr. 295

Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene. Ikke mindst som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum.

KONCERT

ARRANGØR: Silkeborg KFUM, Silkeborg

Allan Olsen‘s repertoire spænder over hele hans brede sang-katalog, der gør brug af hele paletten, fra rock til folk, rap og á capella. Ingen dansk sangskriver nyder større respekt og anerkendelse, end Allan Olsen.

10

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


3. okt. kl. 19.00

Fuhlendorff går over i historien – 2. del

BILLETPRIS: kr. 285 / 260

I foråret 2018 tog jeg landet rundt med etteren, nu er det tid til resten af historien.

STAND-UP

ARRANGØR: JMTS

Da jeg var lille, legede jeg tit, at jeg var legionær i den romerske hær, andre gange korsridder. Som teenager, drømte jeg om at være opdagelsesrejsende. Men min studievejleder spurgte mig, om jeg kunne se nogle sorte pletter på verdenskortet? Det kunne jeg ikke. ”Så er det hele nok fundet!”, sagde hun og foreslog mig Teknisk-Skole. Jeg har altid været en nørd; ordblind, tegner, rollespil, specialskole, stofmisbruger… nørd. Det er i hvert fald de ord, jeg ville sætte på mig selv. Men er jeg det? Er mit selvbillede hugget i sten, eller kan jeg ændre det? Er et livsnarrativ plastisk? Og er det måske på tide, at vi kigger på vores fælles verdenshistorie på den måde. I stedet for at dele os op i grupper, der bekriger hinanden, er det måske på tide, at vi finder på en fælles historie, som vi kan gå fremtiden i møde med, sammen.

5. okt. kl. 19.00 STAND-UP

BILLETPRIS: kr. 265 / 215 ARRANGØR: SIF

Simon Talbot Simon Talbot er på en mission: MAKE DENMARK GREAT AGAIN Det seneste års tid har Simon Talbot boet i Los Angeles, USA. Her har han jagtet et amerikansk gennembrud, og det har gjort Simon klogere på både amerikanere, politik og comedy. Nu vil han bruge alle erfaringerne og oplevelserne i USA til at ‚Make Denmark Great Again. Livet var gået i hak for Simon Talbot, lidt for mageligt og kedeligt i comfortzonen. I stedet for at stille sig tilfreds med den hjemlige succes, besluttede han sig for at ryste op i det hele og prøve at starte forfra: Han hoppede derfor ombord på et fly til USA for at jagte ‚The American Dream. Det er der kommet et standup-show ud af, et show om de sjove modsætninger, der er mellem danskere og amerikanere. Og så gør Simon én gang for alle op med den danske jantelov. Kan vi lære noget af de altid selvsikre amerikanere? Får man overhovedet noget ud af at jagte sine drømme? Og hvorfor ser præsident Trump så underlig ud?

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

11


8. okt. + 26. nov. + 18. febr. kl. 19.30 BACKSTAGE KLAVERSALON BILLETPRIS: kr. 125 incl. 1 glas vin ARRANGØR: JMTS 8. okt. 2018: Frédéric Chopin: 24 præludier, Op. 28 26. nov. 2018: Franz Liszt: Sonate i h-mol 18. febr. 2019: Sergej Prokofiev: Sonate for violin og klaver i D-dur Op. 94a (Violinist Tue Lautrup)

Jacob Nielsen Jacob Nielsens salon-koncept er en intens blanding af klavermusik og visuel formidling. På kort tid er dette anderledes koncerttilbud blevet særdeles populært i Silkeborg og omegn. Udover nærværet og velklangen med et koncertflygel helt tæt på, introducerer Jacob Nielsen værkerne med illustrationer, filmklip og live-kameraer – og fører på den måde publikum ved hånden og formidler den stolte klassiske klaverlitteratur på en afslappet, rørende og humoristisk måde.

10. okt. kl. 19.30

Grounded

BILLETPRIS: kr. 100

Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Grounded er en stærk, rå og gribende fortælling om en kvindelig jagerpilot, der går i krig fra en skrivebordsstol. Vore antagelser om moderne krigsførelse udfordres. Om at være soldat og om at være kvinde og mor. Tag med i cockpittet på en ubemandet Reaper-drone og mærk suset.

DRAMA

PRODUCENT: Teatret Svalegangen VARIGHED: 90 min. uden pause ARRANGØR:

– et fjernstyret krigsdrama

Medv.: Kaja Kamuk

14. okt. kl. 13.00 + 15.00

Den lille Prins

BILLETPRIS: kr. 100 / 95 PRODUCENT: Teater Next og Scenekunsthuset Anemonen

Millioner af mennesker kender og elsker det forunderlige eventyr om ”Den Lille Prins”, der på sin rejse rundt i universet, lærer kærligheden og livet at kende. Tag hele familien i hænderne og se en af verdenslitteraturens mest elskede historier omsat til dukketeater med masser af musik, sange og humor, der morer både børn og voksne. Det lykkes at overføre bogens poesi til scenen.

DUKKETEATER

VARIGHED: 55 min. ARRANGØR:

af Antoine de Saint-Exupéry

Medv.: Morten Hembo, Christian Bergman, m.fl.

KULTUREN-SPONSORER:

12

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


26. okt. kl. 19.00

Thomas Hartmann – kærlighed

BILLETPRIS: kr. 230

Kærlighed er det ottende one-man show fra én af Danmarks mest produktive komikere, Thomas Hartmann. Showet handler om præcis det, som titlen antyder. Kærlighed, eller mangel på samme. En følelse, der påvirker os alle, uanset om vi er modtagere, afsendere eller udenforstående tilskuere. Og når man har Hartmanns livssyn – er det en nærmest uudtømmelig kilde til morskab.

STAND-UP

ARRANGØR: JMTS

3. nov. kl. 13.30 + 16.00 BØRNETEATER

Bjowulf Rejs med Bjowulf og hans besætning i kamp for at redde kongeriget i denne fantasifulde, nyskabende og prisbelønnede genfortælling af det urgamle kvad. Hvad ville du gøre, hvis en klam og stinkende mosetrold på 500 kg kom og hærgede din hal? Kom tættere, sæt jer i hallen og lyt, hør om storslåede fester, tilføj et vikingeskib og mindst én dødsensfarlig brydekamp. Vær forberedt på eventyr og sæt sejl på denne hæsblæsende fortællerejse.

BILLETPRIS: kr. 100 / 95 PRODUCENT: Det fortællende Teater VARIGHED: 70 min. ARRANGØR:

Medv.: Jesper La Cour og Troels Ejsing

17. nov. kl. 14.00

Den Kreative Skole

EVENT / KONCERT

Den Kreative Skole fejrer 30 års jubilæum i 2018, med både musik, dans, billedkunst, drama samt fortælling. Der er fostret mange talentfulde elever, der efterfølgende bidrager til det danske kulturliv. Vi har sammensat en vifte af indslag med nuværende og tidligere elever.

BILLETPRIS: kr. 50 (jubilæumskoncert) ARRANGØR: Den Kreative Skole

Kl. 14.00 - 16.00: Workshops, udstillinger og koncerter

Foyeren vil være en spændende kakofoni af udstillinger, koncerter, arbejdende værksteder og fortællerhule. Store sal rummer spændende indslag i en 2 timers koncert incl. pause.

Kl. 16.00 - 18.00: Jubilæumskoncert

18. nov. kl. 15.00 KONKURRENCE BILLETPRIS: Fri entré ARRANGØR: JMTS, Den Kreative Skole, Silkeborg Gymnasium Læs mere om konkurrencen på www.denkreativeskole.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Silkeborg Solisten Den Kreative Skole, Silkeborg Gymnasium og Jysk Musikteater har sammen skabt en solistkonkurrence for de mange unge talenter i Silkeborg Kommune. Konkurrencen bringer unge talenter frem i lyset, synliggør og styrker det musikalske niveau blandt unge musiktalenter i Silkeborg Kommune. Instrumentalister og sangsolister indenfor alle musikalske genrer, klassisk og rytmisk musik kan deltage. Der kåres vinder i både rytmisk og klassisk kategori.

Book din oplevelse på jmts.dk

13


18. nov. kl. 15.00

Lars Lilholt – Storyteller 2018

BILLETPRIS: kr. 325 / 275

Lars Lilholt´s Storyteller-koncerter blev i sin tid startet som en mulighed for at høre hans sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier. For sangene er ikke grebet ud af den blå luft. De har alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholts efterhånden lange liv.

KONCERT

ARRANGØR: JMTS

I storytellerkonceptet er grundstammen fra Lilholt Band med i et intenst og stilfærdigt sammenspil. hvor der bliver givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet. Repertoiret bliver fra hele bagkataloget samt fra det nye album ”Drømmefanger”. Lars Lilholt er en dansk kunstner, der i årevis har samlet generationer over hele landet. En erfaren sangskriver med et kæmpestort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.

19. nov. kl. 19.30 KOMEDIE

BILLETPRIS: kr. 295 PRODUCENT: Folketeatret VARIGHED: ca. 2 timer incl. pause ARRANGØR:

I sidste Øjeblik Det gælder om at have det sjovt, så længe man kan. Eller som Piet Hein sagde: ”Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det.” Dette forsøger de tre gamle veninder at leve efter. De spiller bridge, og som fjerdemand kommer enkemanden Per, som får Solvejs kinder til at gløde, og har man nået en alder, hvor man er ligeglad med hvad andre tænker, er der lagt op til overraskelser! Medv.: Lisbet Dahl, Sonja Oppenhagen, Susanne Heinrich m.fl. (6 ialt)

20. nov. kl. 20.00

Anne Linnet – jeg er jo lige her

BILLETPRIS: kr. 295

»Jeg Er Jo Lige Her« er titlen på Anne Linnets dundrende succesalbum fra 1988.

ARRANGØR:

Det er i virkeligheden dét album, der satte en tyk streg under Annes superstjerne status herhjemme og var med til at definere Anne Linnets legendestatus på den rytmiske scene.

KONCERT

MusikRampen

Sammen med sit band tager Anne publikum med på en uforglemmelig rejse, til dengang man tabte sit hjerte på en forårsdag.

14

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


23. nov. kl. 20.00 KONCERT

BILLETPRIS: kr. 295 ARRANGØR: Silkeborg KFUM, fodbold

Madsen, Møller & From Har man bare én gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet. Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From er Johnny Madsen tilbage i ”stærkeste startopstilling”. På deres vej vil de servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke.

29. nov. kl. 19.30

Lundgaard & Siel Julekoncert 2018

BILLETPRIS: kr. 395 / 245

2018 markerer Jesper Lundgaards 10års jubilæumsturné med Årets Danske Julekoncert, og det fejres sammen med julegæsten Lene Siel.

JULEKONCERT

ARRANGØR: SIF

Julekoncerten er en livsglad fejring af danskernes fælles højtid, hvor Jesper har valgt de danske sange, som hvert år bliver sunget om juletræet. Han fortolker på smukkeste vis, de engelske carol’s, julehits fra radioen og store highlights.

1. dec. kl. 13.00 + 15.00 BØRNETEATER / BREAKDANCE BILLETPRIS: kr. 100 / 95 PRODUCENT: Uppercut Danseteater VARIGHED: 30 min. ARRANGØR:

The Nisse Twins Julemandens tvillinger skal sove. ”Sov godt lille Boris, og sov godt lille Lukas”. Så snart julemanden er gået, begynder barnevognene at hoppe og danse ... Kan de to små nisser opføre sig ordentlig eller ender det med koks i julesokken? Kan de små nisser lave breakdance? Og hvem skal have den store julegave? Gå ikke glip af denne fortryllende juledanseteaterforestilling. Den spreder henrykkelse og julehygge. Medv.: Boris André, Lukas Larsen og julemanden

10. dec. kl. 19.30

Paul Potts Christmas

BILLETPRIS: kr. 390

Der er lagt op til en forrygende julekoncertoplevelse, når den verdensberømte Paul Potts med pianist endnu engang gæster Danmark. Vi vil blive tryllebundet og underholdt med både engelske og danske juleklassikere samt duetter med de to solister.

JULEKONCERT

ARRANGØR:

m/special guest Kirstine Bonde

Ligesom Paul Potts er Kristine Bonde et stort musikalsk talent med mange forskellige genrer på cv‘et. Hun har medvirket i en række store forestillinger såsom West Side Story, Evita, Flagermusen, Cosi fan tutte og Farinelli. EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

15


17. dec. kl. 19.30

Andens Verdenskrig

JULECABARET

Cafe Livas flagskib – den årlige nyskrevne Julecabaret af Jacob Morild – har gennem 30 år været et tilløbsstykke med den årlige revsning af højtidens ulyksaligheder. I 2016 blev forestillingen endda nomineret til en Reumert. For første gang er julecabaretten kommet på turné, og vi er så heldige at kunne vise den her i Silkeborg.

BILLETPRIS: kr. 250 PRODUCENT: Café Liva VARIGHED: 1 time og 45 min. incl. pause ARRANGØR:

Medv.: Jacob Morild, Karsten Jansfort, Thomas Pakula og Morten Wedendahl

4. jan. 2019 kl. 19.30

Holgers Forsvarstale

KOMEDIE

Holgers Forsvarstale er en musikalsk og grænseløs komedie om løse grænser for komik. Komikeren Holger sparker altid opad og ikke nedad, men så kommer han til at bruge ordet ”kannibalisme”. En sort kvinde blandt publikum føler sig krænket og melder Holger til politiet. En retssag er uundgåelig. Med vanlig følsomhed træder Farshad Gholghi og Mads Keiser ind i tidens største spinatbede: Den politiske korrekthed og offerrollen.

BILLETPRIS: kr. 200 PRODUCENT: Teatervirksomheden VARIGHED: 1 time og 50 min. incl. pause ARRANGØR:

SA L

G FR

A . AUGUST

BIL

ET

28

L

Medv.: Mads Keiser og Farshad Kholghi

Nytårskoncert 2019

12. jan. 2019 kl. 20.00 13. jan. 2019 kl. 12.00 & 16.00 NYTÅRSKONCERT BILLETPRIS: kr. 340/295 ARRANGØR: JMTS

16

Book din oplevelse på jmts.dk

Glæd dig til en fantastisk tradition og et bredt repertoire med en skøn blanding af det traditionelle, det klassiske, musicalsange og velkendte hits.

I rollen som konferencier kan vi med stor fornøjelse præsentere den talentfulde og professionelle kunstner, Annette Heick. Annette får selskab af to fantastiske solister, den danske sopran Susanne Elmark og den alsidige sanger Henrik Launbjerg. Den festlige stemning løftes yderligere af AOF Nytårskoret og Jysk Underholdningsorkester under ledelse af dirigent Henrik Svenning.

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


25. jan. 2019 kl. 19.30

Afsporet – med Sjøgren og Rønne

BILLETPRIS: kr. 250

To klassisk uddannede musikere mødes ved et trafikknudepunkt om morgenen, fordi de har aftalt at øve for første gang i mange år. En musikforening har bestilt en koncert med de to samme aften! Noget med Mozart, Bartok og Beethoven. Under prøverne vælter minderne frem og anekdoterne står i kø. Forestillingen indeholder den skønneste musik i alle genrer. Medv.: Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne

KOMEDIE

PRODUCENT: Undergrunden VARIGHED: 1 time og 40 min. incl. pause ARRANGØR:

27. jan. 2019 kl. 15.00 BØRNETEATER BILLETPRIS: kr. 100 / 95 PRODUCENT: Dansk Rakkerpak VARIGHED: 40 min. ARRANGØR:

Rickshaw Vi er i Østen. Vi møder en svedig rickshawchauffør med en rig europæer på bagsædet. Det post-kolonialistiske drama udvikler sig i et hæsblæsende tempo, og der sættes gang i følelser og lattermuskler hos både børn og voksne. Dette er hylende morsomt og tankevækkende teater for hele familien. Forestillingen blev kåret som bedste forestilling på Milano Clown Festival i 2016. Medv.: Niels Grønne og Niels Peter Kløft

30. jan. 2019 kl. 19.30

Gunhild Carling – nu med strygere

BILLETPRIS: kr. 250 / 220

En helt speciel aften med multiinstrumentalist Gunhild Carling og Randers Kammerorkester. Foruden at spille med eget orkester og være solist med en lang række andre orkestre, er Gunhild Carling en formidable komponist og arrangør. Hun har igennem de sidste år kreeret en lang række smukke melodier, og arrangeret dem for strygerorkester.

KONCERT

ARRANGØR: JazzSilkeborg

SPOTLIGHT-SPONSORER:

GERDSEN F LY T T E S E R V I C E

SALG, REP., KOPI, PRINT, PC & SERVER

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

17


1. febr. 2019 kl. 20.00

Lis Sørensen

KONCERT

Lis Sørensen er en af Danmarks mest eftertragtede sangerinder!

BILLETPRIS: kr. 370 / 345

Her er virkelig en sangerinde, som skiller sig ud, og hvis erfaring og passion skinner igennem på hver en scene. Med sin varme og stærke vokal i centrum, favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad ”memory lane”, og en energisk ”væren i øjeblikket”.

ARRANGØR: Silkeborg KFUM, fodbold

Lis Sørensens imponerende repertoire byder på en perlerække af hits fra 4 årtier.

6. febr. 2019 kl. 19.30

Svend, Knud og Valdemar

KOMEDIE

– synger på sidste vers

BILLETPRIS: kr. 250 PRODUCENT: Figaros og Den Ny Opera VARIGHED: 2 timer incl. pause

Præsenteres i samarbejde med

ARRANGØR: v/ Optiker JOhan Farstad

– Synlig forskel

Medv.: Allan Dahl Hansen, Hans Dueholm, Kristian Jensen, Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard

16. febr. 2019 kl. 16.00 BØRNETEATER BILLETPRIS: kr. 100 / 95 PRODUCENT: Folketeatret VARIGHED: ca. 2 timer incl. pause ARRANGØR:

86 82 15 14 www.FarstadOptik.dk

Teaterstykket har fornøjet publikum siden premieren i 1887. Figaros kaster sig nu over stykket og har tilføjet nye sangnumre fra både opera, operette og musical, og når de tilsætter deres særegne komik til den i forvejen humørfyldte forestilling, er der garanti for en morsom aften i teatret. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra – pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Emil fra Lønneberg ”EEEMIL” råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt af sted. ”Jeg gjorde det bare af godhed,” siger Emil, men det har far svært ved at forstå, som han står der med musefælden på storetåen. I Folketeatrets forestilling er der gang i teaterlegen i fortællingen om en skarnsknægt med hjertet på rette sted. Medv.: Mikael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, m.fl.

21. febr. 2019 kl. 20.00

Sanne Salomonsen m/akustisk band

BILLETPRIS: kr. 345

Sanne turnerer med et akustisk band og hendes store katalog af hits og helt unikke ballader.

KONCERT

ARRANGØR: MusikRampen

18

Book din oplevelse på jmts.dk

Sanne har altid selv haft masser af ”Body & Power” siden sine unge år. Med Anne Linnet Band, Sneakers og ikke mindst sin solokarriere, har hun været tro mod den hun var, både som person og som populær sangerinde.

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


22. febr. 2019 kl. 20.00

Stine Bramsen Tour 2019

BILLETPRIS: kr. 270

I efteråret 2017 cementerede Stine Bramsen sin position som en af landets mest eftertragtede stemmer.

KONCERT

ARRANGØR: Silkeborg KFUM, fodbold

10 år efter gennembruddet med ”Alphabeat” er Bramsen fortsat et varmt navn i både ind- og udland, hvor hun roses af flere store internationale medier. Og Bramsens fantastiske stemme har, i løbet af de seneste år fyldt koncertsale landet over.

23. febr. 2019 kl. 19.30

Livet – hvor svært kan det være

BILLETPRIS: kr. 250

Dette er en poetisk og humoristisk fabuleren over livets forskellige stadier set gennem et livslangt venskab. Historien fortælles baglæns! Vi følger vennerne fra de dør til deres allerførste møde i barndommen. Fra død over senilitet med åbent tishul, ældregymnastik, den store kærlighed og spirende seksualitet og vi slutter med begyndelsen. Et venskab der begynder med slikposer, og – ja, åbent tishul.

KOMEDIE

PRODUCENT: Folketeatret og Aarhus Teater VARIGHED: 90 min. ARRANGØR:

Medv.: Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard

28. febr. 2019 kl. 19.30

King Lear – Shakespeare

BILLETPRIS: kr. 100

Den gamle konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre. Kongen beslutter sig for, at døtrene hver især skal fortælle ham, hvem der agter og elsker ham højest. Alle erklærer deres kærlighed til kongen – men kun én taler sandt. Med humor, leg, alvor og musik fortolkes Shakespeares drama fyldt med intriger, forræderi, sydende ondskab og hjerteknusende kærlighed.

DRAMA

PRODUCENT: Teatret Møllen & Teatret v. Hans Rønne VARIGHED: 1 time og 40 min. incl. pause ARRANGØR:

Medv.: Ole Sørensen, Thomas Clausen Rønne og Julie Hjetland

1. marts 2019 kl. 20.00

Dan Andersen På Vippen

BILLETPRIS: kr. 175

Det helt store vendepunkt i Dan Andersens liv var, da han stillede sig op på den udfordrende stand-up scene, – kort tid efter fulgte guitaren med, og guitarshowet var født.

STAND-UP

ARRANGØR: JMTS

I det nye show kommer vi helt tæt på de tidspunkter, hvor det hele er ved at tippe. Fra mødet med den store kærlighed til den helt store sorg, da han midt i livet skal slukke for sin fars respirator.

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

19


6. marts 2019 kl. 19.30

Peter Ingemann – STØRST

BILLETPRIS: kr. 260

”I en lille by – i et lille land, er vi vant til, at småt – det er nok godt. Jeg har altid drømt om at komme ud at se og opleve noget af det mest storslåede, som verden har at byde på. Alt det, der begejstrer og imponerer os. Alt det der er størst”…

FOREDRAG

ARRANGØR: JMTS

I foredraget tages publikum med bag kulisserne, får nogle af hemmelighederne og de sjove sidehistorier bag de populære TV-programmer.

9. marts 2019 kl. 20.00 KONCERT

BILLETPRIS: kr. 415 / 370 ARRANGØR: Silkeborg KFUM, fodbold

17. marts 2019 kl. 15.00 BØRNETEATER BILLETPRIS: kr. 100 / 95 PRODUCENT: Limfjordsteatret VARIGHED: 45 min. ARRANGØR:

TV-2 Danmarks lykkeligste orkester indspiller deres 19. studiealbum. Det, der indtil nu, er sluppet ud af studiet, tyder på et håndspillet og mere rocket udtryk. Energien er i front, siger bandet selv, ikke uden en vis klædelig jysk beskedenhed. Albummet udkommer til efteråret og følges op af en landsomfattende Danmarks turné i 2019. Som noget nyt deles koncerten i en akustisk og en elektrisk afdeling og af samme grund, vil koncerten denne gang tilbydes et siddende publikum!

Morfar Morfar Morfar Tre morfædre er i centrum i denne anmelderroste forestilling. Tre skuespillere veksler mellem nutiden som børnebørn – og fortiden, hvor vi møder deres vidt forskellige morfædre, og indimellem sætter de sig ved instrumenterne og giver et nummer fra gamle dage. En farlig og musikalsk komedie, som griber og engagerer både børn og voksne, og hvor der både er plads til grin og eftertanke. Medv.: Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen, og Sune Skuldbøl Vrå.

22. marts 2019 kl. 19.00

Mark Le Fêvre – BØVL

BILLETPRIS: kr. 195

Mark Le Fêvre – ”hvem er du?”. Det har du chancen for at finde ud af! Mit første onemanshow hedder ”BØVL”. Jeg kunne da sagtens lave et show om de gode ting i mit liv. Men vær ærlig, ingen gider at høre om, hvor godt det går. Det er meget sjovere at høre om det, der går galt.

STAND-UP

ARRANGØR: JMTS Anbefalet min. alder 15 år

Comedy Tour 2019

Jeg bøvler med PRÆCIS det samme, som alle andre. Er jeg sammen med den rigtige? Børn? Og hvad har Disney-sange at gøre med indvandrerdebatten? 20

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


25. marts 2019 kl. 19.30

Mød mig på Cassiopeia

OPERETTE-KOMEDIE

I denne kendte og elskede operette-komedie vikles Olympens guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik og stjernestøv. Mange nynner med, når den enlige lille muse har det sværere end man tror; når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå tur; når der flyves ud i det himmelblå; når det forelskede par tager den allersidste dans før de går hjem; og når hele byen sang, da Titina gik til bal.

BILLETPRIS: kr. 295 PRODUCENT: Folketeatret VARIGHED: ca. 2 timer incl. pause ARRANGØR:

Medv.: Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Troels Malling, Kristian Holm Joensen, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Kristoffer Sass og Karin Nordly-Holst m.fl

Firserne Live præsenterer succeskoncerten

JYSK MUSIKTEATER

Torsdag 28. marts kl. 19.30

Spækket

Se mere på www.firserne.dk

hits!!

e Find din på r e t billet d k

med 80’er

jmts.

31. marts 2019 kl. 15.00

Ensemble MidtVest og Orkester MidtVest

BILLETPRIS: kr. 100

Vemodige Mozart og energiske Beethoven.

KONCERT

Medv.: Ensemble MidtVest: Charlotte Norholt, (fl.), Peter Kirstein, (obo), Neil Page, (horn) Yavor Petkov, (fagot) samt Orkester MidtVest og dirigent Christian Øland.

Orkester MidtVest, der i 2019 fejrer 25 års jubilæum, og Ensemble MidtVest kan ved denne koncert opleves på én gang, når fire musikere fra Ensemble MidtVest optræder som solister i Mozarts Sinfonia Concertante. Dagens dirigent hedder Christian Øland, som på trods af sin unge alder allerede er en eftertragtet figur, der har dirigeret mange af de professionelle orkestre i Skandinavien.

4. april 2019 kl. 19.30

Kurt og Kirsten

ARRANGØR:

Silkeborg Classic

POETISK KOMEDIE BILLETPRIS: kr. 250 PRODUCENT: Louise Schouw Teater VARIGHED: ca. 2 timer incl. pause ARRANGØR:

Kurt og Kirsten er lykkelige. De lover hinanden højt og helligt at blive skilt efter 30 års ægteskab. De er enige om beslutningen. Boet skal deles, ringene returneres, og så skal de have taget et skilsmissebillede. Forestillingen Kirsten og Kurt har tragedien og den absurde komedie i sig – og handler om kærlighed på godt og ondt – og om at opdage hinanden på ny. Medv.: Sonja Oppenhagen og Henrik Kofoed

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

21


26. april 2019 kl. 19.30

CoryDONG

STAND-UP

– det bedste for Danmark

Den 2. forestilling i projekt Glemmebogen

BILLETPRIS: kr. 200

Alle kan huske salget af DONG. Ingen tænker på det mere. Ingen tænker på hvem, der får regningen på det, Danmark har mistet – og dog? I forestillingen jagtes baggrunden for salget af DONG. Rasende og spidst føres vi ind i en verden af luftkasteller og rænkespil, af ideologer og prestige – og af penge, der overtrumfer alt. Forestillingen bevæger sig mellem medrivende dramatik, satirisk stand-up og dokumentar.

PRODUCENT: Off Off/Produktion VARIGHED: 2 timer incl. pause ARRANGØR:

Medv.: Kristian Halken & Ina-Miriam Rosenbaum

27. april 2019 kl. 15.00

Tamme tigre findes ikke

BILLETPRIS: kr. 100 / 95

Dette er en eventyrlig komedie om dødsforagt og tigertæmning.

PRODUCENT: Frøken Fracasos Kompagni

Her undersøges suset ved at opsøge farer med udgangspunkt i den fantastiske historie om tigertæmmersken og cirkusdivaen Mabel Stark.

BØRNETEATER

VARIGHED: 55 min. ARRANGØR:

Pressen skriver: ”Ualmindelig indtagende og bramfri cirkushistorie. Et kærkomment bidrag til dansk børneteater med sin legeglæde.”

Forestillingen er fyldt med timingsikker ”gå-over-stregen-crazy-komik.” Medv.: Maja Skovhus Rehøj og Anna Panduro

1. maj 2019 kl. 19.30

Flagermusen

OPERETTE BILLETPRIS: kr. 295

Atter i år afslutter Operettekompagniet sæsonen.

Præsenteres i samarbejde med

Nu med operetternes operette, Flagermusen. En munter fortælling om mænd og kvinder, der narrer hinanden, om utroskab og sød hævn.

PRODUCENT: Operettekompagniet VARIGHED: 2 timer og 15 min. incl. pause ARRANGØR: Medv.: Bl.a. Signe Asmussen, Jens Søndergaard, Lisbeth Kjærulff, Peter Thomas Koppel, Jonathan Koppel m.fl. I alt 8 sangere, 3 musikere og 1 assistent. (Bemærk at rollerne dubleres!)

e d n e d n æ p s l i t t r o k e v a G der n i m e d o g g o r oplevelse

Johann Strauss den yngres mesterlige stykke har alt, hvad man forbinder med den uimodståelige genre og en helstøbt aften i teatret! Før forestillingen er fra kl. 19.00 en gratis introduktion i foyeren.

Gavekortet kan benyttes i JYSK MUSIKTEATER, Café 1. Række og Restaurant Michael D samt til arrangementer på www.jmts.dk

KØB GAVEKORTET HER: JYSK MUSIKTEATER / Tlf. 89 20 30 50

22

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


2. maj 2019 kl. 19.00 + 21.30

Det Gode Selskab

BILLETPRIS: kr. 415 / 315

Hvam og Øgendahl er en kombination man ikke har set før: Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus.

STAND-UP

ARRANGØR: JMTS

Øgendahl/Hvam

Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Showet er for +15 år

Frank: ”Vi hygger os rigtig godt i hinandens selskab. Vi er begge mænd, hvide, heteroseksuelle og født på landet – det giver faktisk en del at snakke om ... og en del at være bange for.” Mick: ”Frank prøver at sige noget klogt, mens jeg mere koncentrerer mig om at være sjov. På den måde supplerer vi hinanden godt.” Mick: ”Gå med åbent sind ind til denne specielle cocktail, hvor der både bliver skudt med bazooka og kastet med knaldperler. En show hvor man skal regne med at have ekstra bukser med... eller acceptere at sidde i voksen-ble. Kort sagt: Det bliver pisse sjovt.” Frank supplerer: ”Ja det gør så!”

®

Velkommen i Teaterfoyeren: 27.- 29. JUNI 2019

27. juni 2019, kl. 20.00

28. juni 2019, kl. 19.30

29. juni 2019, kl. 15.00

29. juni 2019, kl. 19.00

BOURBON STREET JAZZ BAND

FATS JAZZ BAND

OLD BOYS BIG BAND

LØTEN STORBAND

Oplev mange flere spændende koncerter på Teaterscenen og i Kedelhuset

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

Book din oplevelse på jmts.dk

23


SCENEN ER JERES I JYSK MUSIKTEATER er der højt til loftet, i forhold til at indfri ønsker og behov til erhvervsarrangementer, møder og konferencer. Vi har 100 % fokus på, at alt det praktiske i kulissen fungerer perfekt, for at dit arrangement bliver en succes.

Silkeborg ligger smukt i Søhøjlandet, hvilket er en attraktion i sig selv. „Det elsker vi at dele med andre. Jeg spørger derfor – kan du nævne andre steder, hvor du kan kombinere mødeaktivitet med sightseeing og kulturel inspiration i så smukke og naturlige omgivelser? Nej vel!“ Niels Kaas, Teaterdirektør

Abonnement og medlemskab af

Vi støtter

SILKEBORG TEATERKREDS

og det levende teater

Billetter bestilles online på www.jmts.dk Du kan også læse om forestillingerne på hjemmesiden www.silkeborg-teaterkreds.dk. Her kan du bestille Teaterkredsens nyhedsbrev og læse om abonnementer og andre fordele, du opnår som medlem af Silkeborg Teaterkreds. Du kan også følge os på Facebook.

Borgergade 20 · Silkeborg Tlf. 8722 1155

Du får 60 kr. rabat pr. billet ved køb af mindst 4 og rabat 80 kr. ved køb af mindst 6 forestillinger pr. medlem af Silkeborg Teaterkreds. Børn og unge under 25 år (med gyldigt studiekort eller lignende) kan købe billet til kr. 100/50 til voksenforestillingerne uanset medlemskab. v/ Optiker JOhan Farstad

Ønsker du at blive medlem og få rabat kan du tilmelde dig på: jmts.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/73706, eller på www.silkeborg-teaterkreds.dk eller pr. mail på info@silkeborg-teaterkreds.dk. Vores adresse er: Silkeborg Teaterkreds, c/o Jysk Musikteater, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg. Har du spørgsmål, kan du ringe til 86821844 man.-tors. kl. 14-17 eller sende en e-mail.

– Synlig forskel 86 81 14 99 | www.kamark.dk

86 82 15 14 www.FarstadOptik.dk

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget

Børn kan blive medlem af ”Teaterklub for børn” ved at købe mindst 3 børneforestillinger pr. barn. Det koster ellers ikke noget at være medlem. Hvis du var medlem i sidste sæson, så fortsætter du automatisk som medlem, med mindre du melder fra.

24

Book din oplevelse på jmts.dk

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

NEW JUNGLE ORCHESTRA

LUSTER

ROBINSAMSE OG LASSE VESTERGAARD

5 X VUUST

DODO & THE DODO‘S

HVER LØRDAG KL. 12.00-14.00

28. sept. / kl. 20.00 / kr. 175 Arr. Kedelhuset

29. sept. / kl. 21.00 / kr. 70 Arr. UpCome

11. okt. / kl. 20.00 / kr. 150 Arr. Kedelhuset

13. okt. / kl. 20.00 / kr. 285 Arr. MusikRampen

30. sept. / kl. 15.00 / kr. 270 Arr. Kedelhuset

UD SO LG T

SEPTEMBER 29.09 Frazze’s New Orleans Stompers S,DK

OKTOBER 06.10 13.10 20.10 27.10

Henning Munk & Plumperne Bourbon Street Jazzband Second Line Jazzband, S Jazz Steps Band, HUN

NOVEMBER

MOONJAM

27. okt. / kl. 20.00 / kr. 260 Arr. Kedelhuset

THE MINDS OF 99

9. nov. / kl. 20.00 / kr. 250 Arr. Kedelhuset

03.11 Engelbert Wrobel Int. Swing Quartet, DE,USA 10.11 Miriam Mandipira & Her Danish Friends 17.11 Kristian Jørgensen & Jeppe Smith-Olsen Trio 24.11 Paul Harrison Band, DK,UK

DECEMBER 01.12 Sammy Rimington Int. Jazzband, UK, NL 08.12 Signe Juhl Quintet ”Liva Weel Tribute” 15.12 Mads Mathias Kvartet ”Julejazz”

Medlemsskab for efteråret 2018 kr. 200 – gi’r gratis adgang til alle jazzlørdage i efteråret. Entre ikke-medlemmer kr. 80.

THOMAS HARTMANN – KÆRLIGHED 26. okt. / kl. 19.00 / kr. 230 Arr. JMTS

EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

www.frokostjazz.dk Book din oplevelse på jmts.dk

25


SUGARAY RAYFORD 10. nov. / kl. 21.00 / kr. 275 Arr. B‘Sharp

FOLKEKLUBBEN

25. jan. / kl. 20.00 / kr. 260 Arr. MusikRampen

ERIK GRIP

11. nov. / kl. 15.00 / kr. 200 Arr. Kedelhuset

SANNE SØNDERGAARD – Kontroltaber 31. jan. / kl. 20.00 / kr. 220 Arr. Søndergaard Management

DIE HERREN

MICHAEL FALCH SOLO

26

Book din oplevelse på jmts.dk

18. nov. / kl. 15.00 / kr. 120

Arr. Kedelhuset + Silkeborg Bibliotekerne

THØGER DIXGAARD

1. febr. / kl. 20.00 / kr. 195 Arr. Kedelhuset

CÆCILIE NORBY

2. febr. / kl. 21.00 / kr. 210 Arr. MusikRampen

28. febr. / kl. 20.00 / kr. 305 Arr. MusikRampen

NAJA MARIE AIDT OG KIRA SKOV

22. febr. / kl. 20.00 / kr. 275 Arr. Kedelhuset

DAN A PÅ VIPPEN

1. marts / kl. 19.00 / kr. 175 Arr. JMTS EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019


SKO/TORP

GONE FISHIN‘

8. marts / kl. 20.00 / kr. 275 Arr. Kedelhuset

2. marts / kl. 20.00 / kr. 175 Arr. Kedelhuset

HVER LØRDAG KL. 12.00-14.00 MARK LE FEVRE – BØVL!

JANUAR

22. marts / kl. 19.00 / kr. 195 Arr. JMTS

05.01 12.01 19.01 26.01

Red Hot Four+2 Six City Stompers Daimi & Louisianna Jazzband The Busquitos, NL

FEBRUAR 02.02 Monique Thomas & Burich-l’Etienne Jazz Ensemble F,DE,DK 09.02 Jacob Vendt Trio 16.02 Papa Bue Memorial Jazz Band 23.02 Flying Jazzmen Quintet

MARTS BUFFALO WOMEN BLUES BAND 17. april / kl. 21.00 / kr. 150 Arr. B‘Sharp

SIGNE SVENDSEN M. BAND 27. april / kl. 20.00 / kr. 195 Arr. Kedelhuset

02.03 09.03 16.03 23.03 30.03

Veronica Mortensen Quintet Olivier France Quintet, F Blå Mandag Jazzband & Lisa Bentsen Fazz & His Jazzcruisaders PS swingband

APRIL 06.04 Kansas City Stompers & Rikke Mølgaard

Årligt medlemskab+abonnement kr. 400 der gi’r gratis adgang til alle jazzlørdage. Entre ikke-medlemmer kr. 100.

WWW.KEDELHUSET.COM EFTERÅR 2018 / FORÅR 2019

www.frokostjazz.dk Book din oplevelse på jmts.dk

27


MUSICAL

SILKEBORG

ISCENESÆTTELSE

JOY-MARIA FREDERIKSEN SEBASTIAN OG PREBEN HARRIS’ MUSICAL

27. OKTOBER - 11. NOVEMBER 2018 Musical sponsor:

Sebastian og Preben Harris’ musical SKATTEØEN. Dramatiseret af Preben Harris frit efter Stevensons roman. Teaterforlaget: Nordiska ApS - København

BILLETSALG TLF. 8920 3050 Åbent tirsdag - fredag, kl. 13 - 16 samt torsdag til kl. 17. – og altid online på www.jmts.dk Papirfabrikken 80 · 8600 Silkeborg · Administration: Tlf. 8920 3060

Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet / www.skabertrang.dk

DICK KAYSØ LARS LOHMANN BJARNE ANTONISEN KIM BRANDT

Efterår 2018  
Efterår 2018