Page 1

THE PERFECT MATCH stolt sponsor till malmรถ ff


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

2|

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret profi gloss i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.


JMS

MFF

Du ser resultatet överallt på Swedbank Stadion. På läktarna, i publikgångarna, i Restaurang 1910, på kontoren, i MFF-shopen, ja till och med på planen innan match. Samarbetet mellan Malmö FF och den grafiska koncernen JMS Mediasystem saknar inget. Förmodligen är det just därför vi fann varandra precis lagom i tid för den viktiga säsongen 2009 med intåget på nya stadion, 100-årsjubileet och nu som guldlag. 2011 är givetvis en helt speciell säsong då Malmö FF som titelförsvarare behöver lita på en trygg samarbetspartner och totalleverantör inom tryckt media. En partner som kan se till hela behovet och producera och hantera logistiken för hundratals olika kommunikationsenheter, från stort till smått. Från målsättning till seger.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie volume i två färger. repron är gjord av mattias olofsson.

|3


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

4|

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie volume i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.


TAPET I MFF SHOPEN

4-färgs storformatstryck på polycanvas.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret munken polar i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.

|5


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

tavla på polycanvas

4-färgs storformatstryck på polycanvas.

6|

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret munken polar i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.


JMS DAG I DET BLÅ Med ett finurligt leende stiger JMS Mediasystems VD Stefan Mannfalk in i mötesrummet på tryckeriet i Vellinge. Planeringsmötet inför matchvärdsskapet för derbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF ska precis börja.

Sponsorskap som strategi

JMS har en tradition av att gå in i stora idrottsevenemang. Förutom sponsor till MFF och Falsterbo Horse Show har man tidigare haft Solheim Cup, Volvo Baltic Race m.fl. på listan. Och det är en högst medveten strategi som ligger bakom. – Vi ser att vi kan fylla ett viktigt behov med våra tryck- och mediaresurser. Det är helt enkelt utmärkta tillfällen att visa vad vi kan, för de relevanta målgrupper som ofta är både besökare och medsponsorer vid varje tillfälle. Dessutom genererar det affärer. Alla våra sponsorskap är faktiskt plusprojekt från dag 1. Lägg därtill alla nya affärsrelationer som skapas. Hittills har vi nog plockat upp tiotalet nya kunder genom att vara MFF-sponsor. Samarbetet med Malmö FF skiljer sig på ett väsentligt sätt från JMS andra sponsorskap genom att det är fortlöpande över hela den allsvenska säsongen. – Det ställer högre krav på oss, tillägger säljchefen Marcus Nydén. Dels för att omfattningen blir mycket större, dels för att vi som leverantör måste vara flexibla och kunna arbeta snabbare, oavsett vad saken gäller. Det ligger i jobbets natur. – Vi söker hela tiden sätt att exponera oss i rätt sponsor sammanhang, inte minst i Öresundsregionen. Och vi har länge funderat på ett samarbete med Malmö FF. Så när vi blev kontaktade inför säsongen 2009 och inflyttningen på nya stadion, var det inte mycket att snacka om. Med Malmö FF såg vi både ett sätt att profilera oss och skapa nya affärer.

På högsta nivå

Att JMS valde MFF och ser en lång framtid i fotbollen, tillskriver Stefan Mannfalk klubbens professionalitet. – De har en oerhört proffsig syn på sponsring. De är affärsmässiga och vet exakt vad värdet är på det de le-

vererar tillbaka. Och i takt med sportsliga framgångar blir sponsorskapet naturligtvis än mer värt. Det är alltid lika roligt att kunna ta med kunder och affärskontakter till logen, precis vid klacken, och få bjuda på riktigt bra fotbollsstämning.

JMS presenterar stolt

Matchvärdskapet för derbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF har man sett fram emot länge. JMS är en engagerad sponsor och avser att göra så mycket som möjligt av själva dagen. –Vi hoppas på storpublik och stor fotboll. Vi är alltid stolta att synas i MFF-sammanhang, men den här dagen är såklart något alldeles extra.

jms mediasystem erbjuder

1 projektleding

Erfarna och kunniga projektledare.

2 en enda kontaktperson Genom hela projektet.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie art silk i två färger. repron är gjord av mattias olofsson.

|7


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

ALLTID BEREDD PÅ NÄSTA PASSNING Att projektleda tryckproduktionen för Malmö FF kräver sin man. Och en helhet av produktionsresurser i ryggen. Är det något som präglar arbetet, så är det att enheterna alltid varierar från stort till smått – från gigantiska vepor till visitkort. – Och fort ska det gå, ler Magnus Peterson på JMS. 8|

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie art silk i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.

– Med flytten till Swedbank Stadion handlade förra året såklart mycket om att förse hela arenan med allt skyltmaterial, säger Magnus Peterson, projektledare på JMS. Det ska till en hel del för att göra en fotbollsanläggning, så att säga. Reklamskyltar, sponsorskyltar, VIP-ingångar och en hel del vepor som sätter stämningen och bygger själva miljön. Löst räknat kan det handla om nästan en kilometer reklamskyltar bara runt planen. De mesta av det här materialet har en livslängd på ett par år, så det kan nästan ses som ett fristående, enskilt projekt. – Nu har arbetet mer övergått i den ordinarie verksamheten och löpande enheter. Från visitkort, brevpapper och kuvert, till flyers, affischer, idolkort, rolluper och presentationsmaterial. Och det ställer främst krav på vår snabbhet och flexibilitet som leverantör. Men också att vi kan hantera alla tekniker, fortsätter


reklamskylt

4-färgs storformatstryck på vinyl monterad på plåt.

Magnus Peterson. Som med allt annat är det en viss startsträcka innan allt rullar på friktionsfritt. Det är många inblandade – marknadsledningen, reklambyrån och MFFs egen inhouse produktion som står för stora delar av materialet.

Som titelförsvarare

Tack vare att man nu har hittat en fungerande arbetsgång för de löpande enheterna, kan MFF-utsmyckningen av Swedbank Stadion också fortsätta. – Man kan säga att vi gått in i fas två. Det handlar mycket om storbildstryck, tavlor i publikgångarna med motiv ur Malmö FFs historia som ska förhöja miljön, förklarar Peterson. Precis som jättevepan som ligger i mittcirkeln innan varje match. En annan kul

uppgift var att göra sargskyltarna med MFFs alla SMoch cuptitlar. Det har blivit en populär syn på Swedbank Stadion som stärker stoltheten i klubben och sätter skräck i motståndarna, skrattar Magnus Peterson.

Fortsatta speciallösningar

Det mesta JMS gör för MFF är offset, digitaltryck och storformat. Samtidigt är en av de roligaste utmaningarna med samarbetet att det då och då krävs en del speciallösningar. – Det händer att de ringer och säger ”Kan du komma och kolla på en grej? Hur löser vi detta?”, konstaterar Peterson. Och vi tycker såklart bara det är roligt att vi har jobbat upp det förtroendet och kan ta den här rådgivande rollen också.

jms mediasystem erbjuder

3 storformat

Till exempel skyltar, stortavlor och fasadvepor.

4 kombinerade trycktekniker Fördelade på samkörda enheter för digitalprint, rulloffset, arkoffset, magasin- och tidningstryck m.m.

5 specialtryck

På allt som går att trycka.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret scandia 2000 i fem färger. repron är gjord av mattias olofsson.

|9


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

HÖGA MÅL STÄLLER HÖGA KRAV Som en av allsvenskans storklubbar är Malmö FF är en väloljad maskin med stora ambitioner. Och det gäller både på och av plan. När man kliver in på kontoret slås man av vilken professionell organisation det här verkligen är. Det är så man når framgång. Vi träffar Per Welinder, Malmö FFs kommunikationschef på matchdag och kontoret summar av rörelse. Senare mot kvällen ska ”Di blåe” ta sig an uppstickaren Häcken som startat säsongen starkt. Men ännu är det ingen på kontoret som har lagt ner arbetet och börjat ladda för match. Jobbet rullar på med oförminskad energi. Per Welinder sitter i telefon när vi knackar på. Av en händelse är det JMS-kontakten Magnus Peterson i andra änden av luren. – 3000 ex till på tisdag… Vad bra att ni löser det. Helt fantastiskt. Tack!

Medan Per avslutar samtalet signalerar han åt oss att slå oss ner. När han lagt på luren kommer han snabbt till saken. –Vi vet med oss att den största utmaningen är tiden när det gäller att jobba med oss. Det blir ofta korta bollar – och många på en gång. Så det vill till att vara snabbfotad och flexibel. Och jag måste säga att JMS lever upp till det med råge, konstaterar Welinder. De har förstått vad det innebär att arbeta med en fotbollsklubb.

JMS – en långsiktig helhetslösning

Samarbetet med JMS är inne på sitt andra år. Men åtagandet som sponsor och leverantör till Malmö FF ser man långsiktigt. Per Welinder är snabb med att poängtera betydelsen av detta. – Vi sökte en helhetsleverantör som kunde se till hela vårt behov, från stort till smått både vad gäller storleken på trycksaken och upplagan. Så vi är glada att JMS valde att tacka ja när vi kontaktade dem. Med flytten till Swedbank Stadion ställdes klubben inför en hel massa nya stora behov. Som den här re-

”vi vet med oss att den största utmaningen är tiden när det gäller att jobba med oss.” per welinder, kommunikationschef malmö ff 10 |

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret scandia 2000 i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson

gionens största grafiska koncern är det därför lätt att tänka sig att JMS var ett självklart val. – Ja visst. Det är onekligen en hel del grejer som ska fram när en fotbollsklubb av Malmö FFs storlek växlar upp och flyttar till en helt ny fotbollsarena. Behoven är många, både från MFF och MFF Event som äger Swedbank Stadion. Det är egentligen två separata uppdragsgivare. Men det spelar inte riktigt någon roll var gränserna går däremellan. JMS fixar det vi behöver, avslutar Per Welinder.

jms mediasystem erbjuder 6 mediabank

För att online hantera dina olika bildformat, original och annan media.

• •

7 produktionsateljéer

Med rutinerade originalare och formgivare.

8 system för butiksreklam

Med logistik, produktion och distribution av skyltar, hyllvippor m.m.

”malmö ff arbetar aktivt för att hitta långsiktiga, stora samarbetspartners. jms mediasystem uppfyller det önskemålet på ett perfekt sätt.” Håkan Jeppsson, Ordförande Malmö FF


denna sida 채r tryckt av magnus lindeberg p책 pappret scandia 2000 i fyra f채rger. repron 채r gjord av mattias olofsson.

| 11


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

12 |

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret scandia 2000 i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.


tavla på polycanvas

storformatstryck på polycanvas.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie art silk i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.

| 13


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

SKYLTAR STOLT SOM SPONSOR

När nya Swedbank Stadion skulle förses med alla reklam- och sponsorskyltar var JMS ett val som låg nära till hands. Sedan fyra år tillbaka fanns redan ett väl etablerat samarbete mellan Swedbank och JMS koncernbolag Gigantprint som tar fram skylt- och eventmaterial till de sponsoråtaganden banken står bakom i Sverige och utomlands. – Vi har utformat en central portallösning till Swedbank, en hemsida där alla deras kontor kan gå in och beställa vad de behöver för just det eventsammanhang som är aktuellt, berättar Fredrik Ridström över en sprakande mobil på väg till nästa säljbesök. Det kan röra sig om allt från prischeckar och namnskyltar för deltagare, till rollups, bowheads, flaggor och storbildsvepor. Och allt där emellan. Swedbank är en ständigt återkommande samarbetspartner i mängder av tävlings- och idrottssammanhang, och med hjälp av Gigantprint och portallösningen på webben får man snabbt och enkelt fram allt material. – Det gäller golftävlingar, fotbollsläger för ungdomar, bordtennis, handboll. You name it!

Snabbt och bekvämt

Ofta är det mer än bara skyltmaterial det handlar om. Man gör utsmyckningar av hela tävlingsområden. Och inte sällan vill det till speciallösningar. – Som till världscuptävlingarna på längdskidor, då vi tog fram en uppblåsbar målgångsportal helt enligt Swedbank-profilen, fortsätter Ridström. Samma webbportal används också för displaymaterial till bolagsstämmor, aktieägarträffar och mycket mer i den ordinarie verksamheten. – Idag är det ett etablerat arbetssätt för alla kontoren där de enkelt går in och klickar och beställer på hemsidan. Snabbt, smidigt och bekvämt. Vi ser absolut att det skulle kunna vara ett arbetssätt för många andra stora svenska bolag, avslutar Fredrik Ridström.

jms mediasystem erbjuder 9 integrerade webblösningar

För exempelvis materialbeställning och hantering av kampanjsvar online.

• • •

10 kunddatabaser

Där vi sköter om såväl uppbyggnad som löpande drift.

11 adresserad dr

Inklusive printing, kuvertering, mailer-produktion, svarshantering m.m.

12 crm-lösningar

Där du via exempelvis personaliserad direktreklam kan få en utökad kunddialog.

14 |

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie art silk i fem färger. repron är gjord av mattias olofsson.


NÄTVERKET GER MER Det företagsnätverk som flätats kring Malmö FFs organisation är naturligtvis en samling goda fotbollsvänner och sanna MFFare som tillsammans möjliggör väsentliga delar av klubbens verksamhet. Men det är även en skara smarta företagare som ser affärsmöjligheterna i samarbetet. Detta är JMS ett gott exempel på. 1999 när det omöjliga hände och Malmö FF ramlade ur Allsvenskan bestämde klubben sig för att mobilisera krafter till ”återtåget”. Resultatet blev det som sedan

dess kallas ”Nätverket”. Under åren som gått har företag kommit och gått. Ett av de senast tillkomna är JMS som sedan engagemanget startade förra året verkligen har gjort mesta möjliga av tillfället.

ler ventilationsanläggningar till våra tryckerier, fortsätter von Bodungen.

– På kort tid har vi utvunnit flera nya affärsrelationer, både till kunder och leverantörer, säger Joacim von Bodungen, kommunikationsansvarig på JMS.

I Nätverket hittade man också en nygammal reklambyråkontakt. Kring allt som JMS trycker åt Malmö FF har man en integrerad arbetsgång, dels med MFFs egen inhouse-produktion, dels med klubbens reklambyrå, Adamsson Appelfeldt Advertising, som ansvarar för övergripande varumärkesvård och profil.

Sydtotal och Swedbank

Två goda exempel på kunder som fördjupat sitt samarbete med JMS sedan intåget i MFF, är Swedbank och Sydtotal. Ventilationsföretaget Sydtotal använder sig idag av JMS tryck- och mediaresurser för broschyrer, presentationsmaterial, årsredovisningar och storformatsskyltar. – Men samarbetet fungerar faktiskt åt båda hållen. Idag är Sydtotal även en leverantör som tillhandahål-

Reklambyrå på köpet

– Detta är en väl fungerande relation som även passade oss själva, så vi återupplivade kontakten med Adamsson Appelfeldt Advertising inför 2010 års satsningar. Tillsammans hoppas vi kunna fördjupa vårt erbjudande till kunderna och vinna en större marknadsandel, avslutar Joacim von Bodungen.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret munken polar i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.

| 15


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

överst vänster affisch 2009. 500 ex 4-färgs offsettryck på scandia 2000. överst höger matchaffisch. 300 ex. 4-färgs digitaltryck på silver digital matt. vänster promotionbroschyr. 500 ex. 4 färgs offsettryck på scandia 2000.

nedan/höger informationsfolder för swedbank stadion. 500 ex. 4 färgs offsettryck på galerie art silk.

16 |

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret munken polar i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.


vänster visitkort. 27 x 400ex 1+1 färger på scandia 2000.

nedan matchaffisch. 200ex 4-färgs digitaltryck på silver digital matt.

ovan guidelines för malmö ff. 250 ex 9-färgs offsettryck på scandia 2000.

höger jubileumsinbjudan. 500 ex. 5-färgs tryck på conqueror texture laid. denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie volume i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.

| 17


JMS | Stolt sponsor till Malmö FF

vänster mittcirkelduk 2010. 1 ex 4-färgs storformatstryck på artist light.

nedan roll-up mff shopen. 1 ex. 4-färgs storformatstryck på expand media.

nedan sponsorskyltar till nätverket inför 2010. 2-4 ex. 4-färgs storformatstryck på vinyl monterade på plåt. nederst vänster titelsarg. 1 ex. 4-färgs storformatstryck direkt på 3mm forex.

18 |

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret galerie volume i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.


ovan tapet i mff shopen. 1 ex. 4-färgs storformatstryck på polycanvas.

ovan jubileumsvepor inför 2010. 5 x 1 ex. 4-färgs storformatstryck på tjock polyester. vänster canvastavla. 20 ex. 4-färgs storformatstryck på polycanvas.

denna sida är tryckt av magnus lindeberg på pappret profi gloss i fyra färger. repron är gjord av mattias olofsson.

| 19


Adamsson Appelfeldt Advertising. Foto: Jesper Landby, Staffan Andersson och Bildbyrån. Produktion: JMS Mediasystem.

ALLT I EN KONTAKT JMS Mediasystem är Skandinaviens tredje största grafiska koncern. Vårt erbjudande är ett integrerat system för publicering i alla tryckta medier. Ett system som ger dig frihet att snabbt och enkelt nå ut med ditt budskap. Något som blir möjligt tack vare en totalbredd av trycktekniker och avancerad informationshantering. Mest kända är vi för vår snabbhet och stora kapacitet. Var tredje direktreklamenhet som hamnar i de svenska brevlådorna är faktiskt producerad av oss. Det gäller också tre av skånes dagstidningar och flera av Sveriges mest populära magasin. Vad det än är du efterfrågar inom tryck, mediabankhantering och logistik har du allt tillgängligt i en enda kontakt. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

JMS MEDIASYSTEM

Vellinge (Huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Norrköping, Oslo och Kragerø.

För mer information kontakta oss på telefon 040-42 90 00 eller maila till info@jms.se

JMS Tabloid MFF 2011  

En tabloid om JMS sponsor för Malmö FF.

JMS Tabloid MFF 2011  

En tabloid om JMS sponsor för Malmö FF.

Advertisement