Katalog | 2022

Page 1

2022

Tlf.: 65 37 15 16

www.frøruprejser.dk


Velkommen til det nye

katalog katalog

Kære gæst Vi er stolte af at kunne præsentere vores store udbud af spændende rejser, inspirerende endagsture, sjove underholdningsture samt hyggelige juleture - alt sammen samlet i ét helårskatalog for 2022! Gå på opdagelse i det mangfoldige katalog, hvor du finder noget til enhver smag. Er du til wellness-ferie i Barlinek? Naturferie i Sverige? Eller blomsterrejse Kære ? gæst til Floriaden i Holland Måske er du mere til ud og hjem samme dag? Det kunne være en tur til den romantiske Nordtyske by, Friedrichstadt? Måske har du aldrig været på Hjarnø før? Eller måske kunne du tænke dig at opleve den japanske kirsebærtræ-festival i København? Mulighederne er mange, og beslutningen er din. Uanset hvad du vælger, glæder vi os til at have dig med!

Og husk, at hos Frørup Rejser er der altid: • Fast pris. Der dukker aldrig ekstra gebyrer eller afgifter op. Prisen du ser, er prisen du betaler. • Gratis og frit valg af bussæde. Nogle vil helst sidde forrest, andre i midten og nogle vil gerne være sikre på de bagerste sæder. Du bestemmer. Men hvis du vil være sikker, så husk at bestille i god tid, så dine yndlingspladser ikke allerede er optaget. • Tryghedsgaranti. Det er svært at forudse fremtiden. Derfor får du hele dit indbetalte beløb ekskl. evt. depositum retur helt indtil 42 dage før afrejse. Gælder ikke underholdningsture. Se alle betingelser bagerst i kataloget.

Venlig hilsen John Bergholdt Direktør

2

Venlig hilsen John Bergholdt Direktør


www.froruprejser.dk

Hold dig opdateret på vores hjemmeside Her kan du altid se vores mest opdaterede udbud af rejser og ture. Du kan også finde dette katalog i en online version. Bemærk også, at vi i løbet af året tilføjer ekstra rejser og ture, som kun findes online på vores hjemmeside og/eller på vores Facebook-side og nyhedsmail. Du tilmelder dig nyhedsbrevet nederst på vores hjemmeside, og du finder vores Facebook-side ved at klikke på det lille ’f’ i toppen af vores hjemmeside.

Grupper og foreninger Er I en forening eller en større gruppe? Vi har 48 års erfaring med at skræddersy rejser og ture til lige præcis jeres ønsker og behov. Brug gerne dette katalog som inspiration og husk, at de enkelte rejser og ture kan justeres, så det bliver præcis, som I kunne tænke jer. Kontakt os på tlf. 65 37 15 16 og få en snak om jeres muligheder.

3


Indholdsfortegnelse Rejser Wellness-rejse til Barlinek, Polen Tranedans, Sverige Skagen Læsø Bornholm - Solskinsøen Bad Berleburg, Tyskland Lübeck, Trave og Travemünde Skt. Hans i Skagen Astrid Lindgrens Verden Floriaden, Holland Samsø Skagen & Læsø Berlin, Tyskland Sønderjylland & Øerne

Endagsture 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34

Julerejser Advent-rejse til Bornholm Jul på Rømø

36 38

Nytårsrejse Nytår i Skagen

4

40

En Dronnings Smykkeskrin Moesgaard Museum Sylt & Hindenburgdæmningen Kirsebærtræ-festival Eremitageslottet Hjarnø Nyvang Besættes Ud i det blå Blå mandag Fur Sejltur på Slien Rosenborg Slot Samsø Veteranbiler på Gavnø Slot Danmarks hyggeligste hjørne Dragefestival på Fanø Skt. Hans i Munkebo Friedrichstadt Agersø Stevns Klint Sandskulptur Festival

44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 57 58 58 59 60 61 62 63 64


Indholdsfortegnelse Sejltur på Silkeborgsøerne Sejltur på Kielerkanalen Trekantruten København Zoo Årø Jesperhus Sejltur med M/S Helge Møns Klint Falkemanden Avernakø Fjordenhus og Vejle Ditlevsdal Bisonfarm Høstmarked på Nyvang Sporvejsmuset Skjoldenæsholm Thingbæk Kalkminer og Guldbæk Vingård Holmegaard Værk Thorsvang Samlermuseum Kongernes Lapidarium Kronvildttur til Vejers Skovtårnet Allehelgen i Den Gamle By Museet FLUGT Memphis Mansion

65 66 67 68 69

Hvidsten Kro Rejsefest i Holbøl Christiansborg Sprogø

70

Juleture

71

Jul på Bredebro Kro Juletorv på Gisselfeld Kloster Julemarked i Husum Jul i Nyhavn & på Christiania Peters Jul i Ribe Julemarked i Flensborg

72 73 74 75 76 77 78

Underholdningsture

78

André Rieu Cirkusrevyen Rottefælden

79 79 80 81

Praktisk

82

Kalender Bussædeoversigt Opsamlingsoversigt Opsamlingskort Rejsebetingelser

83 84 85 86

88 89 90 91

94 95 96 97 98 99

101 102 103

104 106 107 108 110

87

5


Rejser

6


7


Wellness-rejse til Barlinek, Polen

4 dage, afrejse torsdag d. 17. marts 2022 og torsdag d. 3. november 2022 Oplev forkælelse og velvære i Polen med 4 dage i den lille kurby Barlinek. Her møder vi et hotel, som i den grad tager sig af god behandling af sine gæster. Vi skal bo på Hotel Alma der sørger for fuld forplejning og som nok skal tage sig godt af dig de næste 4 dage.

+

Fuld forplejning:

Ikke nok med at der er fuld forplejning, der er også bar med alkoholiske drikke fra kl. 19:00 til 23:00: spiritus, polsk vodka, 10 typer vodka i forskellige smagsoplevelser, rød – og hvidvin, mousserende vin samt regional pilsner. Hele dagen fra kl. 07:00-23:00 er der drikkevarer til rådighed: kaffe, espresso, cappuccino, latte, te, varm chokolade. Der er også appelsin- og æblejuice samt mineralvand. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne rejse.

INKL.

3 BEHANDLINGER

HUSK PAS Pris pr. person d. 17. marts

2695,-

Pris pr. person d. 3. november

2795,-

Hjemkomst i Odense

8

Bemærk, at der er et mindre antal enkeltværelser til rådighed uden merpris.

ca. kl. 19:00


Program Dag 1 - Vi kører sydpå med passende pauser

Dag 4 - Vi kører hjemad igen, dejligt afslappet

og ankommer til Barlinek tids nok til at kunne indtage aftensmåltidet på hotellet.

og velforkælet. Vi stopper bl.a. ved Fleggaard på vejen hjem, hvor der vil være mulighed for at finde noget at spise og shoppe lidt med hjem.

- Dagen i dag er afsat til wellnessbehandlinger, afslapning og hygge, alt hvad man kunne håbe på, på en velfortjent wellnesstur. Der er fuld forplejning, så man skal ikke tænke på noget, men blot nyde dagen i lavt tempo og fuld forkælelse. Der skal udnyttes alle de ting, der hører med til en forkælelsestur, der ikke kun indeholder vores 3 behandlinger pr. pers. men også forskellige drikkevarer ad libitum og den velsmagende mad, der bliver serveret på hotellet morgen, middag og aften.

Dag 2

Husk at vælge 3 gratis behandlinger: • Parafinbehandling hænder, 20 min. • Medy Jet message – vandseng, 15 min. • Relaxation delvis kropsmassage, 20 min. • Ansigtsmassage, 20 min. •

Cleopatra’s badekar elelr saltbad, utrebad eller hydromassage, 20 min.

Dag 3 - I dag er vi klar til at komme på udflugt

til Gorzow. Der er gode shoppingmuligheder i det store indkøbscenter NoVa Park, eller der er mulighed for at udforske byen på egen hånd. Gorzow har en smukt restaureret bymidte og en ganske kort gågade. I Barlinek kan vi foreslå en vandretur rundt om søen eller måske en tur til byens gamle papirmølle. Den Hellige Marias Kirke er byens kirke med et 52 meter højt tårn – på spiret et forgyldt kors. I den gamle del af byen finder man også resterne af den bymur, der har dannet forsvarsværket omkring Barlinek. Store dele af den gamle by blev bombet under 2. Verdenskrig, så hovedparten af byen består af nyere bygninger men med en charmerende bymidte med butikker.

Valuta: Zloty

Opsamling 1:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Ørbæk kl. 07:00, Nyborg kl. 07:15, Ullerslev kl. 07:35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:10, Middelfart kl. 09:00, Fredericia kl. 09:15, Kolding kl. 09:35, Haderslev kl. 10:00, Aabenraa kl. 10:25

9


Tranedans, Sverige

3 dage, afrejse søndag d. 3. april 2022

Om foråret flyver tranerne den lange vej fra Sydeuropa og Nordafrika til ynglepladserne i Nordsverige. Undervejs holder de hvil ved Hornborgasjön, der er en af Nordeuropas vigtigste fuglesøer. Vi skal bo på Hotel Scandic Billing, der har beliggenhed i byens centrum, der emmer af historie.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel, broer, færge, hotel m. halvpension. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne rejse.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Drikkevarer, frokost og evt. entréer

HUSK PAS

Pris pr. person

10

2995,-

Tillæg enkeltværelse

720,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 21:00


Program Dag 1 - Vi kører til Helsingør og tager færgen til

Helsingborg. Herfra kører vi langs den svenske vestkyst. Vi kommer gennem Göteborg og langs Göta-elven. Når vi er fremme ved Trollhättan, skal vi se de imponerende sluser, som siden år 1800 har sikret, at skibstrafikken har kunnet sejle fra Kattegat til Väneren uden at skulle laste om. Først på aftenen ankommer vi til Hotel Scandic Billingen, der ligger centralt i Skövde. Her bliver vi budt velkommen med en dejlig middag.

Dag 3 - Kørslen ned gennem Sverige er lidt anderledes end på vejen ud. Vi ser nogle af de enorme skovområder, som landet er dækket af på vores vej til Gekås Ullared, der er Skandinaviens største lavprisvarehus. Her kan man finde tøj, elektronik, interiør, legetøj, haveredskaber og alt derimellem. På fire etager kan vi shoppe løs til lave priser, og frokosten kan købes på et af de mange spisesteder. Om eftermiddagen fortsætter vi vores tur hjem til Danmark via Øresundsbroen.

Dag 2 - Efter morgenmaden kører vi til Hornborgasjön, hvor vi finder tusindvis af traner. Tranerne lever i livslange forhold med deres mage, og dansen er en måde at styrke forholdet mellem dem. Det er et imponerende syn, når hannerne med de mærkelige hoppende bevægelser og basken med vingerne forsøger at imponere hunnerne. Rundt om søen findes der mange fugletårne og udkigssteder, så der er rig mulighed for at se nogle af de op til 27.000 traner, der kan være samlet i området.

Valuta: Svenske kroner

Opsamling 3:

Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:50

11


Skagen

3 dage, afrejse onsdag d. 20. april 2022 Kom med til et af de mest besøgte feriesteder i Danmark. Skagen byder på natur, museer og skønne spisesteder, som emmer af ferie og hygge. Vi skal bo på Foldens Hotel, som ligger centralt i byen og byder på god service og masser af mad.

+

Prisen inkluderer følgende:

Hotel m. halvpension og kaffe/the, alle udflugter samt frokost v. Himmelbjerget på 3. dag. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne rejse.

Pris pr. person

12

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. entréer, drikkelse og frokost på 1. og 2. dag

2595,-

Tillæg enkeltværelse

495,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 19:00


Program Dag 1 - Vi kører mod Skagen med passende

Dag 3 - Efter morgenmaden kører vi til Lønstrup.

pauser undervejs. Frokostpausen holder vi ved Gudenåen, hvor vi har mulighed for at købe mad og drikke. Herefter kører vi videre til Råbjerg Mile og Kandestederne, inden vi når frem til Foldens Hotel, hvor vi får serveret en lækker aftenmenu og kaffe.

Her kan spadseres rundt i byen på egen hånd, og de små hyggelige lokale butikker kan besøges. Der er også mulighed for at tage med bussen videre til Rudbjerg Knude Fyr, der er kendt som ”fyret der blev flyttet”. Næste stop er ved Himmelbjerget, som byder på flot udsigt og en lækker frokost. Vi spiser en 2-rettes menu på Hotel Himmelbjerget, hvorefter vi kan kigge omkring i det flotte område. Herefter kører vi direkte til Fyn.

Dag 2 - Efter morgenmaden kører vi mod toppen af Jylland, Grenen. Her oplever vi sammenstødet mellem de to farvande Skagerrak og Kattegat. Der kan vælges mellem at gå eller at tage Sandormen ud til Grenen. Der er også mulighed for at se digteren Holger Drachmanns grav - eller bare at nyde omgivelserne. Vi kører videre til Den Tilsandede Kirke, og inden vi vender tilbage til hotellet, besøger vi det 34 meter høje vandtårn og det Hvide Fyr fra 1747. Der er også mulighed for at udforske Skagen på egen hånd. Der er flere interessante museer, hvor vi bl.a. kan opleve Skagensmalernes værker. Havnen er et hyggeligt sted at slentre en tur, men det er også muligt at besøge byens butikker. På Skagen Assistents Kirkegård finder man mindesmærket ”De blev derude” til minde om søfolk, som er omkommet på havet. Man kan også se nærmere på den gule Skagen Kirke og spise en lækker frokost. Efter aftensmaden er der mulighed for at tage med på en smuk solnedgangstur til Gl. Skagen.

Opsamling 2:

Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Vejle kl. 09.40, Horsens kl. 09.55, Aarhus kl. 10.30

13


Læsø

3 dage, afrejse mandag d. 9. maj 2022 Kom med på en rigtig hyggelig tur til Nordjylland, hvor vi skal se noget af det bedste stedet har at byde på. Ikke nok med at vi skal besøge Læsø, som er en af Danmarks mest besøgte øer, skal vi også forbi Lille Vildmose, Århus og Randers. Vi bor i Frederikshavn på Hotel Jutlandia, som har udsigt lige ned til havnen og som vil sørge godt for os under vores besøg.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel og udflugter, hotel m. halvpension, guide og sandwich v. Lille Vildmose samt færge og guide på Læsø og entré til Memphis Mansion eller Randers Regnskov.

Pris pr. person

14

%

Ikke inkluderet i prisen:

Frokost på dag 2 og dag 3 samt drikkelse.

2795,-

Tillæg enkeltværelse

699,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 18:00


Program Dag 1 - Vi samles og kører mod vores første

Dag 3 - Vi kører hjem igen, og på vejen stopper

stop, som i dag er Lille Vildmose, der tager godt imod os med en guidet rundtur i området – vi får en sandwich med på turen. Lille Vildmose er et utroligt naturområde med vild natur og et rigt dyreliv, som vores søde guidet vil fortælle alt om. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Frederikshavn, hvor der vil være tid til at shoppe lidt eller kigge rundt i området, som bl.a. er prydet af en flot kirke. Til de, som har lyst, er der efter aftensmad mulighed for at tage med bussen ned til byens palmestrand for at nyde aftenens hyggelige atmosfære.

vi ved flere forskellige hyggelige steder. Første stop er Randers, hvor man frit kan vælge mellem et besøg ved Randers Regnskov eller Memphis Mansion, som begge er store seværdigheder i Randers. Der er tid til frokost efter besøget, hvorefter vi kører resten af vejen hjem mod Fyn.

Dag 2 - Det er tid til det, vi alle har glædet os til: Vi skal med færgen mod Læsø til en spændende dag på øen. Vi står tidligt op og tager med færgen og mødes med vores guide ved ankomst til øen. Guiden tager os med rundt og viser os alt fra Læsø Saltsyderi, øens flotte natur og de kendte Tanghuse. Vi stopper ved Østerby, hvor der kan købes frokost, inden vi tager færgen tilbage.

Opsamling 2:

Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Vejle kl. 09.40, Horsens kl. 09.55, Aarhus kl. 10.30

15


Bornholm Solskinsøen

5 dage, afrejse søndag d. 22. maj 2022 og tirsdag d. 13. september 2022 Kom med til solskinsøen og bliv forkælet med en masse guidede ture fulde af fortællinger, smagsprøver og besøg ved Bornholms flotteste seværdigheder. Vi bor syd for Allinge på Hotel Abildgaard, som ligger skønt nær skov og strand og har et lækkert udendørsareal med pool-område.

+

Prisen inkluderer følgende:

Hotel m. halvpension, færge, lokalguide 2 dage, entré til Østerlars Kirke samt besøg og smagsprøver v. havtornplantagen.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Andre entréer, frokost og drikkelse.

HUSK PAS

Pris pr. person

4395,-

Tillæg enkeltværelse

1280,-

Pris pr. pers. v. 3 eller 4 personer

3995,-

Tillæg v. delt enkeltværelse m. sideværelse

16

640,-

Tilvalg udflugt til Christiansø

225,- pr. pers.

Tilvalg udflugt til Ud i det blå

60,- pr. pers.

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 18:00


Program Dag 1 - Vi kører over Storebæltsbroen på tværs

af Sjælland og via Øresundsbroen til Ystad i Sverige. Undervejs holder vi pauser, hvor vi kan få noget at spise og strække benene. Fra Ystad sejler vi til Rønne og kører derefter til Kræmmerhuset, hvor vi kan se alt, hvad de har af kunsthåndværker og håndarbejde. Derefter kører vi direkte til hotellet for indkvartering og en dejlig middag. Til maden er der drikkevarer (øl, vand og vin) ad libitum inkluderet i prisen. Dag 2 - I dag skal vi på udflugt med guiden,

hvor vi skal se Nordbornholm. Vi skal bl.a. besøge det flotte Hammershus Besøgscenter. Herfra får man et godt kig til Hammershus, og man kan læse om stedets historie. Vi kører videre til fiskerlejet i Vang, der blev kendt for sit stenbrud, der var aktivt indtil 1974. Vi besøger Hasles berømte silderøgeri, hvorefter vi kører til den kendte rundkirke, Østerlars Kirke. Vi slutter dagen af med en hyggelig tur til Gudhjem, hvor vi spiser frokost og oplever byen på egen hånd. Måske frokosten skulle være ”Sol over Gudhjem”.

Derefter bruger vi noget tid i byen, hvor vi kan opleve deres kendte torvedage. Her er masser af butikker og værksteder, vi kan besøge, inden vi kører ad den flotte østbornholmske kyst hjem til hotellet.

Dag 4 - I dag er der fridag, hvilket betyder, at

man kan vælge imellem en spændende tur til Christiansø på egen hånd eller en hyggelig tur ud i det blå, hvor vi bl.a. skal besøge Teknisk Samling, der rummer alt hvad man kan samle på og lidt til (ikke inkluderet i prisen). Man kan selvfølgelig også vælge at blive på hotellet eller gå en tur i de smukke omgivelser. Dag 5 - Sidste dag går turen hjem ad samme

rute som udturen efter en oplevelsesrig rejse til et af de skønneste steder i Danmark. Vi holder en velfortjent frokostpause i Malmø, hvor der er tid på egen hånd, inden vi kører resten af vejen hjemad.

Dag 3 - På den anden og sidste dag med guiden

går turen til Sydbornholm, og første stop er Dueoddes fine hvide strand efterfulgt af det hyggelige fiskerleje i Snogbæk. Vi besøger Høstet, der byder på smagsprøver og derefter kører vi til Svaneke for at holde frokostpause.

Opsamling 3:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:00, Ullerslev kl. 07:30, Nyborg kl. 07:50

17


Bad Berleburg, Tyskland 5 dage, afrejse mandag d. 23. maj 2022 OBS! DENNE TUR HAR KUN FÅ LEDIGE PLADSER For os danskere er slottet i Bad Berleburg noget ganske særligt, for det er her, vores prinsesse Benedikte boede i mange år sammen med sin mand, Prins Richard af Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Vi bor i Lüdenscheid på Hotel Mercure.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel, kaffe og rundstykke fra bus på udkørslen, ophold på hotel m. halvpension samt entré til slot og bryggeri. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne rejse

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. andre entréer, drikkelse og frokost.

HUSK PAS

Pris pr. person

18

3495,-

Tillæg enkeltværelse

450,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 19:30


Program Dag 1 - Dagen starter godt ud med kaffe og

rundstykker fra bussen, mens vi kører sydpå forbi Hamborg og Dortmund. Med passende pauser undervejs sørger vi for en hyggelig tur, indtil vi ankommer til hotellet til aftensmad.

Dag 2 - Dagen er sat af til at se Bad Berleburg, der er mest kendt for det berømte Berleburg Slot. Her blev vores prinsesse forlovet med Prins Richard og boede derefter i det gamle slot, der har dele, der stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Vi ser nærmere på slottet og byen Berleburg, hvor der er tid på egen hånd til at finde en lækker frokost.

Dag 4 - I dag skal vi til Tysklands største private bryggeri i Warstein. Bryggeriet blev grundlagt tilbage i 1753 og er en af de store aktører på det tyske ølmarked. Desuden eksporteres der til mere end 60 forskellige lande bl.a. Danmark. Familien Cramer har nu i 9 generationer stået i spidsen for virksomheden. På denne tur bliver vi vist rundt i bryggeriet, hvor vi får historien om virksomheden, og selvfølgelig slutter vi af med at smage på øllet. Dag 5 - Efter morgenmaden begiver vi os atter mod Danmark. Vi holder passende pauser, og der bliver tid til lidt grænsehandel, inden vi er tilbage på Fyn.

Dag 3 - Turen går til Tysklands 4. største by

Køln med den unikke domkirke, der har de karakteristiske to tårne. Rhinen løber på sin vej til Holland igennem byen og giver en oplagt mulighed for en flot sejltur ned ad floden. Selve byen er grundlagt af romerne som en lejr tilbage i år 50, og dette område var den nordligste del af Romerriget, hvilket ses på Römisch-Germanisches Museum. Andre interessante museer kunne også være Käthe Kollwitz Kunstmuseum, et duftmuseum eller måske chokolademuseet var mere fristende. Vi har rigeligt med tid på egen hånd til at udforske byen og nyde dagens mange oplevelser.

Valuta: Euro

Opsamling 1:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Ørbæk kl. 07:00, Nyborg kl. 07:15, Ullerslev kl. 07:35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:10, Middelfart kl. 09:00, Fredericia kl. 09:15, Kolding kl. 09:35, Haderslev kl. 10:00, Aabenraa kl. 10:25

19


Lübeck, Trave og Travemünde 2 dage, afrejse torsdag d. 2. juni 2022 Den gamle Hansestad, Lübeck, og ferie- og spillebyen Travemünde er altid et besøg værd. På denne tur sejler vi på floden Trave, som forbinder de to byer. Vi bor på Hotel Radisson Senator i Lübeck meget tæt på den gamle bys centrum.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel, hotel m. halvpension, frokost 1. dag samt to små øl, guidet tur v. Ricklinger og sejltur. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne tur.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Drikkelse og frokost på 2. dag

HUSK PAS

Pris pr. person

20

1795,-

Tillæg enkeltværelse

395,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 19:00


Program Dag 1 - Vi kører sydpå mod Lübeck, klar til

Dag 2 - Dagen byder på en hyggelig sejltur

en hyggelig sommertur. På vejen holder vi en pause ved Ricklinger Landbrauerei, som står klar med frokost samt smagsprøver på deres egen øl. Herefter får vi en rundvisning på det privatejede bryggeri, som byder på fortællinger om produktionen af øllet. Derefter kører vi til Lübeck, hvor en byrundtur i den gamle by venter os. Byen byder på flotte kirker, historiske vartegn som Holstentor, Salzspeicher og Burgtor samt Helligåndshospitalet. Efter aftensmaden på hotellet er der mulighed for at se nærmere på byens seværdigheder i det flotte aftenlys.

fra Lübeck til Travemünde med MS Hanse. Travefloden snor sig smukt fra Travemünde til Lübeck og er en oplagt sommertur. Der kan købes mad og drikkelse ombord, som kan nydes sammen med den panoramiske udsigt. Vi bliver sat af lige ved gågaden, så der er en oplagt mulighed for at kigge rundt og evt. finde noget frokost. Man kan også vælge at gå ned ad promenaden, hvor vi kan få øje på det berømte firemastede sejlskib, Passat, som Travemünde også er kendt for. Derefter er det tid til at køre hjemad igen, og vi stopper ved Fleggaard, hvor der er tid til at shoppe lidt eller finde noget aftensmad, før vi kører resten af vejen hjem.

Valuta: Euro

Opsamling 1:

Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Kolding kl. 09.35, Haderslev kl. 10.00, Aabenraa N kl. 10.25

21


Skt. Hans i Skagen 4 dage, afrejse onsdag d. 22 juni 2022

Kan man forestille sig noget mere hyggeligt end at fejre Skt. Hans i Skagen? Næppe! Igen i år har du chancen for at komme til det nordligste Danmark, hvor det flinke personale ved Foldens Hotel tager godt imod os.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel og udflugter, hotel m. halvpension, arrangement på Viseværtshuset m. æbleskiver og solbærrom. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne tur.

Pris pr. person

22

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. entréer, andet drikkelse og frokost de andre dage

3395,-

Tillæg enkeltværelse

699,-

Tillæg for besøg v. ørnereservatet

160,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 19:00


Program Dag 1 - Vi kører mod Skagen med passende

pauser undervejs. Frokostpausen holder vi ved Gudenåen, hvor vi har mulighed for at købe frokost. Herefter kører vi videre til Råbjerg Mile og Kandestederne, inden vi når frem til Foldens Hotel, hvor vi får serveret en lækker aftenmenu og kaffe. Efter morgenmaden kører vi mod Jyllands top, Grenen. Her oplever vi sammenstødet mellem de to farvande Skagerrak og Kattegat. Der er mulighed for at gå eller tage Sandormen ud til Grenen. Man kan også se digteren Holger Drachmanns Grav eller bare nyde omgivelserne. Vi kører videre til Den Tilsandede Kirke, og inden vi vender tilbage til hotellet, besøger vi det 34 meter høje vandtårn og det Hvide Fyr fra 1747. Dag 2

finder man mindesmærket ”De Blev Derude” til minde om søfolk, som er omkommet på havet. Man kan også se nærmere på den gule Skagen Kirke. Efter aftensmad kører vi til Gl. Skagen for at se alt, hvad bydelen har at tilbyde. Vi slutter udflugten ved Solnedgangspladsen, hvor vi ser solen gå ned i horisonten.

-

Om aftenen skal vi naturligvis se Skt. Hans bål. Efter bålet får vi serveret et glas solbærrom og æbleskiver på hotellets ”Viseværtshuset”. Her vil der efterfølgende være hyggemusik, og vi kan sidde og nyde musikken, så længe værtshuset har åbent.

Dag 4 - Efter morgenmaden kan man vælge

at bruge lidt ekstra tid i Skagen, eller man kan tage med til Ørnereservatet, som byder på spændende forestillinger. Det er en anderledes og storslået oplevelse. Man kan tage en tur rundt og opleve de imponerende dyr helt tæt på i den smukke natur. Derefter samles vi alle og kører vi videre til Rudbjerg Knude Fyr, der er mest kendt for at være flyttet 70 meter samt den barske natur i området. Inden vi kører resten af vejen hjem, gør vi holdt i Aalborg, der ligger midt i Limfjorden og er et perfekt sted til en frokostpause. Byen byder på masser af hyggelige restauranter i stor variation og giver en oplagt mulighed for at tage en lille gåtur ned til havnen, som emmer af hyggelig stemning, udsigt og arkitektur.

Dag 3 - Dagen kan bruges på at udforske Skagen på egen hånd. Der er flere interessante museer, hvor man bl.a. kan opleve Skagensmalernes værker. Havnen er et hyggeligt sted at slentre en lille tur, men man kan også vælge at besøge byens butikker. På Skagen Assistents Kirkegård

Opsamling 2:

Svendborg kl. 08.00, Ringe kl. 08.25, Ørbæk kl. 09.00, Nyborg kl. 09.15, Ullerslev kl. 09.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 09.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 10.10, Middelfart kl. 11.00, Fredericia kl. 11.15, Vejle kl. 11.40, Horsens kl. 11.55, Aarhus kl. 12.30

23


Astrid Lindgrens Verden, Vimmerby, Sverige 3 dage, afrejse fredag d. 25. november 2022

Der findes vel næppe en voksen i dag, der ikke har nydt at se Pippi Langstrømpe i TV for slet ikke at tale om Emil fra Lønneberg. Så har vi ikke nævnt børnenes glæde ved samme. Nu er muligheden her for at tage sine børn og børnebørn med til Vimmerby i Sverige og se Astrid Lindgrens Verden. Vi bliver budt velkommen på Central hotellet i Vetlanda, der ligger dejligt centralt i byen.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel, hotel m. halvpension, broer, færge og entré til Astrid Lindgrens Verden. Chauffør fungerer som rejseleder på denne tur.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. andre entréer, frokost og drikkevarer

HUSK PAS Pris pr. person Tillæg enkeltværelse Pris pr. pers. v. 3 eller 4-værelses

24

Hjemkomst i Odense

2595,749,2495,ca. kl. 19:00


Program Vi tager færgen fra Helsingør til Helsingborg og kører op gennem Sverige til vores hotel. Der er tid til at gå en tur i byen på egen hånd, inden der er aftensmad på hotellet. Dag 1

-

Dag 2 - Efter morgenmaden kører vi til Astrid Lindgrens fødeby, Vimmerby. På vej derhen slår vi et smut forbi Lønneberg, hvor vi kan se huset, der er omdrejningspunkt for mange af Emils narrestreger. Vi kører videre gennem den smukke svenske natur til de tre gårde i Bulderby; Nordgården, Mellemgården og Sydgården.

Når vi kommer til Vimmerby, kører vi en kort rundtur med bussen, hvor vi ser nogle af de steder, der inspirerede den kendte forfatter. Omkring middagstid kører vi til Astrid Lindgrens Verden, hvor vi får tid på egen hånd til at købe lidt frokost og gå på opdagelse i den spændende park. Man kan se alle de kendte steder som f.eks. Karlssons tag, Villa Villekulla og Mattisborgen. Måske er vi også heldige at møde en eller flere af Astrid Lindgrens figurer. Dag 3 - På vej hjem til Danmark gør vi holdt ved Målerås Glasbruk, der især er kendt for sine dyrerelieffer af Mats Jonasson. Men de producerer også vaser, glas, smykker, lysestager og mange andre fine og skæve ting i glas og krystal. I den tilhørende butik bliver der solgt en række af stedets produkter til fabrikspris. Vi kører over Øresundsbroen hjem til Danmark.

Valuta: Svenske kroner

Opsamling 3:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:00, Ullerslev kl. 07:30, Nyborg kl. 07:50

25


Floriaden, Holland

INKL. BILLET TIL FLORIADEN

5 dage, afrejse mandag d. 25. juli 2022 Chancen kommer kun hvert 10. år, og i 2022 har du nu muligheden for at se og opleve denne unikke verdensudstilling for havebrug. Udstillere fra hele verden er samlet på ét sted for at præsentere deres kultur, samt deres planter og blomster. Vi skal bo på Hotel De Rijper Eilanden, der ligger blot 30 km fra Amsterdam og som altid byder på god service og hyggelig stemning.

+

Prisen inkluderer følgende:

Al kørsel, hotel m. halvpension, billet til Floriaden og rejseleder på hele turen.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. andre entreer, frokost og drikkevarer.

HUSK PAS

Pris pr. person

26

4295,-

Tillæg enkeltværelse

650,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 20:00


Program Dag 1 - Vi starter vores tur i god stemning, mens

Dag 4 - Vi skal på en spændende tur ind over

vi kører sydpå mod Holland, hvor der venter os nogle begivenhedsrige dage. På turen vil vores rejseleder og chauffør sørge for, at vi er underholdt, og at vi får holdt nogle pauser undervejs. Til aftenstid ankommer vi til hotellet, der byder os velkommen med god velfortjent aftensmad.

Flevoland, en provins, skabt af hollænderne ved inddæmning. Vi kører over den store inddæmning på vej til Volendam, der byder på hyggelige lokale butikker, der ligger ved havnen og skaber en rigtig hollandsk atmosfære. Her kan du kigge forbi Hotel Spaander, der er kunstners favoritsted.

Dag 2 - Endelig kan vi i samlet flok tage afsted

for at udforske det, som vi har ventet så længe på, nemlig Floriaden. Vi bruger en hel dag i udstillingen og har tid på egen hånd i den storslåede park. Parken fylder en hel bydel, som igennem et helt år er blevet transformeret til et grønt paradis, der ikke kun giver en helt særlig oplevelse for alle besøgende, men også er en fejring af grøn bæredygtighed. Oplev deres grønne bro, der repræsenterer fremtidens grønne byer, eller tag en tur med deres 850 meter lift, der går fra den sydlige til den nordlige del af parken og giver en helt sublim udsigt over parken.

Dag 5 - Vi kører hjemad igen efter morgenmaden, og med passende pauser ender vi ved grænsen til en sen frokost. Her holder vi pause ved Fleggaard, så man også har mulighed for at købe lidt ind, før vi kører resten af vejen hjem.

Dag 3 - Vi tager en tur til Amsterdam, den pulserende by, hvor man bl.a. kan tage en tur med kanalrundfarten, besøge Van Gogh Museet, se Anne Franks hus eller gå en tur på strøget. Der er god tid på egen hånd til at se nogle af de store attraktioner. Vores rejseleder vil med glæde tage rundt i byen og fortælle lidt om dens historie samt lidt om Anne Frank, og hvordan hun blev så berømt.

Valuta: Euro

Opsamling 1:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Ørbæk kl. 07:00, Nyborg kl. 07:15, Ullerslev kl. 07:35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:10, Middelfart kl. 09:00, Fredericia kl. 09:15, Kolding kl. 09:35, Haderslev kl. 10:00, Aabenraa kl. 10:25

27


Samsø

2 dage, afrejse torsdag d. 4. august 2022

På dejlige Samsø skal vi opleve unik natur, idylliske små landsbyer - og den slags fred og ro man mærker, når man befinder sig på en ø midt i bølgen blå. Vi bor på det charmerende Flinchs Hotel i Tranebjerg, som byder på hyggelig stemning og god mad.

+

Prisen inkluderer følgende:

Færge, hotel m. halvpension, guide 1. dag og madpakke 2. dag.

Pris pr. person

28

%

Ikke inkluderet i prisen:

Drikkevarer, frokost 1. dag og evt. entréer.

1695,-

Tillæg enkeltværelse

400,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 19:30


Program Dag 1 - Vi kører mod Hou Havn - væk fra byens mylder og ud i det blå, hvor fuglene kvidrer og tempoet er sat helt ned. Vi sejler med færgen til Samsø, hvor der er en pause til en lille bid mad, før vi mødes med vores søde lokalguide. Vi bliver vist rundt på Sydøen, hvor vi ser nogle af øens største attraktioner: Vi skal bl.a. besøge Vesborg Fyr, som findes på Samsøs sydvestligste punkt. Fyret står højt oppe på en bakke og har derfor en utrolig udsigt over Kattegat samt en historisk baggrund, der er værd at udforske. På sydspidsen finder vi også Brattingsborg Gods, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet og er omgivet af marker, skov og hav. Efter en hyggelig eftermiddag med vores guide tager vi til Balle, hvor der er tid på egen hånd til at finde en lækker frokost, før vi kører videre til Gårdbutik Svanegården, hvor der kan shoppes og spises smagsprøver af de lokale goder.

I dag fungerer chaufføren som rejseleder, og han vil tage os med på en flot rundtur på den nordlige del af Samsø. Vi kører langs kysten forbi Stavns Fjord, hvor vi stopper ved Kanhavekanalen, som byder på flot natur. Vi skal også besøge Nordby, hvor vi på egen hånd har tid til at udforske Gadekæret, Samsø Bryghus, madsteder samt byens vartegn, Klokketårnet i Nordby. Vi fortsætter til Ballebjerg, som byder på en fantastisk udsigt fra udkigstårnet. Vi slutter vores hyggelige rejse af med at besøge Issehoved, som findes på Nordspidsen af Samsø – i klart vejr kan man herfra se helt til Århus! Vi tager færgen tilbage til fastlandet og kører hjem til Fyn efter nogle dejlige dage på Samsø.

Dag 2

-

Opsamling 2 (minus Århus): Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Vejle kl. 09.40, Horsens kl. 09.55

29


Skagen & Læsø 4 dage, afrejse tirsdag d. 23. august 2022

Kom med på en tur, som byder på alt det bedste Nordjylland har. Vi skal sejle med færgen til Læsø, og her får vi en guidet tur rundt på en af Danmarks mest besøgte øer – vi skal også ud på en spændende rundtur igennem Skagen. Vi bor på Foldens Hotel, som byder hjerteligt velkommen og på masser af god mad.

+

Prisen inkluderer følgende:

Hotel m. halvpension, velkomstdrink, kaffe og the, færge og guidet rundtur på Læsø.

Pris pr. person

30

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. andre drikkelse

entréer,

frokost

og

andet

3395,-

Tillæg enkeltværelse

699,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 19:00


Program Vi tager afsted mod Skagen til fire hyggelige dage med masser af oplevelser, som byder på lidt af hvert! På turen holder vi en pause i Hobro, hvor vi bliver sat af ved Mariager Fjord og kan nyde en dejlig frokost. Vi kører videre mod Skagen, hvor vi har tid til en lille byrundtur til havnen, og hvor vi kommer forbi Klitgården, inden vi indkvarteres på hotellet.

Dag 1

-

Dag 2 - Vi er i Skagen, og det skal udnyttes! Vi tager afsted med vores chauffør som guide og besøger alt det, vi har glædet os til. Vi skal selvfølgelig se Den Tilsandede Kirke, som er en af Skagens mest kende seværdigheder. Vi skal forbi det besøgsværdige Råbjerg Mile, der er en hel særlig oplevelse - og dernæst Kandestederne. Vi tager herefter retur til byen, hvor der er mulighed for at nyde en frokost på egen hånd, besøge Skagen Museum eller måske Michael og Anne Anchers Hus. Der er utallige oplevelser i byen – vi kan også anbefale et besøg hos Skagen Bryghus, Drachmanns Hus eller en hyggelig shoppetur ned af Skagens gader.

Om aftenen tager vi på solnedgangstur til Gl. Skagen, hvor vi ser solen gå ned i horisonten og afslutter en lang og spændende dag.

Opsamling 2:

Dag 3 - Så er dagen kommet – vi skal til Læsø

til en dag fyldt med oplevelser! Vi tager tidligt afsted mod færgen til Læsø og sejler de 90 minutter overfarten tager. Ved ankomst til Vesterø Havn tager vores søde lokale guide, Preben, imod os. Han vil fortælle alt om øens historie, dens flotte landskab, det kende Saltsyderi og de smukke Læsøhuse med deres helt særpræget tangtag. Om eftermiddagen holder vi pause, og der er nu tid til at gå rundt på egen hånd og kigge i de lokale butikker, som altid byder på anderledes og spændende ting og sager. Der er også mulighed for at købe en velfortjent frokost, før vi sejler tilbage. Dag 4 - Vi udnytter den sidste dag på vores

rejse ved først at tage forbi Vippefyret og Det Grå Fyr for derefter at tage videre op til Grenen, hvor der er mulighed for at køre med Sandormen eller at gå ud til spidsen. Det er her, Kattegat og Skagerrak mødes – det er et sted, alle skal opleve mindst 1 gang i sit liv! Næste stop er Thorup Strand hvor de unge mænd fra Gutterne På Kutterne holder til. Her gør vi holdt i ca. to timer, så der er god tid til lidt lækker mad. Det er muligt at tage en madpakke med fra Foldens Hotel, som kan nydes her - og de, som har lyst, kan købe nogle fisk med hjem.

Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Vejle kl. 09.40, Horsens kl. 09.55, Aarhus kl. 10.30

31


Berlin, Tyskland

4 dage, afrejse torsdag d. 8. september 2022

Er det tid til en storbytur, så er Berlin et rigtig godt sted at tage til. Byen byder på alt det bedste og har utallige perler spredt rundt i byen, som du på denne tur skal opleve. Vi bor på Park Inn Hotel midt i centrum ved Alexanderplatz, hvor vi er omringet af lækre restauranter og butikker samt en flot udsigt til Berliner Fernsehturm.

+

Prisen inkluderer følgende:

Hotel m. morgenmad og alle udflugter. Chaufføren fungerer som rejseleder på denne tur.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. entréer, aftensmad, frokost og drikkelse.

HUSK PAS

Pris pr. person

32

2499,-

Tillæg enkeltværelse

795,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 18:30


Program Dag 1 - Dagen er sat af til køreturen sydpå mod

Berlin, hvor vi ankommer ved eftermiddagstid. Vi tjekker ind på vores hotel Park Inn, hvorefter chaufføren byder på fælles gåtur til nærmeste restaurant. Man kan også vælge selv gå ud og udforske Alexanderplatz, der byder på mange valgmuligheder.

I dag vender vi hjemad igen efter nogle spændende og begivenhedsrige dage. Vi stopper ved Fleggaard for at holde en velfortjent pause, finde noget at spise og shoppe lidt med hjem. Dag 4 -

Dag 2 - I dag er det tid til at opleve den østlige

del af Berlin. Dette indebærer en tur forbi Alexanderplatz, Brandenburger Tor og deres enorme domkirke. Vi skal opleve den kendte boulevard Unter den Linden, som er mest kendt for sine mange lindetræer. Efter et kig forbi Museumsøen holder vi en pause ved Nicolai Viertel, hvor vi finder byens ældste sluse. Nicolai Viertel kaldes også for Kartoffelkvarteret, og her er der også tid til at spise frokost. Til sidst runder vi Märkisches Ufer og East Side Gallery, hvor du kan opleve det kendte maleri ”Judaskysset”.

Dag 3 - Dagen i dag er dedikeret til Vestsiden af

Berlin, hvor vi bl.a. skal opleve mange af Berlins smukke bygninger og storslåede monumenter. Chaufføren agerer som guide på vores tur, hvor vi skal se nærmere på Rigsdagsbygningen, Potsdamer Platz, Siegessøjle og det storslåede Bellevue Slot. Vi kommer forbi den naturskønne Tiergarten, samt shoppingcentret Kaufhaus des Westens. Her kan der spises en lækker frokost efter eget valg, før vi tager videre til den store handelsgade Kurfürstendamm og Charlottenborg Slot.

Valuta: Euro

Opsamling 1:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Ørbæk kl. 07:00, Nyborg kl. 07:15, Ullerslev kl. 07:35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:10, Middelfart kl. 09:00, Fredericia kl. 09:15, Kolding kl. 09:35, Haderslev kl. 10:00, Aabenraa kl. 10:25

33


Sønderjylland & Øerne 3 dage, afrejse fredag d. 7. oktober 2022

Så har du muligheden for at komme med på en skøn rejse til Sønderjylland, hvor vi skal opleve alle de bedste naturoplevelser, Sønderjylland er kendt for. Vi skal forbi Fanø, Mandø og Rømø samt på en hyggelig tur ud i Ribe marsk og se Sort Sol. Vi skal bo på Hotel Cabinn, som ligger centralt i Esbjerg.

+

Prisen inkluderer følgende:

Kørsel, hotel m. morgenmad, færge, guide og sandwich på Fanø, samt traktortur, guide og frokost på Mandø.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Frokost på dag 3, aftensmad, drikkelse og evt. entréer

HUSK PAS

Pris pr. person

34

2595,-

Tillæg enkeltværelse

755,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 18:00


Program Dag 1 - Vi kører til Mandø - Danmarks eneste

ø, som kun kan nås ved lavvande. Her er turen med Mandøbussen en oplevelse i sig selv. På øen bliver vi mødt af en lokal guide, der vil vise os rundt, før det er tid til en god frokost på Restaurant Vadehavet, som byder på en lækker steg og æblekage. Det er også muligt at besøge Mandøcenteret, inden vi beslutter, at vi har fået nok frisk luft og kører tilbage til fastland igen. Det er tid til en lille pause i Ribe, hvor det er muligt at gå igennem den hyggelige by eller at finde en tidlig aftensmad, hvis sulten skulle melde sig. Derefter skal vi videre mod Ribe Kammerslusen, som er et af de bedste steder at opleve Sort Sol. De hundredtusindvis af stære skaber et helt særligt naturfænomen, når de danser på himlen før de er klar til at gå til ro i sivene.

Efter nogle meget spændende dage, er det tid til at tage tilbage på hotellet, hvor der er mulighed for at slappe lidt af, før der kan vælges at tage på fællesspisning med chaufføren (ikke inkl. i prisen). Man kan også vælge blot at kigge rundt i Esbjerg, der trods dens hyggelige charme er Danmarks yngste by. Dag 3 - Vi starter dagen med at køre et smut forbi

hovedværket i dansk kunst, nemlig Mennesket ved Havet, som er et must når man besøger Esbjerg. Derefter kører vi mod Møgeltønder, hvor vi skal besøge Schackenborg Slotshave. Efter en dejlig gåtur i skønne omgivelser tager vi over og ser Møgeltønder Kirke og den hyggelige Slotsgade. Derefter køre vi til Rømø, hvor vi ser øen og besøger Lakolk ved Rømø Lys. Efter en hyggelig eftermiddag er det tid til at køre hjemad igen med en masse minder med i bagagen.

Dag 2 - I dag sejler vi til Fanø. På Fanø får vi

en flot og hyggelig rundtur med vores søde lokalguide, Jan, som bl.a. vil vise os Fanø Bad, Rindby Strand og Sønderho Kirke samt by. Vi spiser nogle lækre sandwicher fra den lokale slagter ude i den dejlige natur. Derefter kører vi til Nordhavn, hvor der bliver fortalt en masse om sælerne, som vi måske er heldige at få et glimt af.

Opsamling 1: (Minus Haderslev og Aabenraa)

Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Kolding kl. 09.35 Vi gør opmærksom på at der kan forekomme ændringer i programmet.

35


Advent-rejse til Bornholm

4 dage, afrejse fredag d. 25. november 2022

Kom med på den ultimative juletur til Bornholm. Vi fejrer første advent med at tage til øen, hvor julehyggen er at finde alle veje. Her kan du nyde alt det bedste, julen er kendt for, og der vil både være god tid til at se alt det bedste, Bornholm har at byde på, samt tid til at købe godter, gaver og andre lækre lokale varer med hjem til julen. Vi skal bo på Hotel Abildgård, der som altid forkæler os på vores ophold og sørger for flotte omgivelser.

+

Prisen inkluderer følgende:

Færge, hotel m. halvpension, samt kaffe, the og Diamantspa m. sauna, lokalguide 2 dage og frokostplatte på dag 2.

%

Ikke inkluderet i prisen:

Evt. entréer, andet drikkelse og frokost de andre dage

HUSK PAS

Pris pr. person

36

4095,-

Tillæg enkeltværelse

985,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 18:30


Program DAG 1 - Vi kører mod Ystad, hvorfra vi tager

DAG 3 - Dagens udflugt er igen i godt selskab

færgen til Bornholm. Vi ankommer i god tid til at kunne bruge noget tid på torvet i Rønne og komme i rigtig julestemning. Måske der skal smages på lidt gløgg eller besøge Hjorths Keramik, der er Danmarks ældste keramikfabrik. På vej til hotellet kører vi forbi Kræmmerhuset, som er et rigtigt julested og er fyldt med unik lokal brugskunst.

med lokalguiden, der bl.a. tager os forbi Østerlars Kirke, Gudhjem og videre langs østkysten til Allinge. Vi besøger små hyggelige gader med gamle huse, der er pyntet op til jul. Der er fint tid på egen hånd til at komme rundt i byerne og besøge, købe eller smage på alt, hvad hjertet begærer.

DAG 2 - I dag skal vi på tur med en lokalguide, der er klar til at vise os rundt i det bornholmske vinterlandskab. Dagens fokus er julehygge med stort J. Vi skal bl.a. besøge Aakirkejuleby, hvor julejernbanen kører rundt på torvet, og der bliver bagt pebernødder ved nissehøjen. Vi skal forbi Svaneke, hvor det er oplagt at besøge Chokoladeværkstedet, der rigtig sætter julestemningen i gang. Vi skal også forbi Svaneke bryghus som byder os indenfor med bornholmske specialiteter til frokost. Vi bliver budt på en lækker frokostplatte, og der er rig mulighed for at købe deres gode økologiske øl. Turen går selvfølgelig også forbi julemarkeder, som altid står klar med et spændende tilbud.

Vi skal også forbi borgruinen Hammershus, der er så smukt placeret i landskabet og er noget af et syn uanset årstiden. Et kig forbi Hasle med de historiske silderøgerier kan heller ikke undværes. DAG 4 - Det er tid til at vende hjemad igen,

og vi tager færgen til Ystad, hvorefter vores første stop vil være Nyhavn i København, der er så smukt pyntet op i juletiden. Her får vi tid til at finde lidt frokost, kigge på Strøget eller besøge julemarkedet, der finder sted på Kongens Nytorv. Derefter kører vi resten af vejen hjem i rigtig julestemning og fyld med gode oplevelser.

Tilbage på hotellet er der tid til at besøge hotellets Diamantspa, der både består af spa, sauna, kolde og varme bade og et stort relaxområde – og bare rolig, der er også tid til at nyde spaen i morgen.

Opsamling 3:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:00, Ullerslev kl. 07:30, Nyborg kl. 07:50 Der tages forhold for evt. ændringer i programmet.

37


Jul på Rømø 4 dage, afrejse fredag d. 23. december 2022

Kom med på den hyggeligste tur til Rømø for at fejre julen på bedste vis. Vores skønne hotel, Kommandørgården, sørger godt for os. Vi kan bl.a. komme med på en tur ud i skoven for at finde årets juletræ, spille julebanko med masser af gevinster og tage på østerspluk ved kysten.

+

Prisen inkluderer følgende:

Hotel m. halvpension, sønderjyske kager, gløgg og varm kakao på 2. dagen, julebanko, vadehavstur m. guide, spisning og et glas Cava, kaffe og kage juleaften samt stor julemenu, udflugt ud i det blå.

Pris pr. person Tillæg enkeltværelse Pris for 1 times hestevognstur Hjemkomst i Odense

38

%

Ikke inkluderet i prisen:

Drikkevarer, frokost, hestevognsture og evt. entréer

4495,899,195 kr. pr. pers. ca. kl. 16:30


Program Dag 1 - Lille juleaften - Vi kører mod grænsen,

Dag 3 - 1. Juledag - Vi starter dagen stille ud, hvor

hvor vi kan handle alt det ind, der skulle være brug for til julehygge eller senere til nytårsdagene. Herefter kører vi mod Rømø og det unikke hotel, Kommandørgården, der er en gammel hvalfangergård og ligger lige ud til Danmarks nationalpark Vadehavet. Vi starter vores hyggelige juleophold med at tage på hestevognstur ud i skoven, 800 m. fra hotellet, hvor vi finder årets juletræ. Ønsker man at tage til ”Stagebjerg” med hotellets landrovere (10 pladser), kan man gøre dette og hygge med gløgg, varm kakao og æbleskiver. Der vil være en hyggelig julegudstjeneste i St. Clemens Kirke, hvor stemningen er høj og loftet er lavt, pyntet med mange smukke kommandørskibe og hatte kroge.

man kan vælge at nyde hotellets spaområde eller tage ud på en hestevognstur, hvis man ikke nåede det Juleaftensdag. Man kan frit vælge, om man ønsker at blive på hotellet og nyde dagen i ro og mag, eller om man kunne tænke sig at tage en tur ud i det blå med vores chauffør i løbet af eftermiddagen. Om aftenen er der stor julebuffet m. sønderjyske specialiteter og Fuglsang julebryg samt snaps. Vi hygger også med en omgang pakkeleg, der er en skøn tradition her i julen. Husk blot 3 gaver á 20 kr., hvis du ønsker at deltage.

Efter en spændende dag skal vi nyde en stor lækker fiskebuffet, og derefter slutter vi aftenen af med rigtig sønderjysk julebanko, der selvfølgelig har en masse spændende præmier.

2. Juledag - Efter nogle hyggelige juledage er det tid til at køre hjemad igen. Alt har lukket og julefreden har lagt sig i hele landet. Med ro i kroppen er vi tidligt hjemme på Fyn igen.

Dag 4 -

Efter morgenmaden, er der lidt tid på egen hånd til at nyde hotellets dampbad eller indendørs pool-område. Der er også mulighed for at tage med på en hyggelig tur i hotellets hestevogn. Det koster 195 kr. pr. person. Hen mod eftermiddagen skal vi med en lokalguide ud på en vadehavstur med østerspluk. Der vil være lidt spisning og et glas Cava serveret på denne hyggelige tur, men husk varmt tøj og gode gummistøvler.

Dag 2 -

Juleaften

-

Når vi kommer hjem fortsætter julehyggen, hvor der er fællesarrangement med julehjerteklip, kaffe og sønderjyske kager på hotellet. Vi får serveret gårdens hjemmelavede gløgg, som sætter stemningen for starten på en rigtig hyggelig juleaften. Nu er det tid til den store traditionelle 3-retters julemenu, med områdets egne lokale råvarer, og så bliver der selvfølgelig overrakt en mandelgave. Vi slutter dagen af på den eneste rigtige måde – med julesang og dans om juletræet.

Opsamling 1:

Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Ørbæk kl. 07:00, Nyborg kl. 07:15, Ullerslev kl. 07:35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:10, Middelfart kl. 09:00, Fredericia kl. 09:15, Kolding kl. 09:35, Haderslev kl. 10:00

39


Nytår i Skagen

4 dage, afrejse torsdag d. 29. december 2022

Kom med på en selvforkælelsesrejse til toppen af Danmark og træd ind i det nye år i godt selskab. Vi sørger for, at vi får hygget, spist masser af mad og set det bedste af Skagen - og fik vi sagt masser af mad? Vi har sørget for det hele, så vi kan afslutte 2021 på bedste vis! På denne tur bliver vi som altid forkælet på Foldens Hotel, som sørger for at vi får den bedste oplevelse.

+

Prisen inkluderer følgende:

Hotel m. halvpension inkl. kaffe/the, velkomstdrink første aften, bankospil m. kaffe og småkager, udflugt på snapsruten m. sildehapsere og snaps samt stor nytårsmenu m. velkomstdrink, kaffe, kransekage og natmad.

Pris pr. person

40

%

Ikke inkluderet i prisen:

Frokost og yderligere drikkelse

3995,-

Tillæg enkeltværelse

800,-

Hjemkomst i Odense

ca. kl. 18:00


Program Dag 1 - 29/12 - Vi samles i bussen og sætter

Dag 3 - 31/12 - Det er blevet årets sidste dag,

kursen mod en skøn nytårsrejse til Skagen. Med passende pauser undervejs med kaffe og kage fra bus, kører vi til Foldens Hotel i Skagen, hvor vi indkvarteres ved eftermiddagstid. Her vil vi blive taget imod med en velfortjent velkomstdrink, hvorefter vi sætter vi os til rette og nyder en 2-retters menu.

og vi har planlagt et oplevelsesrigt program for dagen! Vi starter dagen med at køre ad snapseruten til Den Tilsandede Kirke, hvor der bliver serveret hjemmebrygget snaps, samt sildehapsere. Vi kører tilbage til hotellet og gør os klar til den store festaften. Vi starter selvfølgelig nytårsfesten med dronningens tale med en lækker velkomstdrink i hånden. Herefter nyder vi hele fire lækre nytårsretter, inden det er tid til musik og dans i viseværtshuset.

Dag 2 - 30/12 - Vi får en lækker morgenmad,

før vi starter dagens spændende program: I dag tager vi rundt til de mest kendte seværdigheden i Skagen, som også er et skønt syn i december måned. Vi har bestilt sol og skyfri himmel til denne dejlige dag, hvor vi starter med at køre ud til Grenen og Det Grå Fyr. Vi kører en byrundtur i Skagen, hvor vi også skal se Vippefyret, Gl. Skagen og Skagen Lystbådehavn. Derefter er der mulighed for at gå rundt i byen på egen hånd, hvor der kan findes lidt lækker frokost.

Kl. 00.00 bliver der serveret kransekage efterfulgt af storslået nytårsfyrværkeri. Vi slutter festen af med natmad, inden vi siger tak for i år. Dag 4 - 1/1 - Efter en lang nytårsaftensdag,

skal vi bare sove længe og slappe af i dag. Vi får serveret en sen morgenmad og tjekker sent ud, før vi kører hjemad efter en begivenhedsrig nytårsrejse.

Vi slutter dagens udflugter af med et besøg ved Råbjerg Mile, før vi vender tilbage til hotellet. Her er der lidt tid til at slappe af, inden vi får serveret en dejlig 2-retters menu. Efter aftensmaden er der banko for alle, som har lyst – der bliver serveret kaffe og hjemmebagte småkager.

Opsamling 2:

Svendborg kl. 06.00, Ringe kl. 06.25, Ørbæk kl. 07.00, Nyborg kl. 07.15, Ullerslev kl. 07.35, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07.55, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08.10, Middelfart kl. 09.00, Fredericia kl. 09.15, Vejle kl. 09.40, Horsens kl. 09.55, Aarhus kl. 10.30 Chaufføren fungerer som rejseleder på denne tur.

41


Endagsture 42


43


En Dronnings Smykkeskrin på Amalienborgmuseet Søndag d. 10. april

Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum bliver markeret på Amalienborgmuseet, hvor man kan se over 200 kendte og mindre kendte smykker fra Dronningens smykkesamling. Alle smykkerne har en historie knyttet til sig, og de er fulde af minder om familie, venner og livet som regent. Vi kan fx se brochen, der er formet som en hestesko, som Dronningen havde fået af sin far og bar på balkonen på Christiansborg Slot, da hun overtog tronen i 1972. Et andet ikonisk smykke er den diamantbesatte Margueritbroche, som Dronningen har arvet fra sin mor og plejer at bære ved særlige familiebegivenheder. Men ikke alle smykker er af guld og ædelstene. På udstillingen kan vi også se et par dybblå plastikørenringe, som Dronningen fandt i en Matas-butik under et sommerophold i Grenå. Frokosten spiser vi på Restaurant menuen, hvor vi får deres store frokostbuffet. Når vi ankommer til Amalienborgmuseet, får vi en kort introduktion til udstillingen, og herefter kan vi gå rundt på egen hånd. Med os får vi en audioguide, som Dronningen selv har indtalt. Her fortæller hun historien om ædelsten og perler, der er gået i arv i flere generationer. Om nogle af de mange smykker, som hun fik af Prins Henrik. Om farverige smykker, der måske ikke har nogen stor værdi i kroner og ører, men som hun alligevel skatter højt og flittigt bruger til at udtrykke sin kreative og legende side.

Hold øje med hjemmesiden eller ring til kontoret for pris Opsamling A: Svendborg, Ringe, Amtsgården, Dannebrogsgade, Langeskov, Ullerslev og Nyborg

44


Moesgaard Museum Fredag d. 15. april

Har du lyst til at se dine forfædre i øjnene, besøge en gravhøj fra bronzealderen eller følge en viking på togt til Konstantinopel? Så kom med os til Århus og det imponerende Moesgaard Museum. Vi får en rundvisning på museet, hvor vi kommer bag om nogle af udstillingerne. Frokosten spiser vi i caféen, hvor vi får en frokostanretning inkl. 1 vand. Herefter er der tid på egen hånd til at se de mange udstillinger. Fælles for dem alle er, at det ikke bare er genstande, der er i fokus. Fortiden bliver lyslevende, når menneskene bag genstandene pludselig træder frem i udstillingerne og er med til at fortælle os historien om vores alles fortid. I januar 2022 åbner en udstilling, hvor vi kan følge i kølvandet på Rus-vikingerne, der tog østover og grundlagde russiske byer, handlede med arabiske købmænd og udfordrede den østromerske kejser. Vi kommer på en tidsrejse, der fører os gennem næsten 250 års historie. I andre udstillinger kan vi lære mere om livet i de forskellige tidsaldre fra stenalderen til Middelalderen, og om hvordan forskellige kulturer mindes deres forfædre. Vi kan gå en tur på Evolutionstrappen og Oprindelsestrappen, hvor vi undervejs møder livagtige figurer af hele vores familie i form af alle de menneskearter, vi er efterkommere af. Vi kan møde mennesker fra vidt forskellige kulturer, der hver især kommer ind på de evigt tilbagevendende spørgsmål – hvor kommer vi fra, og hvor er vi på vej hen?

Pris pr. person inkl. entré, rundvisning og frokostanretning inkl. 1 vand

825,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

45


Sylt & Hindenburgdæmningen Søndag d. 17. april og onsdag d. 14. september

Igen i år får vi mulighed for at komme med til Sylt, der også er kendt som et af tyskernes foretrukne feriemål. Sylt har et meget varieret landskab. Mod vest finder man de skønneste badestrande, og mod øst ligger Vadehavet. På den nordlige del af øen finder man hedelandskab og store vandreklitter. Andre steder er der op til 50 meter høje lerklinter. Vi kører til Rømø, hvor vi skal sejle fra Havneby til list på Sylt. Om bord kan man købe sig en frokost eller handle lidt godt med hjem. Når vi er ankommet til Sylt, får vi en rundtur i bussen på den nordlige del af øen. Vi ender ved Westerland, hvor man kan vælge at stige af bussen og gå rundt i byen på egen hånd eller blive i bussen og få en rundtur på den sydlige del af øen gennem hede- og marsklandet. Til slut kommer bussen tilbage til Westerland, hvor alle får tid på egen hånd til at købe sig en forfriskning, se på nogle af de mange butikker eller gå en tur ned til de brede sandstrande. Vores tur tilbage til fastlandet foregår på biltoget, der er den eneste fastlandsforbindelse mellem Sylt og Tyskland. Det er en smuk tur fra Westerland til Niebüll over Hindenburgdæmningen. Herfra går turen direkte tilbage til Fyn.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person inkl. færge og biltog

625,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45

46

Hjemkomst i Odense ca. kl. 20:00


Kirsebærtræ-festival Lørdag d. 23. april

Den ene gang om året, når de smukke kirsebærtræer blomstrer, er der i Japan tradition for, at kærestepar, familier og venner mødes under den lyserøde blomsterhimmel. Nu er foråret på vej; naturen begynder at spire, solens stråler får mere og mere magt og vi kommer frem fra vores vinterhi for at nyde årstidens skiften. Den japanske tradition med at fejre kirsebærtræerne – eller Sakura-træerne – er for længst kommet til Danmark, hvor blomsterne er mindst lige så smukke mod den blå forårshimmel. I Langelinie Park i København kan man dykke ned i den japanske kultur i de mange boder og til et hav af arrangementer. Man kan bl.a. se japansk folkedans, trommeshows og smuk traditionel beklædning. De mange boder lokker med mad, kunsthåndværk og tekstiler. I Japan er det en af de vigtigste tider på året, og derfor bliver der aldrig sparet på noget, når det handler om fejring af kirsebærtræernes smukke blomstring. Japanerne har endda deres helt egen særlige Sakura-smag i mange af deres madvarer under denne periode, og hvis man er heldig, kan det være, at man finder en af disse unikke smagsoplevelser til festivalen. Frokosten er på egen hånd i boderne eller på en af de nærliggende restauranter. På vej hjem holder vi en pause, hvor vi får kaffe og kringle fra bus.

Pris pr. person inkl. bro og kaffe & kringle fra bus

495,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Langeskov kl. 08:55, Ullerslev kl. 09:00, Nyborg kl. 09:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00

47


Eremitageslottet Onsdag d. 27. april

Kong Christian 6. var en byggeglad konge, der opførte storslåede slotte i sin regeringstid. Det prægtige jagtslot, Eremitageslottet, er det eneste, der stadig står. Det var her, i den eventyrlige spisesal, at kongen inviterede sine fortrolige på en intim middag efter en jagt. Der er ikke sparet på udsmykningen i den overdådige sal, og kronen på værket var det fantastiske elevatorbord. Fra køkkenet i kælderen kunne tjenestefolkene sende et fuldt dækket bord op gennem gulvet, så maden kunne spises en eremitage – i ensomhed. For intet er som bekendt mere irriterende, end når éns tjenestefolk lytter til de intime samtaler. Vi får en rundvisning på slottet, hvor vi bl.a. hører om de vilde jagter og den dyrebare arkitektur. Herefter går turen videre til Bakken, hvor vi skal spise en frokostbuffet på Bakkens Perle. Vi runder af med tid på egen hånd, inden vi kører hjem ud på eftermiddagen.

Pris pr. person inkl. bro, rundvisning og frokost

785,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45

48

Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00


Hjarnø Mandag d. 2. maj

Hjarnø ligger nærmest kun et stenkast fra Jyllands kyst, men det er som om, at den korte tur over vandet på magisk vis får al stress og jag til at forsvinde. Når man går i land på Hjarnø, bliver man mødt af en skøn natur og smilende lokalbefolkning. Selvom den lille ø i Horsens Fjord kun er lidt over 3 km² stor, er der masser af hjerterum. Fra Snaptun tager vi den 5 minutter korte tur med færgen til Hjarnø. Her mødes vi med en lokalguide, der tager os med på en tur fra den ene ende af øen til den anden. Turen foregår i traktorvogne, og undervejs fortæller guiden om naturen, øens historie, levevilkår og færgefart. Vi skal også se og høre om Hjarnø kirke. Hjarnø er en flad moræneø, der kun måler syv meter på sit højeste punkt. Øen blev dannet under den seneste istid, men formes stadig af havstrømmene. Efter traktorturen får vi serveret en 2-retters menu i øens hyggelige café, Den Gamle Smedie. Som afslutning på nogle gode timer i rolighedens tegn kører traktorvognene os tilbage til den lille havn, hvor færgen venter.

Pris inkl. færge, guide, traktortur og frokost

675,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06.30, Ringe kl. 06.55, Amtsgården kl. 07.20, Dannebrogsgade kl. 07.30, Årup kl. 08.00, Middelfart kl. 08.15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:00

49


Nyvang Besættes Lørdag d. 7. maj

Hos Oplevelsescenter Nyvang kan man besøge en andelslandsby fra midten af 1900-tallet. Mærk stemningen i byen, når du slentrer ned ad gaden med radioforretning, legetøjsbutik, slagterforretning og mange andre butikker fra en helt anden tid. Rundt omkring i landsbyen kan man høre om hverdagen og livet fra dengang. Hvordan var det at sidde i arresten, og hvilke arbejdsopgaver havde man på apoteket? Se arbejderne på mejeriet, hvor der bliver lavet ost og pakket smør. De frivillige i landsbyen står altid klar til en lille snak om livet i de gode gamle dage. Men i starten af maj kan vi også opleve livet under besættelsen, når Nyvang bliver indtaget af tyske soldater. Her oplever vi også hverdagen med erstatningsvarer og dramatiske kampe. Man kan prøve at arbejde illegalt som en del af modstandsbevægelsen og få en fornemmelse af krigsstemningen, når man passerer de tyske kontrolposter. Ved middagstid får vi serveret hakkebøf inkl. 1 genstand ved traktørstedet Madam Blaa, så vi er klar til nogle timer i den foruroligende besættelsestid.

Pris pr. person inkl. bro, entré og frokost (1 ret) inkl. 1 genstand

765,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45

50

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30


Ud i det blå Lørdag d. 14. maj og søndag d. 23. oktober Tag med en tur ud i det blå og lad dig overraske over, hvor turen går hen. I år har vi som noget nyt både en udflugt, hvor vi kan nyde synet af de spirende skove og mærke forårssolens lune, og en udflugt hvor vi kan beundre efterårets glødende farver. Vi kommer til at opleve romantiske fynske herregårde og flotte panoramaudsigter. Det er altid spændende, hvad chaufføren kan finde på at vise frem. Undervejs gør vi holdt et hyggeligt sted, hvor der serveres lækre madpakker. Kom og være med på en udflugt som i ”de gode gamle dage”.

Pris pr. person inkl. madpakke og 1 øl/vand

435,-

Opsamling B: Ørbæk kl. 07:30, Nyborg kl. 07:45, Ullerslev kl. 08:00, Langeskov kl. 08:05, Dannebrogsgade kl. 08:30, Amtsgården kl. 08:40, Ringe kl. 09:05, Svendborg kl. 09:30 Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30

51


Blå mandag Mandag d. 16. maj

Bjørn Wiinblads eventyrlige kunstnerhjem i Lyngby, Det Blå Hus, står stadig, som dengang stedet summede af liv fra de mange malerpiger, husholdersken og gartneren. Hjemmet er indrettet som en Aladdins hule med overraskelser, krummelurer og visuelle oplevelser i hver en krog. Når man går rundt i stuerne får man fornemmelsen af, hvor eventyrligt det måtte have været at være gæst i Det Blå Hus. Vi får en rundvisning i den private bolig, tegnestuen og værkstedet. Flere af de tidligere malerpiger har genoptaget deres gamle hverv, og det er muligt at få en lille snak med dem om arbejdslivet i de orientalske, kunstneriske og fabelagtige omgivelser. Der er også tid til at besøge butikken, hvis man vil købe lidt med hjem eller bare beundre flere af Bjørn Wiinblads værker. Vi tager videre til Frilandsmuseet, der ligger lige ved siden af Det Blå Hus, hvor vi får serveret en steg til frokost. Om eftermiddagen kører vi videre til Royal Copenhagen Outlet på Frederiksberg, hvor vi finder et stort udvalg af 1. og 2. sorteringsvarer. Heldigvis er bussens bagagerum stort og rummeligt, for her er rigelig mulighed for at finde noget nyt til middagsbordet eller vitrineskabet – og det endda med store besparelser. Ud på eftermiddagen sætter vi kursen mod Fyn. Måske med tasker og lommer fulde af smukke blå kunstværker.

Pris inkl. bro, entré, rundvisning, frokost og kaffe & kringle fra bus

798,-

Opsamling A: Svendborg kl. 06:30, Ringe kl. 06:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:30, Langeskov kl. 07:55, Ullerslev kl. 08:00, Nyborg kl. 08:15

52

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:00


Fur Fredag d. 15. april

Selvom den lille ø i Limfjorden ikke er større end 22 km², er den rig på forskelligartede landskaber. Her er både stejle skrænter, fladt agerland, bølgende bakker, maleriske molerklinter og grønne skove. Fra Branden ved Limfjorden sejler vi den korte tur til Fur, hvor vi starter med at tage ind på Fur Færgekro til et lækkert ta’-selv-bord. Efter frokosten er vi klar til en rundtur på den lille spændende ø, som ligger midt i Limfjorden med sine skønne udsigter. Vi skal rundt og opleve Jens’ Hyw, Rødstenen og Langstedhuller, og vi lægger vejen forbi langdysser og ringborge. Vi har en lokalguide med, der fortæller om fossiler dannet for 55 mio. år siden og fundet i moleret, som øen er så berømt for. Han fortæller om de sagn og myter, der florerer på øen og om den alsidige natur. Inden vi forlader Fur, nyder vi kaffe og en halv bolle og lagkage på kroen. Tilbage på fastlandet kører vi en smuk tur hjemover gennem Skive og de store plantager og smukke hedelandskaber ved Kongenshus.

Pris pr. person inkl. færge, guide, frokost og kaffe m. ½ bolle & lagkage

700,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 20:00

53


Sejltur på Slien Tirsdag d. 31. maj og tirsdag d. 5. juli

Hvis du endnu ikke har forkælet dig selv med en sejltur på Slien, har du her chancen for at opleve den skønne natur, der findes langs fjordens bredder. I Kappeln stiger vi ombord på den flotte hjuldamper Schlei Princess, der tager os med på den smukke sejltur til Siesby. Fra det delvist overdækkede udendørsdæk har man god mulighed for uforstyrret at nyde udsigten til landskaberne, når vi roligt glider gennem Sliens bølger. Man kan også sætte sig med en kølig drik i det overdækkede salonområde og nyde hjuldamperens vuggende gang. Sejlturen varer ca. to timer i alt, og undervejs får vi serveret Jägerschnitzel med brasede kartofler. Når vi er fremme ved Siesby, er der et kort stop, hvor nye passagerer kan komme med. Vi bliver ombord på Schlei Princess, der sejler os tilbage til Kappeln, hvor bussen venter. Inden vi kører over grænsen, holder vi ind ved Fleggaard, hvor der er ca. 1 time til at handle.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person inkl. sejltur og frokost

645,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06:45, Ringe kl. 07:10, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:35 Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:45, Årup kl. 08:15, Middelfart kl. 08:30

54

Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00


Rosenborg Slot Lørdag d. 4. juni

I Skatkammerets dyb under Rosenborg Slot ligger Danmarks kronjuveler og funkler om kap med Rigsregalierne, der tidligere blev brugt af kongen som magtsymboler. De fortæller historien om flere af Danmarks regenter, kroningerne og ikke mindst enevælden. Men Rosenborg Slot er meget mere end dét. På en rundvisning skal vi også se Riddersalen med tronstolen lavet af enhjørningehorn – eller var det narhvalstand? De private gemakker vidner om den store iscenesættelse, der også herskede i enevældens tid. Her findes bl.a. de hemmelige lydkanaler, der gjorde, at Christian 4. kunne modtage sine gæster med musik, uden gæsterne kunne se musikerne. Det har på samme tid både været imponerende men også skræmmende for udefrakommende. Frokosten spiser vi på Restaurant Menuen, og efter rundvisningen er der tid på egen hånd. Her kan man fx slentre en tur i Kongens Have eller måske besøge Botanisk Have, der ligger lige ved siden af Rosenborg Slot. De kunstinteresserede kan lægge vejen forbi Statens Museum for Kunst.

Pris pr. person inkl. bro, frokostbuffet og entré & rundvisning

795,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Langeskov kl. 08:55, Ullerslev kl. 09:00, Nyborg kl. 09:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

55


Samsø Tirsdag d. 7. juni

Dejlige Samsø – øen som har det hele. Unik natur, idylliske landsbyer, råvarer, kunstnermiljø og ikke mindst energivenlighed. Samsø har nemlig førertrøjen på, når det gælder om at blive co²-neutral. Vi kører til færgen i Hou, der tager os til Samsø. Overfarten tager ca. 1 time, og formiddagskaffen kan købes ombord. På Samsø bliver vi taget godt imod af en af øens lokalguider, der tager med os rundt på øen. Vi starter med at køre til den sydlige del af øen. Her ser vi Kolby Kås, Brattingborg Gods og kører gennem Ørby til Tranebjerg, Samsøs hovedstad. Undervejs fortæller guiden små anekdoter om livet på øen og historierne bag de forbipasserende seværdigheder. Vi kører til det hyggelige Flinchs Hotel og nyder en lækker 2-retters middag. Herefter fortsætter vores guidede rundtur på Samsø. Vi tager den kønne rute via Langør og Besser, vi kører forbi Dyvelstenen og vi ser Nordby, som er utrolig hyggelig med majstang og gadekær. På den nordlige del af øen kan vi komme op på øens højeste punkt, Ballebjerg. Herfra er der en dejlig udsigt til Jylland. Ud på eftermiddagen tager vi færgen tilbage til Jylland. Under overfarten er der mulighed for at købe en forfriskning, inden vi kører direkte tilbage til Fyn.

Pris pr. person inkl. færge, guide og frokost

645,-

Opsamling D: Svendborg kl. 05:30, Ringe kl. 05:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 06:30, Årup kl. 07:00, Middelfart kl. 07:15

56

Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00


Veteranbiler på Gavnø Slot Søndag d. 12. juni Danmarks største veteranbilshow finder sted i Gavnø Slotsparks flotte omgivelser. Her kommer flere end 1.100 køretøjer fra nær og fjern, og den motorglade Baron Otto Reedtz-Thott har også selv flere biler med på udstillingen. Vi spiser frokost i Karetmagerens Hus, der ligger lige ved siden af Gavnø Slot. Vi får serveret smørrebrød og kage, så vi er klar til nogle timer i godt selskab med Aston Martin, North Coast Cruisers, militærkøretøjer og cykler. Mange af deltagerne i showet har klædt sig ud, så de matcher de klassiske køretøjer, og vi når at ankomme til Gavnø Slot tids nok til at se finalen, hvor vinderen af den bedste helhed kåres. Vi har også adgang til slottet, hele slotsparken og klosterkirken. Der er altid en smuk palette af farver i den historiske slotspark, og man ved aldrig, hvad der venter én, når man træder ind i et af de mange haverum. I den farverige klosterkirke, som Dronning Margrete 1. lod opføre, kan man bruge lang tid på at nærstudere de mange udsmykninger og det flere hundrede år gamle inventar. Hvad enten man er til spindende motorer, duftende blomster eller svingende kjoler, er der masser at opleve på Gavnø.

Pris pr. person inkl. bro, frokost og entré

795,-

Opsamling A: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense, Dannebrogsgade kl. 09:00, Langeskov kl. 09:25, Ullerslev kl. 09:30, Nyborg kl. 09:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:30

57


Danmarks hyggeligste hjørne Torsdag d. 16. juni Sønderjylland er en af de mest charmerende landsdele, vi har i Danmark. Rig på traditioner og – til tider konfliktfuld – historie. Landskabet er varieret, og den afvekslende natur kan blive ved med at imponere, men på denne udflugt koncentrerer vi os om de to hyggelige byer; Møgeltønder og Tønder. Vi starter med at besøge Møgeltønder, der er en af landets ældste byer. Den er mest af alt kendt for den hyggelig Slotsgade med de fine gamle huse, hvor de fleste af dem er fredede. Bussen holder ved kirken, så man i ro og mag kan spadsere op ad gaden og suge stemningen til sig. For enden af gaden ligger Schackenborg Slotskro, hvor vi alle samles og får serveret en frokosttallerken, inden vi kører videre til Tønder. Her skal vi mødes med en lokalguide, der tager os med på en gåtur i de små gader i Tønders gamle bydel, mens vi hører om byens historie. Efter byvandringen er der tid på egen hånd. Området havde engang velhavende købmænd, og velstanden i området smittede også af på Tønder Kristkirke, der er en af de danske kirker, der er rigest på inventar. Drøhses hus er et museum, der ligger tæt ved kirken, og her kan man se nogle af de kniplinger, Tønder er så kendt for. Det er et af byens bedst bevarede huse med mange flotte detaljer. En af de hyggeligste gader i Tønder er nok Uldgade med de hyggelige gamle håndværkerhuse. Ikke to er ens, og især dørene er flot udsmykkede. Det kan også anbefales at tage et smut forbi Det Gamle Apotek, der i dag er en butik i tre etager med brugskunst. Det er spændende at gå rundt i de mange gamle rum og finde finurlige ting på hylderne. På vej tilbage til Fyn holder vi en pause, hvor vi får kaffe og kringle fra bus.

Pris pr. person inkl. frokost, guide og kaffe & kringle fra bus

675,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:30, Ørbæk kl. 06:50, Nyborg kl. 07:05, Ullerslev kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:45, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45

58

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30


Dragefestival på Fanø Ssøndag d. 19. juni

I den tidlige sommer bliver stranden på Fanø fuld af farverige drager i alle størrelser, former og farver. Nogle flyver højt på himmelen – andre kryber hen over det lune sand. Den brede sandstrand og friske vesterhavskyst giver optimale forhold for de mange drageflyvere og besøgende ved verdens største dragetræf. Når vi er ankommet til Fanø, tager vi ind på Nørby Kro til en 2-retters frokost. Herefter er det muligt at komme på en lille rundtur på øen med bussen, hvor der undervejs er enkelte stop. Vi kører bl.a. til Sønderho, hvor man kan tage en spadseretur i de smalle gader, hvor det ene hus overgår det andet, når det kommer til udsmykninger og charme. Man kan også lægge vejen forbi Sønderho Kirke, der næsten er kvadratisk pga. de tilbyggede ”kviste”, der skulle gøre plads til sognets voksende befolkning i slutningen af 1700-tallet. Bussen slutter med at køre tilbage til Rindby Strand, hvor dragefestivalen finder sted, så man kan gå rundt på egen hånd. Her er folk fra ind- og udland, og ud over de klassiske rombeformede drager kan man være heldig at se alverdens dyr, kendte tegneseriefigurer, fantasidyr og meget mere. Man kan også få en snak med nogle af drageflyverne eller besøge et af værkstederne, hvor der bliver bygget drager og givet gode råd om drageflyvning.

Pris pr. person inkl. færge og frokost

645,-

Opsamling D: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Årup kl. 09:30, Middelfart kl. 09:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 20:00

59


Skt. Hans i Munkebo Torsdag d. 23. juni

I år tager vi til Munkebo for at fejre Skt. Hans i hyggelige omgivelser ved den lille havn, der støder ud til Kerteminde Fjord. Vi spiser en 2-retters middag på Tornøes Hotel i Kerteminde og tager herefter turen til Munkebo, hvor der er skruet op for den maritime hygge ved havnen. Vi er fremme tids nok til at høre båltalen og synge midsommervisen. Bålet bliver tændt på en platform ude i vandet, og det er et smukt syn, når flammerne spejler sig i bølgerne. Så kom og vær med til at få sendt heksen godt af sted til Bloksbjerg.

Billeder af Visit Kerteminde

Pris pr. person inkl. middag

495,-

Opsamling A: Svendborg kl. 15:30, Ringe kl. 15:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 16:20, Odense, v. Dannebrogsgade kl. 16:30, Langeskov kl. 16:55, Ullerslev kl. 17:00, Nyborg kl. 17:15

60

Hjemkomst i Odense ca. kl. 23:30


Friedrichstadt Tirsdag d. 28. juni

Friedrichstadt er noget nær den mest romantiske by, man kan forestille sig. Det er en sand perle, der rejser sig midt i det flade marskland. Maleriske trappegavle i renæssancestil spejler sig i kanalerne, og husenes døre og vinduer er fyldt med udskæringer. Byen er anlagt med helt lige gader, der skærer hinanden i rette vinkler, og over de smukke gamle døre kan man mange steder finde de gamle husmærker, der blev brugt, inden man indførte husnumre. Ved ankomst til Friedrichstadt skal vi ind på Holsteinisches Haus, der serverer en 2-retters menu for os. Om eftermiddagen skal vi på en sejltur på kanalerne. Det er en smuk tur, hvor man ser de charmerende huse fra en helt ny vinkel. Herefter kan vi tage en rundtur i byen med fortællinger fra chaufføren eller vælge at gå rundt på egen hånd. Friedrichstadt blev grundlagt i 1621 af Hertug Frederik III og hollandske flygtninge, som her fandt et fristed. Overalt i byen finder man spor efter hollænderne – derfor har byen også fået kælenavnet ”Lille Amsterdam”. På vejen tilbage til Danmark gør vi holdt ved grænsen, så vi kan få handlet lidt lækkerier med hjem.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person inkl. frokost og sejltur

645,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:30

61


Agersø Lørdag d. 2. juli

Agersø ligger i Smålandsfarvandet ud for Sjællands sydvestkyst, og selv om øen er lille, er den rig på oplevelser. Vi kører over Storebæltsbroen til Stigsnæs, hvorfra vi sejler den korte tur til Agersø. På Agersø havn står et par friske guider klar til at modtage os og tage os med rundt på øen. Vi starter med en byvandring, der er en ca. 600 meters gåtur gennem byen, hvor vi besøger Agersø Mølle, kirken med de smukke lapidarier, stålkorset til minde om de dræbte britiske soldater fra Englandskrigen samt Historiestalden og brandstationen. Undervejs får vi historier og anekdoter fra nutiden og helt tilbage til ca. år 1230. Vi skal også på en tur med traktorbussen, der tager os med ud i den smukke natur. Undervejs gør traktoren mange stop, så der er tid til at nyde udsigten og høre fortællinger om Agersøs historie og nogle af de mennesker, der har sat præg på øen. Vi besøger også øens højeste punkt, hvorfra man i klart vejr kan se 10 omkringliggende øer. Middagen nyder vi på Agersø Kro, der serverer ”En bid af Agersø”, delvis med lokale produkter. Hertil får vi en Agersø bryg, 1 glas vin eller en vand. Vi får serveret kaffe og kage på havnen, hvor der også er mulighed for at købe varer fra Agersø Røgeri, inden vi tager færgen retur.

Pris pr. person inkl. bro, færge, guide, frokost, traktortur og kaffe & kage

875,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45

62

Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30


Stevns Klint Mandag d. 11. juli

Tag med os til Stevns Klint, og se med egne øjne, hvorfor stedet er på UNESCO’s liste over verdens mest unikke naturarv. Klinten fortæller bl.a. historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af verdens dyrearter engang blev udslettet, da en asteroide ramte Jorden. Vi starter med at køre til den hyggelige Højeruplund, hvor vi får serveret en lækker kalvesteg med tilbehør og til dessert får vi pandekager med is. Herefter skal vi rundt i området, hvor vi skal se den særprægede natur og nogle af stedets seværdigheder. I mange århundreder er der blevet udvundet kalk, kridt og flint fra Stevns Klint, og flere steder langs klinten kan man se, at der er blevet savet byggesten fri af klinten. Kalklandet har desuden et helt unikt planteog dyreliv. Vi lægger vejen forbi Højerup Gl. Kirke, der ligger på kanten af klinten og er bygget af kalksten fra selv samme sted. Man kan tydeligt se på byggestenene, at de er udformet forskelligt. Vi skal også se Højerup Ny Kirke, der med sin byggestil næsten leder tankerne hen på en borg. Den er også bygget af klintens kalksten, der blev skåret ud på frivillig basis af områdets stenskærere. På samme tid blev en samlingsplads tæt ved kirken grundlagt. Senere hen blev der rejst mindesten for kendte stevnske mænd. Vi slutter dagen ved Faxe Kalkbrud, hvor vi får kaffe og kringle fra bus og nyder den smukke udsigt, inden vi kører hjemad.

Pris pr. person inkl. bro, frokost og kaffe & kringle fra bus

690,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00

63


Hundested

Sandskulptur Festival Torsdag d. 14. juli

Vi kan alle forestille os, at det er tidskrævende at lave sandskulpturer – især når de kommer op i den størrelsesorden, vi kan finde på havnen i Hundested. Men vi tænker nok ikke over alle de forberedelser, der skal til, inden arbejdet for alvor kan gå i gang. Sandet skal have det helt rette indhold af ler, fugt og bestemte typer af korn, inden det bliver presset sammen til store blokke. De bliver stablet ligesom store Legoklodser, og så kan sandskulptøren gå i gang med at få bragt sandet til live oppefra og ned. Det er en meget miljøvenlig kunstform, da skulpturerne skabes på stedet, og efterfølgende kan materialet genbruges til nye skulpturer eller igen indgå i naturens kredsløb. På vej til Hundested holder vi ind ved Gerlev Kro, hvor vi skal have det store ta’ selv-bord, inden vi kører videre. På havnen i Hundested bliver vi taget imod af en af personerne bag festivalen, der fortæller lidt om idéerne bag arrangementet og om arbejdet med sandet. Vi får også tid til at gå rundt på egen hånd og se nærmere på skulpturerne. Inden vi kører retur mod Fyn, mødes vi alle og får serveret kaffe og kage.

Pris pr. person inkl. bro, middag, entré, fortælling og kaffe & kage

745,-

Opsamling A: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Langeskov kl. 09:25, Ullerslev kl. 09:30, Nyborg kl. 09:45

64

Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:30


Sejltur på Silkeborgsøerne Onsdag d. 20. juli

Silkeborgsøerne ligger i noget af den skønneste natur, Danmark har at byde på. Gudenåen og søerne bugter sig i landskabet, og skove og skrænter er med til at skabe de smukke omgivelser. Vi kører forbi bakker, skove og søer indtil vi når Silkeborg. Her skal vi sejle fra havnen til Himmelbjerget. Vi sejler roligt på den hyggelige Remstrup Å, hvor huse og bygninger lidt efter lidt bliver erstattet af træer og parker. Vi kommer forbi hyggelige små marinaer og mærker, at der bliver lidt højere til himlen. Turen går videre gennem Brassø og Borresø for at ende ved Himmelbjerget, der ligger ved mægtige Julsø. Det er en smuk gåtur, der venter os fra anløbsbroen op til toppen af det 147 meter høje bjerg. Men husk at få de gode travesko på. Fra toppen kan vi nyde udsigten over de søer, vi lige har sejlet på. Efter lidt tid på egen hånd til at gå rundt og beundre den storslåede natur, kører vi videre til Pejsegården, hvor vi får serveret en 2-retters menu. På vej til Fyn tager vi et smut forbi Bindeballe Købmandsgård. Her er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den spændende butik eller på museet. I butikken findes alt fra byggryn og boghvedegryn til friskmalet kaffe og den lokale bryg ”Bindeballe Bjesk”. På museet kan man se, hvordan en købmandsbutik så ud i 1897 med gammelt inventar, emaljeskilte og originale gamle varer. Man kan også gå over i Kaffehuset til en varm kop drikkelse med et stykke kage til, inden vi kører det sidste stykke til Fyn.

Pris pr. person inkl. frokost, sejltur og entré til Bindeballe

775,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06:30, Ringe kl. 06:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:30, Årup kl. 08:00, Middelfart kl. 08:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00

65


Sejltur på Kielerkanalen Lørdag d. 23. juli

Den populære udflugt til Kielerkanalen er tilbage på programmet. Vi skal sejle på en af verdens mest trafikerede kunstige vandveje med den hyggelige hjuldamper Freya. Kielerkanalen blev indviet i 1895 og er med sine 99 km et imponerende ingeniørarbejde af sin tid. Freya har mere end 110 år på bagen, og hvis hendes vægge kunne tale, ville de kunne fortælle fantastiske historier fra tiden, inden Freya begyndte at sejle sine ture på Kielerkanalen. Hjuldamperen blev oprindeligt bygget til at være en færge, men den har senere hen været royal yacht for Dronning Wilhelmina og skjulested for forfulgte jøder under 2. Verdenskrig. I dag er stemningen dog helt fredfyldt og nostalgisk, når man sidder og lytter til den gamle dampmotor og betragter de roterende hjulskove. Inden vi skal ud at sejle, spiser vi en schnitzel på Restaurant Brückenterrassen, der ligger i Rendsburg med udsigt lige ud til Kielerkanalen. Restauranten er kendt for, at den spiller nationalmelodien for de skibe, der sejler forbi på kanalen. Så mon ikke vi er heldige, at der passerer et skib eller to, mens vi spiser, så vi kan opleve denne sjove tradition. Om eftermiddagen skal vi sejle til Kiel, og om bord nyder vi en kagebuffet. Det er en smuk sejltur på ca. 4 timer, så der er rig mulighed for at beundre den eventyrlige hjuldamper. Bussen venter os i Kiel, og vi kører direkte hjem til Danmark.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person inkl. frokost, sejltur og kagebuffet

875,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Årup kl. 09:00, Middelfart kl. 09:15

66

Hjemkomst i Odense ca. kl. 21:30


Trekantruten Søndag d. 31. juli

På denne udflugt skal vi ud på den charmerende trekantrute, hvor vi både sejler med den hyggelige gamle hjuldamper, Svanen, og kører i veterantog på strækningen Mariager – Handest. Vi oplever noget af den smukkeste natur, Danmark har at byde på. Vi kører med en pause undervejs til Mariager, hvor vi skal sejle med Svanen fra Mariager til Hobro. Det er en tur på lidt over en time, hvor vi kommer forbi de fredede Bramslev Bakker og Østerskoven med noget af Danmarks ældste egeskov. Fra Hobro skal vi køre med bus til veteranbanens station i Handest. De sidste 17 kilometer foregår i det charmerende gamle tog. Mærk sommervinden i håret fra den åbne endeperron, eller nyd udsigten fra en af de fine gamle kupéer. Al jernbane-materiel er fra de danske lokalbaner i perioden 1900-1950. Toget kører os tilbage til Mariager, hvor bussen holder og venter på os. Vi tager videre til Restaurant Landgangen, hvor vi får serveret en lækker oksesteg og hjemmelavet islagkage. På vores vej tilbage til Fyn kører vi den smukke strækning langs kysten fra Mariager til Hadsund Syd. Undervejs gør bussen holdt, hvor det er muligt at købe kaffe fra bus og nyde den dejlige jyske natur.

Pris pr. person inkl. sejltur, veterantog og frokost

825,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:00, Årup kl. 07:30, Middelfart kl. 07:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

67


København Zoo Onsdag d. 3. august

Den over 160 år gamle have midt i København er en af Europas ældste zoologiske haver. Den startede ud som en beskeden park med enkelte dyr men har nu vokset sig større, og i dag kan vi se over 200 forskellige dyrearter fra alle verdenshjørner. Sidst på formiddagen er vi fremme ved København Zoo, og vi har ca. fire timer på egen hånd til at gå rundt blandt dyrene. Vi kan bl.a. se elefanter, flodheste, krokodiller og isbjørne. Frokosten kan man købe i et af de mange spisesteder. Det er også muligt at spise medbragt mad på en af de udendørs spisepladser. I løbet af dagen kan vi se forskellige dyr blive fodret rundt om i haven eller høre dyrepasserne fortælle om livet i Zoo. Et par af havens nyeste beboere, pandaerne, kan vi se i det flotte pandahus, der er en oplevelse i sig selv. Her kan vi se pandaerne tumle rundt, spise bambus og nyde livet. Vi kan også hoppe ombord på zootoget, der løbende kører ture rundt i parken. Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til Fyn efter nogle skønne timer blandt alverdens dyr.

Pris pr. person inkl. bro og entré … 645 kr.

Pris børn til og med 11 år … 560 kr.

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45

68

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:00


Årø

Onsdag d. 10. august

Årø ligger i Lillebælt og var fra 1864 til 1920 Tysklands nordligste ø. I den periode blev der drevet en del smugleri mellem Årø og Danmark, men i dag er der kun fred og idyl på den lille ø. Her kan man se gamle slægtsgårde og opleve den smukke natur. På de store åbne græsarealer græsser Gallowaykvæg blandt tusindvis af grågæs og viber. I den lille marina ligger bådene idyllisk og vugger. Vi tager den korte færgeoverfart fra Årøsund til Årø, hvor vi bliver taget godt imod af den lokale guide, Marianne. Hun byder os velkommen i Bulladen ved Brummers Gård, hvor vi også kan se øens stensamling med fund helt tilbage fra oldtiden. Det er også på Brummers Gård, vi får en lækker frokost, der er lavet af lokale råvarer. Der følger en øl/vand med til maden. Når alle maver er mætte, skal vi på en guidet rundtur i bussen. Vi hører om øens historie og natur samt om det at bo og leve på en lille ø. Vi besøger Årø Vingård, hvor vi skal smage et glas af øens vin. På Årø Vingård foregår høstarbejdet manuelt, og der lægges stor vægt på at sortere druerne efter kvalitet. Det særlige klima på øen gør, at det er et godt sted at producere vin. Dagen sluttes af med kaffe og lagkage på Brummers Gård. Her er også indrettet en gårdbutik, hvor vi kan købe lækre ø-produkter og sønderjyske specialiteter med hjem.

Billeder af RokerHRO & Destination Sønderjylland

Pris pr. person inkl. færge, frokost m. 1 øl/vand, guide, 1 glas vin og kaffe & lagkage

795,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Årup, kl. 09:00, Middelfart kl. 09:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

69


Jesperhus Lørdag d. 13. august

Vi kører op gennem Jylland forbi Kongenshus Mindepark til Skive og Sallinglund. Kort efter ankommer vi til den store blomster- og oplevelsespark, som ligger smukt i Legind Bjerge. Besøget i Jesperhus starter med en lækker frokostbuffet og fri øl/vand. Efter buffeten kan vi gå på opdagelse i den store park, hvor millioner af sommerblomster, roser og stauder blomstrer i eventyrlige omgivelser. Vi oplever simple bede, fantastiske skulpturer, bølgende farvespil og sorter, vi slet ikke anede eksisterede. Vi kan opleve det indendørs jungleland med aber, der leger i toppen af træerne, og vi kan se dekorative minitempler og pergolaer i den orientalske have. Inspirationshaven og Eventyrhaven står klar til at give os en masse nye idéer med hjem. Der er mulighed for at købe eftermiddagskaffen i parken, og er man dårligt gående, kan man køre en rundtur med toget, som kommer hele parken rundt. Der er god tid til at se parken, inden vi kører mod Fyn sidst på eftermiddagen.

Pris pr. person inkl. frokostbuffet med fri øl/sodavand (under frokosten) og entré

775,-

Børn til og med 11 år

685,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45

70

Hjemkomst i Odense ca. kl. 20:30


Danmarks Forsorgsmuseum og sejltur med M/S Helge Onsdag d. 17. august

Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg hed tidligere Fattiggården, og da den blev bygget i 1872 var den en moderne anstalt tiden taget i betragtning. Her kunne man få lov at bo, hvis man ikke kunne klare sig selv, eller hvis man skulle på genopdragelse. Vi får en guidet rundvisning i bygningerne, der er Nordens bedst bevarede fattiggård. Her hører vi om de ellers glemte skæbner i Danmarkshistorien, der mistede sine borgerrettigheder, når de trådte over dørtærsklen til Fattiggården. Efter rundvisningen har vi tid på egen hånd til at se nærmere på udstillingerne. Hverdagen var fuld af arbejde og pligter på Fattiggården, men når arbejdsdagen var ovre, kunne nogle af de indlagte endelig finde tid til at folde deres kreativitet ud og skabe finurlige værker. Man måtte bruge, hvad man havde ved hånden, men der blev alligevel skabt nogle kreative kunstværker. En af de kreative sjæle var Kaj, der brugte sine malerevner til bl.a. at male et skrin til opsynsmandens datter, Lisa. I ”Malerens rum” kan man se skrinet og mange andre af kunstværkerne, der var med til at knytte bånd mellem klienter og ansatte. Vi kører videre til Bregninge Mølle, hvor vi får serveret en 2-retters menu, inden vi skal videre på en lille rundtur på Tåsinge. Vi ser den dejlige natur og gør holdt ved Landet Kirke, inden vi når til Valdemars Slot. Herfra skal vi sejle med M/S Helge, hvor vi får Sydfyn og Svendborgsund at se fra den smukkeste side. Vi kommer forbi bølgende landskaber og hyggelige små havne på vores tur til Svendborg, hvor bussen venter på os og kører os hjemad.

Pris inkl. entré & rundvisning på museet, frokost og sejltur

595,-

Opsamling B: Ørbæk kl. 08:00, Nyborg kl. 08:15, Ullerslev kl. 08:30, Langeskov kl. 08:35, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Odense v. gl. Amtsgård kl. 09:10, Ringe kl. 09:35 Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30

71


Møns Klint Søndag d. 21. august

Når man står ved Møns Klint, tager det ikke mange øjeblikke, før man forstår, hvorfor det er et af de mest populære udflugtsmål, vi har i Danmark. De majestætiske hvide klinter strækker sig over en kystlinje på syv km, og de rejser sig 128 meter over havet – dermed er den Danmarks højeste klint. Vi får serveret en 2-retters frokost på Damme Kro, inden vi kører videre til GeoCenter Møns Klint. Her kan vi lære mere om dengang for 70 millioner år siden, hvor landet var dækket af tropisk hav. Om hvordan 2/3 af alt liv uddøde, og hvordan det vilde landskab senere hen blev dannet. En guide tager os med rundt i udstillingerne og fortæller os om Danmarks vilde fortid. Bagefter er der tid på egen hånd i udstillingerne eller uden for ved kanten af klinten. Man kan gå en tur på en træbelagt sti med flere udkigsposter, hvor man kan beundre den imponerende udsigt. Man kan også vælge at gå en tur til stranden, hvor man får den store oplevelse at se klintens lodrette vægge nedefra. Det kræver kun en tur ned af 497 trappetrin – og hele vejen op igen, selvfølgelig.

Pris pr. person inkl. bro, frokost, entré og rundvisning

795,-

Opsamling A: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Langeskov kl. 09:25, Ullerslev kl. 09:30, Nyborg kl. 09:45

72

Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:30


Falkemanden

på Silkeborg Ørnereservat Torsdag d. 25. august

Er det muligt at bygge en vinkelvilla i vildmarken? Hvordan smager en edderkop? Har du også altid undret dig over spørgsmål som disse, så skal du med på vores tur til Silkeborg, hvor vi besøger Falkemanden, der vandt 3. sæson af Alene i vildmarken. Falkemanden driver til daglig Silkeborg Ørnereservat med nogle af de største rovfugle i verden. Når vi er ankommet til ørnereservatet, starter vi med at få tid på egen hånd til fx at besøge Ugleskoven, hvor man kan møde nogle af verdens største ugler. Vi skal også se Falkemandens rovfugleshow, hvor han og rovfuglene viser, hvor imponerende fuglenes jagt- og flyveegenskaber er. Vi kan bl.a. se ørne, høge og den imponerende andeskondor – verdens største rovfugl. Til frokost får vi bisonhakkebøf med tilbehør, inden vi skal høre Falkemandens foredrag om sin tid i den norske vildmark. Han afslører noget af alt det, der ikke kom med på TV. Hvordan styrer man savnet til sine kære, og hvad kan man tage med sig hjem efter 2 måneders isolation i den barske natur? Og hvem var egentlig ham der Holger?

Pris pr. person inkl. entré, rovfugleshow, frokost og foredrag med kaffe & kage

845,-

Opsamling D: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Årup kl. 08:30, Middelfart kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30

73


Avernakø Tirsdag d. 30. august

Avernakø er en af landets nyeste øer. Den dukkede op for kun ca. 15.000 år siden, da gletscheren fra den seneste istid bevægede sig ned over Danmark. I dag består Avernakø af to øer – Avernak og Korshavn, der blev forbundet i 1937. Vi sejler den smukke tur til Avernakø fra Fåborg forbi Bjørnø og Lyø. På havnen bliver vi mødt af en guide, der tager os med rundt på øen. Vi kører gennem engene på Avernak og bakkerne på Korshavn. Undervejs gør vi holdt ved kirken, og vi skal også se de traditionsrige Majtræer, der stadig kranses med bøgegrene og forårsblomster hver Pinselørdag. Vi kører videre rundt på øen og nyder den skønne alsidige natur, mens guiden fortæller om traditioner, fortiden og livet på øen. Ved Drejet kan vi nyde den fantastiske udsigt, og på Korshavn skal vi mærke den rolige stemning ved Korshavn Bro, hvor øboernes skibe ligger og vugger i vandet. Vi spiser på Avernakø Landhotel, hvor vi får serveret en traditionel dansk frokost – dog med et lille ø-twist. Efterfølgende er der mulighed for at handle i gårdbutikken. Her kan man finde håndlavede hornprodukter, ø-delikatesser, håndspundet garn og mange flere spændende produkter. Hvis der er tid til det, kan man også se nærmere på landhotellets mange dyr. Her er bl.a. geder, fjerkræ og alpakaer. Dagen afsluttes med kaffe og småkager på landhotellet, inden vi sejler tilbage til Fyn gennem Fåborg Fjord.

Pris pr. person inkl. færge, guide, frokost og kaffe & småkager

645,-

Opsamling B: Ørbæk kl. 07:00, Nyborg kl. 07:15, Ullerslev kl. 07:30, Langeskov kl. 07:35, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:10, Ringe kl. 08:35, Svendborg kl. 09:00

74

Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30


Fjordenhus og Vejle Lørdag d. 3. september

Der findes mange smukke historiske bygninger i Vejle, men gennem de seneste år er Vejle også blevet brugt som legeplads for danske og internationale arkitekter. Rundt om i byen kan man finde arkitektoniske perler, hvor den mest kendte nok er Bølgen. Men en anden bygning, der fortjener mindst lige så meget opmærksomhed, er Olafur Eliassons bygningskunstværk, Fjordenhus, der rejser sig fra vandet i Vejle Fjord. Når vi ankommer til Vejle, får vi serveret en pariserbøf på Restaurant Skyttehuset, der ligger dejligt ned til fjorden. Herefter kører vi den korte tur til Fjordenhus, hvor en guide venter os. Halvdelen af gruppen skal nu på en rundvisning i den kunstneriske bygning, mens den anden halvdel skal på en byrundtur i bussen, hvor vejen går forbi nogle af de andre særlige bygninger, man finder i Vejle. Efter ca. en time bytter grupperne. Rundvisningen på Fjordenhus tager os bl.a. med ned i kælderen, der ligger under vandets overflade. Her kan man bl.a. se de unikke møbler, Olafur Eliasson skabte helt specielt til stedet. Gang på gang bliver man overrasket, når man går gennem Fjordenhus, og både form og udsyn skifter, afhængigt af hvor man befinder sig. Bygningen er uden lige linjer, og murstenene er lagt helt bevidst, så de forskellige farver og former hylder omgivelserne mest muligt – her er et evigt samspil mellem lys, vind og vand. På vej mod Fyn holder vi en pause ved Tørskind grusgrav, hvor man finder ni skulpturer af kunstnerne Robert Jacobsen og Jean Clareboudt. Her får vi kaffe og kringle fra bus og tid på egen hånd til at se sig om i skulpturparken.

Pris pr. person inkl. frokost (1 ret), rundvisning og kaffe & kage fra bus

750,-

Opsamling C: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:30, Ørbæk kl. 08:50, Nyborg kl. 09:05, Ullerslev kl. 09:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 09:45, Odense v. Dannebrogsgade kl. 10:00, Årup kl. 10:30, Middelfart kl. 10:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:00

75


Indianske Drømme på Ditlevsdal Bisonfarm Tirsdag d. 6. september Mange børn – nok især drenge – har en fascination af cowboys og indianere og kan bruge lang tid på at leve sig ind i en anden verden, hvor helten forsvarer de svage og kæmper mod de onde banditter. For en stund kan vi nu komme tilbage til noget, der kunne ligne barndommens fantasiverden, når vi kører en tur til den vestfynske prærie og hører fortællinger om lakotafolket. På Ditlevsdal Bisonfarm mødes vi med forfatteren Benny Nybo, der efter et helt livs fascination og mange møder med indianere har skrevet en bog om indblikket i en helt anden kultur, og hvad det fører med sig. Han holder et foredrag om sine oplevelser på den anden side af Atlanten, og herefter får vi serveret bisonhakkebøf med tilbehør. Om eftermiddagen skal vi køre en guidet tur i en overdækket prærievogn. Undervejs får vi fortalt om bisonoksernes adfærd og arbejdet med dem. Besøget slutter med tid til fx at besøge gårdbutikken, hvor man kan købe souvenirs, bisonkød, øl og meget mere.

Pris pr. person inkl. foredrag, frokost (1 ret) og tur i prærievogn med guide

650,-

Opsamling C: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Ørbæk kl. 08:50, Nyborg kl. 09:05, Ullerslev kl. 09:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 09:45, Odense v. Dannebrogsgade kl. 10:00

76

Hjemkomst i Odense ca. kl. 16:00


Høstmarked på Nyvang Lørdag d. 10. september

Når høsten kommer i hus i løbet af sensommeren, skal det fejres med et marked med gøgl, musik og boder, der bugner af friske varer fra mark, have og stald. Sådan et marked kan vi opleve i Andelslandsbyen Nyvang, hvor humøret er højt og der krejles i boderne. Musikerne spiller op til dans, mens landbetjenten sørger for god ro og orden. Ved Traktørstedet Madam Blaa får vi serveret hakkebøf inkl. 1 genstand, og herefter er der nogle timer på egen hånd, hvor vi kan besøge de mange indbydende boder og gøre en god handel. Her kan man bl.a. købe lidt godt til spisekammeret, brugskunst og smykker. Man kan også besøge nogle af de mange åbne værksteder, hvor man kan prøve at arbejde med fx filt og træ. Eller var det måske noget at deltage i en hønseskidning-konkurrence? Dagen igennem kan man få en snak med de frivillige på museet og høre om arbejdsgangen på hospitalet og hverdagen i frisørsalonen. Bageren sælger søde sager, som man kan nyde i det tilstødende konditori. Man kan også følge med i høstaktiviteterne på marken og i laden eller se de gamle redningsbiler i garagen. Der er rigeligt at opleve i landsbyen.

Pris pr. person inkl. bro, entré og frokost (1 ret) inkl. 1 genstand

765,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

77


Sporvejsmuset Skjoldenæsholm Søndag d. 18. september

Siden 2015 har man i Odense kunnet følge byggeriet af letbanen, der skal binde byens mange knudepunkter sammen. Mange beskriver letbanen som en moderne udgave af tidligere tiders sporvogne, og lighederne er da også mange mellem den nye bane og de gamle sporvogne, der kørte i Odense i årene 1911-1952. Ud over Odense var der i Danmark også sporvogne i København og Århus, og nogle af de gamle charmerende vogne kan vi i dag se på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm nær Ringsted. Ved ankomst til museet bliver vi taget godt imod af en af de frivillige, der kort fortæller om stedet. Vi får tid til at kigge rundt på egen hånd og til at se udstillingerne med sporvogne og busser. Nogle af museets vogne kører på ruten fra museet og til endestationen Eilers Eg i skoven. Her er en cafévogn, hvor man kan købe sig en is eller drik, eller man kan gå en tur i skoven. På udvalgte dage er det også muligt at køre en tur i en hesteomnibus. Vi får 3 stk. smørrebrød i den historiske Valby Remise, hvor sporvogne fra bl.a. Malmø og Odense er udstillet sammen med hestesporvognen ”Hønen”. På hjemturen gør vi holdt og får serveret kaffe og kage fra bus, inden vi rammer Fyn igen.

Pris pr. person inkl. bro, entré, frokost og kaffe & kage fra bus

675,-

Opsamling A: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Langeskov kl. 09:25, Ullerslev kl. 09:30, Nyborg kl. 09:45

78

Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:00


Thingbæk Kalkminer og Guldbæk Vingård Torsdag d. 22. september Vi kender alle til den storslåede natur i området omkring Rebild Bakker og Rold skov. Hen mod sensommeren bliver bakkerne klædt i lyng og de mange kilder springer med rent vand. På denne udflugt skal vi en tur under jorden og se de imponerende Thingbæk Kalkminer. En guide tager os med rundt i Rebildcenteret, hvor vi hører mere om brydning af kalk, minernes historie og den kunst, vi finder i grotterne. Når man træder ind i kalkminerne, træder man samtidig ind i Danmarks mest særprægede museum, hvor kunstneren Anders Bundgaards gipsskulpturer har været udstillet siden 1935. Her er konstant en temperatur på 8°, så husk en jakke eller tyk trøje. Frokosten spiser vi på Restaurant Røverstuen, hvor vi får serveret en 2-retters menu. Om eftermiddagen skal vi besøge Guldbæk Vingård, der er en af verdens nordligste vingårde. Vi går en tur i vinmarkerne, hvor vi får en fortælling om den familiedrevne vingård. Vi får også en rundvisning i vineriet, inden der er smagsprøver og mulighed for at købe vin med hjem.

Pris pr. person inkl. entré og guide, frokost, rundvisning og vinsmagning

885,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:00, Årup kl. 07:30, Middelfart kl. 07:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00

79


Holmegaard Værk Tirsdag d. 27. september

Holmegaard har gennem tiderne forsynet mange danske hjem med funktionelt og dekorativt glasdesign. På glasværket er der gang på gang blevet udtænkt, formet og leveret ikoniske klassikere til Danmark og resten af verden. Det hele startede for 200 år siden med en stærk kvinde, der gik imod konventionerne. I dag skal man lede længe efter et hjem, der ikke har et stykke Holmegaard på middagsbordet eller til pynt på hylderne. Vi starter med at køre til restaurant Mona Lisa i Næstved, hvor vi får serveret 3 stykker brød og en osteanretning, inden vi kører videre til Holmegaard Værk. Her bliver vi mødt af en verden af smukt kunsthåndværk og gamle traditioner. Vi får tid på egen hånd til at kigge på de mange samlinger og besøge de levende værksteder. Se den ikke mindre end syv meter høje og 40 meter brede reolvæg med mere end 40.000 unikke stykker glas fra bl.a. Holmegaard, Odense Glasværk og Kastrup. Eller tag dig tid til at beundre Kählers kunstneriske keramik eller dykke ned i oldtidsfund fra Holmegaard Mose i en af de andre udstillinger. I særudstillingen om Picassos kunsthåndværk kan vi se noget af hans farverige keramik. For Picasso kunne ikke kun finde ud af at male – han var også en fremragende keramiker, der skabte sprudlende og legende værker i mange andre materialer. På værkstederne kan man se dygtige de kunsthåndværkere forme og skabe, og man kan også selv få lov til at prøve kræfter med at arbejde med glas eller ler. Ved ankomst til Holmegaard Værk får vi hver især udleveret en audioguide, der leder os sikkert gennem udstillingerne. Her kan man høre om arbejdslivet på Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk – idéerne ved kunstnernes tegnebord, det hårde arbejde i den store ovns varme og anstrengelserne med at lære at beherske det uregerlige materiale. Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til Fyn efter en dejlig dag blandt glas og keramik.

Pris pr. person inkl. bro, frokost, entré og audioguide

625,-

Opsamling A: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Langeskov kl. 09:25, Ullerslev kl. 09:30, Nyborg kl. 09:45

80

Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:00


Thorsvang Samlermuseum Søndag d. 2. oktober

Hvis man ønsker at rejse tilbage i tiden for en stund, skal man bare stige om bord på bussen, tilbringe lidt tid med andre forventningsfulde medpassagerer, og før man ved af det, træder man ind i en verden af i går. En verden, hvor der var personlig ekspedition ved købmanden og et bageri på hvert et gadehjørne. Dengang hvor ting blev lavet i hånden, og hvor der altid lå sne i knæhøjde, når man skulle gå den lange vej i skole om vinteren. Det nostalgiske museum, Thorsvang, byder på flere skønne butikker og værksteder fra en svunden tid. Når man ankommer, ser man straks købmandsbutikken med de mange varer, der fylder hylderne fra gulv til loft. Bageren og slagteren er også indrettet tidstypisk og med varer fra fortiden. Gamle æsker, poser og flasker indeholder alle den ægte vare. Disse varer er ikke til salg, men til gengæld kan man bl.a. købe ost, øl, honning, bolsjer og lakrids. Man kan besøge skolestuen fra midten af 1900-tallet, og mon ikke udvalget i legetøjsbutikken vækker dejlige minder. Det er også muligt at se et beskyttelsesrum fra krigstiden, hvor man kan se et lysshow fra 2. Verdenskrig med musik og sang. Undervejs spiser vi en 2-retters frokost i de hyggelige rammer på museet.

Pris pr. person inkl. bro, entré og frokost

695,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Langeskov kl. 08:55 Ullerslev kl. 09:00, Nyborg kl. 09:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

81


Kongernes Lapidarium & Roskilde Domkirke Torsdag d. 6. oktober

De kongelige haver og pladser har gennem tiden været prydet med skulpturer af konger til hest, gudinder og sagnhelte. De har i tidens løb kastet glans over kongemagten. Efterhånden har vind og vejr sat sine spor på skulpturerne, der til sidst blev flyttet til Bryghusets flotte rammer. Her står nu 384 af kongernes skulpturer i den bygning, der oprindeligt skulle være en bastion men endte med at brygge øl til kongens tørstige soldater. Under de rustikke hvælvinger skal vi på en rundvisning, hvor vi får fortalt nogle af de mange historier, der knytter sig til de kongelige skulpturer fra 1500-1700-tallet. Vi kører videre til Roskilde, hvor vi får en frokostplatte, inden vi skal på rundvisning i Roskilde Domkirke. Vi bliver ført igennem 800 års Danmarkshistorie, hvor rundviseren fortæller om Kongesøjlen med Peter den Stores højde på, om uret med Skt. Georg og dragen og mange andre gode historier om arkitekturen og kongegravene. Hele Nordens Dronning Margrete 1. ligger begravet i Roskilde Domkirke, og hendes historie kommer vi selvfølgelig også ind på, og hvordan hun, uden at ville det, indledte den lange række af kongebegravelser i kirken. Rundviseren fortæller også om arkitekturen, der har sat Domkirken på UNESCO’s liste. Vi får også tid på egen hånd til at kigge på den imponerende kirke og dens udsmykninger.

Pris pr. person inkl. bro, frokostplatte, entréer og rundvisninger

795,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45

82

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30


Kronvildttur til Vejers Klitplantage Tirsdag d. 11. oktober Naturelskeren vil nyde at komme med på denne udflugt, der går til Vejers Klitplantages vilde natur. En lokalguide, der til daglig færdes i området og følger dyrenes færden, tager med os og fortæller om området og kronvildtet. Vi starter med at køre til Ho Kro, hvor vi i dagens anledning får serveret vildtragout og isdessert. Med alle maver mætte og glade mødes vi med lokalguiden, som tager os på en tur rundt i det enorme område. Guiden fortæller levende om livet i området, de mange forskellige fugle og ikke mindst de store flokke kronvildt. Kronvildtet går i store rudler (flokke) og i september og oktober opløses disse rudler, og der opstår brunstrudler. Herefter er der i rudlerne én stærk hjort og omkring 30 hinder. Det er Skov- og Naturstyrelsen, der varetager driften af ca. 16.000 ha hede, klit og skov i området, hvis formål er at understøtte og bevare en god bestand af krondyr. Netop i dette område findes store områder med bjergfyr, som krondyrene elsker at opholde sig i.

Pris pr. person inkl. frokost og guide

798,-

Opsamling C: Svendborg kl. 09:30, Ringe kl. 09:55, Ørbæk kl. 10:20, Nyborg kl. 10:35, Ullerslev kl. 10:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 11:15, Odense v. Dannebrogsgade kl. 11:30, Årup kl. 12:00, Middelfart kl. 12:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 21:30

83


Skovtårnet Mandag d. 17. oktober

Det imponerende tårn i Gisselfelds bøgeskov er en oplevelse i særklasse, og er man arkitekturinteresseret, er Skovtårnet helt sikkert et besøg værd. Hvis man går hele strækningen gennem skoven, op i tårnet og tilbage igen, har man tilbagelagt en rute på ca. 3 km. Turen ud til tårnet foregår på en sti bygget i træ, og undervejs er der flere platforme, hvor man kan holde en pause og nyde udsigten. På vejen op til tårnets top kan man nærstudere træerne fra skovbunden til trækronerne for derefter at kunne nyde det syn, der venter, når man når over træernes kroner. Den øverste platform er hele 135 meter over havets overflade, og det gør den til det højest tilgængelige punkt på Sjælland. Der er en smuk udsigt over den sydsjællandske natur, og i klart vejr kan man se helt til Malmø og Skandinaviens højeste bygning, Turning Torso. Vi kører videre til Karrebæksminde, hvor vi får en frokostanretning på en charmerende restaurant med udsigt til kanalen og forbipasserende skibe. Hjemturen foregår ud mod kysten i den smukke vestsjællandske natur, hvor vi kommer igennem mange charmerende landsbyer og landskaber, inden vi rammer Storebæltsbroen og Fyn.

Pris pr. person inkl. bro, entré og frokost

755,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45

84

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:00


Allehelgen i Den Gamle By Lørdag d. 29. oktober

Når vi nærmer os slutningen af oktober, begynder der at snige sig en helt særlig stemning ind i Den Gamle By i Århus. Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader, og historier om overtro lyder i krogene i de små hjem. Allehelgen står for døren. Efter vi er ankommet til Den Gamle By, får vi serveret en frokosttallerken inkl. 1 øl/vand. Frokosten spiser vi i en hyggelig restaureret staldbygning fra 1600-tallet. Herefter er det tid til at vove sig ud i byen og høre om overtro og genfærd. Præsteenken fortæller uddrag af H.C. Andersens eventyr Klokkedybet om Åmanden i Odense Å, og nervøsiteten spredes i byen. For kommer han mon og kræver sit næste offer? I Apotekerhaven kan vi høre om giftige lægeplanter, og på Festpladsen fortæller gøglerne om Helhesten, der varsler død, ulykke og sygdom. På vores vej rundt i gaderne kan det være, at vi støder på præsten, der taler overtroen imod. Man kan også besøge konditoriet, hvor man kan købe lidt til den søde tand. Hvis man i stedet skal have noget at lune sig på, kan man på Festpladsen købe varm suppe med ingredienser fra Den Gamle Bys haver.

Pris pr. person inkl. entré og frokost inkl. 1 øl/vand

795,-

Opsamling C: Svendborg kl. 06:30, Ringe kl. 06:55, Ørbæk kl. 07:20, Nyborg kl. 07:35, Ullerslev kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:15, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Årup kl. 09:00, Middelfart kl. 09:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

85


Museet FLUGT Lørdag d. 5. november

Mere end 200.000 civile tyskere flygtede til det besatte Danmark i løbet af de første måneder af 1945. Flygtningene var blevet fordrevet af det sovjetiske angreb på Nazityskland, og en del af dem kom til at bo i flygtningelejren i Oksbøl, der nu bliver omdannet til et museum tegnet af BIG – Bjarne Ingels Group. Mennesker på flugt er ikke kun noget, der hører fortiden til. Der kommer stadig flere flygtningestrømme, og bag hvert menneske på flugt gemmer der sig en unik historie. Nogle af de historier kan vi opleve på museet FLUGT, der åbner i sommeren 2022. Inden vi når museet, skal vi spise frokost på Billum Kro. Her får vi serveret hamburgerryg med tilbehør og en isdessert med kaffe eller the. På FLUGT bliver vi taget godt imod af en guide. I bygningerne, hvor Oksbøllejren lå, tager guiden os med ind i nogle af udstillingerne på verdens første museum for flygtningehistorier. Her er der plads til forskellige holdninger og til store spørgsmål. Hvad gør man, når man i hast må forlade sit hjem? Og hvordan opleves det som modtagerland? FLUGT fortæller historierne fra både flygtningenes og modtagernes synspunkt. Vi slutter af med tid på egen hånd, hvor man kan se nærmere på udstillingerne eller på resterne af flygtningelejren, fx kirkegården og lazarettet.

Pris pr. person inkl. frokost inkl. kaffe/the til desserten og entré & rundvisning

775,-

Opsamling C: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Ørbæk kl. 07:50, Nyborg kl. 08:05, Ullerslev kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:45, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Årup kl. 09:30, Middelfart kl. 09:45

86

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:00


Memphis Mansion Torsdag d. 10. november

Så er det tid til at finde de lækre dansebevægelser frem og lade bakkenbarterne stå, for ikke langt fra Fyn – lige syd for Randers – kan man besøge et lille stykke af Sydstaterne. Memphis Mansion er udvendigt en tro kopi af Elvis Presleys hjem, Graceland, der ligger i Tennessee. Her kan man finde en imponerende samling af genstande fra Elvis’ karriere. Og det går aldrig stille for sig, når manden bag museet, Henrik Knudsen, giver en rundvisning og fortæller om musikken, kunstneren og ikke mindst nogle af samlingens mange effekter. Vi kan bl.a. se instrumenter, beklædningsgenstande, private fotos og meget mere i den store samling, der regnes for at være blandt de største i verden. Efter rundvisningen er der tid på egen hånd til at gå rundt i udstillingerne, inden vi kører videre til havnen på Horsens, hvor vi skal spise på den hyggelige café, Dollys. Vi får serveret karbonade med tilbehør, inden vi kører det sidste stykke til Fyn.

Pris pr. person inkl. entré & rundvisning i Memphis Mansion og frokost

695,-

Opsamling D: Svendborg kl. 06:00, Ringe kl. 06:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 06:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 07:00, Årup kl. 07:30, Middelfart kl. 07:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 16:00

87


Hvidsten Kro Tirsdag d. 15. november

På denne udflugt udforsker vi historien om den berømte Hvidstengruppe nærmere. Vi går i fodsporene på Marius og Niels Fiil, der stod i spidsen for en gruppe modige mænd, der modtog våben fra luften som led i modstanden under 2. Verdenskrig. Vi kører mod det nordjyske og ankommer til Hvidsten Kro ved middagstid. Her får vi serveret en 2-retters middag, inden vi får et foredrag om kroens flere hundrede år lange historie, der går helt tilbage til 1634. Vi hører om modstandsgruppens kamp mod besættelsesmagten i lokalområdet, ligesom vi hører om den skæbnesvangre dag, hvor Gestapo omringede kroen og førte det meste af familien Fiil væk. Herefter får vi tid på egen hånd til at se krostuen, og museet. Krostuen fungerer som et levende museum, og de gamle stald- og ladebygninger er omdannet til et museum om kroens historie og Hvidsten Gruppen. Derudover kan man også se en samling af landbrugsmaskiner fra det forrige århundrede. Inden vi kører tilbage mod Fyn, kan man spadsere de ca. 100 meter til mindelunden, hvor man kan se mindestenen for de modstandsfolk, der mistede livet for et frit Danmark.

Pris pr. person inkl. frokost, foredrag og adgang til museet

600,-

Opsamling D: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Årup kl. 09:30, Middelfart kl. 09:45

88

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30


Rejsefest i Holbøl Søndag d. 20. november

Kom og mød personalet og alle de glade udflugts- og rejsegæster, der har været med på tur i 2022. I Holbøl får vi den store lækre julefrokost, hvor der er noget for enhver smag. Når alle er godt mætte, spilles der op til dans. Undervejs gennem de mange retter vil der desuden være lidt underholdning. Klokken ca. 17:00 samles vi alle i busserne igen og kører tilbage til vores hjembyer efter en festlig dag.

Pris pr. person inkl. julefrokost

575,-

Opsamling – se tider på rejsebeviset Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00

89


Christiansborg

Hold øje med hjemmesiden eller ring til kontoret for dato

Traditionen tro går en af efterårets udflugter til Christiansborg Slot. Her er magten samlet: Regeringen, Højesteret og Folketinget. Vi skal på en rundvisning i Folketinget, hvor vi får et indblik i, hvordan vores folkevalgte politikere arbejder på deres spændende arbejdsplads. Inden rundvisningen i Folketinget kører vi en byrundtur i København, hvor vi kommer rundt og ser mange af de store seværdigheder, som findes i byen. Først på eftermiddagen kører vi til Christiansborg, hvor vi skal igennem sikkerhedsproceduren, inden vi skal nyde en dejlig buffet i Snapstinget. Herefter skal vi på rundtur og se folketingssalen og nogle af de mange arbejdsværelser. Vores guide, som er et af folketingsmedlemmerne, fortæller om arbejdet på Christiansborg. Vi slutter rundvisningen i Socialdemokratiets gruppeværelse, hvor vi kan se de syv malerier, ’Folkets Tid’, der er malet af Jacob Brostrup og beskriver Socialdemokratiets næsten 150 år gamle historie.

Hold øje med hjemmesiden eller ring til kontoret for pris Opsamling A: Svendborg, Ringe, Odense v. gl. Amtsgård, Odense v. Dannebrogsgade, Langeskov, Ullerslev, Nyborg

90

Hjemkomst vil også blive oplyst på hjemmesiden

www.frøruprejser.dk


Sprogø

Hold øje med hjemmesiden eller ring til kontoret for dato De fleste af os kender vel bedst Sprogø som stedet, hvor Storebæltsforbindelsens broer og tunnel bliver forbundet. Når vi suser forbi på vores vej til Sjælland, tænker vi næppe meget over den rolle, øen har haft i Danmarkshistorien. For næsten 1000 år siden, i Valdemar den Stores tid, blev der bygget en borg på Sprogø, der skulle forsvare Danmark mod de barbariske vendere. På en guidet rundvisning kommer vi tæt på ruinen af Valdemars Borg og får hele historien om, hvorfor netop Sprogø var et godt sted at bygge sådan et forsvarsværk. Rundviseren fortæller os bl.a. også om fyrtårnet og tiden med pigehjemmet, hvor man helt op til 1961 anbragte ”moralsk defekte” kvinder. Den lille plet i vores rige har både storslåede og gruopvækkende historier at fortælle.

Hold øje med hjemmesiden eller ring til kontoret for pris

www.frøruprejser.dk

Nærmere program følger.

91


Juleture

92


93


Jul på Bredebro Kro Tirsdag d. 22. november og lørdag d. 3. december Vi kører igen i år den traditionelle udflugt til julestuen på Bredebro Kro, hvor vi også får serveret en masse lækker julemad. Når vi når frem til Bredebro Kro ved middagstid byder værtinden på den hyggelige gamle kro os velkommen med en dejlig 2-retters julemiddag. Efter middagen fortsætter turen gennem det flade marskland til Tyskland, hvor vi holder ind ved Fleggaard i Süderlügum. Her bliver der mulighed for at handle godter ind til juletiden, inden vi kører tilbage til Bredebro. Denne gang venter værtinden os med kaffe og lagkage. Efter kaffen skal vi besøge den fine julestue, hvor lokale husflidsforeninger sælger alt indenfor julemænd, julenisser, julepynt, ja alt der har med jul at gøre. Her er rigtig mange fine ting. Efter julestuen får vi dejlig varm gløgg og æbleskiver som en rigtig god afslutning på vores besøg i Bredebro.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person inkl. frokost, kaffe & lagkage og gløgg & æbleskiver

575,-

Opsamling D: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Årup kl. 09:30, Middelfart kl. 09:45

94

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30


Juletorv på Gisselfeld Kloster Lørdag d. 26. november

Forberedelserne har stået på i månedsvis, når dørene bliver åbnet til Juletorvet på Gisselfeld Kloster. Det er årets største begivenhed på den flere hundrede år gamle borg. Der går ikke lang tid, før julehyggen breder sig ud i hver en krog – de røde nisser, julemelodierne og duften af brændte mandler. Både ude og inde kan man få inspiration og købe lidt med hjem fra de mange boder. Her finder man virkelig alt; smykker, julepynt, håndværk… udvalget er bredt, og kvaliteten er høj. Der er både musik og underholdning i løbet af dagen, og har man ikke nået at få skrevet alle sine ønsker på ønskesedlen, kan man besøge Julemanden i hans hule under slottet. Vi får ca. 4 timer på egen hånd til at se nærmere på omgivelserne og købe frokost i en af boderne.

Pris pr. person inkl. bro og entré

575,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 07:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:00, Langeskov kl. 08:25, Ullerslev kl. 08:30, Nyborg kl. 08:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30

95


Julemarked i Husum Onsdag d. 30. november

Ved Nordsøens bred ligger Husum med smalle gader, farverige huse og en hyggelig lille havn. Byen er idyllisk i sig selv, men hvert år op til jul stråler byen ekstra meget. Den indre by bliver smukt pyntet op, og man kan bruge lang tid på at gå rundt blandt de mange boder og se på kunsthåndværk, gaveidéer og julepynt. Vi er fremme ved Husum sidst på formiddagen, og vi har nu ca. 3,5 time på egen hånd. Det romantiske julemarked bliver holdt på byens torv. Ikke langt derfra, ved inderhavnen, finder vi caféer og restauranter, hvor vi kan købe dagens frokost. På vej tilbage til Danmark holder vi ind ved Fleggaard, hvor vi har en time til at handle.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person Opsamling D: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Årup kl. 09:00, Middelfart kl. 09:15

96

Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:30

425,-


Jul i Nyhavn & på Christiania Torsdag d. 8. december

Vi gentager succesen fra de foregående år med denne spændende juletur til vores dejlige hovedstad. Når julen midt i november gør sit indtog i København, omdannes Nyhavn til centrum for julestemning. Langs vandet opstilles der boder dekoreret med granguirlander og lyskæder. Der fristes med æbleskiver, gløgg og andre julegodter samt gaveidéer i massevis. Blandt boderne kan man finde kunsthåndværk, strik, skindvarer, legetøj, julegodter og meget andet. Vi får tid til at gå rundt på egen hånd, inden vi får serveret en juleplatte på en af de lokale restauranter, der har en smuk udsigt over Nyhavn. Efter frokosten kører vi til Christianias julemarked i Den Grå Hal, der er berømt ud over landets grænser og har været en fast tilbagevendende begivenhed siden 1970’erne. Vi har tid på egen hånd til at gå rundt på julemarkedet, der mest af alt ligner en østerlandsk basar, og mange beskriver det som Københavns hyggeligste julemarked. Sidst på eftermiddagen mødes vi alle i bussen og kører retur til Fyn.

Pris pr. person inkl. bro og juleplatte

655,-

Opsamling A: Svendborg kl. 07:30, Ringe kl. 07:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 08:30, Langeskov kl. 08:55, Ullerslev kl. 09:00, Nyborg kl. 09:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:30

97


Peters Jul i Ribe Søndag d. 11. december

”Vi glæder os i denne tid; nu skal vi kør’ i bussen hid, så ved vi hyggen kommer” Ja, det er måske ikke helt sådan, historien om Peters Jul starter, men det kunne den måske godt have gjort. For der er ingen tvivl om, at når man først har sat sig til rette i bussen på denne udflugt, så kan man se frem til en dag i hyggelige Ribe. Meget tyder på, at Peters Jul er inspireret af julen i Ribe i 1850’erne, og i julemåneden har vi muligheden for at rejse tilbage til dengang, forfatterne til den kendte julehistorie, brødrene Krohn, selv holdt jul i Ribe. Vi starter besøget i Danmarks ældste by med at få serveret en julemenu bestående af flæskesteg og risalamande på Danhostel Ribe, der ligger tæt ved gågaden og torvet, hvor de fleste boder holder til. Vi kan derfor komme let og hurtigt ud til juletorvet, når maverne er mætte. Hele den gamle bydel er pyntet op med de gamle historiske huse som kulisse, så det er nærmest som at træde ind i en verden for et par hundrede år siden. Man kan tage en tur i hestevogn, udforske boderne eller beundre den eventyrlige julebelysning. Måske kan man også være så heldig at møde Peters far ude i gaderne. Han kan fortælle gode historier om byen og folket, mens han viser byens gamle og charmerende kroge frem.

Pris pr. person inkl. frokost

595,-

Opsamling C: Svendborg kl. 07:00, Ringe kl. 07:25, Ørbæk kl. 07:50, Nyborg kl. 08:05, Ullerslev kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:45, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Årup kl. 09:30, Middelfart, kl. 09:45

98

Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30


Julemarked i Flensborg Onsdag d. 14. december

Lige på den anden side af den dansk-tyske grænse ligger den charmerende havneby, Flensborg. Her kan man mange steder begå sig på dansk, og mange danskere har allerede fundet ud af, at byen er et oplagt sted at besøge. Byens danske fortid gør, at man ikke føler sig alt for langt væk hjemmefra. I juletiden tager byen det bedste fra de to verdener – tyskernes evne til at holde julemarked og danskernes evne til at hygge – og forvandler sig til et overdådigt vinterunivers. Her er det umuligt ikke at blive grebet af julestemningen. Inden vi når grænsen gør vi stop ved Kværs Kro, hvor vi får flæskesteg og risalamande. Vi kører videre over grænsen til Flensborg, hvor vi skal opleve det traditionsrige julemarked. Det bugner med boder og udsmykning i gågaden. Den gamle bydel viser sig fra sin smukkeste side, og man kan få lang tid til at gå med at nyde de forskellige dufte og finde alverdens ting i boderne. Man forstår hurtigt, hvorfor dette julemarked er kendt som et af Nordtysklands mest besøgte.

HUSK PAS & EURO

Pris pr. person inkl. frokost

575,-

Opsamling D: Svendborg kl. 08:00, Ringe kl. 08:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 08:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 09:00, Årup kl. 09:30, Middelfart kl. 09:45 Hjemkomst i Odense ca. kl. 20:00

99


Underholdningsture 100


Lørdag d. 25. juni

André Rieu I sommeren 2022 gæster den verdensberømte stjerneviolinist endnu en gang Danmark sammen med sit 60 mand store orkester, Johan Strauss Orchestra. Det hollandske multitalent har mere end 30 års erfaring med at stå på alverdens scener, og han er kendt for at være en førsteklasses entertainer, der altid laver et storslået, vittigt og romantisk sceneshow. Inden vi når Jyske Bank Boxen, gør vi holdt ved Søbyhus, hvor vi får serveret en 2-retters menu. Herefter skal vi nyde en hel aften i selskab med den altid festlige charmør. Vi skal høre en eventyrlig blanding af romantiske melodier fra bl.a. film, musicals, operaer og valse. Og mon ikke der er plads til en overraskelse eller to i løbet af aftenen? André Rieu stammer fra en musikalsk familie og begyndte selv at spille violin i femårsalderen. Hans passion for musikken er ikke til at tage fejl af, og han er flere gange blevet belønnet med prisen Årets Album. Som han selv siger: ”Min musik handler om følelser og kærlighed”. Så gå ikke glip af en aften med romantik, fest humor og verdensklassesolister i selskab med Kongen af vals.

Pris pr. person inkl. middag og billet (kategori 2)

1350,-

Opsamling D: Svendborg kl. 14:30, Ringe kl. 14:55, Odense v. gl. Amtsgård kl. 15:20, Odense v. Dannebrogsgade kl. 15:30, Årup kl. 16:00, Middelfart kl. 16:15 Hjemkomst i Odense ca. kl. 01:00

101


Cirkusrevyen Lørdagene d. 25. juni, 9. juli, 16. juli, 23. juli, 30. juli og 6. august Så går turen atter en gang til Cirkusrevyen, hvor lattermusklerne kan få en ordentlig omgang træning, når nogle af landets største revyskuespillere slår sig løs. Medvirkende er selvfølgelig hele Danmarks revydronning, Lisbet Dahl, der også har stået på scenen i revyer som Rottefælden og Tivolirevyen. I det grønne telt på Bakken har hun i over 30 år underholdt os med parodier på bl.a. Lars Løkke, Birthe Rønn og ikke mindst som Humørbomben med den strenge opdragelse af James Price. Merete Mærkedahl er måske mest kendt som stuepigen Otilia i tv-serien Badehotellet, men i 2021 fik hun sin debut i Cirkusrevyen. Det var dog ikke hendes debut på en revyscene – den fik hun i 2018 i Hjørring, hvor hun efterfølgende vandt prisen Årets Revytalent. Niels Olsen har erfaring både på og bag scenen, men i 2022 tager han endnu en sæson foran på de skrå brædder i Cirkusrevyen. Det er aldrig kedeligt med den sprælske skuespiller, der spillede sig ind i vores hjerter som håndværkeren Niller i filmen Den Eneste Ene. Den nye dreng i klassen er Carsten Svendsen, der har spillet på teatre landet over bl.a. på Det Ny Teater i musical-succesen The Book of Mormon. I 2017 fik han sin revydebut, hvorefter han modtog Årets Talentpris. En anden skuespiller, der bestemt ikke er ny i Cirkusrevyen er Henrik Lykkegaard, der er på scenen for 21. gang. Her har han både stået som Anders Fogh, Theresa May og Søren Brostrøm, for der findes næppe nogen, Henrik Lykkegaard ikke kan parodiere. Vi ankommer til Bakken midt på eftermiddagen og har god tid til at nyde de hyggelige omgivelser. Der er mange skønne spisesteder på Bakken, hvor man kan købe en god frokost. Hvis man har lyst, kan man også prøve nogle af forlystelserne, inden forestillingen starter kl. 18:00. Efter forestillingen kører vi direkte retur til Fyn.

Pris pr. person inkl. bro og A-billet

1055,-

Opsamling A: Svendborg kl. 11:00, Ringe kl. 11:25, Odense v. gl. Amtsgård kl. 11:50, Odense v. Dannebrogsgade kl. 12:00, Langeskov kl. 12:25, Ullerslev kl. 12:30, Nyborg kl. 12:45

102

Hjemkomst i Odense ca. kl. 00:00


Lørdag d. 6. august

Svendborg Sommerrevy

Rottefælden Svendborg Sommerrevy – Rottefælden er underholdning i topklasse, og altid med et aktuelt drilleri i ærmet. Her hudflettes politikere og kulturpersonligheder, så publikum i salen vrider sig af grin. Hvert år står besætningen klar til at give endnu en forestilling med humor, elegance, glæde og ikke mindst kaskader af latter! Hvem husker ikke Jan Schou som storrygende dronning? Revyen har hvert år en forrygende sæson og har igennem 138 år haft utallige gæster til et brag af en forestilling og begejstrede anmeldelser. Svendborg Sommerrevy – Rottefælden er flyttet til lyse og dejlige omgivelser på Svendborg Teater, og det er også her, vi skal nyde en revyanretning, inden forestillingen starter kl. 20:00.

Pris pr. person inkl. revyanretning og billet

900,-

Opsamling B: Ørbæk kl. 16:00, Nyborg kl. 16:15, Ullerslev kl. 16:30, Langeskov kl. 16:35, Odense v. Dannebrogsgade kl. 17:00, Odense v. gl. Amtsgård kl. 17:10, Ringe kl. 17:35 Hjemkomst i Odense ca. kl. 23:30

103


Kalender 2022 MARTS 17-03-2022

08

Rejse – 4 dage

Wellness-rejse til Barlinek, Polen

Rejse – 3 dage Endagstur Endagstur Endagstur Rejse – 3 dage Endagstur Endagstur

Tranedans, Sverige En Dronnings Smykketrin på Amalienborgmuseet Moesgård Museum Sylt og Hindenburgdæmningen Skagen Kirsebærtræ-festival Eremitageslottet

Endagstur Endagstur Rejse – 3 dage Endagstur Endagstur Endagstur Rejse – 5 dage Rejse – 5 dage Endagstur

Hjarnø Nyvang Besættes Læsø Ud i det blå Blå mandag Fur Bornholm Bad Berleburg, Tyskland Sejltur på Slien

APRIL 03-04-2022 10 10-04-2022 44 15-04-2022 45 17-04-2022 46 20-04-2022 12 23-04-2022 47 27-04-2022 48 MAJ 02-05-2022 49 07-05-2022 50 09-05-2022 14 14-05-2022 51 16-05-2022 52 21-05-2022 53 22-05-2022 16 23-05-2022 18 31-05-2022 54 JUNI 02-06-2022 20 04-06-2022 55 07-06-2022 56 12-06-2022 57 16-06-2022 58 19-06-2022 59 22-06-2022 22 23-06-2022 60 25-06-2022 102 25-06-2022 101 28-06-2022 61

Rejse – 2 dage Lübeck, Trave og Travemünde Endagstur Rosenborg Slot Endagstur Samsø Endagstur Veteranbiler på Gavnø Slot Endagstur Danmarks hyggeligste hjørne Endagstur Dragefestival på Fanø Rejse – 4 dage Skt. Hans i Skagen Endagstur Skt. Hans i Munkebo Underholdningstur Cirkusrevyen Underholdningstur André Rieu Endagstur Friedrichstadt

JULI 02-07-2022 62 04-07-2022 24 05-07-2022 54 09-07-2022 102 11-07-2022 63 14-07-2022 64 16-07-2022 102 20-07-2022 65 23-07-2022 102 23-07-2022 66 25-07-2022 26 30-07-2022 102 31-07-2022 67

104

Endagstur Agersø Rejse – 3 dage Astrid Lindgrens Verden, Vimmerby, Sverige Endagstur Sejltur på Slien Underholdningstur Cirkusrevyen Endagstur Stevns Klint Endagstur Hundested Sandskulptur Festival Underholningstur Cirkusrevyen Endagstur Sejltur på Silkeborgsøerne Underholdningstur Cirkusrevyen Endagstur Sejltur på Kielerkanalen Rejse – 5 dage Floriaden, Holland Underholdningstur Cirkusrevyen Endagstur Trekantsruten


AUGUST 03-08-2022 68 04-08-2022 28 06-08-2022 102 06-08-2022 103 10-08-2022 69 13-08-2022 70 17-08-2022 71 21-08-2022 72 23-08-2022 30 25-08-2022 73 30-08-2022 74

Endagstur Rejse – 2 dage Underholdningstur Underholdningstur Endagstur Endagstur Endagstur Endagstur Rejse – 4 dage Endagstur Endagstur

København Zoo Samsø Cirkusrevyen Svendborg Sommerrevy - Rottefælden Årø Jesperhus Sejltur med M/S Helge Møns Klint Skagen & Læsø Falkemanden på Silkeborg Ørnereservat Avernakø

Endagstur Endagstur Rejse – 4 dage Endagstur Rejse – 5 dage Endagstur Endagstur Endagstur Endagstur

Fjordenhus og Vejle Indianske Drømme på Ditlevdal Bisonfarm Berlin, Tyskland Høstmarked Nyvang Bornholm Sylt og Hindenburgdæmningen Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm Thingbæk Kalkminer og Guldbæk Vingård Holmegaard Værk

Endagstur Endagstur Rejse – 3 dage Endagstur Endagstur Endagstur Endagstur

Thorsvang Samlermuseum Kongernes Lapidarium og Roskilde Domkirke Sønderjylland & Øerne Kronvildttur til Vejers Klitplantage Skovtårnet Ud i det blå Allehelgen i Den Gamle By

08 86 87 88 89 94 36 95 96

Rejse – 4 dage Endagstur Endagstur Endagstur Juletur Juletur Rejse – 4 dage Juletur Juletur

Wellness-rejse til Barlinek, Polen Museet FLUGT Memphis Mansion Hvidsten Kro Rejsefest i Holbøl Jul på Bredebro Kro Advent-rejse til Bornholm Julemarked på Gisselfeld Kloster Julemarked i Husum

94 97 98 99 38 40

Juletur Juletur Juletur Juletur Rejse – 4 dage Rejse – 4 dage

Jul på Bredebro Kro Jul i Nyhavn og på Christiania Peters jul i Ribe Julemarked i Flensborg Jul på Rømø Nytår i Skagen

SEPTEMBER 03-09-2022 06-09-2022 08-09-2022 10-09-2022 13-09-2022 14-09-2022 18-09-2022 22-09-2022 27-09-2022

75 76 32 77 16 46 78 79 80

OKTOBER 02-10-2022 81 06-10-2022 82 07-10-2022 34 11-10-2022 83 17-10-2022 84 23-10-2022 51 29-10-2022 85 NOVEMBER 03-11-2022 05-11-2022 10-11-2022 15-11-2022 20-11-2022 22-11-2022 25-11-2022 26-11-2022 30-11-2022 DECEMBER 03-12-2022 08-12-2022 11-12-2022 14-12-2022 23-12-2022 29-12-2022 DATO PÅ VEJ xx-xx-2022 90 Endagstur xx-xx-2022 91 Endagstur

Christiansborg Sprogø 105


Bussæde oversigt

VÆLG DIN EGEN PLADS Med Frørup Rejser er der altid gratis og frit valg af bussæde på din rejse eller tur. Husk at bestille i god tid, hvis du vil være sikker på at få din favoritplads!

Rejseleder Chauffør

1

5

9

13

17

21

25

3

4

7

8

11

12

15

16

19

20

23

24

27

28

2

6

10

14

18

22

26 Toilet & trappe

29

33

106

Køkken

30 31

32

35

36

39

40

43

44

34

37

38

41

42

45

46

49

50

47

48

53

54

51

52


Opsamlingssteder

A

B

C

Opsamlingssteder Afgangstider

Fyn

D

1

2

3

Svendborg v. Ærøfærgen 07:00 09:00 06:00 07:00 06:00 06:00 06:00

Ringe v. p-plads v. OK-tanken 07:25 08:35 06:25 07:25 06:25 06:25 06:25

Ørbæk v. kroen 07:00 06:50 07:00 07:00

Nyborg v. vejerboden 08:45 07:15 07:05 07:15 07:15 07:50

Ullerslev v. forsamlingshuset 08:30 07:30 07:25 07:35 07:35 07:30

Odense, Ørbæksvej 100 (gl. Amtsgården) 07:50 08:10 07:45 07:50 07:55 07:55 06:50

08:30 08:30

B

C

1

2

3

Odense, Dannebrogsgade 08:00 08:00 08:00 08:00 08:10 08:10 07:00 Årup v. p-plads v. motorvej afk. 55

D

Middelfart, p-plads v. motorvej afk. 58B (Strib) 08:45 08:45 09:00 09:00

A

Langeskov v. Kroen 08:25 07:35

Jylland

09:35

Fredericia Banegård Øst 09:15 09:15 Kolding samkørselsplads afk. 63 (Kokholm)

Haderslev v. Vojens afk. 68 (samkørselsplads Hammelev) 10:00

Aabenraa N v. afk. 70 pendlerpark v. Circle K 10:25

Vejle v. motorvej afk. 59, Hornstrup, DTC 09:40

Horsens v. afk. 56 samkørselsplads 09:55

Aarhus v. Musikhuset Aarhus 10:30

107


Opsamlingskort

- Endagsture, Underholdningsture og Juleture Horsens

Fredericia

Middelfart Dannebrogsgade

Aarup

Ørbækvej

Ringe

Svendborg

o Rute A: Orange

108

o Rute B: Hvid

o Rute C: Lyserød

o Rute D: Mørkegrøn

Ørbæk


Opsamlingskort - Rejser

Aarhus

Horsens

Vejle

Fredericia

Kolding

Middelfart Dannebrogsgade Ørbækvej

Haderslev Ringe

Ørbæk

Svendborg Aabenraa

o Rute 1: Gul

o Rute 2: Rød

o Rute 3: Blå

109


Rejsebetingelser Bestilling og betaling Ved bestilling betales depositum 500,- kr. pr. person samt evt. forsikringer. Bestillingen er ikke bindende, før depositum er betalt. Restbeløb betales senest 42 dage før afrejse. Betaling kan ske via netbank eller girokort.

Afbestilling Ved afbestilling indtil 42 dage før afrejse er depositum tabt. Indtil 21 dage før afrejse er 50 % af rejsens pris tabt. Senere afbestilling end 21 dage før afrejse er hele det indbetalte beløb tabt. Underholdningsture kan ikke afbestilles efter tilmelding. Man kan sikre sig mod tab ved afbestilling på grund af akut opstået sygdom, ved at tegne en afbestillingsforsikring, som koster 6 % af rejsens pris. Denne skal bestilles sammen med rejsen. Såfremt du før afrejse bliver ude af stand til at rejse, bedes du straks meddele dette til Frørup Rejser på tlf. 65 37 15 16.

Aflysning, pris og programændringer Aflysning af en rejse kan finde sted, hvis tvingende forhold efter bureauets skøn gør det nødvendigt. Aflysning vil normalt ske med lige så mange dages varsel som rejsens varighed. Tilmeldte deltagere vil blive kompenseret efter gældende regler for pakkerejser.

Forsikring Husk at medbringe det gule & blå sundhedskort. Vi anbefaler, at der tegnes en rejseforsikring på rejser udenfor Danmark, da der ikke er dækning for hjemtransport ved sygdom. Der kan være delvis egenbetaling for behandling. Rejse- & afbestillingsforsikring kan tegnes ved Frørup Rejser. Frørup Rejser forhandler Europæiske forsikringer.

Pas Husk gyldigt pas. Rejsedeltagere som ikke kan tiltræde rejsen på grund af manglende eller ugyldigt pas vil ikke kunne forvente nogen godtgørelse.

110


Reklamation Er der mangler eller noget, du er utilfreds med på din rejse, skal du kontakte rejselederen/chaufføren hurtigst muligt. Er dette ikke muligt skal Frørup Rejser kontaktes hurtigst muligt. Søgsmål mod Frørup Rejser reguleres efter dansk lov.

Børnerabat Børn indtil 12 år opnår 20 % rabat, når de bor med 2 voksne.

Opsamling/hjemkørsel Hvis der efter bureauets skøn er for lille tilslutning til en opsamlings/hjemkørselsrute refunderes offentlig transport til andet opsamlingssted. Transporten vil blive refunderet ved rejseleder. Anden busstandard kan forekomme på opsamlings/ hjemkørselsruterne.

Afgang/hjemkomsttider Det er altid afgangstidspunktet på din faktura som er gældende. Hjemkomsttider er vejledende. Ret til ændringer forbeholdes.

Samtykke Ved rejsebestilling gives der samtykke til, at Frørup Rejser må opbevare deltagernes personoplysninger og efterfølgende kontakte rejsedeltageren mundtligt og skriftligt. Oplysningerne videregives aldrig til uvedkommende tredjepart. Samtykket kan trækkes tilbage ved henvendelse til Frørup Rejser.

Vagttelefon I nødstilfælde uden for normal åbningstid kan du ringe til vagthavende på tlf.: 65 37 15 16 og afvent henvisning.

Forbehold Der tages forbehold for trykfejl i kataloget.

111


MILJØVENLIGE REJSER Vidste du, at når du rejser med os, bruger du markant mindre brændstof sammenlignet med bil og fly? Så når du vælger at tage på ferie med bus, passer du faktisk også på miljøet.

2022

Frørup Rejser v. Bergholdt.dk A/S Adresse:

Børstenbindervej 5 5230 Odense M

Telefonnr.: 65 37 15 16 E-mail: info@froruprejser.dk Hjemmeside: frøruprejser.dk