Page 1

“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011

Itinerari 1 COL·LEGI JESÚS, MARIA I JOSEP

Benvinguts al projecte "Montserrat, un munt d'aventures". Aquesta activitat telemàtica ens portarà virtualment pels diferents aspectes que formen Montserrat: la muntanya, el santuari, el monestir, el museu, la música... Però, abans de tot això, si he de ser el vostre guia, ens hauríem de conèixer, no?

Endavant!


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011

Activitat 1 El primer que heu de fer és redactar un petit text que descrigui la vostra classe (com és i qui en formeu part), d’on veniu (del barri, de tota la ciutat, ...) i què us agrada fer. Ah! I enviar-me una fotografia de tots i totes. Jo, mentrestant, també escriuré alguna cosa sobre mi i em faré una foto Ep! Que una primera presentació de l'escola l'han fet els vostres mestres. Ja us l'han ensenyada?

Hola Joaquim Som els nens i nenes de l’escola Jesús, Maria i Josep, i voldríem compartir amb tu coses sobre l’escola i de nosaltres. El nostre barri és petit però acollidor, està ple de botigues. Tenim un club d’esports i oci. També tenim un camp de futbol que es diu Narcís Sala, on hi juga el Sant Andreu. La nostra escola va ser fundada l’any 1887 per Sant Josep Manyanet. Pert tant ja ha fet el seu 133 aniversari. Actualment compta amb 1300 alumnes aproximadament. És concertada i religiosa. Té dos blocs de pisos: un és el de primària i parvulari i l’altre és de secundària i batxillerat. També té un teatre i tres sales dedicades a l’educació física i moltes més coses. El nostre col·legi és gran i bonic. Té tres patis a nivell de carrer i dos patis a diferents nivells, també tenim una església molt bonica, on es troben les despulles del Pare Manyanet, el nostre fundador, que va néixer el 1833 i va morir el 1901. Hi tenim dedicat un museu al seu memorial. 6è A En la nostra aula s’hi troben vint-i-sis alumnes. Dinou nois: Oriol, Martí, Roger, Guillem, Kevin, Ian, Gerard, Èric Fortes, Rubén, Sebas, Manel, Ferran, Pere, Àlex, Joan, Miquel, Ricard, Èric Pujol i Jordi. Set noies: Marta, Ariadna, Laura, Arianna, Emma, Esther, María i la nostra tutora Maria dels Àngels. Tots som bons companys i ens ajudem mútuament. Som un grup divertit, agradable i una mica trapelles. La majoria som molt xerraires –al Ricard, al Ferran i al Guillem la llengua se’ls mou sola- però quan ens posem a fer feina estem per la matèria. Algunes assignatures ens costen una mica com les matemàtiques i l’anglès; també ens manca dedicar una mica més de temps a la lectura.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011 Ens agrada molt fer esport. Practiquem el bàsquet, l’hoquei patins, alguns a l’escola, però en Jordi, en Miquel i en Roger van a entrenar a Caldes de Montbui. En Martí juga a golf, és el vuitè millor jugador del món en categoria aleví. Quasi tots som “culés” menys la María que és “perica”, l’Èric Fortes i el Sebas que són “merengues” i el Manel que és seguidor del Liverpool. Gairebé tots vivim al barri i tenim l’escola a prop, però l’Èric Pujol viu al Bon Pastor, l’Ariadna a Sant Martí de Provençals, en Kevin a la Trinitat i en Joan, en Ricard i l’Àlex a la Sagrera. Per finalitzar et direm que estem molt il·lusionats amb el Projecte i esperem veure’t ben aviat. 6è B Som dinou nens i sis nenes en total vint-i-cinc alumnes, som uns nens i nenes molt simpàtics i acollidors. Tenim una aula gran i espaiosa amb dos finestres molt grans que des d’elles es veu el camp de futbol del Sant Andreu, també tenim dos suros un de gran on hi pengem els treballs de plàstica, anglès (es a dir murals) informació… hi ha l’altre mural amb coses del Manyanet solidari. El Manyanet solidari és una ONG que serveix per ajudar als nens pobres a tindre serveis mèdics, educació i un lloc per viure, per això els hi portem diners i aliments. Tenim professores molt bones , que ens ensenyen molt bé per el nostre futur. En resum per tots nosaltres aquest cole es genial, espero que tu pensis igual de l’escolania. Esperem veure’ns aviat. 6è C Hola: Som la classe de 6è C, un grup estrany, xerraire i divertit alhora. En total hi ha 25 alumnes: 8 noies i 17 nois. La nostra aula està situada al 1r pis, i és estreta i allargada. La majoria som de Sant Andreu, un barri de Barcelona, pocs viuen en un altre barri i un parrell no viuen en aquest municipi. Junts ens ho passem molt bé. Alguns els hi encanta jugar a futbol i a bàsquet, fins i tot a


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011 les noies; uns altres preferim parlar, en aquest cas básicamente les noies. Hi ha un grupet que entre ells s’intercanvien cromos de la lliga de futbol i altres els agrada llegir còmics, llibres o revistes. Un dia de l’any passat va nevar aquí, a Barcelona. Va ser molt divertit perquè a les 17:00, que és quan sortim de l’escola, amb la neu que havia caigut, vam fer entre tots una guerra de boles de neu. Adéu Joaquim i fins una altra. Molts Records Adéu…


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011

Activitat 2 I per tal que aneu coneixent els diferents espais del projecte, podríeu anar a la Biblioteca, a veure què trobeu sobre l'Escolania. A més, així coneixereu més coses sobre la meva escola. I si encara en voleu més, i us queda temps, podeu visitar el nostre espai web: www.escolania.cat.

Aquesta activitat ens ha enriquit i ens ha permès ampliar els nostres coneixements sobre l’Escolania. També l’hem aprofitat per fer un treball a l’hora d’informàtica.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011

Activitat 3 Però no us penseu que només hi som nosaltres en aquest projecte. Hi ha altres escoles de tot Catalunya que també volen aprendre coses sobre Montserrat. Si cliqueu sobre la icona del final de l'activitat anireu a un mapa interactiu. Allà podreu veure quines són aquestes escoles que participen al Projecte Montserrat. Hi ha alguna altra escola de la vostra mateixa localitat o comarca? I de les comarques veïnes? Em sabríeu dir quina és l'escola que participa en el projecte que és del lloc més llunyà? De quina comarca és?

Hi ha alguna altra escola de la vostra mateixa localitat o comarca? I de les comarques veïnes? Mateixa localitat Bienaventurada Virgen Maria, Bon Pastor, Escola Patufet, Pare Manyanet de les Cors, Sant Gabriel, Santa Teresa de Jesús i Jesús, Maria i Josep (les de Barcelona) Mateixa comarca Mare de Déu de la Salut (de Badalona) Comarca veïna Cor de Maria (Mataró), Mare de Déu del Carme (El Prat de Llobregat), Maria Anna Mogas (Granollers)

Em sabríeu dir quina és l'escola que participa en el projecte que és del lloc més llunyà? De quina comarca és?

Maristes Montserrat (Lleida, Segrià)


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011 Activitat 4 Segur que tots i totes heu sentit parlar de Montserrat. Potser, fins i tot, la majoria l'heu visitat... Així que abans d'anar més enllà, podríeu dir-me què és el que vosaltres vau fer quan vau visitar la muntanya i, si no heu vingut mai, què creieu que s'hi pot fer?

Jo vaig cada any a Montserrat perquè és una tradició per la meva família i perquè a la meva àvia li agrada molt. Normalment vaig pel dia de la Mercè però no sempre. Quan hi arribo el primer que faig és anar a visitar el monestir i a escoltar els escolanets com canten el “Virolai”; a continuació vaig a fer cua per a besar la Moreneta, després vaig a posar un llantió pels meus avantpassats. Quan acabo vaig a visitar el museu i em compro un record ja que tots els cotxes que hem tingut han portat algun iman per srguretat. Les últimes coses que faig és anar a la botiga per si trobo quelcom interessant; comprar coca i mirar les parades de les pageses. Finalment vaig a dinar. Potser és una mica repetitiu però jo, de moment, no men’he cansat !


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011

Activitat 5 I, per cert, ja sabeu on és Montserrat? Doncs si aneu a fer una ullada a la Biblioteca, segur que podeu dir a quina comarca es troba la muntanya de Montserrat.

Montserrat és una muntanya situada a la dreta del riu Llobregat, entre el Pla de Bages i la Depressió Litoral. Emplaçada al bell mig de la Serralada Prelitoral. Administrativament, el massís forma part de diferents municipis i, alhora, de diferents comarques: Collbató, al Baix Llobregat. El Bruc, a l'Anoia. i Marganell i Monistrol, al Bages.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2010 / 2011

Activitat 6

I ara, ja per acabar, una altra de geografia! Ja heu llegit en una activitat enterior que l'Escolania la formen nois de gairebé tot Catalunya. Doncs bé, si cliqueu en el mapa d'aquí a sota hi trobareu informació sobre els llocs d'on procedeixen els escolans. I si voleu utilitzar mitjans més moderns... pots consultar aquest arxiu que haureu d'obrir amb el Google Earth. Busqueu si hi ha algun escolà que sigui del vostre poble o comarca. I si no n'heu trobat cap, coneixeu algú que hagi estat escolà? Potser algú de la vostra família o dels vostres coneguts?

Hi ha algun escolà que sigui del vostre poble o comarca?

Si, l’Andreu, el Miquel, el Mark. •

Potser algú de la vostra família, amics o coneguts és del poble o comarca d’algun dels escolans?

Si, l’àvia i el meu pare són de Barcelona; i de Tarragona, també hi tinc familiars. Tenim la sort de ser companys d’escola d’en Joan Seguí que fins el curs passat va estar a l’Escolania. Finalment, t’agraïm la visita a la nostra escola. En tenim un bon record i estem animats a seguir treballant en el projecte. Fins aviat!!!

Itinerari 1 CS Jesús, Maria i Josep  

Projecte Montserrat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you