Page 1

El butlletí informatiu SERVEIS CENTRALS

Núm. 2

agost 2013

Campanya reclamació VAL DE ROBA 200€ TRÀNSIT: Polos reflectants de màniga curta La BRIMO amb un (1) sol ordinador Agents ferits ABP Sabadell Vehicle Unitat Operativa de Mobilitat sense armilles antibales ni reflectants Indiscreció al Complex Central de la PG-ME Mitjans Aeris sense material i el que tenen caducat Recull de legislació sobre armes d’airsoft i paintball Revisió dels protocols de comunicació del cos de mossos d’esquadra Resposta de l’Administració sobre l’estacionament durant l’estiu al Complex Central Creació d’una comissió de treball específica per l’especialitat d’investigació Manca de defenses extensibles per membres de les unitats d’investigació

ck! i l c t n e f t en m a Dubtes sobre PERMISOS d i p à r x i e d e acc sindicat autònom de policia-UGT


sindicat autònom de policia-UGT

Campanya - Reclamació del Val de Roba. Judicialitzem el retard en el cobrament SAP-UGT demana a tots els efectius que tenen dret al val de roba, a que presentin recurs de reclamació per tal de finalitzar la via administrativa. <<<< Escrit

de reclamació

Barcelona, 20 d’agost de 2013 Segons l’acord 3/2008 el departament es compromet al lliurament d’un val de roba equivalent a 200€ a tots els membres de les unitats que presten servei sense la uniformitat reglamentària. Davant de la passivitat del departament a l’hora de lliurar el val de roba de l’any 2011 i 2012, incomplint d’aquesta manera un altre acord signat, al SAP-UGT hem preparat un escrit de reclamació d’aquest val. El document s’ha d’omplir de manera individual per part dels agents afectats i lliurar-lo a qualsevol dels registres per tal que li facin arribar al director general del departament. Aquest escrit el podeu trobar escanejant o clicant la imatge de sota. Si teniu qualsevol dubte o consulta sobre el tema podeu posar-vos en contacte amb la seu central del sindicat o bé amb qualsevol dels nostres delegats/des.

2


TrĂ nsit necessita polos reflectants de mĂ niga curta

3


sindicat autònom de policia-UGT

1 ordinador per tota l’Àrea de Brigada Mòbil Novament des del Sindicat Autònom de Policia denunciem les greus deficiències de material que patim el Cos de Mossos d'Esquadra, aquesta vegada ha tocat el rebre a l'Àrea de Brigada Mòbil, la manca d'ordinadors és la problemàtica.

Tot això fa que hi hagi un autèntic joc de les cadires i pica baralles entre els agents per poder realitzar les gestions habituals del dia a dia. Actualment hi ha una necessitat real d'equips informàtics a l'ABM que s'ha de solventar.

Hem passat de tenir dos equips informàtics a les zones comunes a disposar-ne només d'un, així mateix recordem que la plantilla ha augmentat amb més d'un 30% en els darrers mesos.

Des del Sindicat Autònom de Policia sol·licitem al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que doti amb caràcter d'urgència de més ordinadors a les zones comunes de l'Àrea de Brigada Mòbil, ja que aquesta irrisòria ràtio no la té en l'actualitat cap policia al món.

No és possible que una Àrea amb més de 450 persones, més gran que diverses Regions Policials del territori, només disposi d'un ordinador per totes les gestions que genera qualsevol membre del Cos de Mossos d'Esquadra (notes informatives, gestió de DADs i documentació diversa, consulta de PNT, novetats, accés a l'àrea personal de la PGME...). Des del Sindicat Autònom de Policia no entenem com el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya cada vegada més, restringeix l'ús de la informació als agents, fet que, evidentment, va en detriment de la seguretat pública de Catalunya. Un portal d'Intranet on hi ha tot tipus de documentació, noticies d'interès policial, realització de permisos... i que en l'actualitat molts d'ells ja els hem de tramitar informàticament.

Un sol ordinador per més de 450 persones

4


sindicat autònom de policia-UGT

Agents ferits per manca de cobertura a l’ABP Sabadell Són nombrosos els escrits a la Subdirecció de RR.HH i Reunions Regionals amb els caps policials i d'administració de la RPMN on el SAP-UGT hem denunciat la problemàtica de manca de cobertura existent a la Àrea Bàsica Policial de Sabadell. Sempre rebem les mateixes respostes, que estudiaran el tema, que amb la màxima rapidesa possible (bla, bla, bla...) total que des de l'1 de novembre de 2006, data en què es va obrir l'ABP els agents sempre es queixen d'aquesta problemàtica.

Si la feina policial de per si és perillosa i a sobre no tenim els mitjans necessaris, sortir a patrullar es converteix cada dia en una loteria.

Agents han patit lesions amb diversos punts de sutura, Hi ha moltes zones fosques, la Rambla de Sabadell (lloc de molta ferides i contusions.

incidència policial, on es produeixen moltes identificacions i fets delictius, patrulles a peu...), zona Sud de Sabadell, poblacions com Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall que si passa qualsevol incident la patrulla està completament venuda. Novament, a causa de la manca de cobertura, agents han patit lesions amb diversos punts de sutura, ferides i contusions. Els agents van prémer el botó d'emergència diverses vegades per sol·licitar recolzament urgent en veure que no podien comunicar, va ser una situació estressant, frustrant. L'actuació va tenir lloc on poques hores abans hi havia ocorregut un homicidi. Una vegada més el Departament d'Interior no ha fet els seus deures, i continua posant en perill la seguretat dels agents, malgrat es pugui evitar. Ja està bé, prou!!

5

Des del Sindicat Autònom de Policia sol·licitem al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que d'una vegada per totes prenguin consciència de la perillositat que suposa no tenir cobertura i posin fil a l'agulla per solventar definitivament la manca de cobertura i deixi de posar en perill la vida dels agents que treballen a l'ABP Sabadell.


sindicat autònom de policia-UGT

El vehicle de la unitat operativa de mobilitat sense armilles antibales ni refrectants Dia rera dia des del del Sindicat Autònom de Policia ens sorprenem més de la falta de respecte i ètica que té el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya amb el Cos de Mossos d'Esquadra. Les actuacions amb armes de foc estan cada vegada més a l'ordre del dia, només s'ha de parlar amb els companys d'arreu del territori i veure que en un lloc o un altre de Catalunya hi ha actuacions d'aquesta índole. La gran tasca que està realitzant la unitat operativa de mobilitat està donant el seu fruit, amb un gran volum de detencions realitzades fins a dia d'avui i fent prevenció de fets il·lícits en autopistes i àrees de servei de Catalunya contra bandes de crim organitzat.

Sense armilles antibales ni reflectants

L'únic cotxe que tenen assignat aquesta unitat no disposa ni d'armilles antibales ni tan sols d'armilles reflectants. Recordem que la policia som garants del compliment de la normativa vigent i vetllem per la seguretat dels ciutadans. Aquesta unitat desenvolupa, principalment, el seu servei en autopistes on per qualsevol aturada a la via és evident que necessiten armilles reflectants per ser vistos, però no menys importants les antibales, atès que el personal que es dedica a delinquir a les autopistes són gent organitzada, violenta i que no s'ho pensa dues vegades en atacar la policia per tal de fugir.

Des del Sindicat Autònom de Policia sol·licitem al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que doti amb la màxima celeritat possible d'aquests elements de seguretat perquè aquests companys puguin realitzar la tasca policial amb unes mínimes condicions i minimitzar el risc d'exposar la vida dels agents. A LA FEINA CAP RISC!!

Armes de foc o tiroteig són paraules cada vegada més usuals en els brífings del CME

6


sindicat aut貌nom de policia-UGT

Indiscreci贸 al Complex Central de la PG-ME

7


sindicat autònom de policia-UGT

MITJANS AERIS. Sense material, i el poc que tenen caducat Novament des del Sindicat Autònom de Policia ens posem les mans al cap com el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya posa diàriament en perill de mort a tots els agents destinats a la unitat de Mitjans Aeris del Cos de Mossos d'Esquadra. Són greus i nombroses manques de material que pateixen, en molts casos treballant en unes condicions de manca de seguretat extrema.

de tenir característiques ignífugues, i hores d'ara molts agents s'han de conformar amb el material de cotó. ·

Necessitat d'una armilla Tàctica, tipus BLACKHAWK: És imprescindible que els agents tinguin armilles tàctiques per poder traslladar el material necessari sense riscos d'atrapaments, cordes, arnesos, cinturons.... hi ha molt material que han de portar equipat constantment i en nombroses ocasions l'arma de dotació s'enganxa provocant caigudes amb la perillositat que això suposa. Amb aquests tipus d'armilla que ja porten altres cossos policials evitaríem la preocupació constant dels agents de no perdre l'arma alhora que guanyarien en concentració efectiva per la tasca que realitzen.

·

Arnesos caducats: Volem posar especial èmfasi en que aquest material és el que manté en suspensió als agents quan es despengen dels helicòpters i que, per tant, dels arnesos en depèn la vida dels nostres companys de mitjans aeris, no es pot posar en risc la vida de ningú per qüestions de material. Si aquesta eina es trenca en altura el dany és irreparable, perdem un policia, perdem una persona!

Les deficiències de la unitat són les següents: ·

·

·

Manca de casc unipersonal: Actualment només hi ha 4 cascs amb desperfectes i males condicions disponibles per abastir als 8 agents adscrits. Aquests tipus de material hauria de ser unipersonal, ja que durant tota la jornada laboral s'utilitza. Si un motorista de trànsit disposa del seu propi casc no podem entendre un agent de mitjans aeris sense aquest. És per aquests motius que sol·licitem l'adquisició de 8 cascs i que tots els agents de la unitat disposin del material adient. Manca de navalla SPIDERCO: Segons la normativa vigent els agents haurien de portar una navalla unipersonal. Actualment només dos agents en disposen. Aquest és un element imprescindible ja que davant qualsevol adversitat han de poder tallar cordes, un tema vital per la perillositat del serveis que realitzen. Falta de granotes: Actualment només en tenen una, jornades de 10-12 hores fan necessari el canvi d'uniformitat regularment i ells han de fer les mil i una per poder assistir diàriament a treballar amb la uniformitat neta. Tanmateix segons normativa aquest material hauria

Actualment s'està treballant amb aquest material caducat. Uns agents que en qualsevol moment poden tenir caigudes en alçada que provocarien la mort immediata dels nostres companys. És un material vital, unes eines de treball que han d'estar en condicions òptimes i actualment aquest material deixa molt que desitjar. És intolerable tenir aquests material caducat i ha de ser reposat immediatament.

8


sindicat autònom de policia-UGT

Des del Sindicat Autònom de Policia exigim al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que de caràcter immediat doti a la Unitat de Mitjans Aeris del material adient, imprescindible per la seguretat dels professionals però també per poder donar un servei àgil i eficient. Des de fa massa temps els agents posen greument en risc la seva vida per donar un bon servei a la ciutadania i això és intolerable, el Departament d'Interior i els seus responsables han de vetllat i respondre per la seguretat d'aquests professionals altament especialitzats, esperem mentre tant no tinguem cap accident. REFERÈNCIES NORMATIVES DE CARÀCTER TÈCNIC QUE AFECTEN LA UNITAT DE MITJANS AERIS · UNE-EN 341 EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL CONTRA CAIGUDES EN ALTURA. DISPOSTITIUS DE DESCENS · UNE-EN 353-2 EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL (DISPOSITIUS ANTICAIGUDES LLISCANTS SOBRE LÍNIA D´ANCLATGE FLEXIBLE · UNE-EN 354 EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL CONTRA CAIGUDES EN ALTURA. ELEMENTS DE SUBJECCIÓ · UNE-EN 355 EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL CONTRA CAIGUDES EN ALTURA. ABSORBIDORS D´ENERGIA · UNE-EN 358 EQUIP DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL PER A SUBJECCIÓ EN POSICIÓ DE TREBALL I PREVENCIÓ DE CAIGUDES EN ALTURA. CINTURONS PER A SUBJECCIÓ I RETENCIÓ I COMPONENTS DE SUBJECCIÓ · UNE-EN 361 EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL CONTRA CAIGUDES EN ALTURA. ARNESOS ANTICAIGUDES · UNE-EN 362 EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL CONTRA CAIGUDES EN ALTURA. CONNECTORS · UNE-EN 363 SISTEMES DE RETENCIÓ ANTICAIGUDES · UNE-EN 813 ARNESOS DE SEIENT · UNE-EN 1496 DISPOSITIUS D´ELEVACIÓ DE SALVAMENT · UNE-EN 1497 ARNESOS DE SALVAMENT (EQUIPS DE SALVAMENT) EN (European Norm) UNE (trasposició europea a la normativa espanyola) A continuació li posem també un exemple de model de FITXA DE CONTROL per poder garantir la idoneïtat de l´estat dels equips de protecció individual.

9


sindicat autònom de policia-UGT

Recull de legislació sobre armes d’airsoft i paintball BOE num 5, de cinc de gener de 2013 (BOE –A-2013-153) planes 696-697 Ordre INT/2860/2012, de 27 de desembre, de règim aplicable a armes utilitzades en activitats lúdico-esportives d'airsoft i paintball. Artículo 1. Armas lúdico-deportivas. 1. Se entenderá por arma de uso lúdico-deportivo aquella arma accionada por muelle, resorte, aire o gas comprimido, de ánima lisa o rayada, que dispara proyectiles de material a base de polímeros biodegradables, que pueden contener o no líquidos o geles en su interior, los cuales deberán cumplir con la normativa medioambiental. 2. En función del proyectil que disparen las armas de uso lúdico-deportivo, se distingue entre armas denominadas de «airsoft» y armas denominadas de «paintball». a) El proyectil de las armas lúdico-deportivas denominadas de «airsoft» tendrá un peso no superior a 0,45 gramos, su diámetro máximo será de 8 milímetros y la energía cinética en boca no será superior a 3,5 julios. b) El proyectil de las armas lúdico-deportivas denominadas de «paintball» contendrá líquidos o geles en su interior, y su peso no podrá superar 4 gramos, su diámetro máximo será de 18 milímetros y la energía cinética en boca no será superior a 16 julios. Artículo 2. Armas lúdico-deportivas cuyo sistema de disparo es automático o estén accionadas por muelle o resorte. 1. El régimen aplicable a las armas lúdico-deportivas cuyo sistema de disparo es automático será el establecido en el Reglamento de Armas, aprobado por el Real Decreto 137/1993, de 29 de enero, para la categoría 4.1 de su artículo 3. ( 4.a categoria :1. Carabinas y pistolas, de tiro semiautomático y de repetición; y revólveres de doble acción, accionadas por aire u otro gas comprimido no asimiladas a escopetas). 2. El régimen aplicable a las armas lúdico-deportivas que estén accionadas por muelle o resorte será el establecido en el Reglamento de Armas para la categoría 4.2 de su artículo 3. ( 4.ª categoría: 2. Carabinas y pistolas, de ánima lisa o rayada, y de un solo tiro, y revólveres de acción simple, accionadas por aire u otro gas comprimido no asimiladas a escopetas).

10


sindicat autònom de policia-UGT

Reglament d'armes (R.D 137/1993) Artículo 28. 1. Todas las armas de fuego tendrán las marcas de fábrica correspondientes, la numeración correlativa por tipo de armas y el punzonado reglamentario de un banco oficial de pruebas español o reconocido por España. También llevarán numeración correlativa las armas de las categorías 3.ª.3, 4.ª y 7.ª 1, 2 y 3.

Licencias en general Artículo 96. 6. Para llevar y usar armas de la categoría 4.ª se necesita obtener tarjeta de armas.

Tarjetas Artículo 105. 1. Para poder llevar y usar las armas de la categoría 4.ª fuera del domicilio habrán de estar documentadas singularmente, mediante tarjetas de armas, que las acompañarán en todo caso. Las tarjetas de armas serán concedidas y retiradas, en su caso, por los Alcaldes de los municipios en que se encuentren avecindados o residiendo los solicitantes, previa consideración de la conducta y antecedentes de los mismos. Su validez quedará limitada a los respectivos términos municipales. 2. Las armas incluidas en la categoría 4.ª, 2, se pueden documentar en número ilimitado con tarjeta B, cuya validez será permanente. De las comprendidas en la categoría 4.ª, 1, solamente se podrán documentar seis armas con tarjetas A cuya validez será de cinco años. 3. No obstante, la autoridad municipal podrá limitar o reducir, tanto el número de armas que puede poseer cada interesado como el tiempo de validez de las tarjetas, teniendo en cuenta las circunstancias locales y personales que concurran. 4. Los solicitantes de la tarjeta A deberán acreditar haber cumplido catorce años de edad, a cuyo efecto habrán de presentar documento nacional de identidad o documentos equivalentes en vigor. 5. La tarjeta de armas se expedirá en impreso, que confeccionará la Dirección General de la Guardia Civil. En cada impreso se podrán reseñar hasta seis armas. Cuando se trate de tarjetas B y el número de armas exceda de seis, el interesado podrá ser titular de más de una tarjeta. 6. Del impreso se destinará un ejemplar al interesado ; el segundo será remitido por la Alcaldía a la Intervención de Armas.

11


sindicat autònom de policia-UGT

Capítulo VII Disposiciones comunes sobre tenencia y uso de armas Artículo 147. 1. Los usuarios de las armas deberán estar en todo momento en condiciones de controlarlas. En la presencia o proximidad de otras personas, deberán actuar con la diligencia y precauciones necesarias y comportarse de forma que no puedan causar peligro, daños, perjuicios o molestias a terceras personas o a sus bienes. 2. Queda prohibido portar, exhibir o usar las armas: a) Sin necesidad o de modo negligente o temerario. b) Mientras se utilizan cascos o auriculares conectados con aparatos receptores o reproductores de sonidos. c) Bajo los efectos de bebidas alcohólicas, estupefacientes, psicotrópicos, estimulantes u otras sustancias análogas.

Artículo 149. 1.

Solamente se podrán llevar armas reglamentarias por las vías y lugares públicos urbanos, y desmontadas o dentro de sus cajas o fundas, durante el trayecto desde los lugares en que habitualmente están guardadas o depositadas hasta los lugares donde se realicen las actividades de utilización debidamente autorizadas.

2.

2. Las armas solamente podrán ser utilizadas en los polígonos, galerías o campos de tiro y en los campos o espacios idóneos para el ejercicio de la caza, de la pesca o de otras actividades deportivas.

5.

Los Alcaldes podrán autorizar, con los condicionamientos pertinentes para garantizar la seguridad, la apertura funcionamiento de espacios en los que se pueda hacer uso de armas

CONCLUSIONS : Les armes d'airsoft i paintball ja es troben englobades dins la 4a a categoria del Reglament d'Armes. Per poder-les portar i fer servir és necessari obtenir la targeta d'armes que serà concedida pels Ajuntaments. A l'hora de comprar-les ens han de fer la factura amb número de sèrie per tal de poder fer la targeta d'armes. Per poder-les portar i fer servir fora del domicili hauran d'estar documentades singularment mitjançant la targeta d'armes que les acompanyarà en qualsevol cas. També s'entèn que quan es portin les armes per vies i llocs públics urbans s'han de portar desmuntades o dintre de les seves capces o fundes, durant el trajecte des dels llocs on estan guardades fins el lloc on es faci l'activitat degudament autoritzada.

12


sindicat autònom de policia-UGT

Revisió dels protocols de comunicació del cos de mossos d’esquadra


sindicat autònom de policia-UGT

Resposta sobre l’estacionament durant l’estiu a l’interior del Complex Central

En resposta al vostre escrit de data 8 de juliol de 2013 relatiu a l'estacionament a l'interior del Complex Central durant l'època estival, en sol·licitud de què durant el període comprès entre juliol i setembre d'enguany es permeti l'entrada del personal treballador del Complex Central (Egara) de manera automàtica i poder aprofitar el pàrquing interior, reiterar-vos els anteriors escrits de 19 de juliol de 2012 i 14 de gener de 2013, pels quals us informàvem dels criteris seguits per a la distribució de les places corresponents al pàrquing interior per donar correcta cobertura a la destinació principal que són els vehicles operatius i, segons, la disponibilitat, ús de les zones per a l'estacionament de vehicles particulars que varia en funció de les necessitats d'espai d'aparcament dels vehicles operatius i que, lògicament, són autoritzacions revocables i temporals. Així mateix, us comuniquem que es dona trasllat de la vostra proposta i d'aquest escrit de resposta al Servei d'Administració de les unitats centrals als efectes del seu coneixement.

... la destinació principal són els vehicles operatius. L’estacionament de vehicles particulars varia en funció de les necessitats d’espai d’aparcament dels vehicles operatius i són autoritzacions revocables i temporals.

14


sindicat autònom de policia-UGT

Creació d’una comissió de treball específica per l’especialitat d’investigació OSEM aral·lela P O R p P omissió

una c es r els tem ta c t a tr e specialita e per tal d a tr s o s de la n específic

15


sindicat autònom de policia-UGT

Manca de defenses extensibles per membres de les unitats d’investigació Segons el que disposa la instrucció 4/2008 sobre la utilització d’armes i eines d’ús policial a la seva introducció “... les armes i eines d’ús policial regulades en aquesta instrucció seran proporcionades per la Direcció General de la Policia a les unitats que estiguin autoritzades per fer-ne ús”

Alguns companys d’investigació ni tan sols disposen de la defensa de dotació.

Doncs bé, actualment hi ha membres de diferents unitats d’investigació (unitats autoritzades per fer ús del bastó extensible), als que la Direcció General de la Policia no els hi ha lliurat una defensa extensible per tal de realitzar el seu servei. Si a aquests extrems els afegim que alguns d’ells ni tan sols disposen de la defensa de dotació perquè el departament els hi va retirar, resulta que aquests companys només poden fer ús de la seva arma de foc davant d’una actuació en que es trobin en perill. És evident que entre l’ús de la defensa extensible i el de l’arma de foc hi ha una diferència abismal. És per aquest motiu que li sol·licitem que de manera urgent es doti d’una defensa extensible a tots els agents de l’especialitat d’investigació que encara no en disposin, tal i com es detalla a la instrucció 4/2008. Així mateix, i tal i com requereix el mateix departament, en el moment del lliurament de les defenses també s’haurà d’instruir a l’agent sobre l’ús de la mateixa mitjançant el corresponent curs.

Sol·licitem de manera urgent que es doti d’una defensa extensible a tots els agents de l’especialitat d’investigació que encara no en tinguin 16


RECUPERABLES I AMB JUSTIFICACIÓ

PERÍODE DE GAUDIMENT

DAD

TERMINI MÀXIM PER RESOLDRE'L

SILENCI

PERMÍS PER MATRIMONI O PER INICI DE CONVIVÈNCIA

15 DIES NATURALS CONSECUTIUS DINTRE D'1 ANY DES DE LA DATA D'INICI CONVIVÈNCIA O MATRIMONI.

23

15 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

PERMÍS PER MATRIMONI D'UN FAMILIAR DE FINS A SEGON GRAU D'AFINITAT O COSANGUINITA

1 DIA D'ABSÈNCIA SI COINCIDEIX AMB JORNADA DE TREBALL, SI ÉS FORA DE CATALUNYA 2 DIES.

23

05 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

PERMÍS PER MORT, ACCIDENT O MALALTIA GREU D'UN FAMILIAR DE PRIMER GRAU D'AFINITAT O COSANGUINITAT

.-3 JORNADES CONSECUTIVES DE TREBALL DINS ELS 5 DIES NATURALS SEGÜENTS A LA DATA EN QUÈ ES PRODUEIX EL FET CAUSANT (DINS LA MATEIXA LOCALITAT DE DESTINACIÓ) -5 JORNADES CONSECUTIVES DE TREBALL DINS ELS 10 DIES NATURALS SEGÜENTS A LA DATA EN QUÈ ES PRODUEIX EL FET CAUSANT (EN LOCALITAT DIFERENT A LA DE DESTINACIÓ)

23

CONCEDIT A PARTIR DE LA COMUNICACIÓ DE LA PERSONA INTERESSADA

ESTIMATORI

PERMÍS PER HOSPITALITZACIÓ D'UN FAMILIAR FINS A SEGON GRAU. PERMÍS PER MORT, ACCIDENT O MALALTIA GREU D'UN FAMILIAR DE SEGON GRAU.

.-2 JORNADES CONSECUTIVES DE TREBALL DINS ELS 5 DIES NATURALS SEGÜENTS A LA DATA EN QUÈ ES PRODUEIX EL FET CAUSANT (DINS LA MATEIXA LOCALITAT DE DESTINACIÓ) -4 JORNADES CONSECUTIVES DE TREBALL DINS ELS 10 DIES NATURALS SEGÜENTS A LA DATA EN QUÈ ES PRODUEIX EL FET CAUSANT (EN LOCALITAT DIFERENT A LA DE DESTINACIÓ)

23

CONCEDIT A PARTIR DE LA COMUNICACIÓ DE LA PERSONA INTERESSADA

ESTIMATORI

PERMÍS PER CIRUGIA MAJOR AMBULATÒRIA (SENSE INGRÈS HOSPITALARI) D'UN FAMILIAR DE PRIMER GRAU.

1 JORNADA DE TREBALL SI COINCIDEIX AMB LA CIRUGIA

23

03 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

PERMÍS PER TRASLLAT DE DOMICILI

2 JORNADES PLANIFICADES DE TREBALL CONSECUTIVES

23

05 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

PERMÍS PER AL TORN DE NIT ANTERIOR A L'ASSISTÈNCIA A JUDICI

EL TORN DE NIT ANTERIOR A L'ASSISTÈNCIA A JUDICI (ES COMPUTARÀN NOMÉS 5h. DE TREBALL EFECTIU).

23

05 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

PERMÍS PER HORES ACUMULADES (HA)

DIES SOL·LICITATS

32

07 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

PERMISOS DE FLEXIBILITAT HORÀRIA RECUPERABLE

MÍNIM D'01h. MÀXIM 07h. QUE S'HAURÀN DE RECUPERAR

23

03 DIES HÀBILS*

ESTIMATORI

ESTIMATORI

ESTIMATORI

PERMÍS RETRIBUÏT, NO RECUPERABLE I SENSE JUSTIFICACIÓ

PERMÍS

PERMÍS PER ASSUMPTES PERSONALS (AP)

DIES SOL·LICITATS

32

ORDINARIAMENT S'HAN DE SOL·LICITAR AMB 10 DIES NATURALS D'ANTERIORITAT A LA DATA DE GAUDIMENT I L'ADM. HA DE RESOLDRE EN 3 DIES HÀBILS* DES DE LA DATA DE PETICIÓ.

PERMÍS NO RETRIBUÏT I AMB JUSTIFICACIÓ

PERMÍS RETRIBUÏT, RECUPERABLE I AMB JUSTIFICACIÓ

"ALGUNS" PERMISOS RETRIBUÏTS, NO

PERÍODE DE GAUDIMENT I TERMINI MÀXIM DE RESOLUCIÓ D'ALGUNS PERMISOS

PERMÍS SENSE RETRIBUCIÓ PER ATENDRE UN FAMILIAR DE FINS A SEGON GRAU.

DIES SOL·LICITATS, PER UN PERÍODE MÍNIM DE 10 DIES I MÀXIM DE 03 MESOS, ES POT PRORROGAR, EXEPTUALMENT, FINS A 03 MESOS MÉS.

21

15 DIES HÀBILS*

* DIES HÀBILS EN L'ADMINISTRACIÓ SÓN DE DILLUNS A DISSABTE (AMBDÓS INCLOSOS).

17

Tots els permisos estan supeditats a la necessitat de servei, per una altra banda, hem de ser nosaltres qui hem d’instar a que l’administració a que compleixi allò que ella mateixa instrueix; • Hem de quedar-nos la pestanya signada conforme hem demanat el permís (amb data) o fotocòpia del DAD corresponent. • Sempre hem d’exigir els nostres drets, sempre hem d’exigir que tots aquells permisos que se’ns deneguin, se’ns deneguin i motivin per escrit. • Arxivar tota aquesta documentació, un dia o l’altre ens farà falta.


ació, escrit, rt o p ’a d s u p ti l Per qualsevo o dubteu... h o n t, n e m ri opinió, sugge presentants re ls e b m a u Contacte treballant n ta s e e u q , T del SAP-UG la PG-ME. e d l a tr n e C x al Comple

IÑO

SALVA TRIV

650 127 590 at o@sap-ugt.c

s.trivin

ANNA PUIG

608 838 689 t @sap-ugt.ca

a.puig

18

agost-2013-num-2  
agost-2013-num-2  
Advertisement