Page 1

Children

of bodom ! 'In

!

CHILL Gears of war nog wat muziek! en nog veel meer...

sp

ir

at

ie

'


inhoud

Afbeelding


Relax

z e D

Tien tips voor een perfecte “chill”dag: Als het koud is of regent, is het toch wat minder om buiten te gaan relaxen. De basis van een perfecte dag begint dus met een mooi zonnetje en lekkere temperatuur:

Een mooie zomerdag.

s m ko t ”

ed

go

“Morgen weer een dag”

De zomer is een mooie tijd. Het is lekker weer en iedereen is gelukkig, de meeste mensen in ieder geval. Je kunt naar buiten en eigenlijk overal is er wel wat te doen, de zomer is een groot feest en dat laat iedereen merken. Je kunt naar het strand, hier in Arnhem is dat wat lastig maar zoals in NoordHolland is het perfect. Je kunt naar een park en lekker gezellig met vriend(inn)en gaan relaxen. Het mooie aan de zomer is dat je weinig verplichtingen hebt, meestal werk je wat minder (of juist meer) je hoeft niet naar school dus je bent elke dag vrij, en daardoor heb je heel veel tijd om leuke dingen te doen. Relaxen is een van deze leuke dingen, en het wordt ook vaak “chillen” genoemd. Zelf ben ik in de zomer erg vaak in het Sonsbeekpark in Arnhem te vinden, samen met wat vrienden en vriendinnen gaan we gezellig wat eten, drinken en muziek maken en dit is altijd ideaal. Ik ben een muziekmens en ik geniet graag van het leven dus daarom vind ik het altijd erg fijn om te “chillen”. Omdat het relaxen een deel van mijn persoonlijkheid is werd ik erg geïnspireerd door mijzelf en door alles wat ik bij het relaxen mee heb gemaakt. Het is een deel van mij en dus ook een deel van mijn merk! Die muziek die wij samen speelden zorgde voor veel gezelligheid, zonder het door te hebben kon je al wel 2 uur achter elkaar gitaar gespeeld hebben.

lle

Tevens het drinken van een lekker koud biertje in de volle zon komt harder aan dan normaal Het werd gezelliger en gezelliger maar plots, de tijd was zo snel gegaan het was alweer 6 uur ’s avonds. Dit betekende dat men naar huis moest om te eten. Helaas moest er een einde komen aan het relaxen, maar ach wat maakt het uit: “MORGEN WEER EEN DAG”

De zomer

“A

Jeroen staat op, hij kijkt door het raam en wordt verblind. Hij lacht, maar waarom? De zon straalde in zijn ogen, op zijn gezicht, het voelde zo warm aan dat hij dacht: “dit wordt een mooie zomerdag”. Zonder te aarzelen pakte hij zijn telefoon en sms’te een groot deel van zijn vrienden: “zin om te chillen in Sonsbeek”. Enkele secondes later kwamen de eerste sms’jes binnen met een grote JA als antwoord. Zo gezegd zo gedaan, Jeroen sprong op de fiets en ging richting het Arnhemse park: Sonsbeek. Natuurlijk had hij zich daarvoor nog even aangekleed, goede comfortabele zomerkleding blijft toch erg handig. Met zijn gitaar op zijn rug en een paar flesjes pils in zijn rugzak kwam hij het park binnen. Hij zette zijn fiets weg en zocht een paar van zijn vrienden, hij vond ze al snel en ging erbij zitten. Een andere jongen had een kleed mee, nog een ander zijn basgitaar en nog een ander had eten meegenomen. De perfecte combinatie volgens Jeroen en zijn vrienden. De hele middag hebben ze muziek gemaakt, gegeten en heel gezellig gedronken.

1: Zorg dat je niks hoeft te doen die dag. 2: Nodig wat vriend(inn)en uit. 3a: Neem een muziekinstrument mee. Het liefst akoestisch. 3b: Neem een muziekspeler mee. 4: Neem iets lekkers te drinken mee. 5: Neem iets lekkers te eten mee. 6: Neem een waterpijp mee. 7: Neem een bal of frisbee mee. Voor afwisseling. 8a: Ga met mooi weer naar een park, het liefst met een meertje. 8b: Ga met mooi weer naar het strand. 9: Trek goede, relaxte kleding aan. 10: Neem een kleed of grote handdoek mee.

r e om

M

otto Het relaxen bracht mij ook meer inspiratie. Er zijn altijd slechte dagen maar uiteindelijk zullen de mooie/ perfecte dagen deze dagen compleet wegvagen, toen ik dit inzag kwam ik op mijn levensmotto; Alles komt goed. Het is een kort motto maar het klopt wel. Het is te vergelijken met de uitspraak; na regen komt zonneschijn. Dus na iets vervelends komt er altijd weer iets goeds. Natuurlijk is het nooit fijn als er iets vervelends gebeurt, maar dan moet je bij jezelf denken dat er uiteindelijk ook weer eens iets leuks zal gebeuren. Maar om op een stoel te gaan zitten wachten tot deze leuke ervaring eindelijk komt aanwaaien is geen goede optie. Je moet natuurlijk zelf ook een zorgen dat zo ’n leuke ervaring ontstaat, je moet er open voor staan en ook actief leuke dingen gaan doen; zoals het relaxen. Ook al is het leven soms hard, je kunt het verzachten door leuke dingen te gaan doen met je vrienden of familie. Het leven zal soms erg tegenvallen maar dat hoort bij het leven. Dingen proberen is altijd goed; “nooit geschoten is altijd mis”.


Games als inspiratie Games zijn tegenwoordig erg populair. Iedereen heeft wel eens een spel gespeeld, en bijna elke tiener heeft wel een console in huis. Een Wii of een Xbox 360 het maakt niet, het is een manier om te ontspannen en om het gezellig te hebben met vrienden of in je eentje. Juist door de groei van het internet zijn de meeste games niet alleen offline maar ook online speelbaar, zodat je tegen mensen kan spelen die aan de andere kant van de wereld wonen. Het gamen als fenomeen wordt steeds populairder en de games zelf worden steeds realistischer en beter. Neem het spel in opkomst: Battlefield 3, deze game ziet er ongelooflijk realistisch uit, het is net alsof je in een echte oorlog aan het strijden bent. Spelletjes worden dus steeds geavanceerder en mensen halen hier ook hun inspiratie uit, vele jongens willen bijvoorbeeld erg graag de game-industrie in om zelf games te ontwikkelen. Het ontwikkelen en het ontwerpen van de game is wat mensen aanspreekt. Jou ideeën tot leven brengen. Bij het maken van een game is dit mogelijk. De fantasie die je als klein kind had kun je daadwerkelijk verwezenlijken. Dit gebeurt meestal niet, omdat het ontwikkelen van een game erg veel tijd en geld kost, hierdoor investeert bijna niemand in een oude kinderdroom. Echter er worden

wel veel andere dromen in games verwezenlijkt; bijvoorbeeld de droom om te vliegen, om super sterk of om onsterfelijk te zijn. Wat je in het echte leven niet kan, kan in spellen wel. Het vechten tegen aliens, het vormen van een enorm leger. Iedereen kan doen wat hij/zij wil, alles is mogelijk. En de games hebben mij o.a. geïnspireerd, ik had vroeger een erg grote fantasie en vond het jammer dat ik deze alleen in mijn hoofd kon verwerken en dus niet in de werkelijkheid. De opleiding CMD geeft hier een oplossing voor. Een erg brede oplossing, want deze opleiding biedt erg veel mogelijkheden. Van het maken van tijdschriften tot het maken van games of zelfs van films. En dat sprak mij erg aan. Natuurlijk is dit een kleine factor waarom ik de opleiding gekozen heb.

“Sims”

De meeste meisjes zeggen dat ze weinig gamen, maar als je ze vraagt: “speel je vaak sims”, “of heb je vaak sims gespeeld” dan kun je verwachten dat het antwoord ja is. (dit geldt eveneens voor het spelen op de wii).

Jongens spelen echter weinig Sims, maar des te meer andere games. Schietspellen, racespellen noem maar op. Omdat de meeste games dus een mannelijk sfeertje hebben, is het aantal mannelijke gamers groter dan het aantal vrouwelijke gamers.

Wil je meer weten over de opleiding, of mijn proces op de opleiding dan kun je op : www.jmiechels.wordpress.com, en www.HAN.nl meer informatie vinden.

Gears of War Je kunt mij wel een van de mannelijke gamers noemen, in ieder geval deze periode. Ik dacht dat ik van het gamen was afgestapt, ik had er weinig zin meer in en als ik een spel speelde dan hield ik het nog geen kwartier vol. TOTDAT…....................................... Gears of war 3 een maand geleden uitkwam, het was een nieuwe wer-

eld die voor me open ging. Zelf had ik er best lang opgewacht. Men zou denken dat het een simpel schietspel is waarbij je aliens helemaal kapot moet schieten. Maar het is meer dan dat, het verhaal bij dit spel is erg goed. En hoe ze dit uitgewerkt hebben in de game is nog beter. Je begint sympathie voor de karakters te

Naast de singleplayer met het prachtige verhaal heb je nog de multiplayer, en dit is wel eenvoudig (met enkele regels) het doodschieten van je tegenstander. De variatie die hierin bestaat heeft mij al uren bezig gehouden, even al je frustratie kwijt op al die boosaardige aliens. Sinds tijden heb ik me niet meer zo kunnen vermaken met een game, het is

een mooie afsluiter van de drie delen en een game welke over een paar jaar nog gespeeld zal gaan worden.

krijgen en je begint ook echt medelijden te krijgen. Er komen zoveel filmpjes in voor dat het net een echte film lijkt, waarin jij verschillende beslissingen kan maken. En als je me niet gelooft, speel het spel dan zelf. Natuurlijk wel door eerst de andere 2 te spelen, de laatste film van een trilogie kijk je ook pas wanneer je de eerste 2 gekeken hebt.


Toe kom st?

Het begin: Het was tien jaar geleden en Jeroen hoorde voor het eerst metal. Hij sliep beneden, zijn broer sliep boven en ondanks de dikke muren was de keiharde metal nog steeds te horen. Jeroen vond het maar vervelend, hij moest elke avond vragen of de muziek wat zachter mocht. Maar na enkele maanden begon Jeroen eraan te wennen. Wanneer zijn broer niet thuis was, miste hij de muziek en daarom begon hij het zelf te luisteren. Hij vroeg zijn broer om bandnamen: “Kamelot, Children of Bodom, Disturbed en Linkin Park moet je echt een keer gehoord hebben”. De jaren gingen voorbij. Drie lange jaren met alleen maar metal, en school natuurlijk. Het geluid van een gitaar was door de hele straat te horen, het kwam van het huis van Jeroen. Het was zijn broer die was begonnen met gitaar spelen. Het klonk gaaf en Jeroen wilde het ook leren, maar hij had geen discipline en stopte er al snel mee. Nooit had Jeroen de band Children of Bodom echt gaaf gevonden, maar toen hij eenmaal bezig was met gitaarspelen begon hij respect te krijgen voor de gitarist in de band: Alexi Laiho. Deze gitarist kon heel goed spelen, hij was te snel om bij te houden. Zijn vingers gleden over de snaren en het leek zo gemakkelijk. Jeroen wilde ook zo leren spelen en pakte het gitaarspel weer op. Hij oefende en oefende maar het was moeilijker dan hij had gedacht, Alexi was

“Gitaarspel is mijn leven”

Tegenwoordig is Alexi Laiho nog steeds zijn grote voorbeeld, maar hij heeft eveneens respect gekregen voor de andere bandleden: Roope Latvalla (gitarist), Janne Wirman (toetsenist), Henkka T. Blacksmith (drummer). De mensen die niet van metal houden kunnen niet ontkennen dat deze mannen goed kunnen spelen. Men kan ook niet zeggen dat deze mannen geen humor hebben, want tijdens hun optredens doen ze de meest grappige dingen die je kunt doen tijdens een optreden. Ze braden braadworsten boven een vuurtje (gebruikt in de show) ze wisselen van instrument, en ze gooien plectrums en drumstokken naar elkaar tijdens het optreden. Het is leuk om naar te kijken, en voor velen ook leuk om naar te luisteren. Jeroen vindt het nu prachtig, al vond hij dat vroeger nog niet. Zijn gitaarspel wordt steeds beter maar op het topniveau van Alexi is hij nog niet. Er zijn nog jaren voor nodig om dat te bereiken, Alexi Laiho heeft niet voor niets de “Golden God Award” gekregen voor “Best Shredder”. Maar Jeroen blijft het proberen en op een dag zal het hem lukken. Misschien staat hij ooit nog eens naast zijn held op het podium de nummers te spelen die hij dagelijks luisterde.

De toekomst is niet te voorspellen en dus ook de toekomst van Jeroen niet, gitaar spelen doet hij om te ontspannen en dat zal hij ook blijven doen. Dat hij ooit samen met zijn held in een band zal spelen is onwaarschijnlijk, maar elke droom kan uitkomen. Want vroeger was Roope nog de held van Alexi…

foto gemaakt door fotograaf: gitaarleshorst


tot nu toe mijn magazine  

magazine tot nu toe

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you