Page 1

FACE-OFF www.herlevfloorball.dk

No.1 - 2009

Officielt klubblad for Herlev Floorball Club

3 mands DM 09/10: 3 Guld, 1 sølv, 1 bronze Maria Seir Olsen, Helle Skov Lund, Mette Bidstrup, Tine Ingvardsen og Maria Frestad Jørgensen med pokaler og guldmedaljer.

Velkommen til den første udgave af FACE-OFF, Herlev Floorball Club’s officielle nyhedsbrev og klubblad. Vi håber at I vil tage godt imod dette nye tiltag hvor vi ønsker at forbedre kommunikationen til såvel aktive og passive medlemmer som forældre til ungdomsspillere i Herlev Floorball Club. Kig videre og få bl.a. et par ord fra formanden, status for alle hold, samt læse om de visioner og målsætninger vi er i gang med at opsætte for klubben. FACE-OFF udgives til aktive og passive medlemmer af Herlev Floorball Club og forældre til klubbens ungdomsspillere. Formålet med FACE-OFF er at informere omkring aktiviteter i klubben, og skabe et medie hvor forskellige emner berøres i dybden. Redaktionen bestod denne gang af Jan Juel Michelsen og Peter Holm. Input og forslag er meget velkomne. Send dem til: Face-off@herlevfloorball.dk

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Formanden har ordet … Vi er godt i gang med endnu en spændende sæson, hvor vi har områder at glæde os over og mange at glæde os til. Jeg er glad for at vi nu har startet to helt nye hold op. U11 er startet med Mikael Juhl-Hansen og Lasse Clausen som trænere og Herre 5, der primært er for begyndere, styres af Steven Knudsen. Det er positivt at medlemmerne er hurtige til at springe til når initiativer sættes i gang. Det er bestemt også tilfældet ifm Visionsgruppens arbejde. På forsommerens generalforsamling var der opbakning til at nedsætte en arbejdsgruppe der kunne prøve at sætte ord og handlinger på fremtidens Herlev FC. Et af mange initiativer som Visionsgruppen har været med til at starte op sidder du og læser nu. Et større område er dog hele klubbens overordnede strategi. Hvor er det præcist vi gerne vil hen og hvordan kommer vi dertil. Det har Visionsgruppen brugt mange timer på at finde ud af og det er en stor glæde for mig at kunne løfte sløret for at Herlev FC nu har en langsigtet strategi. En strategi der selvfølgelig er fleksibel i forhold til vores overordnede mål, men også en strategi som du kan påvirke og deltage i hvis du har lyst. Strategien kan du læse mere om i dette nummer af FACE-OFF. Rent sportsligt går det rigtig godt. Alle hold klarer sig fint i deres rækker og noget kunne tyde på at både Dame 1 og U17 er på vej i DM slutspil. Måske der ligger medaljer og venter på Herlev FC. Af Jesper Roland Nielsen / Formand for Herlev Floorball Club.

Jesper Roland Nielsen er formand i Herlev FC siden 2007, og spiller selv som målmand på 1.holdet.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Ungdom Pige (yngre end årgang 1994) Træner hver mandag kl. 16-17 Pigeholdet er for piger op til 15 år. Her er der fokus på at have det sjovt med at spille floorball samtidig med at reglerne stille og roligt indlæres. Der findes i øjeblikket ikke en fast turnering for pigehold, men der arrangeres løbende stævner rundt om på Sjælland. Holdet var til stævne i Benløse i begyndelsen af november, og havde en rigtig sjov oplevelse med dét. Holdet trænes af Julie Munk Andersen, Anne Høy og Mette Bidstrup, der alle spiller på Herlev FC’s damehold.

Drenge U9/U11 (årgang 1998-2001) Træner hver fredag kl. 16-17 Et nystartet hold hvor der er masser af plads til flere spillere. Fokus for dette hold er, at unge nye spillere introduceres til sporten på en sjov måde, og hvor hyggen og fællesskabet vægtes højt. Her vil komme muligheder for deltagelse i stævner og – hvis interessen er der – i Landsstævnet i Frederikshavn til april. Holdet styres af Mikael Juhl-Hansen og Lasse Clausen, der begge spiller for Herlev FC’s talentfulde U17-hold, Mikael tillige for H1 og ungdomslandsholdet.

Drenge U13/U15 (årgang 1994-1997) Træner hver mandag kl. 17 – 18.30 og onsdag kl. 16 – 17 På klubbens U13 og U15 hold bliver der lagt mere vægt på tillæring af taktiske og tekniske færdigheder, men der er stadigvæk fokus på det sociale, og på indslusning af nye spillere. Både U13 og U15 deltager turneringer om Sjællandsmesterskabet; begge klarer sig fint. Der er der plads til flere spillere, så træk i dine kontakter så vi kan få fyldt holdene helt op. De to hold træner sammen under kyndig vejledning af Søren Jønsson og Henrik Rossen, der begge spiller på klubbens 3.hold. Søren har tidligere spillet for 1.holdet, og tillige træner for dameholdet.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Drenge U17 (årgang 1991-1994) Herlev Floorball Club’s U17 hold anno 2009 er det stærkeste, klubben nogensinde har haft, og er en af kandidaterne til at stå i DM-Finalen til april. Da U19-rækken er ret tynd, betragtes U17 af mange som det egentlige DM for ungdomsspillere. Sidste sæson nåede holdet kvartfinalen, uanset at hele holdet undtagen én eneste spiller var 1.års U17. Grundstammen på holdet blev Sjællandsmestre i både U13 og U15 rækken, og det bliver spændende hvad de kan drive det til. De er gode, men det er modstanderne også. Landstræneren for ungdomsholdet har udtalt, at denne sæsons U17-turnering er den stærkest besatte nogensinde. Det bliver utroligt spændende at følge holdet gennem vinteren og foråret. Vi krydser fingre. Holdets træner er Frederik Bloch, der selv har en fortid som U19 ungdomslandsholdsspiller (U19-VM 2004). Ingen tvivl om at fødekæden til førsteholdet er på plads. Christoffer Ølgaard Erichsen i et øjebliksbillede fra en kamp mod naborivalerne fra Hvidovre Attack FC.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Senior Herre Elite Herre eliteholdet er klubbens elite-flagskib. Holdet spiller i landets bedste række, og det har de gjort lige siden klubbens grundlæggelse i 1994. Bedste resultater blev opnået i 1998-2001 hvor klubben vandt DM-guld 4 gange i streg. En bedrift, der ikke er gjort efter af noget hold hverken før eller siden. Sidste sæson nåede holdet slutspillet og DM-kvartfinalen, og målet er igen i år at blive blandt de 8 bedste i Danmark. Konkurrencen er dog meget hård, og holdet skal vinde stort set alle kampe mod de direkte konkurrenter Vallensbæk, Hørsholm og Vanløse, hvis målsætningen skal indfries. Kristian Bondo – Herre 1 Medlemmer af klubben er meget velkomne til at møde op og støtte holdet, selvfølgelig ikke mindst til deres hjemmekampe i Anneks-Hallen. Der er gratis adgang for alle medlemmer, og for alle under 15 år. Spillerne er glade for opbakningen, og det er altid en oplevelse at se floorball på højeste plan. Hold øje med hjemmesiden herlevfloorball.dk, hvor der løbende er optakter og beretninger fra ligaholdets kampe. Trænere i denne sæson er Tommy Reele og Christian Mouritsen, der begge har været i Herlev FC i mange år. Tommy er fortsat aktiv spiller på holdet.

Dame Elite / Bredde Dame eliteholdet ser meget stærkt ud i år, og har allerede opnået en perlerække af flotte resultater. Hvis kursen holdes, er de på vej mod det bedste resultat nogensinde for et damehold fra Herlev. Det bliver rigtig spændende at følge i sæsonens anden halvdel og – forhåbentligt – i DM-slutspillet. Trænere i denne sæson er Søren Jønsson og Mike Gøbel, der begge har flere års trænererfaring og begge tidligere har spillet på eliteniveau. Hos Damerne træner elite og bredde sammen … De der ikke udtages eller ikke ønskes at spille liganiveau, har således tilbuddet om at spille på klubbens andet damehold, der spiller i Begynderrækken. Dette hold er åbent for alle, også for helt grønne nybegyndere. Holdleder ved kampe er Mette Bidstrup.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Herre Bredde Nyt begynderhold oprettet ! Bredde er der også masser af i Herlev Floorball Club, ikke færre end 4 hold på herresiden. De spænder fra hold fortrinsvist bestående af tidligere elite-spillere, der nu hygger sig på lidt lavere niveau, til helt grønne nybegyndere og motionister. Og så alt ind imellem. Det er via bredden at floorball skal gøres til den store folkelige idrætsgren, den har potentialet til! Herlev har i denne sæson haft så flot tilgang, at vi netop har startet et helt nyt breddehold – for begyndere, motionister og dedikerede hyggespillere. Holdet hedder ”Herre 5” og træner i Anneks-Hallen hver mandag kl. 21. Alle er velkomne, og alle medlemmer af klubben opfordres selvfølgelig til at gøre lidt reklame hvis de har venner og familie som de mener bør introduceres til Verdens sjoveste sport. Det er aldrig for sent! Holdansvarlig er Steven Knudsen, der kan kontaktes på 4041 5484.

Herre 4 aka. ”Herlev Hotboys” er et af flere hyggehold i Herlev FC, med stor vægt på det sociale sammenhold. Holdet arrangerer også et årligt breddestævne HOTBOYS CUP, der med 12 deltagende hold nu er det største floorball-breddearrangement øst for Storebælt.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Visionsgruppen Hvor vil vi gerne hen? I samarbejde med bestyrelsen blev der i sommers nedsat en arbejdsgruppe der skulle forsøge at skabe en langsigtet strategi for Herlev FC. Det gjorde vi for at få nogle helt klare idéer for fremtiden som medlemmerne kan forholde sig til og aktivt deltage i for at opnå vores målsætninger. Visionsgruppen består af Peter Holm (H4), Anne Høy (D1), Mette Bidstrup (D1) og Jan Juel Michelsen (H2). Strategiprocessen blev skudt i gang af en workshop hvor alle klubbens medlemmer var inviteret til at deltage og komme med input. Gruppen har henover sommeren har arbejdet videre med alle idéerne og holdningerne der kom til udtryk og at det har nu mundet ud i følgende overordnede målsætninger der selvfølgelig skal bakkes op af mere konkrete aktiviteter:  

I 2012 har HFC ungdomshold repræsenteret i alle aldersgrupper. I 2013 har HFC vundet et DM for ungdomshold. I 2015 har HFC vundet en medalje til senior DM. I perioden 2010-2015 har HFC hvert år haft netto medlemstilgang, både på ungdoms- og senior siden.

Visionsgruppen har i samarbejde med bestyrelsen udarbejdet en strategi hvor vores klubs udvikling primært skal baseres på organisk vækst, dvs medlemsfremgang. Vi vil også tilsikre at vores ungdomsafdeling skal være den primære fødekæde til vores elitehold der langsigtet skal være med i toppen af dansk floorball, både for damer og herrer. Der iværksættes nu aktiviteter der skal støtte op omkring vores overordnede strategi og vi håber at du vil hjælpe til når vi har brug for det. Udover en overordnet strategi med nogle meget konkrete målsætninger, så har vi også identificeret en MISSION for Herlev FC. En mission er det som vi skal gøre hver dag for at opnå vores strategi. Herlev FCs mission: At tiltrække, fastholde og udvikle floorball spillere, trænere og ledere i overensstemmelse med den enkeltes ambitioner. Herlev Floorball Club skal udvikle ungdomsspillere på landsholdsniveau og sikre fødekæden til vores elitehold. Vi vil være en klub hvor alle trives på tværs af hold og hvor vi hjælper hinanden med at opnå vores fælles mål. Vi skal respektere hinandens forskellighed og altid gå på banen for at have det sjovt.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Så nu har vi identificeret følgende: En overordnet STRATEGI for Herlev FC En MISSION for Herlev FC AKTIVITETER der understøtter STRATEGIEN VÆRDIER som vi alle skal efterleve. Vi håber og opfordrer til at I alle bakker op og er med til at trække klubben i den rigtige retning. Det bliver ikke nemt, men med en god indsats vil vi på få år se en stor positiv udvikling af Herlev FC – til gavn for os alle. For at det hele ikke skal gå op i det skrevne ord, har Visionsgruppen lavet et strategihus der på en illustrativ måde viser vores overordnede målsætninger. Strategihuset er bygget op på et fundament af fire ”piller”: Kommunikation, Aktiviteter, Værdier og Resultater. Derover er vores værdier formaliseret og øverst områder hvor vi vil fokusere for at opnå sportslig og økonomisk success. Der er allerede identificeret en hel del områder der skal igangsættes, men går du med en rigtig god idé som HFC bør føre ud i livet, så tag fat i et af Visionsgruppens medlemmer eller skriv til Visionsgruppen@herlevfloorball.dk

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Et kig i historiebøgerne... Redaktionen har været et smut i arkiverne - denne gang hos Floorballnews.dk der dog ikke længere er aktiv men hvor man kan finde referater og artikler fra 2000 til 2006. Nedenfor kan du læse lidt omkring den første finalekamp i 2001 hvor herre 1 vandt 2-1 i Brønderslev. Det endte med guld til Herlev – det fjerde på stribe. Mange af spillerne på datidens hold er stadig aktive og kan helt sikkert føje yderligere detaljer til nedenstående artikel. Herlev leverede overraskelsen! Lørdag d. 7. april 2001 kl. 15:09 | Af Floorballnews Brønderslev HotShots - Herlev FC: 1-2 (0-1, 1-0, 0-1) Herlev FC tog her til eftermiddag første skridt mod endnu en DM-titel, da holdet noget overraskende besejrede HotShots 2-1 i Brønderslevhallen for øjnene af cirka 700 mennesker! Hjemmeholdet diskede op med et ordentlig show med fyrværkeri mm, og det var derfor en kold dukkert for de mange fans, at Herlevs Dennis Hansen efter bare 55 sekunder bragte gæsterne i front. Assisten stod Tommy Reele for. Dermed var stilen ligesom lagt, og Herlev fortsatte med at dominere 1. periode igennem. Det udmyndede sig i en række chancer som Morten Andersen dog tog sig flot af. I 2. periode skiftede kampen fuldstændig karakter. Der stod nu Brønderslev på det hele, men de helt åbne chancer var dog kun få. Det forhindrede dog ikke Kristian Jespersgård i at udligne to minutter før pausen - ganske fortjent. De godt 700 tilskuere var vidne til en mere intens end velspillet kamp. Mange udvisninger - helt præcist 13 - gjorde den Guldholdet anno 2001. ret ujævn. Men i en DM-finale kan man vel heller ikke forvente andet end at der bliver gået til makronerne! Herlev kom meget bedre med i 3. periode, der var helt tæt. Midtvejs faldt kampens afgørelse. Magnus Juhlin lægger bag mål en pasning ind til Peter Scheibel der sikkert sætter den ind. De ellers så fanatiske BFC-tilhængere forstummede og kunne de følgende 11 minutter se til at Herlev kørte en meget vigtig sejt i hus. Dagens resultat betyder nemlig, at Herlev på lørdag d. 21 april kl. 13.00 på hjemmebane i Hjortespringhallen kan sikre sig mesterskabet for fjerde år i træk med bare uafgjort.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Kalenderen! 2009: LØ 12 DEC. LØ 19 DEC.

MA 21 DEC. SØ 27 DEC.

Julefrokost for alle aktive og passive medlemmer (min. 16 år). X-Mas Cup hos CBS Sport. En udsnit af klubbens bredde- og damespillere deltager i hyggeturnering arrangeret af Handelshøjskolens floorballklub. Traditionel ”på banen” juleafslutning for alle seniorspillere og U17, 3 mands turnering på tværs af holdene. Har nogen lyst til at SE floorball i juledagene, afvikles pokalfinalerne denne dag i Hvidovre.

2010: LØ 13 FEB. MA 1 MAR.

Oldboys DM i Vanløse … mon ikke der samles et hold fra Herlev? Denne dag er yderste frist for forslag der skal bringes til behandling på repræsentantskabsmødet i Dansk Floorball Union (der afholdes i maj måned). Har nogen gode forslag, som Herlev FC’s bestyrelse skal arbejde videre med til evt. behandling på ”rep-mødet”, skal den have det i god tid inden 1. marts. LØ 13 MAR. Herrernes DM-slutspil begynder. LØ 20 MAR. Damernes DM-slutspil og U17 DM-slutspil begynder. LØ 17 APR. DM-finalerne afvikles. Der er endnu ikke fundet en arrangør. TO 29 APR. – Marselisborg Cup. Nærmere info tilkommer. SØ 2 MAJ. LØ 1 MAJ – Landsstævne i Frederikshavn, hvor U17 og U19 finalerne også SØ 2 MAJ afvikles. Alle ungdomshold bedes selvfølgelig reservere denne weekend allerede nu! PRIMO MAJ Generalforsamling i Herlev FC (der indkaldes på hjemmesiden og i Herlev Bladet. Alle medlemmer der minimum er fyldt 15 år, har tale- og stemmeret).

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.


Herre 1 ligakampe 2010 Fredag 15. januar kl. 19:30

HERLEV FC – HAFNIA FC Lørdag 23. januar kl. 12:00

HERLEV FC – HØRSHOLM FK Mandag 15. februar kl. 20:00

HERLEV FC – HAFNIA FC Mandag 22. februar kl. 20:15

HERLEV FC – FF KØBENHAVN Fredag 26. februar kl. 20:00

HERLEV FC – RØDOVRE FC Alle kampe spilles i Herlev-Hallerne Hal 2 (Anneks-Hallen), Tvedvangen 198 i Herlev. Husk, at der er gratis adgang for alle klubbens medlemmer, aktive og passive, samt alle under 15 år. For alle andre er der en entré på 30 kr.

Herlev FCs værdier:

 Vi udviser RESPEKT overfor hinanden, modstandere og dommere. Vi tager ANSVAR for vores handlinger og resultater. Vi prioriterer SAMMENHOLD på tværs af årgange og hold. Vi vil udbrede vores KLUBÅND gennem sociale aktiviteter.

Face-Off No. 1  
Face-Off No. 1  

Klubblad for Herlev Floorball Club