Page 1

UNDANSTUVNING T I P S S O M G Ö R L I V E T I KÖ K E T E N K L A R E


Vi som jobbar med trivsel gillar förstås varenda kvadrat-

meter i våra välplanerade hem. Men det finns ett rum

som våra hjärtan klappar lite extra för. Du vet vilket.

Det är ju här som själva vardagslyckan bor, och det är här vi förbereder helgernas festligheter.   Men då vill det till att det finns lösningar som motsvarar dina förväntningar också. Som bra belysning, energisnåla vitvaror, induktionshäll och andra noga utvalda detaljer av hög standard. För att inte tala om generösa arbetsytor. Och svängrum.   Apropå det; har du tänkt på hur du rör dig när du steker, kokar och har dig? Det har vi. Det är nämligen mellan spis och diskho som det mesta köksabetet utförs. Så då kan det ju vara smart att förvara grejerna du använder oftast, i dom trakterna också. Bara en sån sak.   Hur som helst. För att ge plats för det du älskar; god mat och umgänge, har våra duktiga köksexperter stuvat in några fiffiga förvaringstips i den här behändiga lilla foldern.   Ha en trivsam undanstuvning!

Kokboksförfattaren och matbloggaren Johan Hedberg bjuder på receptet till sin goda trerätters undanstuvning. Receptet hittar du på jm.se.


”Smart köksförvaring sätter krydda på tillvaron.”

Plats i korgen! Genom att förvara torrvarorna i lösa korgar i en utdragslåda, får du både översikt och utrymme. Praktiskt med tanke på att torrvaror sällan kommer i en enhetlig form.

Ära vare den praktiska höjden! Eftersom att alla våra kök har fullhöjdsskåp, så sväljer dom mer husgeråd än andra. Tips: Ställ grejerna du använder minst, högst upp.


Mobilitet. Flexibilitet. Ibland får man ta hjälp utifrån. En sån här hjälpreda t ex, är inte bara väldigt praktisk, den bjuder dessutom på extra trivsel och atmosfär.

Uppåt väggarna. Väggarna är ofta lite förbisedda som förvaringsutrymme, vilket är synd. Ändring på det! Genom att t ex hänga upp knivarna så här, så får du både överblick och mer plats i lådor och skåp.

Samla styrkorna. Ställ alla tunga och skrymmande hjälpredor – de du inte vill ha framme – på ett och samma ställe. Då utnyttjar du utrymmet maximalt, och frigör plats på kökbänken. Peppar peppar. Det finns en rad tillbehör som förenklar kökslivet ytterligare. Med den här lilla insatsen t ex, hittar du rätt krydda direkt. Snyggt och smidigt.


Kort om smått. Små prylar tar ofta stor plats, dom har ju en tendes att flocka sig. Men med bra ordning i besticklådorna så får du mer plats över. En del kanske kan stå framme? Slevar i en fin burk t ex, är både praktiskt och trivsamt.

Kontaktsökande? Alla våra kök har gott om eluttag. På så sätt slipper du förlängningssladdar och kan jobba smidigare. Sortera! Om du gör dig av med skräp vartefter du håller på, så slipper du tråkjobbet efteråt. Därför har våra kök källsortering, vilket både ökar smidigheten och gör det lättare att hålla ordning.

Ibland får man gå på djupet. Förvara djupa saker i våra djupa utdragslådor. Karotter, grytor, kastruller, durkslag etc. Genom att stapla dom i varandra får du både överblick och plats över.

Stilfyllt. Saker som du använder ofta, eller faktiskt vill ha framme, gör sig väldigt bra i trevliga boxar.
Lika tillgängligt som estetiskt.


H O LY DIV ER Foto: Karl Nordlund, Shutterstock, Vedums bildarkiv.

DETTA FÅR DU PÅ KÖPET I ETT JM-KÖK: - Smarta förvaringslösningar. - Skåp med fullhöjd. - Djupa lådor för skrymmande karotter etc. - Generösa arbetsytor. - Lådor med dämpning. - Källsortering. - Kyl, frys, micro och diskmaskin. - Induktionshäll och ugn. - Bra arbetsbelysning. - Naturligt och generöst ljusinsläpp. - Generös yta för matbord. - Gott om eluttag. - JM Original – ett paketförslag som våra inredare tagit fram för just ditt kök.

JM AB. 169 82 STOCKHOLM. BESÖKSADRESS: GUSTAV III:S BOULEVARD 64, SOLNA. TEL: 08-782 87 00. FAX: 08-782 86 00. WWW.JM.SE

Undanstuvning - tips som gör livet i köket enklare  

Tipsfolder, Stora visningsdagen 9 mars 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you