Page 1


Njupkärrsvägen

PLANERAT SKOGSGLÄNTAN SKOGSLUNDEN SKOGSHÖJDEN


För valfrihet och närhet – och kanske för gott Bostadsområdet Tyresö Skogsstad har på kort tid vunnit Tyresöbornas hjärtan. Nu bygger vi därför den andra etappen i den gröna delen av Tyresö, i form av kvarteret Skogsgläntan. Här förenas naturen och friluftsmöjligheterna med närheten till Tyresö centrum och direktbussar till stan. Du väljer själv vilken del du vill ha mest av.

I Skogsgläntan bygger vi sammanlagt 86 lägenheter i två olika hustyper. Punkthusen i fyra våningar vrider sig fritt mot en bergsknalle, där ljung, tallar och blåbärsris bjuder på fina miljöer. Runt kullen finns stigar där du kan promenera eller ta en joggingtur. Här finns mycket att upptäcka för liten som stor – bättre picknickmiljö får du leta efter! Lamellhuset har en stor andel mindre lägenheter och bjuder på ett mer stadslikt läge, med busshållplat­ sen direkt utanför dörren. Arkitekturen är modernt stilren med raka linjer i såväl hus som planteringar och trädalléer.

Grönt läge Gemensamt för båda hustyperna är låg energianvänd­ ning, tidlöst vackra former och naturliga materialval som är hållbara för både dig och vår miljö. Överallt kan du också se en stor omsorg om detaljerna, där fin ljus­ sättning och planteringar sätter pricken över i. Alla små träbygg­nader, som cykelförråd och återvinningsrum, får dessutom sedumtak som skiftar i färg efter årstiderna. Parkeringsplatser finns att hyra och i två av punkt­ husen har du garage under huset med hiss direkt upp till ditt eget våningsplan.

Ett ljust välkomnande Ljusa, glasade trapphusentréer och belysta gångvägar är vad som möter dig på din väg hem till Skogsgläntan. Väl inne i lägenheten går känslan av nybyggt inte att ta miste på. Ljusa och luftiga ytor, nya fräscha vitvaror, välutrustade badrum och mattlackade ekgolv kan göra vem som helst lycklig. Vill du ha ännu mer ljus, kan du njuta av solens strå­ lar på balkongen under större delen av dagen.


260

ÄLTA TYRESÖ SLOTT OCH PARK Tyresö slott uppfördes på 1600-talet av Gabriel Oxenstierna. I dag kan du bland annat besöka ett fantastiskt hem från förra sekelskiftet (förbokas), Tyresös största julmarknad och medeltidsdagar med torner­ spel. Här finns också café, spa, handelsträd­ gård och hantverk.

ge

övä

s yre

T

Skrubba Malmväg

TYRESÖ GOLFBANA En 18-hålsbana med skogs- och parkkaraktär i centralt läge, bara 500 meter från Tyresö centrum.

260

PERSUDDE

SÖRMLANDS­LEDEN 100 vindlande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glitt­rande sjöar. Från Tyresö går färden bland annat via Alby naturreservat och de fina urskogarna och sjöarna i Tyresta nationalpark.

BARNSJÖBADET Liten sjö med bad­ brygga och möjlig­ het till grillning. Även vin­ terbad för hugade.

TYRESÖ CENTRUM

ALBY FRILUFTSGÅRD OCH ALBYBADET

Ett ständigt växande köpcentrum med butiker, restau­ ranger, livsmed­ elsaffärer, caféer och annan när­ service under samma tak.

En riktig pärla med servering, motionsslingor, friluftsbad och vacker natur med betande hästar och kor. Badplatsen passar både barn och vuxna, med lekplats på stranden och hopptorn i vattnet, fotbollsmål och beachvolleyplan.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

bro

Från områdets busshållplats tar du dig raskt till Gullmarsplan eller, i rusningstrafik, direkt till centralen. Du kan också ta länsväg 229, som är en motorväg till Stockholm.

Gu

KOMMUNIKATIONER


Öringesjön Tyresö Golfbana

ÖRINGE

229

en

TYRESÖ STRAND

Tyres

öväge

Tyresövallen

LINDALEN

n

PETTERBODA Tyresö centrum

Bollmoravägen g yg M

en äg lsv da

Njupkärrsskolan

SÖDRA LINDALEN

BOLLMORA

SKOGSGLÄNTAN

Sörmlandsleden

TYRESÖ Bergfotens skola

HANVIKEN

GIMMERSTA

rrsväge

Njupkä

VÄSTRA FARMARSTIGEN

FÅRDALA

KRUSBODA

n

Alby friluftsgård

de

ole

Albybadet

n

Albysjön

Skogsängsv

ägen Barnsjöbadet

Hitta skärgårdslugn och fritidsliv i omtyckta Tyresö

Tyresö-Flaten

Tyresö, som ursprungligen ägdes av ett gods, var från förra sekelskiftet och fram till mitten av 1900-talet främst ett sommarstugeområde. Nu är här liv och rörelse året runt. Det havsnära läget och den vackra naturen är givetvis fortfarande ett plus. Nu kommer det dessutom med alla bekvämligheter.

Det är populärt att bo i Tyresö. Från 1950-talet och fram till i dag är Tyresö kommun en av de kommuner som ökat sin befolkning mest i landet. En förklaring till detta är att det är nära till det mesta. Dels till bad, skärgård och stora naturområden som Tyresta nationalpark, Tyresö slott och Alby friluftsgård, dels till hela stadens utbud med Stockholms city bara 20 minuter bort. Här finns dessutom ett stort utbud av fritidsaktiviteter, skolor, förskolor och service.

ytterligare. För dig som bor i Skogsgläntan ligger Bergfotens skola precis intill och även Hanvikens skola, Nyboda- och Njupkärrssko­ lan finns inom gångavstånd. Du har också nära till flera förskolor. Tyresö kommun satsar på idrott och detta kräver förstås fina träningsanläggningar. Här finns exempelvis ridanläggning, golf­ bana och inte minst fotbollsanläggningen Tyresövallen, som till­ sammans med ishallen, simhallen och Bollmorahallen bildar ett sammanhängande idrottsområde nära centrum.

Fika och fotboll i skön förening

Tjugo minuter från city

I Tyresö Centrum finns allt du kan önska dig av butiker, caféer, res­ tauranger och livsmedelsbutiker. Här finns även ett utbud inom kultur, vård och hälsa. Nu invigs dessutom en helt ny, cirka 2 000 kvadratmeter stor handelsyta som breddar och stärker utbudet

Från områdets busshållplats tar du dig raskt till Gullmarsplan eller direkt till centralstationen i rusningstrafik. Även tillfarts­ leder med bil når du snabbt och enkelt, bland andra länsväg 229 som är en motorväg till Stockholm.


JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


”Den luftiga placeringen gör att du inte får så mycket insyn i lägenheterna. Att balkongerna är halvt inskurna i husen ger också en skyddad vrå för härliga stunder i solen.” Annie Thulin, Erséus Arkitekter

Stor variation med öppenhet som tema Skogsgläntan innehåller ovanligt många olika typer av hus och lägenheter. Det innebär att du också har en enorm valfrihet och kan hitta det som passar just dig. Oavsett vad du fastnar för, får du samlade umgängesytor och öppna planlösningar. Dessutom får du fönster och uteplats mot soliga söder.

Just öppenheten och utblickarna är det som arkitekt Fredric Scherman vid Erséus Arkitekter tycker är det mest fantastiska i detta område. – Jag gillar strukturen med bevarad öppenhet och naturmark. Det är den enskilt största kvaliteten. Alla glimtar som ges från lägenheter och balkonger mot kullen med de stora, bevarade tallarna, säger han. Tillsammans med kollegan Annie Thulin har Fredric ansvarat för husens utformning och strukturen i detaljplanen. Även Annie lyfter fram en egenskap som kommer ur detta med generösa avstånd mellan husen i Skogsgläntan. – Den luftiga placeringen gör att du inte får så mycket insyn i lägenheterna. Att balkongerna är halvt inskurna i husen ger också en skyddad vrå för härliga stunder i solen.

Utsikt mot flera väderstreck Att ta vara på solljuset och utsikten är en genomgående tanke i allt från husens och balkongernas placering, till utformningen av vardagsrum och matplats. I de flesta lägenheter har du utsikt mot flera väderstreck. I lamellhuset har alla treor och fyror fönster både mot norr och mot söder, medan ettorna och tvåorna har ljusa söderlägen. De stora lägenheterna har också en trevlig rundgång, med bad­ rummet i mitten.

I punkthusen ligger köken i stort sett alltid centralt placerade och har ett öppet samband mot vardagsrummen. – Det gör att köket blir extra luftigt med ljusinfall under en stor del av dagen, säger Fredric Scherman. Samtliga lägenheter har gott om förvaring i exempelvis kläd­ kammare, skjutdörrsgarderober och förråd. I vissa fall ligger förråden till och med på det egna våningsplanet.

Stilrent och lekfullt på samma gång Utvändigt har husen en stilren, putsad fasad som spelar med mörka och ljusa nyanser. Vid de indragna balkongerna ger träpa­ nel en extra ombonad känsla. Lamellhuset och punkthusen mot den raka kvartersgatan har en tålig och vacker sockel i tegel. De har dessutom en relief­ murning i tegel som går upp i nock vid de ljusa, glasade entré­ erna. Punkthuset som står längs den böljande kvartersgatan följer stilen från de övriga husen runt kullen, med träpanel även vid entréerna. – Vissa hus får en friare placering i förhållande till gatan och andra en mer strikt, med entré direkt från trottoar. Lamellhuset, med sin stadsmässiga entré mot Njupkärrsvägen, ligger särskilt nära busshållplats med bra kommunikationer mot både Tyresö centrum och Stockholms city. Gemensamt för dem alla är ett fint läge nära skog och mark, avslutar Fredric Scherman.


Exempel på 3 rum & kök, 81 m2

Bra förvaringsmöjligheter

Fönster i två väderstreck

Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare

Balkong i sydväst EN

TR

É

Yteffektiv planlösning

Skönhet hämtad från naturen N

0

Inspirationen till det inredningskoncept 1vi har valt i kvarteret Skogsgläntan är hämtat från landskapet utanför. Här väver vi samman känslan från skog och mark med stadens bekväma och funktionella lösningar. 2 SK O LG 3 G 61 H SG 4 Vi ställer höga krav L och hållbarhet och väljer 0 NRdesign 71på 1funktion, : ÄN som är snälla mot , 6 naturmaterial 10 1med självklart helst att inreda 1 1, materialval T formspråk har 5 m både dig och miljön. Våra 71 201 och vårtAN 20 , som vi samlat i ett inredningssortiment 1, 613 vi kallar JM Original. En mattlackad ekparkett, kakel 71 och 0klinker 1, ser till att naturen blir en del av ditt hem. En ljus och 3lätt inredning och genomgå­ 01

ende vita väggar gör också att du lätt kan sätta en personlig prä­ gel. Komplettera gärna med hantverk i sten, betong och trä till­ sammans med en harmonisk färgskala från det svenska landskapet. Resultatet blir en bostad att längta hem till.

Hög standard Ditt nya kök fungerar perfekt både för stora middagar och snabba mellanmå. De släta, vita luckorna passar fint

till den grå laminatbänkskivan. Här finns allt från induktionshäll och disk­maskin, till mikro och inbyggd varmluftsugn. Andra detaljer som gör matlagningen effektiv och lustfylld är full­ utdragslådor och smart källsortering.

Ren njutning Badrummet bjuder in till avkoppling. Här får du vardagslyx i form av vitt, matt väggkakel i större format, grått klinker som påminner om natursten och energisnål tvätt- och torktumlare. Även här har du gott om förvaring, med vit kommod och väggskåp. Duschhörnan skärmas av genom en elegant dusch­vägg i glas, vilket ger ett luftigt intryck.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta planlös­ ningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du vill får du dessutom vara med och påverka slut­ resultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad. Med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en ljus lägenhet med skyddad balkong eller fina promenadvägar i naturskön miljö?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kan bygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga samtliga sina hus miljövänliga. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemikalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slip­ per du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


www.jm.se


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 9 miljarder kronor och har cirka 2 000 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: NollNio Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Gustav Kaiser, Richard Hammarskiöld, Helen Pé, Per Magnus Persson, Lars Strandberg, Shutterstock Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2014 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress 169 82 Stockholm I Besöksadress Gustav III:s boulevard 64, Solna I Telefon 08-782 87 00 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM, Stockholm: Tyresö Skogsstad – Skogsgläntan. Säljbroschyr (2014)  

Skogsgläntan består av 86 lägenheter om ett till fyra rum och kök fördelade på tre punkthus och ett lamellhus. Här i Tyresö Skogsstad förena...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you