Page 1

STOCKHOLM – TYRESÖ SKOGSSTAD

SKOGSGLÄNTAN 2 Nybyggaranda nära stad och natur


För valfrihet och närhet – och kanske för gott Bostadsområdet Tyresö Skogsstad har på kort tid vunnit Tyresö­bornas hjärtan. Nu bygger vi därför 48 nya bostäder i den andra etappen av kvarteret Skogsgläntan. Här förenas naturen och frilufts­möjligheterna med närheten till Tyresö centrum och direktbussar till stan. Du väljer själv vilken del du vill ha mest av.

En central roll i Skogsgläntan spelar den bergknalle runt vilken husen varsamt har smugits in. Här står stolta, karaktärsfulla tallar och här finns ljung, blåbärsris, fåglar och fantastiska miljöer för stora som små att upptäcka. Bättre picknickmiljö får du leta efter! Vid kullen finns också stigar och upplysta gångvägar där du kan promenera eller ta en joggingtur.

Grönt läge Punkthusen i fyra våningar har genomgående låg energianvändning, tidlöst vackra former och naturliga materialval som är hållbara för både dig och vår miljö. Överallt kan du också se en stor omsorg om detaljerna, där fin ljussättning, spaljéer och planteringar sätter pricken över i. I två av punkthusen finns garage under huset med hiss direkt upp till ditt eget våningsplan.

Ett ljust välkomnande Väl inne i lägenheten går känslan av nybyggt inte att ta miste på. Ljusa och luftiga ytor, nya fräscha vit­varor, välutrustade badrum och mattlackade ekgolv kan göra vem som helst lycklig. Vill du ha ännu mer ljus, kan du njuta av solens strålar på balkongen under större delen av dagen. Alla balkonger i Skogsgläntan har ett härligt sydost- eller sydvästläge.


260

ÄLTA TYRESÖ SLOTT OCH PARK Tyresö slott uppfördes på 1600-talet av Gabriel Oxenstierna. I dag kan du bland annat besöka ett fantastiskt hem från förra sekelskiftet (förbokas), Tyresös största julmarknad och medeltidsdagar med tornerspel. Här finns också café, spa, handelsträdgård och hantverk.

ge

sö yre

T

Skrubba Malmväg

TYRESÖ GOLFBANA En 18-hålsbana med skogs- och parkkaraktär i centralt läge, bara 500 meter från Tyresö centrum.

260

Gu

KOMMUNIKATIONER

bro

Från områdets busshållplats tar du dig raskt till Gullmarsplan eller, i rusningstrafik, direkt till centralen. Du kan också ta länsväg 229, som är en motorväg till Stockholm. PERSUDDE

SÖRMLANDS­LEDEN 100 vindlande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och glitt­rande sjöar. Från Tyresö går färden bland annat via Alby naturreservat och de fina urskogarna och sjöarna i Tyresta nationalpark.

BARNSJÖBADET Liten sjö med badbrygga och möjlighet till grillning. Även vinterbad för hugade.

TYRESÖ CENTRUM

ALBY FRILUFTSGÅRD OCH ALBYBADET

Ett ständigt växande köpcentrum med butiker, restauranger, livsmedels­ affärer, caféer och annan när­ service under samma tak.

En riktig pärla med servering, motionsslingor, friluftsbad och vacker natur med betande hästar och kor. Badplatsen passar både barn och vuxna, med lekplats på stranden och hopptorn i vattnet, fotbollsmål och beachvolleyplan.


Öringesjön Tyresö Golfbana

ÖRINGE

229

en

TYRESÖ STRAND

Tyres

öväge

Tyresövallen

LINDALEN

n

PETTERBODA Tyresö centrum

Bollmoravägen ge vä als gd yg M

Njupkärrsskolan

SÖDRA LINDALEN

Sörmlandsleden

TYRESÖ Bergfotens skola

HANVIKEN

GIMMERSTA

rrsväge

Njupkä

VÄSTRA FARMARSTIGEN

n

BOLLMORA

SKOGSGLÄNTAN 2

FÅRDALA

KRUSBODA

n

Alby friluftsgård

de

ole

Albybadet

n

Alb

Skogsängsv

ägen Barnsjöbadet

Hitta skärgårdslugn och fritidsliv i omtyckta Tyresö

Tyresö-Flaten

Tyresö, som ursprungligen ägdes av ett gods, var från förra sekelskiftet och fram till mitten av 1900-talet främst ett sommarstugeområde. Nu är här liv och rörelse året runt. Det havsnära läget och den vackra naturen är givetvis fortfarande ett plus. Nu kommer det dessutom med alla bekvämligheter.

Det är populärt att bo i Tyresö. Från 1950-talet och fram till i dag är Tyresö kommun en av de kommuner som ökat sin befolkning mest i landet. En förklaring till detta är att det är nära till det mesta. Dels till bad, skärgård och stora naturområden som Tyresta nationalpark, Tyresö slott och Alby friluftsgård, dels till hela stadens utbud med Stockholms city bara 20 minuter bort. Här finns dessutom ett stort utbud av fritidsaktiviteter, skolor, förskolor och service.

ytterligare. För dig som bor i Skogsgläntan ligger Bergfotens skola precis intill och även Hanvikens skola, Nyboda- och Njupkärrsskolan finns inom gångavstånd. Du har också nära till flera förskolor. Tyresö kommun satsar på idrott och detta kräver förstås fina träningsanläggningar. Här finns exempelvis ridanläggning, golfbana och inte minst fotbollsanläggningen Tyresövallen, som tillsammans med ishallen, simhallen och Bollmorahallen bildar ett sammanhängande idrottsområde nära centrum.

Fika och fotboll i skön förening

Tjugo minuter från city

I Tyresö Centrum finns allt du kan önska dig av butiker, caféer, restauranger och livsmedelsbutiker. Här finns även ett utbud inom kultur, vård och hälsa. Nu invigs dessutom en helt ny, cirka 2 000 kvadratmeter stor handelsyta som breddar och stärker utbudet

Från områdets busshållplats tar du dig raskt till Gullmarsplan eller direkt till centralstationen i rusningstrafik. Även tillfarts­ leder med bil når du snabbt och enkelt, bland andra länsväg 229 som är en motorväg till Stockholm.


Med öppenhet som tema – Här bor du verkligen nära skog och mark. Naturen finns både utanför knuten och i stora områden alldeles intill. Därför har vi i stor utsträckning låtit den forma bostäderna – och inte tvärtom. Det säger arkitekt Fredric Scherman vid Erséus Arkitek­ter som ansvarat för husens utformning utifrån detaljplanen tillsammans med kollegan Annie Thulin.

Husen runt kullen har en stilren, putsad fasad som leker med mörka och ljusa nyanser i fält eller på hela sidor. Ett av husen får en friare placering i förhållande till gatan och de andra en mer strikt, med entré direkt från trottoaren och en tålig och vacker sockel i tegel.

Utsikt åt flera håll Alla lägenheter i Skogsgläntan har en egen balkong eller uteplats, där balkongerna är halvt inskurna i husets hörn. Det ger, förutom livfullhet, dig som boende utsikt mot två väderstreck. Just utblickarna är det som Fredric Scherman tycker är det mest fantastiska i detta område. – Jag gillar strukturen med bevarad öppenhet och naturmark. Det är den enskilt största kvaliteten. Alla glimtar som ges från lägenheter och balkonger mot kullen med de stora, bevarade tallarna, säger han. Även Annie Thulin lyfter fram en egenskap som kommer ur detta med generösa avstånd mellan husen i Skogsgläntan. – Den luftiga placeringen gör att du inte får så mycket insyn i lägenheterna. Att balkongerna är inskurna ger också en skyddad vrå för härliga stunder i solen.

Ljusa rum I Skogsgläntan har du alltid fönster mot soliga söder. Ambitionen att ta vara på solljuset och utsikten har också styrt utformningen av vardagsrum och matplats. Köken ligger i stort sett alltid centralt placerade och har ett öppet samband mot vardagsrummen. – Det gör att köket blir extra luftigt med ljusinfall under en stor del av dagen, avslutar Fredric Scherman.


”Jag gillar strukturen med bevarad öppenhet och naturmark. Det är den enskilt största kvaliteten. Alla glimtar som ges från lägenheter och balkonger mot kullen med de stora, bevarade tallarna.” Fredric Scherman, Erséus Arkitekter


vå vå nin vå nin g 3 en nin g 2 tr g t kä trév 1 t r å r lla rv nin g ån in g

N


Exempel på 4 rum & kök, 93 m2

Fönster i två väderstreck

Yteffektiv planlösning

Balkong i sydväst

Bra förvaringsmöjligheter

Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare

Skönhet hämtad från naturen

EN

TR

É

0 Inspirationen till det inredningskoncept vi har valt i kvarteret Skogsgläntan är hämtat från landskapet utanför. Här väver vi samman känslan från 1skog och mark med stadens bekväma och funktionella lösningar. 2 SK LG OG 3 Ett hem från JM H såväl SGidag som i framtiden. Därför inne61ska hålla 4 håller vårt inredningssortiment, 71 102 NR LJM Ä Original, sunda naturmaterial : , 1 N och ett formspråk år. I Skogsgläntan ser en 02 som61står sig år efter 5m TAtill att naturen blir en 20 och klinker , 7 kakel mattlackad ekparkett, del 2 N 1 ,6 20lätt inredning av ditt hem. En ljus och och genomgående vita väg1 2, sätta gar gör också att du lätt kan 71 302en personlig prägel. Vi har för, förvaringslösningar i 30 på kloka utom en tidlös inredning satsat 2

form av skjutdörrsgarderober och klädkammare. Resultatet blir en bostad att längta hem till.

Här får maten ta tid, när du har det Samla vännerna på en mysig middag eller ät en snabb frukostmacka i ditt ljusa kök. Med släta, vita luckor som passar fint till en grå laminatbänkskiva, grå väggkakelplattor och rostfri kyl och frys är det lätt att trivas. Oavsett om du lagar från färdig matkasse, matlista eller på fri hand kan du lita på att din köksutrustning stöttar dig. Här finns

allt från induktionshäll och helintegrerad diskmaskin, till mikro och inbyggd varmluftsugn. Andra detaljer som gör matlagningen effektiv och lustfylld är fullutdragslådor, dämpade luckor och smart källsortering.

Ren njutning Till och med en måndagsmorgon kan bli behaglig om badrummet bjuder på sköna materialval och en harmonisk atmosfär. Precis så är det i Skogsgläntan. Här får du vardagslyx i form av vitt, matt väggkakel i större format och grått klinker som påminner om natursten. Extra rymd och luft skapas tack vare en duschvägg i glas och spegel med sidoljus. Rummet är inte bara snyggt, utan även praktiskt. Du har gott om förvaringsutrymmen i såväl kommod som väggskåp, placerade ovanför den energisnåla tvättmaskinen och torktumlaren. En vit bänkskiva och en smart, vägghängd torkställning gör att du lätt kan torka, vika och sortera kläder.


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta planlösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du vill får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är full­ ändad. Med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en ljus lägenhet med skyddad balkong eller fina promenadvägar i naturskön miljö?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kan bygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga samtliga sina hus miljövänliga. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimat­fråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemikalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 9 miljarder kronor och har cirka 2 000 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: NollNio Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Gustav Kaiser, Richard Hammarskiöld, Helen Pé, Per Magnus Persson, Lars Strandberg, Shutterstock Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2014 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress 169 82 Stockholm I Besöksadress Gustav III:s boulevard 64, Solna I Telefon 08-782 87 00 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM, Stockholm: Tyresö skogsstad - Skogsgläntan 2, säljbroschyr  

Säljbroschyr för JMs projekt Skogsgläntan 2, i Tyresö Skogsstad, Stockholm.