Page 1

LUND – SOCKERBRUKET

SOCKERTORGET

Nya bostäder på centralt läge i Lund


Hitta ditt eget cityboende i Lund På Sockerbruket skapar JM bostäder för dig som vill bo centralt i klassisk Lundamiljö, med alla fördelar i en ny bostad med modern standard. Ett stenkast från centralstationen, universitetet och centrum bygger vi ett nytt kvarter med välplanerade citybostäder. Singel eller sambo, småbarnsfamilj eller mitt i livet – i Sockertorget hittar du allt som behövs för ett bekvämt liv med tid över för njutning.

Sockerbruket ligger på centralt läge, fem minuters gångväg från centralstationen och med bekvämt gång- och cykelavstånd till i stort sett allt Lund har att erbjuda. Området håller på att förvandlas till en levande del av staden med attraktiva bostäder, affärslokaler, torg och mysiga kvartersgårdar. Sockertorget är JMs tredje etapp på Sockerbruket och erbjuder bostäder för alla behov och smaker. Här finns marklägenheter med egen ingång och uteplats i gårdsplan samt en variation av kvadratsmarta, väldisponerade lägenheter om ett till fem rum med härlig balkong. Den nya etappen har lånat sitt namn av det torg som kvarteret ansluter till i söder. Sockertorget kommer att formas för att bli stadsdelens mittpunkt med öppna ytor, planteringar och offentliga rum som inbjuder till möten och pauser.

Bostäderna i Sockertorget utformas för att att passa den moderna stadsmänniskans behov. Här hittar du omsorgsfullt planerade lägenheter med smarta kvadrat, som är lika lätta att möblera som att hålla i ordning. Naturligtvis har alla balkong, uteplats eller terrass med plats att njuta av solen och utsikten. Vi lägger också stor vikt vid att skapa en trygg, inbjudande och stimulerande utemiljö. Kvarteret omsluter en mysig gård utformad av en landskapsarkitekt där mötesplatser, planteringar, lekredskap och belysning har sina givna funktioner. Välkommen till Sockertorget – moderna bostäder för ett bekvämt och hållbart boende.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

3


Hem som håller Vi på JM bygger sunda bostäder som håller. Våra nyproducerade bostäder utformas enligt vår egen standard för lågenergihus, vilket ger lägre energikostnader och minskad miljöpåverkan. Det är ingen tillfällighet att vi har branschens nöjdaste kunder enligt bransch NKI – flera år i rad.

4

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


5


Mångsidiga Lund Som en av Sveriges äldsta städer bär Lund på en mångfald av minnen och monument över en svunnen tid. Särskilt när man rör sig i stadskärnan. Domkyrkan, Kungshuset i Lundagård och de anrika kvarteren i Kulturkvadranten är några exempel. Men Lund är också en framtidsstad med en framskjuten position inom både utbildning, kultur, näringsliv och utveckling. Sockerbruket är i allra högsta grad en del av det nya Lund. Här skapas en modern stadsdel med plats för attraktiva bostäder, arbetsplatser och handel.

På bästa läge i en expansiv Öresundsregion

Staden med gröna fingrar

Lund ligger på bästa läge i den vitala Öresundsregionen med Malmö och Köpenhamn inpå knuten. Många storföretag har valt att förlägga sin verksamhet till Lund, dels på grund av de goda kommunikationerna till kontinenten, men också för närheten till forskning, utveckling och välutbildad arbetskraft. Lund kallas med rätta för idéernas stad.

Att Lund ligger på en höjd över den bördiga Skåneslätten innebär en god jordmån för naturupplevelser. Runt om staden finns en nationalpark, 22 naturreservat och två naturvårdsområden. Även i stadskärnan frodas parker och grönområden. I Stadsparken erbjuds aktiviteter för alla åldrar och vid alla årstider. Botaniska trädgården är en prunkande oas med en enastående artrikedom.

Levande centrum Lunds centrum erbjuder en mångfald av upplevelser med shopping, muséer, teatrar och historiska sevärdheter. Stadskärnan är liten och överskådlig men rymmer ändå många smultronställen och upptäckter. Trots konkurrens från storskaliga köpcentrum i stadens utkanter är centrum levande och vitalt med många spännande butiker och mysiga caféer. Lilla Fiskaregatan, Klostergatan och kvarteren kring Stortorget, Mårtenstorget och Krafts torg är välkända shoppingstråk i Lund.

Det lärda Lund Som universitetsstad präglas Lund av både studentliv och akademisk verksamhet på ett internationellt plan. Lundagård är hjärta och lungor i det lärda Lund, men universitetets institutioner är spridda över hela staden. I anknytning till Lunds Tekniska Högskola och ekonomihögskolan ligger Sveriges första forskningsby, Ideon Science Park, med över 200 företag inom framför allt IT, cleantech och biotech.

Lund är kunskapsstaden där historien lever sida vid sida med en dynamisk samtid.

6

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SOCKERTORGET

KRISTALLEN

Befintliga byggnader

SKYTTELBRON

Planerat

CLEMENSTORGET

CENTRALEN

Om man drar med en passare runt staden Lund hamnar nålen nära där vi nu bygger den nya stadsdelen Sockerbruket.

En ny stadsdel i centrum Sockerbruksområdet håller snabbt på att förvandlas till Lunds nya, moderna cityboende. Att det är hit man förlagt det nya kommunhuset, Kristallen, är en fingervisning om hur stor betydelse som läggs på områdets positiva utveckling. Sockerbruket har ett strategiskt läge med närhet till centrum och ansluter till Lunds centralstation med lokal, regional och nationell tåg- och busstrafik. Här finns alla möjligheter till bekväm och miljövänlig pendling till och från Malmö, Köpenhamn eller Helsingborg och vidare ut i världen. Inom staden tar du dig bäst fram på cykel. En ny gång- och cykelbro över järnvägen, Skyttelbron, har byggts för snabbare anslutning till centrum.

På bekvämt avstånd via Skyttelbron ligger det trevliga Clemenstorget med en populär loppmarknad och torghandel torsdagar och lördagar. Här finns också en större livsmedelsbutik. Längs Bangatan och vid Knut den Stores torg hittar du systembolag, apotek och flera populära caféer och restauranger. Lund är en utbildningsstad och bor du på sockerbruksområdet finns möjligheten att välja den skola eller förskola som passar bäst. Skolor och daghem är väl utspridda i kommunen, vilket innebär korta resvägar för de flesta. Mitt i Bjeredsparken ligger en förskola.

7


Cityboende för alla Sockerbruket har tidigare varit en del av Lund där man arbetat men inte bott. Snickerifabrik, sockerraffinaderi, infanteriförläggning och textilfabrik är några av de verksamheter som under drygt ett sekel gav arbete åt stadens innevånare. Nu integreras området till staden igen och skapar nya, moderna bostadskvarter för nutidsmänniskan. På kort tid har Sockerbruksområdet etablerat sig som en levande del av centrum – att både bo och verka i. I Sockerbruket bygger JM tre stadskvarter med hus i tre till åtta våningar. De första två etapperna mot Kung Oskars väg och Fabriksgatan står redan klara. I anslutning till JMs kvarter har ytterligare fyra nya bostadskvarter redan färdigställts och fyllts med nya boende och bland annat en livsmedelsbutik. Framöver planerar JM att bygga nya bostäder i den äldre bebyggelsen från slutet av 1800-talet som ligger vid Kung Oskars väg. Kvarteret ska delvis bevaras och kompletteras med nya byggnader för boende och verksamhet. Visionen för området är att låta stenstaden ta språnget över järnvägen till den västra sidan och bygga en stad i klassisk mening, med täthet och variation i form och innehåll. Stadskärnan utvidgas och nya attraktiva bostäder och arbetsplatser skapas. Här ges även plats för butiker, förskolor, verksamheter och kontor. Lunds nya kommunhus, Kristallen, har förlagts till Sockerbruksområdet och innebär med sina 500 arbetsplatser ett uppsving för hela stadsdelen. Bjeredsparken rustas upp och den nya gång- och cykelbron över järnvägen, med direkt anslutning till perrongerna, knyter Sockerbruket ännu närmare centrum. Kung Oskars väg ska i framtiden breddas och omvandlas till en stadsgata med stenlagda trottoarer och trädkantade promenadstråk.

8

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Mot Fälggatan får lägenheterna generösa balkonger i härligt västerläge. Vi låter växter klä fasaderna med vacker, inbjudande grönska.

Här bor du på gång- och cykelavstånd till allt som centrala Lund kan erbjuda. 9


KARS VÄG

KUNG OS

CK

ET

FA B

RI

app

1

BR UK

2

SOCKERTORGET

KS

GA TA N

Befintliga byggnader

Eta pp

1

DGATAN

ER

FÄ LG GA TA Et N

SO

RAFFINA

RUKET 1

SOCKERB

Planerat

Sockertorget Sockertorget blir JMs tredje etapp på Sockerbruket. Namnet har vi lånat från det torg som kommer att ansluta till kvarteret i korsningen Fabriksgatan–Raffinadgatan. Här bygger vi välplanerade, kvadratsmarta lägenheter i varierande storlekar. Välj mellan allt från effektiva ettor till generösa bostäder om fem rum och kök, alla med härlig balkong, uteplats eller terrass. Kring en ombonad kvartersgård uppför vi hus som varierar i höjd mellan fyra och åtta våningar. Mot Fabriksgatan låter vi byggnaderna nå upp till fyra våningar med en femte indragen

10

våning och härliga taklägenheter. Här bor man på paradläge med utblick över stadslivet utanför. Mot Fälggatan planerar vi ett lägre gårdshus där några av bostäderna i markplan får egen ingång från gården. Garage och förråd finns under markplan. Byggnaderna omsluter en omsorgsfullt utformad kvartersgård. Här skapas trivsamma gröna rum för umgänge och vila. Lekplats för barnen, gräsytor med planteringar, gångar, träd och cykelställ. En portik mot väster tar dig snabbt ut på Fälggatan och gång- och cykelstråket mot centrum.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


MODERN ARKITEKTUR MED FÖRANKRING I TID OCH RUM ”Arkitekturen blir modern men hämtar inspiration från områdets industriellt präglade historia. Gatufasaderna får rött tegel som dominerande material medan gårdsfasaderna ges ett ljusare uttryck med generösa balkonger mot mysiga gröna kvartersgårdar. Gångar och portiker genom husen skapar öppenhet och en inbjudande och spännande utemiljö.” Mats Jacobson, arkitekt SAR/MSA, Yellon arkitekter, som står bakom utformningen av både Sockertorget och JMs tidigare etapper på Sockerbruket.

11


Modernt och bekvämt med inspiration från naturen Genom att välja hållbara material och satsa på goda förvaringsmöjligheter skapar vi hem som håller stilen genom åren. I Sockerbruket har våra inredare lånat designelement från naturen utanför och satt samman ett JM Original där äkta naturmaterial och ljusa toner dominerar.

Vi vill att ditt hem ska vara lika vackert idag som i morgon och väljer därför tidlös design där våra svenska fjäll, hav, land och skogar inspirerat till ett balanserat formspråk i milda nyanser. De vitmålade väggarna och den mattlackade ekparketten skapar en varm och enhetlig bas i ditt nya hem. Köket är hemmets naturliga samlingspunkt och vi har valt ett svensktillverkat kvalitetskök med en kritvit, slät och lättskött lucka. Över bänkskivan sitter kakelplattor för skydd mot stänk och väta. När det gäller köksmaskiner har vi satt samman ett paket i form av inbyggd ugn, induktionshäll och mikro. Du får även kyl och frys med vita fronter och integrerad diskmaskin som original. Hemmets naturligt vackra ytskikt ger dig en fin grund att utgå ifrån när du inreder ditt nya hem. Du kan med

12

fördel välja att arbeta vidare på den välbalanserade stilen och sätta din personliga prägel med levande träytor och harmoniska jordfärger. Influenserna från naturen följer med in i det helkaklade badrummet där vita väggar och grå golvklinker sätter stilen. Vi är måna om att förena form och funktion och utrustar därför badrummet med tvätt-och torkmöjligheter för en bekvämare vardag. I badrummet, liksom i övriga rum i lägenheten, finns det gott om förvaringsutrymmen. Kommod samt väggskåp över tvättutrustningen slukar effektivt alla krämer, schampoflaskor och tvättmedelspaket.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


13


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta planlösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du är med i tidigt skede får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad. Det är bara så man kan bygga en oslagbar helhet, med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en genomtänkt balkong, uteplats eller terrass?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kan bygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga

14

samtliga sina hus miljövänliga. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemikalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 12 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: Ranelid reklambyrå Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: JM AB arkiv, Magnus Grubb, Fotograf Therése A. Svensson Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2014 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress Box 327, 201 23 Malmö I Besöksadress Jörgen Kocksgatan 9, 201 21 Malmö I Telefon 040-16 56 00 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM Lund - Sockertorget Säljbroschyr 2014  

Sockertorget blir JMs tredje etapp på Sockerbruket i centrala Lund. Här bygger vi välplanerade, kvadratsmarta lägenheter i varierande storle...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you