Page 1

Österåker – kanalstaden

Fullriggaren Skärgårdshem för finsmakare


Centrumnära lägenheter invid kanalen I det nya kvartersområdet Östra Kanalstaden bygger JM Fullriggaren. Det nya kvarteret får en innergård med ett marint tema samt 47 välplanerade lägenheter med ett inspirerande läge intill kanalen.

På ett av Österåkers bäst bevarade lägen bygger JM ett kvartershus om 47 lägenheter med gångavstånd till Åkersbergas centrum. Kvarteret Fullriggaren hamnar vid Kanalstadens kajkant med en direkt anslutning till områdets vattenläge. Husets nedersta plan får en tegelmurad sockel som övergår i en putsfasad som fortsätter upp till de sluttande sadeltaken. Fasadens kulörer varierar men håller sig inom den jordfärgade

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


delen av paletten. Samtliga bostäder får en väl tilltagen balkong eller uteplats. De flesta av dem får även utsikt mot kanalen.

Gården möter kajpromenaden För att dra nytta av sitt vattenläge får Fullriggaren en u-formad kropp som öppnar sig mot kanalens trädäck i väst. På den privata och insynsskyddade yta som uppstår däremellan anlägger vi en gård som kompletterar kanalen med ett marint landskaps­ tema. Den gröna gårdsmiljön förser vi med sittbänkar, träd och planteringslådor i cortenstål. Att huset har en stegrande trappstegsvolym, med den lägre delen mot söder, gör att gården blir inramad samtidigt som den behåller både ljusinsläpp och kanalutsikt. I bottenvåningen gör vi plats för lokaler.


Berga teater

Folketshus

Klapp

n

väge i on

Rosen-

de

lv

Or

ev

sv

Da

ull

gk

g Hä

dal

gen

TUNA

a Banvä

usv Tell

Genväg en

gen nsvä

niv

v

gv

Bor

a rius A nsg

An

rv

rga

bo Sim

tr Väs

en

n

äge edav drom

Åkersberga IP

Söra simhall

n ge vä ds lun nsv ete Statio

n

en

äg

v gs

Söraskolan

Brandstation

av ä gen

ge

en

äg

sv

Ve g

sväg

n

d år rg

sla

Ro

rgr Ma

ga

en

en

ar-

L

n

v nu s Ura

kanal

sv

tu Nep

b

er

vä g

ck ba

en äg

Å ker s

väge Saturnu s

rskär Öste

Båtham

ion

e äg nv

a

Ve ga v

Mejselv Åkers kanal greyhound park

Åkers

at

ra B

FULLHjulvägen RIGGAREN

Runö hamn

sv er gap ark

St

Väs t

bry.

Sågväg en

B

ROSLAGSBANAN

uf f

svägen

No

CENTRUM

Station

RUNÖ INDUSTRIOMRÅDE

V all mov

lv av äge n

rr g årdsvägen

av

g en

kidéOr

Korallens friskola

Berg

en

sv ä

E18

Ma

en

äg

en Bergaväg

lväg

en sväg äng

nsv ma ns

n

Åkersberga kyrka

n

la g

Hackstahallen

ge

lvä

os

nv

R

Ru

en

l vä ge Ce ntra

na

Ka

276

Sko

Stor

en nöback Ru

Tvärv äg

Hackstaskolan

a str Ö

Ba

nv

Österåker

187

276

Vård Åkersberga

i centrum finns apotek, tandläkare, barnavårdscentral och husläkarmottagning med jour och drop-in.

För- och grundskola Svinninge

Österåker är en barnvänlig kommun där det finns både privata och kommunala för- och grundskolor.

kultur

kommunikationer

Kultivera dig i Kulturknuten. Här finns dans- och teaterskola för barn samt kurser för vuxna. Besök även Berga Teater för konserter, dans och bio eller någon av Österåkers Konsthalls utställningar.

Från Fullriggaren har du nära till kommunikationer oavsett om du väljer bil, tåg eller båt. Kvarteret ligger på bekvämt promenadavstånd till centrum och roslagsbanan och med bil når du enkelt e18.

service och shopping

sport och träning

några minuter från ditt hem ligger Åkersberga centrums många butiker och restauranger. Här finner du även det mesta du kan tänkas behöva inom service.

Paddla kanot i kanalen, slå några hål på golfbanan eller bege dig ut på en löptur i Domarudden. närliggande inomhusalternativ är gym & Motion, Friskis & Svettis och Söra simhall.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Där småstad möter skärgård nybyggda Östra kanalstaden blandar de bästa delarna från småstaden och skärgården med ett behagligt pendlingsavstånd till stockholm City.

Våra ambitioner med det nya bostadsområdet Östra Kanalstaden är att ta Åkersberga några steg närmare skärgården. arbetet omfattar över 300 nya bostäder i ett område som följer Åkers kanal. Placerat i en gemytlig småstadsmiljö och med närhet till skärgården får Östra Kanalstaden god tillgång till båda. Som komplement till de öppna ytorna får kvarteret Fullriggaren en avskild innergård som möter områdets kajpromenad.

Aktivt läge nära centrum Åkersberga har länge varit en uppskattad destination för golfare såväl som båtentusiaster. i området ligger Hagby golf och Åkersberga golfklubb med några av Stockholms vackraste golfbanor. runt hörnet har du roslagens Marincenter som hyr ut både kajak och kanot. Med bara några promenadminuter från centrum löser du vardagens servicebehov utan bil. närliggande Åkersberga centrum har ett växande utbud till vilken en nyrenoverad galleria, bank, apotek, bibliotek, restauranger och över 70 butiker ingår.


Stadspräglat kvarter med marin inspiration Fullriggaren varierar färg och skala i en form så att varenda del får en unik och stadslik identitet. Kanalläget ligger också till grund för den hamninspirerande exteriören.

Fullriggarens arkitektur blandar volymer i olika kulörer samt varierande höjder och låter dem växa in i varandra. Den unika formen skapar spännande vinklar och en huskropp som är exklusiv och lekfull.   – Varierande färger, former och höjder gör att Fullriggaren känns som ett stadskvarter där varje del har en egen identitet, förklarar arkitekten Ellen Bodström som tillsammans med JM har gestaltat kvarteret.   Det är en arkitektur som förhåller sig till, och samspelar med, kanalen. Fullriggarens byggnadsvolym öppnar sig mot kanalen i väst och får en rustik tegelsockel inspirerad av klassiska hamnkvarter. Ellen tillägger:   – Vi har valt att arbeta med två olika tegelkulörer samt låtit fogfärgen skifta. På så sätt har vi fått en varierad färgskala på de olika byggnadsvolymerna.   Den ena sockeln får mörkgrå stenar och en mörkare fog medan den andra sockeln får röda stenar och en ljusare fog. De olika tegel- och fogfärgerna från sockeln fortsätter upp på fasadernas putsade ytor. Byggnaden avslutas uppåt med mörka sadeltak som bryts i spännande vinklar. Fullriggaren får dessutom några av områdets största balkonger, varav flera med god utsikt över kanalen.  När Ellen Bodström ska peka på kvarterets kvaliteter nämner hon särskilt kvarterets unika läge vid kanalen samt lägenheternas rumssamband. I stort sett alla planlösningar är genomgående och har ett öppet samband mellan kök och vardagsrum. I de flesta lägenheter går det att välja bort ett rum till förmån för ett ännu större vardagsrum.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


”Eftersom Fullriggaren ligger så nära kanalen har vi låtit oss inspireras av klassisk hamnarkitektur och valt rustika tegelstenar med mycket struktur.” Ellen Bodström, SWECO Arkitekter


Låt insidan spegla utsidan Fullriggarens 47 lägenheter om 2 till 5 rum och kök har ett gemensamt inredningstema med fokus på stilrena interiörer med slitstarka ytor. Här ska du kunna bo lätt och länge.

När vi på JM ska sammanställa inredningskoncept till våra kvarter händer det att vi låter oss inspireras av den omgivande miljön. Det förutsätter förstås att omgivningen är tillräckligt inspirerande. I fallet Fullriggaren är det inte mer än rimligt att vi låter insidan spegla utsidan. Ett så vackert läge intill kanalen ska inte gå till spillo, utan borde återkomma och lyftas fram även i interiören. I Fullriggaren målar vi väggarna vita, lägger en mattlackad ekparkett på golvet och kompletterar med inredningsmaterial från naturen.

Planlösningen är öppen och fönstersättningen är genomtänkt för att du ska få fria ytor och goda utsikter.

Smakfulla kontraster i köket I köket låter vi små medel skapa spännande kontraster. Här får vita släta luckor med rostfria handtag möta kakelplattor som har ett naturstensliknande utseende och en laminatbänkskiva som även den påminner om naturmaterial. Energisnåla maskiner i form

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


av induktionshäll, rostfri kyl och frys, helintegrerad diskmaskin samt varmluftsugn och mikrovågsugn gör köksarbetet lättare.

Duscha, tvätta, njut Badrummets matta vita väggkakel kombinerat med naturstensinspirerade klinkerplattor från M2 håller den estetiska linjen. Kommoden från Aspen och väggskåpet med klicköppning ger gott om förvaringsutrymmen. Tvättmaskinen och torktumlaren

kommer från Siemens och är placerad under en praktisk vit bänkskiva. En smidig duschvägg i glas ger rummet en känsla av rymd. Här är varenda kvadratmeter noga avvägd och väl utnyttjad.


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En ­konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta plan­ lösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du bokar i tid får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad. Det är bara så man kan bygga en oslagbar helhet, med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en genomtänkt balkong eller uteplats?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter det personliga boendet i ett större sammanhang. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemikalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


jm.se


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitets­ orter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 13 miljarder kronor och har cirka 2 200 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap.

Design & produktion: Nyla Design Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Richard Hammarskiöld, Gustav Kaiser, Kristofer Johnsson, Eleonora Hafström, Johnér, iStockphoto, Shutterstock Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2014 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress 169 82 Stockholm I Besöksadress Gustav III:s boulevard 64, Solna I Telefon 08-782 87 00 I Internet jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM, Stockholm: Österåker, Kanalstaden - Fullriggaren, säljbroschyr, 2014  
JM, Stockholm: Österåker, Kanalstaden - Fullriggaren, säljbroschyr, 2014  

Östra Kanalstaden växer fram på ömse sidor om Åkers Kanal i Åkersberga. Nu planerar JM att bygga Fullriggaren, 47 sjönära och välplanerade l...