Page 1

DRAGÖRKAJEN Bo på Limhamns bästa läge


Ett boende med bästa utsikt På Dragörkajen skapar vi nya bostäder på allra bästa läge vid Limhamns mysiga fiskehamn. Huset vänder sig mot havet och hamnen och bjuder på en enastående utsikt från sina balkonger och uteplatser. Här bor du på första parkett vid Öresund, så nära havet du kan komma.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Det goda livet på kajkanten Dragörkajen är det idealiska valet för dig som söker ett bekvämt boende med bästa adress på Limhamn. Granne med den trivsamma fiskehamnen bygger vi nu ett nytt kvarter med moderna bostäder som ligger på första parkett vid Öresund. Unna dig en ny bostad med oslagbart läge och en fantastisk utsikt.

På Dragörkajen bygger JM ett sexvåningshus med totalt 74 välplanerade lägenheter med modern standard. I huset ryms en variation av bostäder om två till fem rum och kök, samtliga med balkong eller uteplats i absolut bästa söderläge. Här kan du njuta av den fina miljön utanför och från de övre våningarna bjuds du på en fantastisk utsikt över hav och hamn. Lägenheterna utformas för ett bekvämt och bekymmersfritt liv med alla fördelar hos en nyproducerad bostad. Här finns allt från den effektiva tvåan med uteplats till en fantastisk femrums takvåning om 150 kvadratmeter med två balkonger och takterrass. Oavsett vad du väljer får du en modern och smart planerad bostad, utformad och anpassad för nutidens livstil och behov. Ljus och luftig med väldisponerade kvadratmeter, lika lätta att möblera som att hålla i ordning. Lägg därtill vår omsorgsfullt komponerade Originalinredning, med material och utrustning av hög kvalitet, som du naturligtvis kan komplettera med dina egna, personliga val. När du flyttar in är din nya bostad precis som du vill ha den. Ett hem att längta till och trivas i.


Med Dragörkajen tar de mysiga kvarteren på Gamla Limhamn steget över Strandgatan och lägger till vid färjekajen.


På Dragörkajen bor du i hjärtat av Limhamn, granne med havet, hamnen och båtarna JMs bostäder på Dragörkajen kommer att ligga på bästa söderläge i en unik miljö, några meter från fiskehamnens norra kajkant. Det var härifrån som färjorna på linjen Limhamn–Dragör avgick. Ofelia, Hamlet och Scania är namn som väcker minnen om panerad spättfilé och en dansk pilsner på turen över Sundet. Nu ska den gamla färjehamnen förädlas och omvandlas till en attraktiv boendemiljö med moderna bostäder i historiska omgivningar.

Dragökajen ligger på allra bästa läge i den del av Limhamn som håller på att omvandlas från att rymma industrier och verksamheter till att bli ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Utanför, på Ön, har nya kvarter redan etablerats och på Limhamnskajen, norr om Dragörkajen, är utbyggnaden av det som kallas Limhamns Sjöstad i full gång. I det sammanhanget blir Dragörkajen med sin robusta tegelarkitektur en naturlig länk till den befintliga bebyggelsen i Gamla Limhamn.

På Dragörkajen bor du i direkt anslutning till de genuina gamla kvarteren nere vid hamnen som fortfarande har kvar sin trivsamma atmosfär av fiskeläge. Här hittar man det riktiga Gamla Limhamn med trånga gränder där stockrosor vajar mot de hundraåriga gathusens patinerade fasader. Precis nedanför din nya bostad finns den charmiga fiskehamnen med sina pittoreska hoddor och en inbjudande grönska.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Limhamnsborna brukar kalla sin stadsdel för en stad i staden. I stadsdelens livfulla centrum finns all den service man kan önska sig; livsmedelsbutiker, apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, många butiker samt ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer. I den trivsamma fiske- och småbåtshamnen hittar du både ett fiskrökeri med välsorterad butik och servering, och två populära krogar. För den som ändå inte är nöjd ligger storstadens hela utbud på nära håll i centrala Malmö – eller varför inte närbelägna Köpenhamn.

Restauranger & Caféliv

Sibbarp och Ribersborg

Limhamn har på senare år fått en rad bra krogar för alla smakriktningar. Nära Dragörkajen ligger trivsamma kvarterskrogen Cutty Sark och i småbåtshamnen huserar populära Restaurang Kajutan.

För många är badsträndena och grönstråken längs Sibbarp och Ribersborg något av det bästa med Malmö. Här bor du på gång- eller cykelavstånd till båda.

Shopping och butiker

Skola

Limhamns centrum och kvarteren längs Järnvägsgatan/Linnegatan erbjuder en mångfald spännande småbutiker såväl som välsorterade stormarknader.

För dig som har barn i skolåldern bjuder Limhamn på några av Malmös bästa grundskolor. Ett stenkast från Dragörkajen ligger en av dem. Här finns också en väl utbyggd barnomsorg med både kommunala och enskilda förskolor.

Kultur På Limhamn händer det alltid något. Konstutställningar, filmvisningar, föredrag, marknadsdagar och allsångskvällar i småbåtshamnen är bara några av de återkommande evenemang som bjuds.

Limhamns Saltsjöbad På Sibbarps klassiska kallbadhus samlas man i den vedeldade bastun för att sedan sänka ner sin varma kropp i Öresund. I födelsedagskostym – året runt.

Fritid och motion Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis&Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.


Arkitektur Dragörkajens vackert teglade sexvåningshus ligger med entrésidan mot Övägen och den gamla cementindustrin som håller på att omvandlas till nya bostadskvarter. I sydväst öppnar husen upp sig med balkonger och uteplatser mot den pittoreska fiskehamnen. Här anläggs en inbjudande kvartersgård med planteringar och gångar som leder ner mot kajkanten. Framför husen planerar JM att uppföra fem småskaliga parhus med bostadsrätter. Mellan dessa bjuds de boende på Dragörkajen på utblickar mot hamn och hav. Norrut på kajen byggs ett stilfullt kontorshus med restaurang i bottenvåningen. Fiskehamnens norra kaj kommer att rustas upp och förvandlas till ett gångstråk för Limhamnsborna att njuta av och i den tidigare färjehamnen planeras en gästhamn för besökande fritidsbåtar. Huset rymmer 74 lägenheter med variation i storlek och utformning. Här finns något för alla. Från den kvadratsmarta tvåan med uteplats mot kajkanten, via rymliga treor och generösa fyror, till stora femrummare. Alla får de stora balkonger eller uteplatser som vetter mot kajen i sydväst. härifrån kan de boende njuta av utblickar mot hamnen och havet. Från de övre våningarna bjuds det på en fantastisk panoramautsikt över Öresund.

ÖV ÄG E

N

NORRA FISKEHAMNEN


”På Dragörkajen utformar vi ett robust tegelhus med en genuin känsla och arbetade mönster och detaljer. Byggnaden delas upp i fem trapphus som vart och ett får en tydlig identitet med hjälp av olika tegel, fönstersättning och bearbetning. På så sätt dras byggnadens skala ner och blir individuell och välbekant. De fem olika tegelsorterna är valda för att harmoniera med varandra och för att knyta an till Limhamns tradition av småskalighet och stor tegelrikedom. Portikerna genom huset skapar också skyddad entré för de boende och bjuder in förbipasserande att se igenom byggnaden och ana havet och kajen.” FOJAB arkitekter Joachim Lundquist, ansvarig arkitekt Ida Stavenow, handläggande arkitekt Nevena Krilic, medverkande arkitekt

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Sober inredning med attityd Bostäderna i Dragörkajen är utformade för att uppfylla den moderna stadsmänniskans krav och behov. Lägenheterna präglas av öppna planlösningar med generösa sällskapsytor i samklang med välplanerade och välutrustade kök. Alla större lägenheter är genomgående med ljus från två håll. Här finns också omsorg om det privata med separata avdelningar för vila och personlig vård.

Till bostäderna har våra inredare komponerat ett JM Original som andas sober elegans med moderna influenser. Som utgångspunkt har vi satsat på en mattlackad ekparkett och genomgående vitmålade väggar. Möblera med återhållsamhet, skapa små rum i rummet och låt enstaka designföremål ta sin rättmätiga plats så får du ett hem som är stilrent och exklusivt i sin framtoning. I köket finner du en avskalad och modern attityd med kritvita luckor i skåp och lådor. Till detta har vi valt en vit, högblank kakelplatta som sätts stående över arbetsbänken. Den vita linjen fortsätter i vitvarorna och framhäver den moderna känslan i hemmet. Kökets underskåp har dämpade fullutdragslådor som ger god tillgänglighet och överblick av vad du har hemma.

Den avskalade stilen förstärks av en helintegrerad diskmaskin, underlimmad diskho samt induktionshällen som är infälld i den ljust denimmönstrade laminatbänkskivan. Det helkaklade badrummet följer samma strikta linje som övriga delar av hemmet. Här har vi valt ett sobert grått klinkergolv med vita högblanka plattor på väggarna. De smakfullt kombinerade och tåliga ytskikten gör att rummet blir lättstädat och behåller den fräscha och nybyggda känslan länge. För att du enkelt ska kunna hålla ordning på dina krämer, raklödder, make-up och hårsnoddar har vi försett badrummet med en lika snygg som praktisk kommod. Du har även ytterligare förvaringsmöjligheter i väggskåpen ovanför din tvätt- och torktumlare.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


3 rok, 78 m2

• •

Flexibel planlösning - ta bort ett sovrum och få ett stort vardagsrum, eller dela av köket mot vardagsrummet. Master bed med separat klädkammare Hall med generös förvaring

Ljusa, rymliga master bedroom med bra förvaring.

L

DM MI

Helkaklade badrum med tvätt- och torkutrustning för en bekväm vardag.

K TM

Moderna, välplanerade kök med bra arbetsutrymme och förvaring.

Stilren köksinredning i vitt med utrustning från Siemens.

F

TT

Praktisk entré med bra förvaring. ST

Öppet mellan kök och vardagsrum för rymd och gemenskap.

Vackra, sköna och slitstarka golv i mattlackad ekparkett.

Flexibla planlösningar med möjlighet till förändring.

Exempelplanlösning om 3 rum och kök, 78 kvm på Dragörkajen.

Balkong eller uteplats med plats att njuta av havsluft, sol och vacker utsikt.


I Dragörkajen kan du njuta av de vackra omgivningarna från väldisponerade bostäder med modern och sober inredning . Det skadar inte heller att vi på JM bygger sunda bostäder som håller. Våra nyproducerade bostäder utformas enligt vår egen standard för lågenergihus, vilket ger lägre energikostnader och minskad miljöpåverkan. Det är ingen tillfällighet att vi har branschens nöjdaste kunder – flera år i rad.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En ­konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta planlösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du vill får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad. Det är bara så man kan bygga en oslagbar helhet, med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en genomtänkt balkong?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kan bygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga samtliga sina hus miljövänliga. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemikalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 12 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: Ranelid reklambyrå AB Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Magnus Grubb, Ranelid reklambyrå. iStockphoto Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2013

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress Box 327, 201 23 Malmö I Besöksadress Jörgen Kocksgatan 9, 201 21 Malmö I Telefon 040-16 56 00 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM, Dragörkajen Säljbroschyr 2013  

På Dragörkajen skapar vi nya bostäder på allra bästa läge vid Limhamns mysiga fiskehamn. Här bor du på första parkett vid Öresund, så nära h...