Page 1

UPPSALA – LUTHAGEN

ANEMONEN

Sista chansen i klassiska kvarter


I kanten mot Stabby ängar bygger nu JM ett sista Luthagen-kvarter i två etapper. Våra moderna flerbostadshus knyter an till områdets hustradition och rymmer 106 välplanerade lägenheter. Här kan du njuta av folklivet från ditt väl tilltagna uterum och ta en cykeltur till såväl gröna oaser som till rese­centrum och city.


ANEMONEN

EN FÄRGSTARK FLIRT MED TRADITIONERNA Du som efterfrågar annat än vitt i nyproduktioner kommer att tycka om Anemonens putsade fasader. Här tar vi upp toner och färgskalor från närområdet i form av både guldockra och milda gröna nyanser. Färgvalet tillsammans med klassisk fönstersättning och arkitektur skapar en traditionell atmosfär. För det moderna och bekväma står exempelvis hiss, par­ kering i garage under huset, de flexibla planlösning­ arna och fibertjänst för TV, bredband och telefoni. I Anemonen finns lägenheter för alla – från den lilla, smarta ettan till den rymliga sexan för dig som behö­ ver mer utrymme. Oavsett vilken du väljer, får du en öppen bostad med bra förvaring i skjutdörrsgarde­ rober och extra stora fönster i de sociala delarna.

Gott om gröna rum I stort sett alla bostäder på markplan får en egen uteplats med trädäck, staket och grind mot den grönskande inner­gården. Även du som bor på våningarna högre upp kommer snabbt ut till gården tack vare genom­gående trapphus och genomgångar i huskroppen, kallade portiker. Hela kvarteret är också planerat för genom­ sikt och enkel tillgång till en härlig uteplats i form av den 7 000 kvadratmeter stora Gjuteriparken. Bor du i någon av lägenheterna mot Blandar­ gatan har du daglig utsikt mot parkens grönska och alla grillande, lekande och promenerande människor.


NJUTARLÄGE VID ÄNGSKANTEN Det är vardagarna som avgör hur vi trivs med livet. I Anemonen finns alla möjligheter till smidiga morgonrutiner och kvällar fulla av upptäckarlust, tack vare bra kommunikationer och närhet till det mesta.

Du har två kilometer av fina gång- och cykelvägar in till centrum, stads­ bussar med god turtäthet avgår vid kvarteret och det planeras en för­skola i grannkvarteret. På tio minuter cyklar du till SJs resecentrum eller Uppsala centrum och passerar på vägen gott om byggnader av klass – som univer­ sitetsbyggnaderna, domkyrkan och saluhallen. Även närservice finns det gott om. Bland annat i form av mataffären Nelins och kvarterstorget Mimmi Ekholms plats. Torget är ett nytt stads­ delscentrum på bekvämt gångavstånd från Anemonen. Här finns ICAbutik, restauranger, ett kombinerat bageri/café, apotek, frisör, träningsanläggning och vårdcentral.

Med naturen som granne Anemonen ligger i kanten mot Stabbys gröna ängar och alldeles vid Stabby­ skogen som är en av Uppsalas oaser, med grillplatser, fårhage, fornlämningar och ett 1,9 kilometer långt, upplyst motionsspår. I skogsbrynet ligger en charmig prästgård, omgiven av en stor gräsmatta och hundraåriga lindar. Skogen är också en värdefull lek- och undervisningsmiljö för barnen i Luthagens skolor.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


OMRÅDET

N

Fyrishov Nelins Livsmedelsbutik

ANEMONEN

Sverkerskolan

n gata

Observatoriet

Mimmi Ekholns plats Börje

a lbyg Hä l

t an

LUTHAGEN

Enköpingsvägen

Stabby prästgård

Stabbyskogen

Tiundaskolan

se ag th Lu

CENTRUM

en ad lan p s

Biotopia Uppsala saluhall Domkyrkan

Uppsala Universitet Eriksskolan

RICKOMBERGA

Fyrishov

Mimmi Ekholms plats

Fyrishov är ett av Sveriges största besöksmål. Varje år genomförs cirka 300 event av olika slag. Här finns äventyrs­ bad och simhall med babysim, massor av idrottshallar i två plan, bowling, gym och mycket mer.

Nytt stadsdelscentrum med ICA-butik, vårdcentral, restaurang och annan närservice.

Stabbyskogen Upptäck en av Uppsalas gröna oaser, med grillplatser och upplyst motionsslinga. Här kan du också ta en fika i char­ miga Stabby Prästgård.

Skolor och förskolor Det planeras en förskola i grannkvarteret och ytterligare tio förskolor finns inom en radie av någon kilometer. Lutha­ gens skolor består bland annat av Eriksskolan, Tiundaskolan och Sverkerskolan. Skolorna ligger nära varandra – mitt i naturen och mitt i kulturen. För de något äldre finns Upp­ sala universitet, där Ekonomikum ligger allra närmast.

Biotopia Här kan stora och små upptäcka Upplands djur och natur via utställningar, experiment i labbet eller genom att surfa till sig fördjupad kunskap.

Uppsala saluhall I Uppsalas arkitektritade saluhall säljs kryddor, ostar, fisk, skaldjur och charkuterier. Här kan du också äta och fika gott.

Kommunikationer Stadsbussarna trafikerar området med god turtäthet och busshållplatser finns både på Hällbygatan och Börje­ gatan. Fina cykelvägar tar dig i alla riktningar.

Resecentrum


JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


ARKITEKTUR

RUM FÖR ALLA BÅDE INNE OCH UTE På samma sätt som den blommande anemonen kommer med ett löfte om ljusa och härliga tider har våra flerfamiljshus stora balkonger, ljusa bostäder och gröna omgivningar som låter dig njuta av tillvaron. Med flexibla planlösningar och gott om förvaring finns här plats för allt och alla.

Flirten med det äldre lägenhetsbeståndet i Luthagen visar sig bland annat i klassisk fönstersättning, balkonger mot gatan, arbetade portiker och entrémotiv med tegel och franskt fönster. Men även i den dominerande fasadfärgen, som är en sober grågrön nyans. Samtliga större lägenheter i Anemonen är genomgående och har härligt breda och höga fönster i vardagsrummet. De flesta har också en extra wc/dusch och separat sovrumsavdelning, vilket är bra både för sovande barn och andra som vill ha lugn och ro emellanåt. Även de mindre lägenheterna har generösa fönster i de sociala utrymmena och här finns en hel del hörnlägenheter med fönster i flera väderstreck. Det gör att vi törs lova dig en ljus bostad.

Flexibilitet som ledord I alla bostäder finns det gott om förvaring och du har stor valfri­het i planlösningarna. Vissa lägenheter kan få pardörrar mellan vardagsrum och sovrum som tillval, på så sätt passar sovrummet även som bibliotek, matrum eller hemmakontor.

Smart studio eller luftig radhuskänsla För dig som söker riktigt smarta kvadrat finns här flera små studio­ lägenheter med sovalkov som enkelt kan skärmas av. I Anemonen har även de minsta lägenheterna gott om förvaring i skjutdörrs­ garderober. Vill du i stället ha en större bostad med känsla av egen täppa, kan du få en lägenhet i markplan med riktigt stor uteplats mot gården och ett anslutande extra förråd för grillen och trehjulingen.


Genomarbetad grundinredning.

Helkaklade badrum.

Extra stora fönster.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


JM ORIGINAL

G

Badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. BH 0,7

Välplanerad lägenhet med balkong i väster. DM

KÖK TT K/F

K/F

TM

HMU

BAD SOVRUM 2 10 m2

BALKONG 8 m2

BH 0,5 5

Vardagsrum som utgör lägenhetens hjärta.

VARDAGSRUM 25 m2 SOVRUM 3 16 m2

L

SOVRUM 1 13 m2

Stort föräldrasovrum med skjutdörrsgarderob.

G WC/D ST

HALL

Möjlighet till pardörrar med rum i fil.

Exempel på planlösning 4 rok / 99 kvm

G

KÖK

DM ELC

BH 0,7

H

HMU

K/F

VÄLKOMMEN IN TILL HÅLLBAR JM ORIGINALINREDNING 0

1

2

3

skala 1:100

”Jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in” sjunger Veronica Maggio som själv N är uppvuxen i Luthagen. Även här kan du med stolthet bjuda in dina vänner. Vi erbjuderBRF ANEMONEN 1 en sober och stilren plats därVåning du4både kan umgås och hämta inspiration. Våning 3 LGH NR: Våning 2 Våning 1, entrévåning Källarvåning

I Anemonen har citylivets snabba tempo och energi fått influera inredningen. Som bas ligger en mattlackad ekpar­ kett, ett ljust kök och vitmålade väggar. Mot denna strama fond får kontrastfärger, strukturer och metalliska ytor en perfekt arena för att skapa stämningsfulla effekter. Kvaliteten, designen och tidlösheten i material och uttryck är viktig för oss då vi är måna om att du ska trivas länge i ditt nya hem. Här får du bland annat helkaklade badrum, fönsterbänkar i natursten och gott om förvaring. Varje detalj är noggrant genomtänkt för att du ska må bra och för att dina rum ska hålla stilen.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

21101, 21201, 21301

Moderna kök – behagliga badrum I ditt nya, ljusa kök finns alla förutsättningar för att lyckas med matlagningen, oavsett om du lagar från färdig matkasse eller på fri hand. Du kan glädja dig åt ett rejält kök med diskbänk, energisnåla vitvaror, generösa arbetsytor och gott om smarta lösningar i form av fullutdragslådor, dämpade luckor och käll­ sorteringskärl. I badrummet får du vardagslyx med vackert kakel och energisnål tvättmaskin och torktumlare. Även här har du gott om förvaring i kommod och väggskåp.

4

5 m


Skåpluckor med dämpning.

Rostfria vitvaror med bra energiklass.

Triple Play i flera rum.

Naturligt vacker och tålig ekparkett.

EN NÄRMARE TITT PÅ DETALJERNA Från hiss till hall När du stiger in i din lägenhet möts du av en välkomnande entré­ hall där en mattlackad ekparkett leder vidare in i lägen­heten. I hallen hittar du också klädförvaring oftast i skjutdörrsgarderob.

Ljusa vardagsrum Tack vare extra stora fönster kan du njuta av både ljusinsläpp och utsikt. Ett halvöppet samband mot köket bidrar också till känslan av ljus och rymd. Här, som i de andra rummen, ger fönsterbänkar i natursten det där lilla extra. Två väggar är förstärkta för vägghängd TV.

Moderna kök Vi har valt ett stilrent kök från Marbodal med vita, släta luckor och rostfria handtag, en underlimmad diskbänk och en antracitgrå laminatbänkskiva med goda arbetsytor. Mellan bänkskiva och vägg­ skåp sitter stående blankvita kakelplattor från M2. Till din hjälp i köket har du induktionshäll, integrerad diskmaskin, kyl och frys, varmluftsugn och mikro i inbyggnadsmodell från Siemens.

Badrum och tvättstuga i ett I badrummet står grå klinkerplattor som kontrast till väggarnas vita, blanka kakel. Du får även en tvättmaskin och torktumlare

(kombitvättmaskin i lägenheter på 55 kvadratmeter och mindre) från Siemens samt praktisk vit arbetsbänk, väggskåp och kommod. En smart, vägghängd torkställning ger dig hela tio löpmeter att torka kläder eller handdukar på. Extra rymd och luft skapas tack vare en duschvägg i glas och spegel med frostad sidobelysning. Liksom bostadens övriga rum är badrummet tillgänglighetsanpassat.

Välplanerade sovrum Vi planerar dina sovrum med stor omsorg. Antingen genom att vända dem mot kvarterets tysta gårdssida, eller genom att skapa en tydlig privat del av lägenheten där sovrummen samlas. Du har alltid gott om förvaring i form av skjutdörrsgarderober från Elfa och i många fall även klädkammare. En vägg i huvudsovrummet är förstärkt för vägghängd TV.

En egen uteplats Du får alltid en egen balkong eller, om du väljer att bo på mark­ plan, uteplats. Alla balkonger är möblerbara och har klassiska fronter i grön eller grafitgrå perforerad plåt – en smart kon­ struktion som släpper igenom ljuset men som samtidigt ger insynsskydd. De privata, uteplatserna har ett skönt trädäck och ramas in med trästaket mot innergården.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


JM ORIGINAL

Klädkammare med flexibel inredning.

DETTA FÅR DU ALLTID MED JM ORIGINAL HALL Klädförvaring i anslutning till entrén Säkerhetsdörr med både säkerhetslås och titthål Rymliga ytor som uppfyller tillgänglighetskrav KÖK

Snålspolande blandare i krom.

UTANFÖR DIN BOSTAD Förråd Cykel-/ barnvagnsförråd Välplanerad gård Bra belysning för trygghet och säkerhet Energisnåla fönster Hiss Parkeringsplatser

Genomarbetad, utvald grundinredning Heltäckande ergonomisk arbetsbänk med yta i laminat Snålspolande blandare i krom Dämpade och väldesignade fullutdragslådor Modern och energisnål induktionshäll Skåpluckor med dämpning Lättstädade ytor Integrerad diskmaskin Rostfria vitvaror med bra energiklass Kakel som stänkskydd Slimmad utdragbar fläktkåpa med god belysning Källsorteringslådor under diskhon BAD Fräscha, helkaklade badrumsväggar Vackra och lättskötta klinkergolv God förvaring i kommod och väggskåp Dubbla eluttag med säker placering Energiklassad tvättmaskin och torktumlare Praktisk arbetsbänk över tvättutrustning Snålspolande toalett Flexibel torkställning med 10 meters torklängd Neutral duschvägg i klarglas eller badkar Snålspolande blandare i krom WC / DUSCH Fräscha, helkaklade badrumsväggar Vackra och lättskötta klinkergolv Snålspolande toalett Duschdraperistång Snålspolande blandare i krom ÖVRIGT Stilsäker och genomgående inredning Flera eluttag i varje rum Triple Play i hall, kök, sov- och vardagsrum Naturligt vacker och tålig ekparkett Enhetligt målade väggar i hela bostaden Fönsterbänkar i natursten Klädkammare med flexibel inredning för maximal förvaring

Energiklassad tvättmaskin och torktumlare.


HEMLIGHETERNA BAKOM VÅRA HÅLLBARA LÅGENERGIHUS En energisnål bostad är billigare i drift – och bättre för miljön. Därför energiklassar vi alla våra nya bostäder. Hållbarhetstänket genomsyrar våra bostäder från påbörjad ritning till genomförd inflytt. JM bygger bara lågenergihus vars energibehov väsentligt under­ skrider myndigheternas krav. Faktum är att vår energistandard är 25 procent lägre än Boverkets normkrav. Att vi energiklassar alla våra nya bostäder gör det dessutom lättare för dig, som funderar på att bo i ett av våra hus, att jämföra alternativen sinsemellan.

Bo energisnålt Våra lågenergihus har välisolerade och täta väggar, tak och golv, energieffektiva fönster och genomtänkta installationslösningar.

Bland annat sker alltid återvinning av värmen i frånluften och individuell mätning av varmvattnet. I de flesta av husen har vi dess­ utom en väderprognosstyrning som reglerar värmen med hjälp av data från detaljerade, lokala väderprognoser. Hänsyn tas till såväl temperatur, fukt och vind på ett sätt som gör att systemet kan arbeta jämnare och bespara inköpt energi.

Prisbelönad miljöstandard Alla dessa åtgärder innebär sammantaget kapade uppvärmnings­ kostnader och minskade koldioxidutsläpp. Bostaden är dessutom byggd för att underlätta en grönare vardag med bland annat energi­ snåla vitvaror, vattensnåla installationer, sunda och beprövade bygg­ material samt utrymmen för källsortering. 2012 vann vi pris för vårt hållbarhetsarbete och vår höga miljöstandard.

Induktionshäll i kök.

Energisnål kyl, frys och tvättmaskin.

Individuell varmvattenmätning.

Resurseffektiv belysning i kök och ovanför spegel i badrum. Sunda material.

Tjockare isolering i väggar och yttertak.

Välisolerade fönster.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


HÅLLBARHET


SÅ ENKELT KÖPER DU EN BOSTAD AV JM 1. Visning

5. Inredningsval

På jm.se och i tidningsannonser får du information om när vi visar våra nya bostäder. På våra visningar kan du se modeller, ritningar och illustrationer som beskriver hur bostäderna kommer att se ut när de är klara.

Under den här processen får du träffa våra erfarna inredare som hjälper dig med valet av inredning i din bostad. De kan ge dig professionella råd om färgsätt­ ning, materialval och andra inredningsdetaljer. Som stöd får du katalogen Inredningsval som beskriver vilka olika val av inredning du har möjlighet att göra.

2. Bokning När du har hittat den lägenhet du vill ha kan du skriva ett bokningsavtal. Avtalet innebär att en specifik lägenhet blir bokad för din räkning.

3. Kontraktskrivning När vi på JM fått in tillräckligt med bokningar för att starta produktionen av huset är det dags att skriva kontrakt, ett så kallat upplåtelseavtal alternativt ett förhandsavtal.

4. Informationsmöten Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdig­s tällas håller vi ett antal olika informations­ möten. På våra möten får du tillfälle att ställa frågor och du får dessutom möjlighet att lära känna dina nya grannar. Vi berättar också kontinuerligt via e-post och brev om hur arbetet med de nya bostäderna fortskrider.

6. Kontroll och besiktning När det närmar sig tillträde av den nya bostaden är det dags för inredningsvisning och besiktning. Till inredningsvisningen har din inredningsansvarige säkerställt att dina inredningsval stämmer. Vid besikt­ ningen kontrollerar en utomstående besiktningsman att arbetet är fackmannamässigt utfört.

7. Slutbetalning Innan du tillträder lägenheten är det dags att betala in den resterande delen av köpeskillingen, den s. k. slutlikviden. Vid den här tidpunkten ska du också betala slutfakturan på de eventuella inredningsval du beställt.

8. Tillträde Senast tre månader före tillträdet får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. På tillträdesdagen bekräftar du att slutbetalningen är gjord. Vi träffas och du får nycklarna till din nya bostad.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


VIP-KUNDER FÅR FÖRTUR Våra VIP-kunder får veta var och hur vi ska bygga före alla andra, och, viktigast av allt; förtur till alla JMs och Borätts bostäder. Läs mer och registrera dig som VIP-kund på jm.se


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 12 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: NollNio Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Richard Hammarskiöld, Gustav Kaiser, Peder Sundström Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2015 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress Box 1334, 751 43 Uppsala I Besöksadress Sylveniusgatan 2, Uppsala I Telefon 020-57 00 57 I Internet jm.se

JM, Uppsala: Luthagen – Anemonen. Säljbroschyr (2015)  

I kanten mot Stabby ängar bygger JM ett sista Luthagen-kvarter i två etapper. Våra moderna flerbostadshus knyter an till områdets hustraditi...