Page 1

MALMÖ – HYLLIE

HYLLIE BOULEVARD

Bo klimatsmart en kvart från kontinenten

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Hyllie – en kaxig och kontrastrik uppstickare Malmö växer. I Hyllie sker tillväxten både hållbart, smart och snyggt. Den nya stadsdelen ska bli Malmös andra stadskärna med moderna förtecken. Här finns innerstadens former, men med ett nytt och genomtänkt innehåll. Välkommen till en stadsdel med blicken mot kontinenten och rötterna i den skånska myllan!

I Hyllie finns mycket av allt. Här finns plats för 9 000 bostäder och lika många arbetsplatser. Lägg därtill nöjen, shopping och alla nyanlagda parker som stadsdelen har att erbjuda. Detta är en stadsdel med trivsamma kvarter där småskaliga lokalgator vävs samman med de stora vägarna ut mot kontinenten. Hyllie är en okonventionell och nytänkande stadsdel som lever och rör sig dygnet runt. I denna spännande stadsmiljö bygger JM Hyllie Boulevard där du får boendekomfort och kvalitet som hör framtiden till. Kvarteret har ett oslagbart A-läge mitt i cent­ rumkärnan. När du väljer en bostad i Hyllie Boulevard gör du ett smart val. Bättre läge i Hyllie kommer du inte att hitta på nyprod­uktionsmarknaden framöver.

Klimatsmart från start Planerna kring Hyllie involverar många, såväl byggherrar som Malmö stad. Och alla har de en gemensam ambition om att tänka nytt och göra rätt redan från början. Detta är en stadsdel som formar framtidens Skåne och hållbarhet är därför en viktig dimension. Genom att alla aktörer månar om att använda den senaste miljötekniken blir Hyllie ett klimatsmart föredöme för framtida stadsutveckling. Stadsdelen bjuder även på många olika boendeformer och mötesplatser vilket bidrar till mångfald och gör att människor enkelt kan träffas och utveckla idéer. Detta inspirerande och dynamiska stadsliv ger en trivsam miljö att leva i och skapar social hållbarhet både idag och imorgon.

De stora perspektivens stadsdel Hyllie har alla innerstadskvaliteter man kan önska sig. Samtidigt ligger stadsdelen precis på gränsen till den böljande skånska landsbygden med sin avkopplande natur, öppna landskap och fria horisont. Här behöver du inte välja bort någon viktig del i livet. Det är lika lätt att få till en ridtur över ängarna som en shoppingresa till London. Eller så njuter du av en dag på stran­ den och avslutar med en konsert på kvällen. Här går det utmärkt att kombinera såväl flärd och friluftsliv som uppkoppling och avkoppling. I Hyllie lever du med andra ord ett liv som är fyllt av rörelse, variation och kontraster.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Det sköna livet börjar nu Nu bygger vi Hyllie Boulevard med totalt 84 urbana lägenheter på bästa adress mitt i Hyllies blomstrande stadskärna. Här lever du ett händelserikt och gott liv i en stadsdel som sjuder av fram­tidstro. När du bosätter dig i Hyllie Boulevard lär du känna Öresundsregionens nya kommunikations- och upplev­ elsenav från första parkett.

Hyllie är en fullmatad stadsdel som förser boende och besökare med upplevelser i världsklass. Här finns shoppingcentret Emporia med sina drygt 200 butiker, Malmö Arena, hotell, mäss- och idrottsanläggningar samt utmärkta kommunikationer. Tack vare Hyllie station har du direktförbindelse med Malmö central, Köpen­hamn och resten av världen. Med tåget når du Kastrup på 12 minuter. Lägg därtill nyanlagda och ambitiöst utformade parker som skänker ro och avkoppling till det aktiva stadslivet.

När du väljer en av JMs lägenheter i Hyllie får du ett smakfullt och välplanerat boende. Ett boende där du kan leva och inte bara bo. Helkaklat badrum, egen tvättmaskin, ett välutrustat kök, stor balkong och garage med hiss direkt upp till ditt vånings­plan lägger grunden för en modern bostad där form och funktion går hand i hand. Vi har lagt stor vikt vid detaljerna för att du ska få ett tidlöst hem som du kan njuta av i många år framöver. Tack vare lägenhetens kloka planlösning och goda utrustning flyter vardagsbestyren smidigt så att du får gott om tid över till att ta del av alla de upplevelser som Hyllie har att erbjuda. Magnus Alfredsson, projektledare för stadsutveckling i Hyllie, Fastighetskontoret i Malmö Stad

”Hyllie är inte någon ny förort utan vi bygger en helt ny stadsdel som kommer att bli Malmös andra stadskärna.”

Smakfullt och smart

Ett hållbart boende För oss är det självklart att bygga lågenergihus. I Hyllie Boulevard har vi dock valt att tänka till lite extra kring miljö­frågorna. Vi vill att du som boende ska kunna leva klimatsmart och du har därför tillgång till bilpool. Bilarna står parkerade alldeles intill ditt hus och kostnaden för bilpoolen ingår i bostadens månadsavgift. När det gäller ditt hushållsavfall kan du sopsortera i upp till tio fraktioner hemma i husets eget miljörum. Ytterligare en miljöåtgärd är att Hyllie Boulevard har sedumtak som dämpar flödena av regnvatten ut i dagvattenledningarna. Som uppvärmningssystem har vi valt fjärrvärme framtagen enbart från förnybart bränsle. På sikt hoppas vi även kunna förse huset med solpaneler för att göra bostadsrättsföreningen självförsörjande på hushållsel.


Lommabukten

Lomma

E6 E20

Hjärup

E22

Arlöv

11

Malmö

MALMÖ ARENA Bjärshög

HYLLIE

Lernacken

Fosie

Svågertorp

101

Kristineberg

Bunkeflo

Skabersjö

Oxie

Skumparp

Tygelsjö

E6

EMPORIA

E6 E20 E22

Rosengård

Hyllie

V Klagstorp

S Sallerup

Husie

BOULEVARD

Klagshamn

Särslöv

Kirseberg Folkets Park

Bunkeflostrand

BOULEVARD

Görslöv

Nordanå

Hamnen

E20

HYLLIE

Tottarp

Burlöv

Limhamn

MALMÖMÄSSAN

Lockarp

Käglinge

E22

HYLLIE STATION

P-HUS

E65

Skabersjö

Törringe

Arrie Gessie

101

Sport & Upplevelser

Far & Flyg

Se världsartister och sportidoler på hemmaplan. Malmö Arena är en nybyggd och påkostad anläggning som lockar till sig internationella stjärnor och stora evenemang.

Citytunneln öppnar upp för nya pendlings- och resemöjlig­ heter i Öresundsregionen. Du är på Kastrup på bara 12 minuter. Infrastrukturen kring Hyllie station är väl anpassad för pendlare, parkering och stora trafikflöden.

Shopping & Service I Hyllie finns den ultimata mixen av mysig kvartershandel och Emporias gigantiska utbud med drygt 200 butiker och restauranger. Här finns också upplevelseanläggningen Oxylane village där sport- och fritidsbutiker kombineras med möjligheten att prova på olika idrotter.

City & Puls Du har privilegiet att kunna välja precis vad du vill göra. Allt är nära i Hyllie. Malmö city är tre minuter bort och vill du ta en tur utomlands och känna kontinental stadspuls åker du smidigt över bron till Köpenhamn.

Natur & Motion Njut av den spektakulära takparken på Emporia, öppna slättlandskap och Krokbäcksparken i söder och Hyllies sinnligt vackra vattenpark. I Hyllie finns utrymme för både naturupplevelser, spontan vardagsmotion och träning i nya fräscha bad- och motionsanläggningar. År 2014 beräknas Hyllies nya stora badhus stå klar t. Förutom flera bassänger kommer det enligt planerna bli ett familje­bad med vattenrutschbana samt en relax- och friskvårds­avdelning.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


”Hyllie ska bli Öresundsregionens klimat­ smartaste stadsdel och en global förebild för hållbar stadsutveckling.” Ur visionen för Hyllie som ny stadsdel

Det är här det händer Hyllie är ett friskt tillskott på Malmökartan. Här frodas visionen om en hållbar stadsdel som tilltalar såväl pendlare och företag som besökare och boende. Ett ambitiöst miljöbyggprogram ska göra Hyllie till den mest klimatsmarta stadsdelen i hela Öresundsregionen.

I Hyllie kan du göra precis allt. Jobba, resa, träffa vänner, umgås med familjen, sporta, shoppa – ja listan kan göras hur lång och variationsrik som helst. Denna nytänkande stadsdel är uppbyggd kring upplevelser och människors välbefinnande. Här finns det möjlighet att utvecklas som människa genom ett mångfacetterat stadsliv rikt på nya intryck. Detta storartade stadsbygge omfattar hotell med 320 rum, 9 000 bostäder, kontor, ett badhus, ett mässcenter samt en kombinerad sport-, shopping- och aktivitets­ park för att nämna några av ingredienserna.

Klimatsmart, medvetet och rätt Miljöprogrammet som Hyllie bygger på uppmuntrar till att hitta nya effektiva lösningar för uppvärmning, dagvattenavrinning och transporter – allt för att minimera det ekologiska fotavtrycket. I Hyllie bor du klimatsmart samtidigt som du befinner dig mitt i händelsernas centrum. Det krävs inga onödiga transporter för att uträtta olika ärenden. Handlar gör du i Emporia eller i kvartersbutikerna i bostadshusens gatuplan och naturen är lika nära som ditt eget vardagsrum. Hyllie är en komplett och kontrastrik stadsdel med allt du behöver.

Nya lösningar, nya perspektiv Det strategiska läget intill stora vägar och citytunneln gör att Hyllie är den perfekta adressen för dig som vill få ut maximalt av både jobb och fritid. Här bjuder livet på en växelverkan mellan det internationella och det lokala, mellan sofistikerad flärd och genuint kvar tersliv, mellan uppkoppling och avkoppling. I Hyllie upplever du en spännvidd i olika upplevelser som gör livet variationsrikt och spännande. Stadsdelen bygger inte på konvention och tradition utan väljer att gå sina egna vägar, utan motstycke vare sig i Sverige eller någon annanstans.

Kvartersstaden tar form Hyllie är en stadsdel som lånat drag av klassiska innerstadsmiljöer. Här finns en tydlig kvartersform med trygga gator, gröna gårdar och torg som skapar möten mellan människor. Stads­delen binds samman av gårdarnas grönska och de parker som anläggs för att ge boende och besökare hälsosamma miljöer att koppla av i. I Hyllie har du tillgång till småskalig kvartershandel, större mat­v aru­­kedjor som kommer etablera sig och självklart även all samhällsservice som behövs i form av vårdcentraler, skolor och förskolor. Utbudet växer fram i takt med att människorna flyttar in.


Internationellt innerstadsliv i det nya Malmö När Magnus Alfredsson, projektledare för stadsutvecklingen i Hyllie på fastighets­ kontoret i Malmö, berättar om Hyllie är superlativen många. Liksom beskrivningarna av en stadsdel vi aldrig har sett förut. En stadsdel där hållbarhets­ambitionerna bokstavligen ligger inbyggda i grunden. En stadsdel där det går att vara en medveten konsument och stadsbo utan att göra avkall på vare sig kvalitet eller komfort. Hyllie är något nytt på Skånekartan. Något nytt och rätt.

Det är inga blygsamma planer som Magnus Alfredsson lyfter fram för Hyllie. Visionen är att Hyllie ska bli Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel och en global förebild för hållbar stadsutveckling.   – Vi har som mål att Hyllie ska ha en stor andel lokalt producerad energi. Och år 2020 vill vi att hundra procent av energin ska vara förnybar eller återvunnen, förklarar Magnus.   För att detta ska lyckas uppmuntras byggherrarna att göra kloka satsningar när det bland annat gäller uppvärmning, sophantering och utformning av gröna innergårdar som främjar biologisk mångfald. Det finns inga tvingande krav, men Malmö stad, byggherrarna, VA-Syd och EON har alla skrivit på ett klimatkontrakt som är en bekräftelse på att de delar Hyllies övergripande gröna vision.   – Hyllie är Malmös stora tillväxtområde. Här finns tilltro till framtiden och en stark vilja att göra rätt när det gäller hållbarhet, säger Magnus.   Som en grund för att lyckas bygger Hyllie på en infrastruktur med smarta energisystem. Systemen under mark ”pratar med” byggnaderna ovan mark vilket gör det möjligt att till exempel använda överskottsenergin i ett hus till att värma upp ett annat. Eller att anpassa den egna energiåtgången i lägenheten och köra tvättmaskinen då det finns stor tillgång på grön el.   – För den som vill vara en medveten konsument är det möjligt här tack vare tekniska lösningar, säger Magnus.

Malmös andra stadskärna Magnus Alfredsson betonar att Hyllie är en plats där det kommer att hända saker. En 24-timmars stad full med intryck och upplevelser.   – Hyllie är inte någon ny förort utan vi bygger en helt ny stadsdel som kommer att bli Malmös andra stadskärna, förklarar Magnus.   Den nya stadsdelen fylls med alla de ingredienser som en traditionell citykärna har, plus lite till. Utformningen får citykvaliteter där det byggs tätt och grönt. Förutom bostäder, kontor och parker har stadsdelen arena, mässa, shopping och kommer få hotell, fler parker, ridhus, badhus och idrottsplatser. För den som vill går det med andra ord att leva ett aktivt liv.   – De som flyttar till JMs projekt Hyllie Boulevard kommer bo mitt i smeten och ha max en minut till allt. Det är nära till kommunikationer, shopping och Emporias fantastiska takpark som är öppen för alla, säger Magnus.

Goda kommunikationer för smart resande Citytunneln är en viktig byggsten i den nya stadsdelen. Hyllie station blir en effektiv kommunikationsnod som knyter ihop bilar, bussar, tåg och cykeltrafik. Genom att göra det möjligt för människor att resa resurssnålt och klimatsmart blir infrastrukturen hållbar även på sikt.   – I Hyllie ska det gå att leva utan bil. Här går det att välja en smart och medveten livsstil, avslutar Magnus Alfredsson.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


I Hyllie kan du: ƒƒ Återvinna ditt matavfall. ƒƒ Resa hållbart tack vare goda kommunikationer med tåg, buss och cykelvägar. ƒƒ Vara en medveten konsument. ƒƒ Utnyttja de smarta energisystemen och få koll på din energiförbrukning. ƒƒ Åka till Malmö C på tre minuter och till Kastrup på tolv minuter. (27 minuter till huvudbangården i Köpenhamn.) ƒƒ Njuta av ett aktivt liv på gränsen mellan landsbygd och citypuls.


Arkitektur värdig en boulevard Hyllie Boulevard är en del av det nya stora Malmö. En egen liten stad med urbana förtecken. Denna ambition syns även i stads­planeringen där formgivningen är utpräglat stadsmässig med gator och kvarter med ljusa och intima gårdar som skänker kvarteren liv, rörelse och ger människor möjlighet till rekreation på hemmaplan.

– Det är något speciellt med att bo på en Boulevard. Det är miljöer som har hög värdighet i sin gestaltning. Här finns en omsorg kring detaljerna som gör stadsrummet representativt och storslaget i sin karaktär, det är något att visa upp, säger Vlade Naumovski, arkitekt på Plan- och Byggnadskonst i Lund.   Vlade Naumovski, som har ritat JMs hus Hyllie Boulevard, betonar att huset är en del i ett större sammanhang. Genom en samstämmig färgskala samt enhetlig belysning och materialval upplevs de olika byggherrarnas hus längs Boulevarden som delar i en helhet.   – Det gäller att känna in omgivningen och vara lyhörd. Jag har ritat en tegelfasad som går i ljusa nyanser, artikulerat med inslag av rullskiften och reliefverkan i murningen, tydliga avtryck av murarnas hantverk, som accentuerar arkitekturen och ”leker” med solens strålar, kanske Malmös största ”solur”, berättar Vlade.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Under arkaden

Husets två temperament

En viktig detalj för att framhäva Boulevardkaraktären är arkaden som breddar trottoaren. Arkadens pelare och träden mot gatan omsluter och klimatskyddar gaturummet där besökare och boende rör sig utmed huset.   – Hyllie ska bli en levande kvartersstad där kvarteren med sina gårdar utgör delar av anatomin i stadskroppen. Tänk att gatorna är blodomloppet och människorna är de livgivande elementen som alstrar alla möten och livsenergi som hör staden till, säger arkitekten.   – För att skapa liv och rörelse är minst hälften av husens entré­ plan mot gatan avsedda för lokaler. Totalt har JMs hus fyra trappuppgångar, med ljusa öppna glaspartier som alla nås direkt från gatan; adress Boulevarden!

Hyllie Boulevard är ett urbant boende mitt i händelsernas cent­ rum. Men här finns också en lugn och privat känsla kring den skyddade gården i bästa västerläge. Alla balkonger och sovrum ligger i husets tystare del som vetter mot gården och balkongerna är för­beredda för att glasas in om bostadsrättsföreningen väljer att göra det vid ett senare tillfälle.   – Tack vare den lugna och tysta gårdsmiljön kan de boende sova med öppet fönster och de transparenta balkongfronterna gör att de kan ta del av gårdslivet från balkongen, säger Vlade Naumovski.

Sof ia Hultenberg, landskapsarkitekt Landskapsgruppen Öresund AB

Vlade Naumovski, arkitekt Plan- och Byggnadskonst

”Den insyns- och vindskyddade gården är en grön lunga för de boende i Hyllie Boulevard. Detta är en rofylld och lummig träd­ gårdsmiljö som skiljer sig från det övriga stadslivet. Gården har en privat känsla med klätterväxter, fruktträd, gräs, gröna tak, fjärilsholkar och en vattenspegel som ger en variationsrik trädgårdsmiljö.” Sofia Hultenberg


Njut av en inredning som är urban och tidlös. Du kryddar enkelt med en personlig känsla i denna stilrena bostad.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Tidlös inredning med urban twist När du flyttar till Hyllie Boulevard får du ett hem där storstadens puls och snabba livsstil inspirerar. Som utgångspunkt har vi satsat på en mattlackad ekparkett, svart golvklinker i hallen samt genomgående vitmålade väggar. Genom att du låter enstaka designföremål ta sin rättmätiga plats blir hemmet stilrent och exklusivt i sin framtoning.

I smakernas rum I köket finner du en återhållsam och modern attityd med kritvita luckor från Myresjökök. Till detta har vi valt en stor högblank kakelplatta som sätts stående över arbetsbänken. Kökets underskåp har dämpade fullutdragslådor som ger god överblick och

gör att du lätt hittar det du behöver. Den avskalade stilen förstärks av en helintegrerad diskmaskin, underlimmad diskho samt induktionshäll som är infälld i den ljusgrå laminatbänkskivan. Vitvarorna kommer från Siemens.

Lycka är ett fräscht badrum I det helkaklade badrummet har vi valt ett svart sobert klinkergolv med vita högblanka plattor på väggarna. De smakfullt kombinerade och tåliga ytskikten gör att rummet blir lättstädat och behåller den fräscha och nybyggda känslan länge. För att du enkelt ska kunna hålla ordning på dina krämer, raklödder, make-up och hårsnoddar har vi försett badrummet med en kommod från Aspen. Du har även ytterligare förvaringsmöjligheter i vägg­ skåpen ovanför din tvättmaskin och torktumlare.

Ditt hem har utmärkta funktioner. Tvätt, matlagning och städning är enkelt när bostaden är genomtänkt och funktionell.

Hyllie Boulevard bjuder på en medveten formupplevelse med raka linjer där det uppstår en kontrastverkan mellan olika strukturer. Här kan du välja att låta mörka accentfärger ta för sig mot den ljusa inredningen. Karaktären i bostaden är medvetet avska­lad vilket ger dig stora möjligheter att forma precis det hem du vill. Föredrar du en ljusare färgskala kan du istället välja vitt som bas och tillsätta en accentfärg som sprider positiv energi i ditt hem.


Därför ska du välja JM Det tar tid att bygga förtroenden. Efter drygt 60 år vet vi att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang. Och inte minst en dos lyhördhet. En ­konstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Trivsel i kvadrat Vi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta planlösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du vill får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

Helhetstänk För oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad. Det är bara så man kan bygga en oslagbar helhet, med gott om plats för trivsel och bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en genomtänkt balkong eller uteplats?

Det är här framtiden håller hus Vi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kan bygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga samtliga sina hus miljövänliga. Det faktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klimatet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga. För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemikalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemma Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför guidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med oss slipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket så ska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mest trivsamma. Välkommen hem.

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


www.jm.se


JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitets­ orter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 12 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

Design & produktion: Nyla Design AB Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Johnér, Richard Hammarskiöld, Shutterstock, Bildarkivet, Lars Strandberg, Kent Ögren Illustration: David Wiberg Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2012 JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

JM AB Postadress Box 327, 201 23 Malmö I Besöksadress Jörgen Kocksgatan 9, Malmö I Telefon 040-16 56 00 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

JM, Hyllie Säljbroschyr 2013