2Live - Krant - Editie 1 - December 2020

Page 1

JAARGANG 1 | NUMMER 1 | DECEMBER 2020

Vers van de pers: de brand manual van 2Live

Rondleiding vanuit je luie stoel

Met trots presenteren wij de brand manual van 2Live! Een mooi document die wij gemakkelijk kunnen uitdelen aan nieuwe medewerkers of externe partijen die 2Live beter willen leren kennen.

2Live gaat met haar tijd mee en organiseert binnenkort digitale rondleidingen door onze locaties. Zo krijg je een snelle indruk of de locatie goed bij jou past.

De brand manual is een gemakkelijke hand-out die altijd beschikbaar is. In een brand manual wordt als onderdeel van de identiteit de fysieke identiteit

van een organisatie weergegeven, inclusief de gebruiksregels hiervan. Denk hierbij aan regels rondom het logogebruik, keuze van lettertype en kleurgebruik.

Onze brand manual vertelt daarnaast ook het verhaal van 2Live, wat wij doen, wat wij zeggen en hoe wij het zeggen.

In 2020 hebben velen van ons geleerd dat er online veel mogelijkheden zijn. Niet elke vergadering hoeft face-to-face plaats te vinden, zo ook niet elke rondleiding. Doordat je op onze website een rondleiding kunt krijgen, heb je meteen een goede sfeerimpressie en kun je snel zien of de locatie bij jou past.

video, waarin je wordt rondgeleid en de basis informatie krijgt. Straks volg je dus gewoon een rondleiding vanuit je luie stoel of vanuit de bus of vanuit het buitenland. Alles is mogelijk!

Momenteel zijn wij daarom druk bezig met de ontwikkeling van digitale rondleidingen. Elke locatie krijgt op de website een eigen

Houd medio januari 2021 onze website goed in de gaten! Misschien ben jij dan wel de eerste die een digitale rondleiding bekijkt...

Breaking News 2

Hoera: Een digitaal feestje! Op 13 oktober 2020 vierden wij met onze medewerkers en bestuur een klein digitaal feestje. Via een online meeting werden allerlei cadeautjes uitgedeeld en werd samen geproost op 2Live.

Live

Tijdens diverse presentaties werden de cadeautjes uitgedeeld: een nieuwe website met een nieuwe domeinnaam, de overstap naar Microsoft 365, 2Learn: onze digitale leeromgeving én met als klap op de vuurpijl: de rebranding van 2Live.

Wil je na een digitale rondleiding de locatie in het echt bekijken? Dit blijft natuurlijk nog steeds mogelijk.

Wisseling van de wacht in het bestuur Vanaf de oprichting van Stichting Kamers met Kansen 2Live ben ik voorzitter van het bestuur geweest. Maar nu zit mijn termijn erop. 2Live is in die tijd uitgegroeid van een project van een aantal aangesloten organisaties met

een onafhankelijk bestuur naar een gewaardeerde zelfstandige zorgaanbieder. Ik ben er trots op dat ik daaraan heb mogen bijdragen. Wij zijn verheugd dat we een nieuwe voorzitter hebben gevonden in de persoon van Susan van

Kamers met Kansen 2Live wordt 2Live!

Proosdij. Susan is in het dagelijks leven bestuurder van Stichting Oosterwijs, scholen voor speciaal onderwijs. Ik wens haar heel veel succes als voorzitter van het bestuur van 2Live.

Middels deze krant willen wij jullie graag vertellen dat vanaf 1 december 2020 2Live volledig vernieuwd is. Een nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe visitekaartjes, nieuwe website en ga zo maar door.

Noud Derks | Ex-bestuursvoorzitter

Werken vanuit de bedoeling

Vernieuwde missie en visie

2Live is in april 2020 gestart met het werken vanuit de bedoeling. Wij zijn op zoek gegaan naar de juiste balans in het werk door kritisch te kijken naar regels en eisen van buitenaf en de wensen en behoeften die onze jongeren hebben. Door steeds te denken vanuit onze eigen visie kunnen wij effectievere hulp bieden en verhogen wij tevens het werkplezier. Het mes snijdt aan twee kanten!

Naast onze naam, huisstijl en website hebben wij ook onze missie en visie vernieuwd. Deze delen wij graag met jullie:

Medewerkers voelen zich steeds meer ‘vakman’ en nemen zelf het initiatief om continu te blijven verbeteren. Leren door vallen en weer opstaan is geen zwakte, maar een succesbepalend onderdeel van een professionele houding.

Missie

Visie

Onze missie is om met toewijding en vanuit vertrouwen en respect jongeren tussen 17 en 25 jaar op maat te begeleiden tot zelfstandige deelnemers aan onze samenleving.

Onze visie is dat jongeren tussen 17 en 25 jaar de kans moeten krijgen om hun talenten en vaardigheden zó te ontwikkelen dat zij binnen twee jaar zelfstandig aan de samenleving kunnen deelnemen.

Colofon

Oprichters van 2Live en daarna lid van de Raad van Aangeslotenen:

Redactie Jiva Hemelsoet Joan Hofland Gastschrijvers José Vorstenbosch Jos Sparidans Noud Derks Medewerkers van 2Live Adres Europalaan 2 5232 BC ‘s-Hertogenbosch Telefoon +31 (0)73 711 42 30 E-mail info@2live.nl Website www.2live.nl Oplage 2.500

Wist je dat 2Live op verschillende locaties best veel hulp krijgt of heeft gehad van buurtbewoners?

Wist je dat er normaal gezien elk jaar leuke teamuitjes worden georganiseerd? Zoals een dagje Efteling of kerstdiner in foute kerstkleding.

Logo Een nieuwe naam betekent een nieuw logo. Wij hebben gekozen voor frisse kleuren en een herkenbaar beeldmerk. Het logo staat voor buiten de lijntjes kleuren en outside the box-denken.

Visitekaartjes De nieuwe visitekaartjes zijn herbruikbare visitekaartjes. Ze zijn gedrukt op hard plastic en hebben een QR-code. Wanneer je deze scant kun je direct de contactgegevens toevoegen aan je telefoon.

Na de verschillende presentaties en het proosten kreeg iedereen de kans een reactie te geven: enthousiast, lovend en ze stonden te springen om het al wereldkundig te maken. Nu is het zover!

Scan de QR-code met je telefoon en bekijk onze nieuwe website!

Website Een nieuwe website met alle informatie voor zowel jongeren en hun ouders, als ook voor de professionals.

www.2live.nl

2010 - 2020 | 2Live bestaat 10 jaar! 6 juli 2010: de sleuteloverdracht van locatie Den Bosch, Muntel. De plek waar het allemaal begon voor 2Live. Dit jaar, 2020, bestaat 2Live 10 jaar. Naast de rebranding nóg een reden voor een feestje!

Deze organisaties wil 2Live graag bedanken:

Met medewerking van: Gemeente Den Bosch • Jugo: fonds Bijugous • Nationaal Fonds Kinderhulp • Fondsenwerving Marian Eberson • Mooi zo, Goed Zo • Brabant Wonen • Joost • Woonveste • Mooiland • Gemeente Heusden • Gemeente Boxtel • Gemeente Boxmeer • WMO coöperatie De Meierij • Directe buren en omwonenden

Naam In plaats van Kamers met Kansen 2Live of Stichting 2Live Den Bosch, gaan we voortaan door het leven als 2Live. Kort, maar krachtig. Daar zijn wij van, daar houden wij van!

Iedereen had op voorhand thuis een spannend pakket ontvangen met de tekst: ‘Pas openmaken op 13 oktober’. Alle kijkers zaten braaf te wachten tot José Vorstenbosch de verlossende woorden sprak: ‘Ik nodig jullie uit om de doos open te maken!’ Uit deze doos kwamen (alcoholvrije) bubbels met bijbehorend glas, zoutjes,

langverwachte visitekaartjes met QR-code, een paraplu met het nieuwe logo en een brand manual. Nadat alle glazen ingeschonken waren en iedereen klaar zat, zei José: ‘Ik wil graag met jullie proosten op onze fantastisch, mooie organisatie. Die wij met elkaar neerzetten en met elkaar blijven doen. Jongens, proost, geniet ervan!’

Een verjaardag is een goede reden voor een feestje. Zeker in deze bijzondere tijd waarin normale dingen in één klap bijzondere dingen zijn geworden. Corona heeft ervoor gezorgd dat wij onze plannen moesten aanpassen, maar daardoor is het zeker niet minder leuk geworden. Waar we ooit begonnen met drie persoonlijk begeleiders en een manager, is ook het aantal mensen dat voor en met ons werkt gegroeid tot op dit moment twaalf persoonlijk begeleiders, twee leerling pedagogisch medewerkers, een stagiair, een huismeester, een vrijwilliger, een gedragswetenschapper, een secretarieel ondersteuner, een beleidsadviseur en een directeur.

Onze nieuwe slogan: “Grijp je kans!” ‘Grijp je kans en bouw samen met ons aan jouw toekomst!’ Jongeren van 17 tot 25 jaar vallen vaak tussen wal en schip. Zij worden door anderen en/of zichzelf vaak als “kansloos” gezien. 2Live

© Alle teksten en foto’s in deze uitgave zijn eigendom van Stichting 2Live. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt om welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de stichting.

Het verhaal van 2Live Wist je dat onze persoonlijk begeleiders niet alleen goed zijn in begeleiden, maar ook in poetsen en klussen?

Een (nieuwe) identieit is niet alleen een website of logo, maar ook het verhaal dat een organisatie vertelt. Wie is 2Live, waar staat 2Live voor en waar geloven wij als organisatie in?

2Live is ooit ontstaan vanuit de overtuiging dat alle jongeren een kans verdienen om zich te ontwikkelen en onderdeel te zijn van de samenleving. Elke jongere heeft kwaliteiten en talenten die hij of zij zodanig kan ontwikkelen dat hij of

is er om hen die kans wél te geven. Wij helpen de jongeren door hen het vertrouwen in zichzelf te laten vinden en samen op zoek te gaan naar een zinvolle dagbesteding. En ook door ondersteuning te bieden bij het behalen van een diploma of

bij het vinden van een baan. ‘Maar vooral leren wij de jongeren om het te durven doen.’ ‘Mijn kracht is niet dat ik nooit val, maar dat ik altijd weer opsta.’

Tijdlijn 2Live zij de mogelijkheid krijgt om van waarde te zijn voor zichzelf en de samenleving. Verder lezen? www.2live.nl

In de afgelopen 10 jaar heeft 2Live heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. Wij nemen jullie daarom graag mee in onze geschiedenis, aan de hand van een uitgebreide tijdlijn. Sla de bladzijde om en duik even in het verleden!


Tijdlijn 2Live Waar 2Live ooit begon... In het eerste jaar van ons bestaan zorgden de organisaties, die 2Live hebben opgericht en gezamenlijk de Raad van Aangeslotenen vormden, ervoor dat er een veilige basis van bestaan werd gelegd voor de locatie Den Bosch, Muntel. Na een succesvol eerste jaar werd het project Kamers met Kansen 2Live omgezet naar een onafhankelijke rechtspersoon in de vorm van een stichting. Door veranderingen binnen de aangesloten organisaties en het subsidiebeleid van de gemeente ’s-Hertogenbosch, was het elk

2010 - 2020 2014

jaar weer een uitdaging voor het bestuur om voldoende gelden binnen te halen. Toen in 2015 de transformatie jeugdzorg-WMO plaatsvond, was dat reden om aan te sluiten bij de nieuw opgerichte WMO-coöperatie De Meierij. Hiermee waren wij verzekerd van stabiele inkomsten, aangevuld met de bijdrage vanuit Oosterpoort voor de jeugdzorgplekken. In 2015 werd het product 2Go in de markt gezet waarmee ambulante (na)zorg geboden wordt en de doorstroomsnelheid verhoogd is waardoor 2Live meer jongeren

kan helpen. Daarna begon 2Live te groeien. Eerst voorzichtig met een kleine WMO-locatie binnen de gemeente Heusden en daarna kwamen er in januari 2019 twee locaties bij van elk 10 plekken voor jongeren met een opdrachtverstrekking vanuit de Jeugdwet. Vanaf dat moment is 2Live ook een aanbieder van jeugdhulp geworden. In datzelfde jaar openden we ook nog een locatie in Boxtel voor acht jongeren en dit jaar weer een kleine locatie in Boxmeer. Ook het kantoor van 2Live verhuisde naar de Europalaan 2 in Den Bosch.

Wist je dat op locatie Den Bosch, Muntel Bossche bollen erg geliefd zijn? Deze worden door jongeren gebruikt om punten te scoren bij de begeleiding.

1 januari 2019 Opening locatie Den Bosch - Maaspoort.

1 januari 2019 Opening locatie Oss.

2010

1 januari 2019 2Live is aanbieder van jeugdhulp, personeel werkt niet langer op detacheringsbasis, maar heeft een arbeidsovereenkomst met 2Live.

2013 6 juli 2010 Sleuteloverdracht Den Bosch - Muntel, het Nemiusklooster aan de Geert van Woustraat.

2019

2015 1 juli 2019 Opening locatie Boxtel.

1 januari 2015 Start product 2Go (ambulante begeleiding).

1 februari 2020 Eigen kantoorlocatie aan de Europalaan, Den Bosch.

1 januari 2018 Opening locatie Vlijmen.

Wist je dat 20% van ons medewerkersbestand bestaat uit mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt? Of beter gezegd: hadden!

2020 2018

12 december 2017 ISO-certificaat behaald, ISO NEN EN 15224:2017.

2011

1 augustus 2010 De eerste bewoners nemen hun intrek op locatie Den Bosch - Muntel.

2016 5 juli 2016 2Live wordt lid van WMO coöperatie De Meierij.

30 augustus 2011 Van project naar stichting.

2012

1 juni 2020 Opening locatie Boxmeer.

24 juni 2020 Eindelijk! 2live is eigenaar van www.2live.nl.

Wist je dat er normaal gezien 2 keer per jaar op elke locatie een bewonersuitje wordt georganiseerd? Meestal in de zomer een barbecue en in de winter bowlen met frietjes.

6 juli 2020 2Live bestaat 10 jaar!

2017

1 december 2020 Bekendmaking rebranding 2Live.

Nu