Boende ett stenkast från havet

Page 1

BOENDE ETT STENKAST FRÅN HAVET.

EN BOSTAD MED KÄNSLA FÖR HAVET.

Så långt norrut man kan komma på fasta Åland, där den röda graniten möter Norrhavet, ligger HavsVidden. Här byggs luftiga hotellägenheter med altan och balkong i två väderstreck bara ett stenkast från havet. Unika huskroppar med privatägda lägenheter utformas med hög bekvämlighet och livskvalitet, skapade i naturliga material som harmoniskt smälter in i det dramatiska landskapet - format av hav och vind under tusentals år. Lägenheterna är fördelade på 1 eller 2 sovrum med altan samt uterum i två väderstreck. Samtliga lägenheter har öppen planlösning med stora ljusinsläpp, lyxiga badrum och bastu med panoramautsikt över havet. Från det välutrustade köket går du direkt ut på den rymliga terrassen som sträcker sig ut över den röda graniten och de uppvärmda golven i lägenheten är sköna för bara fötter.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE

ATT KÖPA ETT HEM PÅ HAVSVIDDEN.

Låt ert boende bli inkomstbringande när ni själva inte utnyttjar det – HavsVidden hjälper er med administration av uthyrningen som blir en naturlig del av ert ägande.

ENKELT ÄGANDE

Att köpa lägenhet på HavsVidden innebär att du köper aktier i ett bostadsaktiebolag. Aktierna ger dig rätt att använda och äga lägenheten medan byggnaden och konstruktionen ägs av aktiebolaget. Detta är den vanligaste ägarformen av lägenheter i Finland och på Åland. Genom att du och de andra ägarna på HavsVidden gemensamt utser en styrelse fattar ni beslut om aktiebolagets verksamhet.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE

BOENDE MED MERVÄRDE

Att köpa hotellägenhet på HavsVidden inkluderas i ett koncept av ägarlägenheter knutna till HavsVidden Resort via bindande uthyrningsavtal. Uthyrningsupplägget innebär att du som lägenhetsinnehavare har en skyldighet att erbjuda uthyrning av bostaden ett minimum antal veckor per år. Där av har du rättighet att få en given del av detta åter i form av en hyresintäkt. Syftet med boendekonceptet är att utifrån en stigande efterfrågan öka rumskapaciteten för hotellet som samtidigt skapar en attraktiv boendekalkyl för den privata lägenhetsägaren.

SOM PÅ HOTELL, FAST HEMMA

På HavsVidden finner ni tillvaron enkel och bekväm där det mesta går att ordna. Städning och tvättservice samt tillsyn av boendet när ni inte är där ombesörjs av oss. På hotellet finns en bar och restaurang om man vill sätta sig till dukat bord och slippa laga mat själv.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE

MODERNA LÄGENHETER FÖR ETT HARMONISKT

FRITIDSBOENDE.

Längst ut på de röda granitklipporna, i anslutning till reception och restaurang och ett stenkast från havet utformas ett trettiotal hotellägenheter fördelade på 1 och 2 sovrum. Komplexet harmoniserar väl med naturens omgivning och huvudbyggnad och har tydliga drag av den befintliga klipphusarkitekturen.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE

HUS 1: 9st lägenheter

57 kvm och 82 kvm, varav 16 kvm är inglasat uterum. Till detta tillkommer även terrass/ balkong på fram och baksida om ca 20 kvm.

Uterum med skjutdörrar och infravärme. Golv i komposittrall.

Altan med glasräcken och golv i komposittrall.

Två olika lägenhetstyper med 1 eller 2 sovrum.

Upp till två 2 badrum. Tvättmaskin och torktumlare placerade i entrén.

Allrum: Stora fönsterpartier i aluminium med havsutsikt.

Interiör/design: Nordisk modern design med högkvalitativa ytskikt.

Bastu: Ja, egen bastu med panoramautsikt över havet!

Kök: Köksö, keramisk häll, kyl, frys, micro, diskmaskin och vinkyl.

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme med luftvärmeväxlare.

Månadsavgift: Se bilaga Priser och Reservation.

Tillval: Se bilaga Priser och Reservation.

Pris: Se bilaga Priser och Reservation. Kontakt: HavsVidden +358-18 49 408 eller info@havsviddenliving.com

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P3 B1 B2 B2 B3 F1 19,5m HUS 1: Försäljning pågår

SITUATIONSPLAN

PLANERADE:

P1. HavsVidden Living hus 1: 9st lägenheter

P2. HavsVidden Living hus 2: 8st lägenheter (Slutsåld)

P3. Teknikhus med sopsortering: 2st hus

P4. Grusväg parkeringsfickor för avlasting

P5. Skogsstig genom området

P6. Enkel byggnad för transformator enligt ÅEA

BEFINTLIGA:

B1. Huvudbyggnad HavsVidden resort, restaurang mm.

B2. Hotellbyggnad, hotellrum mm.

B3. Servicebyggnader

FRAMTIDA:

F1. HavsVidden Living hus 3: 9st lägenheter. Omfattning och placering är preliminär.

För mer inforamtion se bilaga.

BOSTADSFAKTA 1 SOVRUM.

Lägenheten med ett sovrum ligger i markplan och erbjuder en modern och öppen planlösning med magnifik havsutsikt genom stora fönsterpartier. Från det öppna köket och vardagsrummet har du utgång till två altaner i olika väderstreck samt det inglasade uterummet med jacuzzi som förlänger säsongerna. Lägenheten har stora ljusinsläpp, lyxigt badrum och bastu med panoramautsikt över havet. Lägenhetens totalyta uppgår till 56,9 kvm varav 40 kvm är boyta och 16,9 kvm är biyta i inglasat uterum. Till detta tillkommer även två altaner på fram och baksida om ca 20 kvm.

* Altanten på framsidan fungerar även som passage och är för somliga lägenheter delvis gemensam med andra boende. Altanerna mot havet på ca 9 m2 är privata.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE

Nordisk modern design med högkvalitativa ytskikt, öppen planlösning med stora fönsterpartier som ger en härlig havsutsikt!

BOSTADSFAKTA

SOVRUM.

Lägenheten med två sovrum är placerade på andra våningen eller som hörnlägenhet med en utformning som ger avskildhet. Kök och vardagsrum har en öppen och modern planlösning med direkt utgång till ett inglasat uterum med jacuzzi. Stora ljusinsläpp och fantastisk havsutsikt erbjuds från varje lägenhet samt altan och balkong i två vädersträck. Från master bedroom får du tillgång till ett lyxigt badrum med egen bastu samt ytterligare ett badrum i anslutning till det andra sovrummet. Lägenhetens totalyta uppgår till 81,6 kvm varav 67 kvm är boyta och 16,9 kvm är biyta i inglasat uterum. Till detta tillkommer även altaner på fram och baksida om ca 20 kvm.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE
2

Kök och vardagsrum har en öppen och modern planlösning med direkt utgång till ett inglasat uterum på 16,9 kvm med jacuzzi.

PÅ HAVSVIDDEN ÄR LIVET BEKVÄMT & BEKYMMERSFRITT.

Som boende på HavsVidden har du tillgång till mycket extra. HavsVidden Resort står öppet för dig. Vår stora lounge är den naturliga mötesplatsen för alla, här samlas seglare, boende, hotellgäster och folk från trakten. Njut av en kopp te framför brasan eller ta in något gott från baren och bara koppla av en stund. På sommaren flyttar de flesta ut på vår stora terrass för att njuta av sol och ljumma vindar.

EN SMAK AV ÅLAND

De dagar då du inte känner för att laga mat ligger HavsViddens restaurang på bekvämt avstånd. Här kan du låta dig väl smaka av såväl åländska delikatesser som klassiska internationella rätter.

Köksmästaren med sitt team tar tillvara de åländska råvaror som trakten bjuder såsom fisk, vilt och närodlat.

TILLBRINGA DAGARNA TILL HAVS Vår gästhamn har ritats för att smälta in väl i den omgivande naturen och ge ett harmoniskt blickfång från både land och hav. Djupet i hamnen är som mest 2,5 meter och beroende på båtarnas storlek kan vi ta emot ca 25 gästande båtar samtidigt. Under sommarsäsongen erbjuder hamnen bränsle för både bensin- och dieseldrivna båtar. Med undantag för högsäsongen kan det finnas möjlighet för våra lägenhetsägare att mot avgift ha sin båt liggande i gästhamnen, även när man inte använder sin lägenhet.

HAVSVIDDEN | HÅLLBART BOENDE

BOR MAN PÅ HAVSVIDDEN ÄLSKAR MAN HAVET

På våra nordliga breddgrader är temperaturen i vattnet dock inte alltid lika lockande. Därför har HavsVidden, förutom en traditionell rökbastu och vildmarksbad, även ett eget badhus med både herr- och dambastu samt en pool där det är skönt att ta en svalkande simtur. Omgivningarna bjuder även fina löpspår och promenader genom skog och över klipporna. Hotellet har även ett litet men välrustat gym. Som lägenhetsägare erhåller man vissa rabatter t. ex. i restaurangen.

MED PLATS FÖR FEST

Har ni något stort att fira? Vill ni bjuda många gäster? HavsVidden är som gjort för de stora tillfällena i livet och står därför ofta värd för bröllop och fester. Här finns plats när du vill samla vännerna för att fira. Om ni vill kan ni få hela resortanläggningen för er själva.

“Som boende på HavsVidden har du tillgång till mycket extra. HavsVidden Resort står öppet för dig.”

DRAMATISKA KUSTER, IDYLLISK LANDSBYGD & CHARMIGA STADSMILJÖER.

Åland är inte stort. Allt finns nära. Här är du bara några få timmar från Stockholm och Åbo, men långt ifrån vardagens stress. Det är enkelt att hitta öarnas smultronställen och du hinner med mycket på kort tid. På några minuter förändras landskapet från jordbruksbygd med böljande fält och äppelplanteringar till en dramatisk kustlinje med karga röda klippor som formats av havet under tusentals år.

GOLF, FISKE OCH GEDIGET HANTVERK

På Åland finns allt du vill göra nära till hands. Golfbanorna ligger inte långt ifrån de klippor som erbjuder ett av nordens bästa fritidsfiske och i havet utanför finns norra Europas bästa vrakdykning. Men här finns också mycket annat att njuta av. Åland bjuder på både rockfestivaler och marknader med

färgsprakande hantverk. Lär känna den härliga åländska matkulturen med vilt, fisk och inhemska drycker - här finns både vingård och bryggeri. Välbevarade kyrkor från medeltiden, fornlämningar från stenåldern och spännande muséer ligger aldrig långt borta för den som längtar ut på utflykt.

FRÅGOR & SVAR

OM HAVSVIDDEN.

Att investera i en lägenhet på HavsVIdden handlar lika mycket om fakta som om känslor. För de allra flesta människor är det ett av livets största affärer och det är många saker att tänka på. Här har vi samlat frågor och svar som kan ge dig viktig information inför din kommande investering.

1. VEM KÖPER JAG EGENTLIGEN AV OCH

VEM HYR UT MIN LÄGENHET?

Säljare är fastighetsbolaget Havsvidden Ab, Fo-nr 0616870-1. Det är också med det bolaget som ett ramavtal för den obligatoriska uthyrningen tecknas. Resortanläggning Havsvidden består också en hotell verksamhet och det är via den aktuella hotelloperatören som driver hotell-, restaurang-, konferens- och gästhamnsverksamheten som uthyrningen av lägenheterna ombesörjes enligt ett särskilt upprättat uthyrningsavtal.

2. HUR STOR ÄR MÅNADSAVGIFTEN?

Se bilaga Priser och reservation.

3. FÖRKLARA VAD SOM INGÅR I DEN MÅNATLIGA

AVGIFTEN OCH VAD SOM INTE INGÅR?

I månadsavgiften ingår: vägunderhåll, yttre underhåll, snöskottning, sopstation, fastighetsförsäkring samt administration av bostadsaktiebolaget.

Den per år gällande månadsavgift efter att byggnationen avlutats sätts av respektive bostadsaktiebolag så att den täcker drifts- och administrationskostnader samt en viss avsättning för långsiktigt underhåll.

Det som inte ingår är: vatten/ avlopp, sedvanlig hemförsäkring, t.ex. hos Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag, el, bredband samt inre underhåll.

4. FÖRKLARA DET DÄR MED FÖRSÄKRINGAR

OCH HUR ÄR DET MED SKATTER?

Jo, varje lägenhetsköpare tecknar en egen hemförsäkring som även ger skydd för skador vi uthyrning. Bostadsaktiebolaget tecknar en gemensam försäkring för själva lägenheterna och huskroppen. En överlåtelseskatt på 2% betalas av köparen vid varje överlåtelsetillfälle.

Fastighetsskatt betalas av respektive bostadsaktiebolag.

5. HUR DRAS VATTEN OCH AVLOPPSLEDNINGAR I MARKEN?

Alla ledningar dras i skrevor i berget, under vägar etc. så att vi inte behöver spränga i onödan – allt för att bevara naturen. Där det behövs kommer vi att täcka med bark och annat naturmaterial.

6. VARIFRÅN KOMMER VATTNET TILL HAVSVIDDEN?

Vattnet är kommunalt från Geta Kommun.

7. FINNS GARDINER OCH MÖJLIGHET TILL ATT MÖRKLÄGGA NÄR MAN SKA SOVA?

Mörkläggningsgardiner är en del av möbelpaketet så att ägaren själv kan välja färg ur det specificerade kulörsortimentet.

8. KOMMER DET FINNAS MÖBELPAKET

SOM KAN KÖPAS TILL?

Det finns en framtagen serie av möbler som är extra slitstarka för att klara av hotellgäster. Ägare kan välja färg på sängar soffor och barstolar och sedan välja tillbehör såsom bord och avlastning ur ett framtaget sortiment. Stilen är skandinavisk och färgskalan grå och beige för att harmoniera med utsikt och omgivningar på Havsvidden

9. HUR FINANSIERAS FRAMTIDA UNDERHÅLLA AV LÄGENHETSHUSET?

Styrelsen för bostadsaktiebolaget ska enligt lag ta fram en femårig underhållsplan. Genom beslut i bostadsaktie bolaget kan ägarna betala in ett underhållsvederlag för att finansiera underhållsåtgärder.

10. FINNS DET NÅGON GARANTI OM HAVSVID

DEN GÅR I KONKURS EFTER TILLTRÄDET NÄR DET GÄLLER BYGGARANTIER?

Ja. Även om HavsVidden är en stabil verksamhet så har vi enligt gällande praxis inför uppförande av varje enskild huskropp tecknat en insolvensförsäkring enligt regelverket som gäller i åtta år.

11. VAD GÄLLER FÖR BÅTPLATS?

Här kommer det finnas lika många olika önskemål som det finns husägare:

• Egen mindre båt vid småbåtsbryggan

• Anlända till anläggningen med större båt

• Större båt året runt eller under kortare period

• Plats för båten i annan hamn, framkörning när man anländer

• Vill ej ha båtplats...

Självklart skall man kunna komma båtvägen och lägga till vid HavsVidden. Hamnen är byggd som gästhamn. Denna hamn har varit en viktig del i Landskapsregeringens och kommunens intresse i HavsViddens planer då det annars saknas hamn på norra Åland. I ett större perspektiv och av säkerhetsskäl är hamnen därför viktig för Åland. Eftersom vi investerar stora summor i hamnen är den också en viktig inkomstkälla från midsommar till mitten augusti. Under denna tid vill vi att hamnen skall

kunna leva och att gästande båtar skall få plats. Att ha en fungerande gästhamn är även viktigt för husägarna när de vill bjuda in vänner som kommer med egna båtar. Vi vill därför inte att hamnen blockeras av husägarnas båtar om man inte själv nyttjar sitt boende under högsäsong. Övrig tid på året är det gott om plats i hamnen och platser kan erbjudas till förhyrning via hotellet.

Alla gästhamnsbåtar bör boka plats före ankomst. Vi kan därför alltid garantera plats när ni kommer. Separat prislista finns för husägare.

13. FINNS DET NÅGOT SOM HINDRAR ATT EN KUND SÄLJER SIN ENHET INNAN TILLTRÄDET?

Nej, det gör det inte. Du måste dock betala lagstadgad överlåtelseskatt (2 %) på den del av köpeskillingen som du redan erlagt.

14. FÅR HUSÄGARE RABATT FÖR TJÄNSTER SOM HOTELLET ERBJUDER?

Ja, vänligen kontakta hotellet direkt för mer information.

15. VILKA FACILITETER FINNS PÅ ANLÄGGNINGEN OCH ÄR DESSA TILLGÄNGLIGA ÅRET RUNT?

På anläggningen finns hotell med konferensfaciliteter, restaurang, bar, pool, bastu, gästhamn samt transportoch bokningsservice.

Havsvidden är en säsongsanläggning med en ambition att ha öppet så mycket som möjligt året runt. Huvudsäson gen sträcker sig normalt från påsk till slutet av september. därutöver har vi öppet på utvalda helger fram till jul. Det är under anläggningens öppethållandetider som tillgång till faciliteterna kan erbjudas.

16. FINNS GOLFBANOR?

Ja, det finns två golfbanor endast 30 respektive 40 minuters bilfärd från Havsvidden.

18. VILKEN SERVICE KAN KÖPA TILL?

FINNS DET GARANTI PÅ ATT DET ALLTID ÄR TILLGÄNGLIGT ÅRET RUNT?

Som tillval erbjuder hotellet byte av lakan och handdukar, städning, fönsterputs, catering av mat, vaktmästartjänst mm. Fråga gärna efter separat specifikation. Ambition är att vara tillgängliga under anläggningens öppethållande tider, därutöver om resurser finns att tillgå.

19. VAR PARKERAR MAN BILEN?

Det kommer finnas en liten väg fram till varje lägenhetshus för på- och avlastning. Bilen parkeras sedan på särskilt anvisade parkeringsplatser bredvid huvudanläggningen.

20. FINNS DET TILLSYN AV

ANLÄGGNINGEN ÅRET RUNT?

Ja, våra vaktmästare ser till hela anläggningen, året runt.

21. MÅSTE MAN HYRA UT LÄGENHETEN NÄR

MAN INTE SJÄLV ÄR DÄR?

Ja, genom det obligatoriska uthyrningsupplägget med hotellet så vi önskar vi hyra ut lägenheten när ni själva inte bor där. Detta bidrar även positivt till finansieringen av lägenheten.

22. VAD HÄNDER OM EN GÄST FÖRSTÖR NÅGOT I LÄGENHETEN?

Hotellet står för kostnader som uppkommer vid skador orsakade av hyresgäster förutsatt att ägaren har tecknat en lösöres försäkring som hotellet förordar. En syn av lägenheten görs före respektive efter en förhyrning

23. HUR SER INTÄKTSFÖRDELNINGEN UT MELLAN LÄGENHETSÄGARE OCH HOTELL?

Uthyrningen är fördelningsmässigt enligt följande princip: 50% till lägenhetsägaren och 50% till HavsVidden (HVM), samtliga intäkter räknade efter avdrag för moms, frukost, försäljnings- och städkostnader etc. Prisbilden styrs av marknaden.

För mer information, se bilaga Uthyrningsavtal.

24. HUR SKÖTS STÄDNING FÖRE

OCH EFTER UTHYRNING?

Lägenheten checkas av hotellet före uthyrning som även utför slutstädning. Kontakta oss om du har några andra frågor, så hjälper vi dig gärna.

VÄLKOMMEN TILL ETT HÅLLBART

För att verkligen förstå HavsViddens unika natur och havets närhet är det nästan nödvändigt att uppleva miljön på plats. Gå runt bland de befintliga klipphusen på området och känn atmosfären. Se hur väl de vinklade husen smälter in i landskapet och hur klokt man har utnyttjat ljus och rymd. Ta kontakt så ordnar vi en visning och provboende när det passar dig. Ritningar,

får

Kontakta oss gärna

självklart så

intresseanmälan

önskar.

planskisser och mer information
du
snart du
med din
på info@havsviddenliving.com eller ring +358-18 49 408
BOENDE
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.