Page 1

Digitaal werkboek Redesign

Jill Verhoef C1D


Inhoudsopgave Mijn PersonalDNA Blz. 3 Mindmap Blz. 4 Recensie lezing Guido Crolla Blz. 5 100 vragen, 10 antwoorden Blz. 6-8 Recensie ‘Truman’ Blz. 9 Brands timeline Blz. 10 Mijn Photoshopcreatie Blz. 11 Recensie presentatie Ruud Boer Blz. 12 Merkanalyse Unox Blz. 13-14 Blackboxes Blz. 15-19 Moodboard van mijn eigen foto’s Blz. 20 Persoonlijk moodboard Blz. 21 Analyse tijdschrift Girlz! Blz. 22 Merkanalyse eigen merk Blz. 23 Bezoek webdesignbureau Best4u Media Blz. 24 Ontwerp tafels Blz. 25 Mijn logo-ontwikkeling en logo Blz. 26-27 Mijn visitekaartje Blz. 28 Poster Blz. 29 6 word story Blz. 30 Collage uit mijn jeugd Blz. 31 Mijn 5 favoriete magazinecovers Blz. 32-33 Inspiratie spreads voor magazine Blz. 34

2


Mijn PersonalDNA You are an animated director.

About you: you are a director How you relate to others: you are animated

Volgens mijn PersonalDNA ben ik een geanimeerde regisseur, ik vind dit niet echt bij mij passen. Vooral regisseur vind ik niet bij mij passen, want ik ben niet zo goed in mensen aansturen. Ik ben wel redelijk geanimeerd denk ik, want ik ben wel vaak vrolijk, alleen niet echt druk. Kortom de benaming vind ik niet zo bij mij passen, maar de tabel hierboven klopt wel aardig.

3


Mindmap

Dit is mijn mindmap, hierop kan je zien hoe ik in elkaar zit en wat ik allemaal leuk vind. Dit is eigenlijk een soort van schets van mijn leven.

4


Recensie lezing Guido Crolla Op maandag 29 augustus was er een lezing van Guido Crolla in het FEM-gebouw voor alle eerstejaars studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Deze lezing was voor het vak redesign en ging vooral over de social media. Guido Crolla begon eerst veel over zichzelf te vertellen en op welke manieren hij de social media gebruikte. Hij heeft bijvoorbeeld een eigen blog waar hij de voortgang laat zien van de maak van de zeilboot met zijn zoon, ook twittert hij erg veel, als hij iets nodig heeft voor zijn zeilboot plaatst hij gewoon een bericht op Twitter. Door de social media krijgt hij vaak snel een antwoord terug en kan hij snel weer verder met zijn project. Daarna gingen we skypen met Vera Camilla, zij heeft meer dan 5000 volgers op Twitter en ongeveer 10.000 lezers op haar blog. Ze heeft het vooral over mode en make-up, maar ze verteld ook dingen over haar privĂŠleven. Vera verdient ook geld met de advertenties op haar Youtube-account en op haar blog. De gesprekskwaliteit van het Skype-gesprek was helaas niet optimaal, daardoor kon je bepaalde dingen niet goed verstaan. Als laatst liet hij nog wat handige tools zien, zoals de Twitter Fountain, waarmee alle tweets mooi gepresenteerd worden. Ook liet hij nog een filmpje zien over de film The Matrix. Ik vond het wel een leuke presentatie om naar te luisteren, doordat hij veel voorbeelden gaf en allerlei dingen liet zien. De hoofdlijn van de lezing was me alleen niet helemaal duidelijk, dit kwam doordat het verhaal niet echt op elkaar aansloot. Hij probeerde wel duidelijk te maken dat het erg handig is om social media te gebruiken. Alleen echt belangrijke informatie was er niet gegeven, maar toch heb ik me wel vermaakt.

5


100 vragen, 10 antwoorden We moesten 100 vragen over jezelf verzinnen en dan op 10 vragen een antwoord geven. Het was best lastig om 100 vragen te verzinnen, maar het is me uiteindelijk toch gelukt, hieronder de 100 vragen en 10 antwoorden. 1. Hoe heet je? 2. Waar woon je? 3. Hoe oud ben je? 4. Wat zijn je hobby’s? 5. Heb je huisdieren? 6. Van welke muziek houd je? 7. Wat is je favoriete film? 8. Wat is je favoriete tv programma? 9. Wie is je held? 10. Wat drink je het liefst? 11. Wat eet je het liefst? 12. Hou je van uitdagingen? 13. Ben je sportief? 14. Wat is je grootste droom? 15. Hoe zie je jezelf over 5 jaar? 16. Vind je innerlijk of uiterlijk belangrijker? 17. Ben je veel met je uiterlijk bezig? 18. Wat is je favoriete merk? 19. Waar heb je een hekel aan? 20. Waarom heb je voor de opleiding CMD gekozen? 21. Heb je broers of zussen? 22. Waar ben je goed in? 23. Welke kleur ogen heb je? 24. Ben je gelukkig? 25. Voor wie zou je door het vuur gaan? Voor mijn goede vrienden en familie, want daar heb ik bijna alles wel voor over. 26. Ben je sociaal? 27. Wat is je grootste droom? 28. Ga je wel eens uit? 29. Rook je wel eens? 30. Drink je wel eens alcohol? 31. Heb je een vriend? 32. Welke kleur haar heb je? 33. Ben je open of gesloten? 34. Wat is je lievelingskleur? 35. Ben je ergens bang voor? 36. Ben je een doorzetter of een afhaker? Ik ben denk ik wel een doorzetter, want als ik iets echt wil ga ik er ook wel voor. En ook met wedstrijden bijvoorbeeld, ben ik meestal best wel fanatiek. 37. Welke dag zou je nog wel een keer over willen doen? 38. Wat is je favoriete vakantieland? 39. Ga je vaak op vakantie? 40. Wat is je vooropleiding? Ik heb eerst 3,5 jaar vwo gedaan, maar dat ging op een gegeven moment niet heel goed meer en ik wist haast zeker dat ik HBO wou gaan doen, dus toen ben ik halverwege de 4de klas havo gaan doen. En ik heb in 2011 mijn havodiploma gehaald met het profiel Economie en Maatschappij. 6


41. Welk werk doe je? 42. Ben je snel jaloers? 43. Wie zou je wel eens voor een dag willen zijn? 44. Word je snel beĂŻnvloedt door mensen? 45. Gaat het welzijn van anderen boven dat van jezelf? 46. Wie is het belangrijkst in je leven? 47. Maakt geld gelukkig? 48. Waarvoor mogen ze je wel wakker maken? 49. Wat zijn je zwakke punten? 50. Wat is het domste dat je ooit in je leven hebt gedaan? 51. Op welke sociale media ben jij actief? 52. Van welk bedrijf zou je de baas wel willen zijn? 53. Doe je wel eens wat voor een goed doel? 54. Als je iets aan de wereld mocht veranderen wat zou dat dan zijn? 55. Ben je liever samen met iemand of alleen? 56. Wat zou je nog een keer willen doen? 57. Gebruik je veel make-up? 58. Wat zou je niet kunnen missen? 59. Welk geurtje vind je het lekkerst? 60. Wat is je grootste verslaving? 61. Wat doe je in je vrije tijd? 62. Ben je fan van iemand? 63. Houd je van cadeautjes krijgen of geven? 64. Welk merk telefoon heb je? 65. Welk merk laptop heb je? 66. Zit je veel achter de computer? 67. Heb je liever de zomer of de winter? Ik heb liever de zomer, want dan gaan we meestal op vakantie. Ook kan je dan allemaal leuke dingen doen en lekker in de zon liggen. 68. Wat doe je het liefst in huis? 69. Ben je zelfstandig? 70. Wat zou je graag willen leren? 71. Ben je trots op wie je bent? 72. Wat maakt jou uniek? 73. Wat is je sterrenbeeld? 74. Ga je wel eens met mensen om die je niet zo aardig vind? 75. Wat zou je wel graag eens willen doen, maar durf je niet? Bungeejumpen lijkt me leuk om een keer te doen, maar ik durf dat denk ik niet, omdat ik een beetje hoogtevrees heb en het lijkt me eng om naar beneden te springen. 76. Kan je opschieten met je huisgenoten? 77. Vind je shoppen leuk? 78. Wat is het gĂŞnantste wat je ooit hebt meegemaakt? 79. Hoelang doe je erover om op school te komen? 80. Wat is je favoriete kledingstuk? 81. Ben je een persoon die veel bewaart of weggooit? Ik ben denk ik wel een persoon die veel bewaart, maar vaak heb ik ook wel van die buien dat ik in een keer heel veel weggooi. 82. Word je snel boos? 83. Waar ben je vaak te vinden? 84. Ben je bang in het donker? 85. Ben je een ochtend of een avondmens? 7


86. Wat is je favoriete boek? 87. Welke website bekijk je het vaakst? Ik denk www.hotmail.com, omdat ik bijna iedere dag me mail wel eens bekijk en hierop komen vaak ook alle berichten van de andere sites die ik gebruik. 88. Ben je bang voor onweer? 89. In welke winkel kom je het vaakst? 90. Koop je liever iets online of in de winkel? Meestal koop ik toch het liefst iets in de winkel, sowieso mijn kleding. Maar soms is het ook wel handig om bepaalde dingen via het internet te kopen, want daar vind je vaak meerdere spullen en je hoeft de deur niet uit. 91. Vind je jezelf eerder verlegen of brutaal? 92. Vind je het vak redesign of wiki leuker? Ik vind het vak redesign leuker, omdat je daar ook gaat ontwerpen, dat vind ik leuker dan artikelen schrijven. 93. Ben je creatief? 94. Draag je oorbellen? 95. Hoe laat ga je meestal slapen? 96. Welke uitspraak van iemand is je het meest bijgebleven? 97. Ben je wel eens gestrest? 98. Wat vrolijkt je op? Van muziek word ik meestal erg vrolijk. 100. Wat zou je nooit in je leven doen?

8


Recensie ‘Truman’ In het televisieprogramma ‘Truman’ van BNN strijden twee teams om zoveel mogelijk geld voor de Truman. Ze moeten allerlei opdrachten zo snel mogelijk uitvoeren doormiddel van social media. De Truman is namelijk zeer actief in de social media, alleen hij weet niet dat hij meedoet aan dit programma. De 2 teams proberen de Truman bijvoorbeeld over hun te laten twitteren of een foto te laten plaatsen. Het team die het snelst al deze opdrachten heeft uitgevoerd, is het winnende team en moeten ervoor zorgen dat de Truman naar een afgesproken plek komt. Als de Truman dan meegaat wint hij het geld van het winnende team. Op deze plek wordt ook verteld dat hij twee dagen aan een programma meedeed en dat ze achter zijn gegevens zijn gekomen door de social media. Dit programma is erg leuk om naar te kijken, want het is erg actueel en vernieuwend. Het is ook wel leuk dat de Truman niet weet dat hij aan een programma meedoet. Ook laat dit programma zien dat je wel moet uitkijken met wat je op het internet zet, want door de social media ben je zo vindbaar. Ik zou het iedereen dus wel aanraden om dit programma te kijken. Laat de volgende aflevering maar komen!

9


Brands Timeline Dit is mijn brands timeline, zo kan je zien welke merken ik op een dag gebruik. Ik ben bij het maken van deze timeline uitgegaan van een normale maandag.

10


Mijn Photoshopcreatie We moesten voor Redesign wat gaan knutselen met Photoshop. Het leek me wel een leuk idee om een soort van filmposter te maken, dus dat heb ik gedaan van de film She’s the man. Dit is namelijk 1 van mijn favoriete films en het heeft ook met mijn hobby te maken, namelijk met voetbal. Daarom leek het me wel gepast om over deze film een soort van filmposter in Photoshop te maken.

11


Recensie presentatie Ruud Boer Op dinsdag 6 september gaf Ruud Boer voor het vak Redesign een lezing over zijn boek ‘Brand Design’. Hij is Register Marketeer en directeur van de Bataafsche Teeken Maatschappij. Hier ontwerpt en maakt hij veel merken, een aantal voorbeelden zijn Fair Trade Original, Coebergh, Trekpleister, Hellema. Hij vertelde erg enthousiast over zijn boek en verduidelijkte zijn verhaal met allerlei voorbeelden van merken. Hij maakte onder andere duidelijk dat een merk zowel een goed merkinnerlijk, als een goed merkuiterlijk moet hebben. Ook mochten we allerlei vragen stellen en degene met de beste vraag won het boek ‘Als jij een merk zou zijn’. Ik vond het wel een leuke presentatie, doordat hij allerlei leuke voorbeelden liet zien van merken. Het heeft me meer bewust gemaakt dat er heel veel achter een merk zit en dat er goed over een merk is nagedacht. Wat ik wel wat minder vond was dat hij bijna precies vertelde zoals in zijn boek, daardoor kreeg ik niet zo veel nieuwe informatie. Maar de presentatie heeft het boek wel verduidelijkt door alle voorbeelden. Ook vond ik het leuk dat hij een boek verlootte onder de beste vraag uit het publiek. Al met al heb ik me wel vermaakt tijdens zijn presentatie en ik ben weer een stapje dichterbij mijn eigen merk!

12


Merkanalyse Unox

merkanalyse

DOOR

lars van Susteren 08/09/2011

&

Jill Verhoef

KLAS C1D

Het merkinnerlijk Merkvisie

De verwachting is dat de markt de komende jaren ongev eer gelijk zal blijven. Unox hoopt natuurlijk verder te groeien en meer producten te verkopen. Merkmissie

Unox hoopt deze groei te bereiken door meer campagne te voeren en eventueel nieuwe producten te ontwikkelen. Merkwaarden

Wat het merk waardevol maakt is dat het een sterke positi e in de markt heeft en een duidelijk imago heeft. Het merk Unox roept bij mens en direct een bepaald gevoel op. Merkpersoonlijkheid

Het merk als mens is dé typische Nederlander. Een perso on die van gezelligheid houdt. Merkbelofte

Met de slogan “eerlijk is heerlijk” belooft het lekker eten

zonder kunstmatige toevoegingen dat snel en eenvoudig te bereiden is. Merk-kernconcept

Het merk-kernconcept van Unox kan het beste omschreve n worden als ‘gezellig’. Dit zien we terug in alle advertenties en ander materiaal.

1/2 13


14


Blackboxes Door middel van zwarte hokjes moest ik mijn karaktereigenschappen uitbeelden. Dit was best lastig, want je moet heel anders gaan denken. Hieronder zie je mijn schetsen en de vier mooiste blackboxes, die ik heb uitgewerkt in Illustrator. Eerlijk Ik heb bij eerlijk 2 open hokjes aan elkaar gemaakt, want de open hokjes staan voor dat ik open en eerlijk ben en dat ze aan elkaar zitten betekent dat ik eerlijk en open naar anderen ben.

Betrouwbaar Ik heb bij betrouwbaar een open hokje gemaakt, om te laten zien dat ik open ben naar anderen en dat ik daardoor betrouwbaar ben. De hokjes eromheen staan voor de mensen die vertrouwen in me hebben.

Sociaal Ik heb een zwart hokje met allemaal hokjes eromheen getekend, om te laten zien dat ik sociaal naar anderen ben.

15


Belangstellend Ik heb een groep met hokjes getekend en een zwart hokje erbij, zodat het lijkt of ik belangstelling heb.

Leergierig Ik heb een zwart hokje getekend, dat moet mijn hoofd voorstellen en daarboven kleine witte hokjes en dat moet de informatie voorstellen die mijn hoofd in gaat, omdat ik leergierig ben.

Perfectionist Ik heb negen blokjes netjes bij elkaar gezet om te laten zien dat ik perfectionistisch ben.

16


Vriendelijk Ik heb een zwart hokje in het midden gemaakt, met daaromheen 5 andere hokjes, om te laten zien dat ik vriendelijk ben. Ook lijkt het wel een beetje op een bloem en dat vind ik ook wel bij vriendelijkheid passen.

Vergevingsgezind Ik heb een zwart en een wit hokje naast elkaar getekend. Ik wil hiermee zeggen als dat zwarte hokje iets gedaan heeft, wil ik het die persoon meestal wel vergeven.

Spontaan Ik heb een open hokje getekend in het midden, met daaromheen andere hokjes. Ik wil hiermee zeggen dat ik spontaan ben naar andere mensen.

17


Bescheiden Ik heb allerlei hokjes bij elkaar getekend, er valt niet echt een hokje op, dus daarmee wil ik zeggen dat ik best bescheiden ben en niet zo opval tussen een groep mensen.

Dankbaar Ik heb vijf hokjes getekend. Het is een soort verhaaltje, het eerste hokje is een persoon die mij wat geeft, dat moet het tweede hokje voorstellen. Het derde hokje ben ik, uit dankbaarheid geef ik iets groters, het vierde hokje terug aan die persoon, dat is hokje vijf.

Beleefd Ik heb 1 zwart hokje in het midden getekend met daaromheen vier witte hokjes. Ik wil hiermee zeggen dat ik beleefd ben naar anderen.

18


Ik heb deze vier blackboxes uitgekozen als mooiste van mijn blackboxes, omdat ik deze vier het duidelijkst vind en die karaktereigenschappen passen ook goed bij mij.

19


Moodboard van mijn eigen foto’s

We moesten in de les van Redesign allerlei foto’s van objecten maken in de omgeving en daarna er een moodboard van maken. Dit moodboard heb ik dus ook helemaal van mijn eigen foto’s gemaakt. Ik heb geprobeerd het een beetje rustig te houden, want dat vond ik wel het mooist passen bij mijn foto’s.

20


Persoonlijk moodboard

Dit is mijn persoonlijk moodboard, zoals je ziet is hij erg blauw. Blauw vind ik namelijk een mooie kleur en het leek mij wel leuk om in mijn moodboard 1 kleur aan te houden. Ik heb in dit moodboard mijn scooter verwerkt, ik gebruik mijn scooter namelijk erg vaak en ik houd er wel van om een stuk te rijden hiermee. Ook mijn voetbalschoenen en bal staan erin, dit komt doordat ik wel vaak voetbal en dit vind ik ook erg leuk om te doen. Er staat een spaarpot op, omdat ik aan het sparen ben voor mijn autorijbewijs. Ook staat er een sieraad in van een muzieknoot, dit is omdat ik veel muziek luister, hier word ik altijd erg vrolijk van. Ook vind ik sieraden erg mooi en ik draag dus ook bijna iedere dag sieraden. Ik heb een fotocamera erin gezet, omdat ik het leuk vind om foto’s te maken. De roos en de vlinder vind ik wel symbolen voor vrolijkheid en liefde, daar houd ik ook erg van, daarom staan die er ook in. Als laatste heb ik heb er klompen instaan, niet omdat ik ze mooi vind, maar omdat ik trots ben om een Nederlander te zijn en die klompen vind ik wel een herkenbaar object van Nederland.

21


Analyse tijdschrift Girlz! Ik heb voor deze opdracht het tijdschrift Girlz! gekozen, omdat we niet zoveel tijdschriften thuis hadden en ik dit tijdschrift eerder altijd las. Het is denk ik vooral een tijdschrift voor meisjes tussen de 13 en 16 jaar. Hieronder bespreek ik de layout van dit tijdschrift. De cover Het tijdschrift heeft een vrolijke cover, met veel kleuren. Er zit ook een glimmende laag om het tijdschrift. Het tijdschrift springt er wel uit als je hem in de schappen ziet liggen. Dit komt door het glimmende laagje en de opvallende kleuren, ook heeft Girlz! een herkenbaar logo en opmaak. De achterkant Op de achterkant staat een grote reclame van Stabilo met allerlei vrolijke en felle kleuren. Ook de achterkant is glimmend. De inhoudsopgave In vind de inhoudsopgave niet echt duidelijk en een beetje saai vergeleken met de rest van het tijdschrift, dit komt doordat de inhoudsopgave saaie lichte kleuren heeft en het past dus niet echt bij de rest van het tijdschrift, want dat bevat vooral felle kleuren. De artikelen Ik vind de artikelen wel duidelijk weergegeven. De artikelen bestaan uit felle keuren en zijn in verschillende stijlen weergegeven, maar toch komt dit niet rommelig over. Ook staan er veel plaatjes en foto’s bij om de artikelen nog leuker maken om te lezen. Specials Er zit vaak een cadeautje bij het tijdschrift, zoals make-up, sieraden en knipjes. Ik vind dit wel slim gedaan, want ik denk dat sommige mensen het tijdschrift dan sneller kopen.

22


Merkanalyse eigen merk Het merkinnerlijk Merkvisie en merkmissie De verwachting van het merk Jill is dat ze verder groeit. Dit wilt ze bereiken door meer te ontwerpen en meer bezoekers te trekken. Merkwaarden Wat het merk waardevol maakt, is dat het merk erg duidelijk is en een betrouwbare indruk heeft. Merkpersoonlijkheid Het merk is erg persoonlijk, want het is helemaal naar de smaak van Jill ingericht. Ze vind namelijk de kleur blauw erg mooi. Ook staat haar naam in het logo en de V van haar achternaam. Dit is ook een vinkje voor betrouwbaarheid. Ze gebruikt vooral veel abstracte achtergronden, want dit vind ze ook erg mooi. Merkbelofte Jill, de betrouwbaarste designster voor iedereen! Merk-kernconcept Het merk-kernconcept van Jill is betrouwbaar. Je kan dit zien aan het vinkje boven de I, dit staat voor betrouwbaarheid maar ook voor de V van haar achternaam. Het merkuiterlijk Zien De beeldkenmerken van het merk Jill zijn vooral blauwe kleuren, veel abstracte achtergronden en het duidelijke logo. Taal Eenvoudig taalgebruik. Iconen Het merk Jill is niet verbonden met bekende personen, maar wel heel erg verbonden met Jill zelf, doordat dit merk helemaal naar haar stijl is ingericht.

23


Bezoek webdesignbureau Best4u Media Lars van Susteren, Nikai de Gans en ik zijn voor de course Redesign naar het webdesignbureau Best4u Media geweest op donderdag 22 september. Best4u Media is een Webdesign, E-commerce & Internet Marketing Bureau en ligt op een industriegebied achter het station van Zutphen. We hadden een afspraak gemaakt met Max Booij en werden vriendelijk ontvangen bij Best4u Media. Max Booij werkt als een stagiair bij Best4u Media. We hebben een hele rondleiding van hem gehad door het bedrijf. Best4u Media is een wel een succesvol bedrijf met meer dan 800 klanten. Het bedrijf heeft een grotere en kleinere ruimte in het gebouw, waar hard gewerkt wordt. De werknemers hielpen ons hier goed met het beantwoorden van onze vragen, ook was de sfeer in Best4u Media erg goed. Max was zelf bezig met het zoeken van websites op Google om te kijken op welke pagina van Google de websites staan. Dit is wel belangrijk, want hoe hoger een site staat, hoe sneller de site gevonden wordt. Best4u Media probeert dan ook de websites zo hoog mogelijk op Google te krijgen. Wat ik ook erg leuk vind is hoe de taken verdeeld worden. Er hangen allemaal plaknotities aan een grote muur en die worden iedere dag verdeeld onder alle werknemers. Doordat alle plaknotities bij je eigen naam hangen is het erg overzichtelijk welke taken je moet doen en je hebt ook meteen een goede planning. Ik heb wel een goede indruk gekregen over het bedrijf Best4u Media en hoe het nou allemaal in zijn werk gaat bij een webdesignbureau. Het lijkt mij wel leuk om later ook bij zo’n soort bedrijf te werken of stage te lopen. Ik ben dus veel te weten gekomen over een webdesignbureau en ik vond het dus wel een interessante excursie.

24


Ontwerp tafels Schaaktafel, dit is een schaakbord en tafel in 1 ontwerp! Je kan het dus als een tafel gebruiken, maar als je zin hebt om te schaken dan kan je hem ook daarvoor gebruiken!

Uitschuiftafel, de uitschuiftafel is erg handig als er visite komt, want dat schuif je hem uit en dan kan iedereen makkelijk bij de tafel. En als je juist ruimte nodig hebt schuif je de tafel weer in!

Muziektafel, de muziektafel is erg handig, want het lijkt een gewone tafel, maar‌ je kan er ook muziek mee afspelen! In het tafelblad zitten namelijk boxjes en regelaars om muziek af te spelen!

25


Mijn logo-ontwikkeling en logo Voor mijn logo ben ik eerst begonnen met schetsen. Ik wist dat ik iets met mijn naam wou doen. Eerst zat ik te denken aan JV, mijn voor- en achterletter. Later heb ik besloten dat het iets met Jill moest worden en de V van mijn achternaam en als een soort vinkje. Hieronder mijn schetsen:

Nadat ik een beetje een idee had over mijn logo, ben ik in Illustrator allerlei lettertypes gaan uitzoeken. Hieronder wat lettertypes:

26


Toen ik wist welke lettertype ik wou gaan gebruiken, heb ik hiermee allerlei ontwerpen gemaakt. Ook heb ik een vinkje getekend. Toen ik een beetje uit mijn logo was heb ik ook allerlei kleuren getest. Hiernaast een paar ontwerpen:

Uiteindelijk heb ik voor het logo hiernaast gekozen. Ik vond dit namelijk de mooiste en de mensen die ik gevraagd had vonden dat ook. Ik heb voor de kleuren grijs, wit en blauw gekozen, doordat ik dit wel een mooie kleurencombinatie vind. Grijs en wit kan je op bijna alle kleuren wel gebruiken en blauw heb ik gekozen, omdat ik de kleur blauw een erg mooie kleur vind en dat past wel bij mij.

27


Mijn visitekaartje Dit is mijn visitekaartje. Ik heb het het naar mijn egen stijl ingericht,. Ik houd namelijk wel van de kleur blauw en van dat abstracte. Ook heb ik mijn logo en gegevens erin verwerkt. Dit zijn niet mijn echte gegevens, omdat het online komt te staan, maar in mijn magazine komen wel mijn echte gegevens.

28


Poster Dit is mijn poster. Ik heb de achtergrond zelf ontworpen naar mijn stijl. Mijn naam/logo heb ik eronder gezet.

29


6 word story Dit is mijn merk in 6 woorden en mijn slogan, over mijn slogan ben ik nog niet helemaal tevreden maar dit is mijn voorlopige slogan.

30


Collage uit mijn jeugd Ik heb een streetview collage gemaakt van mijn buurt en omgeving. Hier was ik vroeger namelijk erg vaak te vinden. Als het mooi weer was speelde ik ook altijd buiten. Dit zijn de plekken waar ik vroeger vooral veel was.

31


Mijn 5 favoriete magazinecovers Ik vind deze magazinecover erg mooi, want ik vind het een mooie kleurencombinatie. Ik ben namelijk gek op deze kleur blauw en dat grijs past er erg mooi bij. Het is een eenvoudige maar toch een mooie cover. Er staat ook niet heel veel op deze cover, maar ik houd er wel van als het een beetje rustig is. Wel vind ik het een beetje jammer dat je de witte letters niet zo goed kunt lezen.

Ik vind deze magazinecover erg mooi ontworpen, je ziet ook allerlei details. Het lijkt wel of ze allerlei foto’s en krantenartikelen gebruikt hebben om er een mooi geheel van te maken. Ook vind ik de kleuren wel mooi. En het lettertype is ook wel apart. Er zijn veel materialen gebruikt, maar toch is het niet rommelig. Al met al een erg fraai en creatief tijdschrift.

Ik vind dit een mooie magazinecover, doordat het een mooie kleur roze heeft. Ook zie je roze/paarse elementen terug komen in de kleding, dat vind ik best mooi. Het is gewoon een heldere en vrolijke magazinecover, met mooie frisse kleuren.

32


Ik vind dit een mooie magazinecover, omdat er vooral veel grijstinten gebruikt worden. Er staat vrij weinig leesbare tekst op, maar ik houd er wel van als het niet zo druk is. Wat ik een erg leuk effect vind zijn de letters achter Beyonce. Het lijken ook net een soort vleugels, dit vind ik wel mooi gemaakt.

Ik vind dit een mooie magazinecover, omdat de cover geen standaard magazineopmaak heeft. Ik vind de kleuren van deze cover erg mooi. Ook vind ik het ontwerp leuk gemaakt, het is wel een creatief tijdschrift. Van deze cover vind ik vooral de 3d-letters en de titel het mooist. De eenvoudige en strakke titel, met de speelse letters vind ik wel een leuke combinatie. De cover staat wel aardig vol, maar ik vind het niet te vol.

33


Inspiratie spreads voor magazine Ik vind deze spread het mooist. Dit komt doordat er 1 kleur overal in terug komt, namelijk roze. Het is ook mooi dat het plaatje helemaal doorloopt en die versiersels aan de zijkant zijn ook erg mooi. Ik vind het een aparte maar mooie indeling.

Ik vind deze spread mooi, doordat het wel een strakke indeling heeft. Maar toch is het ook iets minder strak gemaakt door letters en cijfers achter de plaatjes te zetten, dit vind ik wel een leuk effect.

Ik vind deze spread mooi, doordat het erg overzichtelijk is. Ook vind ik het leuk dat het effect van het plaatje ook in de tekst is aangebracht. Bovendien vind ik het een mooie kleurencombinatie: zwart, wit en blauw. Ik zou zelf ook wel voor deze kleurencombinatie kunnen kiezen.

Ik vind deze spread mooi, doordat ik het wel een leuk effect vind met die plaatjes, de plaatjes zijn netjes weergegeven, maar ook speels. De tekst is erg netjes weergegeven en het roze van de koppen komt ook terug in het opvallende ronde plaatje.

Ik vind deze spread wel mooi, doordat de foto ook nog een stukje op de andere pagina doorloopt. Voor de rest is hij erg strak. Ook de kleurencombinatie blauw met bruin vind ik mooi. 34


35

Digitaal werkboek  

Digitaal werkboek

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you