Page 1

JY ILL

ASMIN


INHOUDS OPGAVE


06 ABOUT ME 08 PRINT MEDIA 18 ONLINE MEDIA 28 TIME BASED MEDIA 34 SOCIAL MEDIA 42 EIGEN WERK 4


ABOUT ME

5


6


7


PRINT MEDIA VORMGEVING VOOR PRINT GRAFISCHE TOOLS INFORMATIE ARCHITECTUUR A SLICE OF LIFE

8


VORMGEVING VOOR PRINT

Pijlen kennen wij als bewegwijzeringssysteem, als symbolen en als functionele aanwijzingen op apparatuur en verpakkingen. Deze pijlen zijn meestal eenvoudig en eentonig in vorm en betekenis. Zo kregen wij de opdracht om 2 pijlen te ontwerpen. Een formele pijl die gebaseerd is op punt, schacht en staart. We moesten ook een fantasiepijl ontwerpen waarbij je meer aandacht aan de uitwerking van het idee en de beteknis hiervan moest schenken.

9


10


GRAFISCHE TOOLS

De opdracht voor het vak grafische tools was een magazine maken met het thema een reisverslag van de eerste maanden bij CMD. Het magazine moest wel aan een paar eisen voldoen. Zoals een vector tekening van jezelf, afbeeldingen retoucheren, croppen en straighten van afbeeldingen.

11


12


INFORMATIE ARCHITECTUUR

Bij het vak informatie architectuur stonden de thema’s je weg vinden en de eerste kennismaking centraal. De eindopdracht voor dit vak was een informatie-ontwerp maken. Dit informatie-ontwerp beeldde het proces van het project ‘A slice of life’ uit. De content die je voor dit ontwerp nodig had haalde je daarom ook uit je slice. Belangrijke vaktermen voor een informatie-ontwerp zijn hiërachie, compisitie en de vorm.

13


14


PROJECT A SLICE OF LIFE

Voor ons eerste project krijgen we een stukje Breda toegewezen. De grote opdracht van dit project was een icoon maken voor jouw gedeelte van Breda. Bij slice lag in het dorpje Teteringen eigenlijk dus net buiten Breda. Ik was zelf verantwoordelijk van wat ik in kaart ging leggen. Iets wat je fascineert, opvalt, interessant vindt of juist verschrikkelijk vindt. Bij mij was dat het verschil tussen stad en dorp.

Mindmap week 3 - verdieping Slice versus mijn woonwijk

Afronden onderzoeksfase week 6 verdieping

Ik ben mijn onderzoeksfase aan het afronden nu ga ik beginnen met schetsen maken voor mijn icoon.

Aspecten: - Oud-Hollands (Dorp) - Arabische tekst (Stad) multiculture bevolking

Voor de eerste schetsen ben ik als basis begonnen met simpele aspecten te schetsen. En daarin het contrast van dorp en stad te laten zien. Hiernaast zie je mijn eerste schetsen. Maar die vind ik nog steeds te simpel en niet specifiek genoeg.

Schetsen

Aspecten

Om te starten met mijn verdieping ben ik begonnen met een mindmap van de beide plekken. Hierdoor komen feitelijke- maar ook associatie aspecten met de plekken naar boven. Zoals wat zie ik als ik in Teteringen loop. Bij mij vallen dan gelijk de huizen en de bewoners op. Als ik dan naar mijn eigen woonwijk kijk vallen de drukte en de winkels op.

15

Dorp

Stad

- Markt: vis- en groente kraam - Rustig - Bankjes - Winkels: bakkertje, ouderwetse kapsalon, groente boer - Nette voortuin - verzorgd plantsoen - natuur: bomen, struiken, grasveld - Eten: stampot, melk - Tractor - Boerin - Vaste telefoon - Oud-Hollands - Lage bebouwing: vrijstaande huizen, bungalows - Ouderwets - Plein - Dorpsherberg

- Winkels: supermarkt, hema, kruidvat (winkelketens) - Drukte, veel mensen, rumoerig - (Hang)jongeren - Scholen - Multiculturele bevolking - Eten: kapsalon, energiedrank, kebab - Skatebaan, voetbalkooi - Buurtcentrum - Bibiliotheek - Kinderopvang - Zwembad - Nieuwe technologieen - Flats, ruitjeshuizen - Lantaarnpalen - Iphone, Ipad - Geluidsoverlast

Aspecten: - Melk (Dorp) - Energiedrank (Stad)

Aspecten: - Bomen (Dorp) - Flats (Stad)


16


17


ONLINE MEDIA VORMGEVING VOOR BEELDSCHERM WEBTOOLS FREESPACE THE MEDIUM IS THE MESSAGE

18


VORMGEVING VOOR BEELDSCHERM

De lessen bij vormgeving voor beeldscherm zijn gericht op het visueel ontwerpen van een responsive website. Zo moesten we allereerst een woord uitkiezen. Ik koos voor minimalistisch. De eindopdracht was een responsive website + mobile ontwerp in jouw gemaakte stijl.

So what is minimalism in web design? Just as important, what is it not?

Minimimalistisch minimalistisch

It’s easy to see how a minimal web design can be misconstrued as something that requires less effort or time to create. After all, conveying the feeling of simplicity and a primary focus is really the purpose of a minimal design. However, saying that it requires less work couldn’t be further from the truth. Minimal web designs are strategically stripped of excess features and gimmicks in order to deliver a clear and concise message to the target audience. A Minimal Mindset In order to properly execute minimalism in your design, a focus needs to be established. Being able to present a clear message to your visitors is the core function of a minimal design.

Reponsive webdesign Reponsive webdesign

Trying to execute a broad scope of information while still maintaining a minimal style can have pretty disastrous results, so before you dive into the actual design process, having a project plan and narrow scope will go a long way. Take the time to consider what this site is going to be about. Not all sites can afford to dedicate themselves to a single mission and if this particular project is one of those sites, a different method of design may just be the best way to go. If you have a clear focus, the next step is to consider what bits of information are going to be vital to your design and structure them in order of significance. You may be surprised at how little information really needs to be presented to the user at a time in order to get your point across. The Art of Taking Away French writer Antoine de Saint-Exuper once said, "Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away." Designers are often praised for the ability to create. Starting from a blank screen or canvas, we sculpt beautiful works of art — often from scratch.

19

Kunst van het weglaten

home historie Technieken obstakels


Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.[1] Een voorbeeld van hoe verschillende elementen van een webpagina zich aanpassen aan de schermgrootte van verschillende apparaten zoals het beeldscherm van een desktopcomputer, een tablet-pc en een smartphone

home 20


WEBTOOLS

Bij het vak webtools leerden we alles over Dreamweaver en CSS. De eindopdracht van dit vak was een portfolio website maken voor jezelf.

21


22


FREESPACE TIME 100

Aan het einde van blok 2 zit de freespace week. In deze week werken eerste- en tweedejaars samen aan een project. Ik koos voor een project van Luuk Bouwman. Het ‘Time 100’ project. Luuk Bouwman en Frederik Duerinck zijn afgelopen jaar in contact gekomen met een redacteur van het magazine Time. Zij kregen de opdracht (onder voorbehoud) om een nieuwe website te maken voor de Time 100 lijst van meest invloedrijke mensen. Wij als freespace groep mochten beginnen met de website te onderzoeken. Later is deze website ook echt gemaakt en gelanceerd voor de Time.

23


24


PROJECT THE MEDIUM IS THE MESSAGE Voor blok 2 werkten we in duo’s. De opdracht; je bent een creatief team van een online communicatiebureau die een crossmediale campagne gaat maken. Die campagne bestond uit probleem, zender, doelgroep, doelstellingen, boodschap en concept. Mijn groepsgenoot en ik kozen ervoor om aan de slag te gaan met irritaties in het openbaar vervoer. Wij kozen ervoor om het probleem van het heen- en weerbewegen van je OV-chipkaart aan te kaarten.

Huisstijl

Herkenbaar&G&energiek&G&vertrouwen&G&toegankelijk&

Crossmedia campagne App& EGmail&

Facebook&

Schudden is niet handig he! PaciďŹ co&Regular&&

Ook niet met je ov-chipkaart America&Purpose&&

25

Mediamix& Twi]er&

SBcker& Bekertjes&


26


27


TIME BASED MEDIA USABILITY 2 DEPT H OF THE SURFACE

28


USABILITIY 2

Bij usability gaat het erom dat je er achter komt wat de dieper liggende waarden zijn van een product of dienst. Welke behoefte vervult een product en bij welke levensstijl van de gebruiker sluit het ontwerp aan? De informatie die je daarvoor nodig hebt kan je halen uit een taakanalyse, desk research en observaties. Het werkstuk over Instagram is opgebouw uit een taakanalyse en een vernieuwde interface.

Telefoon unlocken Navigeren naar Instagram

App aantikken Inloggen Druk op

Foto maken

Foto plaatsen op Instagram

Foto kiezen

Wat gaat er mis?

weten hij/zij zijn telefoon unlockt weten waar de app zich bevindt

Zijn telefoon kunnen besturen

Komt op startscherm

unlocken gaat verkeerd

“”

Instagram opent

app reageert niet

2 seconden 1 seconden

Sleep naar rechts voor video

Gebruik front-camera

Zet er een blur effect overheen Pas de helderheid van de foto aan Kies voor volgers

Delen met Kies voor rechtstreeks

Typ een bijschrift

Inloggen op Instagram

Tag personen

Hashtags toevoegen

30 seconden

zijn of haar inlog gegevens

Welke manier ze inJe komt in de timeline inloggegevens kloppen gevoerd moeten worden niet

Druk op de middelste knop

2 seconden

welk icoontje het is

app besturen

fotocamera opent

app reageert niet

Raster kiezen

1 seconden

wat je met een raster kan

app besturen

raster verschijnt in beeld

app reageert niet

Gebruik van front-camera

2 seconden

app besturen

camera draait om

app reageert niet

app besturen

icoon verandert

waarom je het wilt gebruiken waarvoor je de flister wilt gebruik

Flitser aan/uit zetten

2 seconden

Druk op de blauw button voor een foto te maken

3 seconden

Klik op volgende voor foto bewerking

2 seconden

Typ een bijschrift

Sleep naar rechts voor video

1 seconden

dat die optie er ook is

Selecteer een volger

Gebruik van front-camera

2 seconden

waarom je het wilt gebruiken

app besturen

Aan fotokaart toevoegen Deel op social media Klik op delen

Klik op OK Klik op versturen naar @...

Pijnpunten

Welke feedback geeft het systeem?

Telefoon unlocken

Druk op volgende

Feedback

Wat moet iemand ervoor kunnen?

De app aantikken

Kies een foto uit

Fysiek

Wat moet iemand ervoor weten?

Flitser aan/uit

Druk links voor foto uit eigen bestand

Cognitief

Hoe lang duurt het?

Klik op volgende voor verdere bewerking

Foto rechtzetten

29

Tijdsduur

Benoem subtaak

Voor foto maken druk op de blauwe button

Kies een filter Foto bewerken

Subtaak

Kies raster Gebruik front-camera

Druk links voor foto uit bestand

3 seconden

wat de blauwe button doet wat je nog meer kan met de app

dat die optie er ook is

app reageert niet

foto wordt gemaakt

app reageert niet

app besturen

gaat naar bewerking

app reageert niet

slide handeling

video opties verschijnen

app reageert niet

app besturen

app besturen

camera draait om bestand met IRWR·VRSHQW

app reageert niet app reageert niet


9:50 AM

9:50 AM

9:50 AM

FOTOALBUM

Afmelden

Home

Mijn albums

Most Recent Albums Maak of kies een foto en bewerk hem

Deel hem met jouw fotoalbum

Most Popular Albums

Geef jouw album een naam en deel hem met je SmartTV

floorbergen

nkesmits

Life

work

59 minuten geleden

3 dagen geleden

56 pictures in album

129 picutres in album

daffff

Roelli0s

Spanje 2013

vakantie

3 uur geleden

1 dag geleden

21 pictures in album

43 pictures in album

dionvessen

thebeautyblondie

mallllorca

lifetime moments

3 uur geleden

2 uur geleden

5 picutres in album

19 picutres in album

Als je hebt ingelogd kom je op de homepagina uit, hier staan alle albums van vrienden.

30


PROJECT DEPTH OF THE SURFACE

In blok 3 had ik een projectgroep van 6 personen. Bij dit project ging het om een communicatievraagstuk te ontleden, te structeren, uit te leggen en conclusies te trekken. Op die conclusies baseer je het concept van je commercial. We moesten voor dit blok twee commercials maken. De eerste was voor de krant in het algemeen en de tweede voor een specifieke krant die je had geanalyseerd. Onze eerste commercial is een stopmotion geworden en de tweede legt nadruk op de zintuigen als horen en zien.

31


32


33


SOCIAL MEDIA USER INTERFACE DESIGN / PSYCHOLOGIE VISUELE IDENTITEIT FOOD FOR THOUGHT

34


UID / PSYCHOLOGIE

In blok 4 vormde User Interface Design en psychologie een directe koppeling. In de les gingen we aan de slag met een case. Als eerste moet deze op psychologisch gebied geanaliseerd worden. Denk daarbij aan hoe mensen zich gedragen, hoe hun geheugen werkt en hoe ze waarnemen. De week erna gingen we dezelfde case verder analyseren op gebied van specifieke ontwerpprincipes om de interface te verbeteren.

35


36


VISUELE IDENTITEIT

Het vak visuele identiteit had net als het project 4; het thema voedsel. Met het thema beeldonderzoek startten wij het beeldonderzoek. Elke week maakten we foto’s van eten die je daarna ging ordenen en filteren. Daardoor kwamen nieuwe vragen aan het licht. Je perceptie over eten veranderde door het onderzoek wat weer van invloed was op je eindbeeld.

37


38


PROJECT FOOD FOR THOUGHT

In het project van blok 4 kwamen alle vakken en projecten bij elkaar. Zo moesten we een event organiseren rondom het thema voeding. Tijdens dit event moet de doelgroep iets ondergaan/meemaken op eigen initiatief. Dit project presenteerde je d.m.v. een case-movie.

39


40


41


EIGEN WERK FOTOGRAFIE FONTYS FOTOGRAFIE ZADKINE

42


FOTOGRAFIE FONTYS

Van januari t/m mei 2013 heb ik een cursus gevolg bij Fontys hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Dit was een cursus waarbij je allerlei technieken ontwikkelde op het gebied van stilleven, tekenen, fotograferen en 3D. Deze foto’s hieronder zijn onderdeel van de opdracht maak foto’s ter illustratie bij het bekende boek; Joe Speedboot.

43


44


FOTOGRAFIE ZADKINE Mijn moeder is docente bij het ROC Zadkine te Rotterdam. Ik maat regelmatig foto’s en beeldmateriaal voor P.R. doeleinden, zoals modeshows.

45


46


COMMUNICATION & MULTIMEDIA DESIGN 13/14

Portfolio Jill van Oord  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you