__MAIN_TEXT__

Page 1

JICCELI Mikkelin Nuorkauppakamarin jäsenlehti • 4/2017

JCI Mikkeli Golffaa s. 6

Hallitus 2018 s. 12-13

My JCI Story s. 21-23


PÄÄKIRJOITUS Vuosi kääntyy kohti loppuaan ja tämä on viimeinen pääkirjoitukseni. Aika hurjalta tuntuu, miten nopeasti vuosi on mennyt! Nuorkauppakamarivuosi on vielä tavallistakin kalenterivuotta lyhyempi ja vallanvaihto on enää viimeistelyä vaille valmis. Olen todella kiitollinen tästä vuodesta ja kaikesta siitä, mitä olen saanut kokea teidän kanssanne. Olen myös äärettömän onnellinen siitä, että valitsimme Sanni Kirmasen seuraajakseni. Uskon, että Sannilla on aivan mielettömästi annettavaa Mikkelin Nuorkauppakamarille!

Kohokohdiksi itselleni nousevat mukavat kamarin ulkopuoliset reissut, kuten elokuun Savonlinnan Rapu55-juhlat ja Lahden kevään ja Turun syksyn kansalliset kokoukset sekä oman kamarimme projektit Aluevaalikokous ja Korkkarijuoksu. Näin vuoden lopussa voi antaa itselleen palautetta kuluneesta vuodesta. Mukaan mahtuu monta onnistumista ja joitakin epäonnistumisia, paljon hauskoja hetkiä ja muutama kelpo katastrofin alku. Kaikesta on selvitty yhdessä tekemällä ja oppien. Kohokohdiksi itselleni nousevat mukavat kamarin ulkopuoliset reissut, kuten elokuun Savonlinnan Rapu55-juhlat ja Lahden kevään ja Turun syksyn kansalliset kokoukset sekä oman kamarimme projektit Aluevaalikokous ja Korkkarijuoksu. Kaikissa näissä on samoja elementtejä: mahtavia ihmisiä ja kohtaamisia, hyvä tekemisen meininki ja onnistunut lopputulos.

2 | JICCELI 4/2017

Maisa Kantanen Puheenjohtaja, PRES Mikkelin Nuorkauppakamari Nuorkauppakamarin kautta saadut verkostot ovat itselleni se suola ja pippuri, minkä vuoksi olen kamaritoiminnassa mukana. Uuden strategian mukainen ydinviesti ”Vauhditamme jäsentemme menestystä työelämässä” näkyy mielestäni hienosti monessa ja esimerkiksi M-filesin uudet toiminnot ja eri alojen Facebook-ryhmät helpottavat olennaisesti työelämäverkostoitumista nuorkauppakamareissa. Paikallinen verkostoituminen on toki tärkeää, mutta ehdottomasti suosittelen verkostojen kasvattamista myös oman kamarin ulkopuolelle! Ensi vuonna alue- ja kansallisia kokouksia järjestetään Kotkassa, Maarianha-


minassa, Heinolassa ja Helsingissä. Eurooppakokous on Latviassa ja Maailmankokous Intian Goalla. Päivämäärät ovat jo nyt tiedossa, joten kannattaa laittaa ne kalentereihin ajoissa! Reissaaminen ei ole halpaa, se on myönnettävä, mutta anti on myös erilainen kuin lomareissuilla. Useimmat harrastukset maksavat, myös nuorkauppakamaritoiminta. Tästä syystä kannattaakin ottaa kaikki irti ja suunnitella omia ura- ja kehitystavoitteita nuorkauppakamari-

laisena. Mitä haluan saavuttaa ja tehdä? Keitä kohdata ja millaiset verkostot saada? Itse olen noin kymmenen vuoden kamariurani suorittanut enemmänkin ”ajopuuna” minne kohtalo on keidenkin kanssa kuljettanut. Vaikka olen kiitollinen ja tyytyväinen siihen mitä olen saavuttanut ja verkostoihini, olisi lopputulos ollut pienellä suunnittelulla varmasti vielä huomattavasti parempi. Näihin kannustaviin sanoihin päätän viimeisen pääkirjoitukseni. Toivon meille kaikille ihanaa joulunaikaa ja uusia kujeita vuodelle 2018!

Toivon meille kaikille ihanaa joulunaikaa ja uusia kujeita vuodelle 2018!

Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti Jicceli Julkaisija Mikkelin Nuorkauppakamari ry www.jcmikkeli.fi Päätoimittaja Tiina Ylönen tiina.ylonen@jcmikkeli.fi

Paino Teroprint Oy Levikki 100 kpl sähköinen jakelu (sähköinen lisäjakelu nro 3/2017)

Ilmestymisaikataulu 1/2017 vk 8 2/2017 vk 20 3/2017 vk 37 4/2017 vk 48 Kansikuva Saara Kosonen

JICCELI 4/2017 | 3


SISÄLLYSLUETTELO

Groeten uit Amsterdam - Terveisiä Amsterdamista s. 16-18

Olut tasting Bar Domissa 6.10.2017 s. 7 4 | JICCELI 4/2017

Marraskuun BusinessTreffit: Mipro Oy s. 14-15


Pääkirjoitus

s. 2-3

JCI Mikkeli golffaa

s. 6

Olut tasting Bar Domissa 6.10.2017

s. 7

#DIGILIIKKUJA kokouspäällikön terveiset Koulutusten superpäivä 11.11.2017

s. 8-9 s. 10

My JCI Story s. 21-23

Ideailta 19.10.2017

s. 11

Hallitus 2018

s. 12-13

Marraskuun BusinessTreffit: Mipro Oy

s. 14-15

Groeten uit Amsterdam - Terveisiä Amsterdamista

s. 16-18

Uudet koejäsenet! Johtajuusakatemia 17.-19.11.2017, Kuopio

s. 19 s. 20-21

JICCELI 4/2017 | 5


TEKSTI: Eero Sistonen

JCI Mikkeli golffaa Syyskuussa JCI Mikkeli toteutti maaseutumatkailua ja vieraili Rantasalmella tutustumassa golfin maailmaan Rantasalmi Golfissa. Vaikka ajankohtana oli syyskuun lopulla lauantai, niin sää suosi kokeilijoita, aurinko paistoi ja ajankohtaan nähden oli lämmintä. Tutustuminen aloitettiin klubilta kahvilan tarjoiluilla, seuran ja golfin esittelyllä. Päivän ohjelma jakaantui kolmeen osioon: lyöntiharjoitteluun rangella, puttiharjoitteluun viheriöllä sekä muutaman väylän kiertämiseen kentällä. Rangella eli harjoituslyöntipaikalla aluksi opeteltiin gripin (ote mailasta) ottaminen ja lyöntiasento, jonka jälkeen edettiin swingin kokeiluun ja pallon lyömiseen rautamailoilla. Swingit alkoivat löytyä nopeasti ja pienien ohjeistusten jälkeen palloja alkoi lentää kaikilta pidemmälle kuin nurmikkoa. Rangella kokeiltiin myös draiveria ja tarkkuuslyöntejä 50 metrin matkalle. Swingin löytymisen myötä siirryimme lähemmäksi lippua ja reikää harjoittelemaan chippejä ja putteja. Chippi on lähestymislyönti

Sannin svingi 6 | JICCELI 4/2017

viheriölle ja putti maata pitkin lyötävä lyönti, jolla on tarkoitus saada pallo reikään. Näitä molempia lyöntitekniikoita tulisi harjoitella eniten golfissa, koska pelin ratkaisut tapahtuvat suurimmaksi osin lähipelissä. Pienimuotoisen kilpailunkin saimme puttaamisessa aikaiseksi ja voittajaksi selviytyi Aleksi Krasila. Pienen hengähdystauon jälkeen alkoi väyliin tutustuminen. Pelasimme kentällä muutaman väylän ja samalla harjoittelimme kentällä liikkumista, golfetikettiä ja sääntöjä. Kaikilta osallistujilta löytyi intoa lajin kokeiluun ja toivottavasti kipinä mukavaan sosiaaliseen urheilumuotoon syntyi päivän aikana. Mukana oli myös reipas pikku golfaaja, joka harjoitteli omaan tahtiin junnugolfvälineillä ja nautiskeli golfauton kyydistä kentällä reippain mielin. Päivä oli kaikin puolin mukava ja pieni kipinä ainakin muutamalle taisi golfiin syttyä!

Pikku golfaaja pääsi golfauton kyytiin


TEKSTI: Mikko Oksanen

Olut tasting Bar Domissa 6.10.2017 Bar Domin olut tastingiin kokoontui lokakuisena perjantai-iltana seitsemän rohkeaa oluenmaistajaa. Osa löysi tiensä paikalle kiinnostuksesta oluisiin, mutta löytyi joukosta muutama epäilevä tuomas, joiden makunystyröitä oluen hienostunut olemus ei ainakaan ennen maistelua ollut hemmotellut.

Isäntämme johdolla saimme maistaa eri oluita ja opimme samalla oluiden valmistuksesta, eri ”olutlajien” eroista ja eri maiden erikoisuuksista.

ei vielä tunnettu hiivan käsitettä, mikä eli kellareissa ja käymistynnyreissä, joissa olutta säilytettiin valmistumisen ajan. Itselleni olut tasting oli todella opettavainen, varsinkin kun tykkää oluen mausta. Osa epäilijöistäkin myönsi illan aikana, että oluissa on eroja ja taisipa joku jopa erehtyä kehumaan mallastuotteita. Tiedä sitten, johtuiko se lähes 10% alkoholipitoisuudesta viimeisissä maistiaisessa vai seurassa nautituista siidereistä.

Isäntämme johdolla saimme maistaa eri oluita ja opimme samalla oluiden valmistuksesta, eri ”olutlajien” eroista ja eri maiden erikoisuuksista. Tiesittekö, että Indian Pale Ale, eli tuttavallisemmin IPA, on aikanaan syntynyt, kun brittisotilaat kaipasivat englantilaisia oluita asuttaessaan siirtomaavaltiotaan Intiaa? Britanniassa mietittiin, miten saada olut säilymään hyvänä tynnyrissä läpi merenkäynnin. Joku keksi, että lisätään oluen joukkoon humalaa (eli sitä kasvia), joka estää oluen läikkymisen ja kuohumisen. Kasvi antoi sivutuotteena lisää makua ja kitkeryyttä olueen, mistä sotilaat tykkäsivät. Oluen tummuus tai vaaleus taas johtuu pitkälti humalan paahtoasteesta: mitä enemmän paahdettu, sitä tummempaa olut on. Alun perin olut koostui ainoastaan vedestä, humalasta sekä maltaasta. Ensimmäisiä oluenpanijoita maailmassa olivat munkit, joiden mukaan se neljäs ainesosa oli jumalainesosa, sillä silloin

Tasting vielä koskemattomana

JICCELI 4/2017 | 7


TEKSTI: Hanna Airas

#DIGILIIKKUJA kokouspäällikön terveiset Palataanpa hetkeksi muutaman kuukauden takaiseen #digiliikkuja kokoukseemme. Mikkelin Nuorkauppakamari järjesti Suomen Nuorkauppakamareiden alueen B aluevaalikokouksen Sokos Hotelli Vaakunassa 15.–17.9.2017. Kokous keräsi Mikkeliin viikonlopun aikana 108 nuorkauppakamarilaista. Vaalikokouksessa valittiin alueen tekijät vuodelle 2018. Vaalien lisäksi kokousviikonlopulla järjestettiin osallistujille erilaista ohjelmaa mm. koulutuksia, laadukkaita puhujia ja verkostoitumista digitaalisuus- teema huomioiden. Viikonlopun aikana mahdollistettiin kampanjointi myös kansallisiin tehtäviin 2018 pyrkiville. Kokousjärjestelyt aloitettiin jo vuoden 2016 alussa ja mukana oli kaiken kaikkiaan noin 15 projektitiimiläistä. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. Kokousviikonloppu oli onnistunut ja kaikki järjestelyt toimivat hienosti. Tästä kertoo myös palaute, jonka keräsimme kokousvierailtamme viikonlopun jälkeen. Ohessa on lyhyt yhteenveto palautteista.

toiminut aivan moitteettomasti. Viikonlopun ruokailut saivat myös kovasti kiitosta.

Päiväohjelmat, arvosana 4,32 (asteikolla 1-5)

Kokouksen oheisohjelmiin, IPP- ohjelmaan sekä senaattoriohjelmaan oltiin hyvin tyytyväisiä. Kokoushotellissa olevaan ohjelmaan oltiin myös pääsääntöisesti tyytyväisiä, vaikka joidenkin mielestä teemaa, eli digitaalisuutta olisi voitu korostaa vieläkin enemmän. Kokousviikonlopun aikataulutus oli suunniteltu siten, etteivät ohjelmat juurikaan menneet päällekin. Tämä koettiin tärkeänä asiana, sillä yleisesti kokousosallistuja haluaa osallistua mahdollisimman moneen ohjelmanumeroon viikonlopun aikana, jotta saa rahalleen vastinetta.

Kokousjärjestelyt, arvosana 4,55 (asteikolla 1-5)

Vastanneet olivat pääsääntöisesti sitä mieltä, että järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja palvelu sekä asioiden hoitaminen olivat sujuvaa. Kokouksen markkinointi ja tiedottaminen oli hyvin suunniteltu ja osallistujat pitivät etenkin viikoittaisista nostoista, joita teimme sosiaaliseen mediaan. Tiedottamista ei ollut liikaa, eikä liian vähän. Muutamia kriittisiä palautteita saimme lähinnä koskien kokoustiloja ja niiden tekniikkaa. Kaikissa tiloissa ei tekniikka 8 | JICCELI 4/2017

Jesse Haaja avaamassa elokuvailtaa


Juhlat, arvosana 4,1 (asteikolla 1-5)

Kyllä viikonlopun aikana pitää muistaa myös juhlia, joten juhlat olivat osa tätäkin kokousta. Perjantain tulojuhla sai kiitosta erityisesti ruuan ja Rendelin suhteen. Täysin erilainen ohjelmanumero, yhteinen leffailta oli siis onnistunut valinta viikonlopun startiksi. Leffakokemuksen kruunasi ohjaajan Jesse Haajan vierailu paikalla elokuvateatterissa. Viikonloppu huipentui lauantai-illan gaalaillalliseen. Gaalan ohjelmaan ja ruokaan oltiin pääsääntöisesti tyytyväisiä mutta juhlatila sai muutamia kriittisiä palautteita, jotka koskivat tilan kolkkoutta ja kylmyyttä. Juhlavastaavat olivat kuitenkin saaneet tilan todella kauniiksi, joka poisti kolkkoutta melkoisesti. Miksi jäsen yleensä osallistuu kokouksiin? Verkostoituminen, kokouspaikan sijainti sekä työelämätaitojen kehittäminen nousivat tärkeimmiksi syiksi osallistua kokousviikonloppuihin. Näiden syiden lisäksi keynoteilla, vaaleilla ja kilpailuilla sekä hauskalla yhdessä ololla on suuri merkitys kun jäsen miettii osallistumistaan kokousviikonloppuun. Sen sijaan viralliset koulutukset, kokouksen markkinointi ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen eivät ole

syitä, joiden perusteella jäsen lähtisi viikonlopun viettoon muiden jiiceiden kanssa. Yllä mainittujen palautteiden perusteella voimme todeta, että kokouksemme oli huikea. Tämän projektin suhteen onnistuimme myös taloudellisesti. Budjetoitu tulos tuplaantui, hyvin hoidetun kumppanuushankinnan ansiosta. Kumppanuuksia kokouksella oli 16. Me niin onnistuttiin! Terveisin, Hanna Kokouspäällikkö, #digiliikkuja

Tunnelmallinen iltagaala odottaa vieraita

Mikkelin kamarin edustus iltagaalassa JICCELI 4/2017 | 9


TEKSTI: Mari Martikainen

Koulutusten superpäivä 11.11.2017 Koulutusten saralta tämä vuosi huipentui koulutusten superpäivään lauantaina 11.11., kun Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan Seudun Nuorkauppakamarit järjestivät yhteistyössä kaksi virallista JCI-koulutusta: JCI Achieve ja JCI Impact. Koulutukset pidettiin Mikkelissä rennoissa tunnelmissa asemaravintola Vaihassa. Isänpäiväviikonloppu verotti varmasti joitakin osallistujia, mutta oli meitä kouluttautumassa mukava yhteensä yhdeksän hengen porukka Mikkelistä ja Pieksämäeltä. Koulutusten väliajalla nautimme maittavan lounaan ja tutustuimme toisiimme lisää. Kouluttajana toimi juuri Turun vaalikokouksessa Suomen Nuorkauppakamareiden (Snkk) keskusliittoon valittu Heidi Jäntti. Heidi toimii vuonna 2018 Snkk:ssa koulutuksista vastaavana kehitysjohtajana (EVP, Executive Vice President, koulutus). Hänellä on takana satoja koulutustunteja ja hän on ollut mukana kehittämässä useita Snkk:n tarjoamia koulutuksia, muun muassa kouluttajapolun koulutuksia. JCI Achieve -koulutus tarjoaa hyvät eväät toteuttaa kamareissa strategianmukaista ja vaikuttavaa toimintaa. Koulutus lisää jäsenten ymmärrystä nuorkauppakamaritoiminnasta, sen arvoista ja periaatteista. Koulutus tukee kamareiden omaa strategiaprosessia ja ohjaa pohtimaan kamarin olemassaolon tarkoitusta ja perustehtävää. JCI Impact on tarkoitettu jäsenille, jotka haluavat vaikuttaa aktiivisesti olla tekemässä positiivista muutosta yhteiskuntaan. Kurssi käsittelee aktiivisen kansalaisen käsitettä (Active Citizenship), yhteiskunnan tarpeiden analysointia, ongelmien todellisten syiden 10 | JICCELI 4/2017

löytämistä sekä niitä projekteja, joita paikallisyhdistykset voivat toteuttaa kumppaneidensa kanssa saadakseen aikaan kestävää ja myönteistä kehitystä omassa toimintaympäristössään. Itselle nämä olivat ainakin sellaiset koulutukset, jotka auttoivat ymmärtämään nuorkauppakamaritoimintaa taas jälleen syvemmin. Minulle tuli myös vahvempi tunne siitä, miksi itse olen mukana toiminnassa. Näitä virallisia JCI-koulutuksia on usein eri kokousten yhteydessä, ja suosittelen todellakin osallistumaan näihin!

Missä Sinä haluaisit ensi vuonna kehittyä? Minä ja jatkajani IND 2018 Sami Savolainen kuulemme mielellämme toiveitanne ensi vuoden koulutuksista! Tänä vuonna ollaan opittu hyötymään LinkedInistä, pidetty napakoita puheita puhekoulutuksessa, saatu muistikoulutusta ja pidetty myös vähän kevyempiä kuohuviini- ja olut tastingejä. Missä Sinä haluaisit ensi vuonna kehittyä? Minä ja jatkajani IND 2018 Sami Savolainen kuulemme mielellämme toiveitanne ensi vuoden koulutuksista! Mari Martikainen IND 2017


TEKSTI: Sanni Kirmanen

Ideailta 19.10.2017 Pieni, mutta tehokas joukko päät täynnä kehittämisideoita kokoontui torstaina 19.11. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksen tiloissa suunnittelemaan ja ideoimaan ensi vuotta. Kynät sauhusivat ja post-it -laput täyttyivät ajatuksista, joilla tehdään Mikkelistä entistäkin parempi paikka. Ideailtaan osallistunut ryhmä kaipasi muun muassa taidetta ja ympärivuorokautisia palveluita. Myös uusia liikunta- ja harrastustiloja kaivattiin.

Eniten kehittämistä kaivattiin kuitenkin kaupungin yhteisöllisyyteen ja eri organisaatioiden yhteistyöhön. Eniten kehittämistä kaivattiin kuitenkin kaupungin yhteisöllisyyteen ja eri organisaatioiden yhteistyöhön. Myös työvoiman ja työnantajien sekä yrittäjien kohtaamispaikkoja ja yritystaloja ideoitiin. Ja juuri näitä asioita varten nuorkauppakamari on olemassa. Suunnittelu jatkuu, katsotaan, mitä ensi vuonna saadaan aikaan.

Ideoita paperilla

Ideoiden sparrausta JICCELI 4/2017 | 11


TEKSTI: Sanni Kirmanen

Hallitus 2018 Moi JiiCee-ystävät! Tässä me nyt olemme, Mikkelin nuorkauppakamari ry:n vuoden 2018 hallitus! Päätähuimaavan hieno joukko valmiina astumaan palvelukseenne. Kamarivuoteni ovat kasvattaneet minua tähän hetkeen, kun puheenjohtajavuoteni on aivan kulman takana. Valmis en siihen ole missään nimessä, mutta olen enemmän kuin innoissani ja valmis oppimaan joka päivä uutta. Nuorkauppakamari harrastuksena on minulle erittäin tärkeä. Olen oppinut kamarissa niin paljon niin työ- kuin siviilielämässä tarvittavia taitoja ja tietoja, että en niitä kaikkia osaisi luetella, vaikka yrittäisinkin. Siksi toivon, että minä ja koko hallitus voimme olla apunasi napsimassa nuorkauppakamariharrastuksesta juuri ne sinua eniten hyödyttävät osat. Ensi vuonna kamarin teemana on Kipinä. Se kutkuttavan mahtava tunne, jonka voi saavuttaa vain tekemällä ja kokemalla itselle mieleisiä ja itseä kehittäviä asioita. Kipinän syttymistä toivon vauhdittavan niin mahtavat projektit ja koulutukset kuin mieleenpainuvat reissut ja tapahtumat. Ensi vuosi on myös juhlavuosi, kun kamarimme täyttää 55 vuotta. Toivon, että ensi vuoden aikana niin muistellaan menneitä kuin kehitetään tulevaa. Toivottavasti pääsemme esittelemään teille kamarillemme elintärkeiden senaattoreiden ja kunniajäsenten huikeita kokemuksia ja tarinoita sekä levittämään innostusta toiminnasta uusimmille jäsenille ja koejäsenille.

Tervetuloa koko joukko viettämään kanssani unohtumaton vuosi 2018! Robinin sanoin: Heittäydy täysii, mitä ikinä teetkin. Ja elä nyt missä ikinä meetkin. Silmissä kipinän hetki. Heittäydy täysii, siihen mikä on tärkein. Ja tee sitä missä sulle on järkee. Silmissä kipinän hetki. Tee mitä se vaatii, vaik et pääsis ees maaliin. Se on se fiilis mitä etsit. Silmissä kipinän hetki

Sanni Kirmanen Puheenjohtaja, PRES 2018 12 | JICCELI 4/2017

PRESSanninne 2018


Anu Parikka

Sami Savolainen

Varapuheenjohtaja, DP

Kehitysjohtaja, INT (kansainvälisyys)

Kehitysjohtaja, IND (koulutukset)

Minna Mesiäislehto

Tiina Ylönen

Jenny Paavilainen

Sihteeri, SECY

Talouspäällikkö, TREAS

Viestintäpäällikkö, LIO

Mari Martikainen

Jenni Oksanen

Maisa Kantanen

Tapahtumakoordinaattori, LOM

Edellinen puheenjohtaja, IPP JICCELI 4/2017 | 13


TEKSTI: Anu Kukkola

Marraskuun BusinessTreffit: Mipro Oy Mipro, pala Mikkeliä maailman raideliikenteeseen. Marraskuun BusinessTreffit järjestettiin torstaina 16.11.2017 Rantakylän kunnanmäellä yrityksessä nimeltä Mipro. Yrityksen edustajina olivat jo 16 vuotta työuraansa Miprolla tehneet Jari Pylvänäinen ja Suvi Hyyryläinen. Yrityksen nimi oli meille monelle entuudestaan tuttu, mutta mitä siellä oikeasti tehdäänkään? Miprolla on lähes 35 miljoonan euron liikevaihto ja yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Mikkelissä. Heillä on henkilökuntaa noin 120 henkeä, jonka lisäksi yrityksen välillinen työllistämisvaikutus alueellamme on merkittävä. Yritys on kasvanut huimasti parissa vuosikymmenessä ja sen kasvu on ollut orgaanista, ei siis yrityskauppojen kautta. Miprolla valmistetaan yli 25 vuoden kokemuksella mm. rautatieliikenteen turvallisuutta valvovia järjestelmiä, jotka täyttävät korkeimman SIL4-tason turvallisuuden eheyden vaa-

14 | JICCELI 4/2017

timukset. Toisena pääalueenaan heillä on vesijärjestelmien suunnittelu ja toteuttaminen. Toiminta jakautuu 70-80% raideliikenteeseen ja 20% vesipuoleen. Yrityksen toimitusjohtaja Juha Nurmi on alkanut kasvattamaan strategiatyötä ja sen mukana etenkin kehittämiseen on panostettu huomattavia summia. Mipron strategian pääpisteet ovat kansainvälistyminen, kasvu, kehitys ja yhdessä tekeminen. Yhteistyökumppania valittaessa Miprolla suositaan paikallisia yrityksiä.

Nuori, mutta sitoutunut henkilökunta

Työntekijöiden keski-ikä on 41-vuotta, siispä joukossa on paljon myös perheellisiä. Yritys on erittäin joustava mm. perhevapaiden, lasten hoitoaikojen tai lapsen sairastumisen kanssa. Viimeisin kokeilu on otettu käyttöön


vastikään: yritys maksaa sairaan lapsen hoitajan kotiin, mikäli vanhemman on hankala olla poissa töistä. Työaika on määritelty klo 9-15, mutta esimiehen kanssa voidaan sopia liukuva työaika ja etätyöt ovat mahdollisia oman työnkuvan mukaisesti. Siihen jopa kannustetaan rauhallisen työympäristön vaatimissa suunnittelutöissä.

Työhyvinvointi edellä

Työntekijöiden työkykyä ylläpidetään laajennetulla työterveyssopimuksella, liikunta- ja kulttuurisetelein sekä harrastustoiminnan tukemisella. KIKY-tunnitkin on järjestetty koko henkilökunnan yhteiseksi kehittämispäiväksi yhteistyökuvioita hyödyntäen, hauskanpitoa unohtamatta. Mikäli tiedossa on rankka projekti tai yötyö, järjestetään työntekijöille psykologin tapaaminen, jolla valmistellaan tulevaan. Kuten Jari puhuessaan totesi: ”fyysinen vamma on helppo korjata, mutta jos psyyke hajoaa, on se hankalampaa hoitaa”.

Työvoiman rekrytointi ja haasteet

Rekrytointia tehdessä otetaan huomioon niin hyvän uran omaavat kuin suoraan koulun penkiltä tulevat. Tärkeintä on hakijan hyvä

asenne, valmius työhön, omatoimisuus ja halu kehittyä. Rekrytoitaessa otetaan huomioon myös tilanne, jossa työnhakijalla on itsellään tuoda jotain uutta oppia vanhoille työntekijöille. Uuden oppiminen toimii siis molempiin suuntiin. Uuden työvoiman saamisessa haasteena on

Tärkeintä on hakijan hyvä asenne, valmius työhön, omatoimisuus ja halu kehittyä. koettu Mikkelin sijainti. Espoon toimipisteeseen olisi huomattavasti helpompi työllistää henkilökuntaa. Joten ovet ovat avoinna Mikkeliin muuttavalle, raidealan tulevalle ammattilaiselle! Tämä yritysvierailu oli kyllä itselleni vuoden tapahtumien huipennus, viimeiset treffit ja näin vaikuttava yritys! Mukana tässä hallitusvuodessa on toki ollut paljon muitakin mielenkiintoisia yrityksiä ja yrittäjiä, jotka ovat olleet meille monelle ennestään tunnetumpia. Onneksemme olemme saaneet olla kuulemassa heidänkin tarinaansa. Kiitos kaikille mukana olleille, ensi vuonna sitten uudet kujeet ja suunnitelmat!

Mipro Oy:n referenssejä JICCELI 4/2017 | 15


TEKSTI: Hanna Airas

Groeten uit AmsterdamTerveisiä Amsterdamista Maailmankokous 2017 järjestettiin Amsterdamissa 6.-10.11. Paikalla oli noin 4000 nuorkauppakamarilaista ympäri maailman. Suomesta meitä oli noin 160 ja Mikkelistä 1, eli allekirjoittanut :) Itselleni kyseinen kokous oli neljäs kansainvälinen kokous, toinen maailmankokous. Ohessa kooste matkapäiväkirjastani:

Päivä 1. Matkapäivä

Iltapäivän lento Amsterdamiin saapui kohteeseen paikallista aikaa klo 15:30. Tästä alkoi suuri seikkailuni. Samalla lennolla kanssani oli muutama muukin “beeläinen”, joten onneksi ei tarvinnut yksin seikkailla. Virallisesti kokous alkaa vasta huomenna, maanantaina 6.11. mutta halusin mennä huudeille päivää aiemmin, jotta ehtisin tutustumaan kunnolla paikkoihin. Majoittumismuodoksi olin valinnut 30 muun JC:n tavoin laivan, Mermaidin, joten pelkästään tämä aiheutti mukavaa jännitystä – mitähän tuleman pitää!? Ennen laivaan astumista päätin hoitaa viralliset osuudet kuntoon eli rekisteröitymisen. Rekisteröityminen tapahtui Mövenpick- hotellissa, joka toimi kokoushotellinamme, ja jossa sain heti maistella ihanaa Mövenpick-suklaata. Kokoushotellissa JC- tunnelma oli käsinkosketeltavissa. Päivää aikaisemmin oli paikalle saapunut monet muutkin.

Badget taskussa, lähdimme pienellä porukalla etsimään Mermaidia, jonne piti olla kokoushotellista vain 4 minuutin kävelymatka. Näin ei kuitenkaan ollut, kun ensimmäisen kerran laitoimme laivan osoitteen karttasovellukseen, matkaa olikin kävellen noin tunti! Autsista! Olinhan valinnut tämän majoittumisen juuri lyhyen välimatkan vuoksi. Ei kuitenkaan auttanut kuin hypätä taksiin ja lähteä suuntaamaan kohti majapaikkaa.. Mermaid löytyi viimein pienestä ja nuhruisesta kalastajasatamasta noin puolen tunnin ajomatkan päästä kokoushotellista. Satamassa oli veneitä ja laivoja vierivieressä ja joihinkin (myös Mermaidiin) piti kiipeillä yhden, jopa kahden laivan yli – pienen pieniä siltoja pitkin – A.P.U.A! Itse laiva oli melko karmea ja ensimmäisen yön jälkeen majoittumisen vaihtoi 10 henkilöä – minä mukaan lukien.

Päivä 2. Tästä se alkaa!

Satama 16 | JICCELI 4/2017

Ensimmäisestä yöstä selvittiin hengissä ja tänään se viimein alkaa, maailmankokous. Ensimmäinen päivä valkeni aurinkoisena ja JC-väki saapui kokouspaikalle iloisina. Tunnelma on odottava ja toisaalta moni oli ihmeissään: olimme juuri saaneet tietää, että ainoastaan puolet osallistujista (2000 henkilöä) mahtuisi


me, Kofi tuli tapaamaan meitä livestream-yleisöä, live-tilaisuuden jälkeen.

Damrak inn illan tervetulotilaisuuteen. Sehän tarkoittaa sitä, että juhlaan on mentävä jonottamaan jo hyvissä ajoin. Ennen illan juhlia bussilastillinen innokkaita oluen ystäviä (minä myös) lähti yritysvierailulle Heinekenin tehtaille. Tehdaskierros oli todella mielenkiintoinen ja tietysti meille vieraille maistatettiin tehtaan tuotteita. Yritysvierailun jälkeen alkoi majoittumisen vaihto. Ystäväni löysi pienen, mutta viihtyisän hotellin aivan keskustasta, neljälle henkilölle. Ei muuta kuin kamat kantoon ja uuteen majapaikkaan. Mitä tulee illan tulojuhlaan, niin pääsimme niiden onnellisten joukkoon, jotka mahtuivat juhlaan sisään. Tulojuhlan ohjelmassa oli mm. kaikkien maiden virallisten edustajien esittäytyminen. Meitä suomalaisia oli edustamassa kansallinen puheenjohtajamme (NP) Jenni Rajahalme. Suomenliput heiluivat ja tunnelma oli katossa – koko illan.

“You are never too young to be a leader. You are never too old to learn” - Kofi Annan Kofi Annanin puheenvuoron jälkeen lähdimme jälleen oluen pariin. Tällä kertaa suuntasimme vierailulle paikalliseen pienpanimoon. Kontrasti edellisen päivän vierailuun Heinekenillä oli valtava, sillä suurten koneiden asemasta, pulloja oli täyttämässä ja korkittamassa ihmiset. Tämä yritys oli palkannut työvoimakseen pääsääntöisesti kodittomia ja vähävaraisia henkilöitä ja mahdollisti näin heille kohtuullisen toimeentulon. Tällä yritysvierailulla pääsin tutustumaan Norjalaisiin, Ruotsalalaisiin, Hollantilaisiin, Saksalaisiin ja Tanskalaisiin JC- ystäviin – reissun parasta antia.

Päivä 3. Uusi päivä, uudet kujeet!

Olipa ihana nukkua puhtaissa lakanoissa ja puhtaassa sisäilmassa (ei mädäntyneen kalan tuoksua). Edellisenä iltana saimme tietää, että ainoastaan 700 henkilöä pääsee kuulemaan Kofi Annanin puhetta livenä. Yrittäessämme ilmoittautua livetilaisuuteen linjat olivat tukossa ja tilaisuus ”myytiin loppuun” viidessä minuutissa. Saimme kuitenkin paikat livestream- tilaisuuteen (tähänkin tilaisuuteen oli kiintiö, joka täyttyi nopeasti, joten osa ei nähnyt eikä kuullut Kofia lainkaan). Aamulla klo 8:30 suuntasimme siis jälleen kokoushotellille. Iloksem-

Panimovierailu Ilta huipentui Estonia Nightiin, jossa meillä suomalaisilla oli suuri rooli. Suomi on mukana toteuttamassa maailmankokousta Virossa, Tallinnassa vuonna 2019. Itse olin mukana koristelutiimissä sekä tarkastamassa pääsylippuja ulko-ovella. Ilta meni siis työntouhussa. Myös Estonia Night järjestettiin tilassa, johon mahtui ainoastaan puolet osallistujista. JICCELI 4/2017 | 17


Illalla koitti reissun viimeinen iltajuhla – Gaala. Ennen gaalaan menoa me suomalaiset kokoonnuimme perinteisille NP- kokkareille.

Päivä 4. Huikea päivä!!

Syntymäpäiväni sekä Global Village Night. Siis pelkkää juhlaa! Global Village Nightissa jokainen maa voi esitellä/maistattaa paikallisia tuotteita kokousvieraille. Paras ilta ikinä, älä missaa tätä, jos lähdet kansainvälisiin kokouksiin.

Päivä 5. Virallista edustamista sekä kouluttautumista

Tänään olin aamupäivällä päivystämässä Talsinki 2019 ständillä. Ständillä maistatimme kokousvieraille Virolaisia herkkuja, suklaata ja Viru Valgeaa ja kerroimme mahtavasta maailmakokouksesta, joka järjestetään Tallinnassa 2019. Päivystysvuoron jälkeen oli vuorossa matkan ainoa virallinen koulutus: Project Management. Kyseinen koulutus on yksi JCI:n virallisista koulutuksista. Illan Japan night jäi minulta väliin, sillä huikea keskiviikko vei hetkeksi matkalaisen kaikki voimat.

Päivä 6. Päiväni turistina.

Lähdimme isolla porukalla kiertelemään kaupunkia ja sen nähtävyyksiä. Vierailimme museoissa ja piipahdimme kuppiloissa, mahtava päivä.

Tällä kertaa NP, Jenni Rajahalme oli kutsunut kokkareille kaikkien pohjoismaiden edustajat. Kokkareilla jaettiin 2 senaattoriarvoa ja nostettiin malja maailman parhaalle nuorkauppakamaritoiminnalle. Itse gaala oli hyvin erilainen mihin on nuorkauppakamareiden kokouksissa totuttu. Istumapaikkoja ei ollut eikä perinteisiä alkumaljoja nostettu. Tilaisuus oli enemmänkin cocktail-tilaisuus, jossa oli ahdas ja hieman kärttyisä tunnelma. Klo 20:00 paluubussiin oli melkoinen jono ja monet juhlijat lähtivät nauttimaan juhlaillallisen kaupungille, niin mekin :) Toisissa kokouksissa osallistujille tarjotaan mm. ilmainen matkustaminen viikon aikana paikallisliikenteen välineillä, kunnon lounas päivittäin valitsemassaan paikassa, juomia iltajuhlissa, ja esteetön pääsy tapahtumiin kaikille kokousvieraille ja toisissa kokouksissa näissä asioissa on suuria puutteita. Maassa maan tavalla sanotaan. Vaikka kaikki ei tässä kokouksessa järjestelyjen suhteen sujunut täysin moitteetta, parasta näissä reissuissa on ihmiset ja ihmisten välinen ystävyys. JC-reissuissa pääsee myös paikkoihin mihin ei ehkä muuten pääsisi. Suosittelen lämpimästi osallistumaan kansainväliseen kokoukseen edes kerran JC-urallaan. Tätä kokemusta ei voi korvata millään muulla. Ystävällisesti, IPP, Hanna

Most Outstanding National Organization 18 | JICCELI 4/2017


Uudet koejäsenet!

Linda Asikainen 36 vuotta Tradenomi YAMK (12/2017)

Terveisiä hiljaiselta koejäseneltä! Olen saanut kunnian olla Mikkelin Nuorkauppakamarin koejäsen ilman minkäänlaisia paineita osallistumisen suhteen. Siitä suuri kiitos joustavalle toimintamallille. Koejäsenyys on todella hyvä vaihtoehto tutustua yhteisölliseen toimintaan Nuorkauppakamarin järjestämissä tapahtumissa, seminaareissa, projekteissa, ja pikkuhiljaa itsekin aktivoitua toimintaan enenevissä määrin. Jokaisen vaihtelevat elämäntilanteet on huomioitu, ja tarjonnasta voi valita itseä kiinnostavat vaihtoehdot ilman pakkoa. Tämä on oiva mahdollisuus verkostoitua alueellisesti ja haluan mukaan myös laajemminkin. Suosittelen lämpimästi tutustumaan toimintaan, verkostoitumaan ja jakamaan omaa asiantuntijuutta eri kentille.

Olen iloinen, aktiivinen ja muita tsemppaava tyyppi. Alunperin olen kotoisin Heinolasta, mutta työt ja opiskelut ovat vieneet Porvooseen, Kuopioon, Iisalmeen ja Rovaniemelle sekä Alankomaihin asti. Viimeisimmäksi olen ollut mm. hanke- ja opetustöissä liiketalouden ja matkailun aloilla XAMK:lla ja Lapin yliopistossa. Tällä hetkellä toimin markkinointikoordinaattorina Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella International Business -kandidaattiohjelmassa. Vapaa-ajalla puuhailen musiikin parissa ja nautin matkustamisesta ja luonnossa liikkumisesta. Miia Savolainen Hain kamariin, koska haluan kehittää itseäni ja laajentaa verkostojani. 30 vuotta Odotan samanhenkisiin ihmisiin tutustumista ja sitä, että pääsen antaYhteiskuntatieteiden maan jotakin myös toisille oman osaamiseni kautta. Ihanaa loppusykmaisteri syä kaikille kamarilaisille! Tervehdys! Olen Lauri Tuohiniemi, syntyperäinen pohjalainen, joka valmistuttuaan tradenomiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta päätyi Mikkeliin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan pääsihteeriksi. Mielenkiintoinen työ, joka sisältää paljon oppimismahdollisuuksia. Vapaa-ajallani nautin etenkin ruoanlaitosta, matkustelusta ja erinäisistä urheilulajeista, joista voisin erityisiksi suosikeikseni nostaa jääkiekon ja tenniksen. Opintojeni ohella olen ollut mukana perustamassa Seinäjoki EnterLauri Tuohiniemi preneurship Societyä, jonka tarkoituksena on lisätä yrittäjähenkisyyttä ja mielenkiintoa yrittäjyyttä kohtaan. Suoritin myös vaihtojakson 27 vuotta Taiwanin toiseksi suurimmassa kaupungissa, jossa olin ensimmäinen Tradenomi omasta korkeakoulustani. En siis pelkää kokeilla uusia asioita ja ehkä se on yksi syy lisää, miksi nuorkauppakamariin hain mukaan. Muita syitä ovat myös nuorkauppakamarin mahdollisuudet verkostojen ja kansainvälisyyden lisäämiseksi, sekä tietysti se tärkein eli mahdollisuus kehittyä paremmaksi itsekseni laadukkaiden ja mielenkiintoisten tapahtumien kautta. Odotan innolla tulevia mahdollisuuksia ja toivon tapaavani paljon uusia tuttavuuksia toiminnan kautta! JICCELI 4/2017 | 19


TEKSTI: Sanni Kirmanen

Johtajuusakatemia 17.-19.11.2017, Kuopio Vuoden 2018 nuorakuppakamareiden puheenjohtajat, keskusliitto ja aluetiimit kokoontuivat viikonlopuksi Kuopioon Original Sokos Hotel Puijonsarveen kouluttautumaan, verkostoitumaan ja valmistautumaan tulevaan vuoteen. Kokousviikonlopun järjestelyistä vastasi Kuopion nuorkauppakamari ja viikonlopun teemaksi oli valittu ”Yes, and”. Aiheesta kuultiin jo perjantaina ajatuksia herättävä ja inspiroiva puheenvuoro, kun Creative Director Ricardo Patino esitteli ajatuksen ”Yes, and” -ajattelumallin takana. Mitäpä, jos jokainen meistä haastaisi itsensä ainakin kokeilemaan sekä työelämän, että vapaa-ajan keskusteluissa ”Yes, and” -taktiikkaa suomalaisille kovin tyypillisten ”kuulostaa hyvältä, mutta” tai suoran ”ein” sijasta. Takaan, että lopputuloksena on uusia ja inspiroivia ideoita.

Lauantain koulutuspäivänä kuulimme kaksi erityisen vaikuttavaa puheenvuoroa. Aamu alkoi senaattori #42042 Riitta Saarikankaan luennolla tiimeistä ja tiimeissä toimimisesta. Riitan oma JC-tarina ja kokemukset inspiroivat ja opettavat, mitä kaikkea nuorakuppakamaritoiminnasta voi saada. Riitalle ura nuorkaup20 | JICCELI 4/2017

pakamarissa on opettanut Riitan omien sanojen mukaan muun muassa taidon edustaa, kansainvälisyyttä ja kielitaitoa, mutta myös nöyryyttä, kovuutta ja organisointitaitoja. Mutta ennen kaikkea JC-ura on tuonut Riitalle ystäviä ja uuden työn. Nuorkauppakamarissa opitut kouluttamistaidot ovat johtaneet Riitan kouluttajaksi ja tällä hetkellä hän on kouluttanut yli 180 000 ihmistä ympäri maailman. Toivon, että jokaisella teistä olisi joskus tilaisuus päästä kuulemaan Riitan tarina. Riitan JC-ura on erittäin kansainvälinen ja hän on toiminut vuonna 1991 Senior Executive Vice Presidentina, mikä on koko JCI:n toiseksi korkein virka. Lauantain toinen inspiroiva Keynote kuultiin senaattori #51851 Petri Niskaselta. Petri on -toistaiseksi- ainoa suomalainen, joka on toiminut JCI:n maailmanpresidenttinä. Petrin luennolla kuulimme, miten johtaminen lähtee hyvästä itsetunnosta ja itsetuntemuksesta. Petri kertoi, miten haaveet ja selkeät tavoitteet johtavat niiden toteutumiseen. Petri kertoi, että matkalla maailmankokoukseen vuonna 1991, hän oli ystävilleen maininnut, että hänestä tulee vielä maailmanpresidentti. Eräs ystävistä oli tuolloin pilke silmäkulmassa kertonut, että hän eroaa nuorakuppakamarista sinä päivänä, kun Petristä tulee maailmanpresidentti. Seitsemän vuotta myöhemmin tämä ystävä piti sanansa ja erosi järjestöstä. Tässä oli kaksi opetusta: usko omiin unelmiisi ja pidä aina sanasi.


Lauantaina kouluttauduimme myös EASI-käyttäytymis- ja motivaatioprofiilien kautta. Koulutuksessa kävimme läpi erilaisia käyttäytymis- ja motivaatiotyylejä, joita eri ihmisillä on ja kuinka eri profiilisia ihmisiä motivoidaan ja johdetaan. Ainakin minulle tämä koulutus oli todella silmiä avaava ja antoi valtavasti uusia näkökulmia ja ajatuksia ensi vuotta varten. Iltagaalassa lauantaina saimme pukea ensimmäistä kertaa oman kamarin käädyt kau-

laan. Sanomattakin lienee selvää, että se oli enemmän kuin hyvä tunne. Ensi vuosi alkaa konkretisoitumaan pikkuhiljaa enkä malta millään odottaa! Toivon, että pystyn edes pienen osan omaa innostustani siirtämään ensi vuonna teihin, hyvät kamariystävät! Pidetään oikein erityisen hauska kamarivuosi 2018 yhdessä! PRESanninne 2018

TEKSTI: Hanna Airas

My JCI Story Tammikuussa 2012 sain kuulla, että työpaikassani on alkamassa mittavat YT- neuvottelut. Yrityksen johto ehdotti, että koko toimipiste, jossa työskenteli lisäkseni 55 henkilöä, lakkautetaan. Järkytyksestä toivuttuani, aloin toimia. Mietin, miten saisin laajennettua verkostojani, joka voisi helpottaa työnhaussa. Silloinen esimieheni kuului Mikkelin Nuorkauppakamariin ja vinkkasi toiminnasta minulle. Kamaritoiminta oli jo entuudestaan jokseenkin tuttua, sillä isäni kuului Mikkelin Nuorkauppakamariin, silloin kun minä olin lapsi. Muistelin, kuinka jännittävältä toiminta tuolloin tuntuikaan, ja päätin lähteä selvittämään tuntuisiko toiminta näin aikuisena yhtä jännittävältä. Vielä saman illan aikana kirjoitin jäsenhakemuksen Mikkelin Nuorkauppakamariin, ja seuraavana päivänä istuin lounaalla silloisen DP:n, Tomin kanssa. Siitähän se sitten alkoi, JC- urani. Jo helmikuussa minut kutsuttiin esittäytymään kamarimme hallitukselle. Kerroin itsestäni ja miksi haluaisin mukaan toimintaan. Esittelyn ja haastattelun jälkeen, minut käskettiin odottaa hallituksen päätöstä käytävässä – muistan jännityksen. Mitä jos minua ei hyväksyttäisikään jäseneksi? Turhaan jännitin! Minut hyväksyttiin vielä samana iltana koejäseneksi ja pääsin viettämään ensimmäisen mukavan illan uusien JC- ystävien kanssa.

JICCELI 4/2017 | 21


Vielä saman kevään aikana minua pyydettiin Tuottava Idea- projektin projektipäälliköksi. En ollut koskaan aiemmin toiminut projektipäällikkönä ( johan oli siis aikakin) ja ensin yritin keksimällä keksiä syitä, miksi EN voisi lähteä mukaan projektiin: ”Olen vasta aloittanut, enkä tiedä vielä mistään mitään ja haluan ensin tutustua toimintaan” jne. Onneksi Reija ”puhui minut ympäri” ja otin tehtävän vastaan. Projektihallinta ei ollut minulle mitenkään tuttua ja lähdin niinkin alusta, että jouduin etsimään netistä seuraavat tiedot: mikä on projekti, miten viet projektin onnistuneesti maaliin, millainen on hyvä projektisuunnitelma, millainen on hyvä projektin loppuraportti ja mikä on Tuottava Idea- projekti. Projekti sujui onnistuneesti ja yli odotusten. Minut palkittiin alueen paras projektitoteutus- palkinnolla. Mahtava fiilis. Seuraava projekti ”putosi” käsiini jo kesäkuussa, heti Tuottava Idea- projektin jälkeen. Kyseessä oli iso talousprojekti, Miun Mikkeli- kaupunkipeli, jolla oli tarkoitus tehdä rahaa jäsentemme kouluttamiseen useiksi vuosiksi eteenpäin. Suuri vastuu, mutta heittäydyin ja otin projektin hoitaakseni. Tässä projektissa oli mukana pieni mutta sitäkin aktiivisempi projektiryhmä. Yhdessä saimme projektin maaliin suunnitellusti ja peli osoittautui menestykseksi. Näiden kahden projektin jälkeen rakastuin projektitoimintaan ja juurikin projektien ansioista sain kamaritoimintaani ”lentävän lähdön”. Mikäli olisin jäänyt ”tutustumaan toimintaan”, en olisi saanut toiminnasta heti niin paljon irti. Tykästyin kamaritoimintaan ja sen parissa oleviin ihmisiin. Halusin lisää haasteita ja lähdin ehdolle hallitukseen COMin virkaan. Tämä ensimmäinen vuosi oli omalla JC-urallani se merkittävin vuosi. Merkittävin vuosi siitä syystä, että sen ansioista halusin nähdä ja kokea kaiken, mikä vaan olisi ikäni puolesta mahdollista. Asetin itselleni tavoitteet ja keskustelin niistä puheenjohtajamme Päivin kanssa:

1. Toimin jonain vuonna Mikkelin Nuorkauppakamarin puheenjohtajana

2. Olen mukana useissa projekteissa

3. Teen ainakin yhden alueen viran

4. Haluan olla mukana jossain suuremassa kansallisessa projektissa

5. Käyn yhdessä EC:ssä

6. Käyn yhdessä WC:ssä

7. Haluan tehdä jotain konkreettista järjestön eteen

Nyt, muutamia vuosia myöhemmin nuorkauppakamaritoiminta on merkittävässä asemassa elämässäni. Minulta on aina löytynyt aikaa rakkaalle, maailman parhaalle harrastukselle. Mitä sitten kävikään asettamilleni tavoitteille? Saavutin ( ja ylitin) ne kaikki.

1. Toimin vuonna 2016 kamarimme puheenjohtajana – mahtava vuosi.

2. Olen ollut mukana yli 20 projektissa sekä projektipäällikkönä että projektitiimiläisenä.

22 | JICCELI 4/2017


3. Olen toiminut alueella kolmessa eri virassa: R-AWARDS (aluepalkintopäällikkö, vuonna

2014), Toiminnantarkastaja (vuonna 2014) ja RS (aluesihteeri, vuonna 2017).

4. Olen ollut kahden vuoden ajan (2016 – 2017) mukana SNKK:n Strategiatyöryhmässä

alueen strategialähettiläänä.

5. Olen osallistunut kahteen EC:hen

6. Olen osallistunut kahteen WC:hen.

7. Tein vuonna 2017 Tervetuloa jäseneksi nuorkauppakamariin – perehdytysoppaan, josta

toivon olevan apua vielä pitkään uusille jäsenillemme ympäri suomen.

Summa Summarum! Olen saanut nuorkauppakamaritoiminnalta todella paljon. Olen oppinut paljon työelämätietoja ja taitoja ja olen pystynyt hyödyntämään niitä suoraan työelämään. Olen uskaltanut kokeilla ja ottaa riskejä ja oppinut, että epäonnistumisista ei pidä lannistua vaan ne voi käyttää hyödyksi. Olen oppinut mikä on projekti ja kuinka se viedään onnistuneesti maaliin. Olen saanut loistavan mahdollisuuden osallistua Johtajaksi kasvanut -valmennukseen, jonka ansiosta koen olevani hieman parempi johtaja. Olen kasvattanut aivan uskomattomat verkostot, niin suomessa kuin kansainvälisesti, joista tulen hyötymään vielä pitkään. Näiden yllä mainittujen asioiden ansiosta olen tänä päivänä työssä missä koen olevani hyvä ja mistä nautin täysin siemauksin. Kohdallani voi siis sanoa, että nuorkauppakamaritoiminta on todellakin vauhdittanut menestystäni työelämässä! Tärkeintä tässä järjestössä on ihmiset ja ihmisten välinen ystävyys. Olen matkani aikana saanut satoja uusia aikuisystäviä, joiden tiedän kuuluvan elämääni ikuisesti. Nyt rakkaat ystävät on tullut se hetki kun minun ”aktiivihörhön” aktiiviaika nuorkauppakamarissa on lopuillaan ja on aika antaa tilaa uusille ja innokkaille jiiceille. Eroon minusta ette kuitenkaan vielä pääse ;) Siis nähkäämme tapahtumissa, kokouksissa ja tien päällä. Halataan kun tavataan.

If you can dream it, you can do it! #JCIstory #MyJCIStory #JCIMikkeli #Paraspaikkaollapoissakotoa #tailöytääkoti #maailmanparasharrastus JICCELI 4/2017 | 23


Kutsu

Mikkelin nuorkauppakamari ry:n

Kauden päätös 2017 9.12.2017 klo 18:00 RAVINTOLA GREENERI (Pursialankatu 5, Mikkeli) Illalliskortti Mikkelin Nuorkauppakamarin koejäsenille, jäsenille, kunniajäsenille ja senaattoreille 45,00 euroa ja muille 50,00 euroa Lisätietoja, ilmoittauminen ja erikoisruokavaliot 30.11.2017 mennessä: maisa.kantanen@jcmikkeli.fi Avec Juhlapukeutuminen Lämpimästi tervetuloa! Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n Puheenjohtaja 2017 Maisa Kantanen

Profile for JCI Mikkeli

JICCELI 4/2017  

Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti.

JICCELI 4/2017  

Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti.

Profile for jicceli
Advertisement