__MAIN_TEXT__

Page 1

JICCELI Mikkelin Nuorkauppakamarin jäsenlehti • 2/2018

Alue B Aluevuosikokous - Sea & Success 9.-11.3.2018 s. 6-7 Kansallinen vuosikokous – Boost your career 20.-22.4.2018 s. 8-11 Latvia night 13.4.2018 s. 18-20


PÄÄKIRJOITUS Puolivälitarkastelun paikka Kolmevuotinen johtajuuspolku ja nuorkauppakamarin puheenjohtajavuosi ovat molemmat minun kohdallani puolessa välissä. Pieni tutkimusmatka lähihistoriaan lienee siis paikallaan. Muistan elävästi ensimmäisen virallisen DP-koulutuksen. Silloinen Snkk:n lainopillinen neuvonantaja, eli GLC, kertoi meille yhdistyslaista. Seuraavissa koulutuksissa kävimme läpi muun muassa projektisuunnittelua, strategista ja strategian johtamista, itsensä johtamista, viestintää ja kokouskäytänteitä. Kuulimme mahtavia Keynote-puheenvuoroja ja erityisesti tutustuimme DP-porukalla toisiimme. Näiden puolentoista vuoden aikana olen solminut sellaisia ystävyyssuhteita, joiden uskon ja toivon kestävän aina.

“Näiden puolentoista vuoden aikana olen solminut sellaisia ystävyyssuhteita, joiden uskon ja toivon kestävän aina.” PRES-vuosi alkoi vauhdilla. Näiden kuuden kuukauden aikana olen vastannut useasti kysymykseen ”Kuinkas on puheenjohtajavuosi sujunut?” ja aina vastaus on ollut ”Nopeasti”. Ehkä tylsä ja hieman kulunut vastaus, mutta myös totta. Nämä nopeat kuukaudet ovat tuoneet tullessaan aivan käsittämättömän määrän ihmistuntemista ja erityisesti itseni tuntemusta.

2 | JICCELI 2/2018

Sanni Kirmanen

Puheenjohtaja, PRES Mikkelin Nuorkauppakamari Olen päässyt kulkemaan tätä pj-vuotta sellaisen hallituksen vierellä, että tekeminen on pienessä kiireessäkin aina ollut mukavaa ja antoisaa. Kiitos siis siitä koko hallitukselle, mukavaa tehdä tätä teidän kanssanne. Hallitus auttoi minua todella isolla panoksella myös johtajuuteni kehittämisessä, kun he vastasivat 360-monitahoarviointiin ja arvioivat minua johtajana. Sain siitä arvioinnista todella paljon ja tiedän omat kehittämisen kohteeni paremmin.


Tuo monitahoarviointi on teetetty kaikille paikallisten kamareiden puheenjohtajille nyt muutamia vuosia. Taas yksi konkreettinen esimerkki, mitä kaikkea hyödyllistä tämä järjestö jäsenilleen antaa. Ja mitä kaikkea tämä vuosi ja iipparivuosi vielä tuovatkaan eteen! Yksi hienoimmista ja odotetuimmista hetkistä ainakin minulle on 29.9., kun juhlistamme Mikkelin Nuorkauppakamarin 55-vuotista taivalta alueen rapujuhlien merkeissä. Onhan tämä sinullakin jo kalenterissa? Siispä kohti seuraavaa puolikasta, ja sen yli! Puoliväliterveisin, PRESanninne

“Yksi hienoimmista ja odotetuimmista hetkistä ainakin minulle on 29.9., kun juhlistamme Mikkelin Nuorkauppakamarin 55-vuotista taivalta alueen rapujuhlien merkeissä.”

Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti Jicceli Julkaisija Mikkelin Nuorkauppakamari ry www.jcmikkeli.fi Päätoimittaja Jenny Paavilainen jenny.paavilainen@jcmikkeli.fi

Levikki sähköinen jakelu

Ilmestymisaikataulu 1/2018 vk 11 2/2018 vk 25 3/2018 vk 38 4/2018 vk 51 Kansikuva Tetiana Tymoshenko

JICCELI 2/2018 | 3


SISÄLLYSLUETTELO

Kansallinen vuosikokous – Boost your career 20.-22.4.2018 s. 8-11

Alue B Aluevuosikokous – Sea & Success 9.-11.3.2018 s. 6-7 4 | JICCELI 2/2018

Latvia night 13.4.2018 s. 18-20


Pääkirjoitus

s. 2-3

Alue B Aluevuosikokous – Sea & Success 9.-11.3.2018

s. 6-7

Kansallinen vuosikokous – Boost your career 20.-22.4.2018 Lähde mukaan kokouksiin!

s. 8-11 s. 12-13

TAPAHTUMAKALENTERI s. 14-15

Uusi koejäsen

s. 16

Love Boat - Aluerapujuhla 2018

s. 17

Latvia night 13.4.2018 Vuiden nuori johtaja Touko- ja kesäkuun kohtaamisia

s. 18-20

s. 21

s. 22-23

JICCELI 2/2018 | 5


TEKSTI: Sami Savolainen

Alue B Aluevuosikokous – Sea & Success 9.-11.3.2018 Kävimme joukolla edustamassa maaliskuun alussa Alue B:n Aluevaalikokouksessa Kotkassa.

Mikkelistä oli iso sakki paikalla oppimassa uutta ja verkostoitumassa. Kuvasta puuttuvat paikalla olevat senaattorit, karkasivat omille teilleen ;) Erilaisia tapahtumia ja koulutuksia oli todella mukavasti ja kaikki varmasti löysivät tarjonnasta itselleen jotain. Päivän keynotet aloitti inspiroiva Ulla Parviainen ja saimme katsauksen venäjäbisnekseen, kun kouluttajana oli varakonsuli Ville Linnala, Suomen Pietarin pääkonsulaatin konsuliosasto. Tiukassa puhekilpailussa Jenni Oksanen (LOM 2018) kävi hienosti edustamassa Mikkelin kamaria.

“Erilaisia tapahtumia ja koulutuksia oli todella mukavasti ja kaikki varmasti löysivät tarjonnasta itselleen jotain.”

6 | JICCELI 2/2018


Illan gaalassa nautittiin upeasta ruuasta ja Mikkeli niin sanotusti putsasi pöydän palkinnoista kun 2017 vuoden toimintaa palkittiin. Kotiin kannettiin seuraavat palkinnot: Kamarissa kasvanut Helena Skopa. Alueyhteistyöpalkinto Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna. Paras kamaritoiminta. Vuoden koejäsen Sami Savolainen. Palkintojen jaon ja valokuvien jälkeen livebändi säesti meidät jatkamaan iltaa vanhojen ja uusien ystävien kanssa.

“Kotiin kannettiin seuraavat palkinnot: Kamarissa kasvanut Helena Skopa. Alueyhteistyöpalkinto Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna. Paras kamaritoiminta. Vuoden koejäsen Sami Savolainen.”

Alueen Vuoden Koejäsen Alueyhteistyöpalkinto

Kamarissa kasvanut

Palkinnot vuoden 2017 toiminnasta

JICCELI 2/2018 | 7


TEKSTIT: Sanni Kirmanen, Mari Martikainen, Maisa Kantanen, Tiina Ylönen, Aleksi Krasila, Sami Savolainen ja Saara Kosonen

Kansallinen vuosikokous – Boost your career 20.-22.4.2018 Suomen Nuorkauppakamareiden vuosikokous järjestettiin tänä vuionna Maarianhaminassa, johon osallistui kahdeksan Mikkelin Nuorkauppakamarin jäsentä.

Kokousviikonlopun tunnelmia! Sanni Kirmanen

Mari martikainen

Kansallinen vuosikokous Maarianhaminassa oli minun kuudes kansallinen kokous ja samalla ainakin kolmen kärjessä onnistuneimmista. Tästä reissusta erityisen teki se, että se oli minun ensimmäinen virallisena edustajana kansallisella tasolla. GA:ssa vierähti suurin osa kokousviikonlopusta, vaikka asiat saatiinkin päätettyä ennen ohjelman mukaista päättymisaikaa. Kuulemma harvinaista. Virallisen edustamisen lisäksi Maarianhaminasta erityisen teki se, että tämä oli erityisesti porukkamatka. Meillä oli yhteiskuljetus ja yhteismajoitus, jotka osoittautuivat todella toimiviksi ratkaisuiksi. Näitä lisää. Erityismainintana on vielä nostettava se lauantaiaamun klo 5:55 raikkaassa tuulessa heitetty juoksulenkki, jonka jälkeen oli mukava virkeänä lähteä kokoukseen äänestämään.

Tämä oli minun ensimmäinen kansallinen vuosikokoukseni ja olinpa first timerina myös Maarianhaminassa. Minulla oli Maarianhaminassa kolmas DP-valmennus, jossa laitoimme kokoustaidot kuntoon. Lauantaiaamun 05:55 lenkki Maarianhaminan pormestarin johdolla, joogahetki ja Keynoteista ehdottomasti odotetuin Thomas Erikson olivat itselleni viikonlopun kohokohtia. Gaalailta rikkoi rajoja ja Mikkelin posse piti omat kotibileet aamuun asti, totta kai =)

Kansallinen vuosikokous Maarianhaminassa 8 | JICCELI 2/2018


Maisa kantanen Maisa pääsi osallistumaan Maarianhaminassa ensimmäiseen kansalliseen IPP-ohjelmaan. IPP tarkoittaa siis edellisen vuoden puheenjohtajaa, joille yleensä järjestetään omaa ohjelmaa sekä alueellisissa että kansallisissa kokouksissa. Lauantaina aamulla pääsimme tutustumaan Ahvenanmaan maakuntapäiville yhdessä senaattoreiden ja seuralaisten kanssa. Ahvenanmaan itsehallintotalo eli Självstyrelsegården oli kätevästi aivan hollilla, kuten kaikki Maarianhaminassa. Saimme asiantuntevaa opastusta Ahvenanmaan historiaan ja muutaman edustaja kertoi meille käytännön työstään. Paljon mielenkiintoista! Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Stallhagenin panimolle tutustumaan oluen panemiseen. Panimomestari kierrätti meitä ansiokkaasti ja opin todella paljon uutta oluesta, ihan kemiallisista prosesseista lähtien. Itsehän en olutta juo, mutta rohkeasti muutaman suullisen maistoin. Iippareille on järjestetty vielä aitiopaikat Idiootit ympärilleni luennolle! Hienosta ohjelmasta huolimatta parasta oli jälleen ajatusten vaihto iipparikollegoiden kanssa. Kaiken kaikkiaan mahtava reissu!

Ahvenanmaan itsehallintotalo

Tiina ylönen First timeri Maarianhaminassa ja kansallisessa vuosikokouksessa sai rahalleen vastinetta; oppi uutta, sai uusia kokemuksia ja hauskoja muistoja. Yhteismajoitus oli huippuratkaisu, pysyi jengi koossa ja otettiin porukalla varaslähtö kevääseen kun päästiin nauttimaan omasta terassista kera auringon Mieleenpainuvin kokousviikonlopun anti oli ehdottomasti Thomas Eriksonin luento "Idiootit ympärilläni", joka avasi taas kerran silmiä ihmisten erilaisuudelle ja opetti jotain uutta itsestäkin. Huippu reissu takana, huippu jengin kanssa! Vaikka maanantaina "vähän" väsyttikin niin suosittelen lämpimästi lähtemään kokousreissuille!

Idiootit ympärilläni -keynote Terassilla nauttimassa auringosta :)

JICCELI 2/2018 | 9


Kuvaaja: Tetiana Tymoshenko

First timeri Maarianhaminassa

Aleksi Krasila

Sami Savolainen

Maarianhaminan reissu oli ensimmäinen pitkänmatkan reissu nuorkauppakamarin meiningeissä. Reissussa tapasi uusia ihmisiä eri puolilta Suomea, minkä ansioista esim. tutustuin optikko yrittäjään ja sain tilattua pitkään himoitsemani aurinkolasit hänen kauttaan. Keli oli aivan loistava! Löysin itseni reippailemassa (hölkkälenkki) la aamuna klo 5.55 mikä pääsi yllättämään täysin allekirjoittaneen :) Aivan huikea esiintyjä Thomas Eriksonin luento oli priimaa. Jos et ole lukenut idiootit ympärilläni kirjaa niin nyt on korkea aika tutustua siihen. Nää reissut on helmee!

Maarianhaminan reissu oli itselleni ensimmäinen kansallinen ja oman alueen ulkopuolella ollut tapahtuma. Laivamatkastakin piti ottaa kaikki irti osallistumalla viralliseen JCI:n The Journey -koulutukseen ja innostavan Jenni Rajahalmeen pitämää Boost your career -koulutukseen. Meidän mahtavan kimppamajoituksen lisäksi mieleen jäi Thomas Eriksonin keynote ja gaalassa Vuoden koejäsen -palkinnon jännittäminen.

10 | JICCELI 2/2018


Saara kosonen Kansallinen vuosikokous Maarianhaminassa oli jälleen kerran unohtumaton jiicee-kokemus bussi- ja laivamatkoineen, mahtavine keynote-puhujineen ja tanssintäyteisine iltagaaloineen. Suosittelen lämpimästi kaikille lähtemistä alueellisiin ja kansallisiin tapahtumiin, sillä niissä pääsee kunnolla kokemaan, mistä tässä toiminnassa on parhaimmillaan kyse. Tuliaisina saa aina myös inspiraatiota sekä itsensä että oman nuorkauppakamarin toiminnan kehittämiseen.

Thomas Erikson

Kuvaaja: Jeremic Slavoljub

Iltagaala

JICCELI 2/2018 | 11


LÄHDE MUKAAN KOKOUKSIIN! Alue B Aluevaalikokous 2018 - Wirtaa Heinolasta 7.-9.9.2018 Vaalikokous 2018 – KASVA! 12.-14.10.2018, Helsinki JCI World Conference 2018 Goa, Intia 30.10.-4.11.2018

12 | JICCELI 2/2018


Haluatko mukaan Maailmankokouksen järjestelytiimiin? Ainutlaatuinen tilaisuus käsillä Maailmankokous 2019 järjestetään ihan naapurissa, Tallinnassa. Suomen ja Viron nuorkauppakamarit tekevät kokousjärjestelyissä tiivistä yhteistyötä ja nyt jokaisella Suomen nuorkauppakamarilaisella on ainutlaatuinen tilaisuus päästä järjestelyihin mukaan. Maailmankokousten haku ja järjestelyt vievät vuosia, joten varmaa on, ettei ihan lähivuosina ole tällaista mahdollisuutta Suomeen tulossa. Kerätäänkö siis porukka ja osallistutaan yhdessä Talsinkin järjestelyihin? Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9LszrFlBMb8DvetEHYMwkGCNfZOQyRKa01ffRhghLC1DgcQ/viewform

JICCELI 2/2018 | 13


TAPAHTUMAKALENTERI Heinäkuu 2 9 16 23 30

3

4

5

6

7

1 8

LOMA

10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22 24 25 26 27 28 29 31

Elokuu 1 2 3 6 7 8 9 10 13 14 15 1 17 20 21 22 23 24 27 28 29 30 31

4 5 11 12 18 19 25 26

Syyskuu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 14 | JICCELI 2/2018

9.8. Hallituksen kokous 25.8. BAM-kisat, Kouvola 31.8. Korkkarijuoksu

7.-9.9. Aluevaalikokous, Heinola 13.9. Hallituksen kokous 29.9. Etikettikoulutus 29.9. Love Boat - Aluerapujuhla

JICCELI


Tapahtumia, projekteja, koulutuksia ja muita kuulumisia päivitetään vuoden mittaan. Lisätietoja: jcmikkeli.fi

Lokakuu 1 2 3 8 9 10 15 16 17 22 23 24 29 30 31

11.10 Hallituksen kokous + Kamarin vaalikokous 12.-14.10. Snkk:n vaalikokous, Helsinki 30.10.-4.11. WC, Goa, Intia

4 5 6 7 11 12 13 14 18 19 20 21 25 26 27 28

Marraskuu 1 2 3 5 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24 26 27 28 29 30

4 11 18 25

Joulukuu 3

4

5

6

7

1 8

30.10.-4.11. WC, Goa, Intia 8.11. Hallituksen kokous 23.-25.11. Johtajuusakatemia, Hämeenlinna 30.11.-2.12. Hallitusakatemia

2 9

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

30.11.-2.12. Hallitusakatemia 8.12. Kauden päätös 13.12. Vaihtokokous hallitus

JICCELI

JICCELI 2/2018 | 15


Uusi koejäsen Nimeni on Johanna Pulkkinen ja olen iloinen savolainen Mikkelistä, joka on aina valmiina uusiin haasteisiin. Olen oikeastaan ikuinen opiskelija, sillä en vieläkään ole ihan varma, että mikä minusta tulee isona. Tutkintoja on takana neljä; 2 amk-tutkintoa, yksi ylempi amk tutkinto ja kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto. Opiskelut ovat vieneet minut myös ulkomaille ja olen opiskellut osan ylemmästä amk-tutkinnostani Thaimaan Bangkokissa. Tässä podetaan pientä ikäkriisiä ja ikää on kertynyt liki 33 vuotta, mutta jos joku kysyy niin täytän sitten vasta 26. Työkokemusta löytyy laidasta laitaan, mutta tällä hetkellä työskentelen kaupan alalla esimiestehtävissä. Vapaa-ajallani vietän aikaa perheen kanssa ja eläinrakkaana ihmisenä lellin meidän lemmikkikania. Tykkään ulkoilla ja pyöräilen paljon kesäisin ja käyn myös kuntosalilla.

Johanna Pulkkinen

Innostuin nuorkauppakamarista erään lehtiartikkelin myötä ja päätin hakea mukaan. Oman osaamisen kehittäminen, verkostoituminen, yhteiset tekemiset, uusien ihmisten tapaaminen ja kaikki mahdolliset uudet kuviot mitä tätä kautta voi tulla saivat minut innostumaan kamaritoiminnasta. Tottakai myös toivon, että saisin myös uusia ystäviä ja harrastuskavereita.

Tervetuloa mukaan toimintaan! 16 | JICCELI 2/2018


Aluerapujuhla on vuosittainen Suomen Nuorkauppakamareiden alueen B aluetapahtuma, jonka järjestäjä valitaan alueen kamareiden puheenjohtajien kokouksessa aluevuosikokouksen yhteydessä. Mikkelin Nuorkauppakamari haki ja valittiin kyseisen tapahtuman järjestäjäksi kuluvana vuonna. Aluerapujuhlien yhteydessä juhlitaan Mikkelin Nuorkauppakamarin 55-vuotisjuhlia. Aluerapujuhlat järjestetään Mikkelissä Urpolan Kartanolla 29.9.2018 klo 18.00 alkaen The Love Boat - teemalla. Muistathan vielä legendaarisen televisiosarjan, jota kuvattiin Pacific Princess -risteilyaluksella?

Love, exciting and new Come aboard, were expecting you Love, lifes sweetest reward Let it flow, it floats back to you

Aluerapujuhlia ennen (klo 12.00-14.00) järjestetään Einon Vintillä etikettikoulutus, jossa pääset kiinni etiketin merkitykseen ja näppäriin käytännön vinkkehin. Millainen kutsu on hyvä, mitä pukukoodi tarkoittaa, mitä minun pitää tehdä isäntänä ja emäntänä, kuka on kunniavieras, miten plaseerataan? Entä kiitospuhe, kokkarit ja poskisuudelmat? Kuinka selvitä haarukka-lusikka -mysteeristä? Huikea koko päivän kokonaisuus, johon toivotaan osallistuvan mahdollisimman monen kamarilaisen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen JCI Mikkeli Facebook -sivujen kautta. Projektitiimi toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan koulutukseen sekä Aluerapujuhlaan. Terveisin, Hanna Airas Projektipäällikkö

JICCELI 2/2018 | 17


TEKSTI: Anu Parikka

Latvia night 13.4.2018 Latviaan, latvialaiseen kulttuuriin ja ruokaan saimme tutustua Latvia nightissa.

Mitä Latvia on? Ainakin JCI European Conferencen tämänvuotinen kohdemaa, pääkaupunki on Riika ja sieltä voi ostaa verovapaata alkoholia. Nuo asiat Latviasta tulevat ensimmäisenä mieleen.

“Tutustumisessa meitä auttoi Suomessa Hirvensalmella jo 15 vuotta asunut, mutta Latviasta kotoisin oleva Sigita Herrala.”

Latviaan, latvialaiseen kulttuuriin ja ruokaan saimme tutustua Latvia nightissa 13.4.2018. Tutustumisessa meitä auttoi Suomessa Hirvensalmella jo 15 vuotta asunut, mutta Latviasta kotoisin olevan Sigita Herrala. Latviasta tulee usein mieleen myös Neuvostoliitto, ja Sigita kertoikin olevansa ns. neuvostolapsi. Totuus on kuitenkin, että Latvia on ollut Saksan vallan alla jopa 800 vuotta. Sigita kertoi, että Latvian kieli on saksalaisen paronin keksimä ja on itseasiassa hyvin lähellä Saksan kieltä. Myös ruokaperinteissä saksalaisuus näkyy vahvasti.

Sigita muistutti meitä myös siitä, että Latvia on niin paljon enemmän kuin Riika ja Jürmala. Hän kehotti vierailemaan esimerkiksi luonnonkauniissa Liepājassa tai upeassa Jelgavassa. Linnoja, palatseja ja kauniita rantamaisemia Latviassa riittää, joten matkailukohteena se on mielenkiintoinen ja edullinen.

18 | JICCELI 2/2018

Ruokakulttuuri eroaa suomalaisesta hyvin paljon. Latviassa kokoonnutaan ystävien tai perheen kanssa pitkien pöytien ääreen ja syödään pitkään ja hartaasti.


Ruokaa ei korjata pois pöydästä ennen kuin vieraat ovat pöydästä nousseet ja tietyn ruokalajin loppuessa, sitä tuodaan lisää. Latviassa ei ole tapana juoda syömättä, joten oluen kanssa tarjoillaan esimerkiksi erilaisia kumina- tai savujuustoja. Tyypillistä latvialaista ruokaa ovat savustetut lihat, kalat ja kana, juhlasalaatit, perunasalaatti, makkara ja tärkeimpänä keitetty hapankaali. Ilman hapankaalia ei voida puhuakaan juhlaillallisesta. Leipä muistuttaa saaristolaisleipää. Myös erilaiset leivonnaiset ja tumma Laima-suklaa ovat tyypillisiä herkkuja latvialaisessa illallispöydässä. Olut ja kotikalja ovat tyypillisiä ruokajuomia. Tällä kertaa maistoimme pohjois-latvialaisen pienpanimon Valmiermuizan amber lageria ja dark lageria, sekä tsekkiläistä Kozel-lageria, joka on myös latviassa suosittua. Suosituinta latvialaista olutta Zelta beeriä emme Mikkeliin saaneet, joten sitä maistellaan sitten Eurooppa-kokouksessa. Latvialaisen kulttuurin parissa ilta hujahti nopeasti, kuten aina hyvässä seurassa ja hyvän ruuan parissa.

JICCELI 2/2018 | 19


Kuvaaja: Sanna Kenttäkumpu

“Ruokakulttuuri eroaa suomalaisesta hyvin paljon. Latviassa kokoonnutaan ystävien tai perheen kanssa pitkien pöytien ääreen ja syödään pitkään ja hartaasti.”

Kuvaaja: Sanna Kenttäkumpu

“Olut ja kotikalja ovat tyypillisiä ruokajuomia.” Kuvaaja: Sanna Kenttäkumpu

“Latvialaisen kulttuurin parissa ilta hujahti nopeasti, kuten aina hyvässä seurassa ja hyvän ruuan parissa.”

20 | JICCELI 2/2018


Vuoden Nuori Johtaja Ehdota mielestäsi esimerkillistä nuorta johtajaa Vuoden Nuoreksi Johtajaksi 2018! Hän voi olla kuka tahansa alle 40-vuotias johtaja, joka toimii vastuullisesti ja esimerkillisesti. Kilpailuaika on 1.8.-30.9.2018. Lisätietoja: http://nuorijohtaja.fi/

Alkuvuoden matkalaskujen tulee olla Treas:lla viimeistään 30.6.2018. Muutoin kuluja ei korvata. Lainaus Toiminta- ja talousohjeesta "Mikäli matkalaskua tai muuta henkilökohtaista kululaskua ei ole esitetty hyväksyttäväksi seuraavissa määräajoissa, katsotaan jäsenen maksavan kustannukset itse, eikä Kamari ole enää velvollinen korvaamaan kulua. Matkalaskujen määräajat: tammi-kesäkuun matkalaskut tulee olla 30.6. mennessä TREAS:lla ja heinä- joulukuun matkalaskut tulee olla TREAS:lla 18.12. mennessä."

JICCELI 2/2018 | 21


Touko- ja kesäkuun kohtaamisia Touko- ja kesäkuussa on ollut paljon erilaisia tapahtumia sekä koulutuksia.

Start-koulutuksessa perehdytettiin uusimmat tulokkaat Nuorkauppakamarin saloihin. Kouluttajana toimi Helena Skopa. Yhteinen vappubrunssi Original Sokos Hotel Vaakunassa

Tuure Tervonen Honor Groupilta koulutti oman osaamisen brändäämisestä.

22 | JICCELI 2/2018


7. toukokuuta BusinessTreffeillä Etelä-Savon kauppakamarilla. Illan isäntänä toimii kauppakamarin tuore toimitusjohtaja Teppo Leinonen.

Kesäkuun BusinessTreffeillä tutustuttiin yhteisöllisiin työtiloihin; Hub Otonkulma ja SaaraLiu sekä sen jälkeen OiOi:n isännöimänä tutustuttiin heidän, Mainostoimisto Haajan, Metatavun sekä 3dbasen tiloihin .

JICCELI 2/2018 | 23


Korkkarijuoksussa jokainen juoksee omalla vastuulla. Juoksijat K-18. Vähintään 5 cm korot. Ilmoita energinen 2-4 hengen joukkueesi osoitteessa: https://goo.gl/forms/lhGoQ0VpdurGdFgr2 Juoksun hinta 90 e / joukkue (alv 0 %). Tänä vuonna kaikki tuotot kohdistetaan Mikkelin Hope ry:lle.

Profile for JCI Mikkeli

Jicceli 2/2018  

Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 2/2018.

Jicceli 2/2018  

Mikkelin Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 2/2018.

Profile for jicceli
Advertisement