Page 1

Jiahui Zuo Contact Mail: jz2915@columbia.edu Tel:1+9176283604 Address: Apt.53 108th Street, 204W New York New York


[Selected works in GSAPP, Columbia University, 2017-2018] 01 Poolside Hamilton

Gsapp First Studio, Summer 2017 02

Vertical Garden

Gsapp Second Studio, Fall 2017 03

Open Work

Gsapp Third Studio, Spring 201

[Selected works in Hunan University, 2012-2017] 04

Community Library

Third Year Studio, Fall 2014 05

Fubu River Road Urban Design Fourth Year Studio, Spring 2016 06

Mix-Use Tower

Fourth Year Studio, Autumn 2015 07

Tongguan Museum Design Third Year Studio, Spring 2015 08

Wetland Park Theater

Fourth Year Studio, Spring 2016 09

Reciprocal Structure

Vacation Studio, Summer 2015 10

Rethinking Bim

Gsapp Third Semester, Spring 2018 11

Ultrareal

Gsapp Second Semester, Fall 2017


Poolside Hamilton St.Patrick Park, New York Gsapp First Studio, Summer 2017 Partner: Jipeng Jing Instructor: Mohamad Ziad

In this design, we researched the history of Hamiton Grange and did urban design accordingly. The main concept is reconstructing the partnership between the building and its neighborhood. In its history, it was once used by a church as a small chapel. And that is its most memorable phrase. As the building has been moved into a park, we decide to break the boundary of landscape and architecture in terms of recreating this partnership. There are three main proposals in this urban design: 1. Reconstructing the view of hudson river by building a water center to achieve the similiar visual outcome. 2. Changing the topography in this park in order to creating small villages for bioswale, which also results in the changing context for Hamilton Grange. 3. Using the old techniques from its history when constructing new buildings around Hamiton Grange.


Transformation of the urban context and the important view to the landscape


1802

1889

1802 the first movement

1889 the second movement

Remove the basement | Put it on wheels | Drive it by horses

Remove the basement | Lift it up |Slide it along the steel beam | Remove cribbin

Entrance

Basketball Court

Plaza

Entrance

PLAN

Water Reservior


2018 Proposal for Original Building

Move Basement

Final

Move Balcony

Add Steel Old Techniques

Water Pool

Occupiable Steps

ngs | Place it on nine dollies | Roll it down

Landscape

Wood Staking

Ground Floor Plan

On Wheel


*Rain Water Collection *Artificial Bird’s Nest *Original Machines (from Engineer Builing)

*Water Pipes on the Building Surface

*Observation Platform (first location)

*Open Park (second location) *Underground Path Connecting Two Locations

*Entrance to NY City College

*Office *Stairs

*Audience’ seats *Water Skylight (water reservior pool) *Entrance to *Stage the auditorium

*Bioswale: Plant Small Rocks Underground Tubes

*Water Reservior P


Pool *Bioswale Plant Village

*Pathway to the park

*Entrance to the park *Swimming Pool *Entrance to the Water Center


Vertical Garden Highline, New York Gsapp Second Studio, Fall 2017 Instructor: Richard Plunz


INTERIOR PERSPECTIVE


INTERIOR PERSPECTIVE


APARTMENT TOWER RENDERING


Apartment tower owns spectacular view over the hudson river. More lofts are design along the south perimeter then the north side due to the differentiation of sunlight condition. The shifting green vegetation facede is resulted because of different apartment types and balcony shape.

B

North South

A

C

A. 3 bedrooms with best river view

B. North studio with sufficient sunlight

C. South loft with efficient footprint


Unit of City

Structrue Unit

Agriculture City 1960 Irreplacable: Vertical Circulation and Horizontal Connection Replacable: Landings and Houses The units form a system that can change and grow.

Nitto Food Company 1964 Irreplaceable Structure: Vertical Columns and Horizontal Truss Replaceable: Wall and Envelop

Floating City 1961 Irreplacable: Horizontal Transportation and Vertical Circulation Replacable: Living Cells The whole unit expand to the system by connection horizontal transportation.

Toshiba Ihi Expo 1970 Irreplaceable Structure: Unit Replaceable: Dome Auditory in the center.

Helix City 1961 Irreplacable: Vertical Circulation and Spiral Connection Replacable: Horizontal Landings and Living Units It extends and grow to the system.

Takara Expo 1970 Irreplaceable Structure: Unit which can expand horizontally and vertically Replaceable: Plugged-in Infill.


Core and Infill

Open Work Chiba, Japan Gsapp Third Studio, Spring 2018 Partner: Demin Hu, Jian Cao, Mo Wang Instructor: Enrique Walker

Sagae City Hall 1967 Four irreplaceable structural concrete were constructed and Cantilevered beams beams are extended from the core and support the floors.

Nakagin Capsule Tower 1972 Firstly two structural cores are cast on site.The core is installed with metal joints, landings and fins for piping system. And infills are installed by crane from bottom up. Replacable Structure

Sakura Civic Center 1967

Irreplacable Infill

Intro - our architect of analysis is Kisho Kurokawa. His metabolism theory revolves around change and growth. After a thorough study of his designs, we discovered that his theory was translated into two architectural tectonic components - irreplaceable structure and replaceable infill, as we defined. Based on this understanding we selected 9 projects from around 1970s in three different categories.


ORIGINAL FLOOR

UNDERGROUND FLOOR


100m

ï¼&#x; 20m


Community Library Changsha, China Third Year Studio, Fall 2014 Instructor: Suqi Jiang

The site of this project located in the place between the old district and the new one where the skyline is obviously discontinuous. The understanding of “Genius Loci” appears to be specially essential given to the cultural background. I suppose that we should by no means neglect the tendency of city development while focusing on the skyline, city grid, material and the life style of the old community. This design not only calls back old residents’memories, but also guides them to be adapted to the speed and direction of the city renovation.


Ground Floor Plan


Higher Level Floor Plan


The slope roof imitates the roof in the old district to keep the continuity of the skyline.

An ally is abstracted from the volume, creating a series of transitional spaces between the interior and the neighborhood. The ally also leads visitors to the roof terrace.

Three towers penetrating the base building respond to emerging residential towers across the road. They also offer higher levels for quieter activities.

Reading Room Towers

Roof Terrace

Inteior Spaces Defined by Different Heights

Courtyard and Sunken Plaza


75

74

73

72

71

70

69

42

68

67

43

66

44

40

45

65

46

64

47

48

63

49

50

62

51

61

52

60

53

59

58

Tongguan Museum

57

56

Changsha, China Third Year Studio, Spring 2015 Instructor: Suqi Jiang 54

51

50

53

55

52

49

48

42

47

35

46

45

44

43

41

42

41

The design of this museum is based on the multiple resources of landscape. Morphology of curve responds appropriately to the contour. There are free ramps between the whole and the environment, and cutting or are tangent to the whole shape of the museum. This logic extends to the inner spaces to guarantee the best view along the pathway in the museun. 40

39

31

39

32

38

40

38

36

37

37

35

33

34

36

34

35

34

33

32

31

30.0

36

35

39

36

38


1.landscape axis

2.Curve Generation

3.Function Arrangement

4.Divided Storey

5.Functional Blocks

6.Combine Blocks

7.Pathways

8.Final Formation


Roof and Outdoor ramps

Floor and Indoor ramps

Wall and Window


The internal traffic space of the museum is the same as that of the external traffic ramp, and the platform is connected with each height


Commercial Landscape Culture

We selected main nodes along Fubu River Road, analyse the portion of landscape, commercial, and cutural sources in order to rebuild the commercial net and landscape pathway.


Fubu River Road Urban Design Changsha, China Fourth Year Studio, Spring 2016 Instructor: Xuan Chen Collaborator: Jiahui Zuo, Hongjie Huang, Xiaoqing Meng Contribution: 20% Drawing, 50% Diagram, 30% Model

Commercial Net

Lanscape Pathway

This project is located in Fubu River Road, Changsha. There are two main conflicts to be solved. The first one is that most of the commercial spaces are concentrated in the main road. In this case, the crowds from residential part heavily block the traffic. Moreover, due to the lower terrain and buildings along the road, people can hardly get to the view of the landscapes. Accordingly, we regrade commercial sources and the reconstructed web permeates into nearby places. Meanwhile, we design scenic trail system to utilize landscape sources, integrade commercial web and make essential connection between each part.


Floor First1Floor

Site Floor Site Plan


In the way of transformation, organic renovation means the gradually transformation of the form of architecture, infrastructure transformation and functions which are unable to adapt to modern economic and social life,in order to keep the sustainable development of the city.

Softened oundary

Waterfront Space enabling the interaction with water.

Elements of fun and flexibility

Insertingplants between the water and road


Waterfront Platform According to the landscape resources of Yuelu Mountain, the Post Lake and Xiangjiang River, the concept of bridge enables three spots to be connected and arranged on the axis of the landscape and nodes, People can easily reach different height, enjoy different view, interpersonal communication through the axis of various spots. Urban spaces are connected in three dimensions to achieve the purpose of organic renewal.

Landscape Stage

Flexible Bridge


Work Landscape

Mix-Use Tower Communication

Changsha, China Fourth Year Studio, Autumn 2015 Instructor: Feng Xu

Commercial

Residential Area

Main Road

This project is tower design located between main road and an old residential area. A passage is designed between the tower and the podium to connect the residential area with the city environment. The section of the pasage is quite flexible, leaving people multiple choices for different function in different height. Four layers of the tower becomes one unit, each owns green pathway between layers, as well as open area for activities to happen.


Summer Section

Air

Double Skin

Spring& Fall Air Section

Double Skin

Equipment

Equipment

Chimney

1.Fresh air is drawn into the building creating a cooling effect improving the occupants comfort level. 2.Double skin facade responds to outside temperature & environmental conditions enabling natural ventilation mode of operation. 3.As warm air from the building moves up into chimney, fresh air is pulled through the breathable building skin. 4.The sun heated up the solar chinmey, using convention, warm air moves and is exhausted through a roof opening. Spring& Fall: Warm & humid fresh air not optimal for natural ventilation. Double wall allows warm air into cavity creating an insulation layer against heat gain. Chilled beam cooling air falls to the floor replacing warmer air from occupants& equipment. Summer: Fresh air within optimal, temperature, humidity, & quality thresholds. The double wall allows fresh outdoor air into the building. Fresh air flows through the workspace collecting heat from equipment & occupants as it moves towards the solar chimney creating a cooling effect & improving comfort levels. Warm air is drawn into the chimney and rises pulling cool fresh air into the building.


Flowing Water

Silk Ribbon

Wetland Park Theater Changsha, China Main theater

Small theater

The site locates in the Western Lake area featuring cultural services, the west side of the lake wetland park adjacent to the east side of Xiang River. Landscape sources especially wetland became the landmark. The theater fits the form of the wetland and Xiang River, imitating two ribbons flowing above the ground. The exterior and interior theaters are connected by one streamline. The entrance plaza and the water are connected by another. Indoor and outdoor space, and the landscape at different heights feature and are combined appropriately.

Exterior path Exterior theater

The seats of the exterior theater Stairs Dinning room

Fourth Year Studio, Spring 2016 Instructor: Jing Qi


Along with the flowing of the pathway, view of the outside can be seen from the theatre in multiple perspectives, and the exterior landscape contour fit the shape and height of the theatre, thus the whole form becomes a part of the landscape. The architecture is transformed into bridge above rhe water at the end of it, providing people a stage to look forward to the Xiang River.


Unit Revolution

1.Cut off the tip of the triangle 2.Cut off another tip of the trapezoid 3.Cut off the right-angle on the bottom to save material 4.Use two curve surface to shape the form

Reciprocal Structure Changsha, China Vacation Studio, Summer 2015 Instructor: Biao Hu

Form and Function

Each reciprocal structure is a threedimensional framework structure, is composed of a circle of mutual supporting beam, the beam around the tangent layout, the inner end of each girder progressive build above the girder, end was draped over the stigma or outside the main wall. Every square was formed in different angle, providing various spaces for plants to grow.


Rethinking Bim New York Gsapp Third Studio, Spring 2018 Partner: Xiaoyan Hu 1. Wavy Facade: Wavy surface replaces the flat facade of the original buiidling, making its shape organic and natural. 2. Space with Light: The extended space becomes a cave with a light opening for leisure or public activities. 3. Muti-scale Opennings: The scale of opennings changes according to how much radiation it recieves. The more radiation, the smaller the openning will be. 4. Muti-directional Panels: There are max radiation points on the facade because of its wavy shape and the surroundings. Opennings will point into the opposite direction of the max radiation points.

2. Provide site arround the building

3. Provide initial building form and site 1. Provide fundamental building model

5. Create the final form of the building

6. Reder image

7. Final production

4. Find max radiarion value on building surface


Ultrareal —— 3dmax Rendering Partner: Jie Fu, Yuqi Wang, Jian Cao


Other Works

Mark Pen Sketch

Landscape Gouache

Watercolor Painting

Profile for Jiahui zuo

Portfolio  

Portfolio  

Advertisement