Page 1

SEK EUR NOK DKK

80,00 7,00 69,00 67,00

NXT Magazine - Inspirerande modemagasin fรถr den kreativa kvinnan. Sommar 2011


INNEHÅLL

NXT Magazine Inpsirerande modemagasin för den kreativa kvinnan.

04

Redaktionen

06

Frontpage

12

Nevnarien

21

La Beauté En Vous

30

London Streetstyle

38

Lace & Spectacle

44

Mystical

50

Electritool

59

Summer Flows All Around

66

Fashion is Art

Sveriges bloggdrottning om hennes unika stil.

Sommarens mest vågade beautytips.

Vi möter våren i London och kollar in det senaste streetstylemodet.

Neonstänk och eurodisco. Fotoreportage för den som vågar ta ut svängarna.

Vackra illustrationer med ifluenser av naturen.

71

Tack till

03


REDAKTION

Vi skapaR ett magasin som inpspirerar Hej alla läsare! Detta är det första numret av NXT Magazine som är det ultimata inspirationsmagasinet för den kreativa kvinnan. Vi har skapat ett unikt modemagasin som vi tycker saknas ute på marknaden. Här kommer du få ta del av vackra fotografier, inspirerande illustrationer och en skön layout med avkopplande läsning. Vårt mål är att du som läsare ska med varje sidvändning känna att det är ett konstverk du håller i. Modetrenderna styr inte vårt material utan vi vill att den personliga stilen och känslan ska få dig att utveckla din egen stil. Vi vill att du ska känna dig speciell och våga kombinera det du gillar med nya influenser. För att citera YSL ”Fashions fade, style is eternal”. Vi vill uppmuntra dig till egen kreativitet. I detta nummer av NXT Magazine kommer du hitta bland annat ett helt unikt möte med den kända bloggerskan Nevnarien, Elin Kero. För första gången visar hon sin otroligt inspirerande stil i vårt modereportage, läs mer på sid. 8. Förutom detta så har vi åkt till London för att kolla in vårens streetmode, arton sidor med mängder av nyskapande modefotograferingar och vägen till den vågade stylingen. NXT Magazine är ett resultat av ett tio veckors projekt som vi utförde på Blekinge Tekniska Högskola. Här är ett utdrag ur vår reflektion. ”Redan från start satte vi en hög ambitionsnivå. Vi satsade på att jobba mycket individuellt och ha kontinuerliga möten för att stämma upp i gruppen. Vi har insett nu med tiden att vi måste jobba jämte varandra, så man kan diskutera, visa bilder etc. Kommunikationen är viktig, att kunna ställa frågor och ge kritik är väsentligt för att få en tidning som alla kan stå för. Alla lär sig mer av varann på detta sätt också. Deadlines och ett stort gemensamt schema är också viktigt, tiden rinner lätt ur våra händerna, så det känns skönt att vi har koll på allt genom detta. Vi kan peppa varandra, be om hjälp och ha åsikter, för att driva på och göra ett så bra arbete som möjligt, även för att vi själva ska bli bättre rent professionellt och konstnärligt. Nyckeln är att alltid kommunicera och hjälpa varandra.” Hoppas att du kommer älska detta magasin lika mycket som vi gör. Våga ha kul med din stil i sommar!

/Redaktionen

04


REDAKTION

Johanna Hallberg Karlson

Grafisk formgivare och redigerare. Hon har genom hela livet varit en kreativ person som söker nya utmaningar. Johanna är uppväxt i Stockholm och gick på medialinjen på Riddarfjärdens Gymnasium. I framtiden vill hon arbeta som AD på en reklambyrå och fortsätta utveckla sitt företag.

http://gra-phics.com johanna@gra-phics.com

Catrin Löfström

Illustratör och grafisk formgivare. Hon har tecknat hela livet och älskar att vara konstnärlig. Hon gick Estetiska programmet inriktad på Bild & Form under gymnasietiden. Catrin är uppvuxen i en liten by på landet och hittar mycket inspiration av människor och naturen.

http://catrinlofstrom.se catrin.lofstrom@gmail.com

Edita Gustafsson

Fotograf. Hon är en kreativ tjej som är inriktad på fotografi och bildbehandling. Edita gick medieprogrammet på gymnasiet och fick upp ögonen för fotografering. Drömmen är att kunna leva på att fotografera, gärna åka runt i världen och jobba som frilansfotograf.

http://editazach.se contact@editazach.se

Veronica Andersson

Fotograf. En konstnärlig tjej som eftersträvar perfektion i allt hon gör. Hela livet har hon haft behovet av att skapa, men det var först för några år sedan som hon upptäckte att fotografi var det hon skulle syssla med. I framtiden vill hon starta ett eget företag men även jobba som frilansare.

http://veronicaandersson.com contact@veronicaandersson.com

Sanna Lundberg

Fotograf. Utbildad make up- & hair stylist som bytte ut penslarna mot kameran istället. Framtiden bjuder på vidare utbildning inom foto och start av eget företag. Hon är en driven och estetisk tjej som helst av allt vill ha egen studio i Göteborg.

05

http://sannalundberg.com info@sannalundberg.com


F O TO R E P O R TA G E

fRONTPAGE När vi fotade framsidan ville vi ha en ren och fräsch men ändå kreativ look. Därför valde vi att använda oss av svartvitt och endast en färg på bilderna. Lite klassiskt elegant och lite attityd blandade vi för att få fram den känslan vi ville ha.

Fotograf & Retuschering: Sanna Lundberg Assistent: Edita Gustafsson Modell: Johanna Billström

06


N E V N A R I E N Elin Kero är en av Sveriges största bloggare, med ca 5000 unika läsare om dagen. Hon jobbar på Scandinavian Photo och är frilansande fotograf. Hon har även en förkärlek till power metal, ringar, skor och plommonlila.

Fotograf: Edita Gustafsson Retuschering: Sanna Lundberg & Edita Gustafsson Modell: Elin Kero


R E P O R TA G E

..

kreatoren Elin Kero Hur skulle du förklara dig själv och din stil?

Hur stylar du dig en helt vanlig dag, kläder, smink och hår?

Har bloggen påverkat din stil?

Tror du att du skulle kunna starta en trend?

Jag skulle beskriva mig som en glad, drömmande, lite mystisk person med massor av idéer. Min stil är både rockig och romantisk, lite beroende på hur jag känner mig under dagen. Jag gillar även att ha med saker som påminner om svunna tider.

Min basicstil är en lös och ledig klänning, med ett skärp knutet i midjan. Sminket består av, utöver bas, eyeliner med en liten vinge i ögonvrån och mascara och förstärkta ögonbryn. Håret mitt är naturligt rakt, så jag har det bara i sidbena och fäster luggen bakom örat.

Ja absolut! Det är det som har gjort mig medveten på ett sätt. När jag började blogga 2007 så hade jag i princip ingen stil överhuvudtaget. Men i takt med att jag började fota mig själv och folk började fråga vart jag köpt mina kläder så började jag tänka på det. Såg det med nya ögon. Upptäckte att det var ett konstsätt i sig att styla sig själv. Det är alltid kul att lägga upp outfits nu för tiden och få bu eller bä. Att anstränga sig lite extra. Även om det är kul att gå ut på stan i det jag klär mig i, så är det ingen som ser detaljerna där. Det är när man fotar det på bloggen som det blir värt mödan.

Absolut! Om jag gjorde något som verkligen sticker ut. Jag har skapat trender i bloggdesignade, så varför inte? Favoritbutiker och märken inom mode?

Jag har som regel att inte fastna för en butik eller ett märke. Det blir roligare då tycker jag. Mode för mig är inte att följa trender eller liknande. Heller inte fixering vid märken och butiker. Mode för mig är att hitta verktyg att skapa ett konstverk. Som att hitta de rätta färgerna till en målning, eller den rätta rekvisitan till fotografierna. Jag hittar särskilda plagg som tillsammans skapar ett konstverk, en helhet. Det kan vara något jag klickade hem på tradera för 30 kr eller ett par skor från Acne för 3500 kr. Det jag tittar efter är inte märke eller ursprung, utan färg och form. Vad är det som gör det plagget så speciellt för mig och mitt arbete. Förklarar Elin.

Vad inspirerar du dig av gällande din stil?

Jag inspireras av historiska kläder, musik och allt vackert man ser på internet, i tidningar och på film. Hur kommer du klä dig till sommaren?

Det är svårt att säga nu, jag är inte en sådan som planerar i förväg efter trender, jag får mer plötsliga infall. Skattar Elin. Min stil är med andra ord rätt spontan och oplanerad. Det ska bli spännande att se vad jag inspireras mest av i sommar.

Vad inspireras du av när du stylar modeller inför plåtningar?

Samma saker som inspirerar mig själv klädmässigt. Hittills har jag stylat alla i min egen stil, vilket har börjat tråka ut mig. Nu vill jag ha ett fast tema som ursprung. Tex en modeplåtning inspirerad av indianer, sjöfolk, älvor, eller varför inte ett känt konstverk?

Vad skulle du absolut inte ta på dig?

Snabbfakta om Elin Kero

Midjehöga, utsvängda jeans. Usch. Jag är ingen jeanstjej, så det är sällan man ser mig i jeans överhuvudtaget, men just den modellen har jag väldigt svårt för och har alltid haft.

Bor: Jönsköping. Ålder: 22 år. Jobbar: Scandinavian Photo och frilansfotograf. Intressen: Teckna serier, skriva sagor och läsa om Europas historia. Blogg: http://nevnarien.se/

14


Cremef채rgad Tunika - Bikbok, Kl채nning - nelly.com, V채ska - have2have.se, Halsband - creativelounge.se, nelly.com och gina tricot.


Guldf채rgad kl채nning - Modekungen, Halsband - Indiska, Sk채rp - H&M, Kofta - Vero Moda, Armband - Bikbok.


Guldf채rgad kl채nning - Modekungen, Halsband - Indiska, Kofta - Vero Moda


Väska - asos.com, Ringar - Glitter, cocoo.se, cocoo.se

Halsband - boohoo.com, Ringar - FĂśrlovningsring, Glitter, stylebytyra.se


Blus - allsaints.com, Transparent Linne - Monki, Kjol - Weekday, Halsband - boohoo.com, V채ska - asos.com


SKÖNHET

La , beaute en vous Våga sticka ut i sommar och se skönheten inom dig. Här ger vi dig tre stycken häftiga looks för kvinnan som vågar ta ut svängarna inom hår, smink och naglar.

Fotograf: Edita Gustafsson, Veronica Andersson & Sanna Lundberg Modell: Jessica Olsson, Julia Molin, Felicia Skoglund, Emma Brändmark & Linn Ericson Makeup: Sanna Lundberg

21


SKÖNHET

1

4

2

1 2 3 4

Frank Provost Plattång Kam, Parfymeri 1 Björn Axen Superstrong Thickening Mousse Björn Axen Superstrong Megafix Hairspray

3

1. Förbered håret med Björn Axén thickening mousse. 2. Tupera hela hårbotten med en kam och fixera med Björn Axén megafix hairspray. 3. Locka sedan hela håret med Frank Provost Plattång. 4. För att få en hållbar volym, vänd huvudet nedåt och spraya rikligt med hårspray.

23


SKÖNHET

1

2

3

4

5

6

1 2 3 4 5 6

H&M Nagellack nr 14 Blå Dior Nagellack Pink Icing Rosa Depend Nagellack Röd Yves Saint Laurent Nagellack Grön Claire´s Nagellack Gul Yves Saint Laurent Sparkling Gamet Lila

1. Tvätta och skubba naglarna förskikligt med en nagelborste. 2. Förbered genom att fila alla naglar så de får samma längd. 3. Lägg på ett stärkandelack som bas. 4. Måla naglarna med tex Dior Pink Icing nagellack för en fräsch färg, gärna i två lager för extra hållbarhet. 5. Smörj sedan in nagelbanden med en vårdande nagelbandsolja.

25


SKÖNHET

1

5 4

6

3 2

1 2 3 4 5 6

Maxfactor Lash Extension Effect Mascara Grimas Fetsmink Svart Grimas Fetsmink Vit YoungBlood Hi Defenition Puder Make Up Store Läppstift Svart Make Up Store Skugga Vit

1. Lägg en foundation blandat med vitt Grimas fetsmink, för att få en ljus bas. 2. Använd sedan svart Grimas fetsmink för att göra en häftig effekt i ansiktet. 3. Lägg sedan på ett transparent puder. 4. Följ instruktionerna på förpackningen för att fästa lösögonfransarna med limmet. 5. Avsluta sedan med att fylla i bryn och läppar i svart.

27


KRÖNIKA

London Streetstyle Under produktionen av detta magasin fick jag i uppdrag att fotografera streetstyle i London. Jag har aldrig fotat streetstyle innan så det var riktigt spännande och nervöst, men det gick superbra. Redan när jag steg på tåget från flygplatsen i London kände jag att detta skulle bli en utmaning. I en halvtimme fick jag trängas med alla dessa britter som ivrigt knappade på sina mobiltelefoner. Jag som tyckte att mobilhysterin i Sverige var allvarlig. Efter lite research om staden så förstod jag att det var Oxford Street som låg högst upp på listan när det gällde shopping så jag checkade snabbt in på hotellet som låg en liten bit ifrån Hyde Park. Sen var det bara att köpa sig ett tunnelbanekort, eller ett ”Oystercard” som det hette, sätta sig på första tåget som kom in och åka mot Oxford Street. Alltså, jag är inte den som stortrivs bland mycket folk, och du kan tänka dig, en populär stad med nästan 8 miljoner invånare plus turister, ja det var en del. Det var ju såklart bara att bita ihop och börja skanna igenom folkmassorna efter personer med schyssta kläder. Jag tror aldrig jag har sett så mycket folk på ett och samma ställe. Till en början såg jag mest killar som klädde sig annorlunda och snyggt men där var en och annan tjej som kunde det där med kläder också. Överlag så klädde sig folk ganska ”normalt” eller hur man ska säga, mycket jeans och koftor. Dom svarta vanliga leggingsen har ju inte blivit gamla heller så det såg man en del av. Någon kilt här och var också. Jag hade faktiskt högre förväntningar på modet i London så jag blev nästan lite besviken. Det var ju inte så att folk klädde sig dåligt, det var

bara inget speciellt. En dag blev det en liten vända till Camden Town, många punkare och riktigt roliga marknader, där kunde man hitta ett och annat guldkorn. Jag rekommenderar starkt att man åker dit en dag om man besöker London. London har kläder i alla prisklasser och märken. Det finns de dyra designerkläderna för dom som vill ha det och det finns H&M och liknande för dom som vill ha det. Där finns något för alla helt enkelt. Ett måste när man åker till London är ju att äta ”Fish & Chips” så det var vad den första lunchen bestod av. Jag blev inte jätteimponerad men vad kan man förvänta sig av en liten snabbmatsvagn mitt inne i stan? Jag kan ju säga såhär, England har ingen direkt matkultur. Det var mest vanlig pubmat och snabbmat. Helt okej ändå men ingen ”wow-factor” där inte. Pubarna i sig däremot var väldigt mysiga, oftast trevlig personal och härlig pubstämning. En kväll blev jag till och med underhållen av lite pianospel och skönsång av ett gäng fulla britter. Det var en upplevelse det med. Varmt och klibbigt, mycket folk och en tung kamera runt nacken, man får väl skylla sig själv att man valt att bli fotograf? Fast det var kul, riktigt kul. London är en väldigt härlig stad med mycket att se och härligt folk. Jag åker gärna dit om jag får chansen igen. Mer behöver jag nog inte säga.

Edita Gustafsson Text och fotografi.

30


Oxfordstreet.


Westminister, Bakerstreet.


Covent Graden.


Westminister.


Sjal med fransar - H&M, Linne - Lindex, Spetshandskar - Lindex, Accessoarer - Glitter


F O TO R E P O R TA G E

Kombinationen av gamla och nya trender skapar en spännande och dramatisk look. Stora och utmärkande accessoarer till klassiska tyger är det som gäller i sommar. Tänj på gränserna för att skapa din egen stil.

Fotograf: Veronica Andersson Modell: Julia Molin Makeup: Sanna Lundberg & Veronica Andersson

39


Poncho - Vintage, Korsett - Lindex, Spetshandskar - Glitter, Accessoarer - Glitter


Kavaj - Lauren Conrad, Korsett - Lindex, L채derkjol - Vintage, Spetshandskar - Glitter, Accessoarer - Glitter


V채st med nitar - Lindex, Spetshandskar - Lindex, Accessoarer - Glitter


P채lsjacka - Vintage, Lackpumps - Vintage , Spetshandskar - Lindex, Accessoarer - Glitter


F O TO R E P O R TA G E

Sommarens mode går i ljusa romantiska toner med en känsla av vintage. Med många detaljer och accessoarer så blir det mer personligt och ger mer attityd. Mycket hud och spets är det du ska satsa på om du vill göra det hela lite hetare.

Fotograf: Edita Gustafsson Modell: Titti Lindsten Makeup: Sanna Lundberg

44


Spetssjal, Korsett gรถrdel - Teatersmedjan, Accessoarer - Glitter


Nattlinne - Teatersmedjan, Accessoarer - Glitter


Topp, Sidenrock, Underbyxor - Teatersmedjan, Accessoarer - Glitter


Korsett, Underkjol - Teatersmedjan, Accessoarer - Glitter


Korsett, Korsettgรถrdel - Teatersmedjan, Accessoarer - Glitter


F O TO R E P O R TA G E

Inspireras av bakgator, kanske i Tokyo med neonstänk som får effekt på din egna utstyrsel. Kort och tight är inget att vara rädd för, lyxa till det med smycken och andra accessoarer. Sätt på en gammal Eurodisco-låt och ställ dig framför spegeln så lovar vi att du inte kan misslyckas.

Fotograf: Sanna Lundberg Modell: Mari Modigh Makeup: Sanna Lundberg

50


Kl채nning - Vila, Korsett - Teatersmedjan, Skor - Din Sko, Accessoarer - Glitter


Skinnjacka - ellos.se, Topp - Teatersmedjan, Shorts - H&M, Skor - Din Sko, Accessoarer - Glitter


Topp - Vila, Kjol - Teatersmedjan, Skor - Scorett, Accessoarer - Glitter


Kl채nning - H&M, B채lte - Teatersmedjan, Accessoarer - Glitter


F O TO R E P O R TA G E

Summer Flows all around Stora och färgglada smycken passar utmärkt till sommarbrännan. Eller varför inte guld och träsmycken? Vi har tagit fram accessoarer som speglar sommarens alla stilar och trender.

Fotograf: Veronica Andersson & Sanna Lundberg Modell: Mari Modigh Makeup: Sanna Lundberg

59


Örhängen - Cubus, Skärp - Cubus, Solglasögon - Cubus, Ring - Glitter, Armband - Bik Bok


Solhatt, Solglasögon, Örhängen, Halsband, Ringar, Armband, Väska - Glitter


Solglasögon - Glitter, Ring - BikBok, Kuvertväska - Glitter, Armband - BikBok


Halsband, Ringar, Armband - Glitter


R E P O R TA G E

Fashion is art Vår illustratör Catrin Löfström har djupdykt i modevärldens ifluenser av illustrationer. Vi tycker att man kan inspireras precis lika mycket av vackra målningar eller teckningar som fotografier. För om vi ska tänka efter så börjar allt mode med en slarvig teckning, en vision över hur plaggen ska se ut. Hur uppstår mode och var får man inspiration ifrån? Mitt svar är enkelt. Från oss själva, vad vi är med om och vad vi ser. Jag är ingen designer och är sämst på att sy, men mode är en konst med olika inriktningar. Det största är att vara designer så klart, men att vara stylist är också en konst inom mode. För min egna del så är jag illustratör och i detta magasin fick jag som uppgift att göra modeillustrationer. Eftersom vi är ett inspirationsmagasin så vill jag självklart inspirera dig. Inspiration behöver även jag när jag ska illustrera och som jag skrev innan så får jag sen från vad jag är med om och vad jag ser. Men jag har två absoluta favoriter och det är männsikan och naturen. Människans rörelser, drag och uttryck tillsammans med naturens färg och form har jag skapat dessa bilder. Från mig själv, min själ och min fantasi har jag illustrarat vad mode kan vara för mig. En blandning mellan verklighet och saga, där skönheten och känslan kommer först. Jag ville skapa den naturliga, sensuella och starka kvinnan som har mycket makt. Den bilden många vill ha av sig själva. Att man står stadigt på jorden och är ren och hälsosam. Det här var min förklaring av mina egna verk och jag hoppas du kan få samma inspiration och en skön känsla, precis som jag.

Catrin Löfström Text och bild.

66


Tack till : Modeller Julia Molin Titti Lindsten Mari Modigh Jessica Olsson Johanna Billström Felicia Skoglund Linn Ericson Emma Brännmark Johanna Hallberg Karlson Företag Parfymeri 1, Karlshamn Teatersmedjan, Karlshamn Bestseller Däckcentrum, Sebastian Hjelm Glitter Cramo Blekinge Tekniska Högskola, Campus Karlshamn BS Tryck, Karlshamn Reklam Alla reklamannonser är fiktiva och skapde av redaktionen.

71


NXT Magazine  

Made by: Edita Gustavsson - http://editazach.se, Johanna Hallberg Karlson - http://jhkarlson.com, Veronica Andersson - http://veronicaander...

NXT Magazine  

Made by: Edita Gustavsson - http://editazach.se, Johanna Hallberg Karlson - http://jhkarlson.com, Veronica Andersson - http://veronicaander...

Advertisement